|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
. Możesz mieć kłopoty z pamięcia, zaraz przed i zaraz po operacji bo człowiek nie jest całkiem świadomy. Fajnie się obudzic już z piersiami tylko ból trochę mniej fajny . Ze znieczuleniem jest tak, że dają ci maskę, w zyłę- czujesz jak po nadgarstku rozchodzi się coś zimnego i śpisz. I poźniej tylko cię budzą. I juz.
|
|
#7412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Mysle ze to indywidualna sprawa kto jak dochodzi do siebie. U mnie od chwili polozenia sie na stol operacyjny do zasniecia byla chwila a wstawac to mi sie raczej nie chcialo mialam okrpny kaszel ale to od rurki tak mi sie wydaje. Pamietam jak mowili do mnie "zobacz masz juz piersi jestes po operacji"a ja odpowiadalam "nie chce patrzec chce spac "potem zawiezli mnie do pokoju i sobie spalam co chwilke przychodzila pielegniarka pytac czy mnie boli i pan anestezjolog i moj doktor. I wtedy myslalam sobie "matko dajcie mi juz spokoj "spalam praktycznie ciagle obudzialm sie chyba przed 21 wtedy bylam juz calkowicie soba
|
|
#7413 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was po powrocie
![]() Miałam kilka dni na zastanowienie się i postanowiłam NA RAZIE nie robić operacji. Na moją decyzję wpłynęły przede wszystkim Wasze przemiłe komentarze więc pomyślałam, że skoro nie wygląda to tak źle to po co się ciąć. Może za rok wrócę znowu to myślenia nad tym więc na pewno się tu pojawię. Tymczasem bardzo Wam dziękuję za wszystko i na pewno nadal będę Was podczytywać
|
|
|
|
#7414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie myśląc jeszcze o operacji jednak się ich nie pozbyłam, bo są takie śliczne i od kilku lat leżą w szafie nowe, nieużywane. Hmm może gdzieś podświadomość celowo nakazywała mi je zostawić Dziękuję dziewczynki za miłe komentarze Ja z tego całego zamieszania zapomniałam wcześniej zadzwonić do mojej pani dr, u której miałam się w pl operować. Przypomniało mi sie dzisiaj w pracy i zadzwoniłam do niej odwołać termin operacji. To już trzeci i jakoś tak bardzo smutno mi się zrobiło, tak jakbym miała się z cycuszkami już na dobre pożegnać, mimo tego, że w piątek je robię. Dziwne uczucie Może to dlatego, że przez rok byłam przekonana o robieniu zabiegu w pl właśnie u niej.A i w czwartek jednak idę do pracy. Przypomnieli sobie Ci ludzie, że w środę ma być ktoś u nich coś tam robić, ale zaproponowali, że jeżeli nie dam rady w czwartek to mogę w piątek przyjść...oj nie nie, już zostałam przy czwartku, przynajmniej dzień przed op szybko mi zleci ![]() U nas w Belgii zaczął dzisiaj sypać śnieg i mróz na dworze:/ Mój synuś wrócił wczoraj od mojej mamy przeziębiony, w nocy wtargał się do nas do łóżka i kaszlał mi prosto w twarz. Teraz ja mam kaszel, ból gardła i ogólnie osłabienie Mam nadzieję, że zdążę się jeszcze podleczyć do piątku, bo jak nie to będzie kiepsko
|
|
#7415 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiciu, bierz szybko leki, żebyś do piątku się wykurowała
|
|
|
|
#7416 |
|
Przyczajenie
|
Hej kochane
wróciłam po wielkiej nieobecności, fajnie że dziewczynki pilnujecie wyliczanki, ja troche malo ogarnieta, remont w domu, przygotowuje sie na przyjazd mojego oficera po 3 miesiacach wraca takze po prostu nie mialam sily ani chwili (przez caly bajzel remontowy i to ze bylam z tym sama) aby poczytac forum i sie poudzielac, troche sie u mnie zmienilo bo tak jak nie chcialam nikomu mowic o operacji tak powiedzialam swojej rodzinie i naprawde najblizszym dziewczynom ktore wiedza o mnie wiecej niz moja mamunia ;p tata przyjal informacje calkiem lajtowo mama spanikowala, ale juz jakos przelknela moja decyzje zdecydowalam sie powiedziec zeby nie bylo focha po fakcie ze ukrylam tak wazne wydarzenie no i w sumie kamien z serca i juz sie mniej stresuje ) teraz 11go mam usg piersi, po swietach zaraz zrobie badanie krwi i bede miec z glowy mialam wstawic wyjsciowke wiec laski postaram sie to zrobic dzisiaj wieczorem zeby nie bylo zreszta moja przyjaciolka powiedziala ze koniecznie musze zrobic sobie pamiatke starej mnie i na wiosne bede wymieniac garderobe ;p juz sie nie moge doczekac a to jeszcze miesiac ) no to do pozniej kochane buziam Was mocno i postaram sie nadgonic zaleglosci )chce juz moje cyckiii ))
|
#7417 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=gwendolinka;3794105 9]Pamięć pozostaje. Nie czyszczą ci pod narkozą twardego dysku
. Dobre! Witam Was Dziewczyny w słoneczny(!) poranek ![]() Byłam już w H&M i staniki super push up są w promocji i całe szczęscie,że kosztują "tylko" 40pln,bo podejrzewam że pomimo ładnego wyglądu jakośc jest nieco wątpliwa ![]() Ja pierwszy raz przymierzałam tam staniki i wszystkie miseczki B, musiałam zamienić na C....normalnie od samego czytania forum cycki mi urosły Kocham ich za to ![]() Tak więc wzięłma tego jednego super push upa no i będe udawać,ze jestem baaardzo zadowolona ze swojego biustu ![]() Olivko, a nie wiedziałam,że Dżoana ma wyjęte implanty...hm,ciekawe?? Ja Dziewczyny Was podziwiam za to ze same ćwiczycie-kiedys jak nie mialam męża,dzieci i domu do oporządzenia,to też miałam na to czas,a tak to zawsze cos trzeba zrobic. Stąd staram się wychodzić do fitness klubu i regularnie ćwiczyć-odpukać,już od roku idzie mi całkiem nieźle Kcicu, widzę że Twój mąż też dba o Twoją kondycję fizyczną,tylko czemu robi to każąc Ci sprzątać?? Niech on inaczej wyciska z Ciebie siódme poty ![]() Ja też powinnam coś zacząć robić w domu,a nie od rana chodzę po sklepach,teraz forum,herbatka i potem będzie ze mnie "wyrodna matka"...rymnęło mi się tak ot
|
|
|
|
#7418 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
nic nie piszę nie odzywam sie. bo bardzo chcialabym napisac Wam coś optymistycznego, a ja wchodze na forum i tylko jecze. Medluję jednak ze staram się Was czytac. Smutno mi z powodu walki z bliznami,ale mam duzo na głowie wiec nie zamartwiam sie. za kilka dni ma wizyte u lekarza plastyka,w Warszawie. Porozmawiam z nim, udało mi sie zapisac na grudzień. I popytam co o tym mysli, o bliznach i o piersiach. wprawdzie czeka sie u niego na terminy prawie rok, ale jesli powie ze mam coś poprawiać bede poprawiac. odpowiada mi wrzesien wiec akurat bedzie pasowac. jestem zła, smutna, zdołowana...wiec jesli powie ze i biust do poprawki-trudno. choc powiem Wam szczrze ze dopiero teraz po 15 mcach moje piersi się zrobiły piersiopodobne no szok ale dopiero teraz sa jak cycki![]() chyba u mnie ten miesień byl mega uparty. Powiem jeszcze ze moje blizny przez te nitki sa przerosłe...czyli powinny do 6 mca od wyjecia szwów się jakos kształtowac a dopiero po 6 mcach blednac i spłaszczac sie. ale nie mnie oceniac. za kilka dni ma wizyte. caluje Was mocno i nie pisze juz zeby nie zanudzac
|
|
|
|
#7419 |
|
Raczkowanie
|
Proszę napiszcie czy po miesiącu mogę zacząć ćwiczenia na nogi i pośladki? Zależy mi na tym bardzo. Wiem, że z brzuchem jeszcze nie czas, ale ta reszta... może można?
|
|
#7420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj Dziewczyny poleacją sobie jakieś stronki z filikami o cwiczeniach-może coś tam wypatrzysz. Czasem ćwicząc nogi trzeba się czegoś przytrzymać czy podeprzeć i w sumie też się nad tym zastanawiałam i nie znalazłam odpowiedzi:-/ Agatka, ja tak nie w temacie co u Ciebie się działo,ale rozumiem,ze masz wciąz duże blizny tak? I piersi Ci tak długo się układały??A masz pod jeden mięsień czy pod dwa mięsnie? |
|
|
|
|
#7421 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonko pod 1 miesien metoda taką jak robi wiekszosc lekarzy. Tyle ze ja miala op 15 mcy temu. Biust powoli dojrzewal ale trudno. Po roku blizny sie nie zagoily mimo wielu zabiegow. poprosilam mojego dr o przeszycie i ponowne zaszycie. zrobil to. pojechalam potem nad morze. wszystko mi ropialo. wiec pojechalam pociagiem 200km do dr E.S do Gdyni. Powyciagala mi niewyjete nitki. I wyjela mi nitke sprzed roku!!! ktora byla rok a moj organizm ja odrzucal.
teraz piersi maja ladny ksztalt, bardzo mi sie podobaja. mam okragle allergana 525. wcale nie duze. dopiero dojrzaly. szwy wyjelam w sierpniu tak ostatecznie. i minely prawie 4 mce, ja mam blizny czerwone. smaruje cepanem. obrzek wokol blizny i czerwona skora jest rowniez. wg doktor nie ma tam zapalenia. ale jade jeszcze za kilka dni do Warszawy. jeden z doktorow zgodzil sie mnie przyjac. zapytam co radzi-zabiegi kremy cokolwiek. a moze powie ze trzeba cale piersi poprawaiac? i szyc ponownie z tym ze z mniejszym implantem. bo wyciać tego sie nie da ponownie, skora sie tak nie naciagnie. nie wiem. jestem gotowa na to co powie, tak zrobie, po przemysleniu. to tak w skrocie... juz chyba wszystkie Dziewczynki pytalam co jest najlepsze na czerwone blizny, zbieram wywiady skad sie da
|
|
|
|
#7422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zartuje.... Napewno cos dr zaradzi na Twoj problem. Wiem ,ze napewno nie przesdzasz z tymi bliznami ale ja weszlam przed chwila do albumu i chyba nie masz tam problemu ,ktory cie trapi. Tak czy inaczej nie zawsze jest pieknie...czasem trzeba sie wygadac poprostu a nie staniesz z sasiadka przed domem i nie bedziesz jej gadac bo musialabys pokazac o co chodzi ...za zimno
|
|
#7423 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ostatnio przyznala se ze wyciagnela implanty. Ja to zauwazylam juz dawno ze ma inne piersi niz kiedys. Ale mozliwe ze wlozyla inne a nie ze pozbyla sie ich. Teraz wygladaja bardzo naturalnie.
Agatko trzymam kciuki za Ciebie szkoda ze nie bedziemy mogly sie spotkac
|
#7424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu juz mi rece opadaja, tyle cierpienia.ta moja blizna jest przerosla pewnie czyli od 6 mca powinna zaczac blednac. ja nie wiem ile blizny bledna, kiedy zbledna przykre to i to co moj lekarz zrobil...Cytat:
spotkamy sie jeszcze nieraz
|
||
|
|
|
#7425 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane dzis wieczorkiem wrzuce fotki bo już kurcze święty czas na mnie już jakby niebylo 12 dni minęło jak noszę moje małe cyculki sorki ze tak późno ale jakoś się zebrać i zorganizować niemoglam tak wiec definitywnie proszę o opinie dzis wieczorkiem tylko szczerze Please miłego popołudnia
|
#7426 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny postanowiłam odezwać się po roku nie obecności i podzielić się wrażeniami z nowych piersi
no co tu dużo mówić spełnienie moich marzeń, czuję się w końcu kobietą i uwielbiam nosić sukienki z dekoltami co widać na załączonych fotkach, pozdrawiam was wszystkie i życzę cierpliwości tym które są jeszcze przed i tym które są już po, bo do pełnego zadowolenia musi minąć trochę czasu
|
#7427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7428 |
|
Zadomowienie
|
Agatko,
ale Ty się nacierpialaś-wspóczuję Ale tak jak Celinka pisze-po to tu jestesmy i to w temacie! zeby którakolwiek mogła się wyżalić...ja nie miałam pojęcia o Twoim problemie-bidulka Ty jesteś A idziesz teraz do tego lekarza, od którego wszystko się zaczęło, czy jeszcze do kogoś innego?? W sumie to powinnaś to "reklamować" ale też nie wydaje mi się,aby trzeba było wyciągać implant,chociaż nie wiem...nie znam się. Życzę Ci aby wszystko wróciło do normy,daj znać jak poszła ta konsultacja.... ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- agunia, pozwoliłam sobie zajrzeć do Twojego albumu i przyznaję-masz śliczne te cycorki,bardzo naturalnie wyglądające,można nawet śmiało twierdzić,że to sama natura przynajmniej tak na zdjęciach widać
|
|
|
|
#7429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jakoś sobie nie wyobrażam tego momentu zaśnięcia na siłę ![]() no bo jak to tak można człowiekowi w żyłę dać i ten zaraz zaśnie ![]() Ile czasu mniej więcej trzeba się hospitalizować? I czy przez cały czas dają coś w żyłkę na ból? Jakoś sobie nie wyobrażam tego momentu jak szpitalne znieczulenie przestaje działać i trzeba pchać w siebie swoje, ale pewnie się niepotrzebnie nakręcam ![]() Agatau88 twój post postawił mnie trochę do pionu, bo wiadomo że radość jest ogromna z posiadania piersi, ale jednak to jest poważna operacja po której mogą wystąpić komplikacje i trzeba być tego świadomym. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i dobrych wieści u lekarza
|
|
|
#7430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja po wczorajszych szaleństwach z MEL B mam zakwaszone całe tyły nóg, ledwo chodzę na jodze dziś to chyba padne ale, ale... jakbym tak tylko wytrwała i systematycznie szalała z MEL to na wiosne nie tylko dekoltem mogłabym się pochwalić ale również nóżkami może nawet w jakieś mini bym się wćisnęła
|
|
#7432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Człowiek nawet nie wie kiedy odleciał i raptem się budzi. Każą Ci policzyć do 10 i nic więcej nie wiesz. Ja liczyłam dwa razy jak miałam kolano operowane i obudziłam się w łóżku na sali , ponoć mnie budzili na sali operacyjnej bo takie są procedury, pytali jak się nazywam ale ja nic nie pamiętałam. Prawie półtorej roku temu miałam zewnątrz oponowe i nawet nie wiedziałam kiedy miałam zainstalowany sprzęt do znieczulenia, głupie to uczucie jak w brzuchu grzebią itd ale nie ma właśnie skutków ubocznych narkozy
|
|
|
|
|
#7433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A zdjęcia jak się ogląda...cud malina![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|
#7434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak wpadłam na nie to wrzucam Ci link
|
|
#7435 | ||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z jogi!v Ło matkoooo
instruktorka na moją cześć zrobiła zajęcia na mięśnie nóg ja wierze, a wiara czyni cuda także już się leczę Cytat:
Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-12-03 o 21:11 |
||
|
|
|
#7436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kićka, jak ja Ci zazdroszczę!!! Kićka, a kiedy Ty będziesz w PL?
|
|
#7437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te ćwiczenia co Zabulek podesłała wszystkie wymagają użycia rąk i napięcia mięśni i pośladków i brzucha więc napewno się nie nadają. Daj sobie jeszcze z 1,5 miesiąca luzu. Spaceruj dużo, to też pomaga.Cytat:
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-12-03 o 21:20 |
||
|
|
|
#7438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bolesno, a kolor koszuli można negocjować, bo mi w zielonym nie bardzo ?Przepraszam, ale ja zapiłam smutki połową kieliszka wina (ale rocznik szlachetny, bo 2008) i mnie coś głupawka bierze
|
|
#7439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te ich stringi nie bardzo są bo się jakoś tak rozłażą- w sensie rozciągają ale mi po op. było wszystko jedno zmieniłam je na drugi dzień przed samym wyjściem ![]() A winko nono...piękny rocznik ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() i buziaki, super że u Ciebie wszystko ok Dobra, teraz się wyłączam, muszę trochę popracować. Przed wyjazdem nawał pracy, ale jeszcze pewnie dziś tu zajrzę więc obejrzę.
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-12-03 o 21:29 |
||
|
|
|
#7440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież Ty też już niedługo Hihi a mi te ostatnie dni najbardziej się dłużą:/ Wydaje mi się, że dłuższe wyczekiwanie jest nawet dobre. W tym czasie zapoznajesz się ze wszystkim, wyrabiasz sobie zdanie i uświadamiasz czego tak naprawdę chcesz. Mi ten rok czekania naprawdę dużo dał i pewnie gdybym tu nie trafiła i nie zapoznała się tak z tym wszystkim teraz trzęsłabym się z nerwów i zastanawiała się czy aby na pewno wyjdzie tak jak tego chce? Czasem warto poczekać![]() W pl będę gdzieś w lipcu dopiero na tydzień (ewentualnie dwa, jak nie pojedziemy na wymarzone wakacje) i w maju na 2 dni (przedląd jednego z moich autek). Niewiele tego czasu w Polsce spędzam Teraz bylismy w lipcu a i że nie jedziemy na święta to kolejnych kilka miesięcy tam nie dotrę. Za to będę miała cycki
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

tylko ból trochę mniej fajny 

Może to dlatego, że przez rok byłam przekonana o robieniu zabiegu w pl właśnie u niej.

Kocham ich za to