|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
o ile wszystko pójdzie po mojej myśli do pracy trzeba będzie wrócić, gdy córi będzie miała 7,5 mca. Cytat:
schemat niemowląt karmionych mm http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg a ja kocham żywe choinki i ten piękny zapach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie w pięknym mieście na wschodzie Zary nawet nie ma. Może to i dobrze, bo przynejmniej nie wzdycham do tych ubrań. Bo mi się mega podobają. Ech.. cudne botki w zarze ostatnio wypatrzyłam ![]() a nie próbowałaś zapakowanej do rar wrzucić? też za duża?
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam u dentysty,na szczęście tylko jeden ząb ten co pobolewał był popsuty ale już naprawiony ![]() Więcej ubytków nie ma ![]() ale 2 ósemki do usunięcia ![]() Boję się ![]() Mąż mnie pocieszył jak poród tak dobrze Ci poszedł to i rwanie zębów przeżyjesz ![]() Jutro miałam jechać do koleżanki na cały dzień i nici z planów bo zakatarzeni są a nie chcę Zuzanki narażać. Mi też wielką radość sprawia kupowanie niuni,wieksza niż sobie. Kupiłam jej dzisiaj sukienkę mikołajki,w czwartek zrobię jej zdjęcie i Wam pokaże. My choinkę ubieramy około 15 grudnia bo ja lubię mieć długo choinkę ![]()
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Filusia88;37948779]
może wrzuć na jakiś serwer albo na chomika?/QUOTE] ok, zgłosze sie jak ja uzupełnie:P bo tak jak mówiłam jedna mamusia sie jeszcze zgłosiła, razem cos wymyslimy ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Megi mam tak samo jak ty. Żyje od zakupów do zakupów. Już niemogę doczekać się kolejnych. A ostatnio nawet spożycze sprawiają mi przyjemność. I też gdyby nie zdrowy rozsądek to szalałabym po całości. Muszę trochę zaoszczędzić, bo macierzyński się kończy, a później wychowawczy planuje. Zakupiłam herbatkę na laktacje z Herbapolu. Ile tych herbatek dziennie wypić? Jedną czy więcej?
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kraven;37950987]
Anesh życze szybkiego powrotu do zdrowia. ![]() QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- [QUOTE=lilka00;37951049] Mięta też ma takie działanie, ja nie wiedziałam dwa razy wypiłam na noc i w nocy cycki puste i dziecko zapłakane, dopiero potem doczytałam, że może zmniejszać laktację ![]() /QUOTE] dobrze ze mówisz bo tez lubiłam wypic:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() codziennie rozmasowywałam przy kąpieli , zeszło po 2 tygodniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ide ogarnę mieszkanie i lulu. Życze Wam przespanej nocki, do jutra.
![]() |
#1182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Juz własnie napisałam kilka postów wczesnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kraven - trzymam kciuki za powrót Jasia do zdrówka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |||
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle wpadam wieczorem. Czytam Was przez cały dzień z doskoku, ale czasu już nie wystarcza na pisanie. Co dziwne... odkąd jesteśmy z TŻ-tem razem w domu, to mi wiecznie na wszystko czasu brakuje. Jak chodził do pracy to jakoś z wszystkim się wyrabiałam. Ciekawe, bo chyba powinno być na odwrót skoro mam wsparcie przez cały dzień.
![]() Piszecie o Waszej wadze. Ja chyba jestem rekordzistką na wątku, lecz niestety w najmniej przyjemnej kategorii. ![]() ![]() Tamlin, Anesh ... zdrówka Wam życzę! Oby szybciutko odpuściło Wam choróbsko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1185 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam o tym też, ale spróbuje jeszcze przeciąć i jak nie pomoże to kupie smoka z większym przepływem ![]() Cytat:
ja działam na fonie na tapatalku i jak skopiuje to czasem to nie zadziała i jest ![]() Cytat:
![]() Np tak jak któraś napisała (sorki ale nie pamiętam) wysłać przez gg czy skype, albo wrzucić na jakiś serwer ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() U nas masakra ![]() Bylismy na szczepieniu,Fabianek zdrowy. W wieku 6 tygodni waży 4820 ![]() ![]() ![]() Ile Wasze dzieciaczki wazyły jak miały 6 tyg?? Po rozmowie z pediatrą zdecydowaliśmy się na szczepienie 5w1. Czyli dwa ukłucia na pierwszej wizycie a później już po jednym. Przy pierwszym wkłuciu Fabianek wcale nie zapłakał,skrzywił sie troszke i tyle. Ale jak mu podała na żółtaczke to sie rozpłakał ale jak go utuliłam to zaraz przestał ![]() ![]() Dostał tylko maść na paluszka bo okropny zastrzał mu sie zrobił i ropke ma ![]() Pytałam o zielone kupki,lekarka powiedziała,że jeśli nie są jakieś strasznie żadkie albo ze śluzemto mogą być i nic w tym złego ![]() Fabian popołudniu tak płakał co chwile,że nie mogłamgo uspokoić ![]() ![]() ![]() Gorzej z Gracjankiem ![]() Płakał,że musi jechaćdo lekarza to mu kupiłam autko sterowane,ale bał sie w przychodni strasznie. Przed wyjściem z domu,zmierzyłam mu gorączkę to miał 39.3... Oprócz gorączki i czerwonego gardła nic więcej mu nie dolega. Prawdopodobnie to angina i stąd ta gorączka. Dostał niestety zastrzyki,1 dziennie przez 5 dni ![]() Aż sie popłakał jak popatrzyłam na niego,że on musi to przechodzić ![]() Pojechaliśmy do zabiegowego,wtulił sie biedny we mnie i się bał.. rozpłakał sie strasznie przy zastrzyku ale szybko udało mi sie go uspokoić. Pielęgniarka mówiła,że w nocy albo rano może skarżyć sie na ból pupy bo te zastrzyki wolno rozchodzą sie w mięśnie czy jakoś tak. Ale chociaż gorączke ma mniejszą bo 37.9 Od wczoraj nic nie jadł,pije tylko i kilka biszkoptów skubnął. Oby mu sie polepszyło. I mój chuderlaczek w kwietniu będzie miał 3 latka a waży nie całe 14 kg. To tyle..musze nakłonić Gracjanka do spania i też sie położyć,bo poprzednią noc mało spaliśmy. Co do żywienia,to Fabianek domaga sie 10o ml mm co dwie godziny. Taki apetyt ma chłopak ![]() ale kleiki,kaszki wprowadze wtedy gdy będzie na to czas ![]() Miłego wieczorku |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedne te Twoje maluszki. Dużo zdrówka dla Gracjana i mam nadzieję, że Fabiana nóżka też szybciutko przestanie boleć.
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Też za duża... Ale tak jak dziewczyny mówiły na chomiku czy jakoś tak zrobię, albo na skype, albo na gg:P
Jeszcze piję rumianek z sokiem malinowym i idę spać... bo jestem mega osłabiona. Kraven zdrówka dla Jasia. Tulę Was mocno ![]() Chciałam się pochwalić moim małym sukcesem (chociaż tak mi się średnio podoba...). Otóż z racji tego, że jestem chora to postanowiłam że Maja nie będzie spała w naszym łóżku. Dodatkowo zmobilizowała mnie Agnus i jeszcze jedna mamusia, które pisały, że własnie swoje maluchy oduczają - bo w innym przypadku pewnie stwierdziłabym, że się nie da... W nocy karmię ją na siedząco... I czekam po prostu aż zaśnie... wtedy ją odkładam w rożku wcześniej ogrzanym przez moje ciało i niunia tak śpi... I wszystko byłoby rewelacyjnie, gdyby nie to, że czasami wybudzają ją bąki... i wtedy muszę całą procedurę powtarzać... Dziś całą noc spała w swoim łóżeczku, a ja niestety pół nocy nie spałam, bo przyzwyczaiłam się, że moja mała niunia śpi u nas i ciężko mi było zasnąć i co chwila głowę podnosiłam czy wszystko u niej ok. Jednak po łebkach nadrobiłam (głównie to co do mnie było). Szkoda, bo lubię Was czytać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kończę herbatkę... zaraz muszę uciekać, a chciałabym poczytać, ale rozsądek wzywa... Zapowiada się samotna, ciężka noc ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Anusia Maja ważyła tydzień temu (miała 5 tygodni) 4660 g. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- No to mówię oficjalnie - dobranoc ![]() A tak w ogóle Maja wczoraj spała już o 22, dziś po 21 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
Anesh zdrowiej szybciutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
potworkowa
|
to chyba tylko moja mała to taka chudzinka, 3 miesiące i tydzień ma, a waży 5kg dopiero
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Rozeznanie
|
Miałam iść spać, ale się nie da. Bartoszek wstał pełen sił i energii na zabawę. No to się bawimy
![]() Anusia współczuje Ci naprawdę. Jeden i drugi synu,ś cierpi, nie dobrze, że tak się to skumulowało. Mój Bartosz ważył 5300 jak miał 6 tygodni. Teraz trochę mniej na wadze przybiera bo tylko raz karmie go w nocy. Darlie na wiosne już będziesz laseczka. Zobaczysz, waga poleci, nawet nie będziesz wiedziała kiedy.
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla wszystkich chorych mamuś wiem jak wam cięzko ostatnio przez to przechodziłam
![]() a największe dla Jaśka i Kraven ![]() Anusia moja chuderlaczka w lutym będzie miała 3 latka i waży 12 i pół kilo ![]() ![]() zdróka dla starszego ![]() a ja jestem załąmana ![]() ![]() ![]() ![]() no i jutro szczepienie dzieci moje zdrowe wiec idziemy sie szczepic 5w1 no i pneumoi jutro. ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ta parka w sklepie kosztuje 469 zł. Ale to i tak dużo... Chociaż ja sobie za becikowe kupiłam podobną z Zary ![]() Cytat:
![]() Ja też wyjmuję kciuka, ale dziwnie mi jak to robię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne zdjęcia masz! ![]() Cytat:
![]() Jeśli boisz się powrotu starych nawyków, to może zacznij właśnie od takiej diety jak mama karmiąca? I te ćwiczenia delikatne? Tak czy siak uważaj ![]() Ależ mam dzień... Noc była koszmarna - wzdęcia od 1 w nocy! Pół nocy spał u męża na brzuchu. A ja w szkole dziś byłam, wszyscy mi mówią, że nie wyglądam jak mama takiego malutkiego niemowlaka ![]() I kupiłam sobie piękną spódnicę - http://clochet.com/2012/10/24/pink-knit/ |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Rozeznanie
|
My walczymy z usypianiem, ale jest ciężko,bo Filip marudzi, za chwilę śmieje sie i pelen wigoru wymachuje nóżkami i rączkami
![]() ![]() Dearlie spokojnie, waga ruszy i tak jak anusia pisze, na wiosnę będziesz w starej wadze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
potworkowa
|
Dearlie głowa do góry! mnie w ciąży zrobiło się 30kg więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Gda rozumiemże masz swoją oddzielną garderobę
![]() ![]() dobra idę się kąpać odwiedzę was jeszcze z fona ![]() nosz kkuzewa jeszcze baba mnie na fb wk...wila na sam koniec dn ia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-12-04 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieci śpią, a ja buszuję po allegro w poszukiwaniu prezentów - ciężka sprawa...
![]() Trzymamy kciuki. Biedactwo malutkie ![]() Cytat:
Mi się płaszcz z Zary podobał. Przymierzałam w sklepie - no cudeńko - bagatela 500 zł. I tak mi było przykro, że nie mogę go kupić. I potem na imprezie urodzinowej mojego synka wchodzi żona szwagra w tym płaszczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Rozeznanie
|
Co by sie stalo gdybym po 3 miesiacach po cc zaszla w ciaze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.