Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 12:21   #4771
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

hump-pytałam,z ryjem wyleciała,że mam czekać a nie się pluć
i twierdzi,że mają czas do 5tego..
skoro tak to czemu w zeszłym mcu poł kasy było ostatniego a poł po 1wszym z przeprosinami bo święto..
ona nawt nie wie kiedy są wypłaty
jak nie przyjdzie tym o 15.30 to sama sobie wypłacę z kasy, wpłacę jak dojdzie.jak nie to nie.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:22   #4772
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No, literówka mi się zaplątała
Skrobaczka
Mamy polew, bo mszę ślubną prowadził nam ksiądz o nazwisku Piekło. A teraz ginekolog Skrobarczyk. Tż łazi i "oooo, jutro idziemy do Pana Skrobaczki, hura" i się nabija.

No i dzisiaj wizyta, od rana się stresuję, jak tam dzidziol. Wczoraj mnie brzuch bolał tak dziwnie, jakbym miała zakwasy. Zobaczymy. Chyba zawsze tak jest przed wizytą... :/

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:30   #4773
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Co dostajemy? Chyba, że miało być zostajecie, to tak, na razie zostajemy. Tż jeszcze go nie zna, ale jest to dla niego Pan Skrobaczka.

Jaka cena! Za łóżeczko, komodę i szafę tak naprawdę, bo ta półeczka, to dwie zbite deski. Jak dla mnie cena nie jest warta towaru.

lite drewno to jest dlatego tyle kosztuje to nie ikea

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

właśnie jak patrzyłam na innych zdjęciach to ten kolor nie jest aż tak czerwony, widziałam podobny na żywo i myślę, że nie będzie źle

o ! znalazłam real photo:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (21,8 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-12-04 o 12:33
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:32   #4774
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
U nas podobnie. Z tym, że chcę jeszcze komodę bo mimo, że szafa spora to jednak prawie cała zapełniona Tylko muszę sobie tą komodę wymyślić najpierw a nie mogę się zdecydować
komodę mamy w sypialni, więc jak młode będzie grzeczne to może odstąpimy mu 1 szufladę na pewien czas.

Cytat:
Napisane przez axella
hump-pytałam,z ryjem wyleciała,że mam czekać a nie się pluć
i twierdzi,że mają czas do 5tego..
skoro tak to czemu w zeszłym mcu poł kasy było ostatniego a poł po 1wszym z przeprosinami bo święto..
ona nawt nie wie kiedy są wypłaty
jak nie przyjdzie tym o 15.30 to sama sobie wypłacę z kasy, wpłacę jak dojdzie.jak nie to nie
głupia to jednak za mało powiedziane

Cytat:
Napisane przez anoxee
Mamy polew, bo mszę ślubną prowadził nam ksiądz o nazwisku Piekło. A teraz ginekolog Skrobarczyk. Tż łazi i "oooo, jutro idziemy do Pana Skrobaczki, hura" i się nabija

i za wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:34   #4775
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy polew, bo mszę ślubną prowadził nam ksiądz o nazwisku Piekło.
miałam na studiach profesora Piekło i kiedyś koleżanka poszła z rana (półprzytomna po nieprzespanej nocy) i się pyta czy jest już może profesor Diabeł
Stary 2012-12-04, 12:38   #4776
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
miałam na studiach profesora Piekło i kiedyś koleżanka poszła z rana (półprzytomna po nieprzespanej nocy) i się pyta czy jest już może profesor Diabeł
diabeł z piekła rodem
Stary 2012-12-04, 12:39   #4777
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny pomóżcie mi wybrac piłkę do ćwiczeń bo zwairuje... pochodziłam i kręgosłup daje czadu
Stary 2012-12-04, 12:42   #4778
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Mamy polew, bo mszę ślubną prowadził nam ksiądz o nazwisku Piekło. A teraz ginekolog Skrobarczyk. Tż łazi i "oooo, jutro idziemy do Pana Skrobaczki, hura" i się nabija.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
No i dzisiaj wizyta, od rana się stresuję, jak tam dzidziol. Wczoraj mnie brzuch bolał tak dziwnie, jakbym miała zakwasy. Zobaczymy. Chyba zawsze tak jest przed wizytą... :/
Będzie dobrze

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:46   #4779
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
dziewczyny pomóżcie mi wybrac piłkę do ćwiczeń bo zwairuje... pochodziłam i kręgosłup daje czadu
a co masz do wyboru? z tego co widziałam u siebie na fitnesie to są mniejsze (~55 cm) i trochę większe (~65 cm). ja ćwiczyłam na tej mniejszej i ćwiczyło mi się dobrze. myśle że ta większa może być dla wyższych osób, bo większość używała tych mniejszych
Stary 2012-12-04, 12:49   #4780
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:49   #4781
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
w końcu. a co z meblami?

jak patrzę na siebie, to może być prawda
meble niby jutro albo pojutrze
Cytat:
a co masz do wyboru? z tego co widziałam u siebie na fitnesie to są mniejsze (~55 cm) i trochę większe (~65 cm). ja ćwiczyłam na tej mniejszej i ćwiczyło mi się dobrze. myśle że ta większa może być dla wyższych osób, bo większość używała tych mniejszych
kurde boje sie co dalej z kręgosłupem na takim etapie jak juz mnie boli...
Stary 2012-12-04, 12:52   #4782
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie się to nazwisko źle kojarzy jeśli chodzi o ciążę ale lekarz słyszałam bardzo fajny, z resztą sama to potwierdziłaś

Nie stresuj się, wszystko dobrze Mi już ten stres przed wizytowy przeszedł

Cytat:
komodę mamy w sypialni, więc jak młode będzie grzeczne to może odstąpimy mu 1 szufladę na pewien czas.
A to moje będzie miało od razu na bogato cała komoda dla niego

Cytat:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 12:53   #4783
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
brzuszek masz jeszcze mały więc się oszczędzaj bo później będziesz dźwigać

my dziś zamówimy tą szafkę na buty, a w niedziele rozglądniemy się za łóżkiem w kielcach.
Właśnie dziewczyny z kielc polecacie sklep dek czy dec, jakoś tak. Bo w planach mieliśmy merkury market i nie weim czy do tego dek też jechać bo trochę nie po drodze.
Stary 2012-12-04, 12:53   #4784
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
jesteś pod opieką lekarza, więc nie ma co dodatkowo się stresować, tylko przedyskutować tą kwestię z nim. poza tym są specjalne zestawy ćwiczeń, i powinnaś po nich poczuć się lepiej.
Stary 2012-12-04, 12:54   #4785
nuna2
Zakorzenienie

http://www.pilkifitness.pl/Insportli...BRNA_1371.html

a to??
Stary 2012-12-04, 12:54   #4786
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
moje też, tylko jeszcze TŻta muszę wyrzucić do szafy
Stary 2012-12-04, 12:56   #4787
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
może być ale dość droga, znajdziesz taniej
Cytat:
moje też, tylko jeszcze TŻta muszę wyrzucić do szafy
a jaką macie komodę? bo zastanawiam się czy zrobić same szuflady, czy szuflady + półki i nie wiem co będzie wygodniejsze

Stary 2012-12-04, 12:58   #4788
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
lite drewno to jest dlatego tyle kosztuje to nie ikea
No chyba, że tak. Powtórzę, to co już kiedyś mówiłam. Wszystko zależy od tego jaki mamy budżet. Ja bym sobie nie pozwoliła na takie meble, bo najzwyczajniej w świecie byłoby by szkoda pieniędzy. Wolałabym kupić już takie mebelki, które się przydadzą większemu dziecku. Ale przecież każdy robi wg swojego uznania.

Cytat:
Buhahahaha, leżę i kwiczę.

Jenny

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:01   #4789
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a jaką macie komodę? bo zastanawiam się czy zrobić same szuflady, czy szuflady + półki i nie wiem co będzie wygodniejsze
komoda z ikeii- mam dwie i jestem bardzo zadowolona. Z obserwacji mam widzę że komody są o wiele praktyczniejsze, bo masz osobną niską kupkę na body, śpiochy itd a w szafce to jednak musisz kłaść jedno na drugim i trudniej coś odnaleźć.

Ja zmykam robić ciasto na pizze, nuna też zmyka do pierogów
Stary 2012-12-04, 13:02   #4790
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Justi nie wiem czy nie rozpieścicie maluszka za bardzo takim przepychem

nuna, poszukaj na ceneo - spokojnie znajdziesz piłkę w granicach 20-30 zł
Stary 2012-12-04, 13:03   #4791
maarchewka
Zakorzenienie

Kur.d.e zamówiłam mamie płytę gazową. Przyjechała bezpośrednio do niej. Ona nie sprawdziła przy kurierze a okazało się, że podrapana, bo ruszt się odkleił i podrapał.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:04   #4792
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zmykam robić ciasto na pizze, nuna też zmyka do pierogów
róbcie te pyszności, a ja robię sobie przerwę na jedzenie w takim razie
Stary 2012-12-04, 13:10   #4793
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
komoda z ikeii- mam dwie i jestem bardzo zadowolona. Z obserwacji mam widzę że komody są o wiele praktyczniejsze, bo masz osobną niską kupkę na body, śpiochy itd a w szafce to jednak musisz kłaść jedno na drugim i trudniej coś odnaleźć.
Szuflady rozumiem? Ja właśnie myślę aby zrobić 2/3 szuflad i 1/3 szafek (byłoby na paczkę pampersów i inne większe sprawy) Muszę pooglądać
Cytat:
Justi nie wiem czy nie rozpieścicie maluszka za bardzo takim przepychem
Myślisz? To może karton przyniosę ze strychu

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Kur.d.e zamówiłam mamie płytę gazową. Przyjechała bezpośrednio do niej. Ona nie sprawdziła przy kurierze a okazało się, że podrapana, bo ruszt się odkleił i podrapał.
O kurde ale może będzie jeszcze możliwość aby wymienić. Swoją drogą jaki kretyn nie zabezpieczył rusztu

Stary 2012-12-04, 13:10   #4794
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ponadrabiam potem w domu, bo mi na kom niewygodnie sie strasznie czyta, zajrzalam sie tylko wyzalic ze daja mi konskie dawki lekow rozkurczowych. Plus te hormony co biore, dziecko bedzie nacpane :/ a jeszcze jak sie lekarz dowiedzial ze srednio co drugi dzien mnie boli to stwierdzil ze bede musiala je brac codziennie :/
czekamy na CIebie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hejka
U mnie i malucha wszystko dobrze, jutro zaczynamy 15 tydzień Już od 4 dni żadnych mdłości i pawików
Lady piękny brzuszek U mnie w dalszym ciągu jest niewielki...
Pozdrawiamy mamuśki
Brawa za 15tc!!!!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
Widze ,że wszytkie smacznie jeszcze śpicie ja niestety tą noc to prawie nieprzespałam, bo Tż w środku nocy w delegacji wyjeżdzał i mnie obudził

Niedługo mykam na badania, musze dziś awidność toksoplazmozy zrobić- kolejne 80 zł bo robiłam już tokso 3 razy i zawsze mi niejednoznaczny wynik wychodzi Oby się okazało,że chorowałam przed ciążą, bo na ewentualne leczenie musiałabym jeździć do Łodzi
Oby wyniki wyszły już dobrze

Cytat:
piekny brzuszek

czmeu mój sié zaczyna pod pępkiem;(

dzisiaj zaczynamy 13-ty tydzień dziecko mi utyło trochę :P
Brawa za 13tc!!!!

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
brzuszek jednoznacznie ciążowy ale masz piękne włosy..

znajoma dermatolog mówiła, że te ciążowe babydreamy są składowo bardzo fajne i że spokojnie wystarczą, bo przy tego rodzaju kosmetykach ważniejsza jest regularność (tutaj na razie leżę po całości, raz dziennie mi się przypomni po prysznicu.. )

gratuluję, mam nadzieję, że te 4 dni się już przedłużą do końca
właśnie sobie uświadomiłam, że zaczynam dziś 19 tc, jak to leci

no, to jest chyba w szpitalu najgorsze, ja się ratowałam w takie noce słuchaniem audiobooków - ale to musi być cudnie wreszcie czuć maleństwo trzymam kciuki, żeby nie trzeba było Was długo trzymać

a u mnie ostatnio jakiś spadek nastroju, stąd tak przycichłam. Jeszcze mi się śnią koszmary "emocjonalne" (dziś: że mąż się przytulał do kobiety, która kiedyś była mu bliska). Nie wiem. Jakoś mi smutno.
Brawa za 19tc!!!!

Cytat:
niech maleństwo przybiera masy i rośnie w siłę

pearl za 19t

nuna

a ja jestem zła. teściostwo mnie znów wkurzyło . mąż ma w sobotę urodziny - zaprosiliśmy ich, zaplanowaliśmy że przygotuję tort etc. ja już od 2 tygodni o tym myślę, bo tortu nigdy nie robiłam a ci dzwonią wczoraj późnym wieczorem, że im nie pasuje termin urodzin męża, bo wtedy jego kuzynka robi imieniny na wsi i do nas mogą przyjść w niedzielę - szkoda tylko że my i moi rodzice pracują w poniedziałek od rana i niedziela nie jest dla nas dobrym terminem znowu mi podpadli
WIesz co? Skoro byli uprzedzeni sporo wcześniej a mimo to w ostatniej chwili robią Wam taki numer na korzyść jakiejś tam kuzynki to ok...Ty zrób impreze według swoich planów tak jak miało być, a oni przyjadą na kawę i kawałek torta jak im pasuje,ale już bez imprezki.
Czego Ty masz rezygnować ze swoich planów skoro oni Cię olali...

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Się przywitam tylko i lecę dalej pracować, tym razem w teren. Za oknem nowa dostawa śniegu, znowu będzie odśnieżanie
Vil nie martw się, lekarze wiedzą co dobre dla Ciebie i dzidziusia

A ja dzisiaj 16tc/16tc1d według ... moich wspomnień wakacyjnych
Jak ja bym chciała tak czuć maluszka i wiedzieć, że to ono a nie jelita
Tak czy siak zaczynasz 17tc brawo!!!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Grunt, że z maluchem wszystko ok! Wszystko będzie dobrze!

Nie dobijemy, bo nie po to tutaj jesteśmy. Głowa do góry! Po każdej burzy wychodzi słońce!

My mieliśmy w tym roku kijowo urlop bo koniec sierpnia/początek września. Chcieliśmy nad nasze morze pojechać, a że pogoda była gorzej niż zła, w sobotę popołudniu Mąż rzucił tym szalonym pomysłem, a we wtorek rano już siedzieliśmy w aucie I nie żałujemy!
Też byśmy chcieli gdzieś jeszcze się wybrać, ale w ciąży raczej nie wypali, bo być może czeka nas kupno mieszkania (ewentualnie zmiana stancji) no i kupno wyprawki, a to raczej nie małe koszta. Po narodzeniu maluszka też raczej odpada, bo podróż z malutką dzidzią autem może być uciążliwa, a Mężu nie wsiądzie do samolotu Tak więc w tym roku wakacji niet!

Dokładnie. Moim zadaniem tak właśnie jest najlepiej. My po nowym roku zaczniemy coś patrzeć.

cudowny brzuszek!

Spokojnie, mój też zaczyna się pod pępkiem i wygląda jak przeżarty brzuszek, a nie ciążowy.

Mi też ustąpiły, tak więc chyba taka kolej rzeczy (ja jestem w 12t6d).

http://www.youtube.com/watch?v=_EdZbopNeS8

Dzień dobry!
Nadrobiłam. Ufff
Nie rozpisuję się, żeby nie zamulić tyłka przed kompem. Muszę jakoś wypełnić sobie czas do 17:30, bo zaraz osiwieję! Jakby było mało, to Mąż przypomniał teściom, że ma dzisiaj imieniny, więc Ci się wprosili. A ja nie mam ochoty na gości. Nie dzisiaj. Nie po wizycie, bo nie wiadomo co usłyszę. I w dodatku dałam Mu wczoraj prezent, bo nie mogłam się doczekać Jego reakcji no i mnie rozczarował. "O, książka?!? Przecież ja nie lubię czytać" Kutfa. Edycja limitowana, tylko w Empiku, którego nie mamy w mieście, o Jego ukochanym Messim... Obiadu dzisiaj nie będzie! I nie zrobię kopca kreta!

Taki jakiś dzień na NIE mam dzisiaj...
Ehhh Ci faceci..Zero wyczucia:/

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dobry
witam się z mojej przeklętej pracy..
farelka ch**a daje i siędzę w 3xswetrze i wielkim szalu zawiązanym na pół twarzy..
później będzie czas na płaszcz...

spadł u mnie snieg, tony śniegu.. tata kochany dzwoni do mnie o 9tej i mói "zbieraj się i schodź na dół, wszystko stoi-zawioze Cię"
no i faktycznie okazało się,że ten super hiper snieg ubił się na błyszczący, świecący mega gładki lód.. i 20km/h to był max..

gdyby nie to,że mnie podwiózł nie zdązyłabym na bank..

dziś szefowa przyjdzie.. eh, już mi się nie chce z babą gadać :/

ale za to Pani z MB przywiozła moje zamówione grube(1ooden to grube???) rajty ciążowe i leginsy w moim rozmiarze, dłuuuuugo szukałą, z 3tyg
ale są, oby wypłątka spłynęła na konto i pójde kupić.

jutro start firmy
Trzymam kciuki za firme,abyś już nie musiała się użerać z tym babskiem!

Cytat:

Będzie ok!!! Trzymam kciuki za wizyte

uffff nadrobiłam Was

Aaaaa co do skarbówki to wyjaśniło się o tyle,że mąż owszem złożył zeznanie tak jak wam mówiłam ale nie w terminie.. Dostanie mandat kredytowy 200zł i po wszystkim...Dla nas to sporo , ale i tak cieszę się,że tylko na tym się skończyło.

Co do opieki to też wyjaśniłam, moje papiery z tamtej gminy przejdą do tutejszego mopsu, gdzie obecnie przebywam i dostanę tutaj w grudniu pieniążki normalnie
Byłam dzisiaj się dowiadywać.

Ufff chociaż tyle

No i z pracą męża niestety kicha..Całą zeszłą noc wracał do domu, był nad ranem.. Dzisiaj będzie dzwonił w kilka miejsc bo ta praca na Wrocławiu nie aktualna już;/ Ale mimo wszystko wierzę,że wyjdziemy z tego bo nie z takiego bagna wychodziliśmy przez ostatnie 8 lat..

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:26   #4795
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeee no...
napisałam,że mi przeszło a po dwu minutowej rozmowie mam ochotę ją rozszarpać.
zachciało jej się ksero dowodu.na dziś.na teraz.
c**j ją obchodzi to,że ksero tu NIE MA.
jak mam to zrobic?!?!?!?!?!?!?!??!?! ?!?!?!

gdyby nie ciąża tę robotę rzuciłabym dziś, teraz.
to jest przegina.drzeć się,wyzywać i wymagać kur wa niemozliwego.
kochana niestresuj się pamiętaj o maleństwie ruszy firma to bedziesz mogła rzucić prace

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
dziewczyny a jak wy używacie oliwki?? bo jak na mokro to ona się nie wytrze z recznikiem??
witajcie rozstępy na cycach u mnie...
ja używam oliwki zaraz po kąpieli, a nadmiar wycieram ręcznikiem
a co do rozstępów na piersiach to raz wieczorem spanikowałam,że się już pojawiły....a okazało się ,że to szew od stanika się poodbijał

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
aaaa w końcu znalazłam meble dla pączka

poprzednie odpadły bo było za duże łóżko - 140 i by mi się nie zmieściło między ścianą a parapetem, więc szukałam 120 i mam
http://allegro.pl/zestaw-mebli-dziec...836023287.html
ładne mebelki zresztą wszystkie ładne jak się je tak ogląda na necie
Ciekawe czy ja bede miałą możliwość kupowania mebelków przed porodem....o ile uda nam się kupić większe mieszkanie jak planujemy

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Mysia fajne mebelki ale kolor dla mnie straszny

A jak tak patrzę na ceny tych mebelków to naprawdę doceniam to, że mam męża stolarza
no fajnie jak masz stolarza, bo takie cudne meble np. do zabudowy kuchni lub szafy do zabudowy do przedpokoju można zrobić i mieć inne niż wszyscy

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

zbieram się bo u nas w jednej galerii otwierają dziś pepco i chcę kupić jakąs może sukienkę dla córy bo ona lubi a i może coś dzidziusiowego mi wpadnie choć szaleć nie mogę bo ten miesiąc choć poczatek dopiero ale już kasa cała rozplanowana, opłaty, życie tj jedzenie itd. plus prezenty dla małej i męża urodziny, ubezpieczenie auta, dwa szaleństwa bo wieżę chcę kupić co będzie w biedrze w czwartek, upatrzyłam ją sobie wcześniej a tu w biedrze stówę taniej niż normalnie będzie, no i oficerki zimowe kupuję bo wszystko mam na obcasie i kasy nie ma. Nie cierpię grudnia i stycznia zwłaszcza bo zawsze są najcięższe u mnie finansowo
to powodzonka na zakupach ja też twierdze,że przełom starego i nowego roku to najgorsze miesiące odno,śnie kasy....ja też musze kupić sobie buty zimowe na dniach bo niemam jeszcze
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:27   #4796
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
lonely- co do oliwki to może Ty tak jak ja szukasz i dlatego nie możesz znaleźć ja chodziłam ze trzy razy do 2 róznych rossmanów i zastanawiałam się jak to możliwe że nie ma tej oliwki a szukałam na dziale dziecięcym a one są tak gdzie inne balsamy i oliwki więc jeśli to ten sam powód to sprawdź tam a jeśli nie ten powód to proszę ze mnie nie śmiać się jak można mieć taki zakuty łeb

zbieram się bo u nas w jednej galerii otwierają dziś pepco i chcę kupić jakąs może sukienkę dla córy bo ona lubi a i może coś dzidziusiowego mi wpadnie choć szaleć nie mogę bo ten miesiąc choć poczatek dopiero ale już kasa cała rozplanowana, opłaty, życie tj jedzenie itd. plus prezenty dla małej i męża urodziny, ubezpieczenie auta, dwa szaleństwa bo wieżę chcę kupić co będzie w biedrze w czwartek, upatrzyłam ją sobie wcześniej a tu w biedrze stówę taniej niż normalnie będzie, no i oficerki zimowe kupuję bo wszystko mam na obcasie i kasy nie ma. Nie cierpię grudnia i stycznia zwłaszcza bo zawsze są najcięższe u mnie finansowo
heheh, wiesz że ja na początku też szukałam na tym dziale dla dzieci ale później wpadłąm na genialny pomysł i orzeszłam się na balsamy, też nie było. Już dawno nie byłam w rossmannie muszę się przejść.
Udanych zakupów, a co do wydatków grudniowych to już się wczoraj żaliłyśmy, że ten miesiąc jakiś taki kryzysowy dla większości
trzymaj się ciepło

Cytat:
Nuna jeśli nie masz piłki, to ćwicz na razie bez. Ważne żebyś zaczęła wzmacniać plecki. Są różne zestawy ćwiczeń również bez piłki, poszukaj

Cytat:
my też mamy komodę w sypialni, tylko muszę się zebrać i zrobić w niej porządek

Cytat:
my mamy szatki z półkami i szuflady, ale jest niska

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
powinni wymienić bez gadania

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:31   #4797
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
no fajnie jak masz stolarza, bo takie cudne meble np. do zabudowy kuchni lub szafy do zabudowy do przedpokoju można zrobić i mieć inne niż wszyscy
No my mamy szafę pod zabudowę, którą uwielbiam, kuchnię bez szału ale wtedy zależało nam na oszczędnościach na maxa i garderobę i szafkę pod umywalkę (też nic specjalnego ale chociaż nie musieliśmy brać gotowca) no i ławę (tu akurat jestem mega zadowolona bo praktycznie za darmo). Ale marzy nam się zmiana kuchni i tym razem zdecydujemy się na coś wypasionego no i małż namawia mnie na zmianę mebli w salonie (bo mamy jakieś byle jakie z brw) - czasem mam dość ciągle by wymieniał meble

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-04 o 13:32
Stary 2012-12-04, 13:32   #4798
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Aaaaa co do skarbówki to wyjaśniło się o tyle,że mąż owszem złożył zeznanie tak jak wam mówiłam ale nie w terminie.. Dostanie mandat kredytowy 200zł i po wszystkim...Dla nas to sporo , ale i tak cieszę się,że tylko na tym się skończyło.
Ah ta skarbówka
Ale dobrze, że tylko mandat.

Cytat:
Co do opieki to też wyjaśniłam, moje papiery z tamtej gminy przejdą do tutejszego mopsu, gdzie obecnie przebywam i dostanę tutaj w grudniu pieniążki normalnie
Byłam dzisiaj się dowiadywać.

Cytat:
No i z pracą męża niestety kicha..Całą zeszłą noc wracał do domu, był nad ranem.. Dzisiaj będzie dzwonił w kilka miejsc bo ta praca na Wrocławiu nie aktualna już;/ Ale mimo wszystko wierzę,że wyjdziemy z tego bo nie z takiego bagna wychodziliśmy przez ostatnie 8 lat..
Musi się ułożyć, innej opcji nie widzę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 13:32   #4799
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Myślisz? To może karton przyniosę ze strychu

Cytat:
Napisane przez colorblue
Czego Ty masz rezygnować ze swoich planów skoro oni Cię olali...
mnie mogą olewać, ale swojego syna mogliby ciut lepiej traktować. i to mężowi zależy na ich obecności, a że to w końcu jego urodziny to mogę zrezygnować ze swoich planów

color trzymam kciuki za pracę męża

Atena już po badaniach? kiedy będą wyniki?
Stary 2012-12-04, 13:43   #4800
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
u nas był dr szczurkowski, a wszycy mówili - szczur....do momentu gdy to usłyszał i tego samego dnia całą grupa kolokwium niezaliczyła i po kilka razy trzeba było chodzić i się ustnie poprawiać ale za to jest co wspominać

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:

my dziś zamówimy tą szafkę na buty, a w niedziele rozglądniemy się za łóżkiem w kielcach.
Właśnie dziewczyny z kielc polecacie sklep dek czy dec, jakoś tak. Bo w planach mieliśmy merkury market i nie weim czy do tego dek też jechać bo trochę nie po drodze.
Zdecydowanie Dek!!!! ale wg mnie warto zajrzeć najpier tu itu czyli do merkury bo czasem widze w ulotkach ze fajne promocje mają możeci też odwiedzić agata meble , niedaleko reala, ja tam meblościnaek kupiłam ,w deku sofe fajną kupiliśmy i caly przedpokuj, zreszta w deku masz tez dodatki iwogole duży wybór
Napewno omijaj sklep za kolporterem...coś na H....niepamietam nazwy, ale meble tragiczne, wrecz rozwalające się!!
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości