MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 17:54   #841
Siasia37
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Kość nosowa obecna, bo na maleńką chwilkę dał radę złapać i warga też niby ok nawet pytał czy widze (oczywiście nie widziałam) ale to były sekundy bo cały czas zasłaniał rączką i główkę gdzieś chował. I dlatego zastanawiam się dlaczego na wynikach napisał wydają się prawidłowe, skoro niby mi pokazywał, że ok.
może dlatego tak napisał że widzial tylko przez chwilę, nie udało mu się potwierdzić drugi raz tego co zobaczył. Myślę, że jakby coś było nie tak to by napisał w stylu "wydaje się nie być..." albo "wydaję się być nie prawidłowe gdyż...." i zalecił dodatkowe badanie. Nie zamartwiaj się. Jakby było coś nie tak to napewno by powiedział
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 18:14   #842
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wstydliwa sprawa, ale jednak jest. Pojawiły się u mnie hemoroidy... Boli i jutro na bank powiem o tym lekarzowi, bo nie da się tak żyć. Czy, któraś z Was je ma lub miała? Jakie leki stosujecie?
mnie po porodzie dopadły (z powodu parcia wychodzą często) i brałam czopki
jest sporo środków dostępnych co można brać w ciąży i podczas karmienia, ale najlepiej powiedzieć lekarzowi, on dobierze najlepsze. Współczuję wiem co to znaczy, ale na szczęście szybko działają leki i poczujesz ulgę.

Cytat:
Witam się po wizycie.
Synek waży całe 673g łożysko mam na tylnej ścianie. Wszystkie pomiary prawidłowe, lekarz nie stwierdził nic niepokojącego tylko mały nie bardzo chciał pokazać twarz i na wynikach mam napisane; zarysy twarzoczaszki, kończyn górnych i dolnych wydają się prawidłowe, no i nie wiem czy mam się tym martwić czy napisał tak ponieważ nie do konca udało mu się to zobaczyć
za wizytę
na pewno wszystko ok i napisał tak, bo synuś zrobił wam psikusa dziś i wolał pokazywać tyłek

Ja pospałam godzinkę, łóżko z sypialni już przeniesione do salonu i wcale nie jest tak źle jak myśleliśmy.
Tylko 2 osobówka w pokoju małego nie będzie pasować, ale zostawię ją na okres karmienia.
Stary 2012-12-05, 18:15   #843
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Witam się po wizycie.
Synek waży całe 673g łożysko mam na tylnej ścianie. Wszystkie pomiary prawidłowe, lekarz nie stwierdził nic niepokojącego tylko mały nie bardzo chciał pokazać twarz i na wynikach mam napisane; zarysy twarzoczaszki, kończyn górnych i dolnych wydają się prawidłowe

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 18:23   #844
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziś skonczony 24tc
za 24 tc
za pozytywne badania
Śliczny ten Twój pucuś
A na jaki wózek się zdecdowałaś??

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a my witamy się dziś równo w 26tc!
za 26tc

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Babcia zmarła.
Wyrazy współczucia

Cytat:
prawie brzucha nie miałam a pępek mi nadal nie wyszedł
Też mi jeszcze pępek nie wyszedł i oby tak jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
A tak ogólnie to zamówiliśmy już wózek i łóżeczko Podam wam niżej linki do nich, napiszcie co o nich myślicie I co do kołderki do wózka, znalazłam fajną, ale mama mówi, że będzie za mała. Ma 52x58 to chyba do wózka taka starczy? Co o tym myślicie?
A tu linki :
Kołderka - http://allegro.pl/disney-kubus-posci...793696572.html wzór " Niebieska gromadka "
Wózek - http://allegro.pl/nowosc-3w1-wozek-b...812421813.html wzór B5 - popiel + błęki, a o felgach zapomnieliśmy powiedzieć jakie także będzie niespodzianka hehe
i łóżeczko - http://allegro.pl/arus-15el-lozeczko...812666338.html kolor łóżeczka miód, a pościel wzór 9
Pościel do wózka śliczna.
A wogóle taka pościel do wózka jest potrzebna?? Mamy wypowiedzcie się...
Łóżeczko ładniutkie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ok z okazji 26 tc i ja pochwalę się swoim brzucholkiem. no i zaczynam rozrastać się na boki, powoli talia zanika...
przy okazji odkryłam dlaczego na zdjęciach brzuch wychodził mi mniejszy niż w rzeczywistości- to przez lampę... wstawiam dla porównania zdjęcia z lampą i bez
Rozrastania nie widzę, brzuszek fajny, zgrabny.

Cytat:
dziękuję a rozrost jest- w pępku już 86cm czyli ponad 20cm do przodu. no i mąż się śmieje że boczki zaczynają wychodzić
O widzę że mamy podobne wymiary. Ja jakieś dwa tyg temu 85 teraz 88 cm a przed ciążą 65, także tyjemy brzuch w brzuch

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
przeżyłam dziś coś okropnego!
mieliśmy z mężem wypadek samochodowy..
Biedulo, odpoczywaj...
Szczęście w nieszczęściu że wyszliście wszyscy z tego cało.

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was prośbę.... Ja rodzę pod koniec kwietnia więc jestem na etapie luźnego oglądania rzeczy typu wózki, wanienki, elektryczne nianie, leżaczki, maty do kontroli oddechu, itp. itd same wiecie Łóżeczko teoretycznie dostanę a matę edukacyjna już sobie kupiłam na allegro za 40 zł

Ale wózki.... to jest zagwozdka dla mnie nie do przebrnięcia. Wiem jedynie że ma być 3w1 czyli głęboki, spacerówka i fotelik samochodowy. Natomiast co do jakichś elementów wygody użytkowej to kompletnie nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę
I tu moja mała skromna prośba... rzućcie swoimi wprawionymi, dociekliwymi oczami na te wózki i powiedzcie co myślicie
A może Wy już macie swoje typy? albo już kupiła któraś?
Wasze opinie są bezcenne.
http://allegro.pl/discovery-promocja...744879376.html
http://allegro.pl/wozek-kamil-foteli...773019314.html
http://allegro.pl/103-kolory-fotelik...744674308.html
Napewno muszę zwrócić uwagę na wagę, bo kręgosłup już boli a jeszcze pare schodów do pokonania. Ale jakie kółka
Dziękuje
Żaden z tych wózków mi się nie widzi.
Mój typ to Tutek Ambero lub Grander.
Oglądam też Navington, Tako i Jane, ale narazie bez przekonania.
A koła tylko pompowane - na nasze cudowne chodniki innych nie widzę.

A ja dziś miałam zagoniony dzień.
Rano szybka rundka po mieście. Kupiłam sobie rękawiczki jednopalczaste od męża na mikołaja on zapewne zamiast różowych kupiłby niebieskie, bo to daltonista(jak większość mężczyzn), więc wolałam sama sobie wybrać. I przynajmniej zadowolenie gwarantowane byłam u kosmetyczki umówić się na mikrodermablazje, bo po wysypie trądzikowym teraz muszę walczyć ze śladami potem poszłam na ćwiczenia dla ciężarnych, troszkę ruszyć dupskiem A popłudniu wybrałam się do takiej dziewczyny omówić aranżację pokoju dla brzdąca. I tym sposobem możemy kupować farby i brać się za remot. tylko boję się czy nas święta na drabinie nie zastaną...hehe Z drugiej strony strach zostawiać to na po nowym roku, bo potem czasu juz za wiele nie ma...
A właśnie. Mam pytanie do tych już doświadczonych mam. Ile koszul nocnych potrzeba do szpitala? Dwie, trzy? Bo chcę sobie zamówić te co ostatnio któraś tu zamawiała, tylko nie wiem czy nie wziąść dwóch odrazu. W domu mam już jedną, ale nie rozpinaną. Zaznaczam że poza szpitalem nie preferuje czegoś takiego jak koszule, jestem piżamowym stworzeniem

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Strippi odpisała Ci ta fotografka ile za te sesje sobie liczy??

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2012-12-05 o 18:19
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 18:40   #845
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Kość nosowa obecna, bo na maleńką chwilkę dał radę złapać i warga też niby ok nawet pytał czy widze (oczywiście nie widziałam) ale to były sekundy bo cały czas zasłaniał rączką i główkę gdzieś chował. I dlatego zastanawiam się dlaczego na wynikach napisał wydają się prawidłowe, skoro niby mi pokazywał, że ok.
Chyba dopuszcza że mógłby się pomylić, ale gdyby nie widział nic to by napisał tak jak u mnie że nie da się zbadać twarzy

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
za 24 tc
za pozytywne badania
Śliczny ten Twój pucuś
A na jaki wózek się zdecdowałaś??
Coletto Marco Polo, bałam się że za bardzo zwymyślany ale i TŻ i zanajomi powiedzieli że świetny mimo że faktycznie nie internecie wygląda brzydko. Z tutka rezygnuje bo z tego co wiem to jest praktycznie identyczny jak Tako Laret a ten widziałam i jest ogromny... ja nie potrzebuje wózka dużego itd tylko mały zwinny, ale jednocześnie z wszystkimi wygodami typu pompowane koła itp. Ten marco polo waży 11/12kg i jest bardzo zwinny, taki że wjade do spożywczaka
jeszcze przemyka mi myśl o X-landerze ale wszyscy stwierdzili że dużo brzydszy niż marco polo
ogólnie polecam ten wózek zobaczyć na żywo, bo z internetu to nie ma szans żebym na niego spojrzała

pokazywał mi też gościu ten Jane ale spacerówka mi sie nie podoba i koła nie są pompowane

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 18:47   #846
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Witam się w 28 tygodniu zaczynam III trymestr
Już 3ci trymestr...
Cytat:
Cześć dziewczyny dziś skonczony 24tc

No wiec po badaniu jesteśmy szczęśliwi najpierw Pani powiedziała że to pomyłka, ale przy dokładniejszym badaniu okazało się że faktycznie zastawki się minimalnie niedomykają, ale może to być np przez to ze małemu szybciej bije serce i jest to taka blachostka że mamy się tym wogole nie przejmować, więc stwierdzamy że nasze dzziecko jest zdrowe
Oprócz echo było wykonane całe USG, trwało chyba 40 minut (dla mnie wieczoność) i modliłam się żeby tylko się już skończyło... tak się bałam że w końcu coś tam jeszcze wypatrzy i faktycznie była jakaś obawa z jelitami ale sprawdziła dokładnie i jednak wszystko ok
no i o dziwo zbadała i pokazała nam buźke w 3D, mały jest prze śliczny nazwała go "pucuś" bo ma takie policzki wazy 650g, normalnie zakochałam się
strasznie wczoraj dawał czadu i mówiła że nie miała jeszcze takiego rozrabiaka
oprocz tego dostalismy plyte i zdjecia a to wszystko na NFZ
wrzuce pozniej to moje cudo bo zaraz jade do lekarza zdać mu relacje

to wszystko było dużo bardziej stresujące niż myślałam że będzie, ale na szczęście to już za nami

potem pojechaliśmy na pizze i lody więc śmialiśmy się że mamy jakby randkę i wogole ten świat wydaje się pieknięjszy chociaż nie spie od 4

patrzyliśmy tez na wózki i już chyba wiemy który kupimy nie miałam siły wczoraj pisać bo wróciłam późno i bardzo zmęczona
Super że wszystko dobrze! I za kolejny tydzień. A fotki małego cudne
Cytat:

ok z okazji 26 tc i ja pochwalę się swoim brzucholkiem. no i zaczynam rozrastać się na boki, powoli talia zanika...
przy okazji odkryłam dlaczego na zdjęciach brzuch wychodził mi mniejszy niż w rzeczywistości- to przez lampę... wstawiam dla porównania zdjęcia z lampą i bez
Piękny!
Cytat:
hej dziewczyny

O matko i córko! Straszne! Dobrze że nic Wam się nie stało,..

Cytat:
Witam się po wizycie.
Synek waży całe 673g łożysko mam na tylnej ścianie. Wszystkie pomiary prawidłowe, lekarz nie stwierdził nic niepokojącego tylko mały nie bardzo chciał pokazać twarz i na wynikach mam napisane; zarysy twarzoczaszki, kończyn górnych i dolnych wydają się prawidłowe, no i nie wiem czy mam się tym martwić czy napisał tak ponieważ nie do konca udało mu się to zobaczyć

http://cropp.com/#/pl/newsletter
Proszę bardzo ja dzisiaj byłam kupiłam dobie portfel i dla TŻ na mikołaja bluzę i sweter
za wizytę.
Wiesz u mnie też na wszystkich opisach z usg pisze że serce/mózg ect wydają się normalne. Położna mi tłumaczyła że to takie zabezpieczenie z ich strony bo usg nigdy na 100% pewności nie da i gdyby coś było nie tak komuś do głowy mogłoby przyjść posądzić praktykę.
Nie wiem jak to u Was wygląda ale na pewno nie masz się czym martwić (:
Moderna nie zacytowało mi ale Twój maluch oczywiście też cudny (;

A my zjedliśmy lasagne z dyni i mogę polecić - pyszna.

I widzę że rozmowa o tym do kiedy chodzicie do pracy... ja planuje do 14 lutego czyli około 4 tyg przed porodem (dłużej nie mogę, muszę już przejść na macierzyński). Mam nadzieję że Mała będzie współpracować i wyjdzie w terminie bo chcę jak najwięcej z tych 16 tyg wykorzystać po porodzie...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 18:47   #847
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Coletto Marco Polo
A gdzie w krk widziałaś ten wózek o którym piszesz. To może i ja się mu przyjrzę, choć tak jak piszesz na zdjęciu nie zachwyca...
U mnie tutki narazie wiodą prym, ale pasuje się w końcu decydować na coś i szukać czegoś konkretnego..
Stary 2012-12-05, 18:48   #848
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jejku, ale mnie brzuch boli...
dobrze, ze masz lekarza

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
bo bym chyba czekała aż chłop wróci i tylko ciepłej wody dolewała

Cytat:
Witam się po wizycie.
Synek waży całe 673g

Cytat:
tylko boję się czy nas święta na drabinie nie zastaną...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 19:00   #849
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie w krk widziałaś ten wózek o którym piszesz. To może i ja się mu przyjrzę, choć tak jak piszesz na zdjęciu nie zachwyca...
U mnie tutki narazie wiodą prym, ale pasuje się w końcu decydować na coś i szukać czegoś konkretnego..
W czarodzieju zdjęcie kompletnie nie oddaje
Ja też byłam za Tutkiem ale jeśli jest taki jak Tako to niestety odpada
chociaz napewno jest ładny

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-12-05, 19:10   #850
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny z krk. widziałyście?

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

normalnie ubić to mało !!!
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 19:15   #851
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po wizycie.

http://cropp.com/#/pl/newsletter
Proszę bardzo ja dzisiaj byłam kupiłam dobie portfel i dla TŻ na mikołaja bluzę i sweter
za wizyte na pewno wszystko dobrze
i dzieki za linka

Cytat:

Mam pytanie do tych już doświadczonych mam. Ile koszul nocnych potrzeba do szpitala? Dwie, trzy?
co do pościeli to wg mnie niepotrzebna ja używałam kocyka a w lecie tylko pieluszką tetrową przykrywałam

a co do koszul to wg mnie 2 wystarczą
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 19:23   #852
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Przedstawiam per Pucka
zakochałam się w Twoim synusiu! Śliczny! A jeszcze jak pomyślę, że mam identico w brzuszku to już w ogóle....

P.S. Mój mąż też już kocha Twojego Pucusia

Cytat:
hej dziewczyny

na zjeździe z autostrady uderzył w nas tir, a potem auto z tyłu..
mąż żeby nie wbić się w balustradę odbił prosto pod tego tira! a zza tira uderzyło w nas następne auto osobowe i uderzyliśmy w balustradę na drugiej stronie! szok, po prostu szok!
w jednej tylko sekundzie miałam wszystko przed oczami a w szczególności moje dziecko!!
karetka zabrała mnie do szpitala na badania i obserwacje..
dla mnie tylko jedno wtedy było ważne- moje dziecko!

jestem dalej w ciężkim szoku..
dzięki Bogu wszystko jest w porządku.. ja i mąż jesteśmy cali a dziecko oddycha, kopie i żyje!!

cały czas boli mnie brzuch ale leże i odpoczywam a wieczorem lub jutro postaram się jeszcze podejść do lekarza żeby jeszcze raz uspokoić się..

to straszne nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżyłam

proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
Bogu dziękować, że z Wami OK! Leż, odpoczywaj!

Cytat:
Witam się po wizycie.

I magnez wydaję się bezpieczniejszy. Tylko to jakiś konkretny? CZy dowolny?
dla Maluszka.

Ja jem MAGNEB6 albo ASMAG (ale to wcześniej jak odstawiałam duphaston)....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 19:29   #853
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
heh...

Stary 2012-12-05, 19:34   #854
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh...
siostra mi coś mówi że to jest jakis dodatkowo dla mieszkańców krk. ale nie wiem już sama..... trzeba będzie sprawdzić !!
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 19:37   #855
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
siostra mi coś mówi że to jest jakis dodatkowo dla mieszkańców krk. ale nie wiem już sama..... trzeba będzie sprawdzić !!
myslalam ze choc na krakowskie Torres sie zalapie...

Stary 2012-12-05, 19:46   #856
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Za 3 miesiące kończy 3 lata. Ech... niby chłopcy mówią później, ale tak nie jest do końca. Nawet logopedzi nie do końca się znają. Iguś ma jakieś zaburzenia rozwoju. Generalnie może to wynikać z braku komuniakacji tylko i tyle, ale jakaś przyczyna niegadania jest. On od 2 lat mówi "mama" a poza tym ja go rozumiem niemal we wszystkim. Tylko ja.

Córka mojej koleżanki zaczęła w wieku prawie 6 lat, nie pomagały wizyty u psychologa, logopedy, nic- a jak zaczęła- gada do dziś....

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Megi bierz się do roboty

a ja musze Julce wymyslec strój na zabawę choinkową
Nestelle w co Ninke przebierasz bo pewnie tez macie zabawe w przedszkolu, Strippi a ty Jule? która tam ma jeszcze córkę i pomysł na przebranie

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Joanna a jak jakościowo te mebelki ?

U nas nie ma zabaw choinkowych- dopiero karnawałowe...

Cytat:

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

normalnie ubić to mało !!!

Ale to było wiadome, wiem,że już w tym roku nie wszyscy dostają bo nie ma kasy, przy tym ograniczeniu mniej wydadzą o ile nie bedą przesuwać terminów- bo kasa miejska pusta.

Cytat:
Tak to dodatkowy- są dwa jeden rządowy, a drugi gminny.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 20:07   #857
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
co do pościeli to wg mnie niepotrzebna ja używałam kocyka a w lecie tylko pieluszką tetrową przykrywałam

a co do koszul to wg mnie 2 wystarczą
No właśnie tak myślałam, że taka pościel to rzecz zbędna, mam 3 kocyki to myślę że wystaraczą. Tym bardziej że wiosną dopiero zaczniemy na spacerki wychodzić.
A jeśli chodzi o koszule to do porodu też trzeba mieć rozpinaną??
Dzięki za odpowiedź i sorry za może mało bystre pytania, ale ja to narazie nie mam seledynkowego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi, ehh...dobrze że mam Was

Cytat:
W czarodzieju zdjęcie kompletnie nie oddaje
Ja też byłam za Tutkiem ale jeśli jest taki jak Tako to niestety odpada
chociaz napewno jest ładny
Ok, thx za info. Jak będe w krk (pewnie jakoś po nowym roku) to zajrzę do tego czarodzieja
Stary 2012-12-05, 20:14   #858
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Pościel do wózka śliczna.

[/COLOR]Strippi odpisała Ci ta fotografka ile za te sesje sobie liczy??

odpisała i prawie 600zł :/ nie stać mnie...

a pościel do wózka miałam, Julka urodzona 03.02 i się sprawdziła, a potem kołderki używałam do łóżeczka, bo ta normalna była za duża
teraz też kupiłam choć w sumie mały urodzić się ma 01.03, na ale może szybciej, to się przyda
Stary 2012-12-05, 20:15   #859
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Siasia37 Pokaż wiadomość
Ale wózki.... to jest zagwozdka dla mnie nie do przebrnięcia. Wiem jedynie że ma być 3w1 czyli głęboki, spacerówka i fotelik samochodowy. Natomiast co do jakichś elementów wygody użytkowej to kompletnie nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę
I tu moja mała skromna prośba... rzućcie swoimi wprawionymi, dociekliwymi oczami na te wózki i powiedzcie co myślicie
A może Wy już macie swoje typy? albo już kupiła któraś?
Wasze opinie są bezcenne.
http://allegro.pl/discovery-promocja...744879376.html
http://allegro.pl/wozek-kamil-foteli...773019314.html
http://allegro.pl/103-kolory-fotelik...744674308.html
Napewno muszę zwrócić uwagę na wagę, bo kręgosłup już boli a jeszcze pare schodów do pokonania. Ale jakie kółka
Dziękuje
nie widziałam ich na żywo, więc nie wypowiem się, ale przy okazji mam pytanie odnośnie ich, może ktoś się wypowie. na każdym z tych zdjęć foteliki montowane są na gondolę/spacerówkę, a wygląda to tak lekko koszmarnie jak dla mnie. nie ma opcji goły stelaż + fotelik?

a odnośnie tego na co zwracać uwagę to zależy, dla mnie ważne będą skrętne, pompowane koła, stosunkowo mała waga, poręczność. jestem raczej drobna, więc też nie z tych większych/wyższych. ale to trzeba na żywo zobaczyć. mi się wydawało, że wszystkie wózki mają raczej standardowe wysokości/szerokości, itp, ale jak popatrzyłam w sklepie, a póki co byliśmy raz tak bardzo wstępnie oglądać, to niektóre są bardzo że tak powiem toporne i np. do mnie kompletnie by nie pasowały, w sensie byłoby mi ciężko z takim chodzić. więc jednak trzeba oglądać na żywo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 20:32   #860
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

a jak rozróżniasz? Bo ja czuje prze różne ruchy ale ciężko mi powiedzieć co jest czkawką w sumie jak się zastanowie to chyba takie jednostajne podskakiwanie, więc czuje bardzo często
Mój mały cały dzień wczoraj się ruszał, w nocy tez ciągle tylko leciutko się ruszyłam, i dziś od rana świruje więc w koncu zapytałam lekarza "czy to normalne" no ale podobno normalne, tylko położna się śmiała że co to bęzie po porodzie

Przedstawiam per Pucka
ja rozróżniam tak, że przez minutę a nawet czasami kilka minut drga rytmicznie brzuch w jednym miejscu

A Pucek! no bajka!!! jaki śliczny! brak słów!

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość

A tu linki :
Kołderka - http://allegro.pl/disney-kubus-posci...793696572.html wzór " Niebieska gromadka "
Wózek - http://allegro.pl/nowosc-3w1-wozek-b...812421813.html wzór B5 - popiel + błęki, a o felgach zapomnieliśmy powiedzieć jakie także będzie niespodzianka hehe
i łóżeczko - http://allegro.pl/arus-15el-lozeczko...812666338.html kolor łóżeczka miód, a pościel wzór 9
Buziaczki dla was i życzę miłego dnia
Super zakupy!)))

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
kochane ale mam tyły jak tylko znajdę więcej czasu to postaram się Was nadrobić od kilku dni wykorzystuje Tż maksymalnie póki jest w domu to jeździmy po wszystkich możliwych sklepach a to farby a to dywan itd. .
To czekamy na wielki powrót

Cytat:
śliczny!

Cytat:
hej dziewczyny

na zjeździe z autostrady uderzył w nas tir, a potem auto z tyłu..
mąż żeby nie wbić się w balustradę odbił prosto pod tego tira! a zza tira uderzyło w nas następne auto osobowe i uderzyliśmy w balustradę na drugiej stronie! szok, po prostu szok!
w jednej tylko sekundzie miałam wszystko przed oczami a w szczególności moje dziecko!!
karetka zabrała mnie do szpitala na badania i obserwacje..
dla mnie tylko jedno wtedy było ważne- moje dziecko!

jestem dalej w ciężkim szoku..
dzięki Bogu wszystko jest w porządku.. ja i mąż jesteśmy cali a dziecko oddycha, kopie i żyje!!

cały czas boli mnie brzuch ale leże i odpoczywam a wieczorem lub jutro postaram się jeszcze podejść do lekarza żeby jeszcze raz uspokoić się..

to straszne nigdy wcześniej czegoś takiego nie przeżyłam

proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
Dobrze, że się Wam nic nie stało! ale się strachu najedliście!!! trzymamy kciuki my z maluszkiem było ok!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 20:33   #861
megi-megi
Zakorzenienie

Ja nie miałam pościeli do wózka i nie odczułam jej braku. Używałam grubszego kocyka lub śpiworka, później cieńszego kocyka, a w upały pieluszkę tetrową. Mnie nie była potrzebna.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 20:38   #862
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak myślałam, że taka pościel to rzecz zbędna, mam 3 kocyki to myślę że wystaraczą. Tym bardziej że wiosną dopiero zaczniemy na spacerki wychodzić.
A jeśli chodzi o koszule to do porodu też trzeba mieć rozpinaną??
Dzięki za odpowiedź i sorry za może mało bystre pytania, ale ja to narazie nie mam seledynkowego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi, ehh...dobrze że mam Was
co do koszuli to dowiedz sie w szpitalu gdzie planujesz rodzić bo u nas dają szpitalną do porodu. I dobrze bo przy porodzie sie zazwyczaj wybrudzi ona krwią więc nie masz stresu że twoja jest do wyrzucenia
A jeśli nie dają to chyba nie jest konieczna rozpinana bo pewnie po i tak sie bedziesz przebierać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 20:44   #863
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
odpisała i prawie 600zł :/ nie stać mnie...

a pościel do wózka miałam, Julka urodzona 03.02 i się sprawdziła, a potem kołderki używałam do łóżeczka, bo ta normalna była za duża
teraz też kupiłam choć w sumie mały urodzić się ma 01.03, na ale może szybciej, to się przyda
U no to sporo. Mi koleżanka fotografka 200 zł powiedziała.
A pościeli narazie nie będę kupować, ew. jak będzie konieczna to zakupię już po urodzeniu maluszka. Ale thx za info.

Cytat:
co do koszuli to dowiedz sie w szpitalu gdzie planujesz rodzić bo u nas dają szpitalną do porodu. I dobrze bo przy porodzie sie zazwyczaj wybrudzi ona krwią więc nie masz stresu że twoja jest do wyrzucenia
A jeśli nie dają to chyba nie jest konieczna rozpinana bo pewnie po i tak sie bedziesz przebierać
Dopytam
Stary 2012-12-05, 21:17   #864
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
oczywiscie, dla Ciebie Mokka rowniez
jam dzis nieprzytomna, prosze o wybaczenie

absolutnie nie smakuje bezowo
ale jak pisaalam dla niektorych moze byc za czekoladowy, jest taki kremowy, wilgotny..
mmmm... to mi pewnie bardzo będzie smakował
Cytat:

dziękuję a swetry golę specjalną golarką do ubrań, kupiłam kiedyś w auchan czy jakimś innym sklepie za 7 zł i póki co działa ale fakt czasem się zacina, zależy jaki sweter A jaka to jednorazówka? specjalna do ciuchów? nie słyszałam o takim czymś
normalna jednorazówka - taka jaka golę nogi I jeszcze fajne jest, to że najlepiej żeby była troszkę zużyta, bo wtedy nie ma ryzyka że się zrobi dzierkę w swetrze czy coś Więc ja teraz zuzytych jednorazówek nei wywalam, tylko chomikuję
Cytat:
ja te wózki widziałam u nas w Askocie - a to chyba sieciowy sklep, więc pewnie w krk tez go macie
Stary 2012-12-05, 21:17   #865
maria28
Kniaginia

Witam

Luna, Pucuś śliczny
Moderna, Twój też

megi-megi, nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale ja zaczęłam późno gadać, miałam prawie 4 lata. Wcześniej to takie po swojemu nieskładne. Moi rodzice chodzili po lekarzach, bo też się bali, ale koniec końców okazało się, że niepotrzebnie. Zaczęłam mówić i jakoś nie mam problemów z komunikowaniem się

OtTakaJa,

kwiatuszek, piękny brzuszek

JolanT, zmroziło mnie, jak zaczęłam czytać. Strasznie to brzmi. Dobrze, że wyszliście cało.

Ja jestem załamana ludźmi w komunikacji miejskiej. Jeszcze się nie doczekałam, żeby ktoś mi ustąpił miejsca. A mi naprawdę coraz trudniej wystać. Dziś to już nawet i chodzić i stać mi trudno. Miednica mnie boli, pośladki, pachwiny i krzyż.

Co do L4, to u mnie będzie problemowo. Na razie planuje iść od 17 grudnia na 2 tygodnie. Sęk w tym, że albo od stycznia, albo jeszcze w grudniu może się okazać, że zmieniam pracę i wtedy w nowej muszę popracować trochę, a nie zacząć od zwolnienia. A czarno to widzę...

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2012-12-05 o 21:19
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 21:20   #866
Luna0
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie widziałam ich na żywo, więc nie wypowiem się, ale przy okazji mam pytanie odnośnie ich, może ktoś się wypowie. na każdym z tych zdjęć foteliki montowane są na gondolę/spacerówkę, a wygląda to tak lekko koszmarnie jak dla mnie. nie ma opcji goły stelaż + fotelik?

a odnośnie tego na co zwracać uwagę to zależy, dla mnie ważne będą skrętne, pompowane koła, stosunkowo mała waga, poręczność. jestem raczej drobna, więc też nie z tych większych/wyższych. ale to trzeba na żywo zobaczyć. mi się wydawało, że wszystkie wózki mają raczej standardowe wysokości/szerokości, itp, ale jak popatrzyłam w sklepie, a póki co byliśmy raz tak bardzo wstępnie oglądać, to niektóre są bardzo że tak powiem toporne i np. do mnie kompletnie by nie pasowały, w sensie byłoby mi ciężko z takim chodzić. więc jednak trzeba oglądać na żywo.
bo te wózki są z tych tańszych topornych, z tych nowszych lżejszych zawsze fotelik jest montowany na stelażu
ja tez z tych drobnych co większość wózków wygląda przy mnie jak czołg

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-12-05, 21:27   #867
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
U no to sporo. Mi koleżanka fotografka 200 zł powiedziała.
A pościeli narazie nie będę kupować, ew. jak będzie konieczna to zakupię już po urodzeniu maluszka. Ale thx za info.
te mamusie co mają termin na połowę marca i kwiecień, już nie muszą mieć pościeli
ja wzięłam, bo przeczuwam że urodzę w lutym i może być jeszcze zimno i śnieg, a wychodzić na dwór zamierzam zaraz po porodzie, jakoś tydzień.
Stary 2012-12-05, 21:29   #868
Dragusia88
Zakorzenienie

gratuluje nowych tygodni i wizyt. jolanT masakra dobrze ze ani wam ani maluszkowi nic sie nie stalo i wspolczuje tyle stresu masakra. Ja juz siedze w pociagu i wracam do domu. Wlasnie stacja gliwice. I tez mam pytanie z serii glupich czy rozki dla dziecka tez musze prac i kocyki? I do kiedy trzeba tak wszystko prac? Jak dziecko dostanie np od babci pluszaka to co najpierw do pralki a potem dziecku? Do kiedy taki cyrk?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 21:56   #869
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
I tez mam pytanie z serii glupich czy rozki dla dziecka tez musze prac i kocyki? I do kiedy trzeba tak wszystko prac? Jak dziecko dostanie np od babci pluszaka to co najpierw do pralki a potem dziecku? Do kiedy taki cyrk?
mi się wydaje, że jeśli coś nadaje się do prania to ja bym uprała. sama dla siebie jak coś kupię, ciuchy czy pościel to pierwsze co robię to wrzucam do pralki, zwłaszcza jak są to ciuchy z targu, sklepowe niekoniecznie. ale dla noworodka uprałabym wszystko co się da.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 22:04   #870
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Piszą tak, zeby w razie czego nikt ich nie sądził...Mi tez tak napisał
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

[

Ja jestem załamana ludźmi w komunikacji miejskiej. Jeszcze się nie doczekałam, żeby ktoś mi ustąpił miejsca. A mi naprawdę coraz trudniej wystać. Dziś to już nawet i chodzić i stać mi trudno. Miednica mnie boli, pośladki, pachwiny i krzyż.

.
Ja w marketach... Ide do wydzielonej kasy, ptam gzrecznie kasjerki, czy moge skorzystac, ta z łaska odpowiada, ze tak, ludzie jęcza i stekaja, albo mimo to nie chca wpóścic...ostanio w Tesco baba mnie nieprzepusciła, juz nie chciałam sie kłocic, ale tutaj chyba rola kasjerki, zeby upomniała, bo do diaska po to są te 2 kasy na 35 wydzielone, żeby upzrewilejowani mogli z nich korzystać!! Ale trafiło mi sie tez 2-3 razy tak, ze kasjerka zanim podeszłam do kasy sama mnie poprosiła bez kolejkiAle to rzadkośc...CHyba one czasem nie wiedza same w jakiej kasie pracują...;/

My po szkole rodzenia, fajnie było, tżtowi sie podobało było o karmieniu piersią itp. Jutro Wam poopowiadam, bo dzis nie ma siły...
Odebrałam glukoze- 66,6 przed, a 85,3 po dwóch godzinach chyba mało trochę nie?
Poza ty wyniki ok, w miarę tylko P-LCR 40% a jest di 25%...ktoś wie, co to znaczy?

Życzę udanych wizyt Mikołaja dziś w nocy
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości