Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 08:39   #1051
gda
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj! Boze ale wy pędzicie!!!! ja to nie wiem jak wy czasna wizaz znajdujecie hahahaha ... ja niestetyty dziecko nauczyłam wszystkiego co złe czyli ciągle chce byc noszony na rekach najlepiej przez mamunie, przed spaniem chce byc bujany a usypia na rekach u mnie do klatki przytulony... i u nikogo innego usnac nie chce mama ma uspic i juz!!! Na szczescie umie polezec w lezaczku pare minutek sam albo w łózeczku pod karuzelką albo na macie ale jak mu sie zniudzi to chce na recxe beczy w histerie wpada... nauczyłam go równiez ze mópj cycek to smoczek i np jak sie w nocy budzi to sie sam nie umie uspokoic tylko cycka szuka i sasm se znajduje przysysasa sie uspokaja i idzie spac dalej nie umie smoczka ssac chciał by zasysa go ale go na wymioty ciagnie a to jest naprawde malenki smok... bede miała jazdy widze z nim.. bo od wczoraj uczymy sie spac w dzien w łózeczku... no wczoraj padł w koncu i spal godzine ... ale uspokajanie nadal z lulaniem i juz i sam w łózeczku nie usnie trza go lulac na rekach boszeee... ale jak powiedziałam a to musze tera cały alfabet nie??

teraz moje dziecko w lezaku lezy i taaaakie baki puszcza ze szok!
Kochana mój też smoka nie potrafi zassać - próbowałam z 5 różnych. I cycem się posługuje jako smoczkiem, przez co się trochę przejada i ulewa potem. I tak samo usypiamy go w ciągu dnia i wieczorem bujając. Bo on inaczej nie potrafi się wyłączyć niestety. To nie jest nic złego, takie maleństwo do końca 3 miesiąca, bardzo potrzebuje bujania, przytulania i ssania. Także nie pisz, że to wszystko co złe, bo ja mam tak samo i super nam się funkcjonuje

Dziewczyny, mój synek zaczął ssać kciuk! I nie wiem co robić, czy to zostawić czy co...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:43   #1052
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurde dowiedziałam sie wczoraj od męża że u nas w mieście ukradli 8 aut marki passat
W tym jeden stał pod naszym blokiem i to auto od naszego znajomego co mieszka dwie klatki dalej i pracuje razem z moim mężem.
Jestem w szoku bo jeszcze w ciąży jeździłam z nimi po te auto.
Kuźwa chodliwe strasznie te passaty i audi i bmw.
Dobrze że tż nie kupił żadnego z tych marek ale i tak jestem wystraszona tymi kradzieżami

Jakaś masakra

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mój synek zaczął ssać kciuk! I nie wiem co robić, czy to zostawić czy co...

Moja też tak robiła i wspomniałam pediatrze na wizycie i powiedziała ze mam nie pozwalać bo jak dziecko się nauczy to potem długa droga by je oduczyć a często nawet potem w wyniku długiego ssania dochodzi do deformacji kciuka,ja wyjmuję i daję smoczek ale u Ciebie może być problem jak Henio smoczka nie akceptuje.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:47   #1053
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Byłam też wczoraj zrobić sobie morfologię sprawdzić czy anemia minęła bo po porodzie miałam.

A i zapomniałam się pochwalić mamy restaurację na chrzciny i cena 60 zł za osobę
Ja też powinnam zrobić morfologię bo jak wychodziłam ze szpitala to miałam bardzo niską hemoglobinę. Teraz łykam cały czas Falvit i jeszcze kupiłam jakieś żelazo.

A cena od osoby bardzo atrakcyjna. Fajnie Ci się trafiło, a kiedy robicie?

Dla mojej Mai teraz największą rozrywką jest podnoszenie głowy leżąc na plecach i cholera tylko to by chciała teraz robić.
Stary 2012-12-04, 08:48   #1054
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Hej
Dzisiaj na 13 mamy szczepienie,chyba wezme to 6w1. U Nas 6w1 kosztuje 190 zł,a 5w1 120 złskąd oni biorą te ceny
ale boje sie płaczu małegobiedny mój

a na 15 mam wizyte z Gracjankiem u pediatry,wczoraj nagle dostał na wieczór gorączki 39 stopni! dałam mu czopek,bo syrop zwymiotowałto siedział później na nocniku bo myślał,że kupke mu sie chce
tak mi go szkoda. Całą noc budził sie z płaczem i cała noc gorączkował w granicach 38,5-39teraz też ma gorączke ani na chwilke nie spada,nie wiem co mu jestnormalnie płakać mi sie chce.
Pójdziemy do lekarza i zobaczymy.

Dlatego też będzie mnie mniej. Zdam może później relacje ze szczepienia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 08:49   #1055
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ja uważam, że z dwojga złego to lepszy jest smoczek, więc chyba powinnaś szukać tego idealnego. Wśród moich znajomych króluje ten z Aventu, który dostawaliśmy w tych pudełkach w szpitalu. Mai też on podpasował.
Stary 2012-12-04, 08:58   #1056
zielona1911
Zakorzenienie

Afternoon no laska z Ciebie

Wogole wczoraj myslalam ze dostalam okres a troche pokrwawilam rano a potem to juz takie brązowe delikatne plamienie wiec to @ czy jak?

Ale sie wczoraj usmialam bo przeprowadzalam powazna rozmowe z moim synem.
-Oskar,co bys robil jakbys nie mial mamy i taty?
-Bylbym smutny,bo nikt nie pomagałby mi grac w gry

-Mamo,a gdzie jest wujek Kamil?
-Siedzi w więzieniu
-To niech przeprosi policjantów i go puszczą to przyjdzie do nas

-Oskar,jak wygląda Twoja mama?
-Jest młoda i ładna.Ma ładne kolczyki i uszy

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co można kupić w prezencie 1o-miesięcznej dziewczynce? Tak niezobowiązujaco na mikołajki, do 25-30 zł. Mamy się spotkać z nowymi sąsiadami na weekendzie i mają taką właśnie córeczkę a głupio tak iść z gołą ręką do dziecka.
w Biedronce są tanie zabawki.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Ma któraś z Was cos takiego ze ciezko jej przyzwyczaic sie do imienia dziecka? Kurde ja caly czas czuje ze Dominik do mojego ne pasuje, ciezko mi przechodzi przez gardło.Dlatego mowie o nim "wez dzidziusia, przytul dzidziusia". Dominik wydaje mi sie za dlugie...
Przy Oskarze tez tak mialam,ale jakos sie przyzwyczailam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:01   #1057
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Jakaś masakra

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Moja też tak robiła i wspomniałam pediatrze na wizycie i powiedziała ze mam nie pozwalać bo jak dziecko się nauczy to potem długa droga by je oduczyć a często nawet potem w wyniku długiego ssania dochodzi do deformacji kciuka,ja wyjmuję i daję smoczek ale u Ciebie może być problem jak Henio smoczka nie akceptuje.

mojej czasem sie zdarzy wlozyc to zaraz wyjmuje. akurat o deformacji kciuka nie slyszalam...ale oduczenie ssania kciuka jest o wiele trudniejsze niz smoczka...i wady dentystyczne bardziej prawdopodobne. moja kuzynka oduczyla sie ssac kciuka majac 8 lat dopiero...mozecie sobie wyobrazic jakie ma zeby...teraz aparat juz nosi.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj na 13 mamy szczepienie,chyba wezme to 6w1. U Nas 6w1 kosztuje 190 zł,a 5w1 120 złskąd oni biorą te ceny

a na 15 mam wizyte z Gracjankiem u pediatry,wczoraj nagle dostał na wieczór gorączki 39 stopni! dałam mu czopek,bo syrop zwymiotowałto siedział później na nocniku bo myślał,że kupke mu sie chce
tak mi go szkoda. Całą noc budził sie z płaczem i cała noc gorączkował w granicach 38,5-39teraz też ma gorączke ani na chwilke nie spada,nie wiem co mu jestnormalnie płakać mi sie chce.

biedny zdrówka dla Gracjanka my tez placilismy 190 za 6w1

boze jak zimno!!! wczoraj wytrzymałam na spacerze 40 minut jak tu dzis wyjsc jak jeszcze zimniej

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-04, 09:04   #1058
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

A cena od osoby bardzo atrakcyjna. Fajnie Ci się trafiło, a kiedy robicie?
.
25 grudnia

Cytat:
Hej

trzymam kciuki za szczepienie i za zdrówko Gracjanka,oby mu się szybko polepszyło

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że z dwojga złego to lepszy jest smoczek, więc chyba powinnaś szukać tego idealnego. Wśród moich znajomych króluje ten z Aventu, który dostawaliśmy w tych pudełkach w szpitalu. Mai też on podpasował.

moja Zuzia też go uwielbia

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Ale sie wczoraj usmialam bo przeprowadzalam powazna rozmowe z moim synem.
-Oskar,co bys robil jakbys nie mial mamy i taty?
-Bylbym smutny,bo nikt nie pomagałby mi grac w gry

-Mamo,a gdzie jest wujek Kamil?
-Siedzi w więzieniu
-To niech przeprosi policjantów i go puszczą to przyjdzie do nas

-Oskar,jak wygląda Twoja mama?
-Jest młoda i ładna.Ma ładne kolczyki i uszy

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Dzieci są rozkoszne

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

boze jak zimno!!! wczoraj wytrzymałam na spacerze 40 minut jak tu dzis wyjsc jak jeszcze zimniej

Też się nad tym zastanawiam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:06   #1059
Sojka1990
Zadomowienie

Kciuka ssać nie dawać laski bo z tą defarmacją to fakt, jak sobie całe piąstki do buzi wkładają maluchy to ok, ale kciuk jest beeee..

u nas chyba w domu wirusówka... wczoraj tż pół wieczora na kiblu dzisiaj ja od rana latam... Zośka już dwa razy na bogato a zawsze była jedna kupa o stałej porze..
Stary 2012-12-04, 09:10   #1060
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Chciałam się też pochwalić, że waże już 2 kilo mniej niż w momencie kiedy zaszłam w ciąże. Jakoś spadło mi już 22 kilo Nawet nie wiem jak to zrobiłam.
mi został 1 kg ale nie pasi mi to.chciaąłm sobie zostawić z 5 kg bo strasznie szkieletowato sie czuje a tu dupa.i na twarzy jestem taka chuda i blada
Cytat:
Kochana mój też smoka nie potrafi zassać - próbowałam z 5 różnych. I cycem się posługuje jako smoczkiem, przez co się trochę przejada i ulewa potem. I tak samo usypiamy go w ciągu dnia i wieczorem bujając. Bo on inaczej nie potrafi się wyłączyć niestety. To nie jest nic złego, takie maleństwo do końca 3 miesiąca, bardzo potrzebuje bujania, przytulania i ssania. Także nie pisz, że to wszystko co złe, bo ja mam tak samo i super nam się funkcjonuje

zgadzam sie całkowicie.
a co do kciuka to Leo miał taki tydzien że czesto zobie pchał i mu przeszło jak na razie a ze smoczkiem to tez było cięzko mu włożyc bo nie umie zassac.a jesli mu sie uda to na krótko.najbardziej mu pasują te nuka
Cytat:
Byłam też wczoraj zrobić sobie morfologię sprawdzić czy anemia minęła bo po porodzie miałam.
ja tez sprawdzam co miesiąc z żelazem bo miałam krwotok po porodzie i to moje żelazo jest żałosne
Cytat:
Wogole wczoraj myslalam ze dostalam okres a troche pokrwawilam rano a potem to juz takie brązowe delikatne plamienie wiec to @ czy jak?
mam identycznie.wczoraj po poludniu troszke pokrwawiłam i myslałam że to okres a dziś czystko jak na razie

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:

kasia uważaj bo męzus do mnie dzwonił że jest mega slisko i by sie zabił.wiec ja nie wiem czy wychodzic dzisiaj
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:13   #1061
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
25 grudnia
A to chrzciny macie tak jak my, tylko my w domu u rodziców robimy, ale wzięliśmy kucharkę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-04, 09:38   #1062
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kciuka ssać nie dawać laski bo z tą defarmacją to fakt, jak sobie całe piąstki do buzi wkładają maluchy to ok, ale kciuk jest beeee..

u nas chyba w domu wirusówka... wczoraj tż pół wieczora na kiblu dzisiaj ja od rana latam... Zośka już dwa razy na bogato a zawsze była jedna kupa o stałej porze..
U mnie tez...

Cytat:
Afternoon no laska z Ciebie

Moze to owulacja?

Cytat:
Hej

Anusia, a moze Gracjanek ma trzydniowke? Ma jakies inne objawy poza goraczka?

Cytat:
My od 7 na nogach. Zwykle mały śpi do 9. A dziś tak wcześnie wstał. Dziś mam ambitny plan. Musze przenieść Bartoszka ze spaniem do łóżeczka. Dotychczas sypiał w leżaczku Tiny Love, ale niedługo nie będzie się w niego mieścił. Tam mu się najlepiej śpi, bo jest tak przytulnie. Ale napewno nie jest to miejsce w którym dziecko powinno spać.
Ja tez bym chciala nauczyc malego spac w lozeczku. Moze jak maz zamontuje karuzelke to sie uda...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:50   #1063
zielona1911
Zakorzenienie

Nigdy jeszcze tak przy owulacji nie mialam

Kiedy ubieracie choinke?
Stary 2012-12-04, 09:50   #1064
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Dopadło mnie choróbsko, czuję każdą kość w ciele, a najbardziej biodra bolą. Plecy to mi pękają dosłownie. Nawet nie mam siły Mateusza podnieść.
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
jeeeeeeeeeeeeest kupa od razu pod kran musiałam z nią lecieć bo masakryczna była
Boże jak mi ulżylo

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Niegrzeczna może jeszcze nic straconego nie poddawaj się!
U mnie stres wywołują moi rodzice. Bez przerwy słyszę od mamy: dokarmiasz ją już? Przesłałam jej zdjęcie Małej a tego samego dnia ojciec dzwoni do mnie, mówi że jest w rossmannie i pyta jakie mm mi kupić Myślałam że ☠☠☠☠icy dostanę. "Bo Paulinka taka chuda na tym zdjęciu, schudła na pewno..." Powiedziałam że ostatni raz wysłałam im zdjęcie i niestety póki co nie odzywam się do nich bo każda rozmowa kończy się pouczaniem a nie chcę się dodatkowo stresować.
Mam nadzieję że uda mi się częściej zaglądać,
Miło popatrzeć jak Wasze dzieciaczki rosną w siłę Urocze fotki wrzucacie.
O matko, zatłukłabym. Choć moja mama też zawsze wie lepiej i z każdym gównem by do lekarza latała, nie mówiąc o tym że Paula powinna w rajstopach chodzić cały rok, bo zimno i będzie chora

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja sie nie poddaję narazie, ściągam laktatorem małe ilości pije dużo wody i herbatki na laktację ale chyba z nerwów właśnie mam tego pokarmu coraz mniej..nie chce narazie dawać jej mm ale jeśli do wieczora nie ściągnę minimum 120 ml to będe zmuszona nic innego nie wymyślę
To Ty odciągasz i z butli dajesz a nie bezpośrednio z piersi?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

A skąd te kupony oprócz tego,ze pani w przymierzalni dawała? Też chętnie bym sobie coś kupiła

Tamlin 100 latek dla Mateuszka.
A Paulinka i Jurek to debeściaki
Mateuszek dziękuje
A kupony koleżanka na klub w którym jestem wysłała.

Cytat:
A to mój prawie 3 miesięczny syneczek
Ło matko, jakie cudne oczęta

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak dlugo planujecie karmic piersia?
Jak długo się da, pół roku minimum.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dajcie tego maila a ja Wam wrzucę dzisiejszą sesję topless
Dostałaś namiary? Bo ja tą sesję chcę zobaczyć
Stary 2012-12-04, 09:56   #1065
katiem
Wtajemniczenie

Hej kochane!
Ja oczywiście z dwójką znowu bo Paweł nie chce jeść przez tą wargę...no oszaleć mozna Ale mąż się śmieje, że chyba ktoś mi czegoś dosypuje do herbaty bo mam mimo wszystko dobry nastrój.
Kocham te dzieciaki.... eh...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tylko, że no wcześniej tak nie było Przestraszyłam się

Nie.. A powinnam?
Jak są jakieś wątpliwości z kupką to warto zacząć od probiotyku.
Ale też myslę, ze nie ma się czym przejmować jeśli nic nie boli, nie ma gorączki czy innych niepokojących objawów. Bo napisałaś, że kolor i konsystencja ok.
Mój też miał takie dni, że miałam wrażenie, że za dużo tych kupek robi. Probiotyk pomógł.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A długo już pieluszkujesz?bo my też i w piątek idziemy sprawdzić.A robili jej usg,czy tylko tak na oko?

uuuu...biedna

aż łzy mi napłynęły do oczu,jakoś się wzruszyłam.Bardzo się cieszępokażesz nam Małą?

chyba myć.Ja na plaży,kiedy karmiłam piersią Jurka,kładłam się na brzuchu tak,by nie opiaszczyć cycków.Teraz też nie wyobrażam sobie leżeć na brzuchu,bo to niewygodne i z uciskanych piersi może się zrobić zastój.

wow-modelka z Ciebie!a w Filipie znowu się rozkochałam

body krótki rękaw+półśpichy.Jak śpi ze mną to przykrywam go moją kołdrą,a w łóżeczku dwoma kocykami.Jak ma body długi rękaw to jest spocony.

Jakieś bajki,albo bluzeczkę?

widać profesjonalną rękęchcę więcej!cudnie wyglądacie.

Dobrze Kasiu,że piszesz,bo ja też tego nie ogarnęłam jeszcze
A fotki mówisz,że zadowolona jesteś..to też wyślę.A długo czekałaś na realizację?
Biedny Pawełek,musiało go bardzo boleć.

Takie plamienia mogą być przy każdym karmieniu na pewno piersią,nie wiem jak to się ma do mm.U nas też tak bywa,np.dziś były 3większe i 2x plamki a bąków co nie miara

Miło poznać nowe twarze.A Iwa844 nie ma maila,też chcę ją poznać.

Bafi,anusiaaniaanusia słodkie dzieciaczki
Coco super wyglądasz i Leoś cudny,wiem,powtarzam się

Najlepszego dla Antosia Dearlie,Basi Filusi,Mikołaja LadyBeaty,Jasia Weci i Nataniela Luci i dla naszych wszystkich słodkich maluchów!!!!

Dobrej nocy
Jestem zadowolona, ale teraz boję się brać na siebie taką odpowiedzialność Sugerowałam się też tym, że ma tyle pozytywów. Chyba ponad tydzień. Bo zanim doszła płytka ode mnie to tez trwało pewnie. Na pewno szybciej gdy wysyłasz im przez komputer, ale to nie dla mnie.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-04, 09:57   #1066
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37958584]

kasia uważaj bo męzus do mnie dzwonił że jest mega slisko i by sie zabił.wiec ja nie wiem czy wychodzic dzisiaj[/QUOTE]

eh no wlasnie. tylko ze jak ja z nia nie wyjde to bede miec przechlapane. Giulia usnie tylko na dworze i pospi potem ze 2-3 godz a tak to w domu to choc bym nie wiem co robila nie usnie..a jak sie jej uda to gora na 20-30 minut

Cytat:
Nigdy jeszcze tak przy owulacji nie mialam

Kiedy ubieracie choinke?
my 8. tylko najpierw musimy ja kupic

Stary 2012-12-04, 09:58   #1067
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

my już po szczepieniu, mała przy wkłuciach darła się w niebogłosy a później przespała cały dzień. na szczęście innych objawów brak, no może trochę apetyt ma gorszy bo mniej zjada.

za szczepienie 6w1 plus pneumokoki zapłaciłam 590 zł
a tu jeszcze w najbliższym czasie potrzebne są dwie dawki...

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kochane czy na ciemieniuche wystarczy jak biore 15 minut przed kapiela smaruje oliwka glowe i w czasie kapieli myje ja a pozniej wyszesuje skorki? Czy macie inne sposoby? Smarowac oliwka po wyczesaniu czy taka sucha glowe zostawic?
u nas oliwka tylko pogorszyła sprawę, pomógł nam bepanthen.

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość

Niegrzeczna może jeszcze nic straconego nie poddawaj się!
U mnie stres wywołują moi rodzice. Bez przerwy słyszę od mamy: dokarmiasz ją już? Przesłałam jej zdjęcie Małej a tego samego dnia ojciec dzwoni do mnie, mówi że jest w rossmannie i pyta jakie mm mi kupić Myślałam że ☠☠☠☠icy dostanę. "Bo Paulinka taka chuda na tym zdjęciu, schudła na pewno..." Powiedziałam że ostatni raz wysłałam im zdjęcie i niestety póki co nie odzywam się do nich bo każda rozmowa kończy się pouczaniem a nie chcę się dodatkowo stresować.
Mam nadzieję że uda mi się częściej zaglądać,
Miło popatrzeć jak Wasze dzieciaczki rosną w siłę Urocze fotki wrzucacie.
masz rację, nie wysyłaj więcej zdjęć. Lena też należy do szczuplejszych dzieci ale jak słyszę, że ktoś marudzi, że jest za chuda to odpowiadam, że przynajmniej nie będzie musiała się w przyszłości odchudzać
będzie zgrabna po mamusi

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Tak się czailiśmy z zakupem tej maty, że ubiegła nas moja mama
wczoraj z okazji Barbórki przytachała dla Baśki matę FP RainForest
no i skończyły się rozterki
chyba to znak że muszę się bardziej mobilizować z tymi zakupami
musimy kupić jeszcze karuzelę i jestem praktycznie zdecydowana na taką:

http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...821467946.html

fajne w niej jest to że ma zdejmowany ten panel i później może służyć jako radio
ma któraś takie cudo?
wiem że jest jeszcze z tej serii różowa - ponoć jakaś dla księżniczek, ale jak już tym różem
ja mam taką karuzelę, tylko że z różem
prawdę mówiąc to pierwsza rzecz różowa, do tej pory królował błękit i zieleń

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie - jak ubieracie dzieci do spania i czym przykrywacie? Bo Jasiu ma katarek i z jednej storny nie chce go jeszcze bardziej przeziębic, a z drugiej nie chce Go przegrzać. Dodam, że w pokoju w którym spi jest 21 stopni i skręcone ogrzewanie.
sam pajac. przykrywam kołderką tak do wysokości brzuszka.

ostatnio teściowa (znowu ) stwierdziła, że my z mężem stosujemy "zimy chów", że w domu powinno być cieplej.

ja tak nie uważam, nie jest gorąco ale też nie zimnica i Lena,momo że skończyła dwa miesiące jeszcze nie miała nawet kataru.

Cytat:
A pod pajac ubieracie koszulke albo body? I czy Wasze dzieciaczki maja zimne rączki?
rączki ma zazwyczaj zimne ale karczek ciepły.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
powinnaś się cieszyć, że ma trawienie w tempie naprawdę jest ok

moja siostrzenica miała tak, że nawet nie dokończyła jeść z butli, a już było stęknięcie na kupę
u nas czasem tak jest, mała ciągnie butle, zaczyna się prężyć i za chwile sruu. pielucha pełna

Cytat:
A to, że wcześniej robiła tylko jedną kupę dziennie, a teraz tak dużo to normalne, ta?
Jakoś nie chce mi się wierzyć, przyzwyczaiłam się do konkretów

No właśnie!
Zawsze robiłam w nocy tak, tj. o tej 24, że dałam Jej butlę, zmieniłam pieluchę i dalej butla. A teraz.. Szkoda słów. Musi całą butlę zjeść, bo inaczej to dwa razy musiałabym zmieniać

Nawet nie wiecie jak się bałam Bałam się, że Melci zwieracz zepsułam kleikiem Nie pytajcie, nie wiem skąd mi się to wzięło

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Jeszcze się upewnie, ostatni raz!, czy aby te kupusie, bo kupskami tego nazwać nie można, to normalne przy karmieniu mm?
u nas są takie prawie codziennie. takie kleksy przy puszczaniu bączków

też jesteśmy na mm

Cytat:

Ma któraś z Was cos takiego ze ciezko jej przyzwyczaic sie do imienia dziecka? Kurde ja caly czas czuje ze Dominik do mojego ne pasuje, ciezko mi przechodzi przez gardło.Dlatego mowie o nim "wez dzidziusia, przytul dzidziusia". Dominik wydaje mi sie za dlugie...
Przy Oskarze tez tak mialam,ale jakos sie przyzwyczailam
całą ciążę wiedziałam, że jak urodzi się dziewczynka to będzie Lena ale po porodzie za nic nie pasowała mi to imię... teraz też nie jestem do końca przekonana...

bo Lenka kojarzy mi się z miłą, słodką dziewczynką a nie z rozdarciuchem takim jak moje dziecko
bardziej pasuje do niej Michaśka, Gabryśka lub Maryśka

zauważyłam, że każde gorsze zachowanie dziecka tłumaczycie skokiem...
w takim razie moje dziecko przechodzi skok od samych urodzin

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-12-04 o 10:02
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:59   #1068
katiem
Wtajemniczenie

Jejku Tamlin zdróweczka i 100 lat dla synka

Zdróweczka dla Gracjanka

Niegrzeczna bo ja tak myślę, ze odciaganie to jednak nie to samo. Spróbuj karmić w dzień i zobaczysz czy jest więcej mleczka.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-04, 10:02   #1069
zielona1911
Zakorzenienie

aga_ton
Moze dlatego ja tak mam,ze do konca ciazy nie bylam zdecydowana. Myslalam nad Nikodemem i Marcelem jeszcze.
On sie urodzil taki czarny,chudziutki i śkuciaty to mi Dominik pasowal a teraz jakos nie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00021.jpg (67,5 KB, 53 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-04, 10:02   #1070
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
eh no wlasnie. tylko ze jak ja z nia nie wyjde to bede miec przechlapane. Giulia usnie tylko na dworze i pospi potem ze 2-3 godz a tak to w domu to choc bym nie wiem co robila nie usnie..a jak sie jej uda to gora na 20-30 minut

my 8. tylko najpierw musimy ja kupic
8 grudnia???? o kurcze. Fajnie. My to jakos krótko przed Wigilią

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-04, 10:12   #1071
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

To Ty odciągasz i z butli dajesz a nie bezpośrednio z piersi?
Tamlim przede wszystkim zdrówka
Na początku dawałam cycka cały czas potem robiłam tak że w dzień cycek a na noc butla bo za długo trwało to wszystko , ona potrafi przy piersi jeść godzine, teraz je troche krócej więc przestawiłam się ,że na dzień butla a na noc cycek ale...
Ogólnie wole i tak jej dać z butli , wygodniej mi po prostu
Przy cycku bardzo szybko sie Iga denerwuję, nie wiem czy jej za wolno leci czy co..
troche masło maślane ale tak mi się napisało
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jejku Tamlin zdróweczka i 100 lat dla synka

Zdróweczka dla Gracjanka

Niegrzeczna bo ja tak myślę, ze odciaganie to jednak nie to samo. Spróbuj karmić w dzień i zobaczysz czy jest więcej mleczka.
też tak własnie pomyślałam, dziś już lepiej z mleczkiem ale to nie to samo, co pare dni temu kiedy potrafiłam ściągnąc 350 ml..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:20   #1072
afternoon
Rozeznanie

Witam w zimny dzień

Anusia zdrówka dla Gracjanka i kciuki za szczepienie

Gda , Filip też nie potrafił zassać smoka, ale w końcu udało sie z Nuk - też probowałaś? Ja już w nic nie wierzyłam, przyjaciółka poleciła mi właśnie Nuka.

Zielona , Oskar słodki jest

Jesli chodzi o imię, to ja trafiłam w dziesiątke z Filipem-wg mnie pasuje jak żadne inne. Dla dziewczynki miałam przygotowane Blanka.

Ja też miałam hemoglobinę 10 przy wypisie, miesiąc temu robilam i miałam juz 13,2. Brałam Biofer 2xdziennie, polecam, nie ma po nich zaparć.

My chyba zaraz zbierzemy się na jakies zakupy, mąż ma wolne. Dziewczyny czy Wy też macie po ciąży tak, że kupujecie sobie mniej rzeczy? Ja jak juz gdzieś wybędę,to obkupię TŻ-ta i Filipa, a dla sibie nic nie moge znaleźć, dużo mniej rzeczy mi się podoba, nie mam też już takiej energii , żeby oglądąć, przymierzać, zastanawiac się...

Dziękujemy z Filipkiem za mile słowa w naszym kierunku
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:21   #1073
tamlin111
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że mi szybko przejdzie.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
jak to 3 zł? Ja za K 17 zł, a za D 23 zł.
Mam Vigantol i płaciłam 3zł

Cytat:
A właśnie - jak będziemy sobie plażować, to jeśli będę miała słonego i opiaszczonego cyca, to wystarczy go opłukać wodą z butelki czy trzeba go
myć...?
Zobaczysz sama czy opłukanie wystarczy.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie - jak ubieracie dzieci do spania i czym przykrywacie? Bo Jasiu ma katarek i z jednej storny nie chce go jeszcze bardziej przeziębic, a z drugiej nie chce Go przegrzać. Dodam, że w pokoju w którym spi jest 21 stopni i skręcone ogrzewanie.
Mati śpi w pajacyku a przykrywam go kołderką, ale i tak sie zawsze odkrywa. W wózku tak samo, nie lubi być przykryty po prostu.

Cytat:
Nawet nie wiecie jak się bałam Bałam się, że Melci zwieracz zepsułam kleikiem Nie pytajcie, nie wiem skąd mi się to wzięło

Cytat:
Zdrówka dla Gracjana
Stary 2012-12-04, 10:22   #1074
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

my już po szczepieniu, mała przy wkłuciach darła się w niebogłosy a później przespała cały dzień. na szczęście innych objawów brak, no może trochę apetyt ma gorszy bo mniej zjada.

za szczepienie 6w1 plus pneumokoki zapłaciłam 590 zł
a tu jeszcze w najbliższym czasie potrzebne są dwie dawki...

to sporo. ja za 6w1 plus pneumo i rota zaplacilam w sumie 790. samo 6 w 1 i pneumo by wyszlo 470. tylko ze my szczepilismy nie w tym samym dniu wszystko.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
8 grudnia???? o kurcze. Fajnie. My to jakos krótko przed Wigilią
tak bo we wloszech tak ubieraja i my tez tak ubierzemy w tym roku bo 12 lecimy do wloch, wracamy przed samymi swietami i jedziemy do moich rodzicow. wiec nie mielibyśmy kiedy ubrac a tez chcemy miec wlasna choinke pomimo ze swieta spedzamy u rodzicow

dobra ide na ten spacer bo Giulia sie wscieka ze juz czas

Stary 2012-12-04, 10:23   #1075
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

My chyba zaraz zbierzemy się na jakies zakupy, mąż ma wolne. Dziewczyny czy Wy też macie po ciąży tak, że kupujecie sobie mniej rzeczy? Ja jak juz gdzieś wybędę,to obkupię TŻ-ta i Filipa, a dla sibie nic nie moge znaleźć, dużo mniej rzeczy mi się podoba, nie mam też już takiej energii , żeby oglądąć, przymierzać, zastanawiac się...

Dziękujemy z Filipkiem za mile słowa w naszym kierunku
niestety też tak mam, a szkoda
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:29   #1076
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
ja mam dokładnie tak samo ..i nie umiem się wogóle zdecydować jeśli już bym miała coś kupić na siebie..wolę kupić coś małej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:34   #1077
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Leo też tak miał a teraz jakoś na dłuzej mu sie udaje zasnąc.własnie go wziełam do okna w celu pokazania widoków i go uspiło światło slonecznne

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dopadło mnie choróbsko, czuję każdą kość w ciele, a najbardziej biodra bolą. Plecy to mi pękają dosłownie. Nawet nie mam siły Mateusza podnieść.
współczuje.nie fajnie jest chorować jak sie ma takie bąboladło małe
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:44   #1078
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Bez przesady z tymi deformacjami kciuka.
Jak byłam mala czy mój brat to kciuki były ssane podobno notorycznie i żadne z nas nie ma deformacji.
Koleżankom też dzieci ssały i żadnych problemów nie było.
Tyle co on possie to go sobie nie popsuje.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:48   #1079
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam mala czy mój brat to kciuki były ssane podobno notorycznie i żadne z nas nie ma deformacji.
Taaaa.... a ja miałam koleżankę, która ssała kciuka do 8 klasy podstawówki I straszny miała ten palec, taki blady, pomarszczony, jak rozmoknięty w wodzie i chudy jak mały paluszek

Wróciłyśmy ze spacerku, super rześko jest, chyba lekki mróz trzyma.
Stary 2012-12-04, 10:49   #1080
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
to chyba jeszcze zależy jak długo był ssany... moja kuzynka przestała w wieku 7 lat, zęby wiadomo jak wyglądały, podniebienie trochę głębsze ma i kciuk zakrzywiony mocno do tyłu...

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości