Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 21:58   #4681
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
A Melitelle się odzywała?

Bo może się przez te nasze 'dobre rady' obraziła
od [iątku jej nie ma. Też przez myśl mi przeszło, że może to przez te nasze rady ale to chyba niemożliwe.. Po tych wszystkich radach normalnie się udzielała, a ostatnio nie było żadnych takich akcji
Może net jej padł, albo coś...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no i moje czujne oko wyczaiło przepiękne zdjęcie brzuszka - lonely, cudowny!!!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
lonely brzuch cudo
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
śliczna piłeczkaJa jestem dwa dni za Tobą a nie mam takiej piłeczkiEh, no ale coś tam mam
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Lonely, jaki z Ciebie szczuplak, a brzuch typowo ciążowy ( bo u mnie to taki bardziej obiadowy). Piękny
Dziękuję

Dziękuję Dziewczyny, kochane jesteście. Też mi się podoba moja piłeczka, choć nie wiem czy nie jest za duża jak na tak wczesną ciążę.. oby nie rosła tak szybko całą ciążę. Bo teraz to mi się podoba, ale jeśli dalej będę tak "rosła" to pewnie przed 30 tygodniem będę już miała dość tego brzucha, a Tż będzie mnie taczką woził

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:00   #4682
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny, kochane jesteście. Też mi się podoba moja piłeczka, choć nie wiem czy nie jest za duża jak na tak wczesną ciążę.. oby nie rosła tak szybko całą ciążę. Bo teraz to mi się podoba, ale jeśli dalej będę tak "rosła" to pewnie przed 30 tygodniem będę już miała dość tego brzucha, a Tż będzie mnie taczką woził
Chyba ciężko stwierdzić czy brzuszek jest za mały czy za duży Ale smaruj się smaruj

idę pod prysznic i się kładę, chciałam jutro pójść z M. do kościoła bo rano jest msza w intencji górników ale powiedział, że mam zostać w domu bo będzie bardzo dużo ludzi i pewnie nawet nie usiądę

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:02   #4683
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć

Vil jest znowu w szpitalu => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4574
ooo, dzięki wielkie ledwo na oczy widzę i nie doszukałabym się...
biedna vilka no ale szczęście w nieszczęściu, że jednak do tego szpitala się wybrali i będą w dobrych rękach

chyba już spać idę...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:06   #4684
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Chyba ciężko stwierdzić czy brzuszek jest za mały czy za duży Ale smaruj się smaruj

idę pod prysznic i się kładę, chciałam jutro pójść z M. do kościoła bo rano jest msza w intencji górników ale powiedział, że mam zostać w domu bo będzie bardzo dużo ludzi i pewnie nawet nie usiądę

dobranoc
na razie smaruję tylko zwykłą oliwką z baby dream, w dodatku tą dla niemowląt bo dla mam nie mogłam dostać
Może powinnam poszukać jakichś lepszych specyfików ????? tylko co tu wybrać
Co do Mszy to Twój Tż ma rację, w tym stanie lepiej nie idz, pomódl sie w domu albo idź na mszę jak będzie mniej ludzi. Ja teraz ledwo wytrzymuję w Kościele.. jakaś taka słaba się zrobiłam i muszę mieć miejsce siedzące
Dobrej nocy

Stary 2012-12-03, 22:16   #4685
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zapominałam się wam pochwalić, iż miłąm udany dzień na ciuchach Miałam kilka ważnych spraw do załatwienia na mieście i zaszłąm lumpka i kupiłam kilka rzeczy dla maleństwa, i dla siebie
Wszystko po 1zł i oczywiście firmówki Dla maleństwa kilka rzeczy z NEXTA, marks & spencer, a dla mnie m.in koszula z Zary (z kolekcji wiosna-lato 2012 z basicka, która kosztowała 169 zł), koszula z NEXTA wzorzysta, wzór podobny do koszuli z obecnej kolekcji womenoskiej zary za 199 zł i takie tam inne np. paski skórzene do spodni

Stwierdziałam, że na ciuchach bede kupować głównie rzeczy wieksze, tak np. 62 rozmiar i dlatego wiekszość tych rzeczy jest na dziecko w wieku 3-6 miesiecy, przynajmniej tak pisze na metkach z NEXTA Taka typowa wyprawke rozmiar 56- 62 np. body czy spiochy to mam nadzieje ze uda mi się zakupić na promocjach np. w smyku czy f &f
piekne spodenki z kroliczkiem ciucholandy sa fajne pod wzgledem tych malutkich ciuszkow. mozna znalezc naprawde perelki, z metkami - wiadomo dzieciaczki nie zdazyly zalozyc.
swoje ciuchy tez pokaz!!!

Cytat:

ja się zgłaszamkocyki faktycznie tańsze, dotąd znalazłam takie hand made za ok. 120-130 zł to wcale nie taniej niż La Millou za 150 zł, u których podoba mi się wykończenieBTW kolekcja A. Muchy jest ochydna nawet za darmo bym nie wzięła
znajoma kupila tam kocyk-kolderke i jest bardzo zadowolona. poza tym kilka sztuk maskotek sloni, bo tatus sam robil dla malej karuzelke bardzo polecaja, wiec i Wam pokazuje.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:22   #4686
vil84
Wtajemniczenie

Ponadrabiam potem w domu, bo mi na kom niewygodnie sie strasznie czyta, zajrzalam sie tylko wyzalic ze daja mi konskie dawki lekow rozkurczowych. Plus te hormony co biore, dziecko bedzie nacpane :/ a jeszcze jak sie lekarz dowiedzial ze srednio co drugi dzien mnie boli to stwierdzil ze bede musiala je brac codziennie :/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:24   #4687
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja narazie do tego głowy nie mam ale:
Ciuszki mam obiecane,
Łóżeczko mam zamiar kupić używane,ale w dobrym stanie,a są takie u mnie za grosze. Ostatnio było łóżeczko z przewijakiem za 50zł
Wózek to się jeszcze zobaczy
Wanienka bez stojaka to koszt jakiś 30-40zł plus podstawowe kosmetyki do ciałka to łącznie ze 100zł pewnie będzie jak nie lepiej
Zapas pieluch i chusteczek na pierwszy miesiąc mam zamiar zrobić na allegro bo widziałam mega paki pamków w tych kartonowych pudłach w atrakcyjnych cenach
ja tez mam obiecana wlasciwie cala wyprawke. siostra chomikowala wszystko po swoim synku. jesli bedziemy mieli chlopca to do 5 lat jest ubrany, wyposazony w zabawki itd a jesli dziewczynka to tez od znajomej sporo tez dostane.
na strychu u siostry sa dwa lozeczka (a 3 dostalismy od cioci mojego tz, bo kupila dla swojej wnuczki, ktora mieszka w Anglii i spedzala tu wakacje. w lozeczku spedzila moze 2 noce, bo wolala spac z mama. materacyk jest wiec nowy, nigdy nie posikany).
podobnie z wozkami, siostra ze swoja szwagierka maja 2 spacerowki, jeden 3w1, jeden typowo gleboki...do wyboru do koloru naprawde sporo wydatkow nam odpada, wiec chociaz tu los sie do mnie usmiecha

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Pisze ze szpitala po poludniu bolal mnie troche brzuch, tak przeszywajaco mocno kilka sekund, a potem ponad godzine tak dziwnie bolal. Mbie ciagle cos pobolewa, ale dzis jakos inaczej. Pojechalismy z mezem do szpitala sprawdzic, zeby nie panikowac do czwartku, i zostawili mnie na obserwacje lekarz stwierdzil ze moja ciaza kjest bardzo problematyczna i musze zostac. Ale mam nadzieje na szybkie wyjscie. Z malenstwem wszystko ok, fikalo jak szalone. Wazy 366 gr a mnie dalej pobolewa
dobrze, ze jestes pod kontrola. oby szybko udalo sie uciec do domu, bo szpitale to nic fajnego. nie sluchaj pan w pokoju, bo na pewno beda smecic. wolny czas spedzaj tu na forum, bo my jestesmy wesole babki i nie damy Ci sie smucic. najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko ok. teraz niech tylko przestanie bolec i juz bedzie z gorki. buziaki!
Stary 2012-12-03, 22:31   #4688
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Ponadrabiam potem w domu, bo mi na kom niewygodnie sie strasznie czyta, zajrzalam sie tylko wyzalic ze daja mi konskie dawki lekow rozkurczowych. Plus te hormony co biore, dziecko bedzie nacpane :/ a jeszcze jak sie lekarz dowiedzial ze srednio co drugi dzien mnie boli to stwierdzil ze bede musiala je brac codziennie :/
Vil spokojnie Ja też brałam całą ciąże leki rozkurczowe coraz mocniejsze a mały zdrowy jak ryba, super się rozwija Spokój najważniejszy! Lekarze wiedzą co robią.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 22:35   #4689
lonely_lady
Zakorzenienie

Miałam już iść spać ale skorzystałam jeszcze z dzisiejszego dnia darmowej dostawy i pozamawiałam sobie maseczki do włosó http://www.fryzjerskie.com/2314,coll...fect-care.html

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Bidulka... ale spokojnie, lekarze wiedzą co robią, na pewno to dla dobra dziecka

Stary 2012-12-03, 22:41   #4690
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
fajny brzuszek, wyglada CIAZOWO, u mnie to jeszcze chyba ciezko ocenic czy ciazowy czy tluszczykowy hehe. ale pewnie tez waze dobrych kilka kg wiecej a termin mamy ten sam.

nadrobilam, wiec moge isc spac do jutra!
Stary 2012-12-03, 22:49   #4691
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
fajny brzuszek, wyglada CIAZOWO, u mnie to jeszcze chyba ciezko ocenic czy ciazowy czy tluszczykowy hehe. ale pewnie tez waze dobrych kilka kg wiecej a termin mamy ten sam.

nadrobilam, wiec moge isc spac do jutra!
przed ciążą miałam płaski brzuszek, więc nie dopuszczam do siebie myśli że to tłuszczyk chociaż troszkę to może i jego sprawka, na pewno już mi się odłożył w udach i pupie, nie tylko ja to zauważyłam

Ja też uciekam spać, znowu się zasiedziałam. Dobranoc

Stary 2012-12-03, 23:57   #4692
karolina2121
siedzę i myślę

Hejka
U mnie i malucha wszystko dobrze, jutro zaczynamy 15 tydzień Już od 4 dni żadnych mdłości i pawików
Lady piękny brzuszek U mnie w dalszym ciągu jest niewielki...
Pozdrawiamy mamuśki

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-12-04 o 00:53
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 00:20   #4693
diabli
Zakorzenienie

mialam isc spac, ale zglodnialam najpierw pochlonelam pomidorowke, a teraz jeszcze wcisnelam kotleta i przegryzlam ogorkiem mamooo nie wiem co sie ze mna dzieje! chyba nadrabiam ten okres wiecznego rzygania lekarz sie zalamie jak stane na wadze.

teraz juz naprawde dobranoc, ide bo jeszcze za mna chodzi budyn
Stary 2012-12-04, 00:35   #4694
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z góry przepraszam.. muszę się pożalić..
szurka pochowałam..
wypłata dziś nie doszła,a bez niej (bo jutro 11h w robocie) nie wiem jak z legalizacją firmy, a jak przesunę "start" o dwa dni to w ogóle może go nie być bo kto 10go zamówi coś na święta..?
drukarka nam się zj***ała i muszę kombinować z papierami.tż pojechał do mamy i podrukować-o ile tusz mu działa..
a ja sama w domu nie mam nawet kasy by z przyjacielem gdzieś wyjść a tak się cieszyłam,tyle czasu
a nie mam nawet na głupią kawę z ciachem
chyba go to uraziło i się nie odzywa.. bo mi ciągle,ciągle coś wyskakiwało.. poczuł się olany no i tyle.

Oby jutro było lepiej

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
BYŁAM U GINA!

Kuło mnie w szyjce od wczoraj, do tego ten dziwny brzuch i rozwolnienie od piątku.
Nie wytrzymałam chyba psychicznie.
Wsiadłam w auto i pojechałam.

No więc szyjka i macica piękne. Malucha nie oglądaliśmy na USG, ale słyszałam serduszko i tak strasznie płakałam, bo zszedł ze mnie stres, że biedny pan doktor mnie pocieszał i że jak mi ktoś powiedział, że ciąża to taki super okres to mnie kłamał.
Kazał pić melisę no i że stres nie służy dziecku, a pod wpływem stresu wydziela się czegoś za dużo a czegoś za mało dostałam luteinę pod język na wszelki wypadek.
Najważniejsze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

AAA i jakby można było wpisać mi wizytę u gina jednak na 10 grudnia..
Dzisiaj się rejestrowałam i nie ma na późniejsze terminy bo mają wolne:/
Dodane

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
funpage'a na fb zaczynam
powodzenia i podziel się linkiem

Cytat:
W ogóle mogę powiedzieć, że dopiero teraz w 5 miesiącu widac mi brzuszek ciążowywreszcie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczynki zapominałam się wam pochwalić, iż miłąm udany dzień na ciuchach Miałam kilka ważnych spraw do załatwienia na mieście i zaszłąm lumpka i kupiłam kilka rzeczy dla maleństwa, i dla siebie
Wszystko po 1zł i oczywiście firmówki Dla maleństwa kilka rzeczy z NEXTA, marks & spencer, a dla mnie m.in koszula z Zary (z kolekcji wiosna-lato 2012 z basicka, która kosztowała 169 zł), koszula z NEXTA wzorzysta, wzór podobny do koszuli z obecnej kolekcji womenoskiej zary za 199 zł i takie tam inne np. paski skórzene do spodni

Stwierdziałam, że na ciuchach bede kupować głównie rzeczy wieksze, tak np. 62 rozmiar i dlatego wiekszość tych rzeczy jest na dziecko w wieku 3-6 miesiecy, przynajmniej tak pisze na metkach z NEXTA Taka typowa wyprawke rozmiar 56- 62 np. body czy spiochy to mam nadzieje ze uda mi się zakupić na promocjach np. w smyku czy f &f
Śliczne ubranka

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
a jednak jesteś
ten drugi mi się bardzo podoba

Brzuszki coraz większe, dają o sobie znać nasze brzdące

Dziewczynki i chłopcy się ujawniają, kompniaków nam nie oszczędzają.
Wybaczcie, ale zapomniałam dodać te tytuły do sondy Teraz zauważyłam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 00:37   #4695
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny za sondę
ale dużo tych tytułów

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hejka,
Ale mam dziś dzień do dupy.
Stresa mam, przemęczona chyba jestem.
Oby jutro było lepiej

Cytat:
Dziękuję a te leginsy są super, uwielbiam je mają duuuużo miejsca na brzuszek i są bardzo rozciągliwe, nie uciskają nic a nic
ciągle w nich latam po domu, czasem nawet na miasto po zakupy polecę (a potem się dziwię, że każdy mówi że mi dupsko urosło)
Podziel się linkiem, jeśli kupowałaś na allegro
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Już od 4 dni żadnych mdłości i pawików

U mnie też ciut lepiej

Cytat:
mialam isc spac, ale zglodnialam najpierw pochlonelam pomidorowke, a teraz jeszcze wcisnelam kotleta i przegryzlam ogorkiem mamooo nie wiem co sie ze mna dzieje! chyba nadrabiam ten okres wiecznego rzygania lekarz sie zalamie jak stane na wadze.

Smacznego

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-04, 00:39   #4696
vil84
Wtajemniczenie

Nie moge spac, mecze sie a swiatla zapalic nie moge wwrr. A maluch po usg kopie jak szalony od kilku godzin ciesze sie bo kilka dni Znow nic nie czulam
Widze ze Meli nadal nie ma

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 01:08   #4697
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
jeny. ostatnio wśród znajomych bliższych i dalszych urodziło się 5 dzieci. 4 dziewczyny i 1 chłopak. i w tym są 3 marysie
coś czuję ze za parę lat będzie tak jak z aniami w moim roczniku - po 5 w jednej klasie.
A ja sobie przed chwilą pooglądałam z ciekawości i u bliższych i dalszych znajomych z dzieci do lat 3 są: Laura x2, Karolina, Tymek x3, Maja x3, Emilia, Julia, Amelia, Igor, Kacper x2, Oliwia x2, Zuzia x2, Oskar, Alex, Piotr, Antoś, Nikoś, Szczepan, Krzyś, Michał, Grześ, Jaś, Martyna, Nikola, Filip, Lena x2, Miłosz, Wiktor i Franek

Więc jak widać są zarówno imiona popularne jak i starsze jak np. Antoni, Jan

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja celuje w Piotra lub Alicje, mam nadzieje, że to niemodne obecnie imiona:P
U nas miała być Alicja ale będzie już w najbliższej rodzinie więc odpada

Mi nam podobają się:
Dla chłopczyka: Wiktor, Cezary, Mateusz, Antoś, Nikoś, Ignaś

Dla dziewczynki: Marta, Pola, Emilia

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A, zapomniałam napisać, że na Wigilię też się nie mogę doczekać karpika Teraz nie jadam ryb, próbowałam tuńczyka z puszki, makrelę wędzoną i łososia smazonego i coś mi bylo nie tak. Do świąt nie jadam ryby i karpia nie probuję nawet, żeby mi ślinka nie ciekła na Wigilię. Najwyżej będę zdychać po kolacji, ale karpia się najem
Za karpiem nie przepadam , a i w rodzinie się go mało co je

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Pierwszy raz gotowałam sama pomidorówkę i wyszła pyszna!

U nas wczoraj (pon) była ogórkowa

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale prakseda/grzmisława/rościsław wymiatają jeśli chodzi o oryginalność
Faktycznie oryginalne

Cytat:
a ja nie dostałam żadnych próbek
Może jeszcze Ci przyjdą

Cytat:
my jutro chyba zaczynamy 17 tydzień (licząć według usg prenatalnego )

Cytat:
My nawet becikowego nie dostaniemy, bo według tej nowej ustawy mamy za wysokie dochody
My chyba też nie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja jadłam raz kutię i mi w ogóle nie podeszła tak samo... kluski z makiem myślałam, że to jak kluski z mięsem ale nadziewane makiem a to makaron
Jeden, jedyny raz byliśmy na święta niedaleko Poznania i tylko mój ojczym był zadowolony bo stamtąd pochodzi

U nas moczka i makówki A jak mama gotowała moczkę właśnie tam u rodziny ojczyma to patrzyli na nią jak na czarownicę
O kutii słyszałam ale nigdy nie jadłam, a makówek i moczki nie lubię

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
tak mi się przypomniało, bo do nas w 7 klasie dołączył Ariel i na technice babka kazała mu się przedstawić, no i on wstaje i mówi "mam na imię Ariel" na co babka "ta jasne, a ja Omo"
to było jak weszły an polski rynek proszki do prania Ariel i Omo

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
A maluch po usg kopie jak szalony od kilku godzin ciesze sie bo kilka dni Znow nic nie czulam
No to super!

A znacie już może płeć ??

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

---
Mąż w tym tygodniu znowu ma nocki, a ja póki co nie umiem spać, ale kompa zaraz wyłączam. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-04, 07:00   #4698
Atena564
Zadomowienie

Hej mamuski
Widze ,że wszytkie smacznie jeszcze śpicie ja niestety tą noc to prawie nieprzespałam, bo Tż w środku nocy w delegacji wyjeżdzał i mnie obudził

Niedługo mykam na badania, musze dziś awidność toksoplazmozy zrobić- kolejne 80 zł bo robiłam już tokso 3 razy i zawsze mi niejednoznaczny wynik wychodzi Oby się okazało,że chorowałam przed ciążą, bo na ewentualne leczenie musiałabym jeździć do Łodzi
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 07:17   #4699
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge spac, mecze sie a swiatla zapalic nie moge wwrr. A maluch po usg kopie jak szalony od kilku godzin ciesze sie bo kilka dni Znow nic nie czulam
Widze ze Meli nadal nie ma
vil będzie dobrze, maluszek zadowolony bryka, a lekarze wiedzą co robią

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
Ignaś

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 07:35   #4700
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Namówiłaś mnie
piekny brzuszek

czmeu mój sié zaczyna pod pępkiem;(

dzisiaj zaczynamy 13-ty tydzień dziecko mi utyło trochę :P
Stary 2012-12-04, 07:49   #4701
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Namówiłaś mnie
brzuszek jednoznacznie ciążowy ale masz piękne włosy..

Cytat:
na razie smaruję tylko zwykłą oliwką z baby dream, w dodatku tą dla niemowląt bo dla mam nie mogłam dostać
Może powinnam poszukać jakichś lepszych specyfików ????? tylko co tu wybrać
znajoma dermatolog mówiła, że te ciążowe babydreamy są składowo bardzo fajne i że spokojnie wystarczą, bo przy tego rodzaju kosmetykach ważniejsza jest regularność (tutaj na razie leżę po całości, raz dziennie mi się przypomni po prysznicu.. )

Cytat:
Hejka
U mnie i malucha wszystko dobrze, jutro zaczynamy 15 tydzień Już od 4 dni żadnych mdłości i pawików
gratuluję, mam nadzieję, że te 4 dni się już przedłużą do końca
właśnie sobie uświadomiłam, że zaczynam dziś 19 tc, jak to leci

Cytat:
no, to jest chyba w szpitalu najgorsze, ja się ratowałam w takie noce słuchaniem audiobooków - ale to musi być cudnie wreszcie czuć maleństwo trzymam kciuki, żeby nie trzeba było Was długo trzymać

a u mnie ostatnio jakiś spadek nastroju, stąd tak przycichłam. Jeszcze mi się śnią koszmary "emocjonalne" (dziś: że mąż się przytulał do kobiety, która kiedyś była mu bliska). Nie wiem. Jakoś mi smutno.

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-12-04 o 07:51
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:14   #4702
nuna2
Zakorzenienie

dzień dobry kocham Cię już posmarowałam tobą chleb
Stary 2012-12-04, 08:32   #4703
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
niech maleństwo przybiera masy i rośnie w siłę

pearl za 19t

nuna

a ja jestem zła. teściostwo mnie znów wkurzyło . mąż ma w sobotę urodziny - zaprosiliśmy ich, zaplanowaliśmy że przygotuję tort etc. ja już od 2 tygodni o tym myślę, bo tortu nigdy nie robiłam a ci dzwonią wczoraj późnym wieczorem, że im nie pasuje termin urodzin męża, bo wtedy jego kuzynka robi imieniny na wsi i do nas mogą przyjść w niedzielę - szkoda tylko że my i moi rodzice pracują w poniedziałek od rana i niedziela nie jest dla nas dobrym terminem znowu mi podpadli
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:34   #4704
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
niech maleństwo przybiera masy i rośnie w siłę

pearl za 19t

nuna

a ja jestem zła. teściostwo mnie znów wkurzyło . mąż ma w sobotę urodziny - zaprosiliśmy ich, zaplanowaliśmy że przygotuję tort etc. ja już od 2 tygodni o tym myślę, bo tortu nigdy nie robiłam a ci dzwonią wczoraj późnym wieczorem, że im nie pasuje termin urodzin męża, bo wtedy jego kuzynka robi imieniny na wsi i do nas mogą przyjść w niedzielę - szkoda tylko że my i moi rodzice pracują w poniedziałek od rana i niedziela nie jest dla nas dobrym terminem znowu mi podpadli
powiedz im o tym, że niedziela wam nie odpowiada....

dziewczyny ustąpiły mi objawy łącznie z nocnym podjadaniem od soboty jak ręką odjął... aż się martwie... no niby wdg Ug w sobote zaczęłam 13 tydzień... ale...ech
Stary 2012-12-04, 08:38   #4705
xal
Zakorzenienie

Się przywitam tylko i lecę dalej pracować, tym razem w teren. Za oknem nowa dostawa śniegu, znowu będzie odśnieżanie
Vil nie martw się, lekarze wiedzą co dobre dla Ciebie i dzidziusia

A ja dzisiaj 16tc/16tc1d według ... moich wspomnień wakacyjnych
Jak ja bym chciała tak czuć maluszka i wiedzieć, że to ono a nie jelita

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:48   #4706
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

))

przed 12 tygodniem miałam tak, że sto razy dziennie mi się wydawało, że zniknęły objawy ciąży, a potem się okazywało, że bebe się ładnie rozwija. Doszłam szybko do wniosku, że rozmyślanie nad objawami potrafi być bardzo nakręcające i uwierz mi, że trzeba je po prostu wyłączyć. Jakoś.
Stary 2012-12-04, 08:49   #4707
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
Lady piękny brzuszek U mnie w dalszym ciągu jest niewielki...
Pozdrawiamy mamuśki
Dziękuję
za 15 tydzień i brak mdłości

Cytat:

hehehe. dobrze, dobrze, jedz ile się da, niech maluszek rośnie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Podziel się linkiem, jeśli kupowałaś na allegro
Właśnie to nie było na allegro, trafiłam na nie przypadkiem, na pasażu w hipermarkecie, nawet nie pamiętam nazwy sklepu.Były już ostatnie i kosztowały 39,99

Cytat:
piekny brzuszek

czmeu mój sié zaczyna pod pępkiem;(

Dziękuję nie martw się ja też na początku miałam tylko pod pępkiem, w dalszym ciągu tam jest największy
za 13 tydzień

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
1.brzuszek jednoznacznie ciążowy ale masz piękne włosy..

2.znajoma dermatolog mówiła, że te ciążowe babydreamy są składowo bardzo fajne i że spokojnie wystarczą, bo przy tego rodzaju kosmetykach ważniejsza jest regularność (tutaj na razie leżę po całości, raz dziennie mi się przypomni po prysznicu..

3.a u mnie ostatnio jakiś spadek nastroju, stąd tak przycichłam. Jeszcze mi się śnią koszmary "emocjonalne" (dziś: że mąż się przytulał do kobiety, która kiedyś była mu bliska). Nie wiem. Jakoś mi smutno.
1. Dziękuję a włosy miałam zawsze dłgie, jak się dowiedziałam o ciąży to zaszalałam i skróciłam sporo, Tż patrzył ze łzami w oczach jak mi fryzjer obcinał
2.No właśnie poluję na tą oliwkę dla mam i nie mogę jej dostać.. mam tylko dla niemowląt
3. ja też mam takie gorsze dni, ale staram się szybko jakoś poprawić humor. No i sny też mam takie, nawet dzisiaj taki miałam ale byłam wściekła na mojego Tż.. budziłam się w nocy kilka razy i spać nie mogłam. A w śnie płakałam jak bóbr

Cytat:
Dzień dobry ale o co chodzi z tym chlebem

Cytat:
a to Łobuzy to zjedzcie im w sobotę prawie całego torta i niech w niedzielę przyjdą na resztki

Cytat:
dziewczyny ustąpiły mi objawy łącznie z nocnym podjadaniem od soboty jak ręką odjął... aż się martwie... no niby wdg Ug w sobote zaczęłam 13 tydzień... ale...ech
to się nie martw tylko ciesz

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Dzień dobry witam się wtorkowo
jutro już mam wizytę u gina

Stary 2012-12-04, 08:51   #4708
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

mnie też uwiódł widok Twojego brzusia chichi a co do wielkości, to od trzeciego miesiąca mój rośnie jak na drożdżach i mama twierdzi, że ona miała taki w szóstym miesiącu od początku 3 miesiąca noszę spodnie z gumą ;-)
Stary 2012-12-04, 08:51   #4709
nuna2
Zakorzenienie

była taka głupia piosenka;/ nie cierpialam jej a tekst się szybko wbijał w pamięć...

macie racje... w końcu kurcze za chwile drugi trymestr....
Stary 2012-12-04, 08:52   #4710
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz im o tym, że niedziela wam nie odpowiada....

mi tylko wzdęcia zostały i czuję się lepiej niż wcześniej, kończymy pierwszy trymestr w końcu nie denerwuj się !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości