![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Klub Adeptek Doskonałej Organizacji Czasu - cz. II
Cytat:
![]() Jeszcze pół roku temu, mogłam w takich też słowach o sobie powiedzieć. Zmieniłam się.Noooo może nie do końca bo zostało mi jeszcze troche nieśmiałości, ale pracuje nad tym ![]() ![]() Mi pomogły afirmacje i książki Louise L. Hay. Jeśli nie wiesz jeszcze co to są afirmacje to polecam bloga naszej koleżanki z wątku Jyotiki , a jeśli chodzi o przejmowanie się opiniami ludzi to polecam te afirmacje do słuchania. Mi to pomogło. teraz w ogóle nie interesuje mnie co myślą o mnie ludzie. Aż sama się sobie dziwie. Tak więc powodzenia życze! Jakbyś miała jakieś wątpliwości to pisz, pomożemy. --------------------------------- Dziewczyny pomożecie mi? ![]() Nie moge sobie wymyślić "kary".. Za produktywny dzień zawsze nagradzam się czymś, tak samo chciałabym za nieproduktywny(tak jak dzisiaj ![]() Ale nie wiem jakie.. Macie może jakieś propozycje na moją kare? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() również troche przypominasz mi mnie .. ale staram sie zmieniac siebie krok po kroku. Ja od siebie moge polecic ksiazke "Projekt szczęście" G.Rubin oraz ''Potege podswiadomości " Murphy'egoMimi08 tez mam problem z karami ;p. Nagrodzić to wiem jak a zrobić sobie karę to nie mam pojecia ;/. a które książki Louise L. Hay polecasz?
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odpisanie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#214 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku jej jak Ci fajnie! Gratulacje! Chcemy wiedziec co i jak i w ogole pochwal sie detalami ![]() ![]() ![]() ***** Cytat:
Witamy w naszym skromnym malym gronie ![]() ![]() ![]() ***** Cytat:
Dzieki za polecenie mego bloga ![]() ![]() Co do kary ... Raz - napisz co chcialas zrobic a czego nie zrobilas (przyznanie sie do nie zrobienia czegos moze nie byc mile :P) . Dwa - ban na internet (np zamiast 3 godzin tylko pol godziny przez tydzien). Trzy - niejedzenie slodyczy (jesli je lubisz) przez pare dni. Cztery - zrezygnowanie z ulubionego serialu (jesli ogladasz po jeden oddcinek codziennie - nie ogladasz przez tydzien). Piec - zamiast wyjsca na kawe / z kolezanka na plotki codziennie - raz w tygodniu (uwiezienie w domu bywa dobijajace i demotywujace calkowicie) ... ***** Cytat:
"Projekt szczescie" zamowilam na gwiazdke :P Mam nadzieje ze Sw Mikolaj cos przyniesie
![]() ![]() ![]() ***** Nie bylo mnie tutaj pare dni, ale internet mam w kratke (wlasnie poki jest wpisac dzisiejsza afirmacje na bloga :P bo zaraz zapomne)... Oki, nowa afirmacja na dzien dzisiejszy zrobiona ![]() Aha i co z ta grupa - zakladamy czy nie? Dzis po raz pierwszy od paru dni sie wyspalam. Zastanawiam sie co jest przyczyna i wydaje mi sie ze ilosc czasu. Ostatnio ciagle chdozie spac o 24 (nie wychodzi pojsce spac wczesniej, Luby koncyz prace kolo 21, wiec poki pogadamy, moze cos zjemy, obejrzymy, jest 24). I uparcie usilowalam wstawac o 7.30 rano. Na poczatku jak tylko przyjechalam bylo spoko, ale wraz z zima zaczelo mi byc coraz trudniej, zaczelam zle spac i zastanawiam sie czemu ja sie tak katuje. Przeciez moge pospac do 9 (dzis sama obudzilam sie przed 10 i naprawde czuje sie dobrze) i zaczac realizowac swoj dzien od 10 do 24 (to wciaz 14 godzin aby zajac sie czyms!) Wczesniej wstawalam moze i o 7.30 aby wyrobic sie do pracy, ale raz, kladlam sie spac wczesniej - 22 - 23, dwa przez wiekszosc czasu chodzilam niewyspana! Teraz zobacze co moge zrobic, czy zmiana czasu wstawania wplynie korzystniej na me samopoczucie czy jednak nie. powoli organizuje plany grudniowe. Z listopada nie jestem zadowlona ;/ No ale tak bywa. Nikt nie jest doskonaly, mozemy tylko ku temu dazyc ![]() Aha - mam pewnien pomysl, co na to, jesli bedziemy sie wspierac emailami i smsami? Bo ja czasem nie mam czasu tutaj zajrzec, ale email zawsze mam otwarty. Co na to, abysmy same miedzy soba sobie o czyms przypominaly, co mialysmy zaplanowane na dany dzien czy tydzien i potem bedziemy sie z tego rozliczac. Jak to mialoby wygladac? To kwestia do obgadania ale lepiej by bylo jakbysmy juz zalozyly grupe ![]() Ja wiem, ze czasem z mobilizacja samego siebie bywa ciezko, ale to tez kwestia wprawy - im czesciej zaczniemy cos robic, tym szybciej to wejdzie nam w nawyk i potem bedizemy robic pewne czynnosci automatycznie. Nawet kiedys Edyta na swym blogu pisala, aby ustawiac sobie przypomnienia w telefonie aby co godzine wypijac szklanke wody / herbaty itp. Stwierdzam tez, ze musze powrocic do grafiku godzinowego, aby zaczac miec wieksza kontrole nad swoim czasem - niedziela mija, i niby cos zrobilam, ale mam wrazenie ze niewiele (co tez jest nierpawda).
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama sytuacja była dość śmieszna. Mamy za tydzien rocznicę - 5 - ale jak się później dowiedziałam, TŻ już nie mógł się doczekać, więc oświadczył się w ten weekend. Pojechaliśmy do takiego malutkiego parku w naszym mieście, gdzie po raz pierwszy się pocałowaliśmy. Nie było to dla mnie podejrzane, bo już ze 2 tygodnie wcześniej wpadłam na to, żeby tam pospacerować, ale jakoś wtedy nie dotarliśmy. No to doszliśmy do tego parku, w pewnym momencie TŻ do mnie: 'patrz, kot!' i wskazuje na coś za moimi plecami (wiedział, że na kota zawsze dam się złapać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze taki śliczny śnieżek am prószył! Pierwszy raz od poprzedniego, który był na poczatku listopada. Było magicznie! Tak spokojnie, wieczorem, żadnego zamieszania. Wymarzona dla mnie atmosfera ![]() I jej, Jyotiko, jak mi miło, że tak się cieszysz, normalnie i ja się teraz szczerzę ![]() Właśnie, załóżmy tę grupę, tym bardziej w obliczu nowego pomysłu Jyotiki, który mnie osobiście się bardzo podoba. I dopiero tam możemy wymienić się mailami lub numerami tel., czym kto będzie chciał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekajcie,rzucam swoje dotychczasowe zajęcie i biorę się za robienie grupy ![]() bo ja czasem też mam ochote wiecej napisac ale jest mi glupio bo wiem ze inne osoby też to czytają, z poza naszego grona ;p Kochane utworzyłam prywatny klub ![]() ![]() pierwszy raz w życiu ![]() Wykorzystałam tez opis z pierwszej strony regularkate - mam nadzieje ze sie Kochana nie obrazi ![]()
![]() ![]() dbam o siebie, uśmiecham się, cieszę się życiem! ![]() Edytowane przez Jutte Czas edycji: 2012-12-03 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Luzik, moja droga, gdzie tam się będę obrażać ![]() ![]() No to piszę Ci PW ![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() co do tego studium to ludzie sa jacys dziwni a przez to ze zapisalam sie pozno bo dopiero w listopadzie to jakos nie rozmawiam z nimi ![]() jedna dziewczyne kojarzylam ze szkoly średniej , pozyczyla mi zeszyty bo nie mialam notatek wczesniejszych i bylo wszystko ok ale w jeden weekend nie moglam przyjsc bo bylam chora i nawet mialam L4 ze stazu i ta dziewczyna nie chciala mi pozyczyc notatek i powiedziala ze olewam sobie szkole ![]() ![]() a dzisiaj z mama zaczelam rozmawiac na temat tej szkoly i dalam jej argumenty dlaczego nie chce i nie potrafila tego zrozumiec i powiedziala ze mam tam chodzic ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- regularkate - gratuluje zareczyn ![]()
![]() |
![]() |
#219 | |||||
Zadomowienie
|
Czasami trudno mi się zmotywować do pracy i mam takie dni że zamiast robić coś pożytecznego to trace czas na tzw. pierdołach. Pomyślałam, że aby lepiej się motywowac wprowadzić jakieś kary aby takie leniuchowe dni nie uszły mi płazem. Ale nie wiedziałam jakie dlatego pytałam dziewczyn
![]() Cytat:
***** ![]() Dzięki za pomysły!!! ![]() Sama bym na to nie wpadła! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jak to bd funkcjonować? Ja nie ogarniam ![]() Edytowane przez Mimi08 Czas edycji: 2012-12-03 o 15:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
z tymi karami to fajny pomysl ale najwiecej czasu sie traci tak naprawde na wizaz a w tym czasie moglybysmy zrobic mase innych i wazniejszych rzeczy
![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Ale nie przestaniecie tutaj pisać? I nie przeniesiecie się tam do tego klubu? Ja sie tutaj w ogóle nie udzielam, ale podczytuje Was od dawna i sie motywuję.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
jeszcze miesiac i koniec roku..... macie jakies postanowienia noworoczne?
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- własnie pracuje nad soba , piszac w zeszycie moje zalety ![]() ![]() narazie mam : sympatyczna , godna zaufania , wrazliwa , czula, wyrozumiała ,opiekuńcza , potrafie wysłuchac kogos , potrafie zrozumiec kogos błąd , otwarta na innych ludzi ,punktualna , wierna , oddana... ![]()
![]() Edytowane przez Lilly_Lilly Czas edycji: 2012-12-03 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Klub stworzony, powysyłałam chętnym zaproszenia
![]() ![]() Klub będzie działał na tej zasadzie ,że będzie ala zamkniętym podforum do którego dostęp będą mieli tylko ci którzy do niego należą ( prywatny klan ![]() Narazie go utworzyłam i postanawiam go dalej rozwiajać ![]() ![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mimio i Lilly_lilly, dziękuję Wam za miłe słowa ![]() ![]() Lilly, co do zalet, to na pewno masz ich dużo, tylko musisz się nad nimi zastanowić, bo czasem są to tak oczywiste rzeczy, że o nich nie pamiętamy. Ja np. odnośnie do siebie mogę na poczekaniu napisać, że dokarmiam bezdomne zwierzaki i im pomagam jak mogę, jestem dobrą rozweselaczką, mam dystans do siebie i umiem żartować z własnych kompleksów, mam fajne włosy i cerę, ładnie się uśmiecham itp. itd. Musisz tylko myśleć o sobie całościowo, a przekonasz się, że w Tobie też jest masa świetnych rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie zaczelam sie szczerzyc jeszcze bardziej niz wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***** Cytat:
Popytaj sie, moze Ci dadza, jesli nie to idz do naucyzciela dowiedz sie co bylo i sama poczytaj jakies ksiazki czy cos, nie przejmuj sie opinia innych. A co do decydowania o sobie - jak sie wyprowadzisz i bedziesz sama na siebie zarabiac i sama siebie utrzymywac (znam z autopsji po prostu bo tez tak mialam)... ![]() ***** Cytat:
To zalezy ![]() ![]() ![]() ****** Cytat:
Nigdzie sie nie przeniesiemy, nie ma obaw
![]() ***** Aha klubowiczki - nie ma tutaj pisania czegos takiego jak "zajrzyj na strone klubu bo tam to pisalysmy itp" - jesli trzeba, podwajac posty ![]() To milego dnia wszsytkim zycze ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Mi chodzilo o to, ze wiele innych forumowiczek nalezacych do jakiegos klubu, pisalo na watku jakiegos forum wiadomosci w stylu "ale fajne bylo to zdjecie, co dolaczylas w klubie" albo "ale ten wpis Agi w klubie byl taki zabawny" albo "Kate wrzuc zdjecie swej malej do Klubu to sobie obejrzymy" itp. Na publicznym forum pisaly rzeczy odnosnie Klubu. Mi sie to nie podobalo, i sie dziwnie czulam czytajac tego typu wpisy na glownym watku...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Ahaaa! Czytanie ze zrozumieniem się kłania
![]() ![]() Jasne, pisanie w klubie pisaniem w klubie, a wątek ma swoje tematy. Teraz czaję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Wiesz, przezmoment sie zastanawialam czy nie pisze po chinsku
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
Klub to inna bajka a wątek to inna
![]() cieszę się ze w końcu się udało ![]() U mnie dużo dużo sniegu napadało ( a jeszcze jak wczoraj kładlam się spac pomyslalam : no jutro to pewnie będzie snieg jak wstane :P) Jestem zadowolona z siebie bo wypełniłam wczoraj swoje plany ![]() bo i pouczyłam sie, i poćwiczyłam ( tylko angielskiego nie ruszyłam i to mnie troche smuci;/) Ale tak , mniej więcej wszystko idzie z planem ![]()
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
A u mnie w Kato tyle śniegu, że akurat ziemię zakrywa. Jeszcze niektóre listki jednak wyglądają spod niego i jest tak biało - zielonkawo
![]() Gratuluję Jutte wypełnienia planów. Po takim efektywnym dniu od razu człowiek inaczej się czuje, zwłaszcza jak się kładzie spać i myśli o tym, co mu się udało ![]() A poza tym mam nowego laptopa z Windowsem 8 i ciągle się bawię tym systemem i kradnie mi to czas ![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Witam. Też Was podczytuje i próbuje się motywować ale z tym różnie u mnie. Mam za dużo wolnego czasu i mam wrażenie, że wszystko mi przecieka przez palce a ja nic nie robię.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co ćwiczysz ![]() Ja też jestem zadowolona z siebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
Mimi08 od tygodnia cwiczę Skalpel z Ewą Chodakowską ;p.sceptycznie do tego podchodziłam ale chyba są już efekty;pp
gratuluję samozaparcia <brawo> ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.