Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 16:47   #1321
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Lilka kochanie Trzymam kciuki by wszystko było dobrze. Może niech ktoś jeszcze obejrzy...

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:49   #1322
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Piżama pierwsza: body z krótkim i pajac
Piżama druga: body z długim i śpiochy

(body jest u nas konieczne ze względu na pieluszkowanie, gdyby nie to to spałaby w samym pajacu)
Przykrywamy kołderką, ale tylko do klatki piersiowej - łapki ma zawsze na wierzchu. W pokoju jest 21 stopni, nie grzejemy w nocy.
Jagódka ma takie same wersje piżamy

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Takie normalne, ani zimne ani ciepłe. Ale nie patrzy się na temperaturę rąk i stóp - nie są one miernikiem tego czy dziecku jest zimno czy ciepło. Temperaturę sprawdza się na karku. Ciepły i suchy - ok. Spocony - za gorąco. Chłodny - za zimno
a teściowa cały czas się ze mną kłóci, że sprawdza się po rączkach i non stop mi wkręca, że Jagoda marznie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:49   #1323
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

ale Ci zazdroszcze u nas na razie postępów brak mimo rehabilitacji ;( a powiedział rehabilitant, że po kilku dniach powinna zacząc dźwigac, w poniedziałek mieliśmy zakończyc rehabilitację, a tu coś mi się wydaje, że o wiele dłużej ona potrwa
Będzie dobrze, zobaczysz! Ja się martwię czy jej to nie zaszkodzi, bo dzisiaj tę głowę podnosi jeszcze wyżej i jakby tylko miała się czego złapać to na pewno by sama usiadła.

Lilka trzymam kciuki, musi być wszystko okej!

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-12-05 o 16:50
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:52   #1324
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie za maila. Wrzuciłam dwie foty z obiecanej sesji Więcej może jutro, bo padam już na twarz i lecę do wanny i spać. Dobranoc!
super foty

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj! Boze ale wy pędzicie!!!! ja to nie wiem jak wy czasna wizaz znajdujecie hahahaha ... ja niestetyty dziecko nauczyłam wszystkiego co złe czyli ciągle chce byc noszony na rekach najlepiej przez mamunie, przed spaniem chce byc bujany a usypia na rekach u mnie do klatki przytulony... i u nikogo innego usnac nie chce mama ma uspic i juz!!! Na szczescie umie polezec w lezaczku pare minutek sam albo w łózeczku pod karuzelką albo na macie ale jak mu sie zniudzi to chce na recxe beczy w histerie wpada... nauczyłam go równiez ze mópj cycek to smoczek i np jak sie w nocy budzi to sie sam nie umie uspokoic tylko cycka szuka i sasm se znajduje przysysasa sie uspokaja i idzie spac dalej nie umie smoczka ssac chciał by zasysa go ale go na wymioty ciagnie a to jest naprawde malenki smok... bede miała jazdy widze z nim.. bo od wczoraj uczymy sie spac w dzien w łózeczku... no wczoraj padł w koncu i spal godzine ... ale uspokajanie nadal z lulaniem i juz i sam w łózeczku nie usnie trza go lulac na rekach boszeee... ale jak powiedziałam a to musze tera cały alfabet nie??

teraz moje dziecko w lezaku lezy i taaaakie baki puszcza ze szok!
ojoj współczuję Ci kochana, ja bym chyba zwariowała

Jagódka
Stary 2012-12-05, 16:53   #1325
katiem
Wtajemniczenie

Jejku jakie mamy śliczne dzieciaczki Wszystkie piękne

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów

Kubuś też chyba dzisiaj zaczyna 14 tydzień.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-12-05 o 16:56
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 16:55   #1326
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A to chrzciny macie tak jak my, tylko my w domu u rodziców robimy, ale wzięliśmy kucharkę.
my mamy 26 grudnia, bo u nas w parafii 25 są śluby

jak ubieracie maluszki na chrzciny w swięta bn?
bo ja myślę, że wydziwiac nie będę i na wierzch biały kombinezon ubiorę, który akurat mam na 68, myslicie, że będzie ok? pod spód sweterek, sukienka, rajstopki itp.

Jagódka
Stary 2012-12-05, 17:04   #1327
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

bo ja myślę, że wydziwiac nie będę i na wierzch biały kombinezon ubiorę, który akurat mam na 68, myslicie, że będzie ok? pod spód sweterek, sukienka, rajstopki itp.

Ja mam w Boże Narodzenie i ubieram rajstopki,body z długim rękawem,sukienka i na to mam polarowy płaszczyk.

Jagódka śliczna,wszystkiego najlepszego dla niej

Lilka trzymam kciuki by wszystko było dobrze,trzeba myśleć pozytywnie.

Odnośnie włosów to co wypadło mi podczas mycia to pikuś ale to co przy czesaniu i suszeniu

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:05   #1328
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Ja też wydziwiać nie mam zamiaru. Mam biały kombinezon, co najlepsze ja trzymałam w nim swojego chrześniaka na chrzcie 12 lat temu :P Pod spód założę jej po prostu sukienkę, rajstopki i jakiś sweterek.
Stary 2012-12-05, 17:10   #1329
angel166
Zakorzenienie

kochane czy któraś wprowadzała coś swoi maluszkom oprócz kleiku? ja dziś dałam go małej (120ml mm - 4 miarki mm + 1 łyżeczka kleiku) zjadła 60ml i śpi 3 godziny

my wcześniej wprowadziliśmy jabłuszko ze słoiczka, kilka łyżeczek przez trzy dni i jestem w szoku, bo nic jej nie zaszkodziłoa nawet pomogło kupkowych problemach

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

\no i koniec nadrabiania mała się budzi

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
to chyba tylko moja mała to taka chudzinka, 3 miesiące i tydzień ma, a waży 5kg dopiero
Jagóda nie daleko, bo dziś 3 m-c kończy, a tydzień temu było 5,3

Jagódka
Stary 2012-12-05, 17:11   #1330
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla wszystkich chorych mamuś wiem jak wam cięzko ostatnio przez to przechodziłam
a największe dla Jaśka i Kraven (a propo jak kumpeli cóka jak miałą 3 tygodnie i zapalenie gardła dostała poprostu sntybiotyk i w domu były.

Anusia moja chuderlaczka w lutym będzie miała 3 latka i waży 12 i pół kilo chyba po tatusiu ma figurkę bo naoewnio nie po mamie
zdróka dla starszego

a ja jestem załąmana byłam na wizycie u protetyka i ogólnbie jak za 3 lata bede miec komplet zebow to bede szczesliwa zaczynam o zabiwgu odbudowywania kości, rok czekamy zeby sie odbudowałą, potem zakładamy coś tam do implantó rok czekamy by sie zagoiło a poteeem zakłądamy zeby pocieszajace ale przy okazji wzielam Zuzię do dentysty i Zuzik ma piękne zdrowe zbaki i bARdszo mnie to cieszy..

no i jutro szczepienie dzieci moje zdrowe wiec idziemy sie szczepic 5w1 no i pneumoi jutro. ehh
uuu to niewesoło z tymi zębami
no ale najważniejsze że da się coś zrobić a że potrwa to jakoś wytrzymasz

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Co by sie stalo gdybym po 3 miesiacach po cc zaszla w ciaze?
[/QUOT

oj ja bym się bała że macica nie wytrzyma i popęka w miejscu szycia

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dzisiaj piękna noc ... Duśka wstała o 6 cudnie walczymy z tym kciukiem ale to nie łatwe bo piąstka idzie najpierw a później kciuki i jedzie ehh jak z tym walczyć? macie sposoby na to ???

Tamlin widzisz Mati przestał ulewać a Duśka nadal mimo prawie 4 miesięcy ulewa i to strasznie więc nie porównywalna sytuacja ...

Kraven zdrówka i powrotu do doku dla Was

do Duśki wczoraj przyjechał mikołaj .. gościu z dhl wchodzi i mówi że do Adianny X my z mężem na niego że problem bo śpi, a on ale ja mam paczkę więc w śmiech i mówimy mu że to 4miesięczny dzidziol jest ... więc pośmiał się i on i życzył wesołego mikołaja hehee

to lecę Was nadrabiać
ale fajni z tą paczką

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37975537]fajnamam podobną

kraven trzymam kciuki z Twojego bobasa.bidulek.jak Leo miał 3 tyg to sie troszke podziębił i kaszlał i katarek troszke miał więc zapakowałam go i pojechaałm z nim do mamy do szpitala i tez nas chcieli zostawic ale w koncu wynegocjowała i wrocilismy do domu.myslałam że sie załamie psychicznie jak miałabym tam zostac.trzymajcie się

jestem pół przytomna. ten tydzien praktycznie sama z małym bo mąż ma nocne dyżury,wraca rano a potem odsypia a ja już ledwo na oczy patrze i jestem jak cien samej siebie
jak dobrze że mój mąż ze mną pracuje a raczej nie pracuje teraz i jest w domku
sama jego obecnośc na mnie dobrze działa
współczuję tych samotnych nocek i dni w sumie też bo jak mąż śpi to nie pomaga za bardzo

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Poli, Jagódki i oczywiście mojej Zochny z okazji skonczonych 3 miesięcy
dołączam się do życzeń

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
moje urodziny Właśnie mi koleżanka napisała, że wpadną jtr., a ja zapomniałam o swoich urodzinach...:P Tżcik ma zawsze dla mnie coś specjalnego... ciekawe czy w tym roku też coś przygotuje. W tamtym roku wróciłam z pracy po 12 godzinach, a tam kolacyja taka suuuperaśna
za wczasu sto lat bo jutro mogę zapomnieć
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:37   #1331
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla Poli, Jagódki i oczywiście mojej Zochny z okazji skonczonych 3 miesięcy
dziękujemy i również życzymy wszystkiego naj, naj, najlepszego

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

oj nie lepiej podać świeże jabłuszko niż takie ze słoiczka

no właśnie boimy się czy nie za kwaśne będzie, bo jaokś na same kwachy trafiamy

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dziekujemy i nawzajem

Polcia wlasnie poranną drzemke ucina a ja kawke popijam

anusia zdrówka dla Gracjanka
naj, naj, najlepszego dla Polci

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:

to ja dołączam się z Dusieńką do życzeń !!!

i Duska moja kochana
sliczniusia

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam
Anesh ja chciałabym byc w prezentacji a muszę coś podesłac czy jak to wygląda?
no włąśnie o to samo miałam zapytac

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

jednak śpi dziecko dalej postękała,a nim przyszłam to zasnęła

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
anesh a to Ci numer pięknie ... to jutro imprezka jest

a właśnie się tej prezentacji doczekać nie mogę ♥

Pytanie do mamuś które wprowadziły jabłuszko dawałyście na początek sam taki spieniony soczek z jabłuszka świeżego jak się go skrzybie łyżeczką??? czy taki mus od razu??

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

tak można same gwiazdki i to chyba jest jedyne fajne z tego ale ogólnie to nie polecam go
ja dałam taki mus ze słoiczka

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
3-miesieczna Polunia-pyzunia na mailu
ale z niej już duża dziewuszka ile waży?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
a ja sobie nawet fryzury nie zrobiłam na tę okoliczność
ja też

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Hahaha!

A matka niemowlaka, zdaniem 21-letnich studentek (mam zajecia z 3 rokiem), jest gruba, niewyspana, nieumalowana i zle ubrana Niezle co? Studentki psychologii, a takimi stereotypami operuja...

A nogi tej pani z bloga fatalne faktycznie
padłam ja nie wiele od nich starsza jestem, a zaraz po wstaniu bach do łazienki,ubieranie, uczesanie i make-up - co prawda nie taki może skrupulatnie wykonany jak wcześniej ,ale poprawny

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej
ojoj współczuję kochana i 3mam kciuki by lekarze coś poradzili

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja mam w Boże Narodzenie i ubieram rajstopki,body z długim rękawem,sukienka i na to mam polarowy płaszczyk.

Jagódka śliczna,wszystkiego najlepszego dla niej

Lilka trzymam kciuki by wszystko było dobrze,trzeba myśleć pozytywnie.

Odnośnie włosów to co wypadło mi podczas mycia to pikuś ale to co przy czesaniu i suszeniu
nie boisz się ze zmarznie?bo u nas kościół nie ogrzewany także chyba bez kombinezonu się nei obejdzie:/
a będziecie trzymali Zuźkę na rękach czy w wózku??

bo moja narobi szumu na cały kościół także racze tyle co do momentu "chrzczenia" ją z wózka wyciągne. Tak mam nadzieje, że bedzie spa;ła...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też wydziwiać nie mam zamiaru. Mam biały kombinezon, co najlepsze ja trzymałam w nim swojego chrześniaka na chrzcie 12 lat temu :P Pod spód założę jej po prostu sukienkę, rajstopki i jakiś sweterek.
aha, no to podobnie jak my

a czapa może byc biało-różowa??
czy musi byc biała?

Jagódka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 17:39   #1332
angel166
Zakorzenienie

szok, dziecko śpi już prawie 4 godziny... a mi zaraz wybuchnie prawy cycek
chyba sobie pójdę z niego ściągne, ciekawe czy 30ml uzbieram

Jagódka
Stary 2012-12-05, 17:42   #1333
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no wlasnie krakowianki musimy sie zgadac tylko teraz to ja dluzej ni 30 minut gora 40 na dworze nie wytrzymam
ja też na dłużej nie wychodze.brrrr
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak mam dokarmić moje dziecko
dałam jej zz dwóch cycków i chciałam dodać z butli to ssać nie chce i wypycha językiem
no to może strzykawką?
a gdzie tam wypluwa mleko z buzi
a przy cyckach też jakoś niemrawo ssała
ja już mam taką schizę przez tą wagę że zaraz osiwieję
o rany współczuje kochana.a robiłaś jej badania?tzn siuski,morfologie...?
Cytat:
Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej
o kurcze.daj znac koniecznie jutro.ciekawe co sie robi w takich sytuacjach...
Cytat:
można też wziąśc te sanepidowskie,my za radą położnej je wybraliśmy[COLOR="Silver"]
co do szczepionek to mozna jescze wybrac oczyszczone.my wybralismy te pojedyncze acelularne
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:44   #1334
angel166
Zakorzenienie

ło ku#wa sciagłam juz 40ml i dalej z niego leci SZOK!

Jagódka
Stary 2012-12-05, 17:45   #1335
Konto usunięte

Cytat:

Leo był na chcrze ubrany w w kombinezon niedzwiadka i miał czapeczke ze skrzydełkami aniołkaa w swieta bedzie mikołajkiem.spokojnie ubierz mu ten bialy kombinezon.w zimie nie ma za bardzo wyboru
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 17:51   #1336
angel166
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37986136]ja też na dłużej nie wychodze.brrrr

o rany współczuje kochana.a robiłaś jej badania?tzn siuski,morfologie...?

o kurcze.daj znac koniecznie jutro.ciekawe co sie robi w takich sytuacjach...

co do szczepionek to mozna jescze wybrac oczyszczone.my wybralismy te pojedyncze acelularne[/QUOTE]
no my takie dostalismy ze wzgledu na niska wage urodzeniowa małej ale za free

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

z prawej 50ml , z lewej 30ml. Jak na 3miesieczne dokarmianie to chyba dobrze
zdziwiona jestem teraz czemu moje dziecko tyle je, opróżni dwa cyce, a po nich zje jeszcze 90,a czasem 120 ml mm. Wecie może czemuż takja już byłam pewna, że tak ostatki, a tu taki szok. Czyżby to wpływ powrotu nabiału do mojej diety

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

dodam,ze przybiera miedzy 200g -250gna tydzien

Jagódka
Stary 2012-12-05, 18:01   #1337
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejka, nie nadrobie bo jakoś padam i mi sie nie chce
Patrze na te Wasze dzidzie podnoszące główke z brzuszkowej pozycji i czuje sie bezsilna bo moje ufo małe nie chce
Dźwiga jak ja siedze odchylona do tyłu a jak on na brzuchu leży to nic z tego.
Jutro ide do pediatry po skierowanie na usg bioderek i po recepte na szczepionke to zapytam co z tym robić.
Dodam że ćwicze z nim 3x dziennie...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:02   #1338
marta1986222
Zakorzenienie

Ja też rano wstaję to do łazienki,ubrać się,uczesać.

Po domu najczęściej chodzę w legginsach i koszulkach bo zawsze jak ubrałam sobie jakąś sukienkę lub coś innego to mała albo na mnie ulała albo pośliniła więc dopiero jak wychodze na spacer to sie przebieram.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-05, 18:08   #1339
Konto usunięte

Cytat:
n
[/COLOR]z prawej 50ml , z lewej 30ml. Jak na 3miesieczne dokarmianie to chyba dobrze
zdziwiona jestem teraz czemu moje dziecko tyle je, opróżni dwa cyce, a po nich zje jeszcze 90,a czasem 120 ml mm. Wecie może czemuż takja już byłam pewna, że tak ostatki, a tu taki szok. Czyżby to wpływ powrotu nabiału do mojej diety

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

dodam,ze przybiera miedzy 200g -250gna tydzien
ja z jednego najmniej 120 wyciagam a w porywach udaje mi sie 200ml
Cytat:

Po domu najczęściej chodzę w legginsach i koszulkach bo zawsze jak ubrałam sobie jakąś sukienkę lub coś innego to mała albo na mnie ulała albo pośliniła więc dopiero jak wychodze na spacer to sie przebieram.
też tak robie
Stary 2012-12-05, 18:14   #1340
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Patrze na te Wasze dzidzie podnoszące główke z brzuszkowej pozycji i czuje sie bezsilna bo moje ufo małe nie chce
Jutro ide do pediatry po skierowanie na usg bioderek i po recepte na szczepionke to zapytam co z tym robić.
a przy podciąganiu do siadu trzyma główkę?

Jagóda już od 2 miesiąca podnosi ją na brzuszku, teraz to mega wysoko ale przy podciąghaniu do siadu opada nadal, mimo 3xdziennie cwiczen. Na brzuszku leży ile się tylko da w ciągu dnia

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37986616]ja z jednego najmniej 120 wyciagam a w porywach udaje mi sie 200ml

też tak robie[/QUOTE]
musisz mnie załamywac :P

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

ja podobnie, po domu strój "domowy" zawsze w mleczne kropki

Jagódka
Stary 2012-12-05, 18:18   #1341
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jeśli z własnej działki, nie pryskane to tak.

Mój też się drze jak zarzynany knur. Tragedia.

hmm czyli jak kupuję na targowisku bądź od mojego rolnika to i tak kaszana i lepiej słoiczkowe????? jejku a takie smaczne ma pan rolnik mój najukochańszy !
te żółwie to niewypał i jeszcze nie mam konstelacji które miały być

Cytat:

myślę myślę i myślę i jakoś nie haloo z tym co CI powiedziała bo przecież niektóre dzieciaczki rodzą się bez ciemiączka i nie mają małogłowia .. skonsultuj z innym lekarzem dla pewności kochana

Cytat:

Chyba nie ma znaczenia czy to Święta czy zwykła niedziela czy też sobota bo dzieciątko odświętnie ubrane ..my mieliśmy sukieneczkę rajtuzki spodenki na to takie bamboszkowe ładne no i płaszczyk ale to był październik więc teraz jakiś kombinezonik ws am raz się nada

Cytat:

Iwuś spokojnie ćwiczcie ćwiczcie ale porozmawiaj z pediatrą o tym ..ja Duśkę kładę na brzuszku przynajmniej 2 razy między karmieniami ... czyli tak pewnie z 6-8 razy leżakujemy tak i bawimy się ... w końcu to polubiła i jest zadowolona z zabawy na brzuszku więc ćwiczyć trzeba

My po wizycie u neurologa wsio jest ok ale dopytałam o tę asymetrię że Duśka preferuję prawą stronę no i sprawdziła i mi mówi że asymetria wówczas jest wpisywana kiedy dziecko wygina całe ciało, ma problem z jednostronną ruchliwością np łapie jedną rączką bądź kopie jedną nóżką bardziej niż drugą patrzy się na całokształt a nie tylko na to w którą stronę woli trzymać główkę bądź w którą się przewraca jeżeli, przewracałaby się tylko w prawo to możemy coś myśleć ale jeżeli przewraca się też w lewo to nie ma paniki ... wizyta za miesiąc bo muszę mieć pewność że nie ma tej asymetrii
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:20   #1342
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
a przy podciąganiu do siadu trzyma główkę?

Jagóda już od 2 miesiąca podnosi ją na brzuszku, teraz to mega wysoko ale przy podciąghaniu do siadu opada nadal, mimo 3xdziennie cwiczen. Na brzuszku leży ile się tylko da w ciągu dnia
Niezawsze trzyma sztywno przy podciąganiu ale najczęściej tak.
Jak trzymam go na rękach w pozycji jakby do karmienia butelką i potem chce zmienić pozycje i odsuwam jakby ręke od jego główki to trzyma sztywno bardzo mocno.
Nie rozumiem dlaczego z brzuszka za cholerke nie chce.
Potem sie denerwuje i krzyczy no i szura nosem po "zmiemi"
Stary 2012-12-05, 18:24   #1343
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie też tak robię ... Duśka tak ulewa że cała jestem brudna ... ale się przywoławczym

marze by ulewanie odeszło w niepamięć a pewnie to nie takie szybkie

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Niezawsze trzyma sztywno przy podciąganiu ale najczęściej tak.
Jak trzymam go na rękach w pozycji jakby do karmienia butelką i potem chce zmienić pozycje i odsuwam jakby ręke od jego główki to trzyma sztywno bardzo mocno.

Przykurcz to raczej nie jest ale lepiej pokazać to u pediatry może jakaś rehabilitacja i po sprawie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-05, 18:26   #1344
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Moja też tak robi

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-05, 18:26   #1345
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

hmm czyli jak kupuję na targowisku bądź od mojego rolnika to i tak kaszana i lepiej słoiczkowe????? jejku a takie smaczne ma pan rolnik mój najukochańszy !
te żółwie to niewypał i jeszcze nie mam konstelacji które miały być

myślę myślę i myślę i jakoś nie haloo z tym co CI powiedziała bo przecież niektóre dzieciaczki rodzą się bez ciemiączka i nie mają małogłowia .. skonsultuj z innym lekarzem dla pewności kochana

Chyba nie ma znaczenia czy to Święta czy zwykła niedziela czy też sobota bo dzieciątko odświętnie ubrane ..my mieliśmy sukieneczkę rajtuzki spodenki na to takie bamboszkowe ładne no i płaszczyk ale to był październik więc teraz jakiś kombinezonik ws am raz się nada

Iwuś spokojnie ćwiczcie ćwiczcie ale porozmawiaj z pediatrą o tym ..ja Duśkę kładę na brzuszku przynajmniej 2 razy między karmieniami ... czyli tak pewnie z 6-8 razy leżakujemy tak i bawimy się ... w końcu to polubiła i jest zadowolona z zabawy na brzuszku więc ćwiczyć trzeba

My po wizycie u neurologa wsio jest ok ale dopytałam o tę asymetrię że Duśka preferuję prawą stronę no i sprawdziła i mi mówi że asymetria wówczas jest wpisywana kiedy dziecko wygina całe ciało, ma problem z jednostronną ruchliwością np łapie jedną rączką bądź kopie jedną nóżką bardziej niż drugą patrzy się na całokształt a nie tylko na to w którą stronę woli trzymać główkę bądź w którą się przewraca jeżeli, przewracałaby się tylko w prawo to możemy coś myśleć ale jeżeli przewraca się też w lewo to nie ma paniki ... wizyta za miesiąc bo muszę mieć pewność że nie ma tej asymetrii
Eh, musze ćwiczyć z nim częściej.

Super że wszystko oki u Dusieńki

Słuchajcie a jak Wam dzieciaczki śpią w łóżkach? Na poduszce czy na samym materacu?
Pytam bo mój śpi na poduszce swojej z łóżeczka i nie wiem czy dobrze robie??????
Może powinien leżeć na bardziej twardym??

O obudził sie
Stary 2012-12-05, 18:27   #1346
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

My już po bioderkach, wszystko w porządku. Mamy tylko ćwiczyć, żeby przy kontroli za 3 miesiące nadal tak było.

Nie wiem czy pamiętacie, ale w maju na urodziny dostałam od TŻ-ta sesję zdjęciową. Początkowo chciałam zrobić sesję ciążową, ale jako, że kiepsko wyglądałam pod koniec ciąży, to postanowiłam, że zostawię ten prezent na czas, gdy Antoś będzie już na świcie, aby jemu porobić zdjęcia. Dzisiaj TŻ dzwonił do pani fotograf i 14 grudnia jedziemy z maluchem na sesję. Jestem ciekawa jak wyjdą zdjęcia, bo nasz Antek mało fotogeniczny jest. Na większości zdjęć płacze albo ma zamknięte oczka, a poza tym zazwyczaj na fotkach zupełnie nie przypomina siebie.

Cytat:

Boziu Słońce, mam nadzieję, że ta diagnoza jest troszkę na wyrost postawiona i w rzeczywistości nie jest z maleńką tak źle. Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze badania! Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Myślami i serduchem jestem z Wami!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
i jak z bioderkami Antośka?
Na szczęście wszystko dobrze.
Stary 2012-12-05, 18:27   #1347
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Na pewno się skonsultuję, w ogóle to mnie mogło tak babsko nie straszyć od razu tym, że dziecku mózg nie urośnie, jak by nie mogła na razie powiedzieć, że zleca badania krwi, bo ciemiączko jest małe i trzeba skontrolować, to nie- od razu z takimi scenariuszami wyjeżdża .

Sprawdziłam w książeczce zdrowia i od uodzenia mała miała ciemiączko tylko na opuszek palca i nikt mi nie powiedział w szpitalu, że coś jest nie w porządku .

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, jutro dam znać, bo na dzisiaj już wyłączam komputer i idę sie położyć, ciężki dzień miałam, na prawdę .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:34   #1348
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, musze ćwiczyć z nim częściej.

Super że wszystko oki u Dusieńki

Słuchajcie a jak Wam dzieciaczki śpią w łóżkach? Na poduszce czy na samym materacu?
Pytam bo mój śpi na poduszce swojej z łóżeczka i nie wiem czy dobrze robie??????
Może powinien leżeć na bardziej twardym??

O obudził sie

Moja śpi na płaskim bez podusi ale ostatnio kładziemy ją w rożku na rozścielonej na materacyku kołderce tak lubi bardzo a łatwiej ją przykryć by była otulona wówczas czuje się bezpieczniej

poduszka jest pod materacykiem by był on delikatnie podniesiony pod kątem

Cytat:
Na pewno się skonsultuję, w ogóle to mnie mogło tak babsko nie straszyć od razu tym, że dziecku mózg nie urośnie, jak by nie mogła na razie powiedzieć, że zleca badania krwi, bo ciemiączko jest małe i trzeba skontrolować, to nie- od razu z takimi scenariuszami wyjeżdża .

Sprawdziłam w książeczce zdrowia i od uodzenia mała miała ciemiączko tylko na opuszek palca i nikt mi nie powiedział w szpitalu, że coś jest nie w porządku .

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, jutro dam znać, bo na dzisiaj już wyłączam komputer i idę sie położyć, ciężki dzień miałam, na prawdę .

Prześpij się ... pediatra pewnie nieświadomie sprawiła ten strach .. i wierze że będzie dobrze wszystko, zobaczysz
Stary 2012-12-05, 18:35   #1349
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dzisiaj ma wolne więc zamiast zostać z nami w domu to wybył na ryby...

nosz ☠☠☠☠a mać
No skąd ja to znam... Mój też zapalony wędkarz.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O nie, mnie to czeka w przyszłym tygodniu

Zazdroszczę dziewczyny, że u Was się skończyły problemy z brzuszkiem.

U nas jest trochę inaczej, bo Henio nie ryczy, tylko się cały czas pręży przez sen i stęka. Czasami troszkę popłakuje. Także to nie są ataki kolkowe o jakich Wy pisałyście. On po prostu się zatyka i nie może zrobić kupki czy puścić bączka. Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane...
Mój też ma te same problemy. Choć nie w każdą noc to wygląda tak samo. Dziś niestety męczyły go tak bąki że wstawałam do niego co godzinę, bo się wybudzał.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
dziewczyny mam jeszcze pytanie do tych mamus ktore teraz dostały dostep do maila - afternoon, marzenka, lewek i lidka - moze tez chca byc w prezentacji? Agnes juz umiesciłam
Bardzo chętnie Czyli mam umieścić zdjęcia małego na mailu?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 18:44   #1350
Dearlie
Zakorzenienie

Pokażę Wam jeszcze naszego Tośka. Taki duży chłopak już z niego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-05-282.jpg (97,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-05-280.jpg (63,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-05-277.jpg (72,2 KB, 36 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości