Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 11:49   #2131
adusia1554
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co to znaczy że dzidzia jest kąpana w drugiej dobie? tzn ze jak urodze, to nie wezmą jej do umycia? bedzie w tej krwi i mazi itd? tzn wiadomo wytarta no ale nie umyją jej?
Położna na SR mówiła że kąpią od razu jeżeli wody były zielone. A jeżeli wszystko było ok to dopiero w drugiej dobie bo ta maź ochrania jakoś dziecko itd.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:52   #2132
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Dziękuje za bardzo miłe przyjęcie No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki. O dziecko staraliśmy się dosyć długo (oko 2,5 roku) i właściwie w momencie w którym najmniej bym się tego spodziewała udało się. Później jak poszłam potwierdzić ciąże do lekarza i dowiedziałam się że będą bliźniaki to prawdę mówiąc trochę się przeraziłam... Milion myśli w głowie jak sobie poradzimy itp, itd... Teraz już oczywiście bardzo się cieszymy ale nie ukrywam że i tak się boję bo to moje pierwsze dzieci i od razu z "grubej rury" . Na szczęście będę miała wiele rąk do pomocy.
Jak do tej pory ciążę znosiłam bardzo dobrze, ale niestety przez skurcze trafiłam dwa tyg. temu do szpitala było zagrożenie przedwczesnym porodem i teraz mam reżim łóżkowy ( w domu) bo w poniedziałek na wizycie u gina. dowiedziałam się że szyjka w tydzień skróciła mi się o 5 mm a w sobotę bedzie dopiero 30 tydz.

Widzę, że jesteśmy w baaardzo podobnej sytuacji tylko, że ja nie spodziewam się bliźniaków choć strasznie sie tego bałam bo u mnie w rodzinie szczególnie ze strony mamy strasznie duuuużo bliźniąt. Moja mama też urodziła bliźniaki ale o tym, że ma dwie córki dowiedziała się dopiero jak rodziła a było to22 lata temu
Stary 2012-12-05, 11:52   #2133
Kija80
Zadomowienie

Puk puk
Próba mikrofonu
To mój pierwszy wpis na wizażu, sprawdzam czy wpisuję tu gdzie trzeba i czy się wyświetli zanim się bardziej rozpiszę
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:53   #2134
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
iesiące a ja gdybym wiedziała jaką płeć będzie miała moja Dzidzia to bym juz zaczeła kupować wyprawke )

Patrzcie co znalazłam
http://allegro.pl/wyprawka-niemowlec...835767942.html
http://tablica.pl/oferta/21-pak-wypr...i-ID1uXSF.html
http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ni...a-ID1fL8h.html
pierwszy link adpada absolutnie, dla mnie to jest warte max 100zł, za te prawie 300 zł obkupiłabys maluszka od stop do głów ze ho ho
szukaj czegos w stylu tych dwoch pozostałych aukcji.
ja mam 95% ciuszkow z allegro, uzywanych i sa w doskonałym stanie!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Mam takie może głupie pytanie. Od czego zacząć kompletować wyprawkę? Ja póki co mam nosidełko i kilka ubranek od kuzyna (ale głównie w rozm. 68 i większym). Nie mam pojęcia od czego zacząć, a codziennie wstaję i w myślach mam tylko to, że nic nie mam i że jakby się zaczęło to nawet koszuli do szpitala nie mam :/
ojojoj, ja co prawda z rozczuleniem wspominam wyprawkowe zakupy ale mimo wszystko ciesze sie za mam je juz za soba to jest jednak ciezki kawałek chleba
1) ubranka dla dzidzi w rozmiarze 56 i 62, w tym kocyk i kombinezon
2) pierdólki dla dzidzi, typu termometr, wanienka, szczoteczka do włosów, butelki, itd
3) kosmetyki i pieluchy
4) rzeczy typowo apteczne
5) rzeczy dla siebie - torba , art. higieniczne na czas porodu i połogu,
biustonosze, koszule, majtki, wkładki laktacyjne i inne cuda
6) łózeczko , komoda, przewijak, wózek, posciel, prześcieradło itd

pisalam ci wg siebie, chyba o niczym nie zapomnialam jesli tak to przepraszam ale pewnie dziewczyny cos jeszcze napisza na ten temat. ja absolutnie nie mialam nic.
kolejnosc oczywiscie dowolna

Cytat:

Byłam w szpitalu, gdzie chce rodzić. Gadałam z położną ale fajna babka. Wszystko pinkie ale nie dają w tym szpitalu ZZO no ale nic, obym dala rade.. Jak się zacznie, mam do niej dzwonić w nocy o północy, jeśli zdarzy się tak, że nie będzie mogła, poda mi jakąś inną babeczkę. Pytałam ile kasy, machnęła ręką, mówi że niccccc ale wiadomo jak to jest, coś się sypnie;]
.
Mowisz, ze normalnie druga Leśna Góra
dobrze ze sie z nia dogadałaś ale ja bym jednak chciala wiedziec ile konkretnie ona bierze.
bo to ze nic to jakos nie wierze
mojej kolezance tez nie chciala powiedziec a po porodzie musiala jej zapłacic tyle ile powiedziala - 600.
wiec zeby u ciebie nie było poodobnie, bo bedzie po fakcie, zajmnie sie toba cacy ty sie zapytasz ile i co- tyle ile ci powie tyle raczej bedzie musiala dac bo bedzie ci głupio
ja tam wolałabym wiedziec za wczasu
ale zrobisz jak bedziesz uważała
ja na te mega paki bym bardzo uwazała. bo ktos napisze WOW - 90 ubranek, tylko co z tego jak w tym jest 15 czapeczek
jesli juz to musisz bardzo uwaznie czytac co tam jest zawarte.
najlepiej to albo lumpki jesli masz taka mozliwosc albo zwykłe aukcje, gdzie ludzie sprzedaja np 10 rzeczy ale konkretnych. a bardzo czesto sa to ludzie ktorzy wyprzedaja wszystkie ubranka i wtedy mozna zrobic dobry ineteres.

aha, no i oczywiście nie zapomnijcie o Snajperze! mega przydatna sprawa przy licytacjach

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:53   #2135
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Meduza, wózeczek jak sie patrzy, bardzo elegancki i sprytnie wygląda i kolorek też fajny

śledzie w śmietanie pochlaniam jakby któras miała ochotę to mogę sie podzielic
a na deser mam pieczarki marynowane z biedrony

jak mnie wzięło na kwasne, szok
śledzie:sli na:: slina:

Edytowane przez j1987
Czas edycji: 2012-12-05 o 11:54
j1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:55   #2136
Ewik86
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Nie było mnie wczoraj i tyle stron miałam do nadrobienia, że szok.

Witam nowe mamusie

Deli u mnie w szpitalu nie kąpią w ogóle maluchów po urodzeniu. Wychodzi się po dwóch dobach i pierwszą kąpiel robi się samemu w domu

Byłam wczoraj w sr - było o karmieniu piersią i trenigu relaksacyjnym - tzw. trening Schulza (nie wiem jak to się pisze). Polecam - naprawdę można się zrelaksować

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:57   #2137
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Puk puk
Próba mikrofonu
To mój pierwszy wpis na wizażu, sprawdzam czy wpisuję tu gdzie trzeba i czy się wyświetli zanim się bardziej rozpiszę
Działa działa zapraszamy. napisz cos wiecej o sobie.
Ale ostatnio wysyp nowych mamusiek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 11:59   #2138
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Będzie Szymon i Mateusz moi chłopcy są dwujajowi więc były 3 opcje oczywiście marzyłam o parce ale najważniejsze że są zdrowi
Oboje ułożeni główkowo. Boje się porodu Wolałabym chyba cc ale raczej marne szanse
Masz bardzo duże szanse na cesarkę bo jak to mówią ciąża bliźniacza jest bardziej zagrożona. Rozumiesz co mam na myśli tutaj szybciej zrobią ci cesarkę niż przy zwykłym porodzie. Jak maluch są dwujajowe czyli podobne do siebie nie będą z drugiej strony łatwiej ich rozpoznasz Imiona bardzo mi się podobają
Cytat:
U mnie szkoła rodzenia dopiero w styczniu (chcieliśmy taką weekendową, bo mąż późno wraca z pracy a ja się uparłam, że on też ma być na zajęciach). Co do ubrań dla mnie to trochę boję się ich kupowania, ponieważ przez 2 trymestry przytyłam 4 kg a teraz mam wrażenie, że codziennie jestem grubsza (waga też niestety się z tym zgadza), dlatego boję się, że jak coś kupię teraz to za 2 m-ce będzie to za małe. Tak samo ze stanikami, cycki rosną jak szalone. Chyba, że się mylę
Jak nie chcesz ubrań teraz kupować to zacznij kompletować artykuły higieniczne dla dzidzi i dla siebie. Nie ma co zwlekać bo potem obudzisz się z ręką w nocniku na porodówce bez niczego i biedny Tż będzie musiał to wszystko ogarnąć a gwarantuje że może nie dać rady jak to z chłopami w życiu bywa
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:01   #2139
Kija80
Zadomowienie

Ooo, działa To w takim razie witam serdecznie wszystkie mamusie styczniowo-lutowe. Czytam wszystko od początku ale zaczęłam ze sporym opóźnieniem i dopiero dochodzę do końca, najdalej jutro powinnam być wreszcie na bieżąco więc stwierdziłam że najwyższa pora się dołączyć (można? ). U mnie druga ciąża (synuś ma 5 lat), termin teoretycznie na 20 lutego, będzie cc planowana. Tyle że ja tam cesarki się nie boję, pierwszy poród zaczęłam sn a skończyłam cc i zaraz na drugi dzień mówiłam do męża że mogę rodzić ponownie choćby i za 9 miesięcy ale pod warunkiem że mnie od razu potną
Stary 2012-12-05, 12:01   #2140
bishonka
Raczkowanie

hej dziewczyny

Witam nowoujawnione mamusie

U mnie kiepski dzień a noc jeszcze gorsza.
Nie spałam do 3 byłam jakaś nie spokojna,niby zmęczona ale zasnąć nie mogłam.Już o 5 musiałam wstać i tż wyeksmitować do pracy ale położyłam się i spałam do 9.30.
Głowa mnie boli i gardło i czuję się słaba.

Mordę mam jak buldog.Opuchnięta a wargi aż wiszą.

Wczoraj prasowałam ubranka z 2 pralek.
Na początku mi się podobało (prasowanie mnie uspokaja) ale potem nogi i krzyż....aułaaa
Tż się smiał że zamiast stóp mam raciczki,takie zapuchnięte.

Jutro wizyta u gina i znów zobaczę swoją gwiazdeczkę.
Będzie ją dokładnie mierzył,ważył itd.
Zapytam się o tą cesarkę.
Jak to jest.Umawiamy się na konkretny dzień czy jak?

Ciekawe czy mój Mikołaj o mnie pamięta?
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:05   #2141
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pierwszy link adpada absolutnie, dla mnie to jest warte max 100zł, za te prawie 300 zł obkupiłabys maluszka od stop do głów ze ho ho
szukaj czegos w stylu tych dwoch pozostałych aukcji.
ja mam 95% ciuszkow z allegro, uzywanych i sa w doskonałym stanie!

ojojoj, ja co prawda z rozczuleniem wspominam wyprawkowe zakupy ale mimo wszystko ciesze sie za mam je juz za soba to jest jednak ciezki kawałek chleba
1) ubranka dla dzidzi w rozmiarze 56 i 62, w tym kocyk i kombinezon
2) pierdólki dla dzidzi, typu termometr, wanienka, szczoteczka do włosów, butelki, itd
3) kosmetyki i pieluchy
4) rzeczy typowo apteczne
5) rzeczy dla siebie - torba , art. higieniczne na czas porodu i połogu,
biustonosze, koszule, majtki, wkładki laktacyjne i inne cuda
6) łózeczko , komoda, przewijak, wózek, posciel, prześcieradło itd

pisalam ci wg siebie, chyba o niczym nie zapomnialam jesli tak to przepraszam ale pewnie dziewczyny cos jeszcze napisza na ten temat. ja absolutnie nie mialam nic.
kolejnosc oczywiscie dowolna

Mowisz, ze normalnie druga Leśna Góra
dobrze ze sie z nia dogadałaś ale ja bym jednak chciala wiedziec ile konkretnie ona bierze.
bo to ze nic to jakos nie wierze
mojej kolezance tez nie chciala powiedziec a po porodzie musiala jej zapłacic tyle ile powiedziala - 600.
wiec zeby u ciebie nie było poodobnie, bo bedzie po fakcie, zajmnie sie toba cacy ty sie zapytasz ile i co- tyle ile ci powie tyle raczej bedzie musiala dac bo bedzie ci głupio
ja tam wolałabym wiedziec za wczasu
ale zrobisz jak bedziesz uważała

ja na te mega paki bym bardzo uwazała. bo ktos napisze WOW - 90 ubranek, tylko co z tego jak w tym jest 15 czapeczek
najlepiej to albo lumpki jesli masz taka mozliwosc albo zwykłe aukcje, gdzie ludzie sprzedaja np 10 rzeczy ale konkretnych. a bardzo czesto sa to ludzie ktorzy wyprzedaja wszystkie ubranka i wtedy mozna zrobic dobry ineteres.

aha, no i oczywiście nie zapomnijcie o Snajperze! mega przydatna sprawa przy licytacjach
tak tak ja wiem..aj tylko podopwiadałam.. _mArFiL_ bo ona podała linki do kiepskich aukcji...za dużą kase a nic w nich nie było...a co do mnie gdybyście wpadły na fajne aukcje...potzrebuje jeszcze kilku śpiochów i pajacy na początek...rajstopek i skarpetek...jakbyście na coś wpadły dajcie znać..plis

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:05   #2142
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wczoraj wypróbowałam ten parowar, pyszny obiad mi wyszedł. Mężowi też bardzo smakowało. Dziś też w nim coś ugotuję. Będziemy zdrowsi
Tez mam taki sprzecior, super sprawa. No i mysle, ze przyda sie do przygotowywania dla sibei potraw jak bede karmic piersia.

Cytat:
U mnie szkoła rodzenia dopiero w styczniu (chcieliśmy taką weekendową, bo mąż późno wraca z pracy a ja się uparłam, że on też ma być na zajęciach). Co do ubrań dla mnie to trochę boję się ich kupowania, ponieważ przez 2 trymestry przytyłam 4 kg a teraz mam wrażenie, że codziennie jestem grubsza (waga też niestety się z tym zgadza), dlatego boję się, że jak coś kupię teraz to za 2 m-ce będzie to za małe. Tak samo ze stanikami, cycki rosną jak szalone. Chyba, że się mylę
Hmm ja nosilam przed ciaza rozm XS-S, koszule kupilam M i S. One sa takie "ciazowe", maja zakladke na brzuchu, wiec mysle, ze sie zmieszcze. Szlafrok to nie problem, najwyzej sie nie zapne bo kupilam taki na suwak.
a co do stanikow to dziewczyny kiedys pisaly zeby kupic miseczke wieksze i powinno byc ok.

Cytat:

Ja tez na poczatku nastawilam sie na taka mega pake, ale mi przeszło. Wole licytowac po kilka sztuk od jednej osoby, wydaje mi się, ze pochodzenie takich ciuszkow jest pewniejsze.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:05   #2143
Kija80
Zadomowienie

Nie wiem czy dobrze zacytuję ale spróbuję U mnie ma być tak że czekamy maksymalnie do terminu, jak się coś wcześniej zacznie dziać to natychmiast jadę do szpitala i dzwonię do gina, a jak będzie cisza i spokój to się wcześniej umówimy na konkretny termin w okolicy porodu. Kiedy byłam na ktg w pierwszej ciąży, była babeczka czekająca na planową cesarkę, już w koszulce szpitalnej. Trochę to dziwne, wiedzieć że o tej i o tej godzinie zobaczysz swojego dziecia
Stary 2012-12-05, 12:07   #2144
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, działa To w takim razie witam serdecznie wszystkie mamusie styczniowo-lutowe. Czytam wszystko od początku ale zaczęłam ze sporym opóźnieniem i dopiero dochodzę do końca, najdalej jutro powinnam być wreszcie na bieżąco więc stwierdziłam że najwyższa pora się dołączyć (można? ). U mnie druga ciąża (synuś ma 5 lat), termin teoretycznie na 20 lutego, będzie cc planowana. Tyle że ja tam cesarki się nie boję, pierwszy poród zaczęłam sn a skończyłam cc i zaraz na drugi dzień mówiłam do męża że mogę rodzić ponownie choćby i za 9 miesięcy ale pod warunkiem że mnie od razu potną
Witamy

a teraz jaka plec dzieciatka ?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:10   #2145
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dziewczyny ogarnłełam trochę w kuchni pozmywałam podłogi....prania już nie powiesiłam bo nie dałam rady...kurde ledwie dycham...a nic prawi nie zrobiłam...czuje się jak 70 letnia babcia!!!!

Ty się tak czujesz a moja babcia (ma 79lat) wczoraj stwierdziła że sapie gorzej niż ona jak coś robi a ja tylko łóżko poprawiałam bo mi było niewygodnie
Stary 2012-12-05, 12:11   #2146
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Witam nowoujawnione mamusie

U mnie kiepski dzień a noc jeszcze gorsza.
Nie spałam do 3 byłam jakaś nie spokojna,niby zmęczona ale zasnąć nie mogłam.Już o 5 musiałam wstać i tż wyeksmitować do pracy ale położyłam się i spałam do 9.30.
Głowa mnie boli i gardło i czuję się słaba.

Mordę mam jak buldog.Opuchnięta a wargi aż wiszą.

Wczoraj prasowałam ubranka z 2 pralek.
Na początku mi się podobało (prasowanie mnie uspokaja) ale potem nogi i krzyż....aułaaa
Tż się smiał że zamiast stóp mam raciczki,takie zapuchnięte.

Jutro wizyta u gina i znów zobaczę swoją gwiazdeczkę.
Będzie ją dokładnie mierzył,ważył itd.

Ciekawe czy mój Mikołaj o mnie pamięta?
Ja mężowi kupiłam mikołaja z czekolady za 69 gr w Kauflandzie na mikołajki. Starczy mu

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-05, 12:12   #2147
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dzis mija 3 lata jak pierwszy raz spotkałam się ze swoim mężem... zaprosił mnie do kina...i na miejscu dałam mu wolna ręke żeby wybrał film... wybrał... "zombiland"....dzięi jego wyborowi ..juz po filmie..wiedzieliśmy o sobie bardzo dużo....bo film tak ciekawy że cały przegadalismy
Gratuluje rocznicy
My się pierwszy raz spotkaliśmy w II dzień swiąt Bożego narodzenia a potem os sylwestra juz bylismy praktycznie razem, czyli tez niedlugo świętujemy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej,
W nocy snily mi sie tak straszne rzeczy, ze nawet nie chce o tym pamietac.....
Maz pojechal na delegacje i 2 dni jestem sama w domu nie lubie tak.....

Wczoraj tak zle sie z tym wszystkim czulam, ze wyciagnelam M.na spacer - przekonywalam go chyba ze 2 godziny zanim sie zgodzil, bylismy w parku na 15minut, bylo tak przepieknie.....

Plecy mnie bola coraz bardziej, jutro ortopeda, na dodatek kobita, ciekawe, jak do mnie podejdzie.

Chyba zjem dzisiaj jajecznice na sniadanie ;]
Ja też z tymi snami to już wariuje
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte

Cytat:
Napisałam jej sms, ale nie odpisała...

Byłam w szpitalu, gdzie chce rodzić. Gadałam z położną ale fajna babka. Wszystko pinkie ale nie dają w tym szpitalu ZZO no ale nic, obym dala rade.. Jak się zacznie, mam do niej dzwonić w nocy o północy, jeśli zdarzy się tak, że nie będzie mogła, poda mi jakąś inną babeczkę. Pytałam ile kasy, machnęła ręką, mówi że niccccc ale wiadomo jak to jest, coś się sypnie;]
Ale jak odnowili ten szpital ojoj.. powiedziała że tak mnie pokieruje że szybko urodzę, mam nadzieje że bedzie mogła być wtedy ze mną.... ajć.

aaaa i jeszcze polozna mi kazala pokazać cyca, bo pytala się mnie jak moje piersi, a ja mówie że no chyba dobrze sie mają a ona zeby pokazać no i pokazuje a ona ze no b.ładne bedzie pokarm ;p
Kurczę martwię się o nią ....
U mnie sytuacja wygląda podobnie ze szpitalem, niby dają ZZO ale jest płatne a i tak jakos nie zachecaja do tego...
No to dobrze że masz ładne cycki

Cytat:
wyobraziłam to sobie ale mam jedno pyt.-ten pajak siedział na srodku czego? bo rozne pomysły mi chodza po głowie
Ten pająk siedział na środku kibelka, bo moi rodzice jeszcze mają taki kibelek że jest taka jakby "półeczka" na którą sie sika lub robi kupkę , no i on tam siedział w moich siuśkach
Najgorsze jest to że ja go nawet nie zauważyłam wcześniej !

Cytat:
Dziewczyny, a co to znaczy że dzidzia jest kąpana w drugiej dobie? tzn ze jak urodze, to nie wezmą jej do umycia? bedzie w tej krwi i mazi itd? tzn wiadomo wytarta no ale nie umyją jej?
Pewnie tylko wycierają.
U mnie w szpitalu w ogóle nie myją tylko myje się w domu, położna mówiła że najlepiej jak dzidzia ma tydzień to zrobic jej dopiero taką pierwszą generalną kąpiel, bo przez ten czas ona ma taka jakby warstwe ochronną czy cos w tym stylu.

Cytat:
Puk puk
Próba mikrofonu
działa,
pisz śmiało
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:16   #2148
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Ty się tak czujesz a moja babcia (ma 79lat) wczoraj stwierdziła że sapie gorzej niż ona jak coś robi a ja tylko łóżko poprawiałam bo mi było niewygodnie

no...to mnie pocieszyłaś....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-12-05, 12:17   #2149
elllmi
Zakorzenienie

hej ciężarówki
ale miałąm beznadziejną noc zasnęłam dopiero po 2, co godzinę się budziłam, wstałam o 7 brrr, porażka
ale śniegu dosypało, muszę karmnik powiesić

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wczoraj wybraliśmy wózek:
http://www.babyactive.pl/wp-content/...so-n_1/11n.jpg
TŻ nie pozwolił żadnego niekoloru typu: vanilia czy szary no i stanęło na zieleni
mój kuzyn kupił taki, tylko szary i super się prowadzi i buja

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:18   #2150
scotasia
Wtajemniczenie

Czy Wasze dzieciątka często mają czkawkę? Bo u mnie 3xdziennie to standard. I nie wiem czy to normalne?
I jeszcze jedno pytanie czy ktoras z Was rozwaza, lub zakupiła wozek tako laret?
http://tako.net.pl/index.php?action=search_pk&kat=86
Warto, nie warto....?

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:20
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:19   #2151
sylwietta1988
Zakorzenienie

zapomniałam cytowac
mnie sie chyba zwoje mózgowe rozprostowąly w tej ciązy bo skleroza ciązowa to od samego początku.....

no to z tego co pamiętam:
serdecznie witam nowe mamusie a w szczególnosci mamusie blizniatek u mnie tez istatniało to "zagrozenie" - bliznieta ma moja babcia (mama mojej mamy), moja ciocia (siostra mojego taty) i babcia męża (ze strony mamy), ale jest jeden synus i taaaaaaaaaaaaaaak sie ciesze

kawa z mlekiem+pieczarki octowe made in biedronka- moja tesciowa uciekła z pokoju na sam widok jak po takim zestawie nic mi nie bedzie to znaczy ze mam zolądek z zelaza

moja rada co do wyprawki- nie cudowałabym z bajeranckimi ciuszkami bo takim malenstwom musi byc przede wszystkim wygodnie
body, pajace, pólspioszki, spioszki+kaftaniki już rzadziej są polecane bo sie kaftaniki zwijaja...
no i polecam szukanie na tablicy- mozna znalezc naprawde zadbane ubranka nawet za 0,50 gr, 1, 2 zł za sztuke.
Ja mam wszystko używane z all albo tablicy bo lumpków u mnie brak a jak cos jest to w cenie nowego....
i radziłabym szukac takich wlasnie niewielkich zestawów po kilka, kilkanascie sztuk góra
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:19   #2152
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Witam
Wczoraj po wizycie u gina juz nie miałam sił pisać tymbardziej że Tz dzis wyjechał do Holandii więc trzeba było go troszke spakowac ale w sobote powinien byc spowrotem ale mam zakaz rodzenia
z dzidzią ok waży prawie 2800g nastepna wizyte mam 19.12 bo to juz 38 tydz bedzie dzis rano zaniosłam wymazna paciorkowca do badania i dostałam straszny ochrzan bo w miesiąc 3 kg przybyło odezwały się słodycze szarlotka i zwolnienie bo odkad na L4 jestemm jakoś mniej ruchu mam termin z USG na 04.01 szyjka twarda wiec powinnam dotrzymac troche mnie to pocieszyło.
Nie było mnie tu wczoraj ale po waszych wpisach sądze ze u Hosenki stało sie cos niedobrego może mnie ktosuswiadomic w klubie lub pW strasznie mnie te wasze wpisy rozbiły
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:20   #2153
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej ciężarówki
ale miałąm beznadziejną noc zasnęłam dopiero po 2, co godzinę się budziłam, wstałam o 7 brrr, porażka
ale śniegu dosypało, muszę karmnik powiesić

mój kuzyn kupił taki, tylko szary i super się prowadzi i buja
ja tez dzis mialam beznadziejna noc, meczylam sie z usnieciem i w ogole wymeczylam sie zamiast wyspac ;/

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:21   #2154
nancykenator
Zakorzenienie

Lubcia masz rację, w weekend podjadę do rossmana i tam coś zakupię, myślę o hippie i babydream. Podczytując Was stwierdziłam, że te będą najlepsze.
Z tym, że cały czas zastanawiam się jaki krem do pupencji dzidzia wybrać, sudocrem jakby działo się źle ale czym smarować profilaktycznie i ochronnie? Ahaaa w czym pierzecie dziecięce ubranka? Słyszałam o proszku Dzidziuś ale moja mama (ale też w wytycznych ze szpitala, gdzie zamierzam rodzić jest napisane, że ubranka dla dziecka mają być wyprane w płatkach mydlanych). Czy używacie też płynu takiego dziecięcego do płukania?

scotasia kupię rozmiar lub dwa większe, masz rację dzięki aha ja myślę o tym wózku, wcześniej myśleliśmy o tako jumperze ale ciężko go dostać i jest cięższy niż laret. Tylko kolor musimy wybrać

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:26
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:21   #2155
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A my wczoraj zamówiliśmy w końcu łóżeczko z pościelą i przewijak na łóżeczko. Więc generalnie zostaje mi do kupienia wanienka, podkłady na łóżko dla mnie, z 2 staniki do karmienia i to będzie chyba wszystko. Pewnie za tydzień się spakuję po wizycie i gina.

Ale jestem głodna a zupka jeszcze nie gotowa. Wcinam płatki ryżowe z czekoladą
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:21   #2156
bishonka
Raczkowanie

Eh ta cukrzyca mnie rozwala.

ZNÓW NIE MOGĘ NAD NIĄ ZAPANOWAĆ.

Ku..wa zjadłam jednego kabanosa i 2 kromki chleba żytniego (bez żadnych pestek słoneczników itp) + zielona herbata a cukier 126

Po czym pytam,po czym

Jutro będę w poradni.Niech cholernice zwiększą mi insulinę a może w końcu będę mogła się najeść bez wyrzutów sumienia.

Do tego jeszcze skończyły mi się igły do insuliny i jak kurier dziś nie przywiezie to czeka mnie podróż 30 km do apteki (jedynej w której mają takie) bo na kolację już nie mam czym się wkłuć
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:24   #2157
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ahaaa w czym pierzecie dziecięce ubranka? Słyszałam o proszku Dzidziuś ale moja mama (ale też w wytycznych ze szpitala, gdzie zamierzam rodzić jest napisane, że ubranka dla dziecka mają być wyprane w płatkach mydlanych). Czy używacie też płynu takiego dziecięcego do płukania?
większość z nas chyba w Dzidziusiu pierze

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:26   #2158
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A my wczoraj zamówiliśmy w końcu łóżeczko z pościelą i przewijak na łóżeczko. Więc generalnie zostaje mi do kupienia wanienka, podkłady na łóżko dla mnie, z 2 staniki do karmienia i to będzie chyba wszystko. Pewnie za tydzień się spakuję po wizycie i gina.

Ale jestem głodna a zupka jeszcze nie gotowa. Wcinam płatki ryżowe z czekoladą

a jaką pościel..powiedz...bo ja właśńie szukam odpowiedniej..a kocyk już masz??

Stary 2012-12-05, 12:26   #2159
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj po wizycie u gina juz nie miałam sił pisać tymbardziej że Tz dzis wyjechał do Holandii więc trzeba było go troszke spakowac ale w sobote powinien byc spowrotem ale mam zakaz rodzenia
z dzidzią ok waży prawie 2800g nastepna wizyte mam 19.12 bo to juz 38 tydz bedzie dzis rano zaniosłam wymazna paciorkowca do badania i dostałam straszny ochrzan bo w miesiąc 3 kg przybyło odezwały się słodycze szarlotka i zwolnienie bo odkad na L4 jestemm jakoś mniej ruchu mam termin z USG na 04.01 szyjka twarda wiec powinnam dotrzymac troche mnie to pocieszyło.
Nie było mnie tu wczoraj ale po waszych wpisach sądze ze u Hosenki stało sie cos niedobrego może mnie ktosuswiadomic w klubie lub pW strasznie mnie te wasze wpisy rozbiły
Pięknie dzidzia waży

Dominika

Alicja
Stary 2012-12-05, 12:27   #2160
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Lubcia masz rację, w weekend podjadę do rossmana i tam coś zakupię, myślę o hippie i babydream. Podczytując Was stwierdziłam, że te będą najlepsze.
Z tym, że cały czas zastanawiam się jaki krem do pupencji dzidzia wybrać, sudocrem jakby działo się źle ale czym smarować profilaktycznie i ochronnie? Ahaaa w czym pierzecie dziecięce ubranka? Słyszałam o proszku Dzidziuś ale moja mama (ale też w wytycznych ze szpitala, gdzie zamierzam rodzić jest napisane, że ubranka dla dziecka mają być wyprane w płatkach mydlanych). Czy używacie też płynu takiego dziecięcego do płukania?

scotasia kupię rozmiar lub dwa większe, masz rację dzięki
ja piore w proszku Dzidzius wlasnie, bez zadnego plynu do plukania. Jak masz taką opcje to ustaw sobie dodatkowe plukanie dla pewnosci. a te platki mydlane to niby jak do automatu dac? bo ja nie wiem

kolezanka poleciła mi masc z lanoliną do smarowania profilaktycznego- typu Bepanthen lub podobne. Zawsze mozesz zapytac o rade w aptece. Bo sudocrem moze byc ciezkawy na profilaktyke, bardziej w wypadku wystapienia jakichs podraznien- przynajmniej mnie sie tak wydaje
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości