|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farbowanie henną - część III
|
|
|
|
#1592 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie siedzę z henną na głowie
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
macie może jakieś informacje na temat henny mumtaz?
kilka miesięcy temu farbowałam nią włosy, ale nigdzie nie mogłam znaleźć nic na temat jej składu. w zasadzie byłam zadowolona z efektu, ale ciekawa jestem czy ktoś może wie o niej coś więcej. |
|
|
|
#1594 |
|
BAN stały
|
Niestety nic o niej nie wiem.
Jutro kupuję Hennę Khadi, bo jest dzień darmowej dostawy ![]() Yuppi :P |
|
|
|
#1595 |
|
Konto usunięte
|
Ale piękny rudy wyszedł
Skróciłam włosy mocno, przed farbowaniem. Ale jedno opakowanie nie starczyło. Wkręciłam niepomalowane pasma pod hennowy kok i pokryło, uff. |
|
|
|
#1596 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
A nie słyszałam nic o darmowej dostawie Jakieś warunki trzeba spełnić? |
|
|
|
|
#1597 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Udział bierze 1828 sklepów różnego rodzaju. Ja zamawiam na setare za 25zł. Dzień Darmowej Dostawy poczytaj. |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jakiego wyjściowego koloru farbowałaś? I jak długie masz włosy? Dopiero bym odwaliła, gdyby mi w trakcie nie starczyło...
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Konto usunięte
|
Odrost - mysi blond. Na długości wypłukany rudy po chemicznej farbie. Do ramion, gęste. Normalnie jedno opakowanie starcza za ramiona, do łopatek, z tego co piszą dziewczyny. Ale jak masz naprawdę gęste włosy - jedno opakowanie to za mało.
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo indygo wypłukuje się w jakimś lawinowym tempie i już mam przebłyski rudo-brązowe, oczywiście przy czole. Eh.
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Rozeznanie
|
Była tu ostatnio dziewczyna, która nakładała rudą, chemiczną farbę na hennowane włosy i miała pochwalić się efektem. Pokazała zdjęcie i mi coś umknęło, czy nie dodała fotki?
|
#1602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dodałam dużo soku z cytryny, odrobinę przegotowanej ciepłej wody [dało czadu mojej skórze głowy szczypało trochę], kilkanaście zmiażdżonych w moździerzu goździków, łyżeczkę cynamonu. No i na krótsze włosy więcej henny. Nakładałam metodą supełkową/ślimaczkową ![]() Kolor cudny, świetlisty. Nie pomarańczowy, nie czerwony, piękny rudy ze złotym połyskiem. Włosy są tępe, szorstkie. Po spłukaniu były skołtunione, lekko się przestraszyłam. Ale po paru godzinach wyschły do końca i same się rozkołtuniły. Po farbach chemicznych zaczęły wypadać. Dziś się budzę i w pościeli nie było moich włosów. Sukces ![]() Zobaczymy jak działa na skalp. Na razie zmniejszył łupież [ na który mało co pomaga na dłuższą metę]. Mam nadzieję, że to się utrzyma. Edytowane przez 201607231719 Czas edycji: 2012-12-03 o 11:52 |
|
|
|
|
#1603 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#1604 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1605 |
|
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;37918450]Lepiej trzmać otwarte opakowania w lodówce.
.[/QUOTE] Ja znalazłam, że tylko "cool dark place" szczelnie zamknięte, nie w lodówce, bo w lodówce jest wilgoć. http://www.hennahut.com/how_to_store_henna W sumie to ma sens, henna rośnie na pustyni, plus była używana od tysiacleci a wtedy nie było lodówek, a na pewno jakoś ją przechowywano. |
|
|
|
#1606 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja jestem zaskoczona, że tylko 50g zużyłaś na takie piękne, długie, gęste włosy
|
|
#1607 |
|
koci świat
|
Ja byłam dziś w tym sklepie w Sopocie kupiłam Hennę z amlą i jatrophą , olejek łopianowy i kwas hialuronowy. Cudeńka tam są!!!!
|
|
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I dziękujemy za zdjęcia!!!A słuchajcie, po całej nocy odstawiona henna jest zimna... Jak ją podgrzewacie? |
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Hej, dziewczynki, wpadłam tylko przypomnieć,ze dziś Dzień Darmowej Dostawy, do północy mamy czas, by zamówić henne bez kosztów przesyłki. Ja już skorzystałam (znalazłam 3 sklepy z DDD, w których sprzedaja Khadi)
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam tylko w jednym sklepie, ale skorzystałam. Kupiłam ciemny brąz za 25zł.
|
|
|
|
#1611 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Kochane byłaby któraś z Was chętna na połówkę henny Khadi Ciemny Brąz? Mam połowę opakowania, ale jakoś mi nie leży...Szkoda żeby się zmarnowała
W razie czego piszcie na priv
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
witam
kupilam ostatnio "ziolowa odzywke koloryzujaca z henna" uzywala jej ktoras z was? zastanawiam sie wogole czy robic najpierw probe uczuleniowa ..
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Dzis robiłam gloss 3 łyżki henny z amlą z Bingo zielona glinka oraz żelem lnianym. Jestem bardzo zadowolona, nie ma w ogóle przesuszu, włosy miekkie, gładkie i błyszczące. Wysuszyłam na prosto, więc nie ma fal.
Zdjęcia dla porównania z lampą i bez (przy dziesiejszym szaroburym niebie kolor też wydaje sie szarobury )Prawde mówiąc żadne ze zdjęć nei oddaje prawdziwego koloru. Właściwie sama nie wiem, jaki jest, ale żeby AŻ takie różnice w zależnosci od oświetlenia....
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-12-04 o 23:39 |
|
|
|
#1615 |
|
koci świat
|
Fakt różnica w kolorze olbrzymia !!! Nie mniej jednak włosy masz prześliczne
|
|
|
|
#1616 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1617 |
|
koci świat
|
Dzisiejsze zdjęcie z wczorajszego hennowania.
|
|
|
|
#1618 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, piękne kolorki
![]() Ja jestem po pierwszym farbowaniu Lushem (zmieszałam kostkę Caca Noir z kostką Caca Brun) i wyszedł mi piękny kolor, niezwykle naturalny - inny, niż chciałam, ale mam jeszcze resztki po sztucznym farbowaniu. Chciałam Wam donieść, że dzisiaj i jutro w Argani.pl jest darmowa wysyłka, gdyby się któraś nie załapała na DDD - jest tam Khadi ![]() Witamy! To już ostatnie dni, aby zdążyć kupić prezent świąteczny. Dlatego przed Świętami przygotowaliśmy dla naszych klientów specjalną ofertę: Dwa dni DARMOWEJ DOSTAWY – czyli tańsze zakupy Złóż w sklepie argani.pl zamówienie w dniach 6-7 grudnia i skorzystaj z bezpłatnej wysyłki! Promocja obejmuje wszystkie zakupy powyżej 20 zł. Przesyłki realizowane będą Pocztą Polską. Darmowa wysyłka dotyczy przesyłek opłaconych i nie dotyczy przesyłek pobraniowych. Promocja trwa w dniach 6-7 grudnia 2012 r. Aby skorzystać z promocji wystarczy: 1. wybrać produkty ze sklepu argani.pl 2. wybrać w zamówieniu następującą formę doręczenia i płatności: Przesyłka Poczta Polska - płatność przelewem, Payu.pl - 0 zł |
|
|
|
#1619 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Własnie zastanawiam sie nad henna. Raz ufarbowalam wlosy farba chemiczna i skonczylo sie tym ze wypadaja mi do dzisiaj. Mam wlosy brazowe a marzy mi sie czern. Mam pytanie: ile musze kupic opako wan skoro mam wlosy prawie do pasa, przecietnej gestosci? Czytalam ze do takiej dlugosci potrzeba az 500g henny zas w innych zrodlach czytalam ze az tyle nie trzeba. Wiec ja juz sama nie wiem jak powinno byc;< |
|
|
|
#1620 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

bo indygo wypłukuje się w jakimś lawinowym tempie i już mam przebłyski rudo-brązowe, oczywiście przy czole. Eh.

W razie czego piszcie na priv
..