Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 10:04   #4321
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Po tym co przeszliście, teraz już musi być dobrze

wydaje mi się, że można. W końcu to ziółka a kto Cię zdenerwował ?

Bardzo fajne te książeczki ale z takimi zakupami to ja się jeszcze wstrzymam, najpierw trzeba skompletować wyprawkę

oooo.. byliście w Olsztynie .. zazdroszczę... My mieliśmy jechać w zeszłym tygodniu i wczoraj wrócić, ale niestety plany pokżyżowała nam ta stłuczka

Za to jestem Szczęśliwa, bo moi rodzice jednak dadzą radę przyjechać na całe Święta do nas I nie będziemy musieli tak jak zawsze Świą dzielić na pół i jednego dnia spędzać w samochodzie w drodze od jednych do drugich rodziców
To czy przyjadą było bardzo wątpliwe, bo mój tata ma taką pracę, że nawet w święta musi praować.. mają duży dom na wsi i dwa duże psy. Ale się udało. Tata dostał aż trzy dni wolnego w Święta, psami zajmie się ciocia, która przy okazji przepali w piecu jak dom będzie pusty
Ciesze się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

ha! mamy 11t 1dz i dziecko mi urosło do rozmiarów limonki a już w piątek sprawdzimy jak bardzo urosło na prawdę
Witamy w takim razie w 12tc

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:04   #4322
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

czeeeść

ale dzisiaj senny dzień
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:05   #4323
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
czytam i wam zazdroszczę ja praktycznie nigdy nie miałam ani dziadka ani babci wszyscy już nie żyją a ja tylko dwójkę pamiętam jak przez mgłę
Ja tez juz nie mam jeden dziadek zmarł zanim sie urodzilam , drugi jak bylam mala , ostatnia babcia zmarła mi 4 lata temu bardzo to przezyłam... ale teraz mam w sumie przybrana babcie mojego męza
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dziewczyny c odo ruchów to ja się trochę martwię, bo nie czuję, tzn parę razy mi się wydawało, że to ruchy ale to było z tydzień temu a teraz nic. Niby w pierwszej ciąży dopiero poczułam po 20 tc no ale kurcze, chciałabym już...
identycznie mam w zeszlym tyg. albo 2 tyg. temu kilka razy czulam a teraz nic , na dodatek przedwczoraj chcyba sie czyms zatrułam i wczoraj jadlam tylko suchary i pilam cole , dzisij juz lepiej ale dołem szło ze mnie jak z wiadra i dzisiaj na wadze 1,200 mniej na wadze
mam nadzije ze z malym ok ze nie ucierpial przez to
Cytat:
no nie wiem, troszkę się boję, jeszcze znając moje szczęście to na bank mnie skontrolują.. no ale trudno. Pierdziele ich..
Moje cycki też troszkę urosły, a raczej w końcu coś mam, bo tak byłam prawie płaska Tż teraz chociaż odróżni czy maca mnie po plecah czy z przodu

a no chyba, że tak
a gdzie byliście podczas podróży poślubnej?
oo moje cycuchy tezz przed mialam takie małe b a teraz mam spore c i całe w żyłach heheh
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
szczurek mi umiera..
czuje sie jak potwór bez serca bo nie moge na to patrzeć..
jego rodzice i 2jka rodzenstwa tez odeszla.mialy wade genetyczna..
ale nie mój Mały nie może tak być
on nie może..
jak do jutra nie zaśnie będę musiałą go uśpić.. nie dam rady
bidulek
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dzięki za info

Wczoraj pierwszy raz musiałam się napić melisy, bo już taka byłam wku...rzona i opieprz nie pomógł
polecam na nerwa magne b6 kardiolog mi przepisal i pomaga naprawde
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:13   #4324
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
normalnie w piątek jak się okaże że wszytsko OK, to będę skakać z radości i zacznę zakupy

Cytat:
Napisane przez maja rosee
zniknęłam na trochę ale już powracam...........

Obecnie 19 tc. czuje się świetnie, ruchy dzidzi czuję od 2 tygodni i są to coraz mocniejsze kopniaki.

Prawdopodobnie będzie to dziewczynka (druga córka)
za 19tydzień i za dziewczynkę i zazdroszczę czucia ruchów

mnie odśnieżanie auta skutecznie dziś obudziło i w ogóle jest fajnie, bo jest śnieg, i coraz bliżej święta
[no i przyszłam godzinę później do pracy, bo miałam szefa odebrać z serwisu blisko mnie, to trochę dłużej pospałam]
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:15   #4325
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo.. byliście w Olsztynie .. zazdroszczę... My mieliśmy jechać w zeszłym tygodniu i wczoraj wrócić, ale niestety plany pokżyżowała nam ta stłuczka

Za to jestem Szczęśliwa, bo moi rodzice jednak dadzą radę przyjechać na całe Święta do nas I nie będziemy musieli tak jak zawsze Świą dzielić na pół i jednego dnia spędzać w samochodzie w drodze od jednych do drugich rodziców
To czy przyjadą było bardzo wątpliwe, bo mój tata ma taką pracę, że nawet w święta musi praować.. mają duży dom na wsi i dwa duże psy. Ale się udało. Tata dostał aż trzy dni wolnego w Święta, psami zajmie się ciocia, która przy okazji przepali w piecu jak dom będzie pusty
A zrobiliśmy sobie małą wyprawę

Cieszę się razem z Tobą. Jednak święta powinny być spędzane w rodzinnym gronie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:22   #4326
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
My byliśmy w tym roku pierwszy raz (sami, autem) i od razu po przyjeździe zgodnie stwierdziliśmy, że za rok też tam jedziemy. Plany trochę trzeba zmienić. No, ale za dwa lata pojedziemy na pewno! Jest tam tyle cudownych miejsc do zwiedzenia/zobaczenia...
Zakochaliśmy się w Chorwacji!

A teraz mamy poniedziałek i poziom stresu związany z jutrzejszą wizytą znacząco wzrasta... Muszę znaleźć jakieś zajęcia na dzisiaj, żeby nie myśleć za dużo... Może wywoskuję sobie bikini?!?
My też na pewno jeszcze nie raz tam zawitamy

A co do bikini tooo... AŁA!!

Cytat:
Cieszę się razem z Tobą

Cytat:

ha! mamy 11t 1dz i dziecko mi urosło do rozmiarów limonki a już w piątek sprawdzimy jak bardzo urosło na prawdę

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość

Obecnie 19 tc. czuje się świetnie, ruchy dzidzi czuję od 2 tygodni i są to coraz mocniejsze kopniaki.

Pozdrawiam
Gratuluję drugiej córeczki

----
Dzień dobry zimowo

Aż się nie chce spod kołdry wychodzić... brrr

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:23   #4327
Aaś
Zakorzenienie

jeju ja też bym już chciała poczuć moje ancymonki dwa może na swięta mi zrobią niespodziankę

własnie ten śnieg to taka iskierka pozytywna na dzis oby tylko szybko nie stopniał... chociaż przy temp. 0-1 st. to nie daję mu wielkich szans przetrwania do weekendu... a szkoda bo chcemy z mężem zrobić sobie w weekend świąteczny spacer po krakowskim

Bez☠tytułu.jpg
Stary 2012-12-03, 10:37   #4328
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No właśnie troszkę mnie nastraszyli, w tym kuzynka, tylko troszkę starsza ode mnie, powiedziała, że ćwiczyła tylko to co na szkole rodzenia pielęgniarka pokazała, a tak to nie ryzykowała. Dziewczyna bardzo wysportowana.
Na L4 idę chyba 13tego, albo jakoś nastepny poniedziałek.
12 mamy wigilię z pracy popołudniu, więc na L4 nie bardzo, a chcę iść, poza tym dostałam podwyżkę (malutko, ale zawsze coś) od grudnia, więc jak pójdę od połowy miesiąca to może 30zł więcej niż zwykle wpadnie Będzie na bodziaka

Byłam w czwartek u teściowej, tak pokrótce nakreśliłam jej mój plan czyli poród+macierzyński 12 miesięcy + zaległe urlopy i dziecko do żłobka na 4h żeby wśród maluchów było, bo widzę, że to lepsze później dla nawiązywania kontaktów. Powiedziała " no ostatecznie to mogę jeździć i odbierać to dziecko" ale bez żadnego podtekstu czy coś, tylko jako oferta taka odruchowa.
Dzisiaj siedzimy u mojej mamy (teściowa tez była) no i mówię, to samo, a teściowa z wyrzutem, że ona może się zając dzieckiem, a ja chcę do złobka, szkoda dziecka i takie tam ... zgłupiałam.
W sumie fajnie, bo wiem, że mogę liczyć na odbieranie, ale nie chcę żeby mi wychowywała dziecko, bo ona z takich bardzo rozpuszczających babć, co można wejść na głowę, a później ja bym sobie nie poradziła. No i chcę maluszka z dziećmi oswajać, bo widzę po kuzynie, że ciocia była 3 lata na wychowawczym, a młody do tej pory z dużo młodszymi kontakt nawiąże (taka zywa zabawka) z dorosłymi też, ale z rówieśnikami ma problemy, zawsze miał.

Vil brawa dla męża.
jak to macierzyński 12 miesięcy??? to w końcu od kiedy to obejmuje? ja też kcem!!!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
tak jak dziewczyny już pisały, można spokojnie, chyba że coś się dzieje. jak wylądowałam w szpitalu z poronieniem zagrażającym, też mi lekarz kazał trzymać łapki z dala od brzuszka.
ee no co ty, to nawet się posmarować nie wolno??? ja tez miałam zagrażające, ale smaruję się 2 razy dziennie, przecież nie ugniatam ani nie masuję jakoś tego brzucha, a rozstępów mieć nie chcę, bo w pierwszej ciąży o brzuch dbałam i na szczęście nie mam ani jednego. Teraz też tak chcę....

gorzej z tym, że mnie właśnie kręgosłup boli od braku ruchu bo ćwiczeń to się jednak boję robić, po tej akcji ze szpitalem... a tak sobie planowałam aktywną ciążę i fitnesik do samego końca... za to jak się wezmę po dziecku to...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:46   #4329
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan
jak to macierzyński 12 miesięcy??? to w końcu od kiedy to obejmuje? ja też kcem!!
jak wszytsko dobrze pójdzie to będziemy mieć taką możliwość. najpierw 6 m-cy normalnie, a potem od września możliwość przedłużenia przy płacy 60%. ja też chcę
Stary 2012-12-03, 10:46   #4330
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzień dobry...
Byłam odstresować się w lumpku, ale cudności nakupowałam.
I chciałam stwierdzić, że dołączam do tych dla których grudzień będzie ciężki :|
Dowiedzieliśmy się wczoraj o tym, że dużo kasy musimy na coś wyłożyć...
Generalnie oboje z TŻ mamy samopoczucie do dupy, on w pracy zdycha, a ja zdycham w domu.
I generalnie chyba dziś skupię się tylko na czytaniu Was.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:48   #4331
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ooo jak fajnie a mogę być wścibska i zapytać czy dzieciątko ma szansę na jakąś egzotyczną urodę ? jejjuuuu jak mi się podobają mulatki
jak myślicie, jak się naoglądam zdjęć i zapatrzę to jest szansa, że się mulatek urodzi ?

fajnie jest ogólnie, niestety nie w momencie kontaktu z urzędami maluch może liczyć na grecki nos, ale nic poza tym, bo tatuś też z mieszanych rodziców, więc nawet karnacji nie ma specjalnie ciemnej

może i od napatrzenia jest szansa, ale warto się zastanowić jak Twój mężczyzna zareaguje na widok mulatka
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:52   #4332
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Super Fajnie, że nas znowu odwiedziłaś, w dodatku z takimi dobrymi informacjami

Cytat:
Ciesze się razem z Tobą

Cytat:
Ciesze się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo moje cycuchy tezz przed mialam takie małe b a teraz mam spore c i całe w żyłach heheh
ja nawet nie wiem jaki miałam i jaki mam rozmiar, bo jakoś się na tym nie znam nie miałam na czym testować a każdy stanik ma inną rozmiarówkę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Cieszę się razem z Tobą. Jednak święta powinny być spędzane w rodzinnym gronie

nie wyobrażam sobie Świąt spędzonych osobno od mojej rodziny. W zeszłym roku podzieliliśmy to tak, że wigilia była u mnie, Pierwszy Dzień Świąt zjedliśmy wspólnie śniadanie i wyruszyliśmy w trasę do teściów, kolację już zjedliśmy z nimi i Drugi Dzień Świąt też u nich.
A w drodze, przez 500km śpiewaliśmy kolędy

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Cieszę się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
własnie ten śnieg to taka iskierka pozytywna na dzis oby tylko szybko nie stopniał... chociaż przy temp. 0-1 st. to nie daję mu wielkich szans przetrwania do weekendu... a szkoda bo chcemy z mężem zrobić sobie w weekend świąteczny spacer po krakowskim

Załącznik 5006090
ajjj jakie śliczne widoki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:57   #4333
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Dzień dobry...
I chciałam stwierdzić, że dołączam do tych dla których grudzień będzie ciężki :|
Generalnie oboje z TŻ mamy samopoczucie do dupy, on w pracy zdycha, a ja zdycham w domu.
pochwal się cudownościami a ja się zastanawiam czy pozwolić sobie na nowy karnet na fitness w tym miesiącu, czy zostawić to na inne wydatki i prezenty. całe szczęście że odpadają nam w sporej mierze wydatki związane z organizacją Świąt, bo mamy upiec tylko jedno ciasto lub zrobić kutię, a cała reszta leży po stronie rodziców/dziadków/teściów. a ja najbardziej się nie mogę doczekać karpia
Stary 2012-12-03, 10:58   #4334
Mysia mysz
Zakorzenienie

zaszalałam z dniem darmowej dostawy:P

kupiłam sobie kosmetyki z bingospa
wino czerwone bezalkoholowe
kotu szalik do kompletu z czapką mikołajową:P
Stary 2012-12-03, 10:58   #4335
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Witam się w 18tc.. czyli zaczynam 5ty mc..

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dzień dobry...
grudzień mimo świąt i tego wszystkiego będzie paskudny
Dacie radę po burzy zawsze jest słońce..

Szczurek śpi.. ale to jego ostatnie minuty, drugi go grzeje, dałam mu ulubiony ser.. tak by dobrze mnie zapamiętał.. jak mu nie pójdzie.. to pójdę mu pomóc..

dziś znów śniło mi się moje bejb..
i po kaszce mannej poczułam znów..

eh, oby wypłąta przyszłą, chce gdzieś się odstresować..

nadal nie ma Meli

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:58   #4336
Aaś
Zakorzenienie

lonely my też podobnie spędzamy święta żeby się nie najeździć jak głupi
wigilia raz u jednych rodziców, za rok u drugich, a pierwszy dzień świąt odwrotnie.
drugi dzień świąt spędzamy sami przy choince, zalegając pół dnia w pidżamach przed tv ewentualnie ze znajomymi wieczorem sie spotykamy na jakieś winko czy coś.
na razie nikt nie protestuje

a z tym macierzyńskim to własnie chyba jednak przejdzie od września 2013. czyli jak będzie na macierzyńskim własnie to będziemy mogły go sobie przedłużyć do roku
Stary 2012-12-03, 11:00   #4337
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Super Fajnie, że nas znowu odwiedziłaś, w dodatku z takimi dobrymi informacjami

ja nawet nie wiem jaki miałam i jaki mam rozmiar, bo jakoś się na tym nie znam nie miałam na czym testować a każdy stanik ma inną rozmiarówkę

nie wyobrażam sobie Świąt spędzonych osobno od mojej rodziny. W zeszłym roku podzieliliśmy to tak, że wigilia była u mnie, Pierwszy Dzień Świąt zjedliśmy wspólnie śniadanie i wyruszyliśmy w trasę do teściów, kolację już zjedliśmy z nimi i Drugi Dzień Świąt też u nich.

ajjj jakie śliczne widoki
Hahah ale to nie mi gratuluj 12 tygodnia tylko humpback

Ja tam zaczęłam wczoraj 14tc

Cytat:
Dzień dobry...
O masz:/
Buzial!

Spadam na szybko do sklepu. Potem naszykuje piec do palenia, pójdę z młodym do ośrodka zdrowia umówić się do gin, a potem do szkoły do starszego bo coś tam wpłacić trzeba..
ehhh..
Odezwę się później

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:02   #4338
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry...

Cytat:

Szczurek śpi.. ale to jego ostatnie minuty, drugi go grzeje, dałam mu ulubiony ser.. tak by dobrze mnie zapamiętał.. jak mu nie pójdzie.. to pójdę mu pomóc..

nadal nie ma Meli
Jeja, to już 5. miesiąc

Biedny szczurek

Stary 2012-12-03, 11:03   #4339
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u nas teściowie w grudniu opuszczają wieś i zjeżdżają do mieszkania - także wigilię dzielimy na pół (w tym roku zaczynamy od teściów, a oni nie jedzą karpia a potem do moich rodziców żebym mogła zaspokoić mój wigilijny głód karpia ). a potem pierwszy dzień Świąt z jedną częścią rodziny, a drugi z drugą. i wszyscy są zadowoleni fajnie że wszyscy mieszkamy dość blisko i transport z jednej wigilii na drugą nie przekracza 15 minut autobusem (a autem ciut szybciej, tyle że później schodzi na znalezieniu miejsca parkingowego)

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
zaszalałam z dniem darmowej dostawy:P

kupiłam sobie kosmetyki z bingospa
wino czerwone bezalkoholowe
kotu szalik do kompletu z czapką mikołajową:
za zakupy. pokażesz kota w ubranku?
Stary 2012-12-03, 11:04   #4340
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
pochwal się cudownościami a ja się zastanawiam czy pozwolić sobie na nowy karnet na fitness w tym miesiącu, czy zostawić to na inne wydatki i prezenty. całe szczęście że odpadają nam w sporej mierze wydatki związane z organizacją Świąt, bo mamy upiec tylko jedno ciasto lub zrobić kutię, a cała reszta leży po stronie rodziców/dziadków/teściów. a ja najbardziej się nie mogę doczekać karpia

masz kutie!!!!!!
mało kto to zna
tak samo jak łamańce czy pęczak
skąd jesteś?

właśnie dostałam 2paczki-bebilon 1 i 2
jedno o karmieniu piersia i mm,fajna ksiazeczka,sliniaczek itd..
2ga-urozmaicanie, książka+zupka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-03, 11:07   #4341
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja jadłam raz kutię i mi w ogóle nie podeszła tak samo... kluski z makiem myślałam, że to jak kluski z mięsem ale nadziewane makiem a to makaron
Jeden, jedyny raz byliśmy na święta niedaleko Poznania i tylko mój ojczym był zadowolony bo stamtąd pochodzi

U nas moczka i makówki A jak mama gotowała moczkę właśnie tam u rodziny ojczyma to patrzyli na nią jak na czarownicę

Stary 2012-12-03, 11:09   #4342
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
jak wszytsko dobrze pójdzie to będziemy mieć taką możliwość. najpierw 6 m-cy normalnie, a potem od września możliwość przedłużenia przy płacy 60%. ja też chcę
Tak, dokładnie- będzie taka możliwość
Ten temat już poruszałyśmy kilka razy na forum i sporo z nas się czai na ten roczny macierzyński

Cytat:
Dzień dobry...
ogólnie, sytuacja w kraju jest kiszkowata.. z kim nie porozmawiasz to każdy ma dołek, kryzys finansowy
Ja zarabiam dobrze, mój Tż jeszcze lepiej a pieniądze idą nam jak woda.. nawet niewiadomo gdzie i na co, ciągle jakieś nowe duże wydatki się pojawiają. Teraz na tych adwokatów tak duuużo idzie ehhh... masakra..

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
fajnie jest ogólnie, niestety nie w momencie kontaktu z urzędami maluch może liczyć na grecki nos, ale nic poza tym, bo tatuś też z mieszanych rodziców, więc nawet karnacji nie ma specjalnie ciemnej

może i od napatrzenia jest szansa, ale warto się zastanowić jak Twój mężczyzna zareaguje na widok mulatka
hehehhe, dobre ale w sumie my non stop razem więc on wie, że zdradzić go mogę jedynie śniąc

Stary 2012-12-03, 11:09   #4343
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

dziś znów śniło mi się moje bejb..
i po kaszce mannej poczułam znów..
za 5ty miesiąc
biedny szczurek

Cytat:
Napisane przez Aaś
a z tym macierzyńskim to własnie chyba jednak przejdzie od września 2013. czyli jak będzie na macierzyńskim własnie to będziemy mogły go sobie przedłużyć do roku
oby przeszło

Cytat:
Napisane przez axella
masz kutie!!!!!!
mało kto to zna
skąd jesteś?
mamy ja jestem z Krakowa, i kutia pojawia się u moich rodziców od jakiś 4-5 lat po tym jak mama znalazła przepis w jakiejś książeczce z wigilijnymi przepisami i stwierdziła że to musi być pyszne i trzeba spróbować. no i jest
Stary 2012-12-03, 11:10   #4344
Aaś
Zakorzenienie

o matko. patrzcie:

Łączny wymiar urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego wyniesie 52 tygodnie w przypadku urodzenia jednego dziecka, natomiast w przypadku porodów mnogich wyniesie od 65 do 71 tygodni, w zależności od liczby dzieci. Urlopy te będą musiały być wykorzystywane bezpośrednio jeden po drugim.

będę siedzieć w domu przed prawie 2 lata

axella ale ten czas leci... u mnie już 15tc
współczuję szczurka

a Meli to się odzywała przez weekend? czy jak zniknęła w piątek to od tamtej pory jej nie było?
Stary 2012-12-03, 11:11   #4345
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam tylko dodać, że nie wiem jak wasze, ale moje cycki urosły mi już o 2 rozmiary i może bym się z tego cieszyła, gdyby nie to, że już wiem, jak dzięki temu będą wyglądać po okresie karmienia... mam dwa wielkie spuchnięte balony od wczoraj w sumie....
moje urosły o 1 rozmiar, ale wydaje mi się, że rosną dalej i niedługo ten stanik będzie za mały. Chociaż największy wzrost był na samym początku.

Zaczyna mnie rozkładać jakieś przeziębienie. Tzn rano było średnio, teraz jakby lepiej, przestałam kaszleć. Tylko lekki katar, ból głowy i trochę w kościach mnie łamie..
TŻ leży w domu półprzytomny, jego bieże jakby mocniej.. Dzisiaj poszłam do pracy pozamykać najpilniejsze rzeczy przekazać co się da, a wieczorem idę do lekarza. Mam nadzieje, że stwierdzi, że jestem wystarczająco chora i da mi zwolnienie. Będzie w domu kwarantanna..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:12   #4346
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ee no co ty, to nawet się posmarować nie wolno??? ja tez miałam zagrażające, ale smaruję się 2 razy dziennie, przecież nie ugniatam ani nie masuję jakoś tego brzucha, a rozstępów mieć nie chcę, bo w pierwszej ciąży o brzuch dbałam i na szczęście nie mam ani jednego. Teraz też tak chcę....
wolno, wolno ale nie w momencie jak jest krwawienie, plamienie czy skurcze, czy później skracająca się szyjka czy przedwczesne rozwarcie. ale wsmarować kremik na pewno wolno, to się tyczy takiego masowania dłuższego dla samej przyjemności głaskania

Cytat:
Dzień dobry...
ja też się zdołowałam, bo wypłata była w piątek, a mi zostało 200 zł do końca grudnia + na prezenty. niby kupiliśmy parę rzeczy, a opłaty + jedzenie będzie mąż kupował ze swojej, no ale beznadziejnie tak ... znalazłam fajny sweterek i nie mogę sobie go kupić przez najbliższy miesiąc

Cytat:
masz kutie!!!!!!
mało kto to zna
skąd jesteś?
u nas też jest zawsze kutia

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:13   #4347
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja jadłam raz kutię i mi w ogóle nie podeszła tak samo... kluski z makiem myślałam, że to jak kluski z mięsem ale nadziewane makiem a to makaron
Jeden, jedyny raz byliśmy na święta niedaleko Poznania i tylko mój ojczym był zadowolony bo stamtąd pochodzi

U nas moczka i makówki A jak mama gotowała moczkę właśnie tam u rodziny ojczyma to patrzyli na nią jak na czarownicę
cooo..?

my kutii nie lubimy więc nie jemy. a kluski z makiem musza być obowiązkowo
Stary 2012-12-03, 11:13   #4348
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

pokażę na święta jak zrobimy kartkę z kotem świateczną
Stary 2012-12-03, 11:14   #4349
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za 5ty miesiąc
biedny szczurek

oby przeszło

mamy ja jestem z Krakowa, i kutia pojawia się u moich rodziców od jakiś 4-5 lat po tym jak mama znalazła przepis w jakiejś książeczce z wigilijnymi przepisami i stwierdziła że to musi być pyszne i trzeba spróbować. no i jest
aaaa,myslałam,że to rodzinna tradycja

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
o matko. patrzcie:

Łączny wymiar urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego wyniesie 52 tygodnie w przypadku urodzenia jednego dziecka, natomiast w przypadku porodów mnogich wyniesie od 65 do 71 tygodni, w zależności od liczby dzieci. Urlopy te będą musiały być wykorzystywane bezpośrednio jeden po drugim.

będę siedzieć w domu przed prawie 2 lata

axella ale ten czas leci... u mnie już 15tc
współczuję szczurka

a Meli to się odzywała przez weekend? czy jak zniknęła w piątek to od tamtej pory jej nie było?
52tygodnie z bejbi

no czas okropnie zasuwa..

meli nie ma

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-03, 11:15   #4350
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah ale to nie mi gratuluj 12 tygodnia tylko humpback

Ja tam zaczęłam wczoraj 14tc
ajjj... sorki już mi się wszystko kićka.. za dużo rzeczy czasem na raz robię

Cytat:
u nas teściowie w grudniu opuszczają wieś i zjeżdżają do mieszkania - także wigilię dzielimy na pół (w tym roku zaczynamy od teściów, a oni nie jedzą karpia a potem do moich rodziców żebym mogła zaspokoić mój wigilijny głód karpia ). a potem pierwszy dzień Świąt z jedną częścią rodziny, a drugi z drugą. i wszyscy są zadowoleni fajnie że wszyscy mieszkamy dość blisko i transport z jednej wigilii na drugą nie przekracza 15 minut autobusem (a autem ciut szybciej, tyle że później schodzi na znalezieniu miejsca parkingowego)

ajjj... zazdroszczę tak bliskiej odległości.. my mamy 500km do pokonania

Cytat:
właśnie dostałam 2paczki-bebilon 1 i 2
jedno o karmieniu piersia i mm,fajna ksiazeczka,sliniaczek itd..
2ga-urozmaicanie, książka+zupka
a ja nie dostałam żadnych próbek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości