|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
wszystkiego najlepszego
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z kawa to mnie tez maz meczy - twierdzi, ze dziecko bedzie mniejsze, a ja mu tylko odpowiadam, ze bzdury wygaduje ale to tak jest, jak sie naslucha w pracy dobrych rad wujkow i ciotek dobrze, ze siedze w domu, to mnie to ominie ![]() bo nie trawie "dobrych rad"
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w jakiejś konkretnej perfumerii? masz jakąś sprawdzoną internetową? |
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sprawdzonej. Podesłałam mu z tej http://mojezapachy.pl/index.php jak coś będzie nie tak, to mam blisko, to podjadę i będzie bida
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
tez mam podobne wrazenie, ciezko mi sie oddycha.. ale to chyba niemozliwe, by ciaza miala na to wplyw, co?
Cytat:
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za zyczenia
![]() pani22ka dobrze, ze juz jestes!
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na prędce zaliczałam jeszcze egzaminy żeby przed 27 kwietnia mieć z głowy
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wyczytałam w sieci, na wielu stronach że ma, ucisk powiększającej się macicy na płuca, plus są one rozpulchnione od jakiś hormonów i pomimo, że w praktyce przyswajają więcej tlenu to wrażenie takie może być, plus jak ktoś oddychał przeponą to bardziej to odczuwa, ponoć właśnie może zaczynać się od połowy II trymestru, apogeum 8 miesiąc, a w 9 już lepiej bo macica się obniża ![]() strippi guru zakupowy, http://szafka.pl/c561533-lezaczek-fi...ainforest.html taki model, leżaczka bujaczka za 100 zł to dobra cena ? Planuje właśnie kupić pod choinkę dla syna, ale nie wiem czy taniej się nie da wyszukać Tyle że chodzi mi o konkretnie ten model, a on chyba droższy bo ma więcej migania ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Moderna ![]() a te duszności mogą być też objawem niskiego poziomu żelaza więc trzeba to sprawdzić, u mnie żelazo ok, więc stawiam na moją wielką macicę :P
|
|
|
#281 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy jaki termin mi powie na połówkowym, bo to się ciągle skraca
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze zmieniają rozkład na lepsze
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
To skracanie się później nie ma znaczenia, wiarygodny termin porodu z usg, to taki robiony/podawany do 15 tygodnia, potem dzieci różnią się już rozmiarami, bo każde rośnie w swoim tempie, więc te późniejsze skracania się terminów nie mają znaczenia.
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi o to, że bez względu na to na jaki się załapię, będę starała się być na nim jak najdłużej. A to, że kombinują, to wiem, ale na to wpływu już nie mamy. A ten zasiłek to na jakich zasadach? urlop macierzyński to to samo co zasiłek czy masz coś innego na myśli? ten zasiłek o którym piszesz, nie jest dla wszystkich, jest ograniczony chyba od dochodów, coś ponad 500zł chyba.
|
|
#286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Myaja - najlepszego!
Jesteśmy ten sam rocznik ![]() Ja też mam takie wrażenie, jakbym nie mogła wziąć pełnego oddechu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za komentarze odnośnie brzucha, TŻ wczoraj: "Ale on już wielki!"
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma co panikować. Jesli nic nie zmienią z urlopami i porody po 15 marca "załapią się" na przedłuzony macierzyński, a mój mały nie zechce wyjść szybciej, to spokojnie wezmę roczne macierzyńskie.
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
witam was
i u mnie sniegiem troche syplo, nie za duzo - ale zawsze to cos myaja & moderna NJELEPSZEGO Z OKAZJI urodzinek ogarnelam troche to coscie napisaly i stwierdzam ze mnie nie wywalicie z wtku ![]() bo otoz - waga u rodzicow pokazala dzis magiczne 90 kg ![]() i dalze wymiary - cycus 115 cm - pod cycem 100 cm - brzuch na pepku 115 cm - biorda 125 cm zjazd rodzinny minol szybko i bezbolesnie - teraz jeszcze tylko do piatku i w sobote z rana samolocik do Norwegii a tam juz czeka na mnie nowe mieszkanko .qrde ja sobie wzielam jedna duza torbe i taka mala a'la podreczny i cos mysle ze mi miejsca braknie bo sie rodzinka z ciuchami rozpedzila dla malego haha, no ale jakos bede musiala to poupychac.i starszej mam kupic prezent - taa praktyczna niespodzianke - taaaa trza bedzie cos wymyslec
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ślicznie !
|
|
|
#290 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio w Tesco chciałam zapłacić kartą NFZ Pani grzecznie powiedziała, że takich kart jeszcze nie przyjmują ![]() brzuszek pięknie rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie też do 20 tyg. nie było nic widać waga też stała w miejscu ale tylko jak minął magiczny 20 tydz. to wszystko poszło do przodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale na szczęście mam przy sobie wtedy męża, który wie co odpowiedzieć a ja uśmiecham się wtedy pięknie ;-) Najlepsze jest to, że cała rodzina mojego Tż to raczej potężne kobiety, które tyły w ciąży po + 30 kg ! więc nie trudno się domyśleć jak na mnie spoglądają. Osłuchałam się już , że to niedożywione itd. a najlepsze jest to, że wiem, że ich dieta to same tłuste rzeczy, pepsi, fast food itd. Na szczęście języka w buzi mi też nie brakuje i jak ktoś już przesadza, to dam mu to skutecznie do zrozumienia, co o tym myślę Nie ma się co przejmować, każda z nas jest inna i rośnie w swoim tempie
|
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
Teraz mi się przypomniało, że miałam napisać o życzliwych koleżankach a więc ostatnio dzwoni do mnie kumpela z pracy która obecnie jest na macierzyńskim, że była w pracy i gadała z dziewczynami cyt. wiesz pozytywnie Cię obgadałam..... ja pyt. tzn. no wiesz ty tak lajtowo podchodzisz do ciąży !!!!!! noszzz kuz.... a jak mam się zachowywać jakbym była niepełnosprawna fizycznie, nie mam zagrożonej ciąży czuję się dobrze itd. więc sprzątam mieszkanie, spaceruje, wyprowadzam psa itd. wiadomo, że robię wszystko dużo wolniej itd. no ale co mam odłożyć wszystko na 9 m cy i się zamknąć gdzieś w pudełku i poczekać do porodu
jestem na nią zła bo przez całą jej ciąże ja wspierałam podtrzymywałam na duchu bo miała ciąże zagrożoną a ona teraz idzie do pracy i gada takie rzeczy
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra dziewczynki piszcie ładnie dużo, a ja lecę na pociąg.
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do życzliwych koleżanek... Z jedną z poprzedniej pracy utrzymuję kontakt, bo po prostu fajna panna z niej. Napisałam radośnie smsa, że spodziewamy się syna i w ogóle, na co dostałam zwrotnego z wyraźną pretensją, że nie spodziewała się, że tak mi zależy na chłopaku, że jestem jak nasza wspólna znajoma, która też chciała go mieć (notabene urodziła córkę) i w ogóle. Pomyślałam sobie WTF?! Na panieński chciałam ją zaprosić- źle, bo w Żabce pasuje i jej się nie chce po pracy, do kościoła na ślub- źle, bo Żabka. Człowiek chce utrzymać kontakt, a tu ciągle negatywne fluidy.
|
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzuszek masz zgrabniutki i sama też super wyglądasz ![]() Ja jestem w 19 tc (dokładnie 18 t i 4 d) poczekam aż brzuszek się bardziej ujawni i wtedy pokaże Wam progress
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#298 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To się domyślam, że bardzo fajna parą musicie być i pewnie macie dużo znajomych, którzy do Was ciągną ) są superCytat:
![]() Cytat:
Więc zaraz piłeczke będziesz miałaCytat:
W sumie to już 5te albo 6te święta w rozjazdach... Wiesz - ja może i nawet rozważalabym to żeby jeździeć do rodziców i teściów na przemian - tzn. jeden rok u teściów drugi rok u rodziców... Ale rozważalabym to gdybym miała teśció których bym bardzo lubiła. A ja ich po prostu ledwo toleruję... ale co się dziwić, jesli ich syn (mój Tz) też Więc przypuszczam, że te święta które spędzalibyśmy u moich rodziców byłyby bardzo radosne, ale potem te które spędzalibyśmy tylko u teściów byłyby strasznie smutne i pewnie skonczyłoby się moim płaczem po powrocie od teściów - bo byloby mi smutno że nie zobaczę moich rodziców i siostry w święta Tak więc te świeta jeszcze sie przemęczymy... A za rok to się zobaczy Maluszek już będzie na świecie, więc też będziemy sie mogli postawić i powiedzieć, że tez już mamy własną małą rodzinkę i chcemy święta spędzić w domu - a jeśli ktoś chce to drogę do nas zna Cytat:
Bo jak się nasz bąbel urodzi przed terminem to chcialabym wiedzieć czy na 100% lapię sie na dłuższy macierzyński czy nie...![]() I jeszcze mam jedno pytanie - jak to jest z tym becikowym w 2013 roku? Już na 100% wchodzi ta nowa zasada, że dochód na osobę w rodzinie nie może przekroczyć 1922zł? Czy to narazie propozycja rządu? I druga kwesti - bo czytałam, że dochód bierzemy z roku poprzedzajacego rok w którym złozoymy wniosek - czyli, jeśli wniosek złozymy w 2013 ro, to dochód wykazujemy z 2012 r.... W sumie logiczne, ALE... na jaka ilośc osób w rodzinie dzielimy dochody żeby wyliczyć dochód na osobę? Czy tego malucha który przyjdzie na świat w 2013 też bierzemy pod uwagę? Czy może dochód dzielimy przez ilośc osób, które w 2012 roku były w rodzinie? (czyli bez bobasa)? Czy ktoś ten temat zgłębił? A tak w ogóle to witam się poniedziałkowo
|
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nieskromnie mówiąc jest fantastyczny
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do liczby osób to napewno wlicza się też dziecko w końcu to na nie jest becikowe więc dlaczego ma się go pomijać. A co do reszty pytań to nie wiem, na roczny się i tak nie załapie więc tej magicznej daty też nie zgłebiałam ![]() a co do świąt to ja też nie wyobażam sobie wigilii bez moich rodziców i sióstr
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

05.07.2008
Tyle że chodzi mi o konkretnie ten model, a on chyba droższy bo ma więcej migania 
Super ze zmieniają rozkład na lepsze
.
bo sie rodzinka z ciuchami rozpedzila dla malego
taaaa trza bedzie cos wymyslec

Tak więc te świeta jeszcze sie przemęczymy... A za rok to się zobaczy