Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 12:04   #151
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

dla Igusi

mamcia ojjj to faktycznie ciężka decyzja..a czemu tż się tam nie podoba?chodzi tylko o kasę?

phdawowcale nie dziwię się że jest Ci źle. nie dość że ta kretynka nie powinna odciągać napletka to jeszcze ten słaby przyrost.. a może wprowadź małemu kaszki? powinien zacząć ładnie przybierać,my mamy takie zalecenie żeby raz dziennie,na noc dawać mleko zagęszczone kaszką. i mimo tego braku apetytu w tydzień przybrał 180gr.może i u Was zadziała?

my byliśmy wczoraj u tego pediatry, dostaliśmy tak jak myślałam zalecenie zagęszczania mleka plus syrop Debridat. Nasz refluks jest na tyle mały(w granicach fizjologii) że nie potrzeba specjalistycznych leków a podrażnienie przełyku minie w momencie gdy mały przestanie ulewać rzadkim mlekiem. mam nadzieję...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:06   #152
nadalka
Zakorzenienie

A no i dziękujemy całej reszcie za życzenia. Siedzę na tel i ciężko cytować
Stary 2012-12-05, 12:11   #153
nel_a
Zakorzenienie

ja od początku mówiłam mężowi że wciskanie małego na siłę do łożeczka gdy ewidentnie widać że jest mu źle, płacze, wierci się może dawać mu poczucie że łóżeczko to zło. Ogólnie problemu ze spaniem nie mamy, wieczorem zasypia w miarę szybko, czasem się zdarza marudzenie. To go mąż tuli i buja i za chwilę zasypia.
Jak widzę w dzień że nie może usnąć to wkładam go do chusty albo rożka, usypia - jeśli jest to chusta to tak śpi póki się nie obudzi a jak rożek to go odkładam.

Dla mojej szwagierki to nie do pomyślenia bo przecież on się przyzwyczai i nie będzie chciał sam spać. Ta. I jej syn tak sobie popłakiwał kiedyś przy nas w łóżeczku a z ich strony zero reakcji....

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:14   #154
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Agunia, ale zaszalałaś podaj linki ja mam chyba 10 książeczek takich twardych małych, to jak mała będzie większa , będzie się uczyć czytać albo do zabawy
z tej serii kilka
http://www.empik.com/tydzien-brzechw...0107,ksiazka-p

do tego taką
http://www.empik.com/na-straganie-br...8918,ksiazka-p
ona jest jakaś gąbkowa, ponoć i do kąpieli, i mazać po niej można, zobaczymy co to jest

a na zaś:
http://www.empik.com/jan-brzechwa-br...9474,ksiazka-p
http://www.empik.com/ksiega-bajek-po...0129,ksiazka-p

poszalałam, ale mieliśmy do wykorzystania kupon na 100zł

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:17
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:15   #155
chce_byc_mama
Zakorzenienie

przeprowadzamy sie!!!!!!!!!!!!!!
ale bedzie ciezko z kasa ale kit jakos damy rade!!1

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:17   #156
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ooo czym przekonałaś TŻ-ta?

Stary 2012-12-05, 12:17   #157
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

suuuper!
dobrze że jednak tż zmienił zdanie, skoro Tobie się podobało

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:18   #158
chce_byc_mama
Zakorzenienie

powiedzial ze jak chce to sie przeprowadzimy, i teraz rozmawia z ta babka i udalo sie nam dostac 150£ voucher na farby itd!!!
wiec jakos sobie poradzimy!!!

Amelcia
Stary 2012-12-05, 12:23   #159
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Mielismy wczoraj niemiłą przygodę, jak obcinałam małemu paznokcie przez przypadek obcięłam kawałeczek opuszki krew się lała ale M nie płakał, ja się potwornie zdenerwowałam a mąż na mnie krzyczał, że zrobiłam mu krzywdę, jakbym zrobiła to specjalnie Na szczeście rano już było zagojone.
my mielismy tez taki maly przypadek raz ja raz maz ale bez krwi dlatego moj maz rozumie bo to on czesciej obcina malej paznokcie i wie jakie to trudne

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
powiedzial ze jak chce to sie przeprowadzimy, i teraz rozmawia z ta babka i udalo sie nam dostac 150£ voucher na farby itd!!!
szkoda tylko tego remontu co robiliście w wakacje. Ale wazne ze mala bedzie miala swój kont

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2012-12-05 o 12:28
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:28   #160
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wow

Ami będzie miała swój pokoik i ogródek suuuper
Stary 2012-12-05, 12:30   #161
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Super
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:35   #162
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
tylko to jest tak ze sa rozne bandy, A, B, C, D i E
i pod od A do E ida najbardziej "potrzebujacy" czyli np band A dostaja Ci co nei maja gdzie mieszkac.
przypisany band to okres oczekiwania.
Nam udalo sie zalapac na C gdzie z reguly np moi znajomi zawsze dostaja na D lub nawet na E i tak moja kolezanka jak byla na D czekala 10 miesiecy na chate,
My dostalismy na C dlatego ze niby z dzieckiem do roku nie mozna mieszkac na pietrze do tego mieszknie jest za male dla 3 osob plus pies, itd itd..
No i ta babka powiedziala ze jezeli nie wezmiemy to prawdopodobnie przesuna nas na band D co wydluzy okres oczekiwania bo widocznie nie jestesmy az ta potrzebujacy ze nie chcemy...
Kolezanka mi zaproponowala ze by nam pomogli remontowac itd..
nie wiem co robic nie chce napierac na tz naprawde podoba mi sie tam Amelka by miala fajny pokoik...
Jeśli to tylko kwesia remontu, to ja bym nalegała. Świąt w życiu będzie wiele. Najważniejsze, żebyście spędzili je w trójkę, a czy do tego czasu wyremontujecie cały dom, czy jeden pokój to już moim zdaniem mniej istotne. A co z okolicą? Macie szansę na lepszą, czy raczej na gorszą?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:47   #163
Linka25
Zakorzenienie

Mamcia super!!!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:51   #164
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Dziąsła swędzą nadal ale jakoś jest lepiej, chyba Mały poszedł spać (lekko kwiląc) przed 20, pobudka o 1.30, później o 5.30. Później o 7 i o 8.20 zasnęliśmy wszyscy w trójkę (mąż idzie do pracy na 14) i obudził nas telefon o 10.00
Teraz młody śpi (już jakąś godzinę więc pewnie będzie pobudka wkrótce), mąż coś dłubie a ja nadrabiam wizaż i piekę cynamonki Nadalki

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
phdwao wydaje mi się że miał czerwone nawet kilka dni, nie pamietam na 100 % bo myślałam że tak się robi:/

Iga
Fabi

moje dziecko przez ostatnie 4 dni choroby nauczyło się zasypiać na rękach i to pionowo i koniecznie chodzić dopóki robił to tż nie widziałam problemu ale dziś zostałam sama i moje metody już nie działają mały śpi a mnie napie... plecy:/ a pozatym idziemy dziś do lekarza, znowu jest gorzej to już 8 dni
Biedny maluch. Mam nadzieję, że lekarz znajdzie sposób na to choróbsko

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
wvictoria dzięki bardzo obrazowo to pokazałaś no to jak będziemy jechać na świeta to się przejedziemy A4 do Bochni w takim razie przetestować

Katar nadal mamy taki nie wiadomo jaki siedzi głęboko nawet frida się nie da wyciągnąć ale czuć opór ale mimo to mały nie ma zatkanego noska więc nocka spokojna. Mam zamiar powiedzieć teściowej żeby przestała obcałowywać mojego syna bo chyba ona mu ten katar sprzedała. Nie uważacie że takie maleństwa to powinni całować tylko mama i tata?
Proszę bardzo Od zjazdu z autostrady do samej Bochni są jakieś 3-4 km i ograniczenie wagowe do 12ton.

Oby katar przeszedł

Cytat:
mała już prawie godzinę ryczy w łóżeczku
Miałam zapytać dlaczego ale już doczytałam

za 5 miesięcy Iguni

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
grubas jest, teraz pewnie jakieś 6,5kg
ale już jak miała 5kg to 3 były na nią za małe, kupsko nam nagminnie wylatywało tyłem. Chociaż u innych dzieci 3 przy tej wadze były ok, to od dziecka zależy

a na brzuchu nie uśnie? Kurcze, też mieliśmy taki etap, że Lu się ciągle przekręcała na brzuch i ryk, i tak co chwila, dopiero na rękach jak zaczynała przysypiać mogłam ją odłożyć. Ale u nas było łatwiej, to był chwilowy kryzys, a Luśka od początku spała w łóżeczku więc nie musiałam jej tego uczyć. Chociaż przez kilka ostatnich dni musiałam ją w wózku usypiać telepiąc wózkiem.
Teraz jak odkryła, że na brzuchu da się spać a nie trzeba ciągle "pracować" to ją już nawet od razu na brzuszek kładę i zaraz śpi. Na plecki nawet nie mam co, nie uśnie, rozryczy się, albo przekręci na brzuch
Młody waży jakieś 6,6kg i używamy 3. Ale jeszcze 1,5 tygodnia temu używaliśmy 2 (przeszliśmy na 3 jak młody ważył ok. 6,4kg). Generalnie 2 były dobre ale już nie chciałam kupować bo wydaje mi się, że w 3 mniej go ciśnie. Ale mój młody ma mały brzuszek, chude nóżki (w przeciwieństwie do mamy ) - jest raczej chudy, a długi.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:51   #165
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witam
Niedługo zbieramy sie na szczepienie, mam nadzieje ze młody dobrze jezniesie
Sol za szczepienie Fabisia
dla Igi za 5 miesiąc
Wanilko mam nadzieje, ze pediatra coś doradzi biedny maly
za dzisiejsze szczepienia dla obu szkrabów.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dokładnie, u na sto smao, nigdy go nie pozostawiłam w płaczu samego, jednak uważam że nic na siłę,
np czym moge się pochwalić w nocy nie raz karmię małego i otwiera oczy budzi się, ja raz odłozylam go do łóżeczka, kręcił się długo ale zasnął i teraz w nocy be zproblemu jak się obudzi to zasypia sam, myslże ż ema każde dziecko przychodzi pora i nauczy sie w końcu, ja jednak jestem z tych matek co jak dziecko potrzebuje to bede nosić i lulać

Linka
Ja też. Ale rozumiem Nadalkę. W przypadku niektórych dzieci trzeba nosić i lulać raz na 2 dni czy nawet rzadziej. A gdyby trzeba było przy każdym zasypianiu? I to przez 5 miesięcy? Nie będę się zarzekać bo tak naprawdę nie wiem... Wiem, że współczuję Nadalce i mam nadzieję, że mała nauczy się zasypiać sama. I nie wierzę w to żeby ona nie reagowała jak młoda płacze. Nie reagowała by tylko jakaś bezduszna baba, a Nadalka taka nie jest. Żadna z nas taka nie jest, wystarczy poczytać z jaką miłością piszemy o naszych dzieciach

Cytat:
ona praktycznie od początku nie mogła zasnąć bez bujania. Kiedy odstawiłam od cycka zaczęły się problemy z zasypianiem - chociaż wcześniej zasypiała przy cycku

ale czy ja napisałam że ja ją zostawiam żeby się wypłakała

nie, bo właśnie jak napisałaś, ona na brzuchu ciągle "pracuje"

Na prawdę widzę wiele słów krytyki, ale nie jesteście w takiej sytuacji że dziecko nawet jak zaśnie i przestaje być bujane to się budzi.
Najlepiej jest napisać że "tak źle, tak nie dobrze" Ale jakbyście były w takiej sytuacji (której z całego serca nie życzę - chociaż wiem że to nie koniec świata) to same uciekałybyście się do różnych środków.
Dziecko nie było przyzwyczajane do bujania, choć może z czasem się przyzwyczaiła. Nie chciała sama zasypiać, darła się całymi dniami jako 3 tyg noworodek, nie było żadnego sposobu na usypianie.
Ale niestety sznureczek trzeba kiedyś odciąć bo ja nawet czasem nie mam czasu obiadu zrobić - oczywiście również nie mam żalu o to do nikogo - ale na prawdę dołujące jest to kiedy ją uśpię bujając , na chwilę lecę do wc , wracam a ona już nie śpi i marudzi i w koło macieju.
Nadalka

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki, witam się w nowym wątku.
U nas jak zwykle sraczka, mała zaczeła ładnie jeść z cycka a ja niestety muszę zakończyć karmienie. W nocy z niedzieli na poniedziałek miałam dreszcze, potem siódme poty, zendlałam w wc. Dostałam hipoglikemii, dodam, że wcześniej nie miałam problemów z cukrem. Mam bardzo niski cukier, więc karmienie piersią kończę. Mała jest na bebilonie pepti, a ja niewiem jak mam ograniczyć laktację?piję szałwię ale narazie nic nie daje mi to. Mam też tabletki ale czytając o skutkach ubocznych to się boję wziąść.

Z dobrych wiadomości to mała waży 7100 i ma 70cm Nowa umiejętnośc to pierdzenie buzią, wczoraj cały dzień pierdziała
Mam nadzieję że uda mi się was nadrobić bo znów nowy wątek a ja zaległości gigantyczne na starym mam.
za wagę i wzrost

Cytat:
Napisane przez kazia112 Pokaż wiadomość
Hej my używamy 3 pampersa i jeszcze mam kilka 2 Dady właśnie ( Pampersy 2 są faktycznie mniejsze niż Dada2),
mamy dzieci urodzone w podobnym terminie - Ola 20.08, waży teraz jakieś 5800 więc raczej kup Pampersy 3 ja ostatnio zakupiłam 300szt w tesco na promocji i jestem zadowolona
Mój młody, urodzony 17.08, waga ok. 6,6kg, pampki 3
Tak w ogóle to testujemy:
- bambino 3 - są ok. ale cena nie powala (w sumie wychodzą podobnie jak pampki na promocji). Są bardzo chłonne choć nie sprawiają takiego wrażenia. generalnie ok.
- huggies 3 - są bardzo ładne, z Kubusiem Puchatkiem. Też mogą być. Są trochę grubsze niż pampersy. Z chłonnościa bywa różnie. Są szerokie przy nóżkach, albo mój młody ma za chude nogi

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wiecie co dzisiaj nad ranem mała zaczęła marudzić więc wstałam i dałąm jej smoczek i patrzę , że ma zdjętą skarpetkę to jej założyłam....tak myślałam bo jak się obudziłyśmy to mała miała skarpetkę założoną na rękę jak rękawiczkę o nie biedne dziecko matce pomyliła się stopa z ręką ha ha

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 12:52   #166
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzielnica jest srednia, ale na przeciwko nas jest duze pole i mowila ze za rok beda budowane nowe domy wiec standard osiedla sie podniesie.
ale sie ciesze we wtorek odbieramy klucze.

Amelcia
Stary 2012-12-05, 12:56   #167
chmielinka
Zadomowienie

wróciłyśmy ze spacerku. Na dworze jest baardzo przyjemnie tylko są oblodzone chodzniki... i nie umiałam zejść z góry, którą mamy pod blokiem musiałam bokiem schodzić po trawniku i jeszcze przytrzymywać wózek ja nie wiem jak to będzie już zimą, jak lód będzie wszędzie

Cytat:
Nadalko ale ona tego nie "wymusza" ze zlośliwości. Jeśli płacze, znaczy że jest jej źle, że jej się to nie podoba i jest bezsilna, bo nie może nic z tym zrobić. Ja na wymuszanie Luśki nie reaguje tylko i wyłącznie wtedy, kiedy wiem, że ona jest w stanie sama coś zrobić (np. sięgnąć po zabawkę), ale jej się nie chce i próbuje sobie ułatwić. Ale jak zaczyna się płacz, od razu biorę ją i tulę, żeby wiedziała, że jak jest jej naprawdę źle, to pomoc otrzyma. Nawet dorośli nie lubią być zostawiani kiedy płaczą i im źle (chyba dobrze wiesz jak się czujesz, kiedy płaczesz a mąż nie reaguje), a co dopiero dziecko.
Co innego wymuszanie krzykiem czy udawanym płaczem (bo Lu już potrafi udawać płacz, ale matka się nie nabiera ) a co innego prawdziwe rozżalenie
moja robi to samo

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga Nadia od wczoraj zajada się swoimi stopami

Cytat:
ooo super

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:01   #168
ewka5891
Zakorzenienie

My już po szczepieniu. Strasznie płakał po drugiej dawce mam nadzieje ze noc będzie spokojna

Mamcia super ze sie zdecydowaliscie 150 funtów szalem z ich strony nie jest ale zawsze coś pomoże Wam

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2012-12-05 o 13:02
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:05   #169
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ewka za 150 f kupie farby i tapety a to juz duzo

Amelcia
Stary 2012-12-05, 13:11   #170
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
to super
Stary 2012-12-05, 13:12   #171
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamcia a możecie zostać w obecnym mieszkaniu do czasu aż zrobicie remont w domu?
Stary 2012-12-05, 13:13   #172
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej

Też mieliśmy taki wypadek Ale Dorotka miała wtedy 6 tygodni... ostatni raz wtedy użyłam malutkich cążek... nożyczki są zdecydowanie bezpieczniejsze

Nie potrafię obcinać nożyczkami, nawet sobie
Cytat:
Super!!!!
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
my mielismy tez taki maly przypadek raz ja raz maz ale bez krwi dlatego moj maz rozumie bo to on czesciej obcina malej paznokcie i wie jakie to trudne
Mój nigdy nie obcinał
Cytat:
My już po szczepieniu. Strasznie płakał po drugiej dawce mam nadzieje ze noc będzie spokojna
Biedny

Dziś jedziemy na powtórne usg główki, oby wszystko było ok
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:15   #173
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

Mamcia super ze sie zdecydowaliscie 150 funtów szalem z ich strony nie jest ale zawsze coś pomoże Wam
oby było ok

wvictoria

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:

Super!!!!

Mój nigdy nie obcinał

Biedny

ja też nie umiem nożyczkami
Stary 2012-12-05, 13:31   #174
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
No i fajnie Zawsze jest coś, ale najważniejsze, że do przodu.

Nadalka ja cię rozumiem. Był czas, że młody zasypiał tylko na rękach i nie mogłam nic zrobić, bo jak go odłożyłam to był ryk wniebogłosy. W końcu jakoś wyczułam moment i teraz na noc zasypia sam w łóżeczku jeśli nie zaśnie przy piersi. A że ostatnio zęby idą znów jest gorzej. Niedawno odkrył piszczenie i tym piszczeniem próbuje wszystko wymusić, zwłaszcza wzięcie na ręce. Po prostu niektóre dzieci mają trudniejsze charakterki.
No i z okazji 5 miesięcy.

Co do pampersów my nie używamy- jesteśmy na dadach 3. Ale jak używaliśmy to 3 szybko były, zanim młody wyrósł z 62.

Nam dzisiaj przyszły skarpetki z lamaze i Antek ma zajęcie
W ogóle spotkałam się z przyjaciółką, która mieszka w Norwegi i przy okazji wzbogaciliśmy się o zestaw bodziaków i gryzaczek z fischer prize.
Dziewczyns ma dwóch synków w wieku 2 lata i 4,5 miesiąca i szczerze ją podziwiam jak ona ich ogarnia. Z tym, ze jak ona mówi o socjalu w Norwegi to dobrze tam maja. Musze ją jeszcze podopytywać, ale z tego co mówiła tam przysługuje dopłata na każde dziecko urodzone

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2012-12-06 o 14:49
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:31   #175
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sobie też nie umiem obcinać nożyczkami.
Ale takie specjalne nożyczki dla dzieciaczków nie są złe-mają trochę grubsze i zaokrąglone końce i mimo, że troszkę trudniej niż cążkami, to ja się nie boję, że je pokaleczę.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:39   #176
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja sobie też nie umiem obcinać nożyczkami.
Ale takie specjalne nożyczki dla dzieciaczków nie są złe-mają trochę grubsze i zaokrąglone końce i mimo, że troszkę trudniej niż cążkami, to ja się nie boję, że je pokaleczę.
My niby mamy te specjalistyczne, ale straszni zlę są po tym paznokcie obcięte....

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:41   #177
blueberry88
Zakorzenienie

Hejka!
Nie ma wiewiórki
Miałam mieć dziś gościa o 8, ale dziecko jej zachorowało, więc pospałam dłużej.
Młoda pięknie wczoraj zjadła marchewkę z ziemniaczkiem, a wieczorem kaszkę z przetartym bananem. Widać naprawdę postęp. Poza tym od trzech dni kwiczy, jak papuga. No i przewraca się na brzuszek. Mocno się rozwinęła przez tych kilka dni. Coraz bardziej kontaktowa jest

Cytat:
Moja malutka kończy dzisiaj 5 miesięcy

Stawiam co nieco
Najlepsze życzonka! Co by ładnie zasypiała sama!

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Mamy dziś szczepienie

Cytat:
Chciałam pisać, żebyś przekonała tż, ale widze, że już załatwione! Cieszę się z Tobą
Wiesz co miałam wczoraj na obiad? Naleśniki z pieczarkami

Cytat:
Zaciskam mocno

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2012-12-05 o 15:48
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:42   #178
karolka110
Wtajemniczenie

Dziewczynki rozszerzające dietę albo te wiedzące coś na ten temat(Agunia-a dajecie jakieś soczki dozwolone po 4.miesiącu???bo moja pije nadal niestety tylko te słodzone glukozą herbatki z Hippa i nie wiem czy soczek nie byłby lepszy??

Karolina-trzymam mocno kciuki za Marcinka!!!

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-12-05 o 13:47
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 13:48   #179
agunia82
Zakorzenienie

no to melduję, że od dzisiaj oficjalnie przesiadamy się do spacerówki. Jazda próbna odbyta, na początku Lu miała lekko podniesione oparcie (ale nie za bardzo) i zadowolona spokojnie oglądała sobie świat, a jak zaczęła przysypiać rozłożyłam oparcie na płasko i spała do końca spaceru.
w ciuchach zimowych już tak w tej spacerówce nie tonie no i ja jestem spokojniejsza, że nic się nie stanie bo jest stabilnie przypięta pasami więc nie ma jak mi się wyginać i próbować przewracać

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Młody waży jakieś 6,6kg i używamy 3. Ale jeszcze 1,5 tygodnia temu używaliśmy 2 (przeszliśmy na 3 jak młody ważył ok. 6,4kg). Generalnie 2 były dobre ale już nie chciałam kupować bo wydaje mi się, że w 3 mniej go ciśnie. Ale mój młody ma mały brzuszek, chude nóżki (w przeciwieństwie do mamy ) - jest raczej chudy, a długi.
no ale on to jest szczuplaczek i ma chude nóżki, nie to co mój grubas dlatego tak nie do końca trzeba ślepo patrzeć na te przedziały wagowe

Cytat:
oby nic się nie działo po szczepieniu

Cytat:

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczynki rozszerzające dietę albo te wiedzące coś na ten temat(Agunia-a dajecie jakieś soczki dozwolone po 4.miesiącu???bo moja pije nadal niestety tylko te słodzone glukozą herbatki z Hippa i nie wiem czy soczek nie byłby lepszy??
mi już troje pediatrów zalecało soczki ale ja nie daję, bo Lu często je z cyca więc nie potrzebuje dopajania. Ale Ty spokojnie możesz dawać, tylko pamiętaj, że te soczki należy rozcieńczyć w wodzie

Stary 2012-12-05, 13:53   #180
Linka25
Zakorzenienie

Karolina ogromne kciuki za usg!!!

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:

mi już troje pediatrów zalecało soczki
pediatrzy chyba nie za bardzo rozumieją znaczenie słowa wyłączne (karmienie piersią)

my za chwile jedziemy do pediatry, na ogólny przegląd, mam nadzieję, że wszystko okaże się być ok
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości