Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 19:53   #1651
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Delicjanka : gratuluję wizyty! Ale Mala już duża, śmiało mogłaby wychodzić ) niedługo.

Nina : o rany, będziesz pierwsza na wątku zapewne! Trzymam kciuki!

Ależ jestem ciekawa ile moja Mała urosła od ostatniej wizyty - 14.11 miała 1327g , ciekawe ile mogła przybrać...
Właśnie się przesuwa w brzuszku, kocham to przesuwanie, machanie rączkami i nóżkami, fajniejsze niż kopniaki
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 19:54   #1652
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pokaż tą swoją wyczekaną półeczkę :P
jak zapełnię ale to nic specjalnego, bo musiałą pasować do mebli kuchennych, więc jest ciemna i zwykła i takie moje przemyślenie, że chyba osttani raz kupujemy ciemne meble, bo to jest masakra żeby je w czystości utrzymać, każde odbicie paluchów widać i każdy pyłek

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pytanie - Ile Wy płacicie za ten proszek? Jaka cena jest optymalna? Macie proszki czy płyny???

Jak tak czytam ile Wam tych pralek wychodzi to jeszcze bardziej się boję, że mam dużo za mało wszystkiego.... co prawda nie zaczęłam jeszcze prania, ale w życiu bym nie uzbierała 10 pralek O_O ?
Myślę, że może ze 3...licząc pranie kombinezonu czy coś..
ja płaciłam jakoś 25 z groszami za 3 kg proszku; i mi też ledwo 3 prali wyszły, także nie jesteś za bardzo z tyłu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 19:55   #1653
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to olał mnie sprzedawca na allegro, bo już w tamtym tygodniu pisałam do niego prośbę o sprecyzowanie kolory tapety, bo nie jestem pewna, czy ona pod beżowy podchodzi i nawet nie raczył odpisać a wg was ta w pasy o numerze 2251-15 jest beżowa? http://allegro.pl/e-tapety-pl-tapeta...776241344.html bo na moim lapku ona jakoś tak mi czasem pod fiolet podchodzi
po mojemu to to trochę wpada a jakiś fiolet czy róż.. bo ten wzór obok (2252-38) jest raczej beżowy, widać różnicę.
Cytat:
zrobić samemu, jak w przedszkolu oryginalnie będzie na pewno a tak na serio, to te ozdoby są pierońsko drogie, takie na serio ładne i nie tandetne

a jeszcze odnośnie choinek, to teraz coraz więcej na tych stoiskach widzę takich http://www.flowers-pl.pl/sklep/produ...oducts_id=1177 i świetnie wyglądają, tylko nie są tanie
Właśnie nie chcę tandeciarni, a z drugiej strony jak mam wydać tyle pitachy na choinkę, to wolę Oleczkowi coś kupić.. a to i tak wyjdzie sporo, bo przecież jak się nie ma ani jednej bombki... a Wy takie sprytne bestie, na pewno któraś wyhaczy jakieś promo prędzej czy później
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 19:56   #1654
Delicjanka
Zakorzenienie

Hmm... dziwnie się czuje wiecie, tzn chyba sobie uswiadomiłam wlasnie ze juz niewiele czasu zostało, w sumie prawie że nic.

i w ogóle jakos mi dziwnie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja miałam wizytę w sobotę. też +20,5 kg w początku 38 tyg. A wczoraj na uczelni nikt mi nie wierzył, że tyle przytyłam. Pytali, czy ćwiczę, bo jestem ruchliwa. A że za 3 tyg mam termin to już nikt mi nie uwierzył.
Ja tez w początku 36 tyg. miałam szyjkę skrócona, wtedy już ma prawo się skracać. Mi lekarz mówił teraz na wizycie, że jeszcze szyjkę mam z tyłu - nie wiem co to oznacza.
Termin mam na 23 grudnia, wizytę ostatnią 20 i wtedy okaże się co będziemy robić dalej. No, chyba że na KTG coś wyjdzie nie tak to CC mnie czeka. Zapisów nie mam idealnych, bo mała ma wysokie tętno.
U mnie tez nie widać tyle tych kilosów, na szczescie, no ale cóż, ważne żeby nie było żadnych komplikacji przy porodzie ... a co do tej szyjki, to racja, teraz ma prawo się skracać, dlatego się tak nie przejmuje. W oogle jaka ta moja ginka za☠☠☠$%$%sta babka kurde gadalam z nią o antykoncepcji no i proponuje mi tę spiralę mirene od tej miedzianej no ale cena szokująca;] 1000 coś zł ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:00   #1655
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moze w Pepco beda? Tam wszystko jest tanie
w pepco jest na pewno pełno ozdób, bo ostatnio byłam, tylko na ceny uwagi nie zwróciłam

Cytat:
U mnie te pasy są beżowe.
hmm, to może zaryzykuję i zamówię

Cytat:
Właśnie się przesuwa w brzuszku, kocham to przesuwanie, machanie rączkami i nóżkami, fajniejsze niż kopniaki
no lepsze, lepsze, ale jak zaczyna sprawdzać skrajne możliwości napięcia skóry na moim brzuchu, to już mniej mi się to podoba

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
po mojemu to to trochę wpada a jakiś fiolet czy róż.. bo ten wzór obok (2252-38) jest raczej beżowy, widać różnicę.
no włąśnie wg mnie to jest tak jakby jedna linia i powinien być jeden kolor, a też mi się trochę różnią i nie wiem ,czy to od kąta ustawienia monitora czy jak

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:18   #1656
bokeh
Zakorzenienie

ja za 1,5kg dzidziusia 16 zł to chyba taka cena pośrednia, zobacze jak się będzie sprawował, i płyn do płukania dzidziuś za 7zł

Zaraz zerknę na tą strone tesco bo włąśnie słyszałam że jest już online tylko ciekawi mnie koszt dostawy, bo mam tesco 15 minut drogi z domu ale nosić mi się nie uśmiecha
Stary 2012-12-03, 20:28   #1657
Debrah
Zakorzenienie

Ja też mam tyle drogi. Dostawy mi policzyli 3.98zł

Bo to od odległości zależy. Jutrzejsze dostawy były już zajęte, zakupy będę mieć w środę między 12 a 14.
Stary 2012-12-03, 20:34   #1658
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
w pepco jest na pewno pełno ozdób, bo ostatnio byłam, tylko na ceny uwagi nie zwróciłam
Ozdoby same w sobie sa drogie, ale jako ze nie znam tanszego sklepu niz Pepco to spokojnie mozna na niego liczyc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:36   #1659
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Ozdoby same w sobie sa drogie, ale jako ze nie znam tanszego sklepu niz Pepco to spokojnie mozna na niego liczyc
Nigdy nie byłam w pepco no ale teraz mam niedaleko, więc się wybiorę.
Stary 2012-12-03, 20:36   #1660
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
ja za 1,5kg dzidziusia 16 zł to chyba taka cena pośrednia, zobacze jak się będzie sprawował, i płyn do płukania dzidziuś za 7zł
Gdzie taki tani ten plyn?
Ja kupilam ostatnio w Naturze w promocji za 8,99zl.

Stary 2012-12-03, 20:38   #1661
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Halo laski! ja już po wizycie juz pisze co i jak
Tak więc dzidziusia zdrowa, nic się z nią nie dzieje waży 2750 !!
no i gin powiedziała że nie donoszę raczej do terminu. Łożysko mam już III stopnia tak więc jest dojrzałe. Pytanie tylko czy donoszę chociaż do stycznia. Mam nadzieje że jeszcze sie załapie na świąteczne jedzonko!!
aa i troszke mam skróconą szyjkę, ale nie musze leżeć itd tylko żyć jak dotychczas;p
Dostałam namiar na położną, bo chce mieć ją ciągle przy sobie. Co tam jeszcze hmm.. kolejna wizyta 21.12

a no i tak jak pisałam wcześniej, że pewnie 20kg na plusie.
Dokładnie równe 20kg..
Wooow, duża. Coś czuję, że będziesz pierwsza. W każdym razie masz już przyzwolenie lekarskie na rodzenie, faaaaaajnie.

A kilogramami się nie przejmuj, szybo zrzucisz i zapomnisz o nich.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Moja wypycha dupkę z jednej strony brzucha, a po drugiej stronie wbija mi stópkę w bok! I tak już od kilku dni tą stópką tak mi wierci boczek

Wiecie co.... tak się dziś wkurzyłam na tża, że mu powiedziałam, że jest ku***sem Miał dziś wolne, ja byłam w pracy do 15, wracam zmęczona do domu, dzwonię a on co? "siedzę na chińczyku no i idę do X (kolegi) bo się umówiliśmy". Chwila!! To ja na niego z żarciem czekam jak wraca z pracy, a jak ja zmierzam zmęczona to on akurat zabiera dupę na chińczyka i ma mnie gdzieś?! I powiedziałam co myślę, nadal go nie ma, siedzę sama w domu i pewnie po powrocie uznawszy, że musi jutro wczesnie spać zawinie dupę pod kołdrę, włączy TV i tyle uciechy z takiego.
Aż mnie głowa rozbolała z nerwów
No moja też tak robi - czasem dokładnie czuję, jak mi wbija nóżki w prawy bok, a z lewej ma plecki. Najgorsza jednak ta główka w żebrach, to jest niezbyt przyjemne.

Współczuję sytuacji z TŻem, miałaś prawo się zdenerwować, moim zdaniem... No bo jednak nie pomyślał o Tobie, a to przykre...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-03 o 20:40
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:43   #1662
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wooow, duża. Coś czuję, że będziesz pierwsza. W każdym razie masz już przyzwolenie lekarskie na rodzenie, faaaaaajnie.
Kochaaaana, nie czuj tak ja chce sie najeść ciast w święta! haha
pierwsza będzie nina a później chyba marsi-cc ja mogę być następna

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-03, 20:50   #1663
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, Wy tu wszystkie juz o pakowaniu mowicie, a ja nawet nie mam tych rzeczy jeszcze zamowionych...
spokojnie ja tez nie wszystko jeszcze mam

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Po wizycie u gina, mala jako tako pomierzona.Tosia zostaje Tosia Wszystko ok wazy 1500 kg ! A to dopiero 30 tydzien. Obrocona jest glowka w dol, dlatego tak mnie bola zebra ostatnio :P Termin przesunal sie na 8 lutego! Polozylam sie na lozku do badania, a tu wystajaca noga To juz ostatnie usg do konca :/
super

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki wrzucam swój brzuszek, 32 tydz 4 dni i lece kończyć zupkę ogórkową
jaki malutki.... ile masz cm w brzuszku ???

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Halo laski! ja już po wizycie juz pisze co i jak
Tak więc dzidziusia zdrowa, nic się z nią nie dzieje waży 2750 !!
no i gin powiedziała że nie donoszę raczej do terminu. Łożysko mam już III stopnia tak więc jest dojrzałe. Pytanie tylko czy donoszę chociaż do stycznia. Mam nadzieje że jeszcze sie załapie na świąteczne jedzonko!!
aa i troszke mam skróconą szyjkę, ale nie musze leżeć itd tylko żyć jak dotychczas;p
Dostałam namiar na położną, bo chce mieć ją ciągle przy sobie. Co tam jeszcze hmm.. kolejna wizyta 21.12

a no i tak jak pisałam wcześniej, że pewnie 20kg na plusie.
Dokładnie równe 20kg..

o jej jaka juz duza - ja swoja taka urodzilam super ze wszystko OK

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 20:53   #1664
szklanka19
Zadomowienie

Deli no to ładna waga ile Ci lekarka wyliczyła przewidywaną wagę do porodu?

Nina Ty już tak blisko... Stresujesz się?

Charliz a kiedy chcesz choinkę ubierać? Bo w u mnie w Tesco ozdoby świateczne mniej więcej tydzień przed Wigilią już przecenione są Ja zawsze się wtedy w lampki zapatruję, bo takie fajne, duże, można nawet za 2-3 zł kupić. No i nie wiem czy lubisz, ale ja kiedyś tak miałam i strasznie mi się wtedy ta moja choinka podobała, jak kupiłam tylko lampki i mnóstwo cukierków w kolorowych błyszczących papierkach. To na nitki i miałam słodką choinkę I przy zdejmowaniu nie było problemu bo w większości to już papierki wisiały
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:01   #1665
badziabadzia
Zakorzenienie

Eff, 96 cm ale tak jak juz wczesniej pisalam, wysoka baba ze mni

My z tztem sie jeszcze nie dorobilismy choinki, a mieszkamy razem ze 3 lata juz swieta zawsze spedzamy u jednych i drugich rodzicow wiec w naszym domku nie ma nigdy zadnych ozdob..
Stary 2012-12-03, 21:04   #1666
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Charliz a kiedy chcesz choinkę ubierać? Bo w u mnie w Tesco ozdoby świateczne mniej więcej tydzień przed Wigilią już przecenione są Ja zawsze się wtedy w lampki zapatruję, bo takie fajne, duże, można nawet za 2-3 zł kupić. No i nie wiem czy lubisz, ale ja kiedyś tak miałam i strasznie mi się wtedy ta moja choinka podobała, jak kupiłam tylko lampki i mnóstwo cukierków w kolorowych błyszczących papierkach. To na nitki i miałam słodką choinkę I przy zdejmowaniu nie było problemu bo w większości to już papierki wisiały
No tak tuż przed wigilią, więc spokojnie mogę poczekać na ozdoby, aż będą przecenione. Tylko żeby się nie okazało, że przed świętami samymi dowalą mi ceny ;]
Stary 2012-12-03, 21:11   #1667
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam tyle drogi. Dostawy mi policzyli 3.98zł

Bo to od odległości zależy. Jutrzejsze dostawy były już zajęte, zakupy będę mieć w środę między 12 a 14.
oo to nie dużo, ja może przysiąde jutro bo przeraża mnie wizja wybierania tego wszystkiego przez neta

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Gdzie taki tani ten plyn?
Ja kupilam ostatnio w Naturze w promocji za 8,99zl.
http://www.super koszyk.pl/pol_m_dla-dziecka_Pranie-i-Plukanie-901.html tutaj, ale widze ze juz niedostepny.... ale zobacz moze cos cie zainteresuje, ja zrobiłam zakupy za 80 zł, ale na różne rzeczy które akurat sie kończą w domu

Złącz nazwe w stronie www

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-12-03 o 21:16
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:17   #1668
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Nina Ty już tak blisko... Stresujesz się?
Czy się stresuję, hmm ciężko powiedzieć. bardziej sobie uświadamiam, że muszę przez to przejść. Bardziej się boję tego, że mogą mi CC zrobić, a tego się boję jak diabeł święconej wody.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:18   #1669
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.super koszyk.pl/pol_m_dla-dziecka_Pranie-i-Plukanie-901.htmltutaj, ale widze ze juz niedostepny.... ale zobacz moze cos cie zainteresuje, ja zrobiłam zakupy za 80 zł, ale na różne rzeczy które akurat sie kończą w domu

Złącz nazwe w stronie www
O, dzieki

Stary 2012-12-03, 21:19   #1670
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: no to jest jedyny minus - bo wybieranie mi trochę zajęło, przez to, że dużo drobnych rzeczy jedzeniowych brałam.
Dam ci radę: najpierw zarezerwuj sobie dostawę a potem wrzucaj do koszyka, to ci nikt w trakcie zakupów nie sprzątnie terminu który Cię interesuje :P

Dam znać jak to sprawnie działa - w środę , bo wtedy mają być zakupy u mnie.
Stary 2012-12-03, 21:21   #1671
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
maluchna mój tż ma 186 może z tym samym tżem śpimy
U mnie z kilogramami to tak ze miałam +11 no ale schudłam 1 kg więc staneło na +10 a ty?

Zjadłam serek homogenizowany-naturalny a teraz rozmrażam bigosss.
Zanim zgłodnieje juz będzie ;p
Ja przytylam ok.12. W przyszly piatek 14 mam wizyte to sprawdza wage

delicjanko gratuluje wizyty i ciesze sie, ze malutka zdrowiutka

black
Mam podobne odczucia co do ruchow dzidziusia. Dochodzi u mnie jeszcze poczucie jakby sobie mala czasami moje jelita brala i skakala jak na skakance na nich Wczesniej uwielbialam wszystkie jej ruchy, a teraz niektore sa masakrycznie nieprzyjemne.

Zakupy zaliczone, kupilam pampersy w rossmanie i proszki dzidzius. Jutro jak dam rade bedzie wielkie pransko. Odprezylam sie troche psychicznie. Mam tez nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie przespana, bo jak usnelam o 5 rano, tak wstalam po 10 i nic juz nie spalam. Takze czuje sie zmeczona i mam nadzieje, ze usne jak dzidzius.

Moj pies do karmy dostal w sklepie zabawke-szarpacza (promocja byla do konca listopada, ale ze wlascicielka w ciazy, to pani promocje przedluzyla). W kazdym badz razie tak sie Baster z prezentu cieszyl,ze jak oddychal to az sie zapowietrzal bidulek ze szczescia.

Jutro zwiedzamy porodowke, a potem z tz jedziemy ogladac lozeczko i posciel. Juz sie nie moge doczekac. Byle by samopoczucie nie zawiodlo.
Stary 2012-12-03, 21:25   #1672
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Czy się stresuję, hmm ciężko powiedzieć. bardziej sobie uświadamiam, że muszę przez to przejść. Bardziej się boję tego, że mogą mi CC zrobić, a tego się boję jak diabeł święconej wody.
Dlaczego się boisz?

Moja mama mi opisywała ostatnio, jak to jest, jak ma się pocięty brzuch - w maju 2011 miała usuwane narządy kobiece (wdał się stan zapalny od nadżerki, było zagrożenie rakowe, więc lekarz zdecydował, że usuną jej to wszystko, bo mama i tak nie jest najmłodsza, więc dzieci już nie planowała - ma 54 lata na dzień dzisiejszy)... Mówiła, że jak wsiadała po operacji do samochodu, to miała ochotę krzyczeć z bólu, a sama pamiętam, że potem w domu była bardzo słaba i wycieńczona, ledwo chodziła przez ten brzuch... Także nie było kolorowo, długo ją to bolało i ograniczało mocno swobodę ruchów... A to ten sam typ nacięcia - ostatnio mój lekarz mi właśnie mówił, że jak tak dalej pójdzie, to mnie potnie, jak moją mamę, bo to on jej to wycinał... Także trochę się obawiam, bo jak TŻ jeździ do pracy czasem na 16h, to nie wiem, kto będzie mi pomagał momentami przy małej...

Dodam tylko, że moja mama jest w naprawdę świetnej kondycji, mimo średniego wieku, nie ma żadnej nadwagi ani nic w tym stylu, nie jest niczym obciążona, więc to nie jest kwestia samego wieku, że ona długo do siebie dochodziła, tylko fakt faktem, cc (lub cięcie brzucha do operacji) obciąża. I zaczynam się tego obawiać.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-03 o 21:41
Stary 2012-12-03, 21:35   #1673
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tez sie boje cc o wiele bardziej niz naturalnego porodu. Wlasnie ze wzgledu na to, co bedzie potem (gojenie sie ran, itp).

Stary 2012-12-03, 21:39   #1674
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sie boje cc o wiele bardziej niz naturalnego porodu. Wlasnie ze wzgledu na to, co bedzie potem (gojenie sie ran, itp).
oj tam, nie ma co rozmyślać nad tym ;p
może być tak że będziemy się czuć super a może być tak że będzie masakra;p i tu się tyczy i sn i cc będzie dobrze tyle kobiet dało rade, to i my

chociaż ostatnio przeczytałam opis porodu i się przestraszyłam no ale odwrotu nie ma, trzeba dać rade i tyle. A że my jesteśmy silne baby to damy!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-03, 21:46   #1675
Lenova
Wtajemniczenie

A ja się z kolei boje że popękam strasznie. Moja bratowa rodziła rodziła 21 pazdziernika i do tej pory nie moze zbyt dlugo stac czy chodzić bo ja krok boli az jej się w głowie kręci. Strasznie popękała zewnętrznie i wewnętrznie mimo że ją przycięli, może to kwestia tego że miała wywoływany poród i cała akcja trwała zaledwie 4 godziny...

Jeśli chodzi o cesarkę to ja się jakoś mniej tego boje, bo słyszałam same dobre opinie po tym. Aczkolwiek pamiętam jak miała wycinany wyrostek i torbiele na jajnikach to bolało, i bała się sikać że pęknie mi szew do tego ten cewnik ... ale szybko doszłam do siebie , tydzień i było dobrze.

Ja niby mam termin na 20 stycznia ale wszyscy mi wokoło mówią że urodze wczesniej ( sama tak bym chciała) . mam tez zamiar się ojeść na Święta i na Nowy Rok a potem hulaj dusza piekła nie ma
U mnie w rodzinie to same zimowe imprezy: teraz w 1 dzień swiąt mamy chrzciny u bratanka, w nowy rok urodziny bratanicy i mojego ojca, 22 stycznia moja chrzesnica ma urodziny.
Oczami wyobraźni widzę to jedzenie
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:57   #1676
litllesweetangel
Lurker ;)

Mnie przeraza ten i ten rodzaj porodu. Ale chyba bardziej naturalny, to pekanie, nacinanie, gojenie. To ze tam sie wszystko zmieni, a przeciez jestem jeszcze taka mloda....

Co do Pepco- jestem uzalezniona od tego sklepu :P Pelno fajnych ☠☠☠☠☠☠☠ek w niskiej cenie, jak wchodze to zazwyczaj laze dlugo i kupuje sporo :P
Teraz musze sie wybrac po skarpetki z Garfieldem dla TZa
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 21:58   #1677
bokeh
Zakorzenienie

Debrah : mi policzyli 0,98 gr jedynie w tygodniu przedświatecznym 3,98 normalnie się uśmiałam
Stary 2012-12-03, 21:58   #1678
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja niby mam termin na 20 stycznia ale wszyscy mi wokoło mówią że urodze wczesniej ( sama tak bym chciała) . mam tez zamiar się ojeść na Święta i na Nowy Rok a potem hulaj dusza piekła nie ma
U mnie w rodzinie to same zimowe imprezy: teraz w 1 dzień swiąt mamy chrzciny u bratanka, w nowy rok urodziny bratanicy i mojego ojca, 22 stycznia moja chrzesnica ma urodziny.
Oczami wyobraźni widzę to jedzenie
Ja jak wracałam od ginki to miałam przed sobą stół z plackami i ryba po grecku

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-03, 22:02   #1679
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jeju, ja też mam wizję tego suto zastawionego stołu wigilijnego - ryby, śledzie, sałatki, ciasta...

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mnie przeraza ten i ten rodzaj porodu. Ale chyba bardziej naturalny, to pekanie, nacinanie, gojenie. To ze tam sie wszystko zmieni, a przeciez jestem jeszcze taka mloda....
No właśnie ja też się tego z jednej strony obawiam , a z drugiej - moja siostra miała dość ciężki poród, bardzo długi itp itd, a mówi, ze nawet nie wie, gdzie ma bliznę po nacięciu, nie widać jej i w niczym ona nie przeszkadza... A tam, w tym miejscu nic się nie zmieniło, jest dalej tak samo.
Czytałam różne opowieści typu "psiocha jak wiadro po porodzie" , ale to są czyste prowokacje, lub piszą to desperatki, które chcą nastraszyć inne kobitki. Nie ma co się przejmować.

Jak mówi Deli, damy radę. Wszystkie. Niedługo będziemy po i szybko zapomnimy o jakimkolwiek bólu, bo nasze szkraby nam to wynagrodzą.
Stary 2012-12-03, 22:15   #1680
Debrah
Zakorzenienie

Też się tego boję. Miałam w życiu kilka operacji, ale żadna na brzuchu (noga to była) a brzuch reaguje kiedy oddychasz, śmiejesz się, poruszasz w jakikolwiek sposób, bo rusza się skóra. Więc boję się bólu to fakt, ale co zrobić. Weszło to i musi wyjść, szkoda tylko, że X razy większe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości