|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Ja juz wcześniej podciełam. Ale nie mam aż takiego parcia na skręt wolałbym miec długie i piękne po prostu. A neich się układają jak chcą, żeby tylko puszu nie było i fajna objętość...Jak nie bedą chciały współpracować to najwyżej zacznę je znowu czesać i nosić leeeekkie falki ![]() Cytat:
![]() Może w domu chociaż? Dziewczyny tak chwalą sobie Ewkę ale mnie np zawsze zajęcia w grupie lepiej motywują![]() Cytat:
|
|
|
#75512 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też nie mam parcia na skret (choc jak widzę niektóre krecioły to mnie lekko skręca )). Przyszłam na wizaż po zdrowe włosy (zaczęłam od szukania "nieniszczącej" prostownicy kupiłam taką za 400zł i teraz leży raz użyta, potem odżywki Joico K-pak, potem przyszła henna, z hennowego Demcia wygnała mnie dopiero na zakręcony i wdrożyłam CG). Teraz się cieszę, bo kiedy mam ochotę wygniatam fale, a kiedy mam mniej czasu- suszę na prosto i też jest dobrze (dawniej byłaby sucha, sztywna spuszona szopa z wybojami-czyli chcącymi się przebic falami, którcyh pod koniec nawet prostownica nie mogła wyprasować) EDIT : Teraz kusi mnie podciecie z 5 cm, bo końcówki jeszcze się lubią plątać, czyli są zniszczone, choc rozdwojeń nie widzę.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-12-05 o 11:53 |
||
|
|
|
#75513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czy takie sporadyczne wybryki - czesania, prostowania nie szkodzą juz na uformowane fale? W sensie - ze włosy potrzebują czasu zeby nauczyć sie falować, a potem jak je po myciu rozczeszę to czy nie będę znowu w punkcie wyjścia?
|
|
|
#75514 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie wiedziałam gdzie sie odezwać, ale myśle że to właściwe, miejsce, nie chciałabym zaśmiecać forum nie potrzebnym watekim. Chcę zrobic sobie trwałą, loki cos w stylu mokra włoszka, lub pokręcic tylko końcówki. Mam swoje naturalnie brązowe włosy, nie farbuje, nigdy nie robiłam trwałej. Dlatego mam kilka pytań: - po jakim czasie moge na jedną trwałą nałożyc drugą? loki często podobno siadaja, a ja mam mnóstwo włosów na głowie. - czy przy trwałej mozna stosować np. prostownice? bo jakby mi sie juz trochę rozwaliły, i chciałabym je wyprostowac to jaki efekt mogę uzyskać? Bardzo proszę o odpowiedzi
|
|
|
|
#75515 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanie z gatunku dziwnych- czy istnieje jakaś cezura, co ile należy myć włosy? umyłam dziś OMO (olej palmowy-BD-AiK) zawinęłam w koszulkę i mam śliczne loczki
) ostatnio tak miałam jako dziecko![]() jedyną różnicą między poprzednim myciem, a tym, było to, że myłam po 3dniach, a nie po 2 - z tym, że dzień 3 to mega przetłuszcz i swędzący skalp- dalej niż do sklepu pod blokiem w czapce nie ma co się ludziom pokazywać:P kiedyś koleżanka mi opowiadała o swojej babci, co włosów nie myła przez 6tygodni (nosiła perukę), zabieg powtarzała raz na kilka lat, a włosy miała piękne i lśniące. |
|
|
|
#75516 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).Melduję, że kora dębu nie do końca się zmyła po szamponie Zastanawia mnie, czy to nie działa podobnie jak indygo - niby nie jest trwałe, ale efekt farbowania nie trwa do pierwszego mycia. Czy ktoś próbował używać polskich ziół jak henny, czy jestem pierwsza? ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Nie ma odgórnych zaleceń.
|
|
#75517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma żadnych reguł. Myjesz kiedy potrzebujesz, czyli zeby Twoej włsoy wyglądały co najmniej estetycznie.... Tzn nie wyobrażam sobie chodzenia ze smalcem i swędzącym skalpem ![]() Kazdy ma inną skóre głowy. Niktóre myją codziennie, innym wystarczy raz na prę dni... 6 tyg to juz zdecydowanie niehigieniczne, fuuuujjjjjjjjj ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ale po jednym razie? ![]()
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-05 o 12:40 |
|||
|
|
|
#75518 |
|
Zadomowienie
|
spoko, wątek z babcią był w ramach ciekawostek
ale skąd w takim razie różnica w efekcie po 3niach i po 2?
|
|
|
|
#75519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zauważyłam wpływu na skręt... Po ugnieceniu fale wracają. Ale zaznaczam, ze nie suszę na prosto zbyt często (max raz w miesiacu-gdy mam zjazd i nie śpię w domu, no w tym miesiacu dwa razy, bo wczoraj po hennie i w weekend zjazd)
|
|
#75520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zmieloną korę zalałam gorącą wodą, żeby uwolnić wszelakie dobro ze środka no i trzymałam dwie godziny jak nie dłużej Chciałam, żeby barwniki ze środka były zaktywowane i działały jak najdłużej na włosy, dlatego płukanka mnie nie interesowała. Może efekt nie jest spektakularny, ale skoro różnicę zauważył mój mężu, to coś jest na rzeczy Ale powiedziałabym, że kora może mniej przyciemnia a bardziej zażółca włosy ![]() Efekt dodatkowy to mniej włosów w odpływie ![]() A co robiłaś z rumiankiem?
|
|
#75521 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Odpowiem: TAK
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Niestety nie pomogę z trwałą, ale chyba to też zły wątek :/ Cytat:
wciąż zapominam kupić...
|
||
|
|
|
#75522 |
|
Zadomowienie
|
na całą noc nałożyłam Bingo z shea z dodatkiem olejku alterry i oleju kokosowego,dzisiaj mięciutko i falowanie
wieczorem wrzucę zdjęcia do codziennika .Ostatnio rozmawiałam z kolegą nt kręconych włosów i padł tekst "bo loki mogą zakręcić w głowie" także dbamy o swoje kłaczki ^^
|
|
#75523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A właściwie dlaczego chcesz trwałą? Cytat:
Pokazuj się po korze dębu! BTW -boska lodówka(przypomniało mi się) Cieszę się, mamuś-i po raz setny dziekuję Ajrisz, tak , tak henna z glutem zdecydowanie lepiej się nakłada!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-12-05 o 13:54 |
||
|
|
|
#75524 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze ktos na forum radzil uzyc jogurtu zamiast jajka bo maja mniejsze czasteczki. Juz wiem ze to nie dla mnie. Jezeli jestes niskoporowata to pewnie wiecz czy sa jakies produkty zywnosciowe z malymi proteinami? [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37976188]Oh, jaki błysk, widać, że baaaaaaaardzo miękkie i takie gładkie chcem takie! A właśnie mi tez brak czasu, no i najbardziej boję się, że źle przyrządzę tą mieszankę. W sumie teoretycznie wiem, że tam trzeba dodać cytryny, zostawić na ileś czasu, dodać jakąś maskę, tego gluta, ale co, jak dodkładnie to nie.. a co jak nie wyjdzie? I jeszcze będę miała zielone włosy? albo wyjdzie kolor, który kompletnie by mi nie pasował?O to dobrze, bo będę chodzić na pilates już kiedys chodziłam, ale przestałam bo mialam fatalny dojazd w mojej mieścinie ;/ teraz w dużym mieście mogę sobie pozwolić na to ![]() Właśnie jak będę robić to z żelem ![]() Tez chce do tego klubu nowicjuszy hennowych haha, ze mnie też, także witaj w klubie [/QUOTE]Cytat:
|
|
#75525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z naturalnych spróbuj płukanki z piwa i spiruliny ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Bez mikroskopu nie wiem, ale jesli się sprawdza i efekty są dobre to może działanie jest faktycznie in plus? |
||
|
|
|
#75526 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Czyli jedno prostowanie szkód nie powinno zrobić (i faktycznie mnie nic nie zrobiło).Cytat:
|
|
#75527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki na pewno sprobuje tego piwa i spiruliny
|
|
#75528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czuję się zmotywowana, dzięki chyba faktycznie zainteresuję się Ewką... ![]() ej, co u Was tak cicho od 16, już się bałam, ze wątek zamknięty, w końcu tyle postów już natrzaskane w ogóle odkryłam dobre zdjęcie na którym widać moje 'skołtunienie' na czubku, co sprawia, że włosy wyglądają na fe i tłuste mimo, że wcale takie nie są ktoś ma jakiś pomysł na ten szkopuł? ![]() wklejam link bo jeszcze jestem w pracy i nie bardzo mam jak pobrać zdjęcie http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...44563738_n.jpg
|
|
#75529 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
uwaga nadrabiam
to będzie długi post ![]() Cytat:
masz ładny skręt spróbuj stylizacji Isaną czarno-pomarańczową, lniany mi robi wyprost, a Joanna posklejane twarde „coś”. Isanowe sucharki bez problemu wygniatam po wyschnięciu, a kształt fryzury mocno się trzyma Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1 zdjecie jest naprawdę fajneeee ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dorka_tw bardzo ładnie wyglądają Twoje włoski Cytat:
a miałaś wcześniej jasnorude refleksy? może się ochłodziły od kory? No bo przecież nie rozjaśniła? Ty masz hennowane włoski, czy mi się pomieszało?
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-12-05 o 18:40 |
|||||||
|
|
|
#75530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nakładasz odżywki tam bliżej skalpu? Ja bym potraktowała to grzebieniem, ale ja ogólnie się z grzebieniem lubię
|
|
#75531 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę mało połysku – może potrzebują nawilżenia i zamknięcia go we włosie – Potters z aloesem przy tej pogodzie może powodować ucieczkę wodymoże spróbuj spiruliny, podobno działa cuda (też muszę przetestować – Ajrisz polecała )Cytat:
![]() mam zupełnie inny typ skrętu (średnia fala), więc moje pomysły za dużo nie dadzą, ale jeśli znasz angielski zerknij na tą stronę, może podpasuje Ci któraś z metod tej kobietki? ![]() http://www.tightlycurly.com/technique/therules/ Cytat:
przypominają moje, chociaż wyglądają na bardziej zdefiniowane "bez niczego". Ciężko polecić produkty, bo skręt możesz mieć jak ja, ale inną porowatość (ja mam wysoką, obecnie schodzi do średniej). Testuj, testuj, testuj - spróbuj produktów z zakręconego must have (powinien być link w 1 poście). Spróbuj podpatrywać pielęgnację Dziewczyn w codzienniku. Gdybyś była zainteresowana to spis moich wpisów do codziennika jest w moim blogu w 1 poście. powodzenia ![]() Cytat:
i trzymam kciuki za psinkę ![]() JudytaKas bardzo ładne włoski ![]() Deszczowa Bridget a propos „skołtunienia” – próbowałaś kiedyś włożyć dłonie przy samej skórze z głową w dół i rozmasować/rozczesać (tak z 5cm od skalpu) nimi włosy tuż po skończonym suszeniu/wyschnięciu włosów? Mi to bardzo pomaga i likwiduje efekt, który masz na zdjęciu (mam podobny od razu „po”) Cytat:
![]() natomiast odradzam "trzymanie" włosów, jeśli czujesz wyraźnie, że są tłuste i skóra swędzi - nie podrażniaj sobie w ten sposób skalpu Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-12-05 o 18:37 |
|||||
|
|
|
#75532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75533 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie problem w tym, że ja je traktuję grzebieniem na czubku, zaraz po myciu i czasem też na sucho... a one robią co chcą ![]() Cytat:
następnym razem użyłam płukanki i było dużo, dużo lepiej a do tej spiruliny to jeszcze się nie przymierzałam, acz przemyślę sprawę ![]() Cytat:
masuję zaraz po myciu ale to w ramach aplikowania wcierki, dzisiaj będzie masaż z głową w dół, dzięki Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
tylko potem idę z mokrymi spać, to może być cały szkopuł
|
|
#75534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no myślę, że trza je dowilżyć, bo sama się zdziwiłam... ogólnie taki ich urok, że 4-5 dni w formie falistej trzymają bez straszenia ludzi, ale 7 to jak dla mnie też trochę dziwnie... ![]() hmm z mokrymi? no ładnie... a najlepiej nie chodź spać z mokrymi
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-12-05 o 18:49 |
|
|
|
|
#75535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam podwójną wejściówkę na Kamp! w piątek i nie mam z kim iść
|
|
|
|
|
#75536 |
|
Zadomowienie
|
czyli z tego co zrozumiałam olej na noc tak,ale maska nie?
jaka wg was odżywka/maska (d/s) najlepiej współgra z aktualną pogodą za oknem ?
|
|
#75537 |
|
EDUkator
|
Dziewczyny...
Eks do mnie napisał, najpierw coś o poloneza na studniówkę, a później "bardzo delikatnie" zasugerował, żebym lepiej znowu prostowała włosy... No w sumie napisał "lepiej prostuj"...
|
#75538 |
|
Zakorzenienie
|
eee? A co mu do tego?
|
|
|
|
#75539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#75540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh jak ja lubię naturalne, ładne buzie (to nie zboczenie ) a z włoskami proponuje robić tak jak już wcześniej napisała Katie100 - swoje masuje przy skalpie niezmiennie i zawsze ładnie wychodziCytat:
bo mi głupio swoimi się chwalićwrócę i dodam, że moje na drugi dzień (po spaniu) też wyglądają fajniej ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
gupek się nie zna ![]() a tak serio mój TŻ z którym jestem bagatela prawie 8 lat - ciągle po tylu latach mówi że jestem jego słoneczkiem (tak loki porównuje do promyków taki romantyk ) wręcz się raz obraził jak ściełam i się do mnie przez tydzień nie odzywał teraz za każdym razem jak idę do fryzjerki to słyszę "no .... nie zetniesz" (a ja ścinam bo zniszczone) ale teraz może się wreszcie uda
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2012-12-05 o 20:21 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

wolałbym miec długie i piękne po prostu. A neich się układają jak chcą, żeby tylko puszu nie było i fajna objętość...
no ale masz rację, wtorki mam wolne przedpołudniem, w piątek też bym coś mogła... trzeba tylko zachcieć!
opieprzcie mnie za lenistwo 

ale mnie np zawsze zajęcia w grupie lepiej motywują

kupiłam taką za 400zł i teraz leży raz użyta, potem odżywki Joico K-pak, potem przyszła henna, z hennowego Demcia wygnała mnie dopiero na zakręcony i wdrożyłam CG). 

chcem takie!
ktoś ma jakiś pomysł na ten szkopuł?
to będzie długi post ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

^_^. wybaczcie jakość :/ te pierwsze 2 to podczas te dwa następne przed CG.
bo mi głupio swoimi się chwalić