|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witam - próbowałam Was doczytać, ale po 2 tygodniowej nieobecności i moim dziecku się tego nie da zrobić
![]() ktoś jeszcze mnie w ogóle pamięta? ![]() Zatem nasze podróże w obie strony to była jedna wielka męczarnia i najgorsze loty jakie zdażyło mi się mieć przez 6 lat. Po pierwsze w Irlandii czekaliśmy 6 h na lotnisku i ciągle nie było wiadomo czy polecimy, a dlaczego - bo Modlin jest tak beznadziejnym lotniskiem że najmniejsza mgła powoduje odwołanie i opóźnienia w lotach! ale to jeszcze pół biedy bo było lotnisko było powietrze, było miejsce, była kawa - za to przy lądowaniu chyba cały samolot zamarł, bo pilot i stiuardessy nie były na tyle mili by nas poinformować że nie da się lądować i musimy zmienić lotnisko, my przygotowani do lądowania nagle słyszymy taki syk silników jakby awaria a nie lądowanie - podbicie do góry i manewr w lewo - nikomu nie życzę takiego lotu.... wszyscy czekali na chyba najgorsza z informacji - ze mamy awarie, a to tylko zmiana lotniska - niech ich szlak trafi! Ale to małe piwo, z POlski to dopiero nam się wracało - Modlin, ktokolwiek wybrał to miejsce niech spłonie żywcem w piekle, ale pewnie chodziło o pieniądze - miejsce nad jeziorami, rzeką położone niżej niż inne miasta do tego zalesione, a co najważniejsze - nie ma podstawowego przeciwmgielnego oświetlenia, co powoduje że każdy lot jest opóźniony kilka godzin, w najgorszym wypadku odwołany, przed naszym lotem trzy inne były już odwołane, a uwierzcie - młga wcale nie była duża! nasz był opóźniony dwie godziny - weszliśmy, odprawiliśmy się, radości nie było końca że w ogóle lecimy. Nasza radość jednak nie trwała długo, bo po 30 minutach dowiadujemy się że nie lecimy, są problemy z bęzyną i nie wiadomo ile to potrwa - 3h!!! tyle siedzieliśmy w puszcze z metalu, bez klimatyzacji - bo silnik został wyłączony, bez możliwości napicia się czegoś bo jak nas poinformowano - napoje mogą być sprzedawane tylko wtedy kiedy bedzie zezwolenie na lot!!! dzieci umęczone, spoceni ludzie a już o maluchach nie będę mówić, nie wiem jak mój syn to przetrwał bez płaczu! wylecieliśmy wreszcie i kolejne 3h lotu.... W Polsce fantastycznie ! jakby ktoś mi powiedział, że mam tam prace od już - wracam bez zastanowienia, ale nie ma tak dobrze niestety ![]() Babcia i dziadek cudni! w końcu moja mama nie podważala mojego zdania, wszystko co dotyczyło Adama - no oprócz ubierania, bo tutaj okazwyałam się wyrodną matką zakazując palić w domu i otwierać okna, bo my się dusiliśmy a im bylo zimno ![]() Podzziwiałam moją mamę za to że uszanowała moje zdanie dotyczące ciasteczek, flipsów i innych dziwnych rzeczy i Adam tego nie dostawał, nawet jak jadła jego roczna siostra cioteczna. Także zdziwiona miło byłam gdy moja mama zgodziła się ze mną, że Adam telewizji oglądać nie będzie i nie włączała telewizora aż Adam nie wywędrował gdzie indziej, a tam gdzie byliśmy zaproszeni, prosiła gospodarzy o jego wyłączenie na czas przebywania gościa. Urlop miałam fantastyczny i ja chcę do POLSKI DO DOMU DO MAMUSI ![]() niestety na koniec przeżyłam wstrząs kiedy w nocy przed wylotem moje dziecko zaczęło wymiotować dalej niż widziało z nieznanych mi przyczyn, pojechaliśmy do pediatry i okazało się że to wirus który jest w powietrzu i Adam ma wirusowe zapalenie jelit i żołądka, które dorośli przechodzą w trzy dni, zakaz jedzenia czegokolwiek przez tydzień i picie tylko herbatek i mojego mleka - cieszę się że karmię go piersią, bo inaczej miał być tylko na herbatkach i wodzie - czego sobie nie wyobrażam ooo to chyba na tyle. Nadal się kurujemy. NIe mam za bardzo możliwości korzystać z komputera gdyż mój już prawie chodzący synek jest strasznie absorbujący i potrzebuje towarzystwa i kibica swoich zabaw. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- ps: mój syn też nienawidzi się ubierać, ale on zaczyna histerię już przy body, kończąc na kurtce - jestem spocona jak mysz i zawsze potem muszę iść pod prysznic ![]() ps2 - Adamo ma 6 zębów - w Polsce przez czas urlopu wyszły mu 4! do tego ojczyzna mu służy, bo tylko tam przesypia noce! co prawda mój dzieć ma dwie drzemki w dzień po 15-30 minut, do tego idzie spać o 11 w nocy - właśnie się bawi koło mnie na podłodze, ale tylko w POlsce przesypiał od 23 - do 7 rano i potem po jedzeniu szedł spać do 9.30 - wróciliśmy do Irlandii i jest powtórka z rozrywki - pobudki, o 1.30, 3.30, 5.30.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny jak to jest w kombinezonie w foteliku samochodowym? bo ja mam wrażenie, że tam będzie ciasno i między innymi dlatego nie zakładam Antkowi kombinezonu ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() Adaś toprawie dorosły facet ![]() ![]() Niech rośnie na pociechę. Mój synuś też się budzi po kilka razy w nocy na jedzenie albo żeby sobie pogadać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
a przeczytałam też że robiłyście Kity i Hity
u Nas Kit był tylko jeden - laktator TT, ponieważ ja musiałam odciągać mleko na początku codziennie co 3h bo mój syn leżał w szpitalu, laktator po dwóch miesiącach do niczego się nie nadawał ![]() a no i dwa razy chyba dostaliśmy pajace które się rozpinało na jedną nogę - koszmar! ktos chyba nie miał styczności z noworodkiem projektując coś takiego za to Hit - przede wszystkim nosidełko Tula - strzał w 10, dzięki niemu przeżyliśmy niechęć do wózka, podróż do POlski, super - wózek, może ciężki, ale świetny i na deszcz i na dziury i na zime teraz ![]() Pajace i body! - polecam dla każdego, świetna rzecz dla dzieci. łóżeczko rosnące - nie muszę się martwić przez najbliższe trzy lata co kupić mojemu dziecku co do zabawek - my nie kupujemy dużych ilości i nie mam czegoś tego że zabawki nam się podobają i muszę je kupić, kupiłam kilka - chyba nawet nie przekroczyły ceny 10 euro |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() generalnie kolejnośc ubierania taka sama i chyba masz rację że niepotrzebnie zagaduję, lepiej szybciej przez to przejść. no właśnie nie wyobrażam sobie rezygnować ale dzisiaj jakoś nie wytrzymałam i nie chciałam jej całej upoconej i spłakanej brac na taką pogodę... Cytat:
![]() kapukat- super że urlop się udał... a co do Modlina- no cóż- Polska ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma szans, żeby Szymon zmieścił się w kombinezonie, więc jak gdzieś jedziemy to ubieram mu polarowy kombinezon i przykrywam 2 kocami. Ewentualnie ubieram kożuszek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Rozeznanie
|
Hej!
kapukat pewnie że pamiętamy. ![]() ![]() ![]() Nie zazdroszczę przygód z lotami. Jak by mi tak bez ostrzeżenia samolot wykonał taki manewr to chyba bym zeszła na zawał. Ja tak się boję latać. ![]() No to super że urlop się udał. Trzymam kciuki żeby Wam się kiedyś udało z powrotem do mamusi. ![]() ![]() ![]()
#1359 |
Zadomowienie
|
Jakby kogoś interesowało to dziś w DDTV o 9:55 będzie o niezwykłych zabawkach edukacyjnych.dziękujemy również za miłe słowa
![]()
#1360 |
Zadomowienie
|
Czy któraś posiada? Które Wam się podobają?
http://allegro.pl/ramki-zdjecie-glin...769361102.html model: SNR231-56-006 http://allegro.pl/ramki-zdjecie-odci...840151816.html http://allegro.pl/ramki-ramka-zdjeci...839808450.html tutaj wzięłabym tylko na zdjęcie i stópkę |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rinco co zrobić żeby mieć taką czapkę?? ![]() ![]() my mamy pierwszą kaszę mannę za sobą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
słodziutkie dzieciaczki
![]() Gabi najlepszego dla Hani przywiozłam paczkę z pracy dla Malwiny. z rzeczy dla niej znalazły się 2 desreki, 2 soczki, chusteczki nawilżane, chrupki, biszkopty i ciasteczka, ale one są po 8m. reszta czyli delicje, pierniczki, wafelki, kinder chocolate zjemy my :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś byliśmy na szczepieniu: wiek: 6 m-cy i 3 dni waga: 10kg wzrost: 82 cm! ![]() obw głowy: 46 cm W ciągu 6 tyg przytył lekko ponad kilogram i urósł 8 cm. W końcu mąż załapał dlaczego kupuje mu ubrania dla rocznego dziecka. Doktorka pytała czy próbuje się przekręcać z brzuszka na plecy i odwrotnie i nie wierzyła że moja kruszynka już ponad miesiąc turla się po całej podłodze. Tak już perfekcyjnie opanował ten sposób przemieszczania, że nawet nie probuje podnieść spasionego tyłeczka do raczkowania. Oczywiście nawet nie skrzywił się w czasie szczepienia ![]() Kolejna wizyta - jak skończy rok Śliczne wszystkie dzieciaczki, wogóle na zdjęciach świat wygląda zupełnie inaczej i macierzyństwo wydaje sie takie super i bezproblemowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja tez sie drze jak zakładam kombinezon, czasami jak juz jest po i wezme na rece to jeszcze sie drze ale zabawie zabawka i jest spokoj. Ale przy czapce jest masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
Ja zanim zacznę ubierać Maćka w wierzchnie warstwy, to zakładam sobie już sweter czy co tam mam pod kurtkę zamiar włożyć (polar, bluzę). Otwieram okno w kuchni i salonie, i dopiero biorę się za ubieranie dziecia.
Najpierw rękawiczki, polarek, czapka, uchylam okno w sypialni, wkładam gościa w kombinezon i do wózka. Szybko sobie buty i kurtkę, i idziemy. Na korytarzu przed wyjściem zapinam i gotowe. Ale ja mieszkam na parterze, więc 10 sekund i jesteśmy na zewnątrz. ![]() Przez to, że otwieram okno, to ani Maciek, ani ja się nie zgrzeję. No i wietrzy się pod naszą nieobecność. Czasami się drze, wcale mu się nie dziwię. Sama nie lubię się w te warstwy ubierać, a co dopiero maluszek. Wciskają czapkę, pakują w kombinezon... kism, zdrówka! kapukat, wiele nie napiszę. Ale fajnie, że urlop się udał. ![]() Na lotnisku nie zazdroszczę...
![]() |
#1367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 82cm ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Cały czas mocno trzymam kciuki
![]()
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej
![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() Kochana trzymamy mocno kciuki i niech fasola rośnie ![]() Posiada któraś nosidełko Maxi Cosi City? |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | ||||||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej
![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() Zdrówka dla Was jeszcze raz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Śliczna perełeczka, taka do zjedzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Podobna do Mamusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to witam ![]() A jak u Was forma po ciąży? Ja niestety muszę jeszcze zrzucić 10kg. Choć i tak 20 już poszło w dół i się zatrzymało.... Jak sobie radzicie ze zwierzątkami, które macie w domu? Ja w piątek oddaję moją psinkę w dobre ręce... Długo biłam się z myślami i próbowałam na różne sposoby, ale on ma już swoje lata i przyzwyczajenia. Jak proszę by wyszedł do leci do mnie z zębami a na Niunię patrzy jak na zabawkę... Niby poliże po rączkach ale jak go złapie za sierść to chce ją kłapnąć... Pomóżcie mi się z tym uporać psychicznie, jakoś przetłumaczyć że tak lepiej, bo ja z jednej strony rozumiem że dziecko najważniejsze... ale to mój pies od kilku lat ![]() Boję się że pies zdechnie z żalu. Ale z drugiej strony dostanie dużo miłości i będą o niego na pewno bardziej dbać niż ja teraz... Bardzo się denerwuję... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam.
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej ![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() super ![]() Cytat:
![]() Ja Ci nie pomogę tzn. nie pocieszę, że dobrze robisz, bo wg mnie robisz psu ogromną krzywdę ![]() Po pierwsze, zamiast oddać psa, może warto z nim popracować? Jak sama nie wiesz jak to zrobić, to zgłoś się do psiego psychologa. Wystarczy, że pies będzie znał swoje miejsce w stadzie i będzie posłuszny, a nic Twojemu dziecku grozić nie będzie. Ja też mam psa. diego jest bardzo posłusznym psem, ale ja od początku wychowywałam go z myślą, że kiedyś będę miała dziecko. Podchodzi do Hani i ją czasami liże po rękach. Ona wkłada mu ręce do pyska, ciągnie za sierść, ale on nie reaguje. Jedyne co czasami zrobi, to położy łapę na jej rączce, żeby już go nie tarmosiła ![]() Co do tęsknoty, to napiszę tylko, że moja kuzynka kilka lat temu musiała oddać kota, bo okazało się, że jej dziecko ma na niego uczulenie. Kot po tygodniu zdechł. Pękło mu serduszko z tęsknoty... ![]() Pies to nie zabawka i choćbyś znalazła mu nowy dom ze złota, to on czuje się najlepiej z Wami, bo Was kocha. Wy jesteście jego rodziną. To Wam zaufał, przy Was czuje się bezpiecznie. Ja zastanowiłabym się nad oddaniem psa tylko w sytuacji, gdyby jego obecność zagrażała życiu lub zdrowiu mojego dziecka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Forma nie wiem, nie mam kiedy testować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
Ja mam dyplom ze szpitala z odbitą stòpką dziecka.Ale teraz kupie blok techniczny,farbki ,pomaluje jej dłoń odbije na kartke wytne pod rozmiar ramki I gotowe.
![]() |
#1378 |
Wtajemniczenie
|
joss:
My raczej nigdzie nie pójdziemy na sylwestra, w sumie to nawet nie wiem czy do północy doczekamy ![]() doris: U nas jest darcie przy zakładaniu jakichkolwiek rękawów, a przy kombinezonie jest histeria na pół wsi ![]() ![]() kapukat: Współczuję lotów, ja bym chyba umarła z nerwów przy takich przygodach, nienawidzę latać ![]() Maya: Trzeba wydziergać ![]() Persephone: Super wiadomość i trzymam za Was kciuki ![]() justysd: Ja się przestałam ważyć i mam święty spokój ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | ||
Raczkowanie
|
ki
![]() ![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa no i dziękuję za słowa uznania dla moich czapek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Byłam dziś u fryzjerki i jak wróciłam do domu to Seba przez cały wieczór się chichrał na mój widok, nie wiem co go tak śmieszyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.