|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Delicjanka : gratuluję wizyty! Ale Mala już duża, śmiało mogłaby wychodzić
) niedługo. Nina : o rany, będziesz pierwsza na wątku zapewne! Trzymam kciuki! Ależ jestem ciekawa ile moja Mała urosła od ostatniej wizyty - 14.11 miała 1327g , ciekawe ile mogła przybrać... Właśnie się przesuwa w brzuszku, kocham to przesuwanie, machanie rączkami i nóżkami, fajniejsze niż kopniaki
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
jak zapełnię
ale to nic specjalnego, bo musiałą pasować do mebli kuchennych, więc jest ciemna i zwykła i takie moje przemyślenie, że chyba osttani raz kupujemy ciemne meble, bo to jest masakra żeby je w czystości utrzymać, każde odbicie paluchów widać i każdy pyłekCytat:
|
|
#1653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a to i tak wyjdzie sporo, bo przecież jak się nie ma ani jednej bombki... a Wy takie sprytne bestie, na pewno któraś wyhaczy jakieś promo prędzej czy później
|
||
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... dziwnie się czuje wiecie, tzn chyba sobie uswiadomiłam wlasnie ze juz niewiele czasu zostało, w sumie prawie że nic.
i w ogóle jakos mi dziwnie Cytat:
kurde gadalam z nią o antykoncepcji no i proponuje mi tę spiralę mirene od tej miedzianej no ale cena szokująca;] 1000 coś zł ;]
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
w pepco jest na pewno pełno ozdób, bo ostatnio byłam, tylko na ceny uwagi nie zwróciłam
hmm, to może zaryzykuję i zamówię ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- no włąśnie wg mnie to jest tak jakby jedna linia i powinien być jeden kolor, a też mi się trochę różnią i nie wiem ,czy to od kąta ustawienia monitora czy jak
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
ja za 1,5kg dzidziusia 16 zł to chyba taka cena pośrednia, zobacze jak się będzie sprawował, i płyn do płukania dzidziuś za 7zł
Zaraz zerknę na tą strone tesco bo włąśnie słyszałam że jest już online tylko ciekawi mnie koszt dostawy, bo mam tesco 15 minut drogi z domu ale nosić mi się nie uśmiecha
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam tyle drogi. Dostawy mi policzyli 3.98zł
![]() Bo to od odległości zależy. Jutrzejsze dostawy były już zajęte, zakupy będę mieć w środę między 12 a 14.
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupilam ostatnio w Naturze w promocji za 8,99zl. |
|
|
|
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie masz już przyzwolenie lekarskie na rodzenie, faaaaaajnie. A kilogramami się nie przejmuj, szybo zrzucisz i zapomnisz o nich. Cytat:
Współczuję sytuacji z TŻem, miałaś prawo się zdenerwować, moim zdaniem... No bo jednak nie pomyślał o Tobie, a to przykre...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-03 o 20:40 |
||
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce sie najeść ciast w święta! haha pierwsza będzie nina a później chyba marsi-cc ja mogę być następna
|
|
|
#1663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o jej jaka juz duza - ja swoja taka urodzilam
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Deli no to ładna waga
ile Ci lekarka wyliczyła przewidywaną wagę do porodu?Nina Ty już tak blisko... Stresujesz się? Charliz a kiedy chcesz choinkę ubierać? Bo w u mnie w Tesco ozdoby świateczne mniej więcej tydzień przed Wigilią już przecenione są |
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Eff, 96 cm
![]() My z tztem sie jeszcze nie dorobilismy choinki, a mieszkamy razem ze 3 lata juz swieta zawsze spedzamy u jednych i drugich rodzicow wiec w naszym domku nie ma nigdy zadnych ozdob..
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Złącz nazwe w stronie www
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-03 o 21:16 |
||
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Czy się stresuję, hmm ciężko powiedzieć. bardziej sobie uświadamiam, że muszę przez to przejść. Bardziej się boję tego, że mogą mi CC zrobić, a tego się boję jak diabeł święconej wody.
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: no to jest jedyny minus - bo wybieranie mi trochę zajęło, przez to, że dużo drobnych rzeczy jedzeniowych brałam.
Dam ci radę: najpierw zarezerwuj sobie dostawę a potem wrzucaj do koszyka, to ci nikt w trakcie zakupów nie sprzątnie terminu który Cię interesuje :P Dam znać jak to sprawnie działa - w środę , bo wtedy mają być zakupy u mnie. |
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
delicjanko gratuluje wizyty i ciesze sie, ze malutka zdrowiutka ![]() black Mam podobne odczucia co do ruchow dzidziusia. Dochodzi u mnie jeszcze poczucie jakby sobie mala czasami moje jelita brala i skakala jak na skakance na nich Zakupy zaliczone, kupilam pampersy w rossmanie i proszki dzidzius. Jutro jak dam rade bedzie wielkie pransko. Odprezylam sie troche psychicznie. Mam tez nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie przespana, bo jak usnelam o 5 rano, tak wstalam po 10 i nic juz nie spalam. Takze czuje sie zmeczona i mam nadzieje, ze usne jak dzidzius. Moj pies do karmy dostal w sklepie zabawke-szarpacza (promocja byla do konca listopada, ale ze wlascicielka w ciazy, to pani promocje przedluzyla ). W kazdym badz razie tak sie Baster z prezentu cieszyl,ze jak oddychal to az sie zapowietrzal bidulek ze szczescia.Jutro zwiedzamy porodowke, a potem z tz jedziemy ogladac lozeczko i posciel. Juz sie nie moge doczekac. Byle by samopoczucie nie zawiodlo.
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mi opisywała ostatnio, jak to jest, jak ma się pocięty brzuch - w maju 2011 miała usuwane narządy kobiece (wdał się stan zapalny od nadżerki, było zagrożenie rakowe, więc lekarz zdecydował, że usuną jej to wszystko, bo mama i tak nie jest najmłodsza, więc dzieci już nie planowała - ma 54 lata na dzień dzisiejszy)... Mówiła, że jak wsiadała po operacji do samochodu, to miała ochotę krzyczeć z bólu, a sama pamiętam, że potem w domu była bardzo słaba i wycieńczona, ledwo chodziła przez ten brzuch... Także nie było kolorowo, długo ją to bolało i ograniczało mocno swobodę ruchów... A to ten sam typ nacięcia - ostatnio mój lekarz mi właśnie mówił, że jak tak dalej pójdzie, to mnie potnie, jak moją mamę, bo to on jej to wycinał... Także trochę się obawiam, bo jak TŻ jeździ do pracy czasem na 16h, to nie wiem, kto będzie mi pomagał momentami przy małej... ![]() Dodam tylko, że moja mama jest w naprawdę świetnej kondycji, mimo średniego wieku, nie ma żadnej nadwagi ani nic w tym stylu, nie jest niczym obciążona, więc to nie jest kwestia samego wieku, że ona długo do siebie dochodziła, tylko fakt faktem, cc (lub cięcie brzucha do operacji) obciąża. I zaczynam się tego obawiać. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-03 o 21:41 |
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie boje cc o wiele bardziej niz naturalnego porodu. Wlasnie ze wzgledu na to, co bedzie potem (gojenie sie ran, itp).
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może być tak że będziemy się czuć super a może być tak że będzie masakra;p i tu się tyczy i sn i cc będzie dobrze tyle kobiet dało rade, to i my chociaż ostatnio przeczytałam opis porodu i się przestraszyłam
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się z kolei boje że popękam strasznie. Moja bratowa rodziła rodziła 21 pazdziernika i do tej pory nie moze zbyt dlugo stac czy chodzić bo ja krok boli az jej się w głowie kręci. Strasznie popękała zewnętrznie i wewnętrznie mimo że ją przycięli, może to kwestia tego że miała wywoływany poród i cała akcja trwała zaledwie 4 godziny...
Jeśli chodzi o cesarkę to ja się jakoś mniej tego boje, bo słyszałam same dobre opinie po tym. Aczkolwiek pamiętam jak miała wycinany wyrostek i torbiele na jajnikach to bolało, i bała się sikać że pęknie mi szew do tego ten cewnik ... ale szybko doszłam do siebie , tydzień i było dobrze. Ja niby mam termin na 20 stycznia ale wszyscy mi wokoło mówią że urodze wczesniej ( sama tak bym chciała) . mam tez zamiar się ojeść na Święta i na Nowy Rok a potem hulaj dusza piekła nie ma U mnie w rodzinie to same zimowe imprezy: teraz w 1 dzień swiąt mamy chrzciny u bratanka, w nowy rok urodziny bratanicy i mojego ojca, 22 stycznia moja chrzesnica ma urodziny. Oczami wyobraźni widzę to jedzenie
|
|
|
|
#1676 |
|
Lurker ;)
|
Mnie przeraza ten i ten rodzaj porodu. Ale chyba bardziej naturalny, to pekanie, nacinanie, gojenie. To ze tam sie wszystko zmieni, a przeciez jestem jeszcze taka mloda....
![]() Co do Pepco- jestem uzalezniona od tego sklepu :P Pelno fajnych ☠☠☠☠☠☠☠ek w niskiej cenie, jak wchodze to zazwyczaj laze dlugo i kupuje sporo :P Teraz musze sie wybrac po skarpetki z Garfieldem dla TZa
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah : mi policzyli 0,98 gr
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, ja też mam wizję tego suto zastawionego stołu wigilijnego - ryby, śledzie, sałatki, ciasta...
Cytat:
, a z drugiej - moja siostra miała dość ciężki poród, bardzo długi itp itd, a mówi, ze nawet nie wie, gdzie ma bliznę po nacięciu, nie widać jej i w niczym ona nie przeszkadza... A tam, w tym miejscu nic się nie zmieniło, jest dalej tak samo. Czytałam różne opowieści typu "psiocha jak wiadro po porodzie" , ale to są czyste prowokacje, lub piszą to desperatki, które chcą nastraszyć inne kobitki. Nie ma co się przejmować. Jak mówi Deli, damy radę. Wszystkie. Niedługo będziemy po i szybko zapomnimy o jakimkolwiek bólu, bo nasze szkraby nam to wynagrodzą.
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Też się tego boję. Miałam w życiu kilka operacji, ale żadna na brzuchu (noga to była) a brzuch reaguje kiedy oddychasz, śmiejesz się, poruszasz w jakikolwiek sposób, bo rusza się skóra. Więc boję się bólu to fakt, ale co zrobić. Weszło to i musi wyjść, szkoda tylko, że X razy większe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

) niedługo. 

ale to nic specjalnego, bo musiałą pasować do mebli kuchennych, więc jest ciemna i zwykła
i takie moje przemyślenie, że chyba osttani raz kupujemy ciemne meble, bo to jest masakra żeby je w czystości utrzymać, każde odbicie paluchów widać i każdy pyłek
a wg was ta w pasy o numerze 2251-15 jest beżowa? 

no ale teraz mam niedaleko, więc się wybiorę.