|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
moja nie ssie paluszka tylko całe piąstki. zauważyłam że przez to zaczęła mi częściej ulewać
![]() pisałyście o telewizji. moja będzie korzystać i z telewizji i komputera i internetu. w granicach rozsądku oczywiście ale też nie z licznikiem w ręce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dzięki za komplementy
![]() afternoon- faktycznie WOW zazdroszczę urody ![]() lewek- cuuudne zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Gracjanka ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do imienia u mnie prawie cała ciażę miała być Kamila, pod koniec zaczęłam mieć wątpliwości, a jak zobaczyłam mała to jednak wyglądała na Kingę i jest Kinga ![]() Dzisiaj wieczorem zostawiamy Kingę z teściową i jedziemy coś zjeść i kupić dla mnie kurtkę zimowa, się cieszę, dawno nic sobie nie kupiłam, w czwartek w końcu do fryzjera ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn które już wprowadziły kleik dzieciaczkom:
Ala zaraz skończy 3 miesiące, chcę powoli zacząć podawać jej kleik. Karmię ją piersią, tylko raz w nocy około 23 - 24 godziny dostaje butlę mm. Do tej butli z mm chciałabym dodawać kleik. Czy może lepiej podać o 20 po kąpieli? (wolałabym jednak w nocy, bo po kąpieli i tak ładnie śpi ok 4 godzin, tylko właśnie pytanie czy to w nocy za bardzo żołądka nie obciąży) I jak zacząć - pisałyście że najpierw po pół łyżeczki kleiku do butli, ale kiedy zwiększać ilość? Co tydzień czy częściej? Odpowiedzcie proszę ![]() ![]() Mamusie pracujące - czy Wasze firmy dają bony świąteczne i czy przysługują Wam one na macierzyńskim? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-04 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale mąż rzucił fochem, że już się przyzwyczaił do Leny więc odpuściłam. może tak nazwę drugą córeczkę ![]() przypomniałaś mi o fryzjerze, zaraz też zadzwonię się umówić ![]() moje dziecko cały czas śpi, nie ma gorączki. od szczepienia minęło ponad 24 godziny. Wasze maluchy też tak długo trzymało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||||||
Rozeznanie
|
Trochę pospał w łóżeczku, ale ile razy go tam odkładam tyle się przebudził. Istna masakra. Ale musze być twarda.
Cytat:
Cytat:
My za chrzciny od osoby płaciliśmy 94zł. I przyznam, że było tego za dużo. Ostatniego dania już nie miał kto jeść. Cytat:
Idziemy programem podstawowym i rozważam czy nie zmienić na 5w1. Następne szczepienie 11 grudnia. Cytat:
Cytat:
Te teściowe to lubią dziecko przegrzewać. Moja zawsze czepia się spacerów. Cytat:
![]() |
#1087 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
Nie nadrobie. Jestem w rozsypce. Od kilku dni tylko kłócimy sie z mężem. Za pierwszym razem nawet go przeprosiłam za bzdure która mi wymyślił bo nie lubie siedzieć w takim gniewie. W zamian nie dostałam przeprosin pomimo że też usłyszał co mnie boli. No ok, wczoraj juz byliśmy nawet pogodzeni i w zwiazku z tym uznałam, że można sie poprzytulać. Jak tylko mała usneła,umyłam się, położyłam i czekam... byłam pewna że ten baran sie umyje i przyjdzie, ale nie on jeszcze z godzine sobie pograł i wtedy dopiero przylazł się dobierać. Powiedziałam co o tym myśle i zamiast przeprosin obraził się na mnie...... to poszłam sobie płakać na kanapie. Jak zwykle miał to w dupie.
Aleńka jak zwykle rano zdenerwowana bo chce spać. W żaden sposób nie udało mi się jej uśpić w łózeczku. W końcu usnęła mi na rekach i nie odnosze jej. W dupie mam dzisiaj nauke spania w łóżku. Nie mam siły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Wtajemniczenie
|
co do spania w łóżeczku
![]() mała początkowo spała z nami ale później próbowaliśmy ją odkładać do łóżeczka i prawdę mówiąc szło nam coraz lepiej. jednak ostatnio doszłam do wniosku, że jeszcze przyjdzie czas, kiedy Lena będzie sama sypiać a teraz chcę się nacieszyć jej bliskością i dziecina wróciła do małżeńskiego łoża ![]() uwielbiam jak się do mnie przytula przed zaśnięciem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
potworkowa
|
Ja też uwielbiam jak się mała do mnie tuli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Wtajemniczenie
|
a jeszcze chciałam się nagadać na mojego teścia... myślałam, że jest trochę mądrzejszy od teściowej ale się pomyliłam. ostatnio wspominałam Wam jak się teściowa oburzyła, że męczę dziecko kładąc ją na brzuszku
![]() teść też był świadkiem tej sceny i zamiast mnie poprzeć albo przynajmniej się nie wtrącać to mi później obrobił dupę, że co ja niby z tym dzieckiem wyprawiam, że nie mógł patrzeć jak mała płacze i dlaczego pozwalam jej na płacz ![]() szkoda że nie ma go jak Lena ma atak kolki, zobaczyłby co to znaczy prawdziwy płacz z bólu... i mógłby pomóc zamiast mielić jęzorem |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Wtajemniczenie
|
moja dziecina wreszcie się obudziła i grucha jak gołąbek
![]() zmykam pogruchać razem z nią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A spacery to istny koszmar, dzwoni, pyta, przyjeżdza żebym na dwór nie wychodziła. Obłęd wprowadza. A mówi się do niej jak do ściany... proszę kłóce się żeby się nie wpiepszała, minie 2 tygodnie i spowrotem to samo. Wkońcu jej nie będę wpuszczała.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Aga_ton wspolczuje zachowania tesciow. Nie martw sie i rob swoje. Zawsze sie tacy "pomocni" znajda pierwsi do wymadrzania sie.
![]() Agnus ![]() Dziewczyny, nie za wczesnie dajecie te kleiki maluchom? Przeciez nowe pokarmy sie wprowadza najwczesniej po czwarty miesiacu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wnerwiające to mało powiedziane ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Anesh a jak tam u Twoje zdrowie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Już nie jedna taka rozmowa tu była. Są zwolenniczki wcześniejszego podawania i przeciwniczki, jak na przykład ja. Każda mama robi jak uważa. Mi to nawet nie chodzi o malutki brzuszek, ale o to co może być później.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała taki komfort to karmiłabym wyłącznie piersią do pół roku. Niestety, jak Ala będzie miała te pół roku to ja muszę wrócić do pracy, i co, wtedy niania ma wprowadzać dziecku totalne nowości czy panie w żłobku? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-04 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
![]() ja podaję kleik od tygodnia ponad i nie widzę by Dusia miała jakieś problemy za 10 dni dostanie już kaszkę ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
mamuśki po czwartym czyli jak zacznie się 5 tak ?? Duśk teraz ma 3m i ponad 3 tygodnie czyli za ten tydzień już spokojnie mogę wprowadzać kaszkę tak ?
![]() |
#1101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żadna z nas nie chce dla swojego maleństwa źle, więc jeśli zauważyłabym że Zosi coś nie pasi to bym nowości nie podawała, od ponad miesiąca jedziemy na różnych nowościach (tak samo robiłam z dziewcznkami i nigdy nie było żadnych prolemów) każdy czyni w zgodzie z własnym sumieniem i przekonaniami, btw któraś tu kiedyś z dziewczyn chwaliła że kleik kupke uregulował (u nas z resztą też) ale kązdy będzie podawał nowości tak jak uważa ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Po 4 czyli jak skończy 4- czyli jak zacznie piąty ![]()
![]() |
#1102 |
Wtajemniczenie
|
i ja. uważam ze po coś ten schemat wprowadzania jedzenia lekarze podali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do ssania palców to Ala przeważnie cmokta piąstkę ze szczególnym uwzględnieniem palca wskazującego ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-04 o 13:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się ale skoro np moja mała domaga się bardziej treściwych pokarmów już to nie będę jej męczyć przez ten tydzień z butlą co godzinę i z mlekiem 120 ml a tak zje na noc mi ładnie i nie budzi się tak często .. a kupka ładna jest ![]()
![]() |
#1105 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sprawie glutenu zmienilo sie gdyz coraz wiecej dzieci zaczelo corowac n celiakię. Cytat:
moja mama do 5 miesiaca nie wprowadzala u mnie i mojego brata zadnych innych pokarmów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sojka dobrze piszesz. Ja Zuzi zaczełam tez wczesnie i wtedy unormowały się kolki, lepiej wygladala. I przynajmniej nie bolal ja tak przelyk (refluksowa) u niej mleko nasilalo refluks i tym samytm mleko mi odrzucila w 4 miesiacu zycia. Ani pepti a nutramigenu pic nie chciala.. No mam chwileczkę toi jestem. Dzisiaj idę do peditary na kontrolę czy moje dzieci już w pełni zdrowe no i jeśli tak to jutro się szczepimy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kto nie podaje tonie podaje ![]() ![]()
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez lubie jak sie mały do mnie przytula i bardzo z nim lubie spac wcale mi on nie przeszkadza ale chce abuy w dzien spał w łózeczku albo w wózku chociaz... a on chce tylko na rekach kazda próba odłozenia konczy sie dramatem!!! Histeryzuje ryczy tak ze az serce peka biore go na rece i cisza.. dziecko spi.. tym sposobem dzisiaj 3 godziny próbowałam go odkładac do łózeczka i nie dalismy rady.. teraz juz chyba nie chce mu sie spac ... nauczyłam go tego nawet nie wiem kiedy to przez tą chuste chyba... masakra jakas a wyobraźcie sobie jak to jest nosic prawie non stop dziecko co juz ponad 6 kgt waży.. a jak go szybko nie odłucze to on bedzie coraz ciezszy a spac sam sie w łózeczku nie nauczy tak sądze...a
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie cierpię gdy ktoś obrabia mi tyłek zamiast powiedzieć wprost. a takie nastawianie jest dla mnie nie do pomyślenia ![]() mąż powinien podziękować mamusi za rady. kurcze, że też teściowe nie mogą wbić sobie do głowy, że od wychowania to jesteśmy my, matki, a one o najwyżej mogą coś zasugerować a nie wpieprzać się do wszystkiego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a od jakich będziesz zaczynała? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.