|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
co do prania to na pewno bym uprała pościel do łóżeczka no i ubranka, kocyk też można ale ja cienki prałąm a grubego po kupnie nie ![]() to takie moje zdanie
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam wam stronkę z różnymi fajnymi gadżetami do pokoju dla maluszka. Może którejś coś wapadnie w oko
www.regdos.com.pl
|
|
#873 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
świetna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ty jesteś zgrabniutka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jedno chciałabym napisać- tylko nie chcę być źle zrozumiana przez Was- mnie się wydaje że każdy zakup trzeba solidnie przemyśleć, bo prawda jest taka że dziecko z wielu rzeczy nie skorzysta, szybko urośnie a czasy mamy takie że jak czegoś braknie to nie ma problemu z kupnem i pisze to z własnego doświadczenia- przy pierwszej ciąży nakupowalam mnóstwa "zalecanych"polecanyc h rzeczy, z których nie skorzystałam, nie przydały się a potem tylko żałowałam, że kupiłam i tyle kasy wydałam. Więc ja wolę nawet wózek o 5 stówek tańszy a kasę przeznaczyć na dodatkowe szczepienie przed żłobkiem ( bo ja do pracy wracam po macierzyńskim) Cytat:
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2012-12-05 o 23:11 |
||||
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak normalnie to nie korzystam bo my robimy zakupy w kauflandzie a tam nie ma dzięki dziewczynki za odp co do prania. ok misiów nie będę prać, kocyki wypiorę mam nadzieję że się nie zmechacą, a rożki też chyba spróbuje wyprać. co do pościeli do wózka ja nie kupie. na zimę śpiwór będzie, a potem kocyk no jestem w domu dobranoc
|
|
|
#876 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękuję
Cytat:
za 2 tyg pewnie też będę miała 88cm bo 2 tyg temu miałam 84 więc wychodzi na to, że przybywa ok 1 cm na tydzień no chyba, że zacznę jeszcze szybciej przybierać to wtedy Cię przegonię ![]() co do koszul ja planuję od razu zamówić dwie i szlafrok od tego użytkownika co Liwka. tylko mocno zastanawia mnie rozmiar... Normalnie wzięłabym s/m ale przecież dochodzi jeszcze brzuch no i napisali, że obwód bioder 100cm a ja mam tyle w biodrach i nie wiem czy nie będzie za obcisła w tyłku... a przecież na pewno jeszcze parę cm dojdzie, z kolei l/xl w cyckach będzie wisieć... chyba wezmę jedna s/m i jedną l/xl.... ehh.... jak to fajnie być nieproporcjonalnym u nas w szpitalu do samego porodu dają swoją koszulę, bo ona później jest od razu do wywalenia. a to lista ze strony co jeszcze każą przygotować: - wygodna nocna bielizna umożliwiające karmienie piersią (2-3 sztuki), - cienki szlafrok , skarpetki, klapki pod prysznic, kapcie, - biustonosz przystosowany (najkorzystniej) do karmienia piersią, - przybory toaletowe, - dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły), - majtki jednorazowego użytku lub z czystej bawełny, - paczka zwykłych podpasek (najlepiej dużego rozmiaru), - niegazowana woda mineralna (najlepiej w butelce z ustnikiem), - rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani pobytu w szpitalu. Cytat:
akurat tępych maszynek u nas pod dostatkiem ![]() wczoraj udało mi się ogolić zimowy płaszczyk, spodnie dresowe i 2 swetry dziś reszta
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w Mikołajki
))
|
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() dziewczyny znalazłam dziś pod poduchą słodkości hahaha... mąż NAM kupił i zaznaczył że mikołaj przyszedł do nas obu tylko Małej nie ma jeszcze jak wręczyć osobiście to przekazuje przeze mnie oczywiście pogadał z nią że widział mikołaja itd itd ... ehhhh... słodziak moi rodzice tez się 'dziwnie spotkali z mikołajem' i kazał nam przekazać bony do h&m ehhhh... KOCHAM ŚWIĘTA!!! za chwilę bd upominki pod choinkę... ja już prawie po zakupach i nawet udanych oczywiście nadal tkwimy w szarej dup*e jeśli chodzi o Wigilię bo mam popierdzielona rodzinę męża i oni jak zawsze potrafią WSZYSTKO skomplikować wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej - szyjka - ok - brzuch - ok miałam napięty jak cholera, Pani powiedziała że to całkiem normalne napięcie - przytyłam równe 7 kg od pierwszej wizyty myślę że nie jest źle choć pewnie obeszłoby się bez słodyczy i było by znacznie mniej 170cm mam 68 kg w 24tc- wyniki w sumie ok... ALE mamy lekką anemię więc morfologia do powtórki potas, magnez itd do zakupu i wsuwania - acha... i sławna glukoza do wypicia 75g ... ehhhh... muszę się jakoś umówić że w któryś dzień przylezę później do pracy ![]() - bóle plecy - normalna - krew z nosa tj. skrzepy - norma jeśli nie leje się ciurkiem nie ma co się stresować ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- w ogóle to się musimy poskarżyć ...kurde budzę się o północy z takim MEGA OKROPNYM bólem gardła rano było już ciut lepiej... ale dziś wracam do domu i sruuuu pod kołdrę z ciepłą herbatką z maliną i nienacierana wickami ... ehhhh... rozlecę się ja nic ![]() Cytat:
nawet taka specjalna maszynka do obierania ubrań nie działa tak dobrze jak maszynka do golenia
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2012-12-06 o 08:07 |
|
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki.
Na początek coś optymistycznego dla mamuś z zaparciami Zapomniałam o tym, a lekarz zalecił to kiedyś Guciowi, jak go brzuszek bolał http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p3676-Duphalac. A dziewczyny tu piszą, że gine im zalecili - może warto dopytać swojego lekarza http://www.bangla.babyonline.pl/opin...duphalac-syrop Jej - jak mi się chce spać. A chyba byłam niegrzeczna, bo Mikołaj mnie nie odwiedził. Tu gdzie czaszki powinno być "doz"
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2012-12-06 o 08:16 |
|
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Witam mikołajkowo!
![]() Kartka z kalendarza (a raczej z licznika): dziś pełne 25tc ![]() Mam dziś lekarza od 12stej i na szczęście jestem 4 w kolejce Aż mi lżej na sercu, bo pewnie dużo ludzi będzie do niego. Mam nadzieję, że coś poradzi na mój brzuszek. No i musze wypytać czy mogę na basen chodzić. Sądzę, że pomoże mi on z kręgosłupem. Wstałam dziś o 6.30 by być na czas. Szłam sobie spokojnie i myślę: Idź śniegiem, bo obok jest ślizgawica. No i zaraz przed chodnikiem noga mi uciekła, ale na szczęście się nie wywróciłam. Teraz będę chodzić na około, nie będę Sławkiem ryzykować.
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na karteczce, adresat też podwójny
"Dla Kasi i Torresa od Świętego Mikołaja" ![]() Cytat:
Gratuluje udanej wizyty! ![]() mnie tez to doktorek zalecil. chlop zakupil a ja od tametej pory ani razu nie mialam problemu ![]() ![]() ![]() no i czekam na relacje po-doktorska
|
|
|
|
#882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za kciuki ![]() To nie dużo, dobra oferta się trafiła no i ważne że zadowolona jesteś Cytat:
no i rodzice, to miłe ![]() za wizytęOj a gardełko, współczuję kuruj sięwitam się z rana w dzień Świętego Mikołaja![]() I życzę wszystkim pociechy z brzuszków i maluszków, i dużo uśmiechu na Twarzy ![]() A teraz w skrócie moja wczorajsza wizyta, U mnie wszystko ok. badania dobre, badanie ręczne wporządku, dwa kg na + ale na szczęście lekarz powiedział że jest dobrze, że nie więcej ![]() U maluszka, również wszystko dobrze, waży659g Moje drogie Panie według statystyki pierwszej strony powitajcie 30 małego mężczyznę na wątku
|
|||
|
|
|
|
#883 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie wam co do wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no w końcu chłopak bo już dawno nie było witam się i ja cała w stresie przed wizytą serduszkową. pamiętajcie o kciukach. a nas czeka zakupowy weekend zakupy dla mnie (kurtka), jakieś fajne ciuchy dla tż, prezenty dla nas od babci bo babcia dała kasiorkę bo nie wie co nam kupić, no i dla naszego Florianka łóżeczko, przewijak itd a ja jak dziś wrócę do Wrocławia to czeka na mnie 6 czekoladek z kalendarza adwentowego aha zapomniałam pani22ka czy wszyscy już wiedzą że wasz synek będzie Ferdynand ;>
|
|
|
#884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się u mnie dziś pełne 27 tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte o oby wyniki sie poprawiłyCytat:
za kolejny tydzien i za wizyteCytat:
za wizyte i witamy kolejnego chłopaka
|
|
|
#886 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no i witam synusia Cytat:
Cytat:
uwielbialam to Cytat:
![]() moi rodzice stwierdzili, ze tak czy srak Torres bedzie Torresem ![]() Mialam kolege w liceum, na ktorego wszyscy mowili BAJBUS. Mama go tak w brzuchu ochrzcila cierpial
|
|
|
|
#887 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)) gratulacje wizyty!Co do golenia swetrów maszynką muszę spróbować bo ja golę jakaś na baterie ale słabo sobie radzi. Cytat:
kolejny siusiak! gratulacje!Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte! na pewno będzie wszystko dobrze Co do kalendarza to )) ja nie przepadam za czekoladą i zawsze jak byłam mała to mama nam takie kupowała i mi zostawały prawie wszystkie w opakowaniu
|
|
|
|
#888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lekarz mowil wlasnie, ze to normalne w ciazy, mozna ewentualnie nacierac jakimis naturalnymi kremami rozgrzewajacymi, masowac.. Cytat:
trzymam kciuki za wizyte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie lubisz czekolady czyżbyś przywędrowała z kosmosu ![]() dobra ide...
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo to miłe. Podobno wg inspekcji pracy, to kasjer nie powinien pozwolić, zeby ciężarna stała w kolejce-tak mówi mój szwagier farmaceuta...Ale le w tym prawdy?Dziewczyny wczoraj na szkole rodzenia było super Polecam szkołę LIDIA w Lublinie-jakby ktos z okolicy. Pary dojeżdzają nawet z Chełma i spod Zamościa...Koszt 450zł, ale warto! Dowiedziałam się tylu rzeczy, o których wczesniej nie miałam pojęcia, min: że dziewczynki po porodzie w ciagu kilku dób mogą miec lekkie krwawienie z dróg rodnych i to normalne, a wszystkim dzieciom moze zdażyc się wyciek z piersi, rumień, żółtaczka, pokrzywka i inne dolegliwości, które sa fizjologiczne!! Ćwiczylismy tez na lalakach rózne pozycje karmienia Podobała mi się "na futboliste" spod pachy, jak kładzie się małe na brzuszku mamy i jak tata od tyłu kładzie mamie dzidziusia na ramieniu śmiesznie było jak tatusiowie ćwiczyli podawanie dzieci mamom i przewracanie ich Położna opowiadała o największym dziecku, jakie przyjeła na swiat: 6,5 kg!! Drogami natury i bez ani jednego szwu! Opowiadała też, że w swojej karierze (25lat) miał 2 przypadki ciązy urojonej. Jeden skrajny: Ponad 20 lat temu, kiedy USG nie było jeszcze powszechne i przyjechała pacjentka z regularnymi skurczami, wielkim brzuchem i pęczniejącymi piersiami...Ona bada i nie moze wyczaic jak dziecko jest ułożone, bo wszedzie twarde, jako niedoswiadczona polozna zawołałą lekarza ten tez nie moze wyczuć gdzie głowa, gdzie nogi...Miała już iśc na cesarkę, ale okazało się, ze ciąza urojona....Nie ma dziecka, chociaż wszystkie symptomy miała- wielka macica, biust, itp. Nawet była na 3 wizytacj u lekarza i miała karte ciązy....Zamiast na porodówkę pojechała na psychiatrie, podobno kobietka po 3 poronieniach Mówiła, ze nawet jak matka adoptuje niemowlaka to moze go karmic piersią, bo można tak wyćwiczyc piersi i wiele, wiele innych rzeczy Zajecia miały trwać 2 godziny,a trwały 3 bo ciagle o cos pytaliśmy![]() A i ostanio dostalismy butelki i próbki kosmetyków, a wczoraj na Mikołaja płyn do kąpieli hipoalergiczny allerco- sparwdzałam na necie kosztuje 23zł;p JAk tam był u Was Mikołaj?
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-12-06 o 10:13 |
|
|
|
|
|
#891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wolisz coś gazowanego słodkiego? jeszcze bardziej chyba będzie się chciało Tobie pić.A co do czekolady to nie lubie czekolady w postaci tabliczki czekolady, mikołajów czekoladowych itd. ale lubie batoniki oblane czekoladą:P Mam na półce mikołaje czekoladowe z przed roku i nigdy nie miałam na nie ochoty ![]() Cytat:
ja polecam wszystkim!
|
|
|
|
#892 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że wszystko ok. Fajny mąż i rodzice ![]() Zdrowiej! Cytat:
za tygodnie i kciuki za wizytęCytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego, co piszesz, to faktycznie bardzo fajna ta szkoła. A z ciążą urojoną przerażające. Zabieram się dziś z Mamą za pieczenie świątecznych ciasteczek
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Nam to też mówili w szkole rodzenia - a później w czasie porodu nie pozwoliły mi położne pić - w ogóle! Myślałam, że wyschnę. Jak już się urodził Igor, pozwoliły wziąć parę łyków i koniec. Nie wiem dlaczego.
|
|
#894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i chłop wciąż mi moczyl recznik i robil oklady...Cytat:
czasem brat mi odpalal swoje on nie lakomy a 8 lat mlodszy )Cytat:
i kazda stara sie miec ![]() Podobno wskazany, bo energetyczny ![]() wstrzasajaca historia....
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-06 o 10:32 |
|||
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
A! I co podkreśliła połóżna: prezent dla mamy po urodzeniu musi być!! Bo tak wiele tatusiowie dała-dziecko, ze nalezy sie jej prezent- najlepiej błyszczący, swiecący i niewielkich rozmairów
Powiedziała, że nie zartuje i ze będzie tatusiom o tym przypomnać!! Lubię ta kobiete Btw tz wczoraj wyglądął przesłodko jak tulił do siebie lalkę, zeby jej sie odbiło po karmieniu |
|
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry!
Bravo za wizyty i tygodnie Dziś przeszłam samą siebie i dopiero wstałam - aż Mąż do mnie dzwonił z 15 razy mam nieodebrane bo się bał że coś się stało :PAle opowieść klementyny podziałała jak kawusia, już chyba następnej nie potrzebuję D
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie nie ma, to piszecie jak szlaone. A jak dzis jestem od rana i mam pisac prace podyplomowa, a mi sie nie chce;p i ciagle zaglądam tu, to ani jednej nowej wiadomosci ;p Wredoty
|
|
|
|
|
#898 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ani prezentu ani rózgi Cytat:
![]() Cytat:
U nas w szpitalu z tego co wiem już po porodzie jak przeniosą na salę z maluszkiem, położne przynoszą torebkę z różnymi ulotkami, próbkami i 2 butelkami wody niegazowanej za wizytęCytat:
![]() Cytat:
![]() nie ma za co jeśli chcecie to wrzucę jeszcze listy z sugestiami szpitala co wziąć dla dzidziusia i osoby towarzyszącej no i jakie dokumenty zabraćCytat:
warto chodzićCytat:
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam w MIKOŁAJKI
![]() Cytat:
![]() haha milo byc 5-6 musialo mi nie nacisnac '' - '' chyba sprawie mlodej na Mikołaja nowa klawiature Cytat:
aaaaa ty znowu ochote na ciasta robisz, zobaczysz - kiedys naprawde sie teleportne i ZJEM WSZYTSKO no ja wrocilam od dentysty - jutro ide na 15.30 ale wpierw zjem ZEBERKA - juz sie marynuja, mamcia wroci z pracy to przygotuje do konca, ja lece dzis na TYCHY do kolezanki. moja mloda oszalala - wstalam ide do kuchni cos zjesc, patrze a tam na stole katreczka '' Emilianku wszytskiego najlpeszego z okazji imienin - ps sisotra co ci sie dzis snilo '' no mloda oparla sie na Emiliana zamiast Emil Jan ehh ![]() no nic lece wpierw zachacze jeszcze o fryzkjera i podetne te olerne koncowki wiec zycze wam calego milego dnia i MASE MASE PREZENTOW |
||
|
|
|
|
#900 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytę za 25tc za wizytę i za kolejnego siusiaka na wątkuCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zmykam na spacerek z pieskiem, póki słoneczko świeci
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

co do prania to na pewno bym uprała pościel do łóżeczka no i ubranka, kocyk też można ale ja cienki prałąm a grubego po kupnie nie
05.07.2008 

a ta buźka na brzuchu to z 22 tygodnia

Kurcze... aż się zestresowałam czy jej się dawki nei pomyliły.. ale mały daje znaki, więc chyba wszystko dobrze
Idę w końcu coś zjeść, bo ostatni posiłek o 10.30... Ssie mnie jak nie wiem co

...

za wizyte
kuruj się
czyżbyś przywędrowała z kosmosu