|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć!
Do piątku. Cytat:
Mam zapieprz w pracy i szef mnie wkur..., czyli standard. |
|
|
|
|
#3182 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzizas ona jest taka awanturna ![]() Po mamusi. Jak coś jej nie po jej myśli to koniec ![]() Oj tam..nowy lapek fajna rzecz .Ten nasz nowy jest piękny Mam nadzieję że mąż szybko dorobi się kasy na maca i odda mi swojego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo recaro nie ma w ogóle w testach ADAC- nie wiem czemu ![]() Mnie ten cybex bardzo przekonuje. naoglądałam sie różnych filmików o nim i chciałabym go kupić. W końcu nie bez znaczenie jest to że od lat w sumie cybex jest najlepszy w testach. No i to o czym piszesz- da się go łatwo przechylić do pozycji półleżącej. Dla mnie bezpieczeństwo i wygoda najważniejsze bo my raczej dużo będziemy jeździć. Już w marcu pierwsza daleka podróż przed Manią - do Austrii. Nie mogę sobie pozwolić na jakiś badziew. Jak byłysmy małe to - samochody były wolniejsze, było ich pewnie z 60% mniej na drogach i za kółkiem nie siedziało tysiące idiotów bez wyobraźni. Cytat:
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co tam u Was? Jak przygotowania do świąt, Mikołaja itp? Ja mam tyle roboty ostatnio, że dzień powinien być dla mnie z gumy... nie wyrabiam się z niczym. |
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wielkich porządkach na święta nie ma mowy. Nie mam zamiaru się zarżnąć
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, a do której Ty jesteś w pracy? Wróciłaś na pełny etat?
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(albo jemu kupimy nowy a ja bede miala astrunie) no i mam dylemat ![]() ja juz latalam na szmacie ale jeszcze kupa roboty przede mna dzis ide do babci....bede atakowac meble i szkliwo
|
||
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
na pełny..póki co tylko godzinę na karmienie odbieram. Pracuje więc zmianowo 11-18 albo 9-16.
Jak mam na 11 to rano coś tam ogarnę- parnie zrobie, gary pomyje, małej zupę ugotuje - ale to już szczyt wszystkiego przy jej temperamencie Ona nie usiedzi na tyłku nawet minuty.Jak wracam po 18 to wiadomo..mała się na mnie rzuca..przez 30 min nie ma szansy żebym ją z rąk wypuściła. Obiad jem zazwyczaj w 3 min na stojąco jak mąż ją na chwilę zajmie. Kąpiel, usypianie- ona pada o 20:30 ostatnio, a ja zaraz za nią. Jak pracuje do 16 to już lepiej- no ale wtedy zazwyczaj chce się z nią bawić bo mi jej cholernie brakuje- szkoda mi czasu na ukłądanie w szafkach. Gdyby nie mąż już dawno zaroślibyśmy brudem, a gdyby nie mama ważyłabym już z 45 kg. Cytat:
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
no nie powiem ale wizja nowego samochodu czy to dla mnie czy dla Tzta jest kuszaca i puki lapek bedzie dychal niech dycha a jak zdechie to i tak bedziemy musieli kupic nowego
a WY jakiego macie?
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my patrzelismy na tego http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...m3-581tg.bhtml i jeszcze myslelismy o hp...z tym ze myslelismy zeby kupic bez systemu (jest sporo tanszy)
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
miśku - najlepsze (spóźnione) życzenia urodzinowe ! Zdrowia, zdrowia, zdrowia! Jako że temat dziecięcy to i jak z takim pytaniem - ile przeznaczałyście pieniędzy na wyprawkę dla maleństwa ? Tak czytam i czytam ale przedziały od 2,5 do 7 tys są dla mnie za duże. Nie zakładam zakupu wózka quinny ani mebli za 5 tys. Haniu pytałas o imie dla synka - skłaniam się ku Filipowi ale czekam na połówkowe i potwierdzenie czy nadal jest synkiem
|
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My potrzebowaliśmy małego , lekkiego i z aluminium- coby był szybki, lekki i trwały. To nie jest laptop pełną gębą- ale dla nas idealny. Cytat:
Sama wydalam na: wózek maxi cosi- 1500 zł (ale sama spacerówka) gondole dostaliśmy do niego fotelik samochodowy- maxi cosi- 500 zł (mozna też kupić za 300 zł maxi cosi citi) Możesz tez kupić wózek 3w1 X landera za 1600 zeta znajdziesz Łóżeczko - takie proste drewniane do 200 zł materacyk- nie mam pojęcia bo dostałam. Pościel ja mam dostane feretti ale kupiłam jedną zmianę na all+ rożek- dobra jakość- 80 zł (potrzeba 2 zmian) ręczniki 40 zł sztuka- ja mam 4 sztuki czyli 160 zł. Za rzeczy do szpitala dla siebie i małej kupione na allegro u "rodzyneczki" wydałam w 2 turach 700 zł. Ubranek nie kupowałam ale myślę że podstawowy zestaw do tak 500 zł minimum. Przewijak (ja miałam taki twardy na łóżeczko) z 50 zł Przez pierwszy miesiąc na pampersy+ leki+ kremy+ maści wydalismy spokojnie z 500 zł Laktator- polecana medela - 280 zł No to mi wychodzi jakoś z 4100 ![]() W wersji po taniości..z jedynym szaleństwem pod postacią laktatora. EDIT. Jeszcze do tego dodajmy ewentualne (tzn ja płaciłam)- szkoła rodzenia (460 zł) + położna (400 zł) + lekarz i badania (1800 zł)
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-12-05 o 10:55 |
||
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój fotelik da się rozlozyc jedna reka podczas jazdy. My wlasnie mieliśmy znajomego i zaufanego sprzedawcę, który powiedzial, ze innym pole alby Cybexa, żeby sam zarobil a nam poleca to co dobre za rozsądną cene,. Cytat:
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Haniu za odpowiedź , na dzień dzisiejszy chce x-landera. będziemy przeprowadzać się w leśne tereny i podobno ten wózek będzie lepszy - mam znajomego który ma sklep i powiedział że to dobry wybór i chyba się go posłucham.
ale jakby nie patrzeć ok 5 tys. trzeba przygotować.
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takiego "maluszka" ma wlasnie moj Tz ale powiem szczerze ze ciezko jest mi sie przestawic z moich 15 cali
|
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w rodzinie wielki szok że zmieniliśmy małej imię ![]() Cytat:
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetko jak to zmieniliście imię?
Na polne drogi to ja maxi cosi polecam...cale lato na spacery do lasu jeździłam- spała, nawet nie widzieała że po korzeniach smigamy. ..a wózek dalej jak nowy
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam pojęcia, ile wydałam na wyprawkę, bo 90% rzeczy miałam po mojej chrześnicy za darmo, za wózek dałam chyba 900 zł.
Robiłam dziś badania krwi (ok. 8:40 miałam pobranie). Dostałam kartę stałego klienta, przez co mam teraz dostęp do wyników on-line. I wyobraźcie sobie, że wynik już jest |
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za opinię. Nas na XA namawia brat mojego TŻ który mieszka tam gdzie i my się przeprowadzimy i mówi ze spokojnie wózek dawał radę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko całą ciążę Ola mówiliśmy, wszyscy przyzwyczajeni i ciągle pytają czy to nie żart że Pati itp
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Do mam.
W sklepach Tesco na wszystkie ciuchy F%F jest rabat - 30 % do tego mozna dodac kupon- przy zakupie za 50 zł - 25 zł. Tym sposobem kupiłam 5-cio pak body + bluzeczke za całe 27 zł. Jak któras zainteresowana to mogę ten kupon wysłać. Promocja niestety tylko do dziś.
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mnie to dobija czasem że mieszkam na takim zadupiu Mam kasę na wyprzedaże odłożoną a nie mam jak się ruszyć
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc wszystkie ciuchy pasują po niej idealnie. Wszelkie kombinezony zimowe, kurtki, spodnie - no wszytko.Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień i jutrzejszy szybko się skończą. Mam już dość. Jestem mega zestresowana i wkurzona. |
||
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Od przyszłego tygodnia muszę się zabrać za ten temat i pojeździć po sklepach, żeby to wszystko załatwić. Innych przygotowań nie przewiduję - nie sprzątam specjalnie, nie kupuję choinki ani nic innego Cytat:
Kurczaki, idę jutro już do roboty, te 3 dni minęły za szybko |
||
|
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sanetko - gratulacje ! widziałam fotkę córci w klubie, cudna!
Cytat:
![]() Cytat:
) a byłam pewna, że wszystko będzie idealnie pasować ![]() Skorzystałam jednak w z bonu do Tesco i wyszperałam mu spodnie na śnieg za niecałe 21,50 po obniżkach ![]() Jodie nie wiem ile wydałam na wyprawkę, bo nie sumowałam. Mając dzisiejszą wiedzę kilku rzeczy pewnie bym nie kupiła, innych mniej. Wózek mamy (już do sprzedania) Jedo Bartatinę i na ciężkie warunki terenowe sprawdza się doskonale co do świąt to organizuję Wigilię u siebie, dlatego zamierzam się przyłożyć do wystroju, ale przygotowywanie jedzenia zostawiam mamom. Sama będę piec pierniczki i robić inne drobne słodkości
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2012-12-05 o 19:28 |
||
|
|
|
#3208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, praca mnie dziś wytrzepała.
Cytat:
Bardzo mi się podobał jak wybieraliśmy. W końcu jednak kupiliśmy z lepszymi parametrami w tej cenie, bo założyliśmy, że będzie to komputer domowy, a ja sobie za jakiś czas kupię ultrabooka, tylko mniejszego. Cytat:
Ja też nie mam żadnego prezentu (choć chciałam kupić do końca listopada...), nie mam nawet drobiazgu mikołajkowego dla TŻta... |
||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza, my raz organizowaliśmy u siebie wigilię, ależ się wtedy narobiłam
![]() Chociaż każdy przynosił coś do jedzenia. Co do świątecznych przygotowań, to ja dziś zarobiłam ciasto na piernik, który będę piec jutro...i to tyle. Nie mam czasu. Zaangażowałam się w organizację Szlachetnej paczki i na razie jestem zawalona w domu wszelkimi rzeczami itp. Dziś to wszystko pakowałam, segregowałam...i na nic więcej nie mam czasu ani siły
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jest lepiej bo więcej miejsca i jakoś luźniej do tego podchodzę.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

pozyczylismy od znajomych i Maja urzadzila histerie jakich malo.....darla sie cala droge 

Tez kiedyś myślałam, że kupimy recaro a potem zaczęłam się zastanawiam, czytać i analizować. Po czym pojechaliśmy do znajomego, który ma sklep z artykułami dla dzieci i testowaliśmy różne foteliki. Moje dziecko podobnie jak Twoje, nie lubi być "zablokowane", dlatego pierwszy fotelik, który sprawdziliśmy to Cybex. Odpadł od razu. Także polecam sprawdzić czy Mania w ogóle będzie chciała w nim siedzieć. My jeździmy co tydzień ok. godziny w 1 stronę, Synek wtedy śpi więc ważne było, żeby się dobrze rozkładał. Po porównaniu różnych fotelików (znajomy pokazywał nam, że te znane firmy i te mniej znane robią foteliki w tych samych fabrykach i z tych samych materiałów) okazało się, że tylko jeden fotelik rozkłada się do wygodnej pozycji ale jest on nieznanej firmy (dla mnie) i owszem ma testy ADAC i jeszcze inne ale nie wszystkie i nie dlatego nie występuje w zestawieniu na fotelik.info. Kupiliśmy właśnie ten "no name", gdyż nasze dziecko siedzi w nim jak zaczarowane. Skończył się płacz w samochodzie i jak najszybsza podróż. Czasem się zastanawiam czy dobrze zrobiliśmy, że nie wzięliśmy jakiegoś znanego fotelika ale mąż mi każe się wtedy w głowę stuknąć 

Mam kasę na wyprzedaże odłożoną a nie mam jak się ruszyć