|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
dazylam do tego ze niektorzy traktuja zwierzeta jak zabawki, jak mozna sadzac dziecko na psie jak na koniu i miec z tego ubaw, w koncu zwierze tez ma jakas cierpliwosc. dalam tu na przyklad tych ludzi, tylko jak kiedys pies zrobi krzywde dziecku (tfu tfu) to bedzie wina psa a nie rodzicow. |
|
|
|
|
#4652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Modnisia - podobają mi się krzesełka ze stolikiem, ale nie wiem, czy są na tyle stabilne, żeby utrzymać małą wiercipiętę
, więc nie ryzykowałam. Kupiłam samo krzesełko i na razie ustawiłam na najniższym poziomie. To chyba nie ma ani regulacji oparcia, ani podnóżka, ale z regulacji oparcia korzystam tylko po jedzeniu, bo nie chcę jej kłaść z żołądkiem. Z regulacji podnóżka też korzystam, ale dlatego, że mam taką możliwość, a nie dlatego, że jest niezbędna. To spostrzeżenia po kilku/kilkunastu (musiałabym sprawdzić na wątku ) dniach użytkowania.Nela - męskie te ciuszki. ![]() Cytat:
A sprawę prezentów gwiazdkowych przemyślałam patrząc na ILOŚĆ WOLNEGO MIEJSCA, a właściwie jego brak, zabawki, które już mamy w domu, zdjęcie wylicytowanego zestawu FP (odebrać ma tż, więc jeszcze go nie widziałam, ale część wydaje dźwięki) i myśląc o stanie konta. Od mojej mamy będzie szczeniaczek-uczniaczek, a ode mnie na pewno jakaś lalka, książeczka z kolędą, może "Poczytaj mi mamo" i sorter. Na Mikołaja chyba dostanie kupione wcześniej miękkie klocki i tekturową książeczkę (o smoku, tylko gdzieś ją schowałam). Sądzę, że od reszty rodzinki też coś dostanie, więc tyle wystarczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Następna wiercipięta. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-03 o 10:47 |
||||
|
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u nas kolejna-schematycznie taka sama nocka-pobudka o 6, jedzonko, spanie do 8 w kołysce o 8 przenosiny do mnie i spanie do 9.45 ![]() to już chyba ze 4 taka noc i dzień kiedy je o 6,10,14,18+przed spaniem , czyli chyba nam się cosik unormowałoSol-100 lat dla naszego V.I.P.'a Fabisława dużo zdrówka dla Oskarka i Pumci!!! Depoison-co do książeczek-niestety napalona jestem i już nabyłam w czasie pobytu w PL 1.część... kurde i tak by się opłacało kupić na merlinie a tą 1.część komuś nawet w prezencie kupić![]() i ja już czytałam z niej Lilce co nieco np. Kota Filemona
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-03 o 10:48 |
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u nas nocka w miarę ok, mały teraz leży i zaciesza do pluszaka ![]() Wszystkiego naj dla Fabisia jak ten czas leci ![]() Cytat:
Nela super zakupy ![]() ja na razie wstrzymuje się z ciuchami, bo na rozmiar 3-6 i 6-9 mam pełno ciuchów, mały pewnie tego wszystkiego nawet nie wynosi
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to chyba wybraliśmy odkurzacz Oczywiście jak zawsze małżuś powiedział, żebym czegoś poszukała, no to naczytałam się w necie, naszukałam i wybrałam model. To ten zaczął kręcić nosem, że trochę drogi, że tyle nie da, że woli coś tańszego. Zaczął sam szukać i dzisiaj stwierdził, że najlepszy będzie chyba jednak ten, co ja wybrałam ![]() No a u nas odkurzacz musi spełniać surowe wymogi - przynajmniej dobra turboszczotka to mus, plus musi mieć dobrą siłę ssania (MUSI dobrze zbierać sierść z dywanu). I być wytrzymały, bo odkurzanie teraz czeka nas codziennie ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- No nie wierzę, Lu po raz pierwszy usnęła na brzuszku! ![]() dziękuję
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-03 o 10:52 |
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam prawie nowy, ale jakiś słaby, więc rozważam zakup porządnego. Tylko nie chcę zbankrutować. |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot nic szczegolnego, bawilam sie z psem(mialam ok 11-12 lat) caly dzien, nie zebym go tarmosila ale tak o normalnie bylismy nad jeziorem, biegalismy itd, wieczorem mama z ciocia szykowaly kolacje, ja siedzialam przy stole, kiedy moja ciocia postawila na stole polmisek z wedlinami pies na mnie skoczyl. pewnie myslal ze to dla niego a ja chce mu zabrac. skonczylo sie zalana od krwi kuchnia, lazienka, krzykiem mamy, cioci, pogotowiem, szyciem i blizna na twarzy do konca zycia. pies wyladowal w klinice na obserwacji, lekarz stwierdzil jakies zaburzenia z powodu wieku(dodam ze pies nigdy wczesniej nikogo nie skrzywdzil), dostal jakies leki, nie wiem co sie z nim poziej stalo. My tez odkurzamy codziennie z tym wyjatkiem ze to ja trace wlosy a nie psiunio :P |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Stwierdziła to pediatra,ale i bez niej już to wiedziałam ,bo ma całe dziąsła spuchniętę i przekrwione. No i widać białe kwadraty w miejscu dwójek dolnych i górnych i przy górnych jedynkach.
Wieczory są najgorsze ![]() Cytat:
|
|
#4659 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mam opryszczkę Ooollcciaa dobrze, ze zrobiliście to usg brzuszka, teraz wszystko się wyjaśniło... Cytat:
dla Fabiego! I wszystkiego naj z okazji skończonych 5 miesięcy!!!Cytat:
bardzo współczuję tego choróbska.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaś to świetny chłopczyk!bardzo fajne, a mała słodziutka, ma takie figlarne spojrzenie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej myśleliśmy o zelmerze, bo tani i w zestawie ma turboszczotkę, ale opinie ma fatalne - źle wykonany, awaryjny, słabe plastiki, deklarowana moc ma się nijak do rzeczywistej. Potem myśleliśmy o electroluxie - niby lepiej, dobrze wychodzi w testach, no ale i droższy od zelmera. Tylko znowu opinie, że jednak awaryjny, też dość tandetnie wykonany, i brak w zestawie chociażby turboszczotki. Chcąc dokupić przynajmniej turboszczotkę okazało się, że cenowo zbliżamy się do miele (z turboszczotką już w zestawie), który w testach zawsze wychodzi bardzo dobrze, jest ogólnie polecanym odkurzaczem, wytrzymałym i ponoć turboszczotka rewelacyjnie zbiera sierść. Minus taki, że worki do niego nie są najtańsze (50zł za 4 worki plus filtry) Cytat:
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś- zazdroszczę dobrego kontaktu psa z Lu. Mój york nadal zazdrosny o Patryka. Jednak odnoszę wrażenie,że nie zrobiłby mu krzywdy,wręcz przeciwnie-zaczyna go lizać gdy tylko spuszczę z niego oko
![]() Nadalka- u mnie ostatnio to samo, chwila moment i młody na brzuchu ![]() Nel_a - podobają mi się jeansy
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam fajną stronkę, jakbyście chciały po piątym miesiącu pomóc dziecku w nauce raczkowania
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wrazenie ze jest coraz gorzej
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ha! wiedziałam że mi się nie przyśniło ![]() dzięki ![]() Cytat:
mamcia i nela - cudne ciuszki kupiłyście Aga dobry wybór. Miele to obecnie najwyższa półka AGD. Praktycznie bezawaryjne. Moi rodzice mają parę sprzętów i nic absolutnie się z nimi nie dzieje. a my dziś kupujemy aparat
|
||
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 szt. tego typu: http://allegro.pl/canpol-miekka-kost...835481189.html Ta kostka pewnie jest z dzwoneczkiem w środku (też mam, ale inny wzór), a kupionych przeze mnie nie widzę. W zestawie każda kostka jest inna. Pierwsze są z tworzywa podobnego do kauczuku, a drugie z ceratki. A typowe masz np. tu: http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=11612773 Jak mała zacznie coś układać, a nie tylko gnieść i smakować, to może się skuszę. Na razie kostką z tkaniny zainteresowała się jeden raz. |
|
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
aha i dziękuję wszystkim za kciuki i miłe słowa. Mam nadzieję że mały dostanie leki i wszystko wróci do normy. Dostałam info o sprawdzonym leku na refluks, podobno 2 tygodnie i objawy ustępują choć wiadomo leczenie trwa dłużej. Także jestem dobrej myśli
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jedne chciałam wylicytować, ale mnie przebili, więc kupiłam nowe, białe TRZEWIKI. Nie mylić z białymi kozaczkami. Edit:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-03 o 13:38 |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
dep dzięki za info o promocji książeczek na merlinie. też się zastanawiam czy nie zamówić
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
czyli może winna całego zamieszania to phdawo ![]() dobrze że nie białe kozaczki z czubem
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
myślicie, że na sromotnie zimne dni taki śpiworek będzie ok??
http://allegro.pl/womar-cieply-spiwo...796432903.html
|
#4676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie z tymi tańszymi jest problem, bo okazuje się, że niemal w każdym moc deklarowana ma się nijak do rzeczywistej. I tak np. ktoś porównywał odkurzacz zelmera (1800W) do swojego starego odkurzacza (1100W) i stwierdził, że moc ssania mają identyczną... A nam na mocy ssania akurat bardzo zależy, przy naszym psie słaby odkurzacz się po prostu nie sprawdzi
Ja mam nadzieję, że ten miele naprawdę będzie nieawaryjny i na lata, bo te wszystkie zelmery, electrluxy, philipsy itp. to najczęściej okazuje się, że to odkurzacz na jakieś 2-3 lata i pada... A do tego niektóre zelmery mają niby gwarancję na 4 lata, ale nie obejmuje ona wszystkich plastikowych części, a jakaś jedna przy rurze lubi sobie często popękać. Więc stwierdziliśmy, że lepiej wydać więcej i mieć odkurzacz na dłużej, niż za 2-3 lata kupować kolejny
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-03 o 11:51 |
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Moje malenstwo konczy dzis 5 miesiecy, wiec z tej okazji stawiam ciacho ![]() Wanilka, jestem do srody wieczora. Victoria, od mojego donu do rodzicow jechalam 45min wiec oszczednosc ogromna. A co dopiero jak puszcza dwa pasy
|
|
|
|
#4679 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

, więc nie ryzykowałam. Kupiłam samo krzesełko i na razie ustawiłam na najniższym poziomie.
) dniach użytkowania.
oczywiście buciczki sa słodkie.. ale jakoś jeszcze się powstrzymuję....

kurde i tak by się opłacało kupić na merlinie a tą 1.część komuś nawet w prezencie kupić
jak ten czas leci 

mały ma zapalenie tchawicy, jeśli będzie dalej tak w nocy kaszlał to mamy dać antybiotyk ale i tak pójdę jutro do "mojego" pediatry, dotychczasowe leczenie/postępowanie mamy utrzymać bo jest dobre