Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 19:11   #1351
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Pokażę Wam jeszcze naszego Tośka. Taki duży chłopak już z niego.

Ale urósł,przystojniaczek zięciunio mój

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:17   #1352
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:

cudny jest !!

dziewczyny macie upatrzony komplecik do jedzonka dla dzieciaczków? oglądałam ten aventa i TT i nie wiem który
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 19:57   #1353
colds
Zakorzenienie

Pokłóciłam się z TŻem.. Normalnie pacan z Niego!!!
Stary 2012-12-05, 20:04   #1354
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Cóz nawiwijał ???
Stary 2012-12-05, 20:08   #1355
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało kochana?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-05, 20:14   #1356
Lewek
Zakorzenienie

Dziewczyny przejrzałam Wasze zdjęcia, dzieciaczki przecudne Fajnie Was poznać
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:17   #1357
colds
Zakorzenienie

A bo poszło o tą nieszczęsną prace..
Chciałam z Nim pogadać, że może jednak warto poczekać.. Ten od razu do mnie z pretensjami, jakimiś wyrzutami..
Stary 2012-12-05, 20:26   #1358
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej
o matko kochana..lilka bedze dobrze!! babsztyl wredny ze tak cie straszy od razu! nic jeszcze nie wiadomo na sto! staraj sie myslec pozytywnie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

hmm czyli jak kupuję na targowisku bądź od mojego rolnika to i tak kaszana i lepiej słoiczkowe????? jejku a takie smaczne ma pan rolnik mój najukochańszy !
te żółwie to niewypał i jeszcze nie mam konstelacji które miały być

Iwuś spokojnie ćwiczcie ćwiczcie ale porozmawiaj z pediatrą o tym ..ja Duśkę kładę na brzuszku przynajmniej 2 razy między karmieniami ... czyli tak pewnie z 6-8 razy leżakujemy tak i bawimy się ... w końcu to polubiła i jest zadowolona z zabawy na brzuszku więc ćwiczyć trzeba

My po wizycie u neurologa wsio jest ok ale dopytałam o tę asymetrię że Duśka preferuję prawą stronę no i sprawdziła i mi mówi że asymetria wówczas jest wpisywana kiedy dziecko wygina całe ciało, ma problem z jednostronną ruchliwością np łapie jedną rączką bądź kopie jedną nóżką bardziej niż drugą patrzy się na całokształt a nie tylko na to w którą stronę woli trzymać główkę bądź w którą się przewraca jeżeli, przewracałaby się tylko w prawo to możemy coś myśleć ale jeżeli przewraca się też w lewo to nie ma paniki ... wizyta za miesiąc bo muszę mieć pewność że nie ma tej asymetrii
Konczi jak nie masz pewnosci ze jabłka czy jakiekolwiek owoce/warzywa nie sa ekologiczne nie dawaj Dusi

i masz szczescie ze Dusia da sie tak zabawic, Giulia absolutnie nie..choc bym nie wiem co robiła...brzuszek to najgorsze zło.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Eh, musze ćwiczyć z nim częściej.

Super że wszystko oki u Dusieńki

Słuchajcie a jak Wam dzieciaczki śpią w łóżkach? Na poduszce czy na samym materacu?
Pytam bo mój śpi na poduszce swojej z łóżeczka i nie wiem czy dobrze robie??????
Może powinien leżeć na bardziej twardym??

O obudził sie

Iwoncia nie martw sie. u nas jest podobnie. ale co sie pytalam nawet wsrod znajomych to mi mowili ze kazde dziecko rozwija sie inaczej, sasiadki corka podnosila dopiero w 4 miesiacu-zadnej rehabilitacji nie przechodzila. porpostu dziecku trzeba dac czas i tyle. mam tez na osiedlu bliznieta i ostatnio ich niani pytalam jaak bylo u nich i kazde z nich rozwijalo sie inaczej, Basia o miesiac pozniej robila te wszystkie rzeczy ktore Adas robil. bedzie dobrze i Alanek i Giulia zaczna wkoncu podnosci glowke

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
A bo poszło o tą nieszczęsną prace..
Chciałam z Nim pogadać, że może jednak warto poczekać.. Ten od razu do mnie z pretensjami, jakimiś wyrzutami..
matko faceci nie potrafia zrozumiec ze mamuska chce dluzej z dzieckiem zostac! no baty sie naleza

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:32   #1359
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
o matko kochana..lilka bedze dobrze!! babsztyl wredny ze tak cie straszy od razu! nic jeszcze nie wiadomo na sto! staraj sie myslec pozytywnie

Konczi jak nie masz pewnosci ze jabłka czy jakiekolwiek owoce/warzywa nie sa ekologiczne nie dawaj Dusi

i masz szczescie ze Dusia da sie tak zabawic, Giulia absolutnie nie..choc bym nie wiem co robiła...brzuszek to najgorsze zło.

Iwoncia nie martw sie. u nas jest podobnie. ale co sie pytalam nawet wsrod znajomych to mi mowili ze kazde dziecko rozwija sie inaczej, sasiadki corka podnosila dopiero w 4 miesiacu-zadnej rehabilitacji nie przechodzila. porpostu dziecku trzeba dac czas i tyle. mam tez na osiedlu bliznieta i ostatnio ich niani pytalam jaak bylo u nich i kazde z nich rozwijalo sie inaczej, Basia o miesiac pozniej robila te wszystkie rzeczy ktore Adas robil. bedzie dobrze i Alanek i Giulia zaczna wkoncu podnosci glowke
Masz racje, bedziemy cwiczyc dalej i bedzie git
Chyba na dzis sie pożegnam bom zmęczona.
Dobranoc Paniom
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 20:58   #1360
marta1986222
Zakorzenienie

Dobranoc

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-05, 21:10   #1361
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
to żebym nie zapomniała, już dzisiaj składam wszystkiego najlepszego, 100 lat!!
To ładny prezent zrobiłaś rodzicom na mikołajki
Zazdroszcze niespodzianek od Tżta...

Dziekuje
Kochany mój tzcik

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej

Kochana musi być dobrze!Caly czas musisz tak myslec!Bo stresy odbija się na malutkiej! A my zdrowaske zmowimy.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:20   #1362
Dearlie
Zakorzenienie

Moje chłopaki już śpią... mały i duży, a ja sobie siedzę z kieliszkiem wina.

Jak ja mam czas, to dzisiaj jak na złość cisza na wątku.

A w ogóle, to tak jak pisałam, my z TŻ-tem teraz 2 tygodnie siedzimy razem w domu i powiem Wam, że to dopiero kilka dni jak jesteśmy wspólnie, a ja już czuję się w końcu wypoczęta. Mój kochany TŻ wstaje sam z siebie na drugie budzenie, to które wypada między 5, a 7, a dzisiaj nawet zajął się też kolejnym, więc pospałam do 11! Nie pamiętam kiedy ostatni raz wstawałam o takiej porze. O 3 też wstał mi pomóc w walce z kupką Antka. Kochany ten nasz tata, aż wstyd, że czasami tak na niego psioczę.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ale urósł,przystojniaczek zięciunio mój
Antoś pozdrawia teściową i swoją ukochaną Zuzię!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
cudny jest !!

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-12-05 o 21:21
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:27   #1363
anesh_
Zakorzenienie

Glowa mi peka... Mala w koncu zasnela po kilkugodzinnym placzu i stekaniu naprzemiennie...
Stary 2012-12-05, 21:47   #1364
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

padam na pysk

Milcia ma katar znowu. Męczy ją jak diabli. Naczytałam się, że jak się psika wodą morską i odciąga fridą to nos produkuje jeszcze więcej wydzieliny ale co mam maluszkowi dać się udusić

Zaliczyłam dziś też fryzjera

Lilka
kochana z całych sił trzymam żeby to był fałszywy alarm

Iwonka moje dziecię śpi bez poduszki. Tylko materacyk. Mam pod nogami łóżeczka podłożone drewniane klocki, żeby się dziecku lepiej oddychało.

Konczi twoje dziecię pędzi jak burza. Ja jeszcze nie zdążyłam nawet o zestawie do karmienia pomyśleć.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Szybkiego powrotu do zdrowia życzymy. Nie ma się co załamywać, u nas było podobnie. Najpierw krew z ucha poleciała, póżniej skaza białkowa, okrótna ciemieniuch, gdzie Bartosz wyglądał jak w chełmie, następnie pępek czerwony. Z maluszkami tak bywa, nie załamuj się, bo silna mama potrzebna Jasiowi.

Tak jak niegrzeczna napisała, bo jest z Zary. Bardzo mi się podoba.

Megi mam tak samo jak ty. Żyje od zakupów do zakupów. Już niemogę doczekać się kolejnych. A ostatnio nawet spożycze sprawiają mi przyjemność. I też gdyby nie zdrowy rozsądek to szalałabym po całości. Muszę trochę zaoszczędzić, bo macierzyński się kończy, a później wychowawczy planuje.

Zakupiłam herbatkę na laktacje z Herbapolu. Ile tych herbatek dziennie wypić? Jedną czy więcej?
Na opakowaniu pisze, że góra dwie dziennie i ja się tego trzymam

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Co by sie stalo gdybym po 3 miesiacach po cc zaszla w ciaze?
No chyba musiałabyś się martwić czy macica wytrzyma

Gda co do SabSimplex - położna z Niemiec mi mówiła czemu nie działają - otóż trzeba je podawać przed każdym jedzeniem. Podawane okazjonalnie mogą nie zadziałać. Tak było np. u naszej małej. Wrecz miałam wrażenie, że przynoszą odwrotny skutek.

Nie mam siły na więcej dziś.

Biedny Gracjanek

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:51   #1365
kaczuszka69
potworkowa

ja podaję Sab Simplex na zmianę z Boboticiem i daje radę bo nie stać mnie, żeby średnio 2x w tygodniu 50zł na SS wydawać

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 00:21   #1366
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja podaję Sab Simplex na zmianę z Boboticiem i daje radę bo nie stać mnie, żeby średnio 2x w tygodniu 50zł na SS wydawać
Kurczę, a na ulotce jest, że do 4 razy na dobę. Ja się wolę trzymać tego co w ulotce...

A zresztą u nas problem jest tylko w nocy. Także podaję przy nocnych karmieniach dziś i zobaczymy...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 03:00   #1367
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kurczę, a na ulotce jest, że do 4 razy na dobę. Ja się wolę trzymać tego co w ulotce...

A zresztą u nas problem jest tylko w nocy. Także podaję przy nocnych karmieniach dziś i zobaczymy...
Mala je średnio co 3 godziny, więc bobotic dostaje co 6 :P tak samo ss, który raz na 4 godziny

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-06, 06:23   #1368
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
my mamy 26 grudnia, bo u nas w parafii 25 są śluby

jak ubieracie maluszki na chrzciny w swięta bn?
bo ja myślę, że wydziwiac nie będę i na wierzch biały kombinezon ubiorę, który akurat mam na 68, myslicie, że będzie ok? pod spód sweterek, sukienka, rajstopki itp.
Angel ja ubieram tak,żeby było jej wygodnie (mamy 8.12),czyli cos na co weda polarkowe spiochy i sweterek i na to kombinezon.W domu przebiore w sukienke

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
my mamy 26 grudnia, bo u nas w parafii 25 są śluby

jak ubieracie maluszki na chrzciny w swięta bn?
bo ja myślę, że wydziwiac nie będę i na wierzch biały kombinezon ubiorę, który akurat mam na 68, myslicie, że będzie ok? pod spód sweterek, sukienka, rajstopki itp.
Angel ja ubieram tak,żeby było jej wygodnie (mamy 8.12),czyli cos na co weda polarkowe spiochy i sweterek i na to kombinezon.W domu przebiore w sukienke

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
za wczasu sto lat bo jutro mogę zapomnieć

Dziekuje

Mala zasnela mi na brzuchu,musze delikatnie ja odlozyc i isc z psem...Nie lubie z nim choddzic jak jestesmy bez tzta...,bo wtedy biedny idzie na 5 minut i z powrotem,a powinien się wybiegac.Ale ja nawet jak wlacze nianie elektroniczna to boje się mala zostawiac... Na szczescie jak wraca tz to mloddy biega za wszystkie czasy...
Stary 2012-12-06, 06:37   #1369
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Mala je średnio co 3 godziny, więc bobotic dostaje co 6 :P tak samo ss, który raz na 4 godziny
No tak, ale to jest ta sama substancja, więc trochę tego dużo...

A no i dzisiejsza noc bezproblemowa! Tylko Henio ciągle odkładany na swój kocyk, i tak podpełzał do mnie się wtulić,. I tak mnie rączkami obejmuje wtedy... Co to są za piękne momenty!

Wczoraj miałam takie dołujące myśli, że on będzie rósł i rósł i w końcu stanie się dorosły i się wyprowadzi... I smutno mi się zrobiło. Muszę mieć więcej dzieci i córeczkę, bo córeczkę można do końca życia przytulać i całować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 06:53   #1370
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
No tak, ale to jest ta sama substancja, więc trochę tego dużo...
Infacol podaje się przed każdym jedzeniem, a dawka jest ta sama, więc nie sądzę, zeby było za duzo

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-06, 07:19   #1371
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Infacol podaje się przed każdym jedzeniem, a dawka jest ta sama, więc nie sądzę, zeby było za duzo
Infacol zawiera 40 mg symetykonu. Sab Simplex 69 g, a Bobotic 66 g. Nie ta sama dawka
Stary 2012-12-06, 07:22   #1372
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Infacol zawiera 40 mg symetykonu. Sab Simplex 69 g, a Bobotic 66 g. Nie ta sama dawka
W ml, nie podajesz przecież za każdym razem 1 ml, tylko mniej.

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-06, 07:36   #1373
gda
Zakorzenienie

Cytat:
W ml, nie podajesz przecież za każdym razem 1 ml, tylko mniej.
Dla mnie jest różnica - przed każdym posiłkiem 8-10 kropli Infacolu, który zawiera 40 mg symetykonu, a przed każdym posiłkiem 8-15 kropli Boboticu i Sab Simplexu.
Stary 2012-12-06, 07:39   #1374
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Poli, Jagódki i oczywiście mojej Zochny z okazji skonczonych 3 miesięcy
No własnie wszystkiego dobrego

Cytat:
Oj,tam mogła miec makijaż( no z rzesami troche przesadzila) ja tez chcialabym ładnie wygladac w tym dniu,bo to jeden z najwazniejszych dni. Zreszta widac ze miala znieczulenie wiec makijaz by sie nie rozmazał.

Cytat:
mnie brzuch pobolewa od dłuższego czasu ale opkresu jeszcze ni widu ni słychu może dziś dostanę, bo boli mnie niesamowicie...

w ogóle depresje dziś mam ;(
A ja mam dalej takie bardzo delikatne plamienie a i nic nie boli przy tym. Moze to faktycznie zwykle plamienie a nie@.
Cytat:
a tka po zatym to Jagódka kończy dziś 3 miesiące, z tej okazji wstawiam foty malutkiej, filmik na fb https://www.facebook.com/photo.php?v=529243777087004
śliczna dziewczynka
Cytat:
super chłopak,a jaką ma ładną bluze
Cytat:
Zawsze mozesz miec mojego nie no zartuje

A skoro Asiulka ma choinke to i ja nie bede gorsza,a co
ubralam wczoraj z Oskarem-bardzo mi pomagal,wieszal 5 bombek na jednej gałązce

Bylam wczoraj z Domisiem na tej terapii,cos tam delikatnie podotykal na pleckach i bruszek po czym maly zrobil kupe i usnął A szczepienie znowu nas ominelo bo tym razem nie bylo pielegniarki. A dzis Mikołaj i ide z Oskarem i chrzesniakiem do krainy zabaw bo tam on bedzie i wręczy dzieciakom prezenty,a potem do mc donaldsa i spokoj

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Tamlin ja chyba sprzedaje moja hustawke,bo maly niechce sie hustac jak go tam wkładam to placze,wiec chyba sprzedam i kupie taki fotelik wibrujący na tablicy.pl

zaraz dodam zdjecie choinki

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-12-06 o 08:29
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:42   #1375
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Eh, musze ćwiczyć z nim częściej.

Super że wszystko oki u Dusieńki

Słuchajcie a jak Wam dzieciaczki śpią w łóżkach? Na poduszce czy na samym materacu?
Pytam bo mój śpi na poduszce swojej z łóżeczka i nie wiem czy dobrze robie??????
Może powinien leżeć na bardziej twardym??

O obudził sie
Jagoda cały czas spała na płasko od urodzenia dopiero od tygodnia jakośśpi na podusi ale takiej mega cieniusienkiej

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Hej.

My już po bioderkach, wszystko w porządku. Mamy tylko ćwiczyć, żeby przy kontroli za 3 miesiące nadal tak było.

Nie wiem czy pamiętacie, ale w maju na urodziny dostałam od TŻ-ta sesję zdjęciową. Początkowo chciałam zrobić sesję ciążową, ale jako, że kiepsko wyglądałam pod koniec ciąży, to postanowiłam, że zostawię ten prezent na czas, gdy Antoś będzie już na świcie, aby jemu porobić zdjęcia. Dzisiaj TŻ dzwonił do pani fotograf i 14 grudnia jedziemy z maluchem na sesję. Jestem ciekawa jak wyjdą zdjęcia, bo nasz Antek mało fotogeniczny jest. Na większości zdjęć płacze albo ma zamknięte oczka, a poza tym zazwyczaj na fotkach zupełnie nie przypomina siebie.
no to super trzymam kciuki, by się udały foty i mały nie marudził

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:42   #1376
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

[QUOTE=gda;37993418
Wczoraj miałam takie dołujące myśli, że on będzie rósł i rósł i w końcu stanie się dorosły i się wyprowadzi... I smutno mi się zrobiło. Muszę mieć więcej dzieci i córeczkę, bo córeczkę można do końca życia przytulać i całować [/QUOTE]

tez mam takie dni.tak szybko rosnie.ostatnio prawie płakałam mezowi z tego powodu.fajnie by było miec dziewczynke jeszczepoza tym jak byłam mala to marzyłam o starszym bracie

mój bobas dziś kończy 3 miesiącez tej okazji wrzuce zaraz jakies foty na meila
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:44   #1377
Konczita
Zakorzenienie

haj mamuśki !!!!

wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków z okazji ich pierwszych MIKOŁAJEK - uśmiechu dla nich zdrówka, kupek i pysznych kaszek, owocków i warzywek no i zupek ... dużo radości im życzę a dla nas hmm dla nas pociechy z tych cudów naszych i dużooo cierpliwości i wytrwałości

Duśka wstała oczy przetarła jak zobaczyła że coś nowego jest hyhy o i proszę pierwszy prezent mikołajkowy z samego rana dla mojej Dusieńki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201212064119.jpg (128,6 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201212064116.jpg (120,9 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201212064118.jpg (118,5 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-12-06, 07:46   #1378
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
no no ale Ci się przystojniak urodził

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
mój tez mi ciągle dogaduje na temat pracy...ostatnio wypalił, że może od stycznia zacznę szukac. No myślałam, że go rozerwę na strzępy

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:50   #1379
Konczita
Zakorzenienie

mamuśki ja też mam myśli jak to będzie jak Dusia zacznie chodzić później to przedszkole szkoła liceum studia i wyfrunie z domu jejku .. jak zatrzymać ten czas? a tu do pracy trzeba zaraz wracać .. masakra na samą myśl mam mieszane uczucia czy dobrze robimy z mężem podejmując decyzje szybkiego powrotu do pracy ehhh
Stary 2012-12-06, 07:57   #1380
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
nadal nie mam czasu Was czytać, znowu mam żywieniowe dylematy nie wiem czy robię teraz źle czy jednak podjęłam dobrą decyzję...
Postanowiłam dawać Zośce mm tylko wieczorem, przed snem. W ciągu dnia karmię ją piersią ale ona potrafi na niej wisieć cały dzień, zapada w krótkie 10-minutowe drzemki, i nic jej nie jest potem w stanie uspokoić, tylko cyc.
Chcę ją przetrzymać conajmniej przez 2h żeby porządnie zgłodniała, najadła się i poszła spać, a nie ciumkała po trochę przez cały dzień...
Kiedy daję jej mm na noc potrafi wciągnąć 170 ml na raz i je, jakby cały dzień czekała na ten posiłek właśnie znowu się budzi
Na całe szczęście śpi przez całą noc, od 20:00 do 5 rano
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości