|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
A te konkretne mają nogawki takie, że Maciek za dwa lata takich długich nóg nie będzie miał ![]() Zauważyłam, że są różne wykończenia pajacyków pod szyjką, i w zależności od tego różne te nogawki są. Te drugie, które mamy, mają tak wykończone, że spod szyi przechodzi taka szeroka obramówka w dół i na tej obramówce są napy, i one są ok. O takie http://allegro.pl/ff-pajacyk-3-szt-8...825421746.html A te mają kołnierzyk osobno, a napy są na materiale, z którego jest cały pajac. http://allegro.pl/ff-pajacyk-spioszk...836899906.html Jest jeszcze trzeci rodzaj, z obramówką taką okrągłą, i one są jakieś mniejsze i nogawki mają króciutkie ![]() Cytat:
Tylko kupon trzeba wydrukować ![]() Cytat:
A te x-landery wcale takie małe nie są ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Ale tak jest, ta spacerówka maclarenowska jest dużaaaaa i trochę śmiesznie przy niej wyglądam (160cm ![]()
![]() |
#1293 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co to ta wysypka????? edit.: poczytałam trochę o tej wysypce. Paskudztwo. Oby nas ominęło. Cytat:
Jesteśmy z każdych zadowoleni. A skąd ten kupon można wziąć? Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-12-01 o 23:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zadomowienie
|
Moniczka 1302 -mòj typ to quinny yezz ,waży 5 kg.Ja bardziej potrzebuje lekki wòzek do autobusu,ale tako larer też bede jezdzic bo Bardzo lubie ten wòzek.
#1295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moich braci dzieci też załapały, ale moja mała była pierwsza i jeszcze jej wmuszałam picie bo nic nie chciała a teraz wszyscy mówią że raczej nie wolno bo te krosty strasznie bolą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- a jeszcze co do spacerówek to ta moja tez mnie wkurza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gondola i fotelik, sposób składania wózka - byłam do tej pory zadowolona w 100% ale ze spacerówką się chyba nie polubimy ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-12-02 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zadomowienie
|
moja koleżanka ma problem,jej dziecko potrafi nie jeść 5 godz ma anemie ale nie potrafi zassać smoka z butli próbowała już z 15 smoczków,z łyżeczki też nie chce ale się drze bo głodna macie jakieś pomysły?
#1297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Raczkowanie
|
Witam.
Ale mi Antoś nockę zafundował. Poza tym, że od 23 budził się średnio co 40 minut z płaczem i nie chciał jeść to wstał się 0 2.20 i do 4 gadał i jak zasnął to znowu się co chwila budził. Jestem padnięta. Co do spacerówek to my jeszcze nie korzystaliśmy, póki Antoś chodzi w kurtce to jest ok, ale jak będzie na tyle zimno, że będziemy zakładać kombinezon to trzeba będzie zmienić bo w gondoli się nie zmieści. Dzisiaj drugi raz robiłam biszkopt z przepisu justyd bo wczoraj zjedli wszystko ![]() Czy wy też macie np. pajacyki na rozmiar 74/80, a body 68? Jakieś te rozmiarówki takie, że ciężko na oko coś kupić ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- A może strzykawką albo z kubeczka? wspołczuje koleżance bo to duży problem. A patrzyli czy z wędzidełkiem ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na anemię, to chyba lekarz przepisuje żelazo dla dziecka. A w jakim wieku jest to dziecko? W nocy też mało je? Rozumiem, że koleżanka karmi mm, a nie piersią? Myślę, że 5h bez jedzenia, dla dziecka pół rocznego, to jeszcze nie tragedia, pod warunkiem, że po tych 5h naje się do syta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() |
#1301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodów niejedzenia może być wiele. Może to faktycznie wędzidełko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
byłą i nic jej nie powiedział,mówiłam jej żeby poszła do innego pediatry.
#1303 |
Zadomowienie
|
Natusia cieszę się, że smakowało
![]() Różowa- w takiej sytuacji, gdy dziecko prawie w ogóle nie je pomimo różnych sposobów to dziwię się, że jeszcze nie jest w szpitalu!!! Szczególnie że spada z wagi ![]() ![]() U nas z badań zrobili: rtg płucek (podobno maluszki często mają utajone), usg główki i brzuszka, kilkakrotnie krew i mocz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-12-02 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | ||
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza! Gdzie jest kism?
![]() ![]() Cytat:
![]() Mogę Ci wysłać, podaj mi maila ![]() Cytat:
![]() Nie kupuję na oko, zawsze mierzę przed kupnem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane!
Już się zgłaszam ![]() Teraz i mnie zmogła choroba ![]() ![]() Piękne dzieciaczki wrzucacie! ![]() ![]() Gratuluję wszystkich "bilansowych" dobrych wymiarów i trzymam kciuki, aby nasze drobinki też rosły zdrowo, i jeszcze za innych chorowitków! ![]() Ja nie ważyłam teraz Kaja nie pamiętam już ile, chyba ze 3 tyg. ![]() ![]() I jeszcze co do trzeciego dziecka... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś będę robić piekrniczki. To będzie mój debiut ciekawe co z tego wyjdzie ![]() Antosiowi chyba idą górne jedynki bo coś trochę marudzi i budzi się w nocy częściej, a nie chce jeść. Dodatkowo od wczoraj jeździ języczkiem po dziąsełku i robi to jak piesek tak wysuwa i chowa języczek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
Hej!
Witam się z kawką. ![]() U Was też przymroziło? Nie lubię zimy! Podaję Hani od soboty marchewkę. Nie smakuje jej ani trochę. ![]() Kaszkę zjada jak szalona ale marchewka jest niedobra. ![]() Butelki też nie chce. Ewentualnie napije się wody z łyżeczki lub łyczek z kubka. Ani mleko ani herbatki jej nie podchodzą. Tylko sama woda. Mój M. mówi że mamy tanie dziecko: kaszka na wodzie i woda. ![]() Zobaczymy co będzie dalej. W załączniku 2 zdjęcia: 1- przed jedzonkiem, 2- w trakcie. Dowód że nie smakowało. ![]()
#1309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam niemowlaka i prawie 2,5 latka i jestem super zadowolona, to była najmądrzejsza decyzja jaką podjęłam (drugie dziecko oczywiście). Zawsze mam ugotowane, w miarę posprzątane, przynajmniej raz w tygodniu piekę jakieś ciasto, mam czas na telewizor, komputer, zaczęłam studia, co wcześniej wydawało mi się niemożliwe, a do tego nie mam żadnej pomocy od rodziny. Córka ma 2,5 roku i żadna babcia nie została z nią nawet na godzinę, żebym chociaż mogła zrobić zakupy... a muszę przyznać, że córka to ma charakterek, że ho ho... na szczęście dzieciaki nie chorują, a charakterek może jakoś utemperujemy ![]() Też bardzo bym chciała trzecie dziecko, zawsze o tym marzyłam, tyle że za conajmniej 5 lat, no chyba że los zadecyduje inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lepiej pozwolić sobie raz na jakiś czas na kosteczkę czekolady, żeby uśpić głód ![]() Cytat:
![]() Szymon póki co uczy się, utrzymywać równowagę. Cytat:
![]() Cytat:
2. Ja też mam dni, że organizacja leży i kwiczy, ale przy tak małym dziecku nie ma możliwości być zorganizowanym na cacy. Jakie oczęta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak piszecie o tym drugim i trzecim dziecku. Też kiedyś chciałam mieć 2, a teraz sobie nie wyobrażam mieć drugiego. Czekam na przyszły rok, aż pojedziemy sobie nad morze na wakacje, aż mały będzie spał w swoim łóżeczku, aż będziemy mieli z mężem chwilę dla siebie. I choć z jednej strony jak patrzę na ta malusieńką buźkę gaworzącą i uśmiechająca się do mnie to jestem wypełniona miłością i wiem, że będzie mi tego brakowało, tak z drugiej strony chciałabym być bardziej niezależna. Jak to jest, że jedne kaszki są na mleku modyfikowanym, a drugie nie? Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-12-03 o 09:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dopadło nas przeziębienie - tzn. mi już mija, ale zarazliłam Hanię ![]() Gulty ma jak stąd do Warszawy Noc była okropna. Pomijając, że nie chciała spac, zasnęłą o 22 to co chwila się budziłą z mega krzykiem, aż wzielismy ją do nas do łózka i od razy zasnęła. Pobudka o 8 rano i jak do tej pory nie chce spac ![]() Cytat:
![]() Hahahah zdjęcia super!!! Fajna śmieszka ![]()
![]() |
#1312 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Adasiowi też nie smakuje, wczoraj dostał pierwszy raz marchewkę z ziemniakiem, ale ledwo kilka łyżeczek zjadł. Mam pytanie: jaki nawilżacz polecacie? ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Nie jest gorzej niż wczoraj, więc daję mu to, co ostatnio dostał od lekarz czyli wapno i nasivinem psikam, zobaczę jeszcze jutro, jak sie pogorszy to lekarz nas czeka. nockę też mieliśmy niezłą. Spał z nami, ale od 2ej zaczął mu się nos zatykać, więc popłakiwał i tak do rana :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój ma też pomarańczową miseczkę tyle że on na jej sam widok cały się trzęsie nie wiedząc co w niej jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu chciałam sobie zrobic detox od czegoś na czas adwentu, więc nie namyślając się długo padło na słodycze, bo jadłam ich zdecydowanie za dużo.. ale co dziwne, wcale nie tyłam po nich ![]() Co do następnego dziecka to ja nie jestem póki co na NIE. I tak będzie prze dłuższy czas. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1315 | |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za życzenia zdrowia
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
A wartości odżywcze? Te na wodzie to "dietetyczne", a na mm bardziej tuczące?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zadomowienie
|
Ja taką stojącą chce,do futryn Nie chce bo mamy kiepskie.
#1318 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam.
Dzisiaj o godzinie 3:50 Hania skończyła pół roczku ![]() To było najwspanialsze pół roku w moim życiu! A na wspomnienie o porodzie, który pamiętam bardzo dokładnie, łza w oku mi się kręci ze wzruszenia. Cytat:
![]() maila prześlę na pw ![]() Cytat:
![]() Marchewkę nie bardzo Hania lubi. Wodę pije tylko łyżeczką. Herbatek nie chce ![]() ![]() Zdjęcia świetne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kism, wracaj do zdrowia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, możecie mi napisać jak robicie zupki dzieciom?
Ja narazie chciałam zrobić najprostszą czyli marchewka z ziemniakiem i wczoraj ugotowałam ziemniaka, ugotowałam marchewke w wodzie i dodając troszkę masła wsadziłam do blendera. Moj Adaś zjadł 5 łyżek po czym miał odruch wymiotny. Dzisiaj ugotowałam ziemniaka i dodałam do marchewki ze słoiczka i nic nie zjadł, bo ma odruch wymiotny po włożeniu pierwszej łyżeczki do buzi. Może Wy jakos inaczej je robicie, bo te moje tak szczerze to były okropne, bo ziemniak niesolony, marchewka bez oprysków, więc też taka bez smaku? |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Maja wczoraj 1 raz wzieła stope do buzi
![]() Obiecane fotki Mai z prob raczkowania. 8ewus8Ja narazie Mai daje sama marchew i na poczatku tez taki miała odruch wymiotny, ale dawałam codziennie po tyle ile chciała i teraz zje cała marchew jedna bez problemu, ale kiedys zrobiłam jej wiecej i nie chciała. Za to np. kaszke czy jabłuszko(od babci) potrafi duzo wiecej zjesc, pewnie dlatego ze słodkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.