Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 12:07   #4381
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Powiem Wam szczerze, że najchętniej przespałabym zimę i co za tym idzie ciążę. Wczoraj znalazłam kilka brązowych plamek na wkładce i odechciało mi się żyć. p. doktór mówiła, że mam nie panikować więc nie panikuję i czekam na rozwój wypadków ale od razu zaliczyam glebę do łóżka i staram się nie ruszać jeśli nie muszę... Dziś już jest niby ok ale...

U mnie dziś 17t3dz. czas leci...
Będzie dobrze ale lepiej jak się położysz faktycznie

My jutro kończymy 16tc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:11   #4382
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
skąd ja to znam. dziś mieliśmy poważną rozmową, na temat skąd właściwie weźmiemy pieniądze na wyprawkę i z ilu rzeczy będziemy musieli zrezygnować, żeby zamknąć się w budżecie 2500 zł.
a Wy jak się zapatrujecie na ten temat? czy też planujecie budżet na ten cel i czy u którejś z Was jest równie mały?
my mamy troszeczkę oszczędności, ale one pójdą na mebelki, wózek i fotelik do samochodu. a resztę kupujemy co miesiąc po trochu- większość pierdółek typu patyczki do uszu, oliwka, mydełko, smoczki mamy, bo jak jeździmy na zakupy to wrzucamy zawsze coś dla maluszka - teraz trochę nam poszło pieniędzy na prezenty świąteczne, a od stycznia będziemy kupować co miesiąc droższe rzeczy takie jak leżaczek, laktator, ręczniki z kapturkiem,i do tego dorzucać jakieś ciuszki.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:15   #4383
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
skąd ja to znam. dziś mieliśmy poważną rozmową, na temat skąd właściwie weźmiemy pieniądze na wyprawkę i z ilu rzeczy będziemy musieli zrezygnować, żeby zamknąć się w budżecie 2500 zł.
a Wy jak się zapatrujecie na ten temat? czy też planujecie budżet na ten cel i czy u którejś z Was jest równie mały?
my jeszcze nie rozmawialiśmy na temat budżetu na ten cel. co miesiąc staramy się choć trochę odłożyć (choć w ostatnich 2 miesiącach nie bardzo się udało) i myślę że te oszczędności na to pójdą. ja na pewno nie będę chciała kupować miliona rzeczy, i na czym tylko mogę to postaram się zaoszczędzić.

Justi ja chcę kota już od jakiegoś czasu chcę, ale przez toxo i ciąże mój mąż mnie stopuje
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:18   #4384
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie chce ktoś kota? wlazła mi na ławę, pogoniłam ją to tak się odbiła tylnymi łapami, że zrzuciła mi kubek z gorącą herbatą

Mysia kupiłam sobie 2 te balsamy do stóp zaszalałam
Ja dziękuję - nie znoszę kotów

A basamy są w powalającej cenie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:23   #4385
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

Justi ja chcę kota już od jakiegoś czasu chcę, ale przez toxo i ciąże mój mąż mnie stopuje
mój jest zdrowy mam go ponad 2 lata i toxo nie złapałam. Dziś dzień darmowej dostawy - wzywać kuriera?
Cytat:
Ja dziękuję - nie znoszę kotów

A basamy są w powalającej cenie
właśnie dlatego go wzięłam

Stary 2012-12-03, 12:26   #4386
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze ale lepiej jak się położysz faktycznie

My jutro kończymy 16tc
Czas leci... niedługo bedziemy mieć połówkowe USGDoczekać się nie mogę

Marzą mi się wakacje w cieplych karajach mam nadzieję, że we wrześniu za rok będziemy mogli gdzieś polecieć z maluchem... bo w tym roku nie mieiśmy wakacji :-(
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:27   #4387
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
mój jest zdrowy mam go ponad 2 lata i toxo nie złapałam. Dziś dzień darmowej dostawy - wzywać kuriera?
no i jak dobrze się złożyło z tym dniem darmowej dostawy
Stary 2012-12-03, 12:27   #4388
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Marzą mi się wakacje w cieplych karajach mam nadzieję, że we wrześniu za rok będziemy mogli gdzieś polecieć z maluchem... bo w tym roku nie mieiśmy wakacji :-(
Leci, leci nawet nie będziemy wiedziały kiedy a zaczną się pierwsze porody

My też nie mieliśmy wakacji w tym roku a z Maluszkiem też byśmy chcieli gdzieś pojechać ale raczej w Polskę

Stary 2012-12-03, 12:33   #4389
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Marzą mi się wakacje w cieplych karajach mam nadzieję, że we wrześniu za rok będziemy mogli gdzieś polecieć z maluchem...
ja po dzisiejszej akcji z uderzeniem gorąca i ciemnością przed oczami, zaczęłam doceniać to zimowe powietrze. zdecydowanie lepiej się czuje ostatnio w niskich temperaturach choć stopy mi marzną.

my planowaliśmy kajaki w przyszłym roku, ale z takim maleństwem to tylko ciepła plaża nam zostaje ale że będą wakacje to dodatkowo sporo czasu spędzimy na działce u rodziców lub teściów
Stary 2012-12-03, 12:34   #4390
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Może się komuś przyda. Dzień darmowej dostawy na oświetlenie choinkowe. http://www.hurtownicy.com.pl/c4_oswi...choinkowe.html

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:38   #4391
happy blue
Zadomowienie

dzięki za odpowiedzi odnośnie wyprawki ))

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
u nas plusem jest to,że sporo rzeczy będziemy mieć po rodzinie, tzn łóżeczko,chodzik,jakieś kocyki.. wózek kupimy sami ale już mamy wypatrzony tani.
ciuszki/butelki/kosmetyczne rzeczy kupuję po trochu na bierząco,jak znajduje coś taniej
na all można kupic paczki-gotowe parudziesięciosztukowe komplety, jest tanio i ładnie

kosmetyki zacznę kupować później,ale pierdółki rozkładam po trochu na każdy miesiąc i nie zauważa się aż tak jak kaska znika
nie będzie źle
właśnie ja jeszcze nie wiem czy coś uda się bardzo tanio od dalszej rodziny (od bliższej na pewno nie) odkupić taniej czy nie, ale nastawiam się, że nie.
niestety jestem przesądna i nie jestem w stanie tego opanować i znosić do domu rzeczy niemowlęcych- brat przywiózł mi podgrzewacz do mleka, ale dalej czeka w domu rodzinnym.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

My będziemy mieli pewnie w okolicach 4000, ale to tylko dlatego, że: ja dostanę z pracy 1600zł za urodzenie dziecka, tż też jakoś tak i 1000zł becikowego. I więcej na pewno nie przewiduję. Gdyby nie to, to pewnie mielibyśmy dużo mniejszy budżet.
pieniądze z zakładu pracy to z ubezpieczenia? wiem, że Signal Iduna ma coś takiego w pakiecie rodzinnym, ale tylko dla drugiego lub kolejnego dziecka, więc się nie załapię. Przekraczam też próg do przyznania becikowego wg. nowych zasad

Cytat:
my jeszcze nie rozmawialiśmy na temat budżetu na ten cel. co miesiąc staramy się choć trochę odłożyć (choć w ostatnich 2 miesiącach nie bardzo się udało) i myślę że te oszczędności na to pójdą. ja na pewno nie będę chciała kupować miliona rzeczy, i na czym tylko mogę to postaram się zaoszczędzić.
o, to dokładnie moje podejście, a raczej konieczność :/ ponieważ nie mamy żadnych oszczędności, musimy odkładać i to dopiero od grudnia, żeby uzbierać te 2500 zł. nastawiam się też na kupno minimum, na pewno zrezygnuję z:

karuzeli dla dziecka
pościeli (uszyje ją babcia)
fotelika (nie mamy samochodu)
leżaczka
przewijaka

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my zakładamy budżet na jakieś 7 tys - meble 2-3 tys, wózek 2 tys., fotelik, bujak, itp. + ew. szczepienia
u nas odpada zakup mebli, ufffff. czy wiesz może jaki koszt jest tych pierwszych szczepień? wiem tylko, że spory

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
my mamy troszeczkę oszczędności, ale one pójdą na mebelki, wózek i fotelik do samochodu. a resztę kupujemy co miesiąc po trochu- większość pierdółek typu patyczki do uszu, oliwka, mydełko, smoczki mamy, bo jak jeździmy na zakupy to wrzucamy zawsze coś dla maluszka - teraz trochę nam poszło pieniędzy na prezenty świąteczne, a od stycznia będziemy kupować co miesiąc droższe rzeczy takie jak leżaczek, laktator, ręczniki z kapturkiem,i do tego dorzucać jakieś ciuszki.
j.w - nie mogę się przemóc kupować już czegokolwiek. dlatego odkładam pieniądze na kupkę.

dziewczyny, a wiecie czy można kupić na początek wózek tylko z gondolą, taki który nie ma wersji spacerowej. chodzi mi o to, żeby kupić np po 6 miesiącach, gdy dziecko podrośnie spacerówkę, a nie 2 w 1? jak się nazywają takie wózki?
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:43   #4392
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mustela doszla szyyyybko, na johnsony czekam najbardziej i nie ma
bebilon doszedl dzis i jakies 3dni temu.. wypelnialam daaawno,na bank ponad miesiac temu, albo i wczesniej
ja johnsona dostałam po tygodniu, mustelę też

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
dziewczyny, a wiecie czy można kupić na początek wózek tylko z gondolą, taki który nie ma wersji spacerowej. chodzi mi o to, żeby kupić np po 6 miesiącach, gdy dziecko podrośnie spacerówkę, a nie 2 w 1? jak się nazywają takie wózki?
to lekkie to sie nazywa parasolka, małe składane np maclaren, tylko nie jest to podobno za dobre jak maluch niepewnie siedzi jeszcze to raz a dwa słabo na zimę chyba, ale teoretycznie możesz się przesiąść z gondolki na parasolkę jeśli byś tak chciała zrobić to zwróć uwagę czy gondolka którą kupisz ma opcje wpinania fotelika samochodowego np. na szybkie zakupy żeby zabrać dzieciaka z auta a wózka nie brać specjalnie (dzieciak z fotelikiem to ponad 10 kg do noszenia :/), ale jak Ci to niepotrzebne to nie musisz się tym interesować

edit: doczytałam, że nie macie auta

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-12-03 o 12:44
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:43   #4393
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

ja to chyba bałabym się z takim maleństwem jechać zagranicę.. ale strasznie bym chciała
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:43   #4394
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pieniądze z zakładu pracy to z ubezpieczenia? wiem, że Signal Iduna ma coś takiego w pakiecie rodzinnym, ale tylko dla drugiego lub kolejnego dziecka, więc się nie załapię. Przekraczam też próg do przyznania becikowego wg. nowych zasad

na pewno zrezygnuję z:

fotelika (nie mamy samochodu)

My dostaniemy z PZU za urodzenie dziecka 4 tysiące.

Jeśli rezygnujesz z fotelika to pamiętaj aby jednak jakiś załatwić na przywiezienie dziecka ze szpitala

Wydaje mi się, że można kupić taki wózek Choć znajomi kupili 2w1 na pompowanych kołach za 350zł na allegro. Nie byłby to szczyt moich marzeń ale jakbym musiała oszczędzać bardzo

Stary 2012-12-03, 12:47   #4395
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

u nas odpada zakup mebli, ufffff. czy wiesz może jaki koszt jest tych pierwszych szczepień? wiem tylko, że spory
zalezy an co chcesz szczepić i czy chcesz łączoną szczepionkę cyz kłuć malucha kilka razy, tak do 2 tysięcy max.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja to chyba bałabym się z takim maleństwem jechać zagranicę.. ale strasznie bym chciała
my planujemy z roczniakiem ciepłe kraje, wcześniej to mordęga bo malucha trzeba bardzo od słońca chronić, samolot i w ogóle jak jeździliśmy to dużo ludzi lata z maluchami takimi co już siedzą albo chodzą
Stary 2012-12-03, 12:49   #4396
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Za to jestem Szczęśliwa, bo moi rodzice jednak dadzą radę przyjechać na całe Święta do nas
fajnie!
my też zawsze dzielimy święta na pół. W tym roku to samo, ale już w piątek jedziemy do mnie a we wtorek w pierwszy dzień świąt jakoś po śniadaniu wracamy do siebie i prosto to cioci (dziadka) TŻta bo tam się zbiera cała rodzina, a w drugi dzień do teściów. I po świętach
ale ciesze się że w domu będę trochę dłużej

hump za 12 tc

maja rose gratuluję ruchów i kopniaków! i w końcu kolejna dziewczynka bo tu zasyp siusiaków
Stary 2012-12-03, 12:49   #4397
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my planujemy z roczniakiem ciepłe kraje, wcześniej to mordęga bo malucha trzeba bardzo od słońca chronić, samolot i w ogóle jak jeździliśmy to dużo ludzi lata z maluchami takimi co już siedzą albo chodzą
nieee no z takim to spoooko luz
ale z takim paromiesięcznym to nie wiem... raz widziałam taką parę w turcji ale oni byli jakąś silną ekipą (dziadki+wujki jeszcze ) to jakoś dawali radę.

no już pomijam kwestię że będzie dwójka. to chyba byśmy się na tych wakacjach pozabijali z mężem
Stary 2012-12-03, 12:52   #4398
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
my jak byliśmy w Turcji, to właśnie było takie małżeństwo z taką malutką córeczką nieco poniżej roku. fajna była mała, chodzenie jej nie wychodziło, ale w basenie pływała z motylkami rewelacyjnie.
Stary 2012-12-03, 13:10   #4399
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam szczerze, że najchętniej przespałabym zimę i co za tym idzie ciążę. Wczoraj znalazłam kilka brązowych plamek na wkładce i odechciało mi się żyć. p. doktór mówiła, że mam nie panikować więc nie panikuję i czekam na rozwój wypadków ale od razu zaliczyam glebę do łóżka i staram się nie ruszać jeśli nie muszę... Dziś już jest niby ok ale...

U mnie dziś 17t3dz. czas leci...
Skoro p. doktor nie kazała panikować to posłuchaj i lepiej leż spokojnie. na pewno będzie dobrze

my jutro chyba zaczynamy 17 tydzień (licząć według usg prenatalnego )

Cytat:
Leci, leci nawet nie będziemy wiedziały kiedy a zaczną się pierwsze porody

My też nie mieliśmy wakacji w tym roku a z Maluszkiem też byśmy chcieli gdzieś pojechać ale raczej w Polskę
nie mogę się doczekać ciekawe która pierwsza urodzi

Tylko relacje z porodu proszę mi ładne pisać i mnie nie straszyć

Cytat:
ja po dzisiejszej akcji z uderzeniem gorąca i ciemnością przed oczami, zaczęłam doceniać to zimowe powietrze. zdecydowanie lepiej się czuje ostatnio w niskich temperaturach choć stopy mi marzną.

my planowaliśmy kajaki w przyszłym roku, ale z takim maleństwem to tylko ciepła plaża nam zostaje ale że będą wakacje to dodatkowo sporo czasu spędzimy na działce u rodziców lub teściów
no właśnie ! ja zawsze byłam strasznym zmarzlakiem, odkręcałam grzejniki na maxa i pod koc wskakiwałam, a teraz mi ciągle gorąco. W nocy proszę Tż żeby okno otwierał..

Cytat:
My dostaniemy z PZU za urodzenie dziecka 4 tysiące.
ooo to ładnie a to jakieś specjalne ubezpieczenie na życie?

My nawet becikowego nie dostaniemy, bo według tej nowej ustawy mamy za wysokie dochody

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:16   #4400
sharpnowaja
Zakorzenienie

Aaś piękne to zdjęcie gdzie to? warszawa?
u mnie niby śnieg jest, ale na ulicy i chodniku jedna wielka ciapa

MoTyleKsw pokazuj swoje łowy. Kurcze każdy ma grudzień ciężki finansowo?

axella brawa za 18 tc a 5 miesiąc to się zaczyna od skończonego 18 tc

Cytat:
my kutii nie lubimy więc nie jemy. a kluski z makiem musza być obowiązkowo
to tak jak u mnie, a oprócz tego rybka, kasza, groch z kapustą, barszcz czerwony z uszkami, barszcz biały z grzybami, pierogi z kapustą a reszty nie pamiętam ale jest 12 dań

MoTyleKsw kto Meli mógł ukrócić internet?

Mysia fajne te kosmetyki, ja zaczęłam przeglądać, ale za dużo tego
Stary 2012-12-03, 13:20   #4401
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

ooo to ładnie a to jakieś specjalne ubezpieczenie na życie?

My nawet becikowego nie dostaniemy, bo według tej nowej ustawy mamy za wysokie dochody
No, ciekawe, ciekawe A relacje wszystkie będą ładne!

Mąż jest ubezpieczony w pracy i mnie dołączył do tego ubezpieczenia. No i płacimy prawie 200zł miesięcznie w sumie moglibyśmy to odłożyć ale mąż tak czy siak musi być tam ubezpieczony bo pracuje na kopalni.

Nam becikowe raczej będzie się należało

Stary 2012-12-03, 13:21   #4402
Aaś
Zakorzenienie

sharp tak w sobotę było włączenie lampek na całym trakcie: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/5...CIA_.html?bo=1

co roku tak robią. a już jak śnieg spada to jest przepięknie

jeny. ostatnio wśród znajomych bliższych i dalszych urodziło się 5 dzieci. 4 dziewczyny i 1 chłopak. i w tym są 3 marysie
coś czuję ze za parę lat będzie tak jak z aniami w moim roczniku - po 5 w jednej klasie.
Stary 2012-12-03, 13:23   #4403
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno nie ja

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
no właśnie

Cytat:
my też

Cytat:
no właśnie ! ja zawsze byłam strasznym zmarzlakiem, odkręcałam grzejniki na maxa i pod koc wskakiwałam, a teraz mi ciągle gorąco. W nocy proszę Tż żeby okno otwierał..
ja nie pozwalam mężowi zamykać w ogóle okna w sypialni a jak wychodzę później z domu niż on, to jeszcze otwieram dodatkowo balkon, i potem się mi mąż wścieka że mieszkanie wychładzam. dziś też znów będzie niezadowolony i będzie odkręcał grzejniki na maxa
Stary 2012-12-03, 13:24   #4404
nuna2
Zakorzenienie

czy ktoś mnie pamięta??
Stary 2012-12-03, 13:28   #4405
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Wy jak się zapatrujecie na ten temat? czy też planujecie budżet na ten cel i czy u którejś z Was jest równie mały?
ja większość rzeczy będę mieć używanych (za wózek z fotelikiem + łóżeczko z materacem daliśmy 500 zł), ciuchy ze szmateksu, trochę rzeczy pożyczymy. Jedynie co kupimy z nowych rzeczy to termometr, gruszkę, 2 butelki, smoczek, nożyczki do paznokci itp no i kosmetyki.

happy nie chce krakać ani nic w tym stylu ale co będzie jak dziecko zachoruje i np będziesz musiała jechać taxi z dzieckiem do lekarza/szpitala? bez fotelika nikt Cię nie zabierze

a jak chcesz samą gondolę to polecam używane na all, chociaż te 2w1 czy 3w1 lepiej się opłacają finansowo

nuny też dziś nie ma

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
jeny. ostatnio wśród znajomych bliższych i dalszych urodziło się 5 dzieci. 4 dziewczyny i 1 chłopak. i w tym są 3 marysie
coś czuję ze za parę lat będzie tak jak z aniami w moim roczniku - po 5 w jednej klasie.
w tym roku to z 10 urodziło moich koleżanek niestety są daleko
a z Aniami to już się zaczyna

nuna właśnie pisałam że coś Cię nie ma

pora na zupkę pomidorową
Stary 2012-12-03, 13:29   #4406
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

pora na zupkę pomidorową
czwartek to dzień zupy pomidorowej

Stary 2012-12-03, 13:32   #4407
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
aż 3 marysie? nie wiedziałam że to takie popularne ostatnio imię. wśród moich znajomych dziewczynki urodzone w ciągu ostatnich 2 lat mają na imię albo julka (2) albo hania (3) albo natalka (2).

nuna jakże miło cię widzieć. jak po weekendzie?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
czwartek to dzień zupy pomidorowej
czemu czwartek?
Stary 2012-12-03, 13:32   #4408
Aaś
Zakorzenienie

też mam pomidorową dziś

a marysia to nawet mi się zawsze podobała ale jak widzę ten wysyp to podziękuję
Stary 2012-12-03, 13:33   #4409
nuna2
Zakorzenienie

działo się coś ciekawego?? weekend minął ok byłam na imprezie na której ludzie nie wiedzieli żem w ciazy to sie sami domyślili po brzuchu...:P
Stary 2012-12-03, 13:35   #4410
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
też mam pomidorową dziś

a marysia to nawet mi się zawsze podobała ale jak widzę ten wysyp to podziękuję
U mnie dzisiaj ziemniaczki,mięsko i surówka.. wczoraj drugiego dania nie robiłam bo dzieciaki chętne nie były , a dla mnie to mi się nie chciało
To mam na dzisiaj.

Idę ziemniaki postawie na gaz

Kto mi węgla przyniesie i rozpali w piecu?
Ehh musze sama...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości