|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Położna na SR mówiła że kąpią od razu jeżeli wody były zielone. A jeżeli wszystko było ok to dopiero w drugiej dobie bo ta maź ochrania jakoś dziecko itd.
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że jesteśmy w baaardzo podobnej sytuacji tylko, że ja nie spodziewam się bliźniaków choć strasznie sie tego bałam bo u mnie w rodzinie szczególnie ze strony mamy strasznie duuuużo bliźniąt. Moja mama też urodziła bliźniaki ale o tym, że ma dwie córki dowiedziała się dopiero jak rodziła a było to22 lata temu
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Puk puk
Próba mikrofonu To mój pierwszy wpis na wizażu, sprawdzam czy wpisuję tu gdzie trzeba i czy się wyświetli zanim się bardziej rozpiszę
|
|
|
|
#2134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukaj czegos w stylu tych dwoch pozostałych aukcji. ja mam 95% ciuszkow z allegro, uzywanych i sa w doskonałym stanie! Cytat:
to jest jednak ciezki kawałek chleba 1) ubranka dla dzidzi w rozmiarze 56 i 62, w tym kocyk i kombinezon 2) pierdólki dla dzidzi, typu termometr, wanienka, szczoteczka do włosów, butelki, itd 3) kosmetyki i pieluchy 4) rzeczy typowo apteczne 5) rzeczy dla siebie - torba , art. higieniczne na czas porodu i połogu, biustonosze, koszule, majtki, wkładki laktacyjne i inne cuda 6) łózeczko , komoda, przewijak, wózek, posciel, prześcieradło itdpisalam ci wg siebie, chyba o niczym nie zapomnialam jesli tak to przepraszam ale pewnie dziewczyny cos jeszcze napisza na ten temat. ja absolutnie nie mialam nic.kolejnosc oczywiscie dowolna ![]() Cytat:
![]() dobrze ze sie z nia dogadałaś ale ja bym jednak chciala wiedziec ile konkretnie ona bierze. bo to ze nic to jakos nie wierze ![]() mojej kolezance tez nie chciala powiedziec a po porodzie musiala jej zapłacic tyle ile powiedziala - 600. wiec zeby u ciebie nie było poodobnie, bo bedzie po fakcie, zajmnie sie toba cacy ty sie zapytasz ile i co- tyle ile ci powie tyle raczej bedzie musiala dac bo bedzie ci głupio ![]() ja tam wolałabym wiedziec za wczasu ![]() ale zrobisz jak bedziesz uważała Cytat:
![]() jesli juz to musisz bardzo uwaznie czytac co tam jest zawarte. najlepiej to albo lumpki jesli masz taka mozliwosc albo zwykłe aukcje, gdzie ludzie sprzedaja np 10 rzeczy ale konkretnych. a bardzo czesto sa to ludzie ktorzy wyprzedaja wszystkie ubranka i wtedy mozna zrobic dobry ineteres. aha, no i oczywiście nie zapomnijcie o Snajperze! mega przydatna sprawa przy licytacjach
|
||||
|
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :sli na:![]() ![]() : slina:
Zapraszam na mojego bloga http://wsiecinitekiniteczek.blogspot.com/ Edytowane przez j1987 Czas edycji: 2012-12-05 o 11:54 |
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Nie było mnie wczoraj i tyle stron miałam do nadrobienia, że szok.
Witam nowe mamusie Deli u mnie w szpitalu nie kąpią w ogóle maluchów po urodzeniu. Wychodzi się po dwóch dobach i pierwszą kąpiel robi się samemu w domu ![]() Byłam wczoraj w sr - było o karmieniu piersią i trenigu relaksacyjnym - tzw. trening Schulza (nie wiem jak to się pisze). Polecam - naprawdę można się zrelaksować |
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszamy. napisz cos wiecej o sobie.Ale ostatnio wysyp nowych mamusiek
|
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj szybciej zrobią ci cesarkę niż przy zwykłym porodzie. Jak maluch są dwujajowe czyli podobne do siebie nie będą ![]() Cytat:
jak to z chłopami w życiu bywa
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
Ooo, działa
). U mnie druga ciąża (synuś ma 5 lat), termin teoretycznie na 20 lutego, będzie cc planowana. Tyle że ja tam cesarki się nie boję, pierwszy poród zaczęłam sn a skończyłam cc i zaraz na drugi dzień mówiłam do męża że mogę rodzić ponownie choćby i za 9 miesięcy ale pod warunkiem że mnie od razu potną
|
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Witam nowoujawnione mamusie U mnie kiepski dzień a noc jeszcze gorsza. Nie spałam do 3 byłam jakaś nie spokojna,niby zmęczona ale zasnąć nie mogłam.Już o 5 musiałam wstać i tż wyeksmitować do pracy ale położyłam się i spałam do 9.30. Głowa mnie boli i gardło i czuję się słaba. Mordę mam jak buldog.Opuchnięta a wargi aż wiszą. Wczoraj prasowałam ubranka z 2 pralek. Na początku mi się podobało (prasowanie mnie uspokaja) ale potem nogi i krzyż....aułaaa Tż się smiał że zamiast stóp mam raciczki,takie zapuchnięte. Jutro wizyta u gina i znów zobaczę swoją gwiazdeczkę. Będzie ją dokładnie mierzył,ważył itd. Zapytam się o tą cesarkę. Jak to jest.Umawiamy się na konkretny dzień czy jak? Ciekawe czy mój Mikołaj o mnie pamięta? |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2142 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo kupilam taki na suwak.a co do stanikow to dziewczyny kiedys pisaly zeby kupic miseczke wieksze i powinno byc ok. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Zapytam się o tą cesarkę.
Jak to jest.Umawiamy się na konkretny dzień czy jak? Nie wiem czy dobrze zacytuję ale spróbuję U mnie ma być tak że czekamy maksymalnie do terminu, jak się coś wcześniej zacznie dziać to natychmiast jadę do szpitala i dzwonię do gina, a jak będzie cisza i spokój to się wcześniej umówimy na konkretny termin w okolicy porodu. Kiedy byłam na ktg w pierwszej ciąży, była babeczka czekająca na planową cesarkę, już w koszulce szpitalnej. Trochę to dziwne, wiedzieć że o tej i o tej godzinie zobaczysz swojego dziecia
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jaka plec dzieciatka ?
|
|
#2145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty się tak czujesz a moja babcia (ma 79lat) wczoraj stwierdziła że sapie gorzej niż ona jak coś robi a ja tylko łóżko poprawiałam bo mi było niewygodnie
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My się pierwszy raz spotkaliśmy w II dzień swiąt Bożego narodzenia a potem os sylwestra juz bylismy praktycznie razem, czyli tez niedlugo świętujemy ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte Cytat:
U mnie sytuacja wygląda podobnie ze szpitalem, niby dają ZZO ale jest płatne a i tak jakos nie zachecaja do tego... No to dobrze że masz ładne cycki ![]() Cytat:
Najgorsze jest to że ja go nawet nie zauważyłam wcześniej ! Cytat:
U mnie w szpitalu w ogóle nie myją tylko myje się w domu, położna mówiła że najlepiej jak dzidzia ma tydzień to zrobic jej dopiero taką pierwszą generalną kąpiel, bo przez ten czas ona ma taka jakby warstwe ochronną czy cos w tym stylu. Cytat:
pisz śmiało
|
||||||
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no...to mnie pocieszyłaś....
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
hej ciężarówki
ale miałąm beznadziejną noc ale śniegu dosypało, muszę karmnik powiesić ![]() Cytat:
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze dzieciątka często mają czkawkę? Bo u mnie 3xdziennie to standard. I nie wiem czy to normalne?
I jeszcze jedno pytanie czy ktoras z Was rozwaza, lub zakupiła wozek tako laret?http://tako.net.pl/index.php?action=search_pk&kat=86 Warto, nie warto....? Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-05 o 12:20 |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam cytowac
mnie sie chyba zwoje mózgowe rozprostowąly w tej ciązy bo skleroza ciązowa to od samego początku..... no to z tego co pamiętam: serdecznie witam nowe mamusie a w szczególnosci mamusie blizniatek ![]() kawa z mlekiem+pieczarki octowe made in biedronka- moja tesciowa uciekła z pokoju na sam widok moja rada co do wyprawki- nie cudowałabym z bajeranckimi ciuszkami bo takim malenstwom musi byc przede wszystkim wygodnie body, pajace, pólspioszki, spioszki+kaftaniki już rzadziej są polecane bo sie kaftaniki zwijaja... no i polecam szukanie na tablicy- mozna znalezc naprawde zadbane ubranka nawet za 0,50 gr, 1, 2 zł za sztuke. Ja mam wszystko używane z all albo tablicy bo lumpków u mnie brak a jak cos jest to w cenie nowego.... i radziłabym szukac takich wlasnie niewielkich zestawów po kilka, kilkanascie sztuk góra |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wczoraj po wizycie u gina juz nie miałam sił pisać tymbardziej że Tz dzis wyjechał do Holandii więc trzeba było go troszke spakowac ale w sobote powinien byc spowrotem ale mam zakaz rodzenia ![]() z dzidzią ok waży prawie 2800g nastepna wizyte mam 19.12 bo to juz 38 tydz bedzie dzis rano zaniosłam wymazna paciorkowca do badania i dostałam straszny ochrzan bo w miesiąc 3 kg przybyło odezwały się słodycze szarlotka i zwolnienie bo odkad na L4 jestemm jakoś mniej ruchu mam termin z USG na 04.01 szyjka twarda wiec powinnam dotrzymac troche mnie to pocieszyło. Nie było mnie tu wczoraj ale po waszych wpisach sądze ze u Hosenki stało sie cos niedobrego może mnie ktosuswiadomic w klubie lub pW strasznie mnie te wasze wpisy rozbiły
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez dzis mialam beznadziejna noc, meczylam sie z usnieciem i w ogole wymeczylam sie zamiast wyspac ;/
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Lubcia masz rację, w weekend podjadę do rossmana i tam coś zakupię, myślę o hippie i babydream. Podczytując Was stwierdziłam, że te będą najlepsze.
Z tym, że cały czas zastanawiam się jaki krem do pupencji dzidzia wybrać, sudocrem jakby działo się źle ale czym smarować profilaktycznie i ochronnie? Ahaaa w czym pierzecie dziecięce ubranka? Słyszałam o proszku Dzidziuś ale moja mama (ale też w wytycznych ze szpitala, gdzie zamierzam rodzić jest napisane, że ubranka dla dziecka mają być wyprane w płatkach mydlanych). Czy używacie też płynu takiego dziecięcego do płukania? scotasia kupię rozmiar lub dwa większe, masz rację dzięki aha ja myślę o tym wózku, wcześniej myśleliśmy o tako jumperze ale ciężko go dostać i jest cięższy niż laret. Tylko kolor musimy wybrać
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2012-12-05 o 12:26 |
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
A my wczoraj zamówiliśmy w końcu łóżeczko z pościelą i przewijak na łóżeczko. Więc generalnie zostaje mi do kupienia wanienka, podkłady na łóżko dla mnie, z 2 staniki do karmienia i to będzie chyba wszystko. Pewnie za tydzień się spakuję po wizycie i gina.
Ale jestem głodna a zupka jeszcze nie gotowa. Wcinam płatki ryżowe z czekoladą
|
|
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
Eh ta cukrzyca mnie rozwala.
ZNÓW NIE MOGĘ NAD NIĄ ZAPANOWAĆ. Ku..wa zjadłam jednego kabanosa i 2 kromki chleba żytniego (bez żadnych pestek słoneczników itp) + zielona herbata a cukier 126 ![]() Po czym pytam,po czym ![]() Jutro będę w poradni.Niech cholernice zwiększą mi insulinę a może w końcu będę mogła się najeść bez wyrzutów sumienia. Do tego jeszcze skończyły mi się igły do insuliny i jak kurier dziś nie przywiezie to czeka mnie podróż 30 km do apteki (jedynej w której mają takie) bo na kolację już nie mam czym się wkłuć
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaką pościel..powiedz...bo ja właśńie szukam odpowiedniej..a kocyk już masz??
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolezanka poleciła mi masc z lanoliną do smarowania profilaktycznego- typu Bepanthen lub podobne. Zawsze mozesz zapytac o rade w aptece. Bo sudocrem moze byc ciezkawy na profilaktyke, bardziej w wypadku wystapienia jakichs podraznien- przynajmniej mnie sie tak wydaje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki. O dziecko staraliśmy się dosyć długo (oko 2,5 roku) i właściwie w momencie w którym najmniej bym się tego spodziewała udało się
. Na szczęście będę miała wiele rąk do pomocy
.
a w sobotę bedzie dopiero 30 tydz.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wolałabym chyba cc ale raczej marne szanse
ślub 28.04.2012

ale mam jedno pyt.-ten pajak siedział na srodku czego? 
i jak kurier dziś nie przywiezie to czeka mnie podróż 30 km do apteki (jedynej w której mają takie) bo na kolację już nie mam czym się wkłuć