Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 10:39   #4651
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
haha, ja dlatego moją zawsze w foteliku przypinam

nie no, ja Shiro nie pozwalam tak się do małej zbliżać jak mnie nie ma w pobliżu, ufam mu, że celowo krzywdy jej nie zrobi, ale już przypadkiem może, to tylko pies. No i ja go do niczego nie zmuszam, jak chce sam podchodzi, jak ma dość odchodzi swobodnie, najniebezpieczniejsze są reakcje psa właśnie wtedy, jak jest do czegoś przymuszony i nie ma możliwości ucieczki
ja wiem ze Ty nie pozwalasz,
dazylam do tego ze niektorzy traktuja zwierzeta jak zabawki, jak mozna sadzac dziecko na psie jak na koniu i miec z tego ubaw, w koncu zwierze tez ma jakas cierpliwosc. dalam tu na przyklad tych ludzi, tylko jak kiedys pies zrobi krzywde dziecku (tfu tfu) to bedzie wina psa a nie rodzicow.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:45   #4652
Maciejka__
Zakorzenienie

Modnisia - podobają mi się krzesełka ze stolikiem, ale nie wiem, czy są na tyle stabilne, żeby utrzymać małą wiercipiętę , więc nie ryzykowałam. Kupiłam samo krzesełko i na razie ustawiłam na najniższym poziomie.
To chyba nie ma ani regulacji oparcia, ani podnóżka, ale z regulacji oparcia korzystam tylko po jedzeniu, bo nie chcę jej kłaść z żołądkiem. Z regulacji podnóżka też korzystam, ale dlatego, że mam taką możliwość, a nie dlatego, że jest niezbędna. To spostrzeżenia po kilku/kilkunastu (musiałabym sprawdzić na wątku ) dniach użytkowania.
Nela - męskie te ciuszki.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o prezentach gwiazdkowych,my mieliśmy kupić Patrykowi krzesełko do karmienia,no ale niestety nie kupimy.Bo mamy inny wydatek

Więc kupiliśmy mu huśtawkę ,dzisiaj dostałam maila że już ją dali dla kuriera Złożyliśmy się na nią z moimi rodzicami. Tzn TŻ jeszcze o tym nie wie.

A na mikołajki kupię Patrysiowi nowe rajstopki
Twoje emotki oczywiście rozumiem.
A sprawę prezentów gwiazdkowych przemyślałam patrząc na ILOŚĆ WOLNEGO MIEJSCA, a właściwie jego brak, zabawki, które już mamy w domu, zdjęcie wylicytowanego zestawu FP (odebrać ma tż, więc jeszcze go nie widziałam, ale część wydaje dźwięki) i myśląc o stanie konta. Od mojej mamy będzie szczeniaczek-uczniaczek, a ode mnie na pewno jakaś lalka, książeczka z kolędą, może "Poczytaj mi mamo" i sorter.
Na Mikołaja chyba dostanie kupione wcześniej miękkie klocki i tekturową książeczkę (o smoku, tylko gdzieś ją schowałam).
Sądzę, że od reszty rodzinki też coś dostanie, więc tyle wystarczy.
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
niektóre z was pisały o bucikach dla dzieci... nie boicie się tego? bo ja wychodzę z założenia że dopóki Hania bucików nie potrzebuje to używamy takich mięciutkich paputków (cieplejszych lub cieńszych) jakoś wydaje mi się że lepiej będzie dla maleńkiej stópki jak jeszcze nie będzie krępowana bucikiem oczywiście buciczki sa słodkie.. ale jakoś jeszcze się powstrzymuję....
Przed wiatrem lepiej chronią buciki, a w domu to jasne, że nie używamy. Do dotychczasowego kombinezonu nie musiałam zakładać, a do płaszczyka, czy samej bluzy w foteliku samochodowym owszem, ale one są miękkie.
Cytat:
rany jak mnie mój psiur rozczula, jak kładę małą do ćwiczeń na brzuszku to on do niej podchodzi i kładzie się przy niej, i pozwala się tarmosić za łapy, pysk, uszy bez cienia złości czy zniecierpliwienia. Jak już ma dość to odchodzi, ale za chwilę znowu wraca i znowu się przy niej kładzie
Gratuluję dobrze ułożonego psa.
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
buty dla niemowląt raczej są miekkie i zadnej krzywy nie wyrzadza...

boszz siedze obok niej, ona 15sek i taka pozycja
Twarde niestety też są, więc trzeba po prostu myśleć.

.
Następna wiercipięta.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:47
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:46   #4653
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka

u nas kolejna-schematycznie taka sama nocka-pobudka o 6, jedzonko, spanie do 8 w kołysce o 8 przenosiny do mnie i spanie do 9.45
to już chyba ze 4 taka noc i dzień kiedy je o 6,10,14,18+przed spaniem, czyli chyba nam się cosik unormowało:ju pi:

Sol-100 lat dla naszego V.I.P.'a Fabisława

dużo zdrówka dla Oskarka i Pumci!!!

Depoison-co do książeczek-niestety napalona jestem i już nabyłam w czasie pobytu w PL 1.część...kurde i tak by się opłacało kupić na merlinie a tą 1.część komuś nawet w prezencie kupić
i ja już czytałam z niej Lilce co nieco np. Kota Filemona

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:48
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:49   #4654
ewka5891
Zakorzenienie

Dzień dobry
u nas nocka w miarę ok, mały teraz leży i zaciesza do pluszaka

Wszystkiego naj dla Fabisia jak ten czas leci

Cytat:
rany jak mnie mój psiur rozczula, jak kładę małą do ćwiczeń na brzuszku to on do niej podchodzi i kładzie się przy niej, i pozwala się tarmosić za łapy, pysk, uszy bez cienia złości czy zniecierpliwienia. Jak już ma dość to odchodzi, ale za chwilę znowu wraca i znowu się przy niej kładzie
musi to super wyglądać

Nela super zakupy
ja na razie wstrzymuje się z ciuchami, bo na rozmiar 3-6 i 6-9 mam pełno ciuchów, mały pewnie tego wszystkiego nawet nie wynosi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:55   #4655
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja wiem ze Ty nie pozwalasz,
dazylam do tego ze niektorzy traktuja zwierzeta jak zabawki, jak mozna sadzac dziecko na psie jak na koniu i miec z tego ubaw, w koncu zwierze tez ma jakas cierpliwosc. dalam tu na przyklad tych ludzi, tylko jak kiedys pies zrobi krzywde dziecku (tfu tfu) to bedzie wina psa a nie rodzicow.
zgadzam się w 100%, dla mnie tacy ludzie nie powinni mieć psów. I też mnie wnerwia to, że wiele przypadków pogryzień to wina ludzi, którzy uważają, że z psem można robić co się komu żywnie podoba, a pies nie ma prawa drgnąć. I tak dla mnie większość psów to oaza łagodności, człowiek na ich miejscu dawno dałby po prostu w pysk. A potem jeszcze gadka, że pies agresywny i do uśpienia...

No to chyba wybraliśmy odkurzacz Oczywiście jak zawsze małżuś powiedział, żebym czegoś poszukała, no to naczytałam się w necie, naszukałam i wybrałam model. To ten zaczął kręcić nosem, że trochę drogi, że tyle nie da, że woli coś tańszego. Zaczął sam szukać i dzisiaj stwierdził, że najlepszy będzie chyba jednak ten, co ja wybrałam
No a u nas odkurzacz musi spełniać surowe wymogi - przynajmniej dobra turboszczotka to mus, plus musi mieć dobrą siłę ssania (MUSI dobrze zbierać sierść z dywanu). I być wytrzymały, bo odkurzanie teraz czeka nas codziennie

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

No nie wierzę, Lu po raz pierwszy usnęła na brzuszku!

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrze ułożonego psa.
dziękuję przyznam, że nad tym, żeby taki był w stosunku do dzieci pracowaliśmy zanim jeszcze go kupiliśmy

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-03 o 10:52
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:56   #4656
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba wybraliśmy odkurzacz Oczywiście jak zawsze małżuś powiedział, żebym czegoś poszukała, no to naczytałam się w necie, naszukałam i wybrałam model. To ten zaczął kręcić nosem, że trochę drogi, że tyle nie da, że woli coś tańszego. Zaczął sam szukać i dzisiaj stwierdził, że najlepszy będzie chyba jednak ten, co ja wybrałam
No a u nas odkurzacz musi spełniać surowe wymogi - przynajmniej dobra turboszczotka to mus, plus musi mieć dobrą siłę ssania (MUSI dobrze zbierać sierść z dywanu). I być wytrzymały, bo odkurzanie teraz czeka nas codziennie
Jaki?
Mam prawie nowy, ale jakiś słaby, więc rozważam zakup porządnego. Tylko nie chcę zbankrutować.
Stary 2012-12-03, 10:57   #4657
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się w 100%, dla mnie tacy ludzie nie powinni mieć psów. I też mnie wnerwia to, że wiele przypadków pogryzień to wina ludzi, którzy uważają, że z psem można robić co się komu żywnie podoba, a pies nie ma prawa drgnąć. I tak dla mnie większość psów to oaza łagodności, człowiek na ich miejscu dawno dałby po prostu w pysk. A potem jeszcze gadka, że pies agresywny i do uśpienia...

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

dziękuję przyznam, że nad tym, żeby taki był w stosunku do dzieci pracowaliśmy zanim jeszcze go kupiliśmy
sama jestem przykladem pogryzienia przez lajke syberyjska.
Ot nic szczegolnego, bawilam sie z psem(mialam ok 11-12 lat) caly dzien, nie zebym go tarmosila ale tak o normalnie bylismy nad jeziorem, biegalismy itd, wieczorem mama z ciocia szykowaly kolacje, ja siedzialam przy stole, kiedy moja ciocia postawila na stole polmisek z wedlinami pies na mnie skoczyl.
pewnie myslal ze to dla niego a ja chce mu zabrac.

skonczylo sie zalana od krwi kuchnia, lazienka, krzykiem mamy, cioci, pogotowiem, szyciem i blizna na twarzy do konca zycia. pies wyladowal w klinice na obserwacji,
lekarz stwierdzil jakies zaburzenia z powodu wieku(dodam ze pies nigdy wczesniej nikogo nie skrzywdzil), dostal jakies leki, nie wiem co sie z nim poziej stalo.

My tez odkurzamy codziennie z tym wyjatkiem ze to ja trace wlosy a nie psiunio :P

Amelcia
Stary 2012-12-03, 10:59   #4658
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
A skąd wiesz , ze to ząbki ? i oby prędko i bezboleśnie wyszły
Stwierdziła to pediatra,ale i bez niej już to wiedziałam ,bo ma całe dziąsła spuchniętę i przekrwione. No i widać białe kwadraty w miejscu dwójek dolnych i górnych i przy górnych jedynkach.
Wieczory są najgorsze

Cytat:
Twoje emotki oczywiście rozumiem.
A sprawę prezentów gwiazdkowych przemyślałam patrząc na ILOŚĆ WOLNEGO MIEJSCA, a właściwie jego brak, zabawki, które już mamy w domu, zdjęcie wylicytowanego zestawu FP (odebrać ma tż, więc jeszcze go nie widziałam, ale część wydaje dźwięki) i myśląc o stanie konta. Od mojej mamy będzie szczeniaczek-uczniaczek, a ode mnie na pewno jakaś lalka, książeczka z kolędą, może "Poczytaj mi mamo" i sorter.
Na Mikołaja chyba dostanie kupione wcześniej miękkie klocki i tekturową książeczkę (o smoku, tylko gdzieś ją schowałam).
Sądzę, że od reszty rodzinki też coś dostanie, więc tyle wystarczy.
Gdzie kupiłaś miękkie klocki??

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 10:59   #4659
Linka25
Zakorzenienie

hej
mam opryszczkę mam nadzieję, że nie zarażę małej

Ooollcciaa dobrze, ze zrobiliście to usg brzuszka, teraz wszystko się wyjaśniło...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej Oglądałam Ugotowanych i ćwiczyliśmy z Fabisiem podnoszenie się. Podnosi już cały tułów na rączkach
dla Fabiego! I wszystkiego naj z okazji skończonych 5 miesięcy!!!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
maciejko byliśmy mały ma zapalenie tchawicy, jeśli będzie dalej tak w nocy kaszlał to mamy dać antybiotyk ale i tak pójdę jutro do "mojego" pediatry, dotychczasowe leczenie/postępowanie mamy utrzymać bo jest dobre
kochana, mam nadzieję, że małemu szybko przejdzie bardzo współczuję tego choróbska..

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wyjaśniło się dlaczego młody tak marudzi bez powodu, śpi nie za spokojnie i generalnie zachowuje się jakby mi dziecko ktoś podmienił. Otóż swędzą go dziąsła. Dziś po kąpieli nie mógł zassać butelki a był głodny na 100%. W końcu palcem zaczęłam mu masować dziąsła i był tym zachwycony. Później posmarowałam mu dziąsła dentinoxem i od razu dobrze chwycił butelkę i zjadł prawie 200ml.
czyli ząbki?

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ooo

ja dopijam herbatke i ide soac, bylismy dzis na imprezie teścia, Jas byl znów bardzo grzeczny, zbierał same ochy i achy prze 2h nie wyraził ani chwili niezadwololenia
Jaś to świetny chłopczyk!

Cytat:
to kilka z moich dzisiejszych zdobyczy przeprazsam za jakosc :/
bardzo fajne, a mała słodziutka, ma takie figlarne spojrzenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A właśnie, zapomniałam wcześniej napisać.
Kojarzycie na pewno serię "Poczytaj mi, mamo"? To są obecnie już trzy tomy, każdy normalnie kosztuje 49,9 zł.
No więc w tej chwili jest na stronie Merlina promocja - wszystkie trzy za 69,9 - ponad o połowę mniej! Oczywiście już zamówiliśmy
Wiem, że bardzo na wyrost, ale szkoda było nie skorzystać z promocji, tym bardziej, że dziadkowie nie mieli pomysłu na prezent mikołajkowy
Już jestem na stronie Merlina i się waham...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:04   #4660
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki?
Mam prawie nowy, ale jakiś słaby, więc rozważam zakup porządnego. Tylko nie chcę zbankrutować.
prawdopodobnie miele s8 cat&dog, rozważaliśmy zakup s6, jest o 200zł tańsza, ale ma też mniejszą moc i mniejszy worek.
Wcześniej myśleliśmy o zelmerze, bo tani i w zestawie ma turboszczotkę, ale opinie ma fatalne - źle wykonany, awaryjny, słabe plastiki, deklarowana moc ma się nijak do rzeczywistej.
Potem myśleliśmy o electroluxie - niby lepiej, dobrze wychodzi w testach, no ale i droższy od zelmera. Tylko znowu opinie, że jednak awaryjny, też dość tandetnie wykonany, i brak w zestawie chociażby turboszczotki. Chcąc dokupić przynajmniej turboszczotkę okazało się, że cenowo zbliżamy się do miele (z turboszczotką już w zestawie), który w testach zawsze wychodzi bardzo dobrze, jest ogólnie polecanym odkurzaczem, wytrzymałym i ponoć turboszczotka rewelacyjnie zbiera sierść. Minus taki, że worki do niego nie są najtańsze (50zł za 4 worki plus filtry)

Cytat:
Ot nic szczegolnego, bawilam sie z psem(mialam ok 11-12 lat) caly dzien, nie zebym go tarmosila ale tak o normalnie bylismy nad jeziorem, biegalismy itd, wieczorem mama z ciocia szykowaly kolacje, ja siedzialam przy stole, kiedy moja ciocia postawila na stole polmisek z wedlinami pies na mnie skoczyl.

skonczylo sie zalana od krwi kuchnia, lazienka, krzykiem mamy, cioci, pogotowiem, szyciem i blizna na twarzy do konca zycia. pies wyladowal w klinice na obserwacji,
lekarz stwierdzil jakies zaburzenia z powodu wieku(dodam ze pies nigdy wczesniej nikogo nie skrzywdzil), dostal jakies leki, nie wiem co sie z nim poziej stalo.

My tez odkurzamy codziennie z tym wyjatkiem ze to ja trace wlosy a nie psiunio :P
ehhh no tak, jak pies się starzeje trzeba zacząć uważać

Stary 2012-12-03, 11:08   #4661
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:

ja też muszę częśto odkurzać przez moje włosy niedługo będę łysa

Synek

Stary 2012-12-03, 11:08   #4662
asia665
Wtajemniczenie

Aguś- zazdroszczę dobrego kontaktu psa z Lu. Mój york nadal zazdrosny o Patryka. Jednak odnoszę wrażenie,że nie zrobiłby mu krzywdy,wręcz przeciwnie-zaczyna go lizać gdy tylko spuszczę z niego oko
Nadalka- u mnie ostatnio to samo, chwila moment i młody na brzuchu

Nel_a - podobają mi się jeansy

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:10   #4663
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny znalazłam fajną stronkę, jakbyście chciały po piątym miesiącu pomóc dziecku w nauce raczkowania
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html

Stary 2012-12-03, 11:10   #4664
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
super

ja też muszę częśto odkurzać przez moje włosy niedługo będę łysa
jak bylam zakladac implant to mowilam lekarce ze mi tak wlosy leca ze za chwile bede lysa, mowila ze gospodarka hoormonalna sie stabilizuje i ze to norma, powinno sie unormowac ok 6-7 miesiecy po porodzie, chciala mi przepisac wit ale ostatecznie dala skierowanie na krew, musze tylko isc do laboratorium ale nie umiem sie jakos zebrac

Amelcia
Stary 2012-12-03, 11:11   #4665
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
jak bylam zakladac implant to mowilam lekarce ze mi tak wlosy leca ze za chwile bede lysa, mowila ze gospodarka hoormonalna sie stabilizuje i ze to norma, powinno sie unormowac ok 6-7 miesiecy po porodzie, chciala mi przepisac wit ale ostatecznie dala skierowanie na krew, musze tylko isc do laboratorium ale nie umiem sie jakos zebrac
mi już chyba to wypadanie nieco przyhamowało

Stary 2012-12-03, 11:15   #4666
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
mi już chyba to wypadanie nieco przyhamowało
ja mam wrazenie ze jest coraz gorzej

Amelcia
Stary 2012-12-03, 11:19   #4667
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
pocieszające ale obawiam się, że za 2-3 miesiące to juz bez włosów zostanę

Synek

Stary 2012-12-03, 11:23   #4668
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

chyba Ci się nie przyśniło, bo ja też pamiętam, że ktoś tu wrzucał link to takich butków. Ale najwyraźniej by była to Maciejka

I dużo zdrówka dla Nikosia i Oskara! Biedne chłopaki

ha! wiedziałam że mi się nie przyśniło tylko jak je teraz znaleźć

dzięki

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Fabiś kończy dziś 5 miesięcy

Cytat:

o rany...

mamcia i nela - cudne ciuszki kupiłyście

Aga dobry wybór. Miele to obecnie najwyższa półka AGD. Praktycznie bezawaryjne. Moi rodzice mają parę sprzętów i nic absolutnie się z nimi nie dzieje.
a my dziś kupujemy aparat już się nie mogę doczekać
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:23   #4669
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
pocieszające ale obawiam się, że za 2-3 miesiące to juz bez włosów zostanę
odrosna nowe

Amelcia
Stary 2012-12-03, 11:25   #4670
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Stwierdziła to pediatra,ale i bez niej już to wiedziałam ,bo ma całe dziąsła spuchniętę i przekrwione. No i widać białe kwadraty w miejscu dwójek dolnych i górnych i przy górnych jedynkach.
Wieczory są najgorsze

Gdzie kupiłaś miękkie klocki??
http://allegro.pl/sassy-klocki-do-ka...805448937.html
6 szt. tego typu: http://allegro.pl/canpol-miekka-kost...835481189.html Ta kostka pewnie jest z dzwoneczkiem w środku (też mam, ale inny wzór), a kupionych przeze mnie nie widzę. W zestawie każda kostka jest inna.

Pierwsze są z tworzywa podobnego do kauczuku, a drugie z ceratki.

A typowe masz np. tu:
http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=11612773

Jak mała zacznie coś układać, a nie tylko gnieść i smakować, to może się skuszę. Na razie kostką z tkaniny zainteresowała się jeden raz.
Stary 2012-12-03, 11:28   #4671
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

aha i dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa. Mam nadzieję że mały dostanie leki i wszystko wróci do normy. Dostałam info o sprawdzonym leku na refluks, podobno 2 tygodnie i objawy ustępują choć wiadomo leczenie trwa dłużej. Także jestem dobrej myśli
Stary 2012-12-03, 11:30   #4672
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/sassy-klocki-do-ka...805448937.html
6 szt. tego typu: http://allegro.pl/canpol-miekka-kost...835481189.html Ta kostka pewnie jest z dzwoneczkiem w środku (też mam, ale inny wzór), a kupionych przeze mnie nie widzę. W zestawie każda kostka jest inna.

Pierwsze są z tworzywa podobnego do kauczuku, a drugie z ceratki.

A typowe masz np. tu:
http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=11612773

Jak mała zacznie coś układać, a nie tylko gnieść i smakować, to może się skuszę. Na razie kostką z tkaniny zainteresowała się jeden raz.
też wczoraj oglądałam te klocki w toys r us ale wydawało mi się, ze mały jeszcze nie 'skuma ' o co chodzi z nimi i nie wzięłam ich...

Synek

Stary 2012-12-03, 11:30   #4673
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ha! wiedziałam że mi się nie przyśniło tylko jak je teraz znaleźć
Phdwao (chyba) pisała o jakiś bucikach do kombinezonu w Kappahl, albo Mothercare, ale wtedy już miałam dosyć, więc nawet nie sprawdzałam linku.
Ja jedne chciałam wylicytować, ale mnie przebili, więc kupiłam nowe, białe TRZEWIKI. Nie mylić z białymi kozaczkami.

Edit:

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-03 o 13:38
Stary 2012-12-03, 11:33   #4674
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dep dzięki za info o promocji książeczek na merlinie. też się zastanawiam czy nie zamówić

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Phdwao (chyba) pisała o jakiś bucikach do kombinezonu w Kappahl, albo Motercare, ale wtedy już miałam dosyć, więc nawet nie sprawdzałam linku.
Ja jedne chciałam wylicytować, ale mnie przebili, więc kupiłam nowe, białe TRZEWIKI. Nie mylić z białymi kozaczkami.
dzięki
czyli może winna całego zamieszania to phdawo

dobrze że nie białe kozaczki z czubem
Stary 2012-12-03, 11:38   #4675
karolka110
Wtajemniczenie

myślicie, że na sromotnie zimne dni taki śpiworek będzie ok??

http://allegro.pl/womar-cieply-spiwo...796432903.html
Stary 2012-12-03, 11:48   #4676
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
prawdopodobnie miele s8 cat&dog, rozważaliśmy zakup s6, jest o 200zł tańsza, ale ma też mniejszą moc i mniejszy worek.
Wcześniej myśleliśmy o zelmerze, bo tani i w zestawie ma turboszczotkę, ale opinie ma fatalne - źle wykonany, awaryjny, słabe plastiki, deklarowana moc ma się nijak do rzeczywistej.
Potem myśleliśmy o electroluxie - niby lepiej, dobrze wychodzi w testach, no ale i droższy od zelmera.
Hmm... poszukam tańszego.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
myślicie, że na sromotnie zimne dni taki śpiworek będzie ok??

http://allegro.pl/womar-cieply-spiwo...796432903.html
Stary 2012-12-03, 11:50   #4677
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... poszukam tańszego.
no właśnie z tymi tańszymi jest problem, bo okazuje się, że niemal w każdym moc deklarowana ma się nijak do rzeczywistej. I tak np. ktoś porównywał odkurzacz zelmera (1800W) do swojego starego odkurzacza (1100W) i stwierdził, że moc ssania mają identyczną... A nam na mocy ssania akurat bardzo zależy, przy naszym psie słaby odkurzacz się po prostu nie sprawdzi
Ja mam nadzieję, że ten miele naprawdę będzie nieawaryjny i na lata, bo te wszystkie zelmery, electrluxy, philipsy itp. to najczęściej okazuje się, że to odkurzacz na jakieś 2-3 lata i pada... A do tego niektóre zelmery mają niby gwarancję na 4 lata, ale nie obejmuje ona wszystkich plastikowych części, a jakaś jedna przy rurze lubi sobie często popękać. Więc stwierdziliśmy, że lepiej wydać więcej i mieć odkurzacz na dłużej, niż za 2-3 lata kupować kolejny

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-03 o 11:51
Stary 2012-12-03, 11:56   #4678
pumas
Zakorzenienie

Witajcie

Moje malenstwo konczy dzis 5 miesiecy, wiec z tej okazji stawiam ciacho

Wanilka, jestem do srody wieczora.
Victoria, od mojego donu do rodzicow jechalam 45min wiec oszczednosc ogromna. A co dopiero jak puszcza dwa pasy
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:59   #4679
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie

Stary 2012-12-03, 12:06   #4680
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
też wczoraj oglądałam te klocki w toys r us ale wydawało mi się, ze mały jeszcze nie 'skuma ' o co chodzi z nimi i nie wzięłam ich...
Na pewno nie będzie układać, tylko co najwyżej gnieść, ale ale zabawek na teraz mam dość.
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości