Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 12:49   #1801
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Neti, nie martw sie na zapas maluszek ma jeszcze sporo czasu, zeby sie przekrecic glowka w dol

mnie poprostu taki niepokój ogarnął...a kiedys tak chciałam cesarkę...ze strachu przed bólem...teraz tak się boję że malutki się nie odkręci....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:50   #1802
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
odbijesz sobie na porodówce impreza bedzie taka ze hej
Kochana, wszystkiego najlepszego!!! Zdrowka dla Ciebie i maluszka, lekkiego i szybkiego porodu a potem to juz tylko mnostwa szczesliwych chwil we trójkę
Barbórka zbyt popularna jest, raczej powinien pamietac.
no ale z drugiej strony chłop to tylko chłop.
ja na Mikołaja sobie sama prezent kupiłam, wołałam nie ryzykowac

I w ogole dla wszystkich Baś -
Słuchaj, na porodówce to ja wręcz odprawię wszystkie imprezy, imieniny, wesele na które nie idziemy, sylwestra bo kto wie, może to i nawet być już w Sylwestra

Dziewczyny, wszystkim dziękuję za życzonka

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Moja ginka też mi wczoraj tak mówiła, że mam odpoczywać nie brać się za świąteczne porządki itd. Po tym powiedziała że więcej powie na USG, ale nie podejrzewa żeby coś wcześniej się rozkręciło. Podotykała brzuch, zbadała dowcipnie i mówi że mała już duża jest i pewnie jakby teraz wyszła to byłoby ok. No nic nie nakręcam się tylko czekam do soboty na USG.
Co do wagi to +12,5kg teraz przez 4 tyg przybrałam 3 kg. Widzę po brzuchu bo miałam taki mały a teraz tak wywaliło że hej.

Basia wszystkiego najlepszego. Lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia.
Szaja bardzo pasuje Ci ta fryzurka
Ciekawe jak tam Hosenka?

Mam pytanie ile majtek poporodowych macie bo muszę kupić jeszcze mi kilka rzeczy brakuje i nie wiem ile ich???
Ja mam 5 par siateczkowych takich wielorazowych, które można prać.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja wiem, ze wszystko dla dobra maluszka
Jesli bede musiala miec cc, to nie bede sie zapierac rekami i nogami.
Po prostu strach sie pojawil...

Boisz sie zimy? Daleko masz do szpitala?
Nie tak daleko, bo ode mnie do Żywca jedzie się jakieś 20-25 min. Ale w zimie różnie może być. Jak nas np. zasypie, albo drogi będą beznadziejne, nieodśnieżone to będzie nie za ciekawie. Dlatego liczę na to, ze nie będzie jakiś mega intensywnych opadów śniegu w tym roku przynajmniej wtedy jak będę rodzić.
Stary 2012-12-04, 12:51   #1803
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Nawijko kochana, bo mnie mama nauczyła, że nigdy przenigdy nie mozna dac sie zdominowac i byc o krok za facetem- chocby miał szczerozlote serce i byl okazem dobroci. Nie twierdze, że mój jakis zły jest, że pije, bije, awanturuje sie- co to to nie, ale swoje humory ma i jakies widzimisie,a to mnie wkurza maksymalnie....
także dobra jestem, ale doczasu..
poza tym- charakter mam taki, ze jak mi ktos wlezie pod paznokcie to dłużna nie jestem, powiedziłabym - cholera ze mnie pod tym względem, bo sobie nie pozwole- na zasadzie jak mnie nie widac (163cm) to niech chociaz słychac bedzie
bo po prawdzie to ja taka jestem, że sobie nie kupie a jemu tak- zrobiłam mu mikolajowo prezent- na zegarek sie slinił u jubilera już latem- uskladałm i kupiłam- a odłożyc sobie na lewo 280 zł jak sie nie pracuje to wyzsza matematyka jest, sobie nic nie kupiłam chociaz łancuszek mi sie przerwał.... ale taka jestem, dobry jest dla mnie to niech ma.
Ale podskakiwac sobie nie pozowle

no i zadziałało- sklełam na czym swiat stoi, zagroziłam kulinarnym strajkiem i po obiedzie jedziemy
I bardzo dobrze. Szkoda tylko że czasami trzeba bluzgi uruchomić żeby zrozumieli. Ech faceci. Choć mój zakupy lubi tutaj nie muszę go specjalnie namawiać. Tak sobie myślę że przez ponad 4 lata związku pokłóciliśmy się tak konkretnie tylko 2 razy. Także chyba zgodnym małżeństwem jesteśmy.

Jak się dostać do klubu??

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:57   #1804
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

tak się tym zdenerwowałam... nie mogę przestac o tym myslec

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-12-04, 12:58   #1805
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Moja ginka też mi wczoraj tak mówiła, że mam odpoczywać nie brać się za świąteczne porządki itd. Po tym powiedziała że więcej powie na USG, ale nie podejrzewa żeby coś wcześniej się rozkręciło. Podotykała brzuch, zbadała dowcipnie i mówi że mała już duża jest i pewnie jakby teraz wyszła to byłoby ok. No nic nie nakręcam się tylko czekam do soboty na USG.
Co do wagi to +12,5kg teraz przez 4 tyg przybrałam 3 kg. Widzę po brzuchu bo miałam taki mały a teraz tak wywaliło że hej.
No u mnie tez szyjka ok, ale chyba głównie chodzi jej o to że Mała duża jest i może chcieć wyjść wcześniej
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:59   #1806
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

co powiecie na to http://allegro.pl/koc-koce-kocyk-sli...html?source=oo

Stary 2012-12-04, 13:00   #1807
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
czeęść dziewczynki...ja właśnie wróciłam od ginekologa... znów te bakterie w moczu...
ale przez ostatni miesiąc przytyłam 1kg..a łącznie (29 tydzień teraz) 9 kg...więc sporo...a do tego Antoś obrócił sie i teraz pupa w dole i tak się martwię....
Trzymam kciuki żeby się odwrócił i głową na świat pchał

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja nie wiem juz co mam zryc zeby ten cukier nie wychodzil wysoki :/
Zjadlam na sniadanie 2 kromki razowca z szynka, serem i ogorem oraz 2 lyzki musli ze szklanka mleka i co? I KURNA 170 cukier po godzinie Moze sie podnosi ze stresu bo przed kazdym kluciem cholera mnie bierze.

Snila mi sie dzis Toska, juz chodzila. Byla takim pieknym, malym, rozowym prosiaczkiem
Przeczytaj skład tego razowca, czy to na prawdę razowe, czy barwione karmelem i jaka mąka, musli z cukrem w składzie i owocami? Niedobre wtedy. Mleko chyba też może podnieść cukier z tego co pamiętam, ale może się ktoś bardziej zorientowany wypowie.

Przyjechał dziś kurier z parowarem, więc będzie debiut obiadowy Ciekawe jak będzie smakowało.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:00   #1808
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witajcie po dluzszej przerwie.
wszystkim Baska naj naj
U mnie dobrze Marysia kokpie jak szaleniec - upatrzyla sobie moj zoladek waga tak ak piszecie to mnie przeraza bo u mnie poszlo jakos inaczej, od wyjsciowej jest -8kg ciaza poskutkowala jak dobra dzieta odchudzajaca lekarz stwierdzil, ze jak tylo Mala rosnie to wszystko ok. czekam na dostawe wozka, lozeczko turystyczne jest w razie co jak nie zdazymy zakupic normalnego, ktore jest osadzone w rodzinnym budzeie na styczen
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:01   #1809
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
czeęść dziewczynki...ja właśnie wróciłam od ginekologa... znów te bakterie w moczu...
ale przez ostatni miesiąc przytyłam 1kg..a łącznie (29 tydzień teraz) 9 kg...więc sporo...a do tego Antoś obrócił sie i teraz pupa w dole i tak się martwię....
a to spryciula! a to był juz główką w dól? spokojnie, ma jeszcze mnostwo czasu i miejsca zeby sobie fikac w te i we wte

Dziewczyny, przede mna zakupy apteczne dla mnie i Małego.
do tej pory przy zakupach zastanawialam sie głownie nad kolorem i wzorem ale teraz zrobiło sie juz poważnie, i duzo trudniej.
poniewaz calodobowa apteka jest w miescie oddalonym 25 km wiec wolałabym miec podsatwowe "leki" w domku i nie martwic sie na zapas
a wiec uwaga
1 Tribiotic - Altacet na krocze. Warto? czy wystarczy jeleń i TR...
2 Paracetamol-Apap-Panadol-Pyralgina-co najlepsze?
3 Oktanisept? warto? mam te nasaczone gaziki
4 Bepanthem-Linomag-Alantan-Maltan - które wybrac?
5 oilatum-oilum-emolium-które polecacie? warto juz teraz kupic czy
poczekac?
6 rumianek da kapieli - teraz czy pozniej? warto?
7- Aftin -polecacie? kupujecie?
8- herbatka rumiankowa czy koperkowa?
9- sol fizjologiczna do przymywania oczu? - a moze wystarczy zwykla woda
10 - cos na gorączkę dla maluszka?

a moze w cos jeszcze poradzicie sie zaopatrzyc?
Taki Must Have sezonu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:04   #1810
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko kochana, bo mnie mama nauczyła, że nigdy przenigdy nie mozna dac sie zdominowac i byc o krok za facetem- chocby miał szczerozlote serce i byl okazem dobroci. Nie twierdze, że mój jakis zły jest, że pije, bije, awanturuje sie- co to to nie, ale swoje humory ma i jakies widzimisie,a to mnie wkurza maksymalnie....
także dobra jestem, ale doczasu..
poza tym- charakter mam taki, ze jak mi ktos wlezie pod paznokcie to dłużna nie jestem, powiedziłabym - cholera ze mnie pod tym względem, bo sobie nie pozwole- na zasadzie jak mnie nie widac (163cm) to niech chociaz słychac bedzie
bo po prawdzie to ja taka jestem, że sobie nie kupie a jemu tak- zrobiłam mu mikolajowo prezent- na zegarek sie slinił u jubilera już latem- uskladałm i kupiłam- a odłożyc sobie na lewo 280 zł jak sie nie pracuje to wyzsza matematyka jest, sobie nic nie kupiłam chociaz łancuszek mi sie przerwał.... ale taka jestem, dobry jest dla mnie to niech ma.
Ale podskakiwac sobie nie pozowle

no i zadziałało- sklełam na czym swiat stoi, zagroziłam kulinarnym strajkiem i po obiedzie jedziemy
Uff, w pore sie ogarnal ten Twoj chlop na szczescie

Tez taka zawsze bylam woec facetow (przynajmniej przyjaciolka tak twierdzila), ale przy obecnym TZ taka metoda sie nie sprawdza, bo on jest jeszcze bardziej zlosliwy niz ja

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:07   #1811
badziabadzia
Zakorzenienie

Ja z rzeczy apteczno kosmetycznych nie mam nic ale licze na to ze nawet jak sie niespodziewanie zacznie to tz wszystko kupi

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Neti, mi sie te kocyki bardzo podobaja ciekawe tylko czy cieple sa...?
Stary 2012-12-04, 13:07   #1812
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jak ja uwielbiam allegro - wylicytowałam skórzane (ze skóry naturalnej, ofkors) oficerki w stanie idealnym za 7zł.

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
wszystkim Baska naj naj
U mnie dobrze Marysia kokpie jak szaleniec - upatrzyla sobie moj zoladek waga tak ak piszecie to mnie przeraza bo u mnie poszlo jakos inaczej, od wyjsciowej jest -8kg ciaza poskutkowala jak dobra dzieta odchudzajaca lekarz stwierdzil, ze jak tylo Mala rosnie to wszystko ok. czekam na dostawe wozka, lozeczko turystyczne jest w razie co jak nie zdazymy zakupic normalnego, ktore jest osadzone w rodzinnym budzeie na styczen
No mój lekarz mówi tak samo, bo u mnie tylko 5,5kg przyrostu - dopóki dziecko rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, to nie ma się czym martwić. Jeśli kobieta się normalnie odżywia, a i tak waga nie podchodzi zbyt szybko do góry, to po prostu tak organizm działa i tyle, on sam wie najlepiej, co jest dobre dla dziecka. Dlatego niektóre kobiety tyją mniej, drugie więcej, a trzecie wcale, no bo taka nasza natura - słowa mojego lekarza sprzed tygodnia.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:08   #1813
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Przyjechał dziś kurier z parowarem, więc będzie debiut obiadowy Ciekawe jak będzie smakowało.
ooo to koniecznie czekam na recenzje, bo mama chce mi kupic

Nawijko, to mój powiem Ci tak- niby policjant, w pracy posłuch musi miec i chyba ma- bo już 8 lat pracuje ale w domku ze mną startu nie ma jakby mnie nie kochal to by mnie dawno zabił- już nie raz to słyszałam
prawda jest taka- mieszkam u niego, on zarabia a ja trzymam kase, ale charakter ma w tym względzie dobry, ze nie próbuje wyjsc przed szereg
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:12   #1814
elllmi
Zakorzenienie

hej
nie wyspałam się w ogóle, bo całą noc takie dziwne twardnienie brzucha miałam, aż mi ciężko oddychać było do tej pory takie cos się raz albo dwa razy na tydzień zdarzało, a teraz kilka razy dziennie

byłam na podwórku porzucać się śnieżkami z piesem

tak nadrabiałam od rana i po wpisie Hosenki miałam nadzieję, że jak dojdę do końca, to już się odezwie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Na skomentowanie wrzucę taki tekścik, bardzo mi się spodobał
Mężczyzna wraca do domu i widzi taki oto obrazek: pięcioro dzieci szaleje, umorusane, mieszkanie wygląda jakby przeszło przez nie tornado, zabawki i ciuchy rozrzucone, telewizor wyje, pies szczeka, gazety porozrzucane... A w kuchni... Lepiej nie mówić, jedzenie na podłodze, na kuchence spalone garnki, w zlewie stosy naczyń, brudna podłoga, drzwi od lodówki otwarte... Mężczyzna szuka żony, gdy znalazł - w pobrudzonych, pogniecionych ciuchach, z potarganymi włosami, twarzą zmęczoną okrutnie - ona go pyta z uśmiechem, jak minął mu dzień. On patrzy na nią i pyta zdezorientowany: "Co tutaj dzisiaj się wydarzyło?". Żona na to: "Wiesz, każdego dnia, gdy wracasz z pracy do domu pytasz, co ja robiłam przez cały dzień?". "Tak - potakuje mąż". Na co zona: "No właśnie, to dzisiaj nic nie zrobiłam".

lubię to

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
o kurde, już nie wiem, który gorszy

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

-
Dziewczyny doradzcie mi

chce kupic album na chrzciny dla chrzesnicy i powiedzcie mi ktory sie Wam bardziej podoba rozwazam:

http://allegro.pl/sliczny-album-rozo...842275858.html

i

http://allegro.pl/rozowy-album-kokar...829478263.html
wg mnie drugi

Cytat:
Ah, i zapomnialam sie pochwalić
dzwonilam wczoraj do tej mojej slodkiej poradni zapytac sie o wyniki bo w piatek wzieli mi mocz i krew do badania i znow wszystko jest ok, tak jak u zdrowej osoby takze juz nie musze tam chodzić

Cytat:
u mnie tez widze taki jasny fiolet, nawet bardziej róż. jak nie jestes pewna to lepiej nie kupuj, poszukaj czegos w normalnym sklepie.
no własnie też doszłam do takiego wniosku, że nie kupuje; a tak w ogóle, to chyba kupie jakąś naklejkę i będzie po problemie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Macie moze tak ze Wam sie jakby odbija ale tak jakby mialo sie ulac? Jeju ja mam tak od paru dni... nie wiem czy to sprawka tego ze zoladek blizej i mi sie odbija i jaraz chce wylatywac bleeee
ja mam już tak od dawna, paskudne to jest i potem tak dziwnie w gardle piecze, bleeee; ja od razu mlekiem zapijam, bo pomaga

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:12   #1815
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No mój lekarz mówi tak samo, bo u mnie tylko 5,5kg przyrostu - dopóki dziecko rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, to nie ma się czym martwić. Jeśli kobieta się normalnie odżywia, a i tak waga nie podchodzi zbyt szybko do góry, to po prostu tak organizm działa i tyle, on sam wie najlepiej, co jest dobre dla dziecka. Dlatego niektóre kobiety tyją mniej, drugie więcej, a trzecie wcale, no bo taka nasza natura - słowa mojego lekarza sprzed tygodnia.
jakbym przytyla te 8 kg to spoko, ae ja schudlam i waze o 8 kg mniej niz na poczatku ciazy
Stary 2012-12-04, 13:15   #1816
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
a to spryciula! a to był juz główką w dól? spokojnie, ma jeszcze mnostwo czasu i miejsca zeby sobie fikac w te i we wte

do tej pory przy zakupach zastanawialam sie głownie nad kolorem i wzorem ale teraz zrobiło sie juz poważnie, i duzo trudniej.
poniewaz calodobowa apteka jest w miescie oddalonym 25 km wiec wolałabym miec podsatwowe "leki" w domku i nie martwic sie na zapas
a wiec uwaga
poczekac?

Taki Must Have sezonu
ojojoj..... Kochana, ale ty się rozpędzasz
- ja bym na krocze juz nie cudowała, jak masz jelonka
- oktanisept podobno warto- mozna sobie tez psiknąc tu i owdzie
- co do emilentów i rumianku-według mnie nie szalej- najpierw umyj zwyklym mydełkiem bambino i wtedy zobaczysz co bedzie sie działo, bo jakod razu tak skóre maluchowi przyzwyczaisz to potem strasznie delikatny bedzie
- aftin (na plesniawki?) podobno warto miec
- herbatka- hmmm, nie nastawiaj sie na kolki bo moze akurat was minie? jakby co - zdazysz kupic
- do oczków woda powinna wystarczyc
- ja jeszcze dołożyłabym do listy wode morską do noska (Disnemar, Marimar czy cos w tym stylu)
Stary 2012-12-04, 13:15   #1817
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Nie tak daleko, bo ode mnie do Żywca jedzie się jakieś 20-25 min. Ale w zimie różnie może być. Jak nas np. zasypie, albo drogi będą beznadziejne, nieodśnieżone to będzie nie za ciekawie. Dlatego liczę na to, ze nie będzie jakiś mega intensywnych opadów śniegu w tym roku przynajmniej wtedy jak będę rodzić.
To wcale Ci sie nie dziwie, ze troszke obawiasz sie tej drogi.

Cytat:
Trzymam kciuki żeby się odwrócił i głową na świat pchał
Za mojego tez poprosze

Cytat:
a wiec uwaga
poczekac?

Taki Must Have sezonu
5 - ja bym poczekala, moze te rzeczy wcale nie beda potrzebne?
6 - polozna na SR mowila, ze odchodzi sie od dodawania rumianku do kapieli, bo lubi uczulac

Stary 2012-12-04, 13:16   #1818
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jak ja uwielbiam allegro - wylicytowałam skórzane (ze skóry naturalnej, ofkors) oficerki w stanie idealnym za 7zł.
Black ty pieronico chyba ci zlecenia bede podsyłac, ja nigdy nic nie umiem trafic za grosze
Stary 2012-12-04, 13:18   #1819
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, to mój powiem Ci tak- niby policjant, w pracy posłuch musi miec i chyba ma- bo już 8 lat pracuje ale w domku ze mną startu nie ma jakby mnie nie kochal to by mnie dawno zabił- już nie raz to słyszałam
prawda jest taka- mieszkam u niego, on zarabia a ja trzymam kase, ale charakter ma w tym względzie dobry, ze nie próbuje wyjsc przed szereg
Wlasnie, przeciez Twoj jest policjantem!
A tu wychodzi na to, ze Ty sie minelas z powolaniem

Cytat:
jakbym przytyla te 8 kg to spoko, ae ja schudlam i waze o 8 kg mniej niz na poczatku ciazy
O, kurcze, ale jaja
Najwazniejsze, ze maluszkowi to nie szkodzi, a i Ty pewnie dobrze sie z tym czujesz :P

Stary 2012-12-04, 13:19   #1820
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja nie wiem juz co mam zryc zeby ten cukier nie wychodzil wysoki :/
Zjadlam na sniadanie 2 kromki razowca z szynka, serem i ogorem oraz 2 lyzki musli ze szklanka mleka i co? I KURNA 170 cukier po godzinie Moze sie podnosi ze stresu bo przed kazdym kluciem cholera mnie bierze.
Cytat:
Przeczytaj skład tego razowca, czy to na prawdę razowe, czy barwione karmelem i jaka mąka, musli z cukrem w składzie i owocami? Niedobre wtedy. Mleko chyba też może podnieść cukier z tego co pamiętam, ale może się ktoś bardziej zorientowany wypowie.
Dokładnie tak w twoim przypadku tylko i wyłacznie 100% chleb zytni, nawet bez 1% domieszki pszennej, musli odpada, zamiast tego płatki owsiane, chuda wedlinka najlepiej drobiowa

Cytat:
U mnie dobrze Marysia kokpie jak szaleniec - upatrzyla sobie moj zoladek waga tak ak piszecie to mnie przeraza bo u mnie poszlo jakos inaczej, od wyjsciowej jest -8kg ciaza poskutkowala jak dobra dzieta odchudzajaca lekarz stwierdzil, ze jak tylo Mala rosnie to wszystko ok.
Hej hej
- 8kg! to pobiłaś nas wszystkie i to z nawiązką najwazniejsze ze z dzidzia w porzadku!

Stary 2012-12-04, 13:24   #1821
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pstryczku- ja bym jeszcze jakis kremik do buzi wzieła na mróz jak nie masz
Stary 2012-12-04, 13:24   #1822
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

a wiec uwaga
poczekac?

Taki Must Have sezonu
Oczywiście piszę wg siebie, co ja bym zrobiła

1. Tylko biały jeleń i TR, ewentualnie kora dębu do nasiadówek
2. Paracetamol w tabletkach dla dorosłych, plus taki w czopkach dla dzieci. Pyralginę wzięłabym dodatkowo dla siebie, na wypadek dużej gorączki przy zastojach w piersi, na mnie tylko pyralgina działa wtedy.
3. Ja kupuję spirytus i będę rozcieńczać na początku, Octenisept sbie odpuszczam bo drogi bardzo wg mnie.
4. Linomag dla Małej, Ziajka dla siebie na brodawki, dodatkowo Tormentalum czytałam, że na odparzenie mocne jest dobry.
5. Z emolientami się wstrzymuję.
6. Rumianek tylko w formie herbatki kupuję, ale zwykłej w saszetkach, w razie potrzeby będę używać.
7. Aftinu nie kupuję, wg mnie kiepsko działa.
8. Rumiankowa
9. Sól możesz kupić, nie jest droga, tak na wszelki wypadek. Ja na poczatku chcę oczka przemywać przegotowaną wodą.
10. Ten paracetamol w czopkach

Dodatkowo kupuję maść majerankową na katar dla Małej i sól morską w sprayu do noska. No i jakieś gaziki jałowe, ale czyste.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:27   #1823
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

5 - ja bym poczekala, moze te rzeczy wcale nie beda potrzebne?
6 - polozna na SR mowila, ze odchodzi sie od dodawania rumianku do kapieli, bo lubi uczulac
Cytat:
ojojoj..... Kochana, ale ty się rozpędzasz
- ja bym na krocze juz nie cudowała, jak masz jelonka
- oktanisept podobno warto- mozna sobie tez psiknąc tu i owdzie
- co do emilentów i rumianku-według mnie nie szalej- najpierw umyj zwyklym mydełkiem bambino i wtedy zobaczysz co bedzie sie działo, bo jakod razu tak skóre maluchowi przyzwyczaisz to potem strasznie delikatny bedzie
- aftin (na plesniawki?) podobno warto miec
- herbatka- hmmm, nie nastawiaj sie na kolki bo moze akurat was minie? jakby co - zdazysz kupic
- do oczków woda powinna wystarczyc
- ja jeszcze dołożyłabym do listy wode morską do noska (Disnemar, Marimar czy cos w tym stylu)
Cytat:
Pstryczku- ja bym jeszcze jakis kremik do buzi wzieła na mróz jak nie masz
juz jak was zameczac to raz a porzadnie
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi wykresliłam co nie co, od razu lista bardziej przejrzysta sie zrobiła
krem i spray do nosa mam

a co na gorączkę? czym ją zbić u takiego maluszka?

Stary 2012-12-04, 13:27   #1824
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
a
poczekac?

Taki Must Have sezonu
A po co to pogrubione?
Na odparzenia? Kurde, a co z Sudocremem? Gubie sie

Stary 2012-12-04, 13:29   #1825
nafiyqa
Zakorzenienie

Pstryczku, goraczke u malucha wydaje mi sie, ze mozna zbic paracetamolem w czopkach, oczywiscie tym dla niemowlat.

Stary 2012-12-04, 13:30   #1826
litllesweetangel
Lurker ;)

Chlebek na pewno jest dobry. Dostalam od poloznej liste co, ile, czego jest na 1WW i ile WW musze zjesc na posilek. I do tego sie stosuje ale caly czas cos jest nie tak. Ehhh predzej malej zaszkodzi moj stres niz cukier chyba...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:31   #1827
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ser żółty nie jest w dużej ilości wskazany w cukrzycy

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2012-12-04 o 17:30
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:31   #1828
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
O, kurcze, ale jaja
Najwazniejsze, ze maluszkowi to nie szkodzi, a i Ty pewnie dobrze sie z tym czujesz :P
Mala rosnie a mnie bozki spadaja, nie wiem jak ja to zrobilam. wiem, ze w poprzedniej ciazy pierwsze 5 iesiecy chudlm po ilogramie a nastepnie utylam 10. teraz koncze 7 miesiac i jest 8 kg mniej. mam nadzieje ze teraz nie przybede duzo. a wcale sie duzo nie ruszam, bo mam nakazany oszczedny tryb zycia i jak najwiecej przytulania sie do sofy czy lozeczka
Stary 2012-12-04, 13:31   #1829
sylwietta1988
Zakorzenienie

Nawijka, to pogrubione u Pstryczka to masci na brodawki jakby były poranione w czasie karmienia, ceny do 15 zł.
A sudocrem na odparzenia jest, ja akurat mam w domu duze opakowanie bo przed ciążą tylko on pomagał mi na wypryski na twarzy.

Pstryczku a jaki masz ten kremik na buzie>
Stary 2012-12-04, 13:33   #1830
BlackSanctum
Zakorzenienie

...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-04 o 14:30
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości