Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 10:16   #2251
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ile będziesz po dacie @? pęcherzyk ciążowy może być już widać
będę 9 dni po spodziewanej @
a Wy byłyscie na 1 wizycie z tż? nie chce żeby go coś ominęło, zresztą sam nie chce, ale nie chcę go ciągać bez sensu, póki nie bedzie juz dobrze widać/słychać

miałyście tak, że piekły was policzki na początku? u mnie to chyba jeden z objawów, na początku myslałam, że mnie chyba ktoś tak zawzięcie obgaduje

edit:

Persephone -
folik na szczęście biorę od 1,5 miesiąca, bo planowaliśmy dziecko, tylko myśleliśmy, że w tym miesiącu (1 w jakim zaczęliśmy starania) po prostu się nie udało a jednak przewrotnie los zadecydował, że jednak się poczęło

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2012-12-04 o 10:20
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:19   #2252
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja foliku nie bralam, mialam ale ciagle zapominalam. Jak zaszlam biore Femibion Natal 1.

Zupka pieczarkowa ugotowana po 20 wybieram sie z mama na zakupowe szalenstwo -mam kupony do tesco na ciuchy f&F, a bratankowi mialam kupic pare rzeczy, wiec jak znalazl

Ja w przyszly wtorek bede w 8 tyg wiec juz uslysze serduszko i zobacze jak malenstwo "fika"

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

sammi moj na pierwszej ze mna nie byl, na drugiej z MArysia byl i slyszal serduszko. Teraz na drugiej nei bedzie ze mna bo wyjezdza w trase.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:23   #2253
mela1234
Zakorzenienie

No nie mogę, nie mogę was nadrobić. Mam mdłości i jakoś nie mogę się zebrać do czytania.
Na zwolnieniu muszę być bo po pierwsze mam duże stresy - pracuję w dziale sprzedaży więc kontakt z klientem jest i to bardzo trudnym klientem.
Po drugie pracuję w środowisku amoniaku, kurzaka, promieniowców i źle to może wpływać na mnie i na dzidzię.

Znalazłam coś na moje mdłości: nie na długo pomaga, ale zawsze coś. Tylko nie krzyczcie na mnie bo wiem, że to niezdrowe, ale chrupki monstersy! O losie jak one mi pomagają. Podejrzewam, że po ciąży nie wezmę ich do ust bo będą mi się z mdłościami kojarzyły. Tak jak w pierwszej ciąży miałam zajawkę na fasolkę po bretońsku to teściowa mi ją robiła co drugi dzień i w sumie już 4 lata nie mogę jej wziąźć do ust! Blee!
Byłam w laboratorium szpitalnym zrobić bHCG i okazało się, że nie robią. Musiałam jechać do swojego ośrodka i zrobili - 18 zł. Kurcze straciłam czas, zrobiłam prawie 4o km, a trzeba było jechać 2 km od domu do ośrodka zdrowia! Zresztą ledwo zdążyłam przed kurierem. Bo pobrania się skończyły, ale kurier jeszcze nie zdążył ich odebrać. Ledwo usiadłam to przyjechał. W czw powtórka, ale już na spokojnie wiem gdzie pojechać.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:28   #2254
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
a Wy byłyscie na 1 wizycie z tż? nie chce żeby go coś ominęło, zresztą sam nie chce, ale nie chcę go ciągać bez sensu, póki nie bedzie juz dobrze widać/słychać

miałyście tak, że piekły was policzki na początku? u mnie to chyba jeden z objawów, na początku myslałam, że mnie chyba ktoś tak zawzięcie obgaduje

edit:

Persephone -
folik na szczęście biorę od 1,5 miesiąca, bo planowaliśmy dziecko, tylko myśleliśmy, że w tym miesiącu (1 w jakim zaczęliśmy starania) po prostu się nie udało a jednak przewrotnie los zadecydował, że jednak się poczęło
pęcherzyk powinno być już widać raczej na pewno, więc możesz tz zabierać na wizytę, ja akurat byłam sama na pierwszej ale na następną jak mu się uda wyrwać z pracy to razem pójdziemy

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja foliku nie bralam, mialam ale ciagle zapominalam. Jak zaszlam biore Femibion Natal 1.

Zupka pieczarkowa ugotowana po 20 wybieram sie z mama na zakupowe szalenstwo -mam kupony do tesco na ciuchy f&F, a bratankowi mialam kupic pare rzeczy, wiec jak znalazl

Ja w przyszly wtorek bede w 8 tyg wiec juz uslysze serduszko i zobacze jak malenstwo "fika"

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

sammi moj na pierwszej ze mna nie byl, na drugiej z MArysia byl i slyszal serduszko. Teraz na drugiej nei bedzie ze mna bo wyjezdza w trase.
ja też biorę te tabletki super, że już serduszko usłyszysz za tydzień

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
No nie mogę, nie mogę was nadrobić. Mam mdłości i jakoś nie mogę się zebrać do czytania.
Na zwolnieniu muszę być bo po pierwsze mam duże stresy - pracuję w dziale sprzedaży więc kontakt z klientem jest i to bardzo trudnym klientem.
Po drugie pracuję w środowisku amoniaku, kurzaka, promieniowców i źle to może wpływać na mnie i na dzidzię.

Znalazłam coś na moje mdłości: nie na długo pomaga, ale zawsze coś. Tylko nie krzyczcie na mnie bo wiem, że to niezdrowe, ale chrupki monstersy! O losie jak one mi pomagają. Podejrzewam, że po ciąży nie wezmę ich do ust bo będą mi się z mdłościami kojarzyły. Tak jak w pierwszej ciąży miałam zajawkę na fasolkę po bretońsku to teściowa mi ją robiła co drugi dzień i w sumie już 4 lata nie mogę jej wziąźć do ust! Blee!
Byłam w laboratorium szpitalnym zrobić bHCG i okazało się, że nie robią. Musiałam jechać do swojego ośrodka i zrobili - 18 zł. Kurcze straciłam czas, zrobiłam prawie 4o km, a trzeba było jechać 2 km od domu do ośrodka zdrowia! Zresztą ledwo zdążyłam przed kurierem. Bo pobrania się skończyły, ale kurier jeszcze nie zdążył ich odebrać. Ledwo usiadłam to przyjechał. W czw powtórka, ale już na spokojnie wiem gdzie pojechać.
to idź na zwolnienie nie ma co. Ale tania u Ciebie beta, u mnie kosztuje 35-40 zł

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:29   #2255
roxy20
Raczkowanie

Witajcie, chciałam dołączyć do waszego wątku i zapytać czy Wam też jest cały dzień niedobrze?Bo nie wiem czy ze mną coś nie tak, czy to normalne? Wymiotuję co drugi dzień ale cały czas mi jest niedobrze i biegam do łazienki, w czwartek mam gin ale chciałam zapytać jak to u Was wygląda?
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:33   #2256
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez roxy20 Pokaż wiadomość
Witajcie, chciałam dołączyć do waszego wątku i zapytać czy Wam też jest cały dzień niedobrze?Bo nie wiem czy ze mną coś nie tak, czy to normalne? Wymiotuję co drugi dzień ale cały czas mi jest niedobrze i biegam do łazienki, w czwartek mam gin ale chciałam zapytać jak to u Was wygląda?
ja mialam tak w pierwszej ciazy, pomagalo mi jedno ciasteczko - krakers petitek przed wstaniem z lozka i wtedy bylo ok, ale jak wpierw wstalam, pozniej zjadlam cos, to juz lipa do konca dnia.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-12-04, 10:36   #2257
mela1234
Zakorzenienie

Mnie z każdym dniem coraz więcej niedobrze. Jak miałam tylko popołudniami tak teraz mam też od rana.
Jestem na zwolnieniu od wczoraj i próbuję odpoczywać.
Stary 2012-12-04, 10:44   #2258
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Będę trzymać kciuki za Twojego maluszka
Ojej, aż płakać mi się zachciało

Cytat:
Ja i Margosia idziemy już w tym tygodniu na to badanie. Ja osobiście chcę sobie takie badanie wykonać ponieważ chcę wiedzieć, że z maleństwem jest wszystko ok i że jest zdrowe. Robię to z troski o moje dziecko. Podobno niektórym wadom można zapobiec, więc chcę wiedzieć teraz żeby w razie potrzeby móc zacząć działać.
Ja na pewno zrobię badania.

Cytat:
Mi przez cały weekend do chwili obecnej chce się żelków, a TŻ nie chce mi kupić bo mówi, że nie wolno mi tego jeść bo niezdrowe
Dawaj do mnie, mam pół paczki, ale same żółte - resztę wyjadlam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37953317]Na tym badaniu najważniejsza jest przezierność karkowa i kość nosowa i na pewno u wszystkich będzie wszystko dobrze
Sama napisałam, że to bardzo rzadkie przypadki, że coś jest nie tak. A u nas będzie dobrze - musi być.
Ja zamiast soczku świętuję w ciąży z mlekiem w tubce, napój bogów [/QUOTE]

U mnie było coś nie tak z przeziernością w poprzedniej ciąży. Może maleństwo było chore i dlatego przestało się rozwijać ... Aż boję się sobie wyobrazić, co by było gdyby się okazało, że to do mnie należy decyzja

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Nie mam siły nic a nic opisać, ani was dziewczynki nadrobić, padam!
Chciałam tylko powiedzieć, że musiałam przesunąć USG na dziś, po prostu już nie wytrzymywałam tego oczekiwania No i mamy kolejne serduszko na forum, wiek dzidziusia idealnie z datą OM czyli 6t4d, wzrost 7 mm Coś czuję, że to chłopak... Nawet już imiona wymyśliłam: Stanisław Ksawery. Ciekawe co TŻ na to
Serduszko mocno biło! Ściskam was! Dobranoc!
Suuuper

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Persephone co do balsamu to ten alkohol niekoniecznie musi być zły, prawdopodobnie pełni funkcję czynnika przejścia, czyli umożliwia substancjom aktywnym wnikać w głąb skóry. Alkohol jest np. często stosowany we wcierkach do włosów.
Też tak właśnie słyszałam
Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Witam

Można się przyłączyć? Ja dzisiaj zrobiłam test i mam 2 kreski
Wcześniej nie bardzo chciałam w to wierzyć bo zdarzały mi się czasem opóźnienia w okresie, a poza tym staramy się z mężem o następne maleństwo już 1,5 roku. Mam już małego synka, który w grudniu skończy 2 latka
A dzisiaj jeszcze muszę zadzwonić do lekarza umówić się na wizytę...
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Gratki
Cytat:
Cześć dziewczyny,

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona
razem z TŻ 1,5 miesiąca temu postanowiliśmy rozpocząć starania (zaczęłam brać folik). Wpadłam chyba w lekką obsesję na początku, bo sprawdziłam z tonę testów mimo że wiedziałam że za wcześnie, niestety każdy pokazywał, że ciązy brak jako, że tydzień temu wyjeżdżaliśmy do znajomych na parę dni do Londynu, w dniu wylotu zrobiłam test z moczu i b-hcg z krwi - brak ciąży. Zatem pofolgowałam sobie i zarywałam noce, nie odmawiałam drinka przez te parę dni. Po powrocie morderczy pęd - praca, kolejne studia, 2 zarwane noce. Brak okresu od 3 dni zrzuciłam na zmianę klimatu i morderczy tryb. Aż w końcu jednego dnia (dokładnie w czwartek w zeszłym tygodniu) zaczął mnie boleć krzyż i brzuch (to u mnie typowa zapowiedź @), biegałam więc co jakis czas do łazienki przekonana, że za chwilę dostanę. Ale nie. Kolejny dzień taki sam. Najśmieszniejsze jest to, że mimo mojego początkowego obłąkania nie wpadłam na pomysł żeby zrobić test. Wpadłam na to po 3 dniach. Test zrobiłam w tę sobotę - druga bardzo słaba ale jednak kreseczka. Byłam przeszczęśliwa! wczoraj powtórzyłam test - kreseczka była juz wyraźniejsza. Wieczorem wielka róża od mężusia Dzisiaj poszłam na b-hcg i od razu zrobiłam morfologię przy okazji. Wg kalkulatorów internetowych termin porodu wypada mi na albo koniec lipca albo początek sierpnia - stawiam jednak wg moim szacunków na sierpień.

Prawdę mówiąc strasznie się martwię, czy wszystko będzie dobrze przez to moje zabieganie i np. alkohol. Nie piłam dużo ale jednak...przerzuciłam mnóstwo stron na necie, sporo pocieszających informacji ale strach mimo wszystko jest. Poza tym martwi mnie to, że wciąż pobolewa mnie brzuch (wiem, że macica się rozpulchnia i więzadła mogą boleć - ale ból czuje szczególnie z prawej strony). Ale na tym kończę moje wywody dotyczące zmartwień.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze dopiero wczytuję się w ten wątek, dlatego zapytam - kiedy poszłyscie do lekarza - umówiłyście się od razu gdy dowiedziałyście się że jesteście w ciąży? czytałam, że najlepiej około 7 tygodnia..? ale ja tyle na pewno nie wytrzymam bierzecie jakiś suplement z żelazem?
Hej Dopóki nie wie się o ciąży to nic nie szkodzi
Ja niestety też "bardzo źle się prowadziłam" zanim się dowiedziałam Ale to brzmi

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
witaj sammi24

ja biorę Prenatal - tam chyba jest żelazo i kwas foliowy - oczywiście
A jaki jod bierzesz? Ja też chcę

Cytat:

Ahh fasolka!! Już wiem, co mam zachomikowane w zamrażalce

A tak wogóle to jestem zła na Was Nie mogę wziąć się do pracy, a muszę Ciekawe, czy lekarz przedłuży mi zwolnienie, bo mam tylko do czwartku. Posiedziałabym w domku do końca roku chętnie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:47   #2259
roxy20
Raczkowanie

Ja właśnie jestem w pierwszej ciąży,próbowałam te krakersy przed wstaniem, ale zwracałam je koło południa, a zwłaszcza jak jechałam gdzieś samochodem...
Wczoraj czułam się super,a dziś od rana łazienka, i tak co drugi dzień
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:49   #2260
mela1234
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że nie zacznę wymiotować.
Uciekam robić sok, bo mnie córa męczy
Stary 2012-12-04, 10:50   #2261
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Wcześniej nie bardzo chciałam w to wierzyć bo zdarzały mi się czasem opóźnienia w okresie, a poza tym staramy się z mężem o następne maleństwo już 1,5 roku. Mam już małego synka, który w grudniu skończy 2 latka

Witaj! Gratulacje

Cytat:
Cześć dziewczyny,

razem z TŻ 1,5 miesiąca temu postanowiliśmy rozpocząć starania (zaczęłam brać folik). Wpadłam chyba w lekką obsesję na początku, bo sprawdziłam z tonę testów mimo że wiedziałam że za wcześnie, niestety każdy pokazywał, że ciązy brak jako, że tydzień temu wyjeżdżaliśmy do znajomych na parę dni do Londynu, w dniu wylotu zrobiłam test z moczu i b-hcg z krwi - brak ciąży. Zatem pofolgowałam sobie i zarywałam noce, nie odmawiałam drinka przez te parę dni. Po powrocie morderczy pęd - praca, kolejne studia, 2 zarwane noce. Brak okresu od 3 dni zrzuciłam na zmianę klimatu i morderczy tryb. Aż w końcu jednego dnia (dokładnie w czwartek w zeszłym tygodniu) zaczął mnie boleć krzyż i brzuch (to u mnie typowa zapowiedź @), biegałam więc co jakis czas do łazienki przekonana, że za chwilę dostanę. Ale nie. Kolejny dzień taki sam. Najśmieszniejsze jest to, że mimo mojego początkowego obłąkania nie wpadłam na pomysł żeby zrobić test. Wpadłam na to po 3 dniach. Test zrobiłam w tę sobotę - druga bardzo słaba ale jednak kreseczka. Byłam przeszczęśliwa! wczoraj powtórzyłam test - kreseczka była juz wyraźniejsza. Wieczorem wielka róża od mężusia Dzisiaj poszłam na b-hcg i od razu zrobiłam morfologię przy okazji. Wg kalkulatorów internetowych termin porodu wypada mi na albo koniec lipca albo początek sierpnia - stawiam jednak wg moim szacunków na sierpień.

Prawdę mówiąc strasznie się martwię, czy wszystko będzie dobrze przez to moje zabieganie i np. alkohol. Nie piłam dużo ale jednak...przerzuciłam mnóstwo stron na necie, sporo pocieszających informacji ale strach mimo wszystko jest. Poza tym martwi mnie to, że wciąż pobolewa mnie brzuch (wiem, że macica się rozpulchnia i więzadła mogą boleć - ale ból czuje szczególnie z prawej strony). Ale na tym kończę moje wywody dotyczące zmartwień.

Wierzę, że wszystko będzie dobrze dopiero wczytuję się w ten wątek, dlatego zapytam - kiedy poszłyscie do lekarza - umówiłyście się od razu gdy dowiedziałyście się że jesteście w ciąży? czytałam, że najlepiej około 7 tygodnia..? ale ja tyle na pewno nie wytrzymam bierzecie jakiś suplement z żelazem?
Witaj! Ja dowiedziałam się o ciąży w 4 tygodniu, ale poszłam do lekarza dopiero w 7 tygodniu. Chciałam żeby już było cokolwiek widać. Ja biorę tylko kwas foliowy.

Cytat:
Witaj! U mnie mdłości w ogóle nie było na szczęście Jedynie w późniejszych tygodniach leciuteńkie się pojawiły, ale tylko wtedy gdy głodna się robiłam. Jak coś zjadłam, ustępowały.

Co to fast foodów to przed ciążą uwielbiałam, a teraz w ogóle nie mogę ich jeść. Strasznie mi po nich niedobrze. Nawet z mojej ulubionej pizzy musiałam zrezygnować Najwidoczniej dzidziuś daje mi do zrozumienia, że nie smakuje mu takie jedzenie

TŻ obiecał, że kupi mi dziś żelki wczoraj spojrzałam na niego błagającym wzrokiem niczym kot ze shreka i nie mógł mi odmówić

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:51   #2262
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Ja raz zjadłam całą paczkę dużą Monstersów. I kazałam TŻowi kupić następną. Kupił 2 i od tego czasu one leżą w szafce, nie umiem na nie patrzeć..
A co do mdłości, aż wstyd się przyznać, ale ja tak mam z imionami Wymyśliliśmy jakieś ładne imię dla dziecka jak byłam w I trym. W kolejnych jak o nim mówiliśmy, ja nie mogłam się do niego przekonać, bo kojarzyło mi się tylko i wyłącznie z tym uczuciem, jak mi było niedobrze...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:56   #2263
aremalgos
Rozeznanie

Neni1984
ja biorę tylko Prenatal i już w jego składzie jest jod, tutaj masz skład tego suplementu
http://www.prenatale.pl/produkty/pre...lassic/sklad-2
Stary 2012-12-04, 10:59   #2264
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37958678]

:O Jesteś pierwszą osobą, jaką poznaję, która nie lubi frytek z Maca :P Ja je uwielbiam, są takie suche (nie lubię frytek takich ociekających tłuszczem) i chrupiące Serio, choć ja dość dużo gotuję i staram się różnorodnie, z TŻem próbujemy różnych kuchni np. w restauracjach i bardzo bardzo lubię piec różne ciasta i muffinki, to gdyby ktoś mnie spytał, jaka jest moja ulubiona potrawa, to bym powiedziała frytki z Maca To tak a propos świadomego jedzenia Ale u mnie Mac jest od czasu do czasu, jak raz na miesiąc to często, więc mam nadzieję, że nie jest tak źle

Ech, powoli odliczam do 16.....[/QUOTE]

Ja lubię takie grube "obiadowe", a najlepiej karbowane
Ale mąż lubi te proste więc zawsze jest jego

A ja dopiero po 19 Nie mam konkretnej godziny, zależy ile osób będzie przede mną

Cytat:
Na pierwszej byłam bez Tż, on nawet wtedy jeszcze o ciąży nic nie wiedział
A na drugiej już miało być serduszko to strasznie chciał iść i zobaczyć (albo mi nie wierzył i chciał skontrolować czy go nie kłamię)

Cytat:
za betę a kiedy odbierasz wyniki?

Cytat:
Witaj Normalne...
mnie na początku też mdliło cały dzień ale tak lekko, do przeżycia
A na przełomie skończonego 10 i 11 tygodnia zaczęłam wymiotować, codziennie
A teraz już równo tydzień jak się z kibelkiem nie przytulałam
Choć mdli mnie praktycznie codziennie, ale bardziej wieczorami

Cytat:
Ja właśnie jestem w pierwszej ciąży,próbowałam te krakersy przed wstaniem, ale zwracałam je koło południa, a zwłaszcza jak jechałam gdzieś samochodem...
Wczoraj czułam się super,a dziś od rana łazienka, i tak co drugi dzień
Musimy to przeżyć Wymioty to w końcu zdrowy objaw
Ja od początku mężowi trułam, że chciałabym wymiotować- wiedziałabym, że hormony przyrastają itp. a potem wcale mi się to nie spodobało ha ha ha

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:00   #2265
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ojej, aż płakać mi się zachciało

Ja na pewno zrobię badania.

Dawaj do mnie, mam pół paczki, ale same żółte - resztę wyjadlam
Hehe nie płacz Nie ma o co płakać

Szkoda, że masz tylko żółte żelki bo ja bym zjadła o smaku coli (zleciłam TŻ żeby mi takie kupił )

Czy Was też tak piersi i brzuch swędzą? Piersi w szczególności

Milenka
Stary 2012-12-04, 11:03   #2266
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A jaki jod bierzesz? Ja też chcę
Pytanie nie do mnie ale mi gin przepisała jodid 100 i powiedziała, że jak w II trymestrze przejdę na witaminy to jeżeli w składzie będzie jod to odstawić, a jęśli nie będzie to skończyć opakowanie, które mam

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Czy Was też tak piersi i brzuch swędzą? Piersi w szczególności
Już nie.. i całe szczęście bo to było straszne
Ale jak swędzą to podobno rosną... a ja się modlę, żeby moje już nie urosły

Mały
Stary 2012-12-04, 11:09   #2267
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie ale mi gin przepisała jodid 100 i powiedziała, że jak w II trymestrze przejdę na witaminy to jeżeli w składzie będzie jod to odstawić, a jęśli nie będzie to skończyć opakowanie, które mam

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Mnie tak już dłuższy czas swędzą Dosłownie aż mi jest strasznie niewygodnie w staniku bo ciągle bym się drapała

Milenka
Stary 2012-12-04, 11:09   #2268
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

też mnie swędzą :/ chyba rosną i wyskakują ze stanika niestety.....

muszę zainwestować w nowy większy stanik

Edytowane przez aremalgos
Czas edycji: 2012-12-04 o 11:10
aremalgos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:10   #2269
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Witajcie nowe Mamusie

Dzień dobry Moja sprawa z pracą się komplikuje. Problemy, dodatkowe obowiązki a zero wsparcia...Chciałabym już zrezygnować Tylko mieć a nie mieć dodatkowe 800 zł w miesiącu, to jest dla nas różnica...
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:15   #2270
Konto usunięte

Cytat:
Ja lubię takie grube "obiadowe", a najlepiej karbowane
Ale mąż lubi te proste więc zawsze jest jego

A ja dopiero po 19 Nie mam konkretnej godziny, zależy ile osób będzie przede mną

Na pierwszej byłam bez Tż, on nawet wtedy jeszcze o ciąży nic nie wiedział
A na drugiej już miało być serduszko to strasznie chciał iść i zobaczyć (albo mi nie wierzył i chciał skontrolować czy go nie kłamię)
Ja już pewnie wyjdę z domu po 15.... A mam niedaleko do gin

A co do Twojego TŻa
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:19   #2271
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja w poprzedniej ciazy nie moglam zniesc swoich piersi, tak mi uroslu. Teraz znow rosna. i niedlugo skonczy sie moje spanie na brzuchu a to moja ulubiona pozycja snu

Rozgotowalam makaron do pieczarkowej, wiec dzis na obiad papka. ehhh

Lece zaraz do pracy, wiec dziewczynki nie goncie tak pozniej nadrabiam po lebkach.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-12-04, 11:34   #2272
paulinkkka88
Przyczajenie

A ja mam wizyte dopiero w poniedzialek, juz wszystkie wyniki zrobione. Mam nadzieje ze bedzie juz widac moja kruszynke bede juz w 9 tc, wiec serduszko juz powinno byc mocne czy dzieczyny ktore chodza do gin na nfz mialyscie juz usg? dziewczyny a mialyscie juz zalozona karte ciazy? Bo ja juz w poniedzialek bede miala, a jak mialyscie to w ktorym tygodniu?
A powiem wam ze ja juz nie daje rade z mdlosciami!!a tu jeszcze codziennie bliski kontakt z klientami:-(
paulinkkka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:38   #2273
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja w poprzedniej ciazy nie moglam zniesc swoich piersi, tak mi uroslu. Teraz znow rosna. i niedlugo skonczy sie moje spanie na brzuchu a to moja ulubiona pozycja snu

Rozgotowalam makaron do pieczarkowej, wiec dzis na obiad papka. ehhh

Lece zaraz do pracy, wiec dziewczynki nie goncie tak pozniej nadrabiam po lebkach.
U mnie też dziś pieczarkowa
Ja staram się już spać tylko na lewym boku, ale często mi to nie wychodzi i podczas snu przekręcam się też na prawy bok albo całkiem na plecy.

Milenka
Stary 2012-12-04, 11:48   #2274
mela1234
Zakorzenienie

W początkach ciąży można spać na plecach. Później to jest trochę problem. Jejku nie chce któraś z was przygarnąć suczki w typie husky? Znalazłam i chętnie oddam bo mam 3 psy i raczej się nie dogadają.
Stary 2012-12-04, 11:55   #2275
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czesc ale naskrobalyscie Musze nadrobic [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37951832] za Maleństwo

Tylko luteina największy sens ma właśnie na początku ciąży Bo to progesteron, który pomaga ją podtrzymać. Potem tę funkcję przejmuje łożysko i chyba tylko w zagrożonych ciążach lekarze nie wyłączają luteiny, a tak normalnie bierze się ją do 16-17 tygodnia.
A jeśli masz luteinę dowcipną, to ona działa tylko miejscowo, omija układ pokarmowy.
A jeszcze poza tym - progesteron ma działanie rozluźniające mięśnie, teraz mi się przypomniało, że czasami lekarze przepisują dodatkowo luteinę, jak są przedwczesne skurcze.

Ale zrobisz jak będziesz uważała [/QUOTE]
nawet mnie nie streesuj z ta luteina mnie jest od niej tak niedobrze i cala szczeka mi dretwieje eh ssam ja troche a reszte musze polknac bo nie dam rady a wiem ze tak byc nie moze no ale co mam zrobic.. musze powiedziec gin zeby mi zamienil na cos innego chodziaz z tego co sie orietuje nic innego nie ma..

wogole pojawily mi sie mdlosci od weekendu nie jakos strasznie mocne ale nieraz jak podejdzie do gardla do fuuu ...

dzwonilam do lekarza odnosnie tych moich plamien tzn jednego:P mowil ze jak to sie nie powtarza codziennie to nie ma sie czym martwic i ze wszystko ok
mam pytanie dziewczyny bo wybieram sie na sylwestra z TZ i znajomymi do szczawnicy na pare dni i oni napewno beda chcieli i napewno beda smigali na desce lub nartach... a mi TZ mowi ze kupi sanki:P ale to rzeczy myslicie ze jak zjade sobie z dwa razy i bede bardzooo uwazac na siebie to moge czy nie ryzykowalybyscie? zaznaczam ze bylaby to gorka malutka bo jeszcze nie jezdzilam:P i mam dylemat

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Mi moja gin mówiła, że badania prenatalne nie są obowiązkowe i pytała mnie czy takie badanie chcę wykonać bo jeśli tak to że spotkamy się wcześniej, czyli w 12 tygodniu. Jeśli bym go nie chciała wykonać to spotkałybyśmy się pewnie dopiero w 14.

Magdalennne pewnie, że możesz poczekać na nasze relacje z tych wizyt i wtedy na spokojnie się zdecydować.
ja tez poszekam na Wasze relacje... a w ktorym tyg sie robi te prenatalne badania i czy prenatalne i genetyczne to to samo?a jak ono wyglada..wie ktoras?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:58   #2276
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc ale naskrobalyscie Musze nadrobic
nawet mnie nie streesuj z ta luteina mnie jest od niej tak niedobrze i cala szczeka mi dretwieje eh ssam ja troche a reszte musze polknac bo nie dam rady a wiem ze tak byc nie moze no ale co mam zrobic.. musze powiedziec gin zeby mi zamienil na cos innego chodziaz z tego co sie orietuje nic innego nie ma..

wogole pojawily mi sie mdlosci od weekendu nie jakos strasznie mocne ale nieraz jak podejdzie do gardla do fuuu ...

dzwonilam do lekarza odnosnie tych moich plamien tzn jednego:P mowil ze jak to sie nie powtarza codziennie to nie ma sie czym martwic i ze wszystko ok
mam pytanie dziewczyny bo wybieram sie na sylwestra z TZ i znajomymi do szczawnicy na pare dni i oni napewno beda chcieli i napewno beda smigali na desce lub nartach... a mi TZ mowi ze kupi sanki:P ale to rzeczy myslicie ze jak zjade sobie z dwa razy i bede bardzooo uwazac na siebie to moge czy nie ryzykowalybyscie? zaznaczam ze bylaby to gorka malutka bo jeszcze nie jezdzilam:P i mam dylemat
A nie możesz luteiny dowcipnej brać? Bo faktycznie ta doustna ponoć powoduje jeszcze większe mdłości Ale nie wiem, jaka jest różnica w działaniu - czy w ogóle jest jakaś.

A co do sanek, no ja bym raczej nie ryzykowała, ale zrobisz jak będziesz uważała.
Ja miałam wielką ochotę na łyżwy i już byłam umówiona z kolegą, który przyjeżdża do Pl na parę dni, no ale plany się nam zmieniły Duże ryzyko upadku, a to jest jednak niebezpieczne.

USG prenatalne/genetyczne robi się między 12 a 14 tc (czy tam między 11 a 13, zależy, jak się liczy), wygląda to jak normalne USG, tylko lekarz dokonuje dodatkowych pomiarów, których wyniki świadczą o ryzyku bądź jego braku wad genetycznych - ryzyku, a nie wadach. Jeśli takie USG wychodzi źle, proponuje się dalszą diagnostykę, test z krwi, a potem amniopunkcję.
Ale z reguły wychodzi dobrze

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-12-04 o 12:04
Stary 2012-12-04, 11:58   #2277
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37953932]A ja mam ostatnio taką ochotę na McFisha, że chyba padnę :O
Jak myślicie, jest w tym McFishu coś podejrzanego, czego nie warto jeść? Bo jeśli nie, to chyba w środę pojadę do Maca, tym bardziej, że teraz frytki są po 2 zł :O:O:O Wczoraj jak zobaczyłam reklamę, to mi się aż oczy powiększyły

(Oczywiście McD raz na jakiś czas )[/QUOTE]
mysle ze od czasu do czasu to wszystko mozna ja wczoraj np wchlonelam fryty i cheaseburgera chyba dobrze napisalam hehe

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:00   #2278
Olapoznan
Raczkowanie

Dziewczyny no to ja niestety musze się pożegnać z Wami - dziś jest 8 tydzień 2 dzień ciązy a zaodek zatrzymał się na 6 tygodniu 2 dniu I nasz dzidziuś przestał sie rozwijać Jestem zrozpaczona, nie mogę w to uwierzyć

Ale Wam życzę dużo zdrowia !
Olapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:07   #2279
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
Dziewczyny no to ja niestety musze się pożegnać z Wami - dziś jest 8 tydzień 2 dzień ciązy a zaodek zatrzymał się na 6 tygodniu 2 dniu I nasz dzidziuś przestał sie rozwijać Jestem zrozpaczona, nie mogę w to uwierzyć

Ale Wam życzę dużo zdrowia !
Strasznie mi przykro
Stary 2012-12-04, 12:09   #2280
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tak już dłuższy czas swędzą Dosłownie aż mi jest strasznie niewygodnie w staniku bo ciągle bym się drapała
Wiem co czujesz bo też to przechodziłam
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
też mnie swędzą :/ chyba rosną i wyskakują ze stanika niestety.....

muszę zainwestować w nowy większy stanik
Moje nie wyskakują i bardzo mnie to cieszy, bo teraz mam 70 h/70hh i naprawdę większe mi niepotrzebne

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Dzień dobry Moja sprawa z pracą się komplikuje. Problemy, dodatkowe obowiązki a zero wsparcia...Chciałabym już zrezygnować Tylko mieć a nie mieć dodatkowe 800 zł w miesiącu, to jest dla nas różnica...
Musicie zastanowić się dobrze czy dacie rade czy musisz pracować
Przykro mi, że tak się męczysz

Cytat:
Napisane przez paulinkkka88 Pokaż wiadomość
A ja mam wizyte dopiero w poniedzialek, juz wszystkie wyniki zrobione. Mam nadzieje ze bedzie juz widac moja kruszynke bede juz w 9 tc, wiec serduszko juz powinno byc mocne czy dzieczyny ktore chodza do gin na nfz mialyscie juz usg? dziewczyny a mialyscie juz zalozona karte ciazy? Bo ja juz w poniedzialek bede miala, a jak mialyscie to w ktorym tygodniu?
A powiem wam ze ja juz nie daje rade z mdlosciami!!a tu jeszcze codziennie bliski kontakt z klientami:-(
Ja też miałam wizytę w 9t i wtedy też założono mi kartę ciąży... i serduszko było pięknie widoczne

Cytat:
U mnie też dziś pieczarkowa
Ja staram się już spać tylko na lewym boku, ale często mi to nie wychodzi i podczas snu przekręcam się też na prawy bok albo całkiem na plecy.
Na prawym też jest całkiem dobrze
Oglądałam wywiad z jakąś położną i ona mówiła, żeby nie wpadać w panikę i nie spać tylko na lewym Oczywiście na lewym najlepiej, ale jak będziemy spać na prawym to też się nic nie stanie- a przynajmniej odleżyn nie dostaniemy
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
1)Czesc ale naskrobalyscie Musze nadrobic

2)mam pytanie dziewczyny bo wybieram sie na sylwestra z TZ i znajomymi do szczawnicy na pare dni i oni napewno beda chcieli i napewno beda smigali na desce lub nartach... a mi TZ mowi ze kupi sanki:P ale to rzeczy myslicie ze jak zjade sobie z dwa razy i bede bardzooo uwazac na siebie to moge czy nie ryzykowalybyscie? zaznaczam ze bylaby to gorka malutka bo jeszcze nie jezdzilam:P i mam dylemat

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

3)ja tez poszekam na Wasze relacje... a w ktorym tyg sie robi te prenatalne badania i czy prenatalne i genetyczne to to samo?a jak ono wyglada..wie ktoras?
1) a może dowcipnie?
2)ja bym nie ryzykowała Skoro to będzie Twój pierwszy raz to nieuniknione będą wywrotki a to też nie jest dobre... A wystarczy, że śnieg będzie nie taki- chyba zmrożony czy coś w ten deseń (jeździłam tylko kilka razy w życiu i nie znam się na tym konkretnie) to będzie się trudniej jeździło...
Ja chcę zabrać moje siostry na narty jak będą miały ferie, ale sama nie zakładam- to nie dla mnie

3) badania prenatalne wykonuje się między 11 a 14 tygodniem, usg polega na tym, że lekarz dokładnie mierzy Maluszka, sprawdza kość nosową, mierzy przezierność karkową, sprawdza przepływ krwi, no i czy Maluch ma wykształcone narządy wewnętrzne i zewnętrzne... Ma to na celu sprawdzenie jakichś wad płodu...

I u mnie jest tak, ze jeżeli wg usg Maluszek odbiega od jakichś norm to lekarz kieruje na badanie z krwi, a jeżeli to też na niedobre wyniki to wtedy jest możliwość zrobienia badań inwazyjnych, ale myślę, że nam to nie będzie potrzebne

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości