|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
wi
Cytat:
ja wierzę, że jak ciąża problematyczna, to poród będzie lekki i bebe najgrzeczniejsze ze wszystkich! dziewczyno, jesteś mega mega dzielna! wracaj do nas szybko!
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pochwal się też swoim brzuszkiem, z chęcią popatrzymy ![]() Cytat:
![]() pewnie, że mamy rację ja całą ciążę nie mam jakiś ewidentnych objawów, nie wymiotowałam ani razu, czasem tylko mdłości i problemy żołądkowe
|
||
|
|
|
#4714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I chyba to moja macica jest... Ale własnie tak wysoko jakby od pępka w górę.strachami na lachy pojechałas z rana ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4715 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I nie żałujemy!Też byśmy chcieli gdzieś jeszcze się wybrać, ale w ciąży raczej nie wypali, bo być może czeka nas kupno mieszkania (ewentualnie zmiana stancji) no i kupno wyprawki, a to raczej nie małe koszta. Po narodzeniu maluszka też raczej odpada, bo podróż z malutką dzidzią autem może być uciążliwa, a Mężu nie wsiądzie do samolotu Tak więc w tym roku wakacji niet! Cytat:
Spokojnie, mój też zaczyna się pod pępkiem i wygląda jak przeżarty brzuszek, a nie ciążowy. Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=_EdZbopNeS8 Dzień dobry! Nadrobiłam. Ufff ![]() Nie rozpisuję się, żeby nie zamulić tyłka przed kompem. Muszę jakoś wypełnić sobie czas do 17:30, bo zaraz osiwieję! Jakby było mało, to Mąż przypomniał teściom, że ma dzisiaj imieniny, więc Ci się wprosili. A ja nie mam ochoty na gości. Nie dzisiaj. Nie po wizycie, bo nie wiadomo co usłyszę. I w dodatku dałam Mu wczoraj prezent, bo nie mogłam się doczekać Jego reakcji no i mnie rozczarował. "O, książka?!? Przecież ja nie lubię czytać" Kutfa. Edycja limitowana, tylko w Empiku, którego nie mamy w mieście, o Jego ukochanym Messim... Obiadu dzisiaj nie będzie! I nie zrobię kopca kreta! Taki jakiś dzień na NIE mam dzisiaj...
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka o co chodzi z tym,,nie po wizycie"???
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
może jak Tatuś wróci to poproszę o fotkę ;-)
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
Teściowa wymyśliła, że mamy zadzwonić jak będziemy wychodzić z gabinetu i wtedy Oni od razu przyjdą.
A ja nie chcę tak. Potrzebuję chwili dla siebie i Męża. Nie wiadomo co usłyszymy- to wizyta z badaniem a'la genetycznym. Jeden wynik krwi mam chyba nieprawidłowy i stąd moje obawy. A gdyby tego było mało to chyba przyciągną ze sobą jakąś ciotkę mojego Męża, której ja nawet nie znam, a Mężu to chyba z dwa lata nie widział...
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzękuję
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam dla niego prezentu wczoraj tylko upiekłam karpatkę... On jest strasznie wybredny co do prezentów, więc wolałam nie ryzykować, sam powiedział żebym nic nie kupowała. Czekamy na kurtkę ktora idzie z Wawy, bo ostatnio we Wrocławiu nie było rozmiaru i zamówiliśmy. Kosztuje tysiaczka więc mu sprezentuję i na imieniny i na Święta ![]() Zrób sama do lustra tak jak ja albo ustaw samowyzwalacz
|
||
|
|
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam ostatnio wypasioną maszynkę do golenia i to ma być na imieniny, mikołajki i święta. Ale jak zobaczyłam tę książkę, to się nie mogłam oprzeć, bo przecież On żyje tą całą Barceloną i Messim, więc stwierdziłam, że coś takiego sprawiłoby mu radość. I zonk. Jednak po prawie 11 latach związku nie znam mojego Męża na tyle dobrze
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi być
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mamy Tż o tym samym imieniu Nie martw się wizytą, zobaczysz że wszystko będzie dobrze ja to wiem, Ty dziś też się przekonasz
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
uważam, że limit nieszczęść na wątku został zakończony i teraz będzie tylko lepiej.
|
#4724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wyboru specyfiku to ciężka spawa bo znam dziewczyny, które używały kremów za setki złotych i miały rozstępy i znam takie, które używały najzwyklejszych oliwek właśnie i nie mają ani jednego no i odwrotnie. W sumie jeśli masz mieć rozstępy to mieć je będziesz... A co do mszy to faktycznie dobrze, że nie poszłam, M. stał przed kościołem, tyle było ludzi Ja ostatnio byłam na mszy porannej na 7:00 i wytrzymałam 10 minut, musiałam wyjść Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A mąż to łajza, choć podejrzewam, że mój też by nie piał z radości jakby dostał książkę mimo, że ostatnio stwierdził, że jego syn będzie jak Leo Messi --- Dzień dobry Wkurzyłam się od rana bo chciałam zjeść jogurt, który wczoraj kupiłam a okazał się zepsuty Mężul pojechał do mojego chrzestnego kończyć kuchnię, nie mogę się doczekać efektu A ja sobie chyba zamówię stoliczek pod lapka do łóżka na Mikołaja Już mam w sumie wybrany ale muszę jeszcze dokładnie popatrzeć
|
||||
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
niby wcześnie, ale zanim się posmarowałam, pogadaliśmy z TŻtem w łóżeczku to była 23
![]() a dziś coś wstać nie mogłam. Niby wstałam o 7, zrobiłam bratu przelew i znów się położyłam obudziłam się o 8:20 ale dalej nie chciało mi się wstać i wstałam dopiero przed 10 poleniuchowałam trochę w łóżeczku ![]() nie wiem co zrobić na obiad, może pizza? bo obiecałam TŻtowi ale jakoś nie było kiedy, a wszystkie składniki są w lodówce Nie wydaje mi się żeby Meli się obraziła, też w sumie o tym pomyślałam ale ona przestała się odzywać chyba dwa dni po tym jak z nią rozmawiałyśmy o tym zachowaniu TŻta. Dziewczyny może faktycznie z tymi telefonami to nie jest taki zły pomysł? nawet nie musimy udostępniać każda każdej ale np ja mam nuny, nuna ma mój i możemy się tak "poparować". Przynajmniej będziemy wiedziały że któraś urodziła ![]() vil nie ważne że bierzesz leki, jak już kiedyś pisałam moja siostra przez calutką ciążę brała 19 tabletek dziennie!!! ale pamiętaj że to wszystko dla dobra dzieciaczka karolina Witaj |
|
|
|
#4726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, ja też po wizycie chcę być sama z mężemnuna, ja im to powiedziałam. W ogóle jestem złą synową bo mówię jak coś mi nie pasuje. A z braku objawów się ciesz, to nie jest powód do zmartwień! Cytat:
Cytat:
ale ogólnie powściekałam się trochę, wywlokłam trochę na forum, zjadłam kiwi i banana i mi lepiej ![]()
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jak ja dawno tego nie słyszałam ![]() nuna i nie martw się, na pewno jest wszystko ok. Najwyższy czas żebyś zaczęła czuć się "błogo" bez żadnych objawów ![]() xal brawa za 16tc |
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
lonely, szprotka wszystkiego najlpeszego dla waszych TŻ
![]() Cytat:
![]() a Meli dalej się nie pojawiła?
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() witam się z mojej przeklętej pracy.. farelka ch**a daje i siędzę w 3xswetrze i wielkim szalu zawiązanym na pół twarzy.. później będzie czas na płaszcz... spadł u mnie snieg, tony śniegu.. tata kochany dzwoni do mnie o 9tej i mói "zbieraj się i schodź na dół, wszystko stoi-zawioze Cię" no i faktycznie okazało się,że ten super hiper snieg ubił się na błyszczący, świecący mega gładki lód.. i 20km/h to był max.. gdyby nie to,że mnie podwiózł nie zdązyłabym na bank.. dziś szefowa przyjdzie.. eh, już mi się nie chce z babą gadać :/ ale za to Pani z MB przywiozła moje zamówione grube(1ooden to grube???) rajty ciążowe i leginsy w moim rozmiarze, dłuuuuugo szukałą, z 3tyg ![]() ale są, oby wypłątka spłynęła na konto i pójde kupić.jutro start firmy
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś na obiad mam ziemniaki z kapusta ale będę lepic ruskie pierogi i najwyzej zamroze
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do objawów to u mnie był ból piersi, który nagle i bardzo wcześnie minął, mdłości ale bez wymiotów, jedynie zła reakcja na niektóre potrawy i większość zapachów
i w sumie też odeszło jak ręką odjął dość szybko (choć na lodówkę chyba do końca ciąży będę średnio reagowała choć jest lepiej ). Ale ja się nie martwię Ja wiem, że wszystko będzie dobrze ![]() u nas chyba pudliszkowa na obiad, wiem, wiem, krzyczałam, że dzień pudliszkowej jest w czwartek ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
100 den to chyba takie dość grubawe czekamy z niecierpliwością do jutra |
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
przytulam mocno!! zrób coś tylko dla siebie, od razu Ci się humor poprawi
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
$ no już chyba musi być ![]() a te pipe mam gdzieś, już mi przeszedł nerw.. najwyżej powiem co o tym myślę.. cho nie tak dosłownie jak zrobię to w ostatni dzień mojej pracy.. |
|
|
|
#4735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. No i dobrze, że nie poszłaś na Mszę, tylko byś się wymęczyła. Tłumy nie są wskazane w naszym stanie.. a jeszcze tak wcześnie rano to zimno strasznie i niewyspana byś poszła 3.Ty to masz pecha z tymi nieświeżymi produktami.. jak nie serek wiejski to jogurt ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
zostały tylko mdłości sporadycznie i dolegliwości żołądkowe.. no i ten wilczy apetyt czasem jakiś zapach czy smak mnie odrzuci i czasem mi się słabo zrobi. A tak objawów nieeet ![]() Axela- nie zacytowało mi Twojego postu nie wiem czemu ![]() Kochanego masz tatusia.. Oby jutro interes ruszył pełną parą a tą głupią babę olej, może niedługo będziesz miała tyle zamówień, że będzie mogła ją kopnąć
|
||
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
a jest gdzieś już link firmy??
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa. Jeszcze tylko kciuki i powinno być dobrze.
Axella- gratuluję tej firmy! Koniecznie zapodaj linka jak zrobicie stronę. No i fanpage na fb zapodaj!Sharp- coś dla siebie zrobię, ale chyba nie dzisiaj. Zresztą nie mam nawet pomysłu na to, co mogłoby mi sprawić radość. Na razie to chyba tylko bicie serduszka i słowa gina, że wszystko ok. Hump- dzięki w imieniu tego niewdzięcznika zwanego moim Mężem Poza tym ten wczorajszy wosk, to była pomyłka. Wzięłam inny niż dotychczas używałam i kuźwa jestem cała w czerwonych plamkach. Już widzę gina jak to zobaczy, a ja się chyba zapadnę pod ziemię
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
nieeeeeeeeee no...
napisałam,że mi przeszło a po dwu minutowej rozmowie mam ochotę ją rozszarpać. zachciało jej się ksero dowodu.na dziś.na teraz. c**j ją obchodzi to,że ksero tu NIE MA. jak mam to zrobic?!?!?!?!?!?!?!??!?! ?!?!?! gdyby nie ciąża tę robotę rzuciłabym dziś, teraz. to jest przegina.drzeć się,wyzywać i wymagać kur wa niemozliwego. |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak wy używacie oliwki?? bo jak na mokro to ona się nie wytrze z recznikiem??
witajcie rozstępy na cycach u mnie...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

po poludniu bolal mnie troche brzuch, tak przeszywajaco mocno kilka sekund, a potem ponad godzine tak dziwnie bolal. Mbie ciagle cos pobolewa, ale dzis jakos inaczej. Pojechalismy z mezem do szpitala sprawdzic, zeby nie panikowac do czwartku, i zostawili mnie na obserwacje 
to pochwal się też swoim brzuszkiem, z chęcią popatrzymy 
niech maleństwo przybiera masy i rośnie w siłę
. mąż ma w sobotę urodziny - zaprosiliśmy ich, zaplanowaliśmy że przygotuję tort etc. ja już od 2 tygodni o tym myślę, bo tortu nigdy nie robiłam a ci dzwonią wczoraj późnym wieczorem, że im nie pasuje termin urodzin męża, bo wtedy jego kuzynka robi imieniny na wsi 

Tak więc w tym roku wakacji niet!
, bo jeszcze tego dokładnie nie omawialiśmy; ale na pewno chcemy sobie koszty rozłożyć i co miesiąc coś kupować - póki co się udaje 

ja to wiem, Ty dziś też się przekonasz
tylko co tu wybrać