|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() Taak ![]() Manna? O tym nie slyszałam, z cukrem lepiej bo się rozpuści. Kombinowałaś za bardzo z tym plunkingiem. Umyj, nałóż b/s, zrób zwykły plunking na jakieś 20 minut (możesz zmienić koszulkę po 10 minutach, odsączy więcej wody), wyprostuj się, pougniataj, wgnieć żel i zostaw do wyschnięcia
|
|
#75482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.appliancist.com/gorenje-r...ion-coffee.jpgIdę włosy myć Ciekawa jestem, czy kora dębu się spierze
|
|
#75483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Off topic - nie odbierz mnie źle ![]() Cytat:
).
|
||
|
|
|
#75484 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37964924]Koniecznie się pochwal!
![]() Również się czaję na bezbarwną lub glossy, ale jakoś nie mogę się zmobilizować i trochę się boję, że nie ogarnę przygotowania [/QUOTE]ogarniesz to dużo prostsze niż myślałam, trochę ciężko się nakłada ale nie jest źle . Grunt to mieć czas, którego mi notorycznie brak![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37964924] Jak będziesz modelować? Też by mi się przydało [/QUOTE]Myślę, że przede wszystkim pilates (fajna rzecz) no i teraz zumba (próbuje właśnie swoich sił). No i ciężko mi zrezygnować z bieżni (3x w tygodniu biegam) bo lubię się wypocić porządnie - zmniejszę sobie do dwóch dni. [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37964924] Ja skusiłam się na Biovaxa do suchych, odżywke z Eveline 8w1 i krem do rzęs Bingacza brat mi kupi w Tesco [/QUOTE]Ja dorwałam trzy Bingacze i kolagen ![]() Cytat:
![]() dorzucam zdjęcia, właśnie zrobiłam ale komórką więc...
|
|
|
#75485 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje z powodu zdania prawka ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#75486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75487 |
|
Rozeznanie
|
Jakie proteiny ma jogurt? Jest to możliwe że po tej samej masce raz włosy są miekkie a raz sztywne i szorstkie?
|
#75488 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy na zimę używacie jakiejś odzywki ze slikonami do ochrony? Jak tak to jakich?
|
|
|
|
#75489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale codziennie wracam do domu po 20-21, a weekendy mi się nic nie chce... ![]() Cytat:
![]() u mnie po dawce protein śmietana i Artiste włosy mięciutkie, błyszczące, ale lekko rozprostowane... no, ale jest ich dużo, jakieś takie zdyscyplinowane nigdy ich nie ogarnę
|
|
#75490 |
|
Rozeznanie
|
Moje w większości są niskoporowate, bardzo szybko się obciążają ale nie używam mocnych szamponów - hipp daje rade, ważniejsza jest ilość nakładanych odżywek b/s i stylizatorów. Musisz do takich włosów dostosować odpowiednie oleje i produkty z proteinami, bo nie wszystkie wnikną do włosa jeżeli mają mało miejsca
|
#75491 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
(czy może akurat potrzebować i chcieć tej maseczki czy też nie )Cytat:
|
|
#75492 | ||||
|
Rozeznanie
|
EDIT :
Melduje,ze w DDD wydałam prawie 200zł, w ttym tylko 29 na włosy (mam tyle odżywek, że nie uległam pokusom, a innych rzeczy po prostu potrzebowalam, więc skorzystałam z okazji) Cytat:
U mnie wzmacnia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37964924]Koniecznie się pochwal! ![]() Również się czaję na bezbarwną lub glossy, ale jakoś nie mogę się zmobilizować i trochę się boję, że nie ogarnę przygotowania ![]() [/QUOTE] Spokojnie, ogarniesz. Najtrudniej pierwszy raz. Oesu, ośliniłam się!!! Jak błyszczą!!!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-12-04 o 23:06 |
||||
|
|
|
#75493 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję również za rady, a skoro płukanka lniana to chyba w ogóle pora na powrót do oleju lnianego aik jakoś nie działa, a włosów nie mam zniszczonych ![]() piękne są!
|
|
#75494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#75495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pogoda - w znaczeniu punkt rosy, wilgotnosć itp. Np ja przy dużej wilgotności nie trzasnę maski z gliceryną bo mnie spuszy - żeby wiedzieć co, kiedy puszy trzeba po prostu obserwować. Często jest tak, że jakiś kosmetyk który nie pasuje włosom w zimę jest dobry na lato. Stan włosa - chodziło mi o to, że trzeba włosie "wyczuć". Np kiedy widzę, że kłaczki takie bez życia są to nie strzelę im mocno nawilżającej maski tylko walnę proteinki. Może akurat Twoje włosy nie potrzebowały maski którą im zafundowałaś
|
|
#75496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ogarniesz, ogarniesz - jak już nie ogarnęłaś bo jak dla mnie to masz juz śliczne Cytat:
), wypróbuje przed świętami z lnianymoj dziękuje bardzo, bardzo się cieszę, że widać efekty pielęgnacji ![]() zadowolona byłam z efektu, dziś po nocy nawet nie reanimowałam i dalej są ładne-idzie w dobrą stronę cudna była, taka pocieszna
|
|
|
#75497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjecia mozna zobaczyć tutaj, jednak te bez lampy fatalne ze wzgledu na panujące zimą ciemnosci...W rzeczywistości włosy wyglądaja duuuzo lepiej (pierwszy raz tak mam, ze na zdjeciu gorzej-teraz rozumiem Miśkę)
|
|
#75498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepięknie sie błyszczą i jakie grzeczniutkie a kolor no i masz... ide sobie ze swoimi lokami![]() To i ja spróbuję z lninym, może i mi podpasuje i wyczaruje cudo(no chociaż malusieńskie takie tyci tyci) A tak na przyszłość zapytam - bezbarwną Khadi też da się glossa zdziałać (też Henna w sumie ). Wiem, że na hennowym pisałyście o tym glossie bo wpadłam was podczytać (ale ze mnie hennowy żółtodziób)
|
|
|
#75499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natowmist jeśli chodzi o "grzecznosć" to faktycznie po roku nierystrykcyjnego CG jest duuża zmaina. Przedtem trudno było zniszczone włosy zdyscyplinować, nie wyszłabym do ludzi bez uzycia prostownicy. a teraz właściwie ttylko je wysuszyłam podwijając końce palcami i rónież palcami przeczesujac od góry w trakcie suszenia. Nie ma nawet garbu w połowie długosci, który ZAWSZE mi się robił... Dziś po nocy są już jakieś odkształcenia, ale włosy nadal śliskie i lejace(lubie to uczucie, bo moje włosy sa z reguły sztywniejsze) Nie robiłam nigdy cassią, ale myślę, ze spokojnie można i z nią taki gloss przygotować. Ty już masz cudo i wclae nie takie tycie
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-12-05 o 09:15 |
|
|
|
|
#75500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze Ci Dorka pisze, ale chyba częściowo. Moje włosy mają skrajnie niską porowatość, jeśli źle dobiorę składniki to oblepiają się momentalnie, są to wszystkie proteiny, oleje z omega-9, właśnie dochodzę do wniosku że quaty i pq też, do tego aloes+propylene glycol... i już po jednym-kilku użyciach włosy potrzebują nie tylko SLS ale szamponu z sodą a to jest kaliber że hej! Tymczasem znoszą świetnie ciężkie masło shea, więc to nie jest kwestia delikatności tylko wyraźnie rozmiaru cząsteczek Cytat:
![]() Też potwierdzam, spróbuj dokładniej przyglądać się chwilowym potrzebom włosów, notuj reakcję zaleznie od pogody Cytat:
po myciu najlepiej działa krem do rąk z biedronki Cytat:
A zdjęcia - wow zrób mi takie włosy
|
||||
|
|
|
#75501 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chcem takie! A właśnie mi tez brak czasu, no i najbardziej boję się, że źle przyrządzę tą mieszankę. W sumie teoretycznie wiem, że tam trzeba dodać cytryny, zostawić na ileś czasu, dodać jakąś maskę, tego gluta, ale co, jak dodkładnie to nie.. a co jak nie wyjdzie? I jeszcze będę miała zielone włosy? albo wyjdzie kolor, który kompletnie by mi nie pasował?O to dobrze, bo będę chodzić na pilates już kiedys chodziłam, ale przestałam bo mialam fatalny dojazd w mojej mieścinie ;/ teraz w dużym mieście mogę sobie pozwolić na to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#75502 |
|
Zakorzenienie
|
albo sama sobie zrobię, w grudniu będzie amla i cassia z glutkiem, gloss
bo tak i już
|
|
|
|
#75503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty musisz tylko zapuscić i bedziesz miała duuużo piekniejsze!Swoją drogą ciekawe,czy czysta henna też by słabo chwyciła te Twoje niskoporowce... Ale nie próbuj, szkoda ślicznego koloru, a henna jak juz chwyci, to siedzi trwale. EDIT: Doczytałam dopisek-ok, amla z cassia może byc, one drastycznie nie wpłyną na kolor.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-12-05 o 09:32 |
|
|
|
|
#75504 | |||
|
Zakorzenienie
|
:E
faktycznie się łatwiej nakłada? bo mnie konsystencja zabiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo nie mam pojęcia :P może złapać w plamkimusiałabym ciemną dawać bo ja chłodne odcienie tylko, a żeby ciemną to trzeba etapowo... za dużo zachodu :P Cytat:
i skręt był bardziejszy. no i blask ![]() tymczasem mam smalec stulecia, nie domyły się wczoraj :P pora na SLS niestety
|
|||
|
|
|
#75505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre dziewczyny chyba nawet z godzinę trzymają, dla mnie to za długo, wczoraj przesiadziałam i miałam potem problem z ułożeniem grzywki ![]() Pięknie błyszczą ![]() Cytat:
I dokładnie ja tez uważam że jak sie chce to się czas znajdzie... Deszczowa, Ty studiujesz jeszcze prawda? Więc jak kończysz 20-21 to pewnie poranki masz wolne? ![]() Teraz chyba nie ma ludzi którzy mają dużo czasu. Ale ćwiczyć trzeba, lepiej się człowiek czuje. I wiem po sobie praca, małe dziecko wiele innych sparaw, a jak sie wymęczę wieczorem to chodzę taka:< img src="http://www.pic4ever.com/images/4chsmu1.gif" border="0" >Ale teraz wiecie czemu czasem suszę włosy w okolicach pólnocy ![]() Cytat:
Krem z bierdy i olejek jakiś na końce tez może być, choć bez silikonów prawda? Cytat:
![]() W ogóle to nie zdążyły mi wczoraj kudełki wyschnąc i potraktowłam je dyzfuzorem... i po raz kolejny stwierdzam ze dyfuzor mi dobbrze nie robi ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Ag rafka, gdzie Twoje zdjęcia? Nie widzę
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-05 o 09:47 |
||||
|
|
|
#75506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcia podlinkowane tutaj.
|
|
#75507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale masz rację, wtorki mam wolne przedpołudniem, w piątek też bym coś mogła... trzeba tylko zachcieć! opieprzcie mnie za lenistwo
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2012-12-05 o 10:01 |
||
|
|
|
#75508 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37976188]Oh, jaki błysk, widać, że baaaaaaaardzo miękkie i takie gładkie
chcem takie! A właśnie mi tez brak czasu, no i najbardziej boję się, że źle przyrządzę tą mieszankę. W sumie teoretycznie wiem, że tam trzeba dodać cytryny, zostawić na ileś czasu, dodać jakąś maskę, tego gluta, ale co, jak dodkładnie to nie.. a co jak nie wyjdzie? I jeszcze będę miała zielone włosy? albo wyjdzie kolor, który kompletnie by mi nie pasował?[/QUOTE]Jako żółtodziób mogę stwierdzić, że źle nie przyrządzisz - łatwizna ![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37976188] O to dobrze, bo będę chodzić na pilates już kiedys chodziłam, ale przestałam bo mialam fatalny dojazd w mojej mieścinie ;/ teraz w dużym mieście mogę sobie pozwolić na to [/QUOTE]no to będziemy fit hihi. W sumie pochwalę się, że moja waga od czasu liceum poszła tylko o 2 kg do góry![]() dzięk ujeTroche bałam się o skręt a tu... bach lekko rozluźniony ale ładny i taki mięciutki Cytat:
I masz tak jak ja - nie ma to jak się porządnie wypocić, wymęczyć od razu lepsze samopoczucie
|
|
|
#75509 | |
|
Raczkowanie
|
ja w tym roku straciłam kotkę, więc wiem jak to jest
![]() Cytat:
|
|
#75510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj daleko im do ideału ale trzeba się cieszyć i dzielnie walczyć![]() ale bardzo dziękuje, chorobliwie miło zbierać komplementy - to daje takiego kopa i tak motywuje do dbania że hej Grunt, że widzimy różnice i uczymy się co naszym włoskom pasuje i wzajemnie się wspieramy i sobie podpowiadamy Cytat:
wiem, że czasem trudno znaleźć czas - samej trudno mi bylo pogodzić wszystkie moje obowiązki ale się udało![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

i parę innych..

chyba, że marzy Ci się jakaś szalona, nietypowa lodówka 
))
i wszyscy płakaliśmy bo suczka była taka pocieszna i w ogóle cudowna... eh a synek koleżanki to parę dni po niej płakał.

) naczynko owinięte w folie, póżniej w ręcznik i na 3 godziny na gorący kaloryfer. Po tym czasie do papki jeszcze trochę soku z cytryny i tak przygotowaną maź na umyte (szamponen z SLS) i suche włosy.

img src="http://www.pic4ever.com/images/4chsmu1.gif" border="0" >

hihi. W sumie pochwalę się, że moja waga od czasu liceum poszła tylko o 2 kg do góry