|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
mnie poprostu taki niepokój ogarnął...a kiedys tak chciałam cesarkę...ze strachu przed bólem...teraz tak się boję że malutki się nie odkręci....
|
|
#1802 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wszystkim dziękuję za życzonka Cytat:
Nie tak daleko, bo ode mnie do Żywca jedzie się jakieś 20-25 min. Ale w zimie różnie może być. Jak nas np. zasypie, albo drogi będą beznadziejne, nieodśnieżone to będzie nie za ciekawie. Dlatego liczę na to, ze nie będzie jakiś mega intensywnych opadów śniegu w tym roku przynajmniej wtedy jak będę rodzić.
|
|
#1803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się dostać do klubu??
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
tak się tym zdenerwowałam... nie mogę przestac o tym myslec
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
co powiecie na to http://allegro.pl/koc-koce-kocyk-sli...html?source=oo
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyjechał dziś kurier z parowarem, więc będzie debiut obiadowy Ciekawe jak będzie smakowało.
|
||
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie po dluzszej przerwie.
wszystkim Baska naj naj U mnie dobrze Marysia kokpie jak szaleniec - upatrzyla sobie moj zoladek waga tak ak piszecie to mnie przeraza bo u mnie poszlo jakos inaczej, od wyjsciowej jest -8kg ciaza poskutkowala jak dobra dzieta odchudzajaca lekarz stwierdzil, ze jak tylo Mala rosnie to wszystko ok. czekam na dostawe wozka, lozeczko turystyczne jest w razie co jak nie zdazymy zakupic normalnego, ktore jest osadzone w rodzinnym budzeie na styczen
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, przede mna zakupy apteczne dla mnie i Małego. do tej pory przy zakupach zastanawialam sie głownie nad kolorem i wzorem ale teraz zrobiło sie juz poważnie, i duzo trudniej. ![]() poniewaz calodobowa apteka jest w miescie oddalonym 25 km wiec wolałabym miec podsatwowe "leki" w domku i nie martwic sie na zapas ![]() a wiec uwaga ![]() 1 Tribiotic - Altacet na krocze. Warto? czy wystarczy jeleń i TR... 2 Paracetamol-Apap-Panadol-Pyralgina-co najlepsze? 3 Oktanisept? warto? mam te nasaczone gaziki 4 Bepanthem-Linomag-Alantan-Maltan - które wybrac? 5 oilatum-oilum-emolium-które polecacie? warto juz teraz kupic czy poczekac? 6 rumianek da kapieli - teraz czy pozniej? warto? 7- Aftin -polecacie? kupujecie? 8- herbatka rumiankowa czy koperkowa? 9- sol fizjologiczna do przymywania oczu? - a moze wystarczy zwykla woda 10 - cos na gorączkę dla maluszka? a moze w cos jeszcze poradzicie sie zaopatrzyc? Taki Must Have sezonu |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez taka zawsze bylam woec facetow (przynajmniej przyjaciolka tak twierdzila), ale przy obecnym TZ taka metoda sie nie sprawdza, bo on jest jeszcze bardziej zlosliwy niz ja
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z rzeczy apteczno kosmetycznych nie mam nic
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Neti, mi sie te kocyki bardzo podobaja |
|
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja uwielbiam allegro
- wylicytowałam skórzane (ze skóry naturalnej, ofkors) oficerki w stanie idealnym za 7zł. Cytat:
Jeśli kobieta się normalnie odżywia, a i tak waga nie podchodzi zbyt szybko do góry, to po prostu tak organizm działa i tyle, on sam wie najlepiej, co jest dobre dla dziecka. Dlatego niektóre kobiety tyją mniej, drugie więcej, a trzecie wcale, no bo taka nasza natura - słowa mojego lekarza sprzed tygodnia.
|
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawijko, to mój powiem Ci tak- niby policjant, w pracy posłuch musi miec i chyba ma- bo już 8 lat pracuje ale w domku ze mną startu nie ma ![]() prawda jest taka- mieszkam u niego, on zarabia a ja trzymam kase, ale charakter ma w tym względzie dobry, ze nie próbuje wyjsc przed szereg |
|
|
|
|
#1814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
nie wyspałam się w ogóle, bo całą noc takie dziwne twardnienie brzucha miałam, aż mi ciężko oddychać było do tej pory takie cos się raz albo dwa razy na tydzień zdarzało, a teraz kilka razy dzienniebyłam na podwórku porzucać się śnieżkami z piesem ![]() tak nadrabiałam od rana i po wpisie Hosenki miałam nadzieję, że jak dojdę do końca, to już się odezwie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam już tak od dawna, paskudne to jest i potem tak dziwnie w gardle piecze, bleeee; ja od razu mlekiem zapijam, bo pomaga
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - ja bym na krocze juz nie cudowała, jak masz jelonka - oktanisept podobno warto- mozna sobie tez psiknąc tu i owdzie - co do emilentów i rumianku-według mnie nie szalej- najpierw umyj zwyklym mydełkiem bambino i wtedy zobaczysz co bedzie sie działo, bo jakod razu tak skóre maluchowi przyzwyczaisz to potem strasznie delikatny bedzie - aftin (na plesniawki?) podobno warto miec - herbatka- hmmm, nie nastawiaj sie na kolki bo moze akurat was minie? jakby co - zdazysz kupic - do oczków woda powinna wystarczyc - ja jeszcze dołożyłabym do listy wode morską do noska (Disnemar, Marimar czy cos w tym stylu) |
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za mojego tez poprosze ![]() Cytat:
6 - polozna na SR mowila, ze odchodzi sie od dodawania rumianku do kapieli, bo lubi uczulac |
||
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu wychodzi na to, ze Ty sie minelas z powolaniem ![]() Cytat:
![]() Najwazniejsze, ze maluszkowi to nie szkodzi, a i Ty pewnie dobrze sie z tym czujesz :P |
||
|
|
|
#1820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() - 8kg! to pobiłaś nas wszystkie i to z nawiązką najwazniejsze ze z dzidzia w porzadku!
|
|||
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku- ja bym jeszcze jakis kremik do buzi wzieła na mróz jak nie masz
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Tylko biały jeleń i TR, ewentualnie kora dębu do nasiadówek 2. Paracetamol w tabletkach dla dorosłych, plus taki w czopkach dla dzieci. Pyralginę wzięłabym dodatkowo dla siebie, na wypadek dużej gorączki przy zastojach w piersi, na mnie tylko pyralgina działa wtedy. 3. Ja kupuję spirytus i będę rozcieńczać na początku, Octenisept sbie odpuszczam bo drogi bardzo wg mnie. 4. Linomag dla Małej, Ziajka dla siebie na brodawki, dodatkowo Tormentalum czytałam, że na odparzenie mocne jest dobry. 5. Z emolientami się wstrzymuję. 6. Rumianek tylko w formie herbatki kupuję, ale zwykłej w saszetkach, w razie potrzeby będę używać. 7. Aftinu nie kupuję, wg mnie kiepsko działa. 8. Rumiankowa 9. Sól możesz kupić, nie jest droga, tak na wszelki wypadek. Ja na poczatku chcę oczka przemywać przegotowaną wodą. 10. Ten paracetamol w czopkach Dodatkowo kupuję maść majerankową na katar dla Małej i sól morską w sprayu do noska. No i jakieś gaziki jałowe, ale czyste. |
|
|
|
|
#1823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dziekuje dziewczyny za odpowiedzi ![]() krem i spray do nosa mam a co na gorączkę? czym ją zbić u takiego maluszka? |
|||
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na odparzenia? Kurde, a co z Sudocremem? Gubie sie
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Lurker ;)
|
Chlebek na pewno jest dobry. Dostalam od poloznej liste co, ile, czego jest na 1WW i ile WW musze zjesc na posilek. I do tego sie stosuje ale caly czas cos jest nie tak. Ehhh predzej malej zaszkodzi moj stres niz cukier chyba...
|
#1827 |
|
Konto usunięte
|
Ser żółty nie jest w dużej ilości wskazany w cukrzycy
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-12-04 o 17:30 |
|
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka, to pogrubione u Pstryczka to masci na brodawki jakby były poranione w czasie karmienia, ceny do 15 zł.
A sudocrem na odparzenia jest, ja akurat mam w domu duze opakowanie bo przed ciążą tylko on pomagał mi na wypryski na twarzy. Pstryczku a jaki masz ten kremik na buzie> |
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-04 o 14:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

impreza bedzie taka ze hej
, ale nie podejrzewa żeby coś wcześniej się rozkręciło. Podotykała brzuch, zbadała dowcipnie i mówi że mała już duża jest i pewnie jakby teraz wyszła to byłoby ok. No nic nie nakręcam się tylko czekam do soboty na USG. 
Moze sie podnosi ze stresu bo przed kazdym kluciem cholera mnie bierze.

waga tak ak piszecie to mnie przeraza bo u mnie poszlo jakos inaczej, od wyjsciowej jest -8kg 

- wylicytowałam skórzane (ze skóry naturalnej, ofkors) oficerki w stanie idealnym za 7zł. 

to pobiłaś nas wszystkie i to z nawiązką