|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Dzieñ dobry bobry
![]() Konto siê cieszy, ja te¿, lecê domawiaæ w sklepach z DDD
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
#2402 | |||||||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 400
|
Taki byl zamiar
![]() Cytat:
Dopisujê kisiele do listy zakupów w PL.. ![]() Cytat:
Ale u mnie czêsto jest tak, ¿e nie mogê wychwyciæ blasku na zdjêciach a jak do tego doda siê odstaj±ce koñcówki to calo¶æ wygl±da dramatycznie ![]() Cytat:
Ach, to Monachium! (Bo to Monachium bylo, prawda? )Racja! Mój te¿ jest bardzo ciemny i intensywnie pachnie ni to pestkami dyniowymi ni to orzechami Cytat:
ZSK te¿ za mn± chodzi... Cudowne zakupy! U mnie z pewno¶ci± niebawem wyl±duje zapas keratyny, L-cysteina, aloes i znaj±c ¿ycie jakie¶ oleje i mas³a... ![]() Cytat:
![]() Bingo z Shea! Dalej go nie mam.. Ale chyba poproszê siostrê, ¿eby wyl±dowal pod choink±.. ![]() A jak materia³ sam nie wchodzi, to zmuszaæ go nie mo¿na, miej¿e lito¶æ, kobito ![]() Cytat:
Aczkolwiek: jak robiê dokladnie to samo ale dodatkowo opakowujê glowê foli± spo¿ywcz±/reklamówk±/czepkiem to dzialanie jest jeszcze bardziej widoczne. Moje wlosy zyskuj± wtedy dodatkowe nawil¿enie, s± doci±¿one i nie maj± ju¿ tak du¿ej ochoty, ¿eby sterczeæ na wszystkie strony ![]() Polecam spróbowaæ na sobie! ![]() Ja bym siê bala przetluszczenia, ale moje klaczki niestety maj± do tego sk³onno¶æ. Je¿eli Tobie nie obci±¿y w³osów to spokojnie mo¿esz wcieraæ codziennie (a tak jest chyba nawet zalecane przez producenta) Cytat:
S± urocze!
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-12-03 o 11:16 |
|||||||
|
|
|
#2403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleko nawil¿a, ale wytwarza siê z niego te¿ kwas mlekowy (st±d du¿o dziewczyn stosuje je na twarz - redukcja przebarwieñ, tr±dziku), wiêc mo¿e wysuszaæ ![]() Stosowalam je w mieszankach domowych (¿óltko, oliwa itp) i wtedy by³o ok, ale po dodaniu wiêkszej ilo¶ci, mia³am raczej puch a nie nawil¿enie ![]() Co do koloru: Polecam regeneruj±c± maseczkê Marion, MariColor, do wlosów farbowanych. KWC Klik! Fajnie od¶wie¿a kolor, poglêbia go. Wiadomo - nie jest to efekt trwaly, ale dla tego nawil¿enia naprawdê warto spróbowaæ. Zu¿ylam ju¿ wiele saszetek dla wlosów br±zowych, to moje absolutne KWC! ![]() Do kupienia w kioskach, malych drogeriach itp.. Poza tym mo¿e miêdzy farbowaniami spróbuj Balsamu koloryzuj±cego Henna Venita? Dziewczyny, które farbuj± farbami chemicznymi mo¿e co¶ podpowiedz± czy to jako¶ nie bêdzie siê gryz³o (jak np prawdziwa henna z farbami chemicznymi), ale mój patent na kolor ostatnio wygl±da tak: Raz na miesi±c farbujê siê tym balsamem. Sp³ukuje siê on dosyæ szybko - dziêki temu nie mam odrostów! Przed kolejnym farbowaniem robiê miksturê: ![]() + W/w maseczka Marion + trochê Balsamu Venita (ly¿ka, pól tubki - w zale¿no¶ci od dlugo¶ci wlosów) + jaka¶ maska (ostatnio aloesowa Natur Vital z Natury) + pólprodukty (trochê keratyny, gliceryny) + siemiê lniane. Calo¶æ rozprowadzam na umytre wlosy - dokladnie, tak¿e przy skalpie, pakujê pod czepek i ¶migam ok godziny. Efekt? Wzmocnienie koloru i nawil¿enie wlosów. Jak dla mnie super! Warto spróbowaæ, bo efekt nie jest trwaly. Mo¿na zobaczyæ, jak siê wygl±da w innym kolorze a dodatkowo nie jest to mikstura niszcz±ca wlosy, jak farby drogeryjne
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Zostawi³am u kumpla TT i nie mogê siê rozczesaæ teraz. A mam jeszcze o dziwo proste w³osy po wczoraj
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Ktore?
![]() Pewnie i tak zrobi wszystkim na zlosc ![]() ![]() Cytat:
![]() Olej silnikowy? Takich skojarzen nie mialam - od razu orzeszki ![]() Skoro na wlosy mi nie sluzy, to chyba wewnetrznie go zuzyje... |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
ale mo¿e spróbujê. Mimo wszystko cieszê sie ¿e mówisz ¿e efekty s± tak¿e jak w³osy nie s± niczym przykryte.
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
w³osy pachn± kakao
i o dziwo poczyni³am postêp w nauce! Kaveri, jeszcze jedno, malutki pytanko... A kiedy czeszesz? czy nie czeszesz w ogóle
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Cytat:
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 670
|
Gwiazda Wieczorna - te¿ wcze¶niej pyta³am o Bingo w Poznaniu i powiem, ¿e po cichu liczy³am, ¿e mo¿e Ty wiesz
![]() Ja ju¿ nie wiem, co z tymi w³osami, czy jest sens wydawaæ kasê na te wszystkie coraz to nowe kosmetyki, jak u mnie ¿adnej poprawy nie widzê... Wczoraj w³osy by³y jakie¶ spuszone i jakby niedomyte od oleju, sama nie wiem, ale masakra. Dzi¶ jak umy³am Mrs Potters z aloesem i gingko (z SLS), da³am od¿ywkê Potters i balsam Joanny, to s± fajnie proste, bez spuszenia. Ale ogólnie ich stan od pocz±tku niewiele siê zmienia. Rosn± (ale przecie¿ nie bêd± sta³y w miejscu przez 5 miesiêcy ), ale nic poza tym, jak by³y cienkie i liche, tak s±...
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
A u mnie z w³osowych to tylko dro¿d¿owa Agafii wyl±dowa³a. Mam do niej mieszane uczucia, pewnie niepotrzebnie siê ³udzê. Jeszcze kliknê w tym tygodniu Scandica bananowego i Vatikê
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 360
|
Cytat:
![]() a z w³osami te¿ mnie ostatnio nic nie zadowala.... górna warstwa jest zniszczona i siê puszy i s± takie dziwne i pokrêcona mimo ponad roku pielêgnacji....... oslabia mnie to. pod spodem ³adne wlosy a na górze masakra, a przecie¿ nie zetnê góry na kilka cm.... |
|
|
|
|
#2412 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super siê na nim sma¿y cycki z kuraka! Wczoraj próbowalam - byly takie delikatne, super! A smaku potem prawie nie czuæ, za to podczas sma¿enia piêknie pachnie Cytat:
![]() S± efekty, przy olejowaniu Mo¿e wypróbuj nakladaæ olej na wilgotne wlosy, albo spryskane jak±¶ mgielk±/od¿ywk±? Wtedy te¿ jest czêsto lepiej, ni¿ po samym oleju ![]() Cytat:
Te wszystkie zabiegi z pewno¶ci± du¿o zmieniaj±! Doglêbna regeneracja trochê trwa, ale z pewno¶ci± niebawem zobaczysz efekty! A ten puch powstaje te¿ mo¿e przez jaki¶ olej, który Ci nie slu¿y (np kokos?) Poza tym na puch polecam siemiê lniane - ¶licznie wygladza |
|||
|
|
|
#2413 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
![]() Jest informacja na stronie sklepu, ¿e nale¿y pomin±æ cenê przesy³ki przy wp³acie. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Haha. Dziêkujê bardzo. Powiem tylko, ¿e tego dnia by³y bardzo miêkkie :P
|
|
|
|
|
#2414 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
Ja ju¿ jaki¶ czas ojejujê, ale nie widzê jaki¶ strasznych efektów...
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 248
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
kurde no krêgos³up, nic mi sie tak nie myli jak to...
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 505
|
Co zamawiasz konkretnie? pochwal siê
![]() A który sklep bierze udzia³ w DDD i ma w swojej ofercie produkty Bingo?
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit a ja juz sama nie wiem co zamówiæ................ chcia³am Organique antiage ale mam ja stacjonarnie.... moze Bingo shea i maska cynkowa... ajjjj dont no³
Edytowane przez Gwiazda Wieczorna Czas edycji: 2012-12-03 o 12:59 |
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
tanizaki, MedicSpa.
|
|
|
|
#2421 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
|
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 505
|
Cytat:
A ja z tej okazji chcê siê zakrêciæ wokó³ Bingaczy ale nie wiem konkretnie jeszcze który wezmê. No i z nie w³osowych kliknê sobie myde³ko Aleppo. Dziêkujê
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile wlosomaniaczek tyle sposobów u¿ycia ![]() Najczê¶ciej mieszam maskê sklepow± (Czasem dwie. Ewentualnie siedem ) z glutem, dodajê pólprodukty i trzymam na umytych i wilgotnych tyle, ile mi siê chce.Czêsto mieszam je te¿ z olejem i zostawiam na noc. Spokojnie mo¿esz daæ je przed myciem a po myciu na³o¿yæ od¿ywkê. Zobacz co Ci najbardziej podchodzi ![]() Ja (czê¶ciowo z lenistwa..) preferujê opcjê po myciu. Poza tym czêsto mam naolejowane wlosy na noc, wiêc po zmyciu oleju maska z siemieniem jest pierwsza klasa!
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to chyba dam dzi¶ siemie po myciu do maski zobaczymy co wyjdzie |
|
|
|
|
#2426 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Cytat:
A tak przy okazji, ja siedzia³am w szkole, na tych wszystkich biologiach i chemiach, a Wy z olejami i maskami ogl±da³y¶cie plotkarê! Te¿ bym tak chcia³a ![]() Cytat:
). Zrobi³am najpierw wywiad ¶rodowiskowy i pyta³am o daty wa¿no¶ci, sklep chyba w porz±dku
|
||
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 922
|
Cytat:
Ja napisa³am rano maila do sklepu w tej sprawie, a potem pojawi³a siê ta informacja na g³ównej stronie o wysy³ce, tylko w³a¶nie Cassia siê skoñczy³a, mo¿e to jaki¶ znak
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2429 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Siemka Dziewczyny!
Mam wielk± pro¶bê do Was. Poniewa¿ jestem bardzo pocz±tkuj±c± w³osomaniaczk± pomy¶la³am, ¿e jako bardziej do¶wiadczone mo¿ecie mi pomóc i co¶ m±drego doradziæ. ![]() Otó¿: do¶æ d³ugo farbowa³am w³osy (jakie¶ 4 lata), to szamponetk±, to farb±. Na ró¿ne kolory. Pó¼niej "zm±drza³am" i stwierdzi³am, ¿e wracam do naturalnych (mysi blond). Nak³ada³am rozja¶niacz, a po¼niej farbê zbli¿on± do mojego naturalnego koloru i tak pó¼niej bez farbowania wytrwa³am 11 miesiêcy. Pragnê dodaæ, ¿e od¿ywki stosowa³am baaaardzo rzadko, my³am w³osy szamponem, który akurat by³ pod rek±, a innych kosmetyków nie stosowa³am. Ostatnio stwierdzi³am, ¿e jednak w moich naturalkach nie czujê siê dobrze, wiêc znów na w³osach mam farbê. Zaczê³am u¿ywaæ od¿ywki d/s (ró¿owa artiste, syoss bez silikonów+ maska z tej serii), b/s (Joanna miód i cyrtryna) i mam plan zainwestowaæ jeszcze w inne kosmetyki. Je¶li chodzi o szampony to posiadam Isanê do rudych k³aków oraz syossa bez silikonów . Syossowy komplet to konsekwencja mojej podatno¶ci na super hiper ekstra kampaniê syossowo-antysilikonow±. Choæ przyznam, ¿e szampon zostawia moje w³osy sypkie i to mi siê podoba, od¿ywka u³atwia rozczesywanie, ale maska nie daje nic poza tym, ¿e nastêpnego dnia trzeba umyæ w³osy, bo wygl±daj± jak t³uste, a zwykle myjê je co dwa dni. I ostatnia rzecz, która mnie przerazi³a: ostatnio odkry³am, ¿e moje w³osy s± w takim stanie, ¿e rozdwojenie na niektórych siêga do wysoko¶ci uch i nawet dalej! Je¶li chodzi o moje "dbanie" o koñcówki to zaczê³am od drastycznego pozbycia siê po³owy d³ugo¶ci zmasakrowanych farb± w³osów dopiero w marcu br, a koñcówki i tak pó¼niej podciê³am po pó³ roku chyba. Proszê pomó¿cie, bo jestem za³amana stanem swoich w³osów. |
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 922
|
Ciê¿ko mówiæ o jakie¶ zmianie i efektach, bo za wiele nie zauwa¿y³am
Ale ja to jestem z tych strachliwych i krótko trzyma³am (to by³ mój pierwszy raz |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

zastanawiam siê czy to nie przez vatikê kokosow± albo co¶ innego czego u¿ywam ^^

Takich skojarzen nie mialam - od razu orzeszki