|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Dziewczyny, mój synek zaczął ssać kciuk! I nie wiem co robić, czy to zostawić czy co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Jakaś masakra ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Moja też tak robiła i wspomniałam pediatrze na wizycie i powiedziała ze mam nie pozwalać bo jak dziecko się nauczy to potem długa droga by je oduczyć a często nawet potem w wyniku długiego ssania dochodzi do deformacji kciuka,ja wyjmuję i daję smoczek ale u Ciebie może być problem jak Henio smoczka nie akceptuje.
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A cena od osoby bardzo atrakcyjna. Fajnie Ci się trafiło, a kiedy robicie? Dla mojej Mai teraz największą rozrywką jest podnoszenie głowy leżąc na plecach i cholera tylko to by chciała teraz robić.
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj na 13 mamy szczepienie,chyba wezme to 6w1. U Nas 6w1 kosztuje 190 zł,a 5w1 120 zł ![]() ![]() ale boje sie płaczu małego ![]() ![]() a na 15 mam wizyte z Gracjankiem u pediatry,wczoraj nagle dostał na wieczór gorączki 39 stopni! dałam mu czopek,bo syrop zwymiotował ![]() ![]() ![]() tak mi go szkoda. Całą noc budził sie z płaczem i cała noc gorączkował w granicach 38,5-39 ![]() ![]() ![]() Pójdziemy do lekarza i zobaczymy. Dlatego też będzie mnie mniej. Zdam może później relacje ze szczepienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
Ja uważam, że z dwojga złego to lepszy jest smoczek, więc chyba powinnaś szukać tego idealnego. Wśród moich znajomych króluje ten z Aventu, który dostawaliśmy w tych pudełkach w szpitalu. Mai też on podpasował.
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Afternoon no laska z Ciebie
![]() Wogole wczoraj myslalam ze dostalam okres a troche pokrwawilam rano a potem to juz takie brązowe delikatne plamienie wiec to @ czy jak? ![]() Ale sie wczoraj usmialam bo przeprowadzalam powazna rozmowe z moim synem. -Oskar,co bys robil jakbys nie mial mamy i taty? -Bylbym smutny,bo nikt nie pomagałby mi grac w gry ![]() -Mamo,a gdzie jest wujek Kamil? -Siedzi w więzieniu -To niech przeprosi policjantów i go puszczą to przyjdzie do nas ![]() -Oskar,jak wygląda Twoja mama? -Jest młoda i ładna.Ma ładne kolczyki i uszy ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Ma któraś z Was cos takiego ze ciezko jej przyzwyczaic sie do imienia dziecka? Kurde ja caly czas czuje ze Dominik do mojego ne pasuje, ciezko mi przechodzi przez gardło.Dlatego mowie o nim "wez dzidziusia, przytul dzidziusia". Dominik wydaje mi sie za dlugie... Przy Oskarze tez tak mialam,ale jakos sie przyzwyczailam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej czasem sie zdarzy wlozyc to zaraz wyjmuje. akurat o deformacji kciuka nie slyszalam...ale oduczenie ssania kciuka jest o wiele trudniejsze niz smoczka...i wady dentystyczne bardziej prawdopodobne. moja kuzynka oduczyla sie ssac kciuka majac 8 lat dopiero...mozecie sobie wyobrazic jakie ma zeby...teraz aparat juz nosi. Cytat:
![]() ![]() ![]() boze jak zimno!!! wczoraj wytrzymałam na spacerze 40 minut ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za szczepienie i za zdrówko Gracjanka,oby mu się szybko polepszyło ![]() Cytat:
moja Zuzia też go uwielbia ![]() Cytat:
Dzieci są rozkoszne ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Też się nad tym zastanawiam ![]()
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Kciuka ssać nie dawać laski bo z tą defarmacją to fakt, jak sobie całe piąstki do buzi wkładają maluchy to ok, ale kciuk jest beeee..
u nas chyba w domu wirusówka... wczoraj tż pół wieczora na kiblu dzisiaj ja od rana latam... Zośka już dwa razy na bogato a zawsze była jedna kupa o stałej porze..
#1060 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do kciuka to Leo miał taki tydzien że czesto zobie pchał i mu przeszło jak na razie a ze smoczkiem to tez było cięzko mu włożyc bo nie umie zassac.a jesli mu sie uda to na krótko.najbardziej mu pasują te nuka Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- kasia uważaj bo męzus do mnie dzwonił że jest mega slisko i by sie zabił.wiec ja nie wiem czy wychodzic dzisiaj |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zadomowienie
|
A to chrzciny macie tak jak my, tylko my w domu u rodziców robimy, ale wzięliśmy kucharkę.
#1062 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
Nigdy jeszcze tak przy owulacji nie mialam
![]() Kiedy ubieracie choinke? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dopadło mnie choróbsko, czuję każdą kość w ciele, a najbardziej biodra bolą. Plecy to mi pękają dosłownie. Nawet nie mam siły Mateusza podnieść. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A kupony koleżanka na klub w którym jestem wysłała. Ło matko, jakie cudne oczęta ![]() Jak długo się da, pół roku minimum. Dostałaś namiary? Bo ja tą sesję chcę zobaczyć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!
Ja oczywiście z dwójką znowu bo Paweł nie chce jeść przez tą wargę...no oszaleć mozna ![]() Kocham te dzieciaki.... eh... Cytat:
Ale też myslę, ze nie ma się czym przejmować jeśli nic nie boli, nie ma gorączki czy innych niepokojących objawów. Bo napisałaś, że kolor i konsystencja ok. Mój też miał takie dni, że miałam wrażenie, że za dużo tych kupek robi. Probiotyk pomógł. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37958584]
kasia uważaj bo męzus do mnie dzwonił że jest mega slisko i by sie zabił.wiec ja nie wiem czy wychodzic dzisiaj[/QUOTE] eh no wlasnie. tylko ze jak ja z nia nie wyjde to bede miec przechlapane. Giulia usnie tylko na dworze i pospi potem ze 2-3 godz a tak to w domu to choc bym nie wiem co robila nie usnie..a jak sie jej uda to gora na 20-30 minut ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
my już po szczepieniu, mała przy wkłuciach darła się w niebogłosy a później przespała cały dzień. na szczęście innych objawów brak, no może trochę apetyt ma gorszy bo mniej zjada. za szczepienie 6w1 plus pneumokoki zapłaciłam 590 zł ![]() a tu jeszcze w najbliższym czasie potrzebne są dwie dawki... Cytat:
Cytat:
![]() będzie zgrabna po mamusi ![]() Cytat:
![]() prawdę mówiąc to pierwsza rzecz różowa, do tej pory królował błękit i zieleń ![]() Cytat:
ostatnio teściowa (znowu ![]() ja tak nie uważam, nie jest gorąco ale też nie zimnica i Lena,momo że skończyła dwa miesiące jeszcze nie miała nawet kataru. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też jesteśmy na mm Cytat:
bo Lenka kojarzy mi się z miłą, słodką dziewczynką a nie z rozdarciuchem takim jak moje dziecko ![]() bardziej pasuje do niej Michaśka, Gabryśka lub Maryśka ![]() zauważyłam, że każde gorsze zachowanie dziecka tłumaczycie skokiem... w takim razie moje dziecko przechodzi skok od samych urodzin ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-12-04 o 10:02 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Wtajemniczenie
|
Jejku Tamlin zdróweczka i 100 lat dla synka
![]() Zdróweczka dla Gracjanka ![]() Niegrzeczna bo ja tak myślę, ze odciaganie to jednak nie to samo. Spróbuj karmić w dzień i zobaczysz czy jest więcej mleczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
aga_ton
Moze dlatego ja tak mam,ze do konca ciazy nie bylam zdecydowana. Myslalam nad Nikodemem i Marcelem jeszcze. On sie urodzil taki czarny,chudziutki i śkuciaty to mi Dominik pasowal a teraz jakos nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Wtajemniczenie
|
Tamlim przede wszystkim zdrówka
![]() Na początku dawałam cycka cały czas ![]() ![]() Ogólnie wole i tak jej dać z butli , wygodniej mi po prostu ![]() Przy cycku bardzo szybko sie Iga denerwuję, nie wiem czy jej za wolno leci czy co.. troche masło maślane ale tak mi się napisało ![]() też tak własnie pomyślałam, dziś już lepiej z mleczkiem ale to nie to samo, co pare dni temu kiedy potrafiłam ściągnąc 350 ml.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Rozeznanie
|
Witam w zimny dzień
![]() Anusia zdrówka dla Gracjanka i kciuki za szczepienie ![]() Gda , Filip też nie potrafił zassać smoka, ale w końcu udało sie z Nuk - też probowałaś? Ja już w nic nie wierzyłam, przyjaciółka poleciła mi właśnie Nuka. Zielona , Oskar słodki jest ![]() ![]() Jesli chodzi o imię, to ja trafiłam w dziesiątke z Filipem-wg mnie pasuje jak żadne inne. Dla dziewczynki miałam przygotowane Blanka. Ja też miałam hemoglobinę 10 przy wypisie, miesiąc temu robilam i miałam juz 13,2. Brałam Biofer 2xdziennie, polecam, nie ma po nich zaparć. My chyba zaraz zbierzemy się na jakies zakupy, mąż ma wolne. Dziewczyny czy Wy też macie po ciąży tak, że kupujecie sobie mniej rzeczy? Ja jak juz gdzieś wybędę,to obkupię TŻ-ta i Filipa, a dla sibie nic nie moge znaleźć, dużo mniej rzeczy mi się podoba, nie mam też już takiej energii , żeby oglądąć, przymierzać, zastanawiac się... Dziękujemy z Filipkiem za mile słowa w naszym kierunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że mi szybko przejdzie.
Mam Vigantol i płaciłam 3zł ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak bo we wloszech tak ubieraja i my tez tak ubierzemy w tym roku bo 12 lecimy do wloch, wracamy przed samymi swietami i jedziemy do moich rodzicow. wiec nie mielibyśmy kiedy ubrac a tez chcemy miec wlasna choinke pomimo ze swieta spedzamy u rodzicow ![]() dobra ide na ten spacer bo Giulia sie wscieka ze juz czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() współczuje.nie fajnie jest chorować jak sie ma takie bąboladło małe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam mala czy mój brat to kciuki były ssane podobno notorycznie i żadne z nas nie ma deformacji. Koleżankom też dzieci ssały i żadnych problemów nie było. Tyle co on possie to go sobie nie popsuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wróciłyśmy ze spacerku, super rześko jest, chyba lekki mróz trzyma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
potworkowa
|
to chyba jeszcze zależy jak długo był ssany... moja kuzynka przestała w wieku 7 lat, zęby wiadomo jak wyglądały, podniebienie trochę głębsze ma i kciuk zakrzywiony mocno do tyłu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.