Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 14:17   #1291
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Czesc.
U nas lepiej. Jasiu odzyskal humor, lepiej je i jesg bardziej aktywny.
Ja tez lepiej

Moj tez tylko Nuka chce ciągnąć i to takiego specjalnego - genius.

Wszystki horym malym i duzym zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

Anesh ja tez juz sie nie mogę doczekać prezentacji.

Pozdrawiamy Was wszystkich bardzo serdecznie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:17   #1292
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
a ja sobie nawet fryzury nie zrobiłam na tę okoliczność
prawda? mnie na rodzenie zebrało w nocy, jakby mała nie mogła poczekać do południa, bym się przynajmniej odpicowała

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:29   #1293
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Właśnie Hubert też się tak wygina i nam powiedzieli że to asymetria spowodowana wzmożonym napięciem mięśniowym.Skonsultuj u neurologa jeśli możesz
Narazie pogadam z pediatrą bo ona to robi tylko w tej jednej określonej sytuacji. Ale będę obserwować.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

o kurcze...a to jaka masz dlugo? co za wozek?
Wózek bodajże Witpol, o taki jak tu http://sprzedajemy. pl/wozek-gleboko-spacerowy-2w1,934016 (to nie moje ogłoszenie jakby co) odziedziczyliśmy po mojej siostrzenicy, i nie było już sensu kupować nowego, gondolka mierzona po podstawie ma 70 cm, z tym że ma miękkie boczki i one się tak naciągają do przodu i tyłu. No a moje dziecię też ma już ok 70 jak ją w domu spróbowałam zmierzyć... Zresztą z tego co widzę na pierwszej stronie to ona była największa z naszych wątkowych dzieciaczków chyba... Chyba naprawdę wywalę gondolkę, ta część spacerowa wydaje się być dłuższa i obszerniejsza, a rozkłada się przecież do poziomu, założę osłonę na nogi i tak będziemy śmigać.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
120 na tydzień nie na miesiąc.
No oczywiście, myślałam tydzień, napisałam miesiąc

Właśnie odebrałam z pracy paczkę mikołajkową szarpnęli się, wielka torba słodyczy, kawy, herbaty... jeszcze czekam na decyzję w sprawie bonów... bo jeszcze nie wiem czy dostanę

I kurcze, chyba też kupimy niuni zestaw "obiadowy" pod choinkę. Zmałpuję, a co

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-05 o 14:41
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:35   #1294
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
prawda? mnie na rodzenie zebrało w nocy, jakby mała nie mogła poczekać do południa, bym się przynajmniej odpicowała
A ja się pomalowałam i potem w wannie w sali porodowej tusz mi spływał na twarz
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:41   #1295
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A jak wygląda matka niemowlaka?????
Spódnica fajna ale babka ma paskudne nogi

Powiem Ci co u mnie by się stało - Tworki
Hahaha!

A matka niemowlaka, zdaniem 21-letnich studentek (mam zajecia z 3 rokiem), jest gruba, niewyspana, nieumalowana i zle ubrana Niezle co? Studentki psychologii, a takimi stereotypami operuja...

A nogi tej pani z bloga fatalne faktycznie
Stary 2012-12-05, 14:52   #1296
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
widać,ze lubisz Kubusia Puchatka
nie tyle ja co tz wszystko musi byc kubusiowe

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37982600]prosze nie zapomniec o mnie

padłam[/QUOTE]

no wlasnie krakowianki musimy sie zgadac tylko teraz to ja dluzej ni 30 minut gora 40 na dworze nie wytrzymam

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc.
Ja tez lepiej

Moj tez tylko Nuka chce ciągnąć i to takiego specjalnego - genius.

Wszystki horym malym i duzym zycze szybkiego powrotu do zdrowia.

Anesh ja tez juz sie nie mogę doczekać prezentacji.

Pozdrawiamy Was wszystkich bardzo serdecznie.
super że Jasko lepiej i Ty tez

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Narazie pogadam z pediatrą bo ona to robi tylko w tej jednej określonej sytuacji. Ale będę obserwować.

Wózek bodajże Witpol, o taki jak tu http://sprzedajemy. pl/wozek-gleboko-spacerowy-2w1,934016 (to nie moje ogłoszenie jakby co) odziedziczyliśmy po mojej siostrzenicy, i nie było już sensu kupować nowego, gondolka mierzona po podstawie ma 70 cm, z tym że ma miękkie boczki i one się tak naciągają do przodu i tyłu. No a moje dziecię też ma już ok 70 jak ją w domu spróbowałam zmierzyć... Zresztą z tego co widzę na pierwszej stronie to ona była największa z naszych wątkowych dzieciaczków chyba... Chyba naprawdę wywalę gondolkę, ta część spacerowa wydaje się być dłuższa i obszerniejsza, a rozkłada się przecież do poziomu, założę osłonę na nogi i tak będziemy śmigać.

kurcze faktycznie wyglada na krotki. jak spacerowka rozklada ci sie na plascko to probuj. tylko czy bedzie jej ciepło ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 14:59   #1297
marta1986222
Zakorzenienie

Wyprasowałam pranie,padam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:04   #1298
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jak jest głodna to nie ma zmiłuj. Natychmiast musi dostać to czego chce bo za nic się nie uspokoi. To normalne czy ona taka niecierpliwa?
Moja tez drze sie w niebogłosy jak głodna... i nigdy nikomu nie udało sie jej uspokoic, chce cyca i tyle...

Nie bójcie sie wyrywania zebów, nie boli. Ja miałam 4 szóstki usuwane z potrójnymi korzeniami... a własciwie nie wyrywane, tylko wyłupywane, bo takie silne były..., pierwszy 1,5 godziny, nastepne ok. 40 min.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:17   #1299
maggie123
Zakorzenienie

tak na szybko przed nadrabianiem..
jesteśmy po wizycie u ortopedy. wizyta szybka, może z 5 minut trwała - ech.. jak ja tego nie lubię, bo zawsze mam multum pytań i wkurza mnie, jak ktoś mnie pogania albo sugeruje, żebym sie streszczała. całe szczęście z bioderkami wszystko ok Zuźka ma tylko więcej na brzuszku leżeć. Fakt, w ciągu dnia dużo śpi na brzuszku, ale leżec już nie za bardzo lubi, bo się drze i stara się raczkować a że z wiadomych względów jej nie wychodzi, to jest nerwik. Będę musiała jakoś ją zabawiać żeby więcej trenowała. Kontrola za 2 mce
Cytat:
to chyba tylko moja mała to taka chudzinka, 3 miesiące i tydzień ma, a waży 5kg dopiero
Zuzinka ma skończone 15 tygodni i waży 5,7 kg
w tym czasie już waży drugie tyle, co w chwili narodzin, więc ogólnie pieknie przybiera. Nie ma co sugerować się tym, ile ważą inne maluszki, bo każde ma inną wagę "wyjściową". bo jakbym miała się sugerować wagą naszych wizażowych maluchów to już bym osiwiała, że za maleńka jest mimo, że jedna z najstarszych na wątku.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Wypróbowaliśmy Avent, Canpol, Lovi, Tomme Tippee. Pozostał ten Nuk, muszę kupić
a może spróbuj jeszcze MAM
Zuźce taki akurat podpasował http://www.mamabebe.pl/pol_n_Mam_Smo...jace-1141.html

Cytat:

A ja wręcz przeciwnie, kupuję sobie duuuużo więcej niż przed ciążą

A ta parka w sklepie kosztuje 469 zł. Ale to i tak dużo... Chociaż ja sobie za becikowe kupiłam podobną z Zary
gdybym tylko miała większe możliwości, to też bym co chwilę cos kupowała dla siebie. Takie piękne rzeczy są teraz. A może po prostu odbijam sobie ciażowy przestój i ograniczenia
hehe podobnie jak w Twoim przypadku każdy mi powtarza, że nie widać po mnie ciąży. Znów wchodzę w rozmiar 34 (choć niestety znów niektóre ciuchy są na mnie za duże). ale ja zawsze drobinka byłam 162 i 48 kg (przed ciążą bo teraz jeszcze 1,5 kg zostało) więc wszystko proporcjonalnie.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Gda rozumiemże masz swoją oddzielną garderobę ?? gdzie Ty kobieto te ciuchy mieścisz?

dobra idę się kąpać odwiedzę was jeszcze z fona

nosz kkuzewa jeszcze baba mnie na fb wk...wila na sam koniec dn ia napisala ze mam sie zzuka wybrac do ortodonty bo ma otwarty zgryz cokoklwiek to jest nosz kuzwa jakas baba bedzie mi sie wpierdzielac zreszta rozmawialam z przyjaciolka (ona ma wspollokatorke ktora zna sie na ortodocnji to na mleczaki nic nie nie robi) noszz zla jestem
jak mi się marzy garderoba własna i tysiąc szpilek jak na takiej reklamie banku chyba? ale to w następnym mieszkaniu bo wierzę że kiedyś nadejdzie ten czas
Asiulka, z tego, co wiem, z mleczakami nic się nie robi, nawet jeśli sa trochę krzywe. Dopiero na stałych ząbkach się działa.
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Mi się płaszcz z Zary podobał. Przymierzałam w sklepie - no cudeńko - bagatela 500 zł. I tak mi było przykro, że nie mogę go kupić. I potem na imprezie urodzinowej mojego synka wchodzi żona szwagra w tym płaszczu A mi się chciało płakać...
czemu te ciuchy z zary są takie drogie? i tak bardzo mi się podobają? i jeszcze river island i mohito - to ostatnio moje ukochane sieciówki. Czasami na wyprzedażach albo z rabatem coś mi się udaje upolować, a poza tym to sobie do tych ciuchów wzdycham.
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Co by sie stalo gdybym po 3 miesiacach po cc zaszla w ciaze?
no nie mów?
już wczoraj Iwonka nas na fb wkręcała

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 15:24   #1300
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc.
Ja tez lepiej

Cytat:

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Nie bójcie sie wyrywania zebów, nie boli. Ja miałam 4 szóstki usuwane z potrójnymi korzeniami... a własciwie nie wyrywane, tylko wyłupywane, bo takie silne były..., pierwszy 1,5 godziny, nastepne ok. 40 min.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-05, 15:42   #1301
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej Kochane,

Eh ten mój szkrab mnie wykończy.
Lucia u mnie to samo. Alicja cały czas chce być na rączkach i to w ruchu... ledwo usiądę z nią i już płacze. Jak ma lepszy humorek to się chwile sama pobawi, ale tak to nosić.

Co gorsza ostatnio nie mogę spać. Dziecko zasypia, a ja właściwie do jej pierwszego karmienia nie śpie.

Cytat:

A i mam prezent dla teściów na mikołaja - tzn dopiero go zrobię - kalendarz ścienny ze zdjęciami wnuków. Juz prawie wszystkie zdjęcia mam. Jeszcze tylko Kuba w stroju mikołaja na grudzień, a Paweł w pelerynie na listopad.
Rodzicom planuję ze wszystkimi wnukami - mają ich 6. ale pewnie zanim mi wszyscy zdjęcia podeślą to uda się na dzień babci i dziadka.
Cudowny pomysł. Zgapiłam go sobie na prezent na mamy imieniny. Jestem pewna, że kalendarz ze zdjęciami wnusi bardzo jej się spodoba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 15:43   #1302
marta1986222
Zakorzenienie

Ide zmyć maske z głowy bo ostatnio końcówki mam szorstkie jak miotła

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-05, 16:00   #1303
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
moje urodziny Właśnie mi koleżanka napisała, że wpadną jtr., a ja zapomniałam o swoich urodzinach...:P Tżcik ma zawsze dla mnie coś specjalnego... ciekawe czy w tym roku też coś przygotuje. W tamtym roku wróciłam z pracy po 12 godzinach, a tam kolacyja taka suuuperaśna
to żebym nie zapomniała, już dzisiaj składam wszystkiego najlepszego, 100 lat!!
To ładny prezent zrobiłaś rodzicom na mikołajki
Zazdroszcze niespodzianek od Tżta...
Stary 2012-12-05, 16:03   #1304
katiem
Wtajemniczenie

Agnus na pewno się będzie podobał prezent
Ja na początku chciałam fotoksiążkę, ale nie mam teraz na to czasu.
A do kalendarza wystarczy 12 zdjęć plus 1 na okładkę

I laski dzięki za pomysł olejowania włosów. Normalnie jestem zachwycona. Tzn. wypadać wypadają teraz, ale chodzi mi o kolor - farbuję na ciemny brąz i tak jak kolor szybko się wypłukiwał tak teraz gdyby nie siwizna i odrost nie musiałabym tego robić.A najlepsze jest to, ze zaczełam od olejku do ciała dla ciężarnych z Babydream
A dzisiaj kupiłam z bambusa i trawy cytrynowej.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:10   #1305
marta1986222
Zakorzenienie

Ile mi włosów wypadło podczas mycia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-05, 16:15   #1306
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Śnieggg
uwielbiam

i ogolnie mam maskare bo dostalam @!!!!! Jestem wsciekla,bo myslalam ze dlugo nie bede musiala sie meczyc. Kurde tylko czemu? myslalam ze karmienie powstrzyma krwawienie na dluzszy okres przy Oskarze po cc dostalam po pol roku,bez karmienia piersią.
mnie brzuch pobolewa od dłuższego czasu ale opkresu jeszcze ni widu ni słychu może dziś dostanę, bo boli mnie niesamowicie...

w ogóle depresje dziś mam ;(

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:16   #1307
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Poli, Jagódki i oczywiście mojej Zochny z okazji skonczonych 3 miesięcy
100 lat dziewczynki!
Stary 2012-12-05, 16:18   #1308
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

ja nie wiem jak mam dokarmić moje dziecko
dałam jej zz dwóch cycków i chciałam dodać z butli to ssać nie chce i wypycha językiem
no to może strzykawką?
a gdzie tam wypluwa mleko z buzi
a przy cyckach też jakoś niemrawo ssała
ja już mam taką schizę przez tą wagę że zaraz osiwieję

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Iwa to faktycznie jest jakiś argument.
o ile wszystko pójdzie po mojej myśli do pracy trzeba będzie wrócić, gdy córi będzie miała 7,5 mca.

schemat niemowląt karmionych piersią http://bi.gazeta.pl/im/6/6853/m6853416.jpg
schemat niemowląt karmionych mm http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg

a ja kocham żywe choinki i ten piękny zapach

biedny Jaś - niech szybciutko wraca do zrówka a Ty kochana trzymaj się dzielnie

no to stresy dały Ci nieźle w kość. Kurcze, szkoda mi Was. Pewnie, gdybym musiała już wrócić do pracy, byłoby tak samo, bo moi pracownicy równie "odpowiedzialni" jak u Ciebie. Trzymam jednak mocno kciuki, żebyś jak najdłużej choć trochę mogła karmić piersią. Próbuj jeszcze pobudzić laktację: karmi, herbatka, dużo napojów, ściąganie i częste przystawianie do piersi. Dacie radę i może uda się wrócić tylko do cyca? i pokarm będzie treściwy

śliczna jest. Ale niestety Zara.
u mnie w pięknym mieście na wschodzie Zary nawet nie ma. Może to i dobrze, bo przynejmniej nie wzdycham do tych ubrań. Bo mi się mega podobają. Ech.. cudne botki w zarze ostatnio wypatrzyłam

a nie próbowałaś zapakowanej do rar wrzucić? też za duża?
maggie dla mnie te starania już powoli tracą sens bo ja to wszystko robię
piję na umór i wodę i karmi i herbatki na laktację
małą starałam się co 1,5 h przystawiać żeby stymulowała
potem odciągałam jeszcze
no i mimo tego przez 4 dni ani grama nie przybrała na wadze
a zresztą w pracy u mnie znowu sraczka jakaś
kontrtola za kontrolą i kontrolą pogania
więc tak sobie pomyślałam że to co może udałoby mi się wypracować po tygodniu wielkiego wysiłku miałabym przez kilka godzin stresu stracić w mgnieniu oka to mi się nie chce tego wysiłku podejmować już
za bardzo mnie to wymęczyło i fizycznie i psychicznie już
muszę wyluzować i karmić tak jak się da
no z tym że teraz jej dokamić nie umiem

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
U nas masakra..

Bylismy na szczepieniu,Fabianek zdrowy. W wieku 6 tygodni waży 4820. Pediatra była troszke w szoku,ale nie mówiła,że to źle.
Ile Wasze dzieciaczki wazyły jak miały 6 tyg??

Po rozmowie z pediatrą zdecydowaliśmy się na szczepienie 5w1.
Czyli dwa ukłucia na pierwszej wizycie a później już po jednym.
Przy pierwszym wkłuciu Fabianek wcale nie zapłakał,skrzywił sie troszke i tyle. Ale jak mu podała na żółtaczke to sie rozpłakał ale jak go utuliłam to zaraz przestałtakiego dzielnego mam mężczyzne.
Dostał tylko maść na paluszka bo okropny zastrzał mu sie zrobił i ropke ma.
Pytałam o zielone kupki,lekarka powiedziała,że jeśli nie są jakieś strasznie żadkie albo ze śluzemto mogą być i nic w tym złego.

Fabian popołudniu tak płakał co chwile,że nie mogłamgo uspokoići tak kręcił jedną nóżką,chyba go bolałaco usnął to z płaczem sie budził co chwile. Dopiero po godzinie takiej męczarni usnał,położyłam go do łóżeczka i pospał troszke,później wybudziłam na kąpiel-dostał cyca i butle i śpi w łóżeczku grzecznie. Mam nadzieje,że noc będzie spokojna.

Gorzej z Gracjankiem.
Płakał,że musi jechaćdo lekarza to mu kupiłam autko sterowane,ale bał sie w przychodni strasznie. Przed wyjściem z domu,zmierzyłam mu gorączkę to miał 39.3...
Oprócz gorączki i czerwonego gardła nic więcej mu nie dolega. Prawdopodobnie to angina i stąd ta gorączka.
Dostał niestety zastrzyki,1 dziennie przez 5 dni.
Aż sie popłakał jak popatrzyłam na niego,że on musi to przechodzić.
Pojechaliśmy do zabiegowego,wtulił sie biedny we mnie i się bał..
rozpłakał sie strasznie przy zastrzyku ale szybko udało mi sie go uspokoić. Pielęgniarka mówiła,że w nocy albo rano może skarżyć sie na ból pupy bo te zastrzyki wolno rozchodzą sie w mięśnie czy jakoś tak.
Ale chociaż gorączke ma mniejszą bo 37.9

Od wczoraj nic nie jadł,pije tylko i kilka biszkoptów skubnął.
Oby mu sie polepszyło. I mój chuderlaczek w kwietniu będzie miał 3 latka a waży nie całe 14 kg.

To tyle..musze nakłonić Gracjanka do spania i też sie położyć,bo poprzednią noc mało spaliśmy.

Co do żywienia,to Fabianek domaga sie 10o ml mm co dwie godziny.
Taki apetyt ma chłopak
ale kleiki,kaszki wprowadze wtedy gdy będzie na to czas

Miłego wieczorku
brawa dla Fabianka i zdrówka dla Gracjanka
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:19   #1309
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Agnus na pewno się będzie podobał prezent
Ja na początku chciałam fotoksiążkę, ale nie mam teraz na to czasu.
A do kalendarza wystarczy 12 zdjęć plus 1 na okładkę

I laski dzięki za pomysł olejowania włosów. Normalnie jestem zachwycona. Tzn. wypadać wypadają teraz, ale chodzi mi o kolor - farbuję na ciemny brąz i tak jak kolor szybko się wypłukiwał tak teraz gdyby nie siwizna i odrost nie musiałabym tego robić.A najlepsze jest to, ze zaczełam od olejku do ciała dla ciężarnych z Babydream
A dzisiaj kupiłam z bambusa i trawy cytrynowej.
A jak sie robi taki kalendarz???
Stary 2012-12-05, 16:20   #1310
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:22   #1311
angel166
Zakorzenienie

a tka po zatym to Jagódka kończy dziś 3 miesiące, z tej okazji wstawiam foty malutkiej, filmik na fb https://www.facebook.com/photo.php?v=529243777087004
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0122.jpg (110,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0111.jpg (69,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0125.jpg (98,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0133.jpg (108,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Z BABCIA.jpg (137,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VIDEO0005-0_0000006924.jpg (31,9 KB, 26 załadowań)

Jagódka
Stary 2012-12-05, 16:25   #1312
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

do Duśki wczoraj przyjechał mikołaj .. gościu z dhl wchodzi i mówi że do Adianny X my z mężem na niego że problem bo śpi, a on ale ja mam paczkę więc w śmiech i mówimy mu że to 4miesięczny dzidziol jest ... więc pośmiał się i on i życzył wesołego mikołaja hehee

to lecę Was nadrabiać
jak fajnie to Dusia będzie miała radochę
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Wpadłam tylko się przywitać i życzyć Wam miłego i spokojnego dnia.

My dzisiaj na 16 mamy bioderka, więc razem z Antkiem prosimy o trzymanie za nas kciuków, aby wszystko było dobrze.
i jak z bioderkami Antośka?
Cytat:
Cześć

Jakbyś zobaczyła moje włosy! Strasznie suche, łamią się przy czesaniu. Nawet maska nic nie zdziałała ostatnio.
Dzięki na pewno wypróbuję tą serię bo jeszcze nigdy po nią nie sięgałam oprócz tej odżywki w sprayu. Też nie mogę się bez niej obejść, ale sama odżywka nie polepszyła kondycji moich włosów a i z rozczesywaniem też mogłoby być lepiej...
Może to również kwestia farby do włosów, jakiej używasz?
gdy maluję sama to garnierem
ostatnio byłam u fryzjerki i w sumie to nie wiem, jaka farba
mimo, że okropnie mi włosy wypadają, to rosną jak szalone (te które jeszcze rosną, bo nowe aż tak się nie spieszą ze wzrostem, jak inne z wypadaniem). od ostatniego farbowania 6 tygodni minęło a ja mam 2cm odrosty już. Przed świętami jeszcze wizyta u fryzjera mnie czeka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
moje kudły są normalnie wszędzie. aż mnie to obrzydza.. dziś zakupiłam skrzyp i będę łykać. tylko ciekawe co to da?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:28   #1313
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.fotokalendarz24.pl/stary-edytor
Właściwie to się za bardzo nie wysilam

Jakby Ci się nie podobały wzory to wpisz w google fotokalendarz i masz mnóstwo ofert.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-12-05 o 16:30

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 16:34   #1314
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Zaniosłam niunie do dziadka. Niech on ją ponosi. Rozpieściliśmy ją na dobre. Da się tego jakoś oduczyć?

Współczuje tym co nie mają żadnej pomocy jak np. Zielona.
Ja bym chyba wykitowała. Co lepsze, moi rodzice opiekują się małą lepiej od samego ojca.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie zwracam na to uwagi. Słabo o siebie dbam od narodzin małej. Nie chce mi się. Nie mam dla kogo. Jestem szczupła, a resztą się na razie nie przejmuję.

Kurcze moje dziecię trzeci dzień nie robi kupy. Prawdopodobnie od tego ma taki kiepski humor. To straszne, że u niektóre z Waszych dzieciaczków potrafią jeszcze dłużej nie zrobić kupki.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
ja korzystam z tej oferty http://allegro.pl/foto-kalendarz-fot...838567330.html
Program w miare łatwy w obsłudze.
Stary 2012-12-05, 16:34   #1315
katiem
Wtajemniczenie

Jako wzór biorę retro albo vintage bo teściowie lubią ten styl.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-12-05, 16:35   #1316
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

Jutro mamy szczepienie i mam problem na jakie sie zdecydować,bo można chyba 5w1 lub 6w1 tak?
Jak szczepiliście?
I ciekawa jestem ile waży chłopiec mój,bo jakiś taki ciężki na rękach sie wydaje.
można też wziąśc te sanepidowskie,my za radą położnej je wybraliśmy

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Boże ale mam doła.. przez ten stres związany z kupa małej.. straciłam pokarm mam tyle co kot napłakał.. muszę dokarmiać a tak tego nie chciałam
rozkręcaj, rozkręcaj kochana

Jagódka
Stary 2012-12-05, 16:37   #1317
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej
O matko tak współczuję. Lekarze na pewno coś wymyślą i będzie wszystko dobrze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 16:41   #1318
angel166
Zakorzenienie

moje dziecko śpi już 2,5 godziny...ciekawe ile jeszcze pośpi i czy da mamusia Was ponadrabiac

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
A to mój prawie 3 miesięczny syneczek
śliczniutki i jak ładnie główkę dźwiga

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
My jak zmienimy kołyskę na łóżeczko to też kupię tę karuzelę

A Maja dzisiaj leżąc na plecach zaczyna głowę dźwigać. Już nie mówiąc jak jej się uda złapać kogoś dwiema rączkami to się rwie do siadania. No i nareszcie zrobiła kupkę od piątku. Podałam jej przed spacerem herbatkę rumiankową i po spacerku zrobiła
ale Ci zazdroszcze u nas na razie postępów brak mimo rehabilitacji ;( a powiedział rehabilitant, że po kilku dniach powinna zacząc dźwigac, w poniedziałek mieliśmy zakończyc rehabilitację, a tu coś mi się wydaje, że o wiele dłużej ona potrwa

Jagódka
Stary 2012-12-05, 16:41   #1319
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

ja nie wiem jak mam dokarmić moje dziecko
dałam jej zz dwóch cycków i chciałam dodać z butli to ssać nie chce i wypycha językiem
no to może strzykawką?
a gdzie tam wypluwa mleko z buzi
a przy cyckach też jakoś niemrawo ssała
ja już mam taką schizę przez tą wagę że zaraz osiwieję

maggie dla mnie te starania już powoli tracą sens bo ja to wszystko robię
piję na umór i wodę i karmi i herbatki na laktację
małą starałam się co 1,5 h przystawiać żeby stymulowała
potem odciągałam jeszcze
no i mimo tego przez 4 dni ani grama nie przybrała na wadze
a zresztą w pracy u mnie znowu sraczka jakaś
kontrtola za kontrolą i kontrolą pogania
więc tak sobie pomyślałam że to co może udałoby mi się wypracować po tygodniu wielkiego wysiłku miałabym przez kilka godzin stresu stracić w mgnieniu oka to mi się nie chce tego wysiłku podejmować już
za bardzo mnie to wymęczyło i fizycznie i psychicznie już
muszę wyluzować i karmić tak jak się da
no z tym że teraz jej dokamić nie umiem

brawa dla Fabianka i zdrówka dla Gracjanka
Lepiej najpierw dawaj butlę bo ona Cię kojarzy z cycusiem. Moja też nigdy nie chce butli ode mnie. Najlepiej jak zaniose ją do babci, znikne na jakiś czas to nawet łyknie z butelki.
Chyba lepiej żebyś na razie w ogóle piersi nie dawała, tylko butlę. Myślę, że w końcu zje z głodu.

Dobrze, że dałaś sobie spokój. Jak się nie da to trudno. Nic jej nie będzie od mm, a Ty będziesz spokojniejsza.
Stary 2012-12-05, 16:47   #1320
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Ło matko, w pierwszym spojrzeniu przeczytałam "wycałowałam ta kupę"

śliczny

Byliśmy na kontroli bioderek. Jest lepiej, ale jeszcze nie idealnie. Mamy dalej podwójnie pieluszkować, kontrola za 6 tygodni. Ale idzie ku dobremu

to super, że bioderka się poprawiają

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
najlepiej byłoby spakować tą prezentację w do pliku RAR albo do chomika rzucić jak poprzedniczka napisała to sobie każda ściągnie
taaak chomik bo gg nie mam

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
anusiaaniaanusia synek śliczny. I jakie piękne oczy

Anesh życze szybkiego powrotu do zdrowia.

Muminku ciesze się, że u Was dobrze, Mała sie rozwija i to najważniejsze.

Dziewczyny mam pytanie - jak ubieracie dzieci do spania i czym przykrywacie? Bo Jasiu ma katarek i z jednej storny nie chce go jeszcze bardziej przeziębic, a z drugiej nie chce Go przegrzać. Dodam, że w pokoju w którym spi jest 21 stopni i skręcone ogrzewanie.
jagódka śpi pod kołderką, czasem jak jest chłodniej to daje kocyk i kołderkę do połowy

Jagódka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości