|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
o ile wszystko pójdzie po mojej myśli do pracy trzeba będzie wrócić, gdy córi będzie miała 7,5 mca. Cytat:
schemat niemowląt karmionych mm http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg a ja kocham żywe choinki i ten piękny zapach Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie w pięknym mieście na wschodzie Zary nawet nie ma. Może to i dobrze, bo przynejmniej nie wzdycham do tych ubrań. Bo mi się mega podobają. Ech.. cudne botki w zarze ostatnio wypatrzyłam a nie próbowałaś zapakowanej do rar wrzucić? też za duża?
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u dentysty,na szczęście tylko jeden ząb ten co pobolewał był popsuty ale już naprawiony Więcej ubytków nie ma ale 2 ósemki do usunięcia Boję się ![]() Mąż mnie pocieszył jak poród tak dobrze Ci poszedł to i rwanie zębów przeżyjesz ![]() Jutro miałam jechać do koleżanki na cały dzień i nici z planów bo zakatarzeni są a nie chcę Zuzanki narażać. Mi też wielką radość sprawia kupowanie niuni,wieksza niż sobie. Kupiłam jej dzisiaj sukienkę mikołajki,w czwartek zrobię jej zdjęcie i Wam pokaże. My choinkę ubieramy około 15 grudnia bo ja lubię mieć długo choinkę
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Filusia88;37948779]
może wrzuć na jakiś serwer albo na chomika?/QUOTE] ok, zgłosze sie jak ja uzupełnie:P bo tak jak mówiłam jedna mamusia sie jeszcze zgłosiła, razem cos wymyslimy ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
bom zielona![]()
|
|
|
|
|
#1175 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Megi mam tak samo jak ty. Żyje od zakupów do zakupów. Już niemogę doczekać się kolejnych. A ostatnio nawet spożycze sprawiają mi przyjemność. I też gdyby nie zdrowy rozsądek to szalałabym po całości. Muszę trochę zaoszczędzić, bo macierzyński się kończy, a później wychowawczy planuje. Zakupiłam herbatkę na laktacje z Herbapolu. Ile tych herbatek dziennie wypić? Jedną czy więcej?
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kraven;37950987]
Anesh życze szybkiego powrotu do zdrowia. QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- [QUOTE=lilka00;37951049] Mięta też ma takie działanie, ja nie wiedziałam dwa razy wypiłam na noc i w nocy cycki puste i dziecko zapłakane, dopiero potem doczytałam, że może zmniejszać laktację ./QUOTE] dobrze ze mówisz bo tez lubiłam wypic:P |
|
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
codziennie rozmasowywałam przy kąpieli , zeszło po 2 tygodniach
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ide ogarnę mieszkanie i lulu. Życze Wam przespanej nocki, do jutra.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
z sokiem malinowym nawet dobre![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Juz własnie napisałam kilka postów wczesnie Dziekuje
|
||
|
|
|
#1183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12 grudnia idziemy na szczepienie to się dowiem. Myślę że już na pewno ponad 6 kg. 31 października ważyła 5200, no ale ona dość wolno przybiera. W normie, ale bliżej tej dolnej granicy. I dobrze, wystarczy że 4200 ważyła jak się urodziła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kraven - trzymam kciuki za powrót Jasia do zdrówka |
||||
|
|
|
#1184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle wpadam wieczorem. Czytam Was przez cały dzień z doskoku, ale czasu już nie wystarcza na pisanie. Co dziwne... odkąd jesteśmy z TŻ-tem razem w domu, to mi wiecznie na wszystko czasu brakuje. Jak chodził do pracy to jakoś z wszystkim się wyrabiałam. Ciekawe, bo chyba powinno być na odwrót skoro mam wsparcie przez cały dzień.
![]() Piszecie o Waszej wadze. Ja chyba jestem rekordzistką na wątku, lecz niestety w najmniej przyjemnej kategorii. W końcu się zważyłam i do zrzucenia zostało mi 14kg, jeżeli chciałabym wrócić do wagi sprzed ciąży. Usprawiedliwiam siebie tylko tym, że w ciąży sporo przytyłam, bo aż 23kg. Z tym, że nadal nie robię nic w kierunku zrzucania wagi. Troszkę boję się rozpocząć jakiekolwiek działania, bo chciałabym to zrobić z głową, by znowu nie popaść w skrajność, a nie wiem czy potrafię zdrowo tracić na wadze. Obawiam się, że jak nie będzie efektów, to sięgnę do sprawdzonych sposobów, a tego bym nie chciała. Z drugiej strony, może nie powinnam myśleć od razu o najgorszym,bo to złe nastawienie, prawda? ![]() Tamlin, Anesh ... zdrówka Wam życzę! Oby szybciutko odpuściło Wam choróbsko. Cytat:
![]() Cytat:
Biedny Jasiek. Bardzo Wam współczuję Kraven tych przejść. Trzymam kciuki za szybki powrót malucha do zdrowia! Mam nadzieję, że już wyczerpaliście limit tego co złe i teraz już będzie u Was tylko dobrze. Cytat:
My z Tośkiem zazdrościmy, bo u nas znowu leci 3 dzień bez kupy. Zwariować można.
|
|
#1185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam o tym też, ale spróbuje jeszcze przeciąć i jak nie pomoże to kupie smoka z większym przepływem Cytat:
ja działam na fonie na tapatalku i jak skopiuje to czasem to nie zadziała i jest Cytat:
Np tak jak któraś napisała (sorki ale nie pamiętam) wysłać przez gg czy skype, albo wrzucić na jakiś serwer
|
|||
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas masakra ..Bylismy na szczepieniu,Fabianek zdrowy. W wieku 6 tygodni waży 4820 ![]() . Pediatra była troszke w szoku,ale nie mówiła,że to źleIle Wasze dzieciaczki wazyły jak miały 6 tyg?? Po rozmowie z pediatrą zdecydowaliśmy się na szczepienie 5w1. Czyli dwa ukłucia na pierwszej wizycie a później już po jednym. Przy pierwszym wkłuciu Fabianek wcale nie zapłakał,skrzywił sie troszke i tyle. Ale jak mu podała na żółtaczke to sie rozpłakał ale jak go utuliłam to zaraz przestał takiego dzielnego mam mężczyzne .Dostał tylko maść na paluszka bo okropny zastrzał mu sie zrobił i ropke ma . Pytałam o zielone kupki,lekarka powiedziała,że jeśli nie są jakieś strasznie żadkie albo ze śluzemto mogą być i nic w tym złego .Fabian popołudniu tak płakał co chwile,że nie mogłamgo uspokoić i tak kręcił jedną nóżką,chyba go bolała co usnął to z płaczem sie budził co chwile . Dopiero po godzinie takiej męczarni usnał,położyłam go do łóżeczka i pospał troszke,później wybudziłam na kąpiel-dostał cyca i butle i śpi w łóżeczku grzecznie. Mam nadzieje,że noc będzie spokojna.Gorzej z Gracjankiem .Płakał,że musi jechaćdo lekarza to mu kupiłam autko sterowane,ale bał sie w przychodni strasznie. Przed wyjściem z domu,zmierzyłam mu gorączkę to miał 39.3... Oprócz gorączki i czerwonego gardła nic więcej mu nie dolega. Prawdopodobnie to angina i stąd ta gorączka. Dostał niestety zastrzyki,1 dziennie przez 5 dni .Aż sie popłakał jak popatrzyłam na niego,że on musi to przechodzić .Pojechaliśmy do zabiegowego,wtulił sie biedny we mnie i się bał.. rozpłakał sie strasznie przy zastrzyku ale szybko udało mi sie go uspokoić. Pielęgniarka mówiła,że w nocy albo rano może skarżyć sie na ból pupy bo te zastrzyki wolno rozchodzą sie w mięśnie czy jakoś tak. Ale chociaż gorączke ma mniejszą bo 37.9 Od wczoraj nic nie jadł,pije tylko i kilka biszkoptów skubnął. Oby mu sie polepszyło. I mój chuderlaczek w kwietniu będzie miał 3 latka a waży nie całe 14 kg. To tyle..musze nakłonić Gracjanka do spania i też sie położyć,bo poprzednią noc mało spaliśmy. Co do żywienia,to Fabianek domaga sie 10o ml mm co dwie godziny. Taki apetyt ma chłopak ![]() ale kleiki,kaszki wprowadze wtedy gdy będzie na to czas ![]() Miłego wieczorku |
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedne te Twoje maluszki. Dużo zdrówka dla Gracjana i mam nadzieję, że Fabiana nóżka też szybciutko przestanie boleć.
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Też za duża... Ale tak jak dziewczyny mówiły na chomiku czy jakoś tak zrobię, albo na skype, albo na gg:P
Jeszcze piję rumianek z sokiem malinowym i idę spać... bo jestem mega osłabiona. Kraven zdrówka dla Jasia. Tulę Was mocno ![]() Chciałam się pochwalić moim małym sukcesem (chociaż tak mi się średnio podoba...). Otóż z racji tego, że jestem chora to postanowiłam że Maja nie będzie spała w naszym łóżku. Dodatkowo zmobilizowała mnie Agnus i jeszcze jedna mamusia, które pisały, że własnie swoje maluchy oduczają - bo w innym przypadku pewnie stwierdziłabym, że się nie da... W nocy karmię ją na siedząco... I czekam po prostu aż zaśnie... wtedy ją odkładam w rożku wcześniej ogrzanym przez moje ciało i niunia tak śpi... I wszystko byłoby rewelacyjnie, gdyby nie to, że czasami wybudzają ją bąki... i wtedy muszę całą procedurę powtarzać... Dziś całą noc spała w swoim łóżeczku, a ja niestety pół nocy nie spałam, bo przyzwyczaiłam się, że moja mała niunia śpi u nas i ciężko mi było zasnąć i co chwila głowę podnosiłam czy wszystko u niej ok. Jednak po łebkach nadrobiłam (głównie to co do mnie było). Szkoda, bo lubię Was czytać , a nie mam sił taka chora![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowiej szybko |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo już myślałam, że nie będę umiała jej wysłać... bo się nei znam... Muszę wstawić jeszcze Agnes, ale nie wiem czy jtr. dam radę, bo czuję się na prawdę źle i gdy tylko mogę poleguję na tapczanie, a net w komie znowu mi nie działa (połowę widać, połowę nie...!) Co za durny komórkowy net!Kończę herbatkę... zaraz muszę uciekać, a chciałabym poczytać, ale rozsądek wzywa... Zapowiada się samotna, ciężka noc ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Anusia Maja ważyła tydzień temu (miała 5 tygodni) 4660 g. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- No to mówię oficjalnie - dobranoc . A tak w ogóle Maja wczoraj spała już o 22, dziś po 21 . Z reguły walczymy do 24 , a czasem i dłużej z wzdęciami już teraz... Kropelki pomagają? Oby się unormowało... Chociaż pewnie o 4 rano nas nie ominie... jak codziennie
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh zdrowiej szybciutko
|
|
|
|
#1192 |
|
potworkowa
|
to chyba tylko moja mała to taka chudzinka, 3 miesiące i tydzień ma, a waży 5kg dopiero
|
|
|
|
#1193 |
|
Rozeznanie
|
Miałam iść spać, ale się nie da. Bartoszek wstał pełen sił i energii na zabawę. No to się bawimy
![]() Anusia współczuje Ci naprawdę. Jeden i drugi synu,ś cierpi, nie dobrze, że tak się to skumulowało. Mój Bartosz ważył 5300 jak miał 6 tygodni. Teraz trochę mniej na wadze przybiera bo tylko raz karmie go w nocy. Darlie na wiosne już będziesz laseczka. Zobaczysz, waga poleci, nawet nie będziesz wiedziała kiedy.
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich chorych mamuś wiem jak wam cięzko ostatnio przez to przechodziłam
a największe dla Jaśka i Kraven Anusia moja chuderlaczka w lutym będzie miała 3 latka i waży 12 i pół kilo chyba po tatusiu ma figurkę bo naoewnio nie po mamie zdróka dla starszego a ja jestem załąmana zaczynam o zabiwgu odbudowywania kości, rok czekamy zeby sie odbudowałą, potem zakładamy coś tam do implantó rok czekamy by sie zagoiło a poteeem zakłądamy zeby ale przy okazji wzielam Zuzię do dentysty i Zuzik ma piękne zdrowe zbaki i bARdszo mnie to cieszy..no i jutro szczepienie dzieci moje zdrowe wiec idziemy sie szczepic 5w1 no i pneumoi jutro. ehh |
|
|
|
#1195 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ta parka w sklepie kosztuje 469 zł. Ale to i tak dużo... Chociaż ja sobie za becikowe kupiłam podobną z Zary Cytat:
Mam jeszcze 3... Bo mi wychodzą powoli i skrzywią mi znowu zęby naprawiane przez 4 lata aparatem...Ja też wyjmuję kciuka, ale dziwnie mi jak to robię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne zdjęcia masz! Cytat:
Ale u mnie to tyyyle wody było. Zostało mi 6 kg. Podejrzewam, że to od karmienia piersią i diety mamy karmiącej. Jeśli boisz się powrotu starych nawyków, to może zacznij właśnie od takiej diety jak mama karmiąca? I te ćwiczenia delikatne? Tak czy siak uważaj Ależ mam dzień... Noc była koszmarna - wzdęcia od 1 w nocy! Pół nocy spał u męża na brzuchu. A ja w szkole dziś byłam, wszyscy mi mówią, że nie wyglądam jak mama takiego malutkiego niemowlaka ![]() I kupiłam sobie piękną spódnicę - http://clochet.com/2012/10/24/pink-knit/ |
|||||||||
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
My walczymy z usypianiem, ale jest ciężko,bo Filip marudzi, za chwilę śmieje sie i pelen wigoru wymachuje nóżkami i rączkami
Dearlie spokojnie, waga ruszy i tak jak anusia pisze, na wiosnę będziesz w starej wadze |
|
|
|
#1197 |
|
potworkowa
|
Dearlie głowa do góry! mnie w ciąży zrobiło się 30kg więcej
i teraz walczę. jestem pod opieką endokrynologa, więc myślę że nie będzie źle.
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Gda rozumiemże masz swoją oddzielną garderobę
?? gdzie Ty kobieto te ciuchy mieścisz? dobra idę się kąpać odwiedzę was jeszcze z fona nosz kkuzewa jeszcze baba mnie na fb wk...wila na sam koniec dn ia
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-12-04 o 23:03 |
|
|
|
#1199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieci śpią, a ja buszuję po allegro w poszukiwaniu prezentów - ciężka sprawa...
![]() Trzymamy kciuki. Biedactwo malutkie Cytat:
Mi się płaszcz z Zary podobał. Przymierzałam w sklepie - no cudeńko - bagatela 500 zł. I tak mi było przykro, że nie mogę go kupić. I potem na imprezie urodzinowej mojego synka wchodzi żona szwagra w tym płaszczu A mi się chciało płakać...
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
Co by sie stalo gdybym po 3 miesiacach po cc zaszla w ciaze?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

nie mam wagi...
My z Tośkiem zazdrościmy, bo u nas znowu leci 3 dzień bez kupy. Zwariować można. 
zdrowiej szybko
ale przy okazji wzielam Zuzię do dentysty i Zuzik ma piękne zdrowe zbaki i bARdszo mnie to cieszy..
Na razie zasnął tylko ze smokiem i suszarką.