|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37960417]A nie możesz luteiny dowcipnej brać? Bo faktycznie ta doustna ponoć powoduje jeszcze większe mdłości
Ale nie wiem, jaka jest różnica w działaniu - czy w ogóle jest jakaś.A co do sanek, no ja bym raczej nie ryzykowała, ale zrobisz jak będziesz uważała. Ja miałam wielką ochotę na łyżwy i już byłam umówiona z kolegą, który przyjeżdża do Pl na parę dni, no ale plany się nam zmieniły Duże ryzyko upadku, a to jest jednak niebezpieczne.USG prenatalne/genetyczne robi się między 12 a 14 tc (czy tam między 11 a 13, zależy, jak się liczy), wygląda to jak normalne USG, tylko lekarz dokonuje dodatkowych pomiarów, których wyniki świadczą o ryzyku bądź jego braku wad genetycznych - ryzyku, a nie wadach. Jeśli takie USG wychodzi źle, proponuje się dalszą diagnostykę, test z krwi, a potem amniopunkcję. Ale z reguły wychodzi dobrze [/QUOTE]wlasnie musze sie zorietowac bo wolalabym ta dowcipna brac bo ta jest naprawde okropna.Co do tej jazdy to tez chyba wole posiedziec i na nich popatrzec trodno dzidzius najwazniejszy.. ja mam wizyte za tydzien wczoraj zrobilam badania .. poszlam poprosic lekarke o skierowanie i o dziwo dala mi:P ale co z tego jak normalnie wszystkie kosztowaly 160 a ze skierowaniem 124 ale zawsze to cos ..wyniki pod koniec tygodnia bede miec ...za tydzien to bedzie juz 7/8 tydzien myslicie ze juz cos wiecej zobacze na usg .. zobacze serduszko? dzieki.to zobacze co gin powie musze z nim porozmawiac na ten temat.. powiedzcie mi czy w tych suwaczkach zmieniaja sie same tygodnie bo moj stoi w miejscu a juz powinien byc 7 a nie 6 :P |
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
Naprawdę bardzo mi przykro, trzymaj sie ......
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim same się zmieniają... a dni do porodu Ci w nim ubywa?
|
|
#2286 |
|
Konto usunięte
|
dOtka myślę, że powinno być widać serduszko.
Ja mam dzisiaj 7t3d i o niczym innym nie myślę... Dla mnie dzień wizyty to taki wielki dzień. Na który się czeka, odlicza...
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny!
olapoznan- przykro mi bardzo! trzymaj sie jakos! myslami bedziemy z Toba witam nowe dziewczyny, i gratuluje II kresek. u mnie wszystko dobrze dzis. od rana wzięłam sie za sprzatanie, a na 14 ide do pracy. i tak mi dzień zleci. miałam pytać: tyjecie już? czy jeszcze nic? jak tam wasza waga od początku?? |
|
|
|
#2288 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Badania prenatalne robi się między 12 a 14 tygodniem ciąży (jakoś tak). Badania prenatalne to inaczej genetyczne. Jest to szczegółowe usg, ale jak ono dokładniej wygląda opisze pewnie dziś Margosia, a jutro ja ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się jakoś i nie poddawaj
|
||
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
super ze jest nas tyle ja wsumie moze troszke wygladam teraz jakbym sobie pojadla dobrze he TZ mowi ze juz troszku chyba ale niewiem czy mu sie w oczach nie mieni ![]() czy ktoras z Was tez uwielbia spac na brzuchu? ja spie caly czas a czasami mysle ze to moze przeszkadzac fasolce..:P ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- a co do powiedzenia rodzica to najpierw powiedzielismy tesciowej i siostrze mojego TZ wsumie TZ sie wygadal:P pozniej mamie mojej i tacie ale ja juz wtedy bylam na l4 i myslal tata ze mnie z pracy zwolnili to mu powiedzialam ze jestem na l4 i dlaczego a mielismy to razem z TZ zrobic hehe
|
||
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
mi waga stoi od 11.11.2012 (dzień zobaczenia II)
ale za to obwód brzucha +1cm |
|
|
|
#2293 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wazyc sie trzeba zawsze rano, po kupie, na tej samej wadze.
i sama waga nie jest wazna, ale roznica pomiedzy wazeniami. |
|
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
strasznie mi przykro, nawet nie wyobrażam sobie Twojego/Waszego bólu..trzymajcie się i nie poddawajcie ..
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Ale się rozszalałyście dziewczyny z tymi pstami nie było mnie 4 dni i wżyciu was nie nadrobię spróbuję chociaż tak pobieznie![]() Olapoznan bardzo mi przykro kochana. Nie mam pojęcia co napisać, żeby Cię pocieszyć... trzymajcie się mocno! ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Eveewe ja też dzisiaj 8 tydzień ![]() w piątek byłam na badaniach, ale mnie pokłuli bleeeezaskoczyła mnie moja gin bo chodzę do niej prywatnie a ona na badania krwi zaprosiła mnie do przyszpitalnej przychodni na nfz super bo już się bałam, że będę krocie płacić za tortury![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Jak dużo nowych mamuś przybyło |
|
|
|
#2298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze sobie wybieram ten najniższy
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś ok. Ja łykam Pharmaton Matruelle, 3-krotna dawka kwasu foliowego + kwasy omega, jod i inne takie...
Widzę, że nie tylko u mnie problem z pracą. Ja umowę mam do końca grudnia, od stycznia miałam mieć już na czas nieokreślony. Mam nadzieję, że szef przedłuży. O ciąży wie, bo jest moim ginekologiem. Nie jestem z tych osób, które będą ukrywać do czasu otrzymania umowy. Położnej przed ginem trochę głupio, co? Będzie jak będzie. Szef się cieszy z ciąży, więc mam nadzieję, że nie zostanę na bruku. @Olapoznan, bardzo mi przykro... Obyś się nie poddała! |
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do was pytanie. Już narzekałam kilkakrotnie na te moją pracę. Nie lubię jej. Wypaliłam się i nie sprawia mi kompletnie przyjemności. Poza tym ostatnio mnie stresuje i to bardzo. Pracuję na czarno, więc w moim przypadku na żadne świadczenia nie ma co liczyć. We wrześniu zbankrutowała moja firma, w której pracowałam prawie rok, na identycznym stanowisku co teraz i po prostu zaczepiłam się czegokolwiek, a że miałam, doświadczenie to poszło całkiem szybko. Pomyślałam, że zanim znajdę coś "normalnego", to jakiś czas wytrzymam. Już wcześniej chciałam zrezygnować z tej pracy, bo nie była to praca moich marzeń, a z czasem i przekleństwo. Kiedy dowiedziałam się o ciąży, to pomyśląłam, że do maja postaram się pracować, później zrezygnuję, ale do maja jeszcze zarobię co nieco. Teraz jednak mam coraz większe wątpliwości czy to ciągnąć. Moje pytanie nie brzmi: czy zrezygnowałybyście z ważnego bądź co bądź źródła dochodu, kiedy wiadomo że pieniądze szczególnie teraz na dziecko są bardzo potrzebne tylko dlatego, że wasza praca was męczy i jej nie lubicie? Napisałam tylko, bo teraz o pracę ciężko, więc z jednej strony może to być żaden argument. Wiele osób nie lubi swojej pracy. Nie jestem jedyną, która czuję się w niej źle, ale czuję się tak od dobrych kilku miesięcy i chyba mnie to pomału wykańcza. Wiem, że sama muszę podjąć decyzję, ale może wasze opinie i sugestie coś mi podpowiedzą
|
|
|
|
#2302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
W poprzedniej ciąży miałam tak, jeszcze nie wiedząc o ciąży, że kończyła mi się w państwówce umowa na zastępstwo, bo dziewczyna wracała z macierzyńskiego, a szansy na etat w innym dziale nie miałam. Ale szczerze mówiąc nie chciałam tam już pracować bo nie lubiłam tych ludzi tam, tego lizusostwa i zakłamania. Potem okazało się, że jestem w ciąży... Ale jakoś nie żałowałam. Zarejestrowałam się w UP i miałam te 600 zł miesięcznie (prawie 5 lat temu bo moja córa ma 4 lata).
Decyzja należy dla ciebie, ale ja na twoim miejscu zarejestrowała się w UP jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś i jeżeli masz przeprasowany min rok pracy.
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko Ci coś poradzić, bo nie znamy Twojej sytuacji... Myślę, ze musisz porozmawiać z mężem czy poradzicie sobie bez tych pieniędzy czy są one niezbędne... U nas z kasą też krucho, ja nie pracuję więc nie zarabiam, mąż musi nas utrzymać z jednej nie najwyższej pensji... do tego dochodzi jeszcze rata kredytu ponad 1000 zł miesięcznie... Ale możemy liczyć na pomoc i wsparcie rodziców, już nie jeden raz udowodnili,że zawsze możemy na nich liczyć Także my nie mamy wyboru, zanim znalazłam pracę okazało się, że jestem w ciąży, a niedawno nawet z tego powodu nie chcieli mnie przyjąć tylko na wolontariat... Ale nie żałuję i Kocham Mojego Maluszka ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Czy z jakimś dodatkiem macierzyńskim?Mój mąż jakoś 3-4 lata temu po 17 przepracowanych latach miał coś koło 400 zł Byłam święcie przekonana, ze jak zamknę moją działalność (po prawie 2 latach), to dostane zasiłek da bezrobotnych a potem macierzyński... I okazało się, ze płacąc niższy zus nie opłacałam sobie składki na fp więc zasiłku nie dostanę (a jak się nie kwalifikuje na zasiłek to macierzyński też się nie należy) ![]() Szkoda, ze jak zakładałam to nikt mi o tym nie powiedział tylko wszyscy zachwalali, że jest tak super, że mniejszy zus... same zalety
|
|
#2305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz mi co teraz? Bo mi kazali czekać jeszcze tydzień. A później to chyba szpital i zabieg Boże jakbym strasznie chciała uniknąć tego zabiegu. Słyszałam też, że podają tabletki i to czasem wystarcza. Dziewczyny, które to już przechodziły podpowiedzcie nam jak to wygląda. I za ile znów udało Wam się zajść w ciąże?
|
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Ok zbieram się do tego przemiłego Pana Doktora...
To pierwszy facet, który od pierwszego spotkania dosłownie poznaje moje wnętrze
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Anulka -> moim zdaniem, jeżeli praca nie jest wybitnie męcząca (wiem, że różnie to można interpretować) to próbowałabym chodzić dopóki nie poczuję, że może to zaszkodzić maluszkowi. Bo ja rozumiem, że ta praca Cię denerwuje i męczy, ponieważ wypaliłaś się zawodowo - ale w jakim stopniu? Chyba, że doświadczasz silnych stresów już teraz, w takim razie ja bym odeszła. A może spróbować wywalczyć umowę, chociażby na najniższą krajową???
U mnie sprawa wygląda tak, że mam umowę do 02.2013 (pracuję w tej firmie 2,5 roku). Z tego co się orientuję, jeżeli zaszłam w ciążę przed 3 mc przed upływem rozwiązania umowy to muszą mi ją przedłużyć ale pewności nie mam. Koleżanka prawniczka ma mnie oświecić w tym tygodniu ![]() Tak z innej beczki - odebrałam pierwsze wyniki z b-hcg będąc w ciąży (jak już pisałam miałam obsesję na początku starań i byłam na tym badaniu 2x wcześniej oczywiście - bez ciąży. Najśmieszniejsze jest to, że chłopak który pracuje w laboratorium chyba mnie zapamiętał, bo wyjątkowo dzisiaj nie przyjmował rano zlecenia na wykonanie testu - a zawsze wcześniej był - a był teraz wieczorem jak odbierałam wyniki i podałam mu nazwisko, a on wyciągnął gruby plik kartek różnych pacjentów celem wyszukania mojej i mówi - to co, b-hcg także szalona przybyła a jeszcze ten chłopak pokusił się o zajrzenie mi na 2 stronę kartek, gdzie był ten b-hcg, ależ miałam satysfakcję ![]() No w każdym razie mam wynik 477,5 mlU/ml co wg legendy obok wskazuje na 4-5 tydzień ciąży z wrażenia oczyska wywaliłam.No bo powiedzcie jak to możliwe, skoro ten sam test z krwi robiłam 20 i 12 dni temu (czyli niespełna 3 i 2 tyg temu) i nic nie było??? idę jutro do tej ginekolożki, w ogóle to jest lekarka pracująca w szpitalu w kórym chcę rodzić (cieszący się raczej dobrą opinią i typowo położniczno-ginekologiczny z tego co wiem), więc jestem dobrej myśli. Martwi mnie ciągle ten ból brzucha z prawej strony...oby nic złego... oczywiście jutro relacja na gorąco - wizyta o 17.00 i o ludzie, 120 zł ![]() Możecie mnie jeszcze uświadomić jak to jest, jesli chciałabym skorzystać też z państwowych wizyt i usg to muszę się zgłosić do wybranego, pzyjmującego w NZOZie lekarza czy jak to wygląda ? Ola, Neni, babku - może to głupie pytanie, ale czy tłumaczą czemu tak się dzieje? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Ale nie wiem, jaka jest różnica w działaniu - czy w ogóle jest jakaś.
Duże ryzyko upadku, a to jest jednak niebezpieczne.

I nasz dzidziuś przestał sie rozwijać

Musze nadrobic
ale to rzeczy myslicie ze jak zjade sobie z dwa razy i bede bardzooo uwazac na siebie to moge czy nie ryzykowalybyscie? zaznaczam ze bylaby to gorka malutka bo jeszcze nie jezdzilam:P i mam dylemat

Czy z jakimś dodatkiem macierzyńskim?