Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 08:37   #301
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
proszę

ja oszaleje z tymi moimi bólami ... pisałam Wam, że boli mnie strasznie, ale przy wstawaniu głównie - z łózka wstawałam jak paralityk całe popołudnie, i chodziłam zgięta bo nie umiałam się wyprostować, tak bolało. a teraz nagle przeszło .... fajnie, ale o co kaman?

a mój mąż dziś mnie znów zaskoczył, zamawialiśmy tego rogala, a potem sam z własnej woli wlazł na allegro na zabawki dziecięce i oglądał, a potem prawie godzinę oglądał mebelki, i chciał już kupować

i jeszcze Wam napiszę, że nasze dziecko to będzie niezły żarłok, po każdym jedzeniu dziś bryka ... albo je głodzę

a jak już się uzewnętrzniam to jeszcze się pożalę że przez to zapalenie dróg moczowych sikam na jaskrawożółto i się czuje jak ufoludek w sumie musiało mi się wcześniej trochę zacząć, bo ten kolor od dobrego tygodnia już taki jest

dobra, już nic nie piszę
pisz pisz ile wlezie i nie głodź maluszka!!!
ja też mam chyba coś nie tak z moczem wprawdzie nie mam ufoludkowego (), ale taki mętny, no i mało sikam w ogóle, co przy tych ilościach napojów nie jest dziwne ale niewystarczająco przepłukuję się tam pewnie...
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Czytałam.. Biedna .. u nas też kilka Mamuś tak cierpi i nikt im tego Hyperemesis Gravidarum nie zdiagnozował..
Swoją drogą ciekawe kiedy rodzi
wczoraj słyszałam, że Kate jest w 11tc.
sąsiadka znajomej ma tak samo - rzyga wszystkim, co zje/wypije. już parę razy w szpitalu leżała i dostawała "jedzonko" dożylnie.

a u mnie z rzyganiem już trochę się łagodzi, wczoraj wypiłam butelkę 750ml soku jabłkowego pół na pół z wodą gazowaną
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
chcialam wejść.. pochwalić się,że firma ruszyła.. ogólnie,że miły dzień i że szybko poszlo z nowym wątkiem..

a tu takie wieści

Meli,nie wiem co powiedzieć..

to, co się przytrafiło Meli, nas wszystkie trochę ścięło... była najdalej z nas - miała rodzić jako pierwsza
ale swoim interesem się ciesz! oby się rozkręciło, żebyś mogła swojemu maluszkowi różne cudeńka kupować
a tak w ogóle, to podawałaś gdzieś linka do sklepu??? ja chcę zobaczyć, co tam natworzyłaś
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzień dobry

ale miałam dziś sny:
1. poszłam na drugą wizytę u gina i okazało sie że będą bliźniaki, poszłam miesiąc później i pojawiło sie 3 dzieciątko i tak po 9 miesiącu miałam 9 dzieciaków w brzuchu do urodzenia. taka kumulacja
2. poszłam odwiedzić moich rodziców, a mama z tekstem: czemu nie powiedziałaś nam o ciąży? a ja patrzę na nią o co chodzi, bo przecież nikt nie wie, a nie widać. a ona odpowiada że widać bo w ciąży wytwarza się dodatkowa macica, która pulsuje na plecach przy oddychaniu ja nie wiem jak moja podświadomość na to wpadła
ło matko, dodatkowa macica pulsująca na plecach!!!
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
cytologia mi wyszła źle. Gin zapisał globulki. brałam 7 dni-nie czytałam ulotki wywalić ją chciałam a tam pisze NIE WOLNO STOSOWAC W OKRESIE CIĄŻY. Ja zaczęłam brać w tamtym tyg czyli 11... to pierwszy trymestr a wczoraj miałam dziwne bóle... A jeśli zaszkodziłam tymi lekami?? Na necie pisza, że one nie brały inne brały....
Ale gin przecież wiedział, że jestem w ciązy
mi gin też podał jakieś czopki na to moje rzyganie - w ulotce pisało, że nie przebadane na ciężarnych i nie stosować. a w internecie, jak pogrzebałam dokładniej, okazało się, że ten środek jest najlepiej przebadanym na ciężarnych i przy dużych problemach z nudnościami to właśnie po niego lekarze sięgają. ale koncerny się bronią, wydaje mi się, że chodzi o kwestie ubezpieczeniowe - większość ubezpieczalni wyjmuje z umowy kwestie ciężarnych i ewentualnych uszkodzeń płodu, póki coś nie jest przebadane pewnie ze 20 lat i jest udowodnione, że nawet długoterminowo nie ma skutków ubocznych. a lekarze muszą coś podać, co WYLECZY, bo jak nie wyleczą, to dopiero będzie problem z ciążą... więc przeprowadza się badania i jeśli nie widać, żeby lek przechodził do dzidzi, to się go potem podaje ciężarnym
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:45   #302
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Oświadczam, że chyba byłam niegrzeczna, bo nie znalazłam nic w bucie- obiecuję zatem poprawę.
Za to zrobiłam sobie sama prezent. Właśnie wcinam kanapeczki na chlebusiu, który upiekła wczoraj moja mama (z dużą ilością słonecznika, otrębów, płatków itp) z pasztetem, który wczoraj sobie kupiłam i zagryzam ogórem konserwowym. Może nie uwierzycie, ale dla mnie to śniadanie rarytas, ostatnio cały czas marzyłam o kawałeczku pasztetu
jakbyś była niegrzeczna to byłaby rózga ja się nie moge doczekać aż mama upiecze pasztet na święta

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
No i witamy się z moim szkrabem w 14 tc

Cytat:
Napisane przez cloche
a u mnie z rzyganiem już trochę się łagodzi, wczoraj wypiłam butelkę 750ml soku jabłkowego pół na pół z wodą gazowaną

i kciuki za wszytskie mamusie dziś wizytujące
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:53   #303
lonely_lady
Zakorzenienie

Xal pizamke dostałam. Ten Moj telefon sam mi słowa poprawia i jak nie wychwyce to bzdury wychodzą. Ale już poprawilam.
Szprotka ale masz pyszne śniadanko :ślina:
za 14 tydzien

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:56   #304
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
cytologia mi wyszła źle. Gin zapisał globulki. brałam 7 dni-nie czytałam ulotki wywalić ją chciałam a tam pisze NIE WOLNO STOSOWAC W OKRESIE CIĄŻY. Ja zaczęłam brać w tamtym tyg czyli 11... to pierwszy trymestr a wczoraj miałam dziwne bóle... A jeśli zaszkodziłam tymi lekami?? Na necie pisza, że one nie brały inne brały....
Jak się nazywają?
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No i witamy się z moim szkrabem w 14 tc.

Czyżby to już drugi trymestr się zaczął?!?
Gratuluję

U mnie dziś 16 tc

Baby wszystkiego najlepszego z okazji Mikołaja, dużo prezentów i mało rózg!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:13   #305
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

za 14tc

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jak się nazywają?

Gratuluję

U mnie dziś 16 tc

Baby wszystkiego najlepszego z okazji Mikołaja, dużo prezentów i mało rózg!!!!!!
za 16tc

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:20   #306
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Vil a powiedz mi czy mocz jest mętny czy klarowny?
Bo ja dziś oddawałam próbkę do badania i jest ładny, jasny ale strasznie mętny i zastanawiam się co to może oznaczać
Bamboszki cudne

Lonely ja też wiem (a raczej wtedy wiedziałam bo już nie pamiętam) kiedy miałam owulację
poczekaj na wyniki. U mnie pierwszy mocz też był jakiś dziwny. Pływały w nim jakieś elementy.. A potem się okazało, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja obejrzę jeszcze jeden odcinek mojego serialu (swoją drogą dziś w śnie sama byłam jedną z Gotowych na wszystko ) pod prysznic i spanko
ja też go uwielbiałam, ale już obejrzałam wszystkie odcinki. Nie moglam się oderwać od niego..

U mnie chyba nie będzie mikolaja. Ustaliliśmy sobie z TŻtem na jakie świeta sobie kupujemy prezenty, bo za duzo tego wychodziło - walentynki, urodziny, rocznica chodzenia , rocznica slubu, mikołajki, święta.. a ja nie lubie jeszcze kupować prezentów to ustatliliśmy tylko, że zostają urodziny i święta, a na święta to z reguły jedno drugiego się pyta co chce i to dostaje..A na walentynki robimy coś razem romantycznego...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:22   #307
pearl87
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego
i udanych wizyt dziś
ja się dopiszę do harmonogramu na badanie połówkowe 02.01.2013 - pisałam, ale chyba gdzieś zaginęło

Aaaa, właśnie dzwoniła teściowa, że moja szwagierka dziś miała cesarkę - niezły prezent na Mikołajki miała za dwa tygodnie termin, ale była na usg kontrolnym i się okazało, że chłopak ma już 4 kilo i że nie ma na co czekać, bo szybko rośnie właśnie przesłali zdjęcia - myślałam, że się popłaczę ze śmiechu, bo wygląda identycznie jak jego tata, a rzadko takie maluchy się wydają do kogokolwiek podobne jejku, ale jestem mojego już ciekawa

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
dziewczyny jest już 6 grudnia czyli Mikołajki
mój TŻ szykuje coś, ale nie chce zdradzić co
mam nadzieję, że Wasze chłopy też Was czymś miłym zaskoczą

Dobranoc

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mikolajkowo

Dziś dostałam od mojego Mikolajka pizamke. Śliczna czerwono-szara z małymi reniferami. Z firmy Key.
On jest taki kochany.. A ja oczywiście nic dla Niego nie mam
Mężowie stają na wysokości zadania, widzę ja się rano zaskoczyłam, bo znalazłam obok poduszki wielkie pudło z puzzlami 3000 el - pierwszy raz mąż mi zrobił niespodziankę (zwykle pytał co chcę i sam nie eksperymentował), może ciąża go odmienia i jeszcze mi cały czas wkręcał, że to nie on, tylko Mikołaj też nic dla niego nie mam, ale postanowiłam zrobić bardziej uroczysty obiadek

a potem czeka nas znów podróż do Krakowa na szkolenie do soboty, ale mi się nie chce.. choć z drugiej strony mam się spotkać z koleżankami ze studiów, ciekawe, czy zauważą same brzuch
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:29   #308
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Witam sie z rana i lece nadrobic
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:34   #309
maarchewka
Zakorzenienie

O i przypomniało mi się co się wczoraj działo.

Zrobiłam sobie poduszkę-rogala z kołdry. Zwinęłam w rulon i złapałam 3 paskami. Położyłam ją na nasze sypialniane łóżko.

Wieczorem TZ wchodzi do sypialni, żeby się położyć spać i stanął jak wryty. Woła mnie do pokoju i pyta - co to ? Twój kochanek? Ale kamuflaż..
A ja - Pan Rogal

Potem poszłam się kąpać, wracam a tu nie ma Pana Rogala. Pytam się gdzie Pan Rogal?? A TZ, że on trójkątów nie toleruje i że nie będzie z nim spać. Rogal odstawiony w kąt pokoju. Ale w końcu zabrałam Rogala do lóżka i mi się z nim bardzo dobrze spało.

Także jak chcecie zaoszczędzic to możecie sobie rogala z kołdry zrobić. Tylko chyba dobrze kupić szeroką gumkę pociąć i pozszywać i użyć zamiast pasków. Ja tak zrobię jak już będę mogła wychodzic z domu.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:41   #310
humpback
Zakorzenienie

dlaczego zawsze wszystko odkładam na ostatnią chwilę, a potem jęczę że nie mogę się wyrobić? no masakra jakaś z tym moim podejściem
Stary 2012-12-06, 09:42   #311
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
chcialam wejść.. pochwalić się,że firma ruszyła.. ogólnie,że miły dzień i że szybko poszlo z nowym wątkiem..
gratuluje
Cytat:
dzień dobry

ale miałam dziś sny:
1. poszłam na drugą wizytę u gina i okazało sie że będą bliźniaki, poszłam miesiąc później i pojawiło sie 3 dzieciątko i tak po 9 miesiącu miałam 9 dzieciaków w brzuchu do urodzenia. taka kumulacja
2. poszłam odwiedzić moich rodziców, a mama z tekstem: czemu nie powiedziałaś nam o ciąży? a ja patrzę na nią o co chodzi, bo przecież nikt nie wie, a nie widać. a ona odpowiada że widać bo w ciąży wytwarza się dodatkowa macica, która pulsuje na plecach przy oddychaniu ja nie wiem jak moja podświadomość na to wpadła

Cytat:
no to nie zastanawiaj się, nie czytaj tylko dzwoń/leć do lekarza.. lepsze to niż czekanie w stresie
Cytat:

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Zrobiłam sobie poduszkę-rogala z kołdry. Zwinęłam w rulon i złapałam 3 paskami. Położyłam ją na nasze sypialniane łóżko.

Wieczorem TZ wchodzi do sypialni, żeby się położyć spać i stanął jak wryty. Woła mnie do pokoju i pyta - co to ? Twój kochanek? Ale kamuflaż..
A ja - Pan Rogal

Potem poszłam się kąpać, wracam a tu nie ma Pana Rogala. Pytam się gdzie Pan Rogal?? A TZ, że on trójkątów nie toleruje i że nie będzie z nim spać. Rogal odstawiony w kąt pokoju. Ale w końcu zabrałam Rogala do lóżka i mi się z nim bardzo dobrze spało.

Także jak chcecie zaoszczędzic to możecie sobie rogala z kołdry zrobić. Tylko chyba dobrze kupić szeroką gumkę pociąć i pozszywać i użyć zamiast pasków. Ja tak zrobię jak już będę mogła wychodzic z domu.

Co do prezentów to my sobie nie robimy

Jeeej jakiego mam dziś lenia a muszę iść do pracy
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:44   #312
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Eh sorki ale jednak stwierdzilam ze nie bede nadrabiac,bo nie moge czytac o poronieniach,ja jestem strasznie poschizowana i strasznie przezywam takie rzeczy,a ze od wczoraj pobolewa mnie troche brzuch i to jakis taki dziwny bol (albo spacerek byl za dlugi,albo nerwy wziely gore),nie chce sie juz bardziej nakrecac !!!
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-12-06, 09:47   #313
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Aaaa, właśnie dzwoniła teściowa, że moja szwagierka dziś miała cesarkę - niezły prezent na Mikołajki miała za dwa tygodnie termin, ale była na usg kontrolnym i się okazało, że chłopak ma już 4 kilo i że nie ma na co czekać, bo szybko rośnie właśnie przesłali zdjęcia - myślałam, że się popłaczę ze śmiechu, bo wygląda identycznie jak jego tata, a rzadko takie maluchy się wydają do kogokolwiek podobne jejku, ale jestem mojego już ciekawa
ale super prezent! gratulacje dla rodziców

Cytat:
Napisane przez maarchewka

A ja - Pan Rogal

to trzeba jeszcze dorobić panią Rogalową

dzwoniła mama, że przyjdą po południu na mikołaja. świetnie, muszę na szybko wymyślać prezenty. a jeszcze nie ogarniam tych zaległości które sobie narobiłam w pracy przez moją głupotę i lenistwo..
Stary 2012-12-06, 09:55   #314
nuna2
Zakorzenienie

Motylek leki nazywają się GYnalgin...
nic... pozostaje się modlic...
Stary 2012-12-06, 09:56   #315
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
Eh sorki ale jednak stwierdzilam ze nie bede nadrabiac,bo nie moge czytac o poronieniach,ja jestem strasznie poschizowana i strasznie przezywam takie rzeczy,a ze od wczoraj pobolewa mnie troche brzuch i to jakis taki dziwny bol (albo spacerek byl za dlugi,albo nerwy wziely gore),nie chce sie juz bardziej nakrecac !!!
nie ma co się nakręcać
Stary 2012-12-06, 09:57   #316
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
to trzeba jeszcze dorobić panią Rogalową
dzwoniła mama, że przyjdą po południu na mikołaja. świetnie, muszę na szybko wymyślać prezenty. a jeszcze nie ogarniam tych zaległości które sobie narobiłam w pracy przez moją głupotę i lenistwo..
padłam
powodzenia z ogarnianiem! u nas na całe szczęście na mikołaja daje się tylko dzieciom prezenty (niezależnie od wieku, mama mi posłała sok z granatu "dla maleństwa" ), stąd się tak mężem zaskoczyłam
Stary 2012-12-06, 09:57   #317
nuna2
Zakorzenienie

lepiej wiecej nie czytam, bo znalazłam info , że może wywołac poronienie...
Stary 2012-12-06, 09:59   #318
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek leki nazywają się GYnalgin...
nic... pozostaje się modlic...
kiedy masz następną wizytę? tak żebyś mogła porozmawiać o swoich obawach
bo jak mniemam to dalej nie dzwoniłaś do gina, tylko zamartwiasz się i stresujesz
Stary 2012-12-06, 10:01   #319
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
nie ma co się nakręcać
Wiem wiem,ale jak sie tak czlowiek naczyta,to sila rzeczy zaczyna sie myslec A jeszcze od wczoraj cos mnie tam pobolewa i oczywiscie odrazu czarne mysli,ktore oczywiscie staram sie przeganiac !!!
MUSI BYC DOBRZE !!!!
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-12-06, 10:02   #320
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nie czytaj już takich rzeczy tylko kontaktuj się z lekarzem! to powinno być też gdzieś napisane na ulotce, i to jest sprawa nadrzędna!!!

Cytat:
Napisane przez pearl87
powodzenia z ogarnianiem! u nas na całe szczęście na mikołaja daje się tylko dzieciom prezenty (niezależnie od wieku, mama mi posłała sok z granatu "dla maleństwa" ), stąd się tak mężem zaskoczyłam
no właśnie widać jak ogarniam - siedząc na forum i generując nowe zaległości idę coś jeść
Stary 2012-12-06, 10:03   #321
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Nie czytaj juz takich rzeczy !!! Normalnie dostaniesz Pofatyguje sie i podskocze do Ciebie !!!
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-12-06, 10:05   #322
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znalazłam, że przy prawidłowo przebiegającej ciązy nie zaszkodzi maleństwo jest chronione czopem i błonami płodowymi także spokojnie
Stary 2012-12-06, 10:06   #323
potterka
Zakorzenienie

Nuna nie wiem gdzie Ty to wyczytałaś, bo weszłam na peirwszy lepszy link i dziewczyny piszą, że brały.. ponoć jest to lek bardzo często rpzepisywany w ciąży
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:12   #324
Mysia mysz
Zakorzenienie

Znalazłam link o wielkości macicy w tygodniach ciąży jakbyście chciały wiedzieć

http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...308&Itemid=103
Stary 2012-12-06, 10:14   #325
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Nuna- jakiś czas temu lekarz ginekolog, który akurat stał w kolejce za moim kumplem, któremu nie chciałam dać antybiotyku, bo Jego żona karmiła (a miała coś z zębem, coś Jej tam napuchło), powiedział, że mniejszą szkodliwość będzie to, że dziecko "dostanie" trochę tego antybiotyku niż to, że "dostanie" z mlekiem komórki zapalne etc.
Skoro lekarz Ci to wypisał to uznał, że zrobi to mniejszą szkodę maluchowi niż możliwość rozwinięcia się jakiegoś większego stanu zapalnego.
A jeżeli w dalszym ciągu się martwisz- to BIERZ TELEFON I DZWOŃ DO SWOJEGO LEKARZA!!!

(mnie mój ostatnio opieprzył, że do Niego nie zadzwoniłam skoro martwiłam się tym wynikiem AFP. stres działa destrukcyjnie i na Ciebie i na bejbi!)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:16   #326
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
kochana, już poza tym, że w internecie znajdziesz wszystko (włącznie z teoriami, że soki owocowe mogą wywołać poronienie, patrzenie na żarówkę może wywołać i inne totalne bzdury) - najważniejsze jest to, że ten lek przepisał Ci Twój ginekolog, który prowadzi i prowadził już pewnie nie jedną ciążę. Na Twoim miejscu bym do niego zadzwoniła - ten lek ma w składzie dwie substancje czynne: metronizadol, który MOŻE być szkodliwy tylko w początkach samych ciąży i nie przepisuje się go w I trymestrze tylko i chlorquinaldol, który może być zlecony za zgodą lekarza - jak Cię Twój lekarz uspokoi to będzie Ci dużo lepiej - dzwoń
Stary 2012-12-06, 10:22   #327
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Nuna kochanie, zadzwoń do gina albo.. albo się nie martw.
wiedział,że jesteś w ciązy i odpowiada w stu procentach za Ciebie i maleństwo więc nie przepisałby nic co może zaszkodzić-musisz mu ufać.
Takie jest moje zdanie.

Będzie dobrze

Witam się rano

Stwierdzam,że święta to magiczny czas jakoś tak jest..milej..

dostałam wór słodyczy moje kochane żelki i czekolada, chyba Mikołaj zapomniał o mojej wadze

A teraz w pracy siedzę, na szczęście tylko do 15.30 bo potem z rodzicami i siostrą lecimy na obiad do naszej knajpki

STRONKĘ podeślę dziś/jutro
mój tż nie wyrobił się z tworzeniem

robię takie filcowe śliczne zawieszki, naprawdę urocze.. no ale nadal jest to kawałek filcu + ozdoby..
no i ja mam zamiar sprzedawać to za max 10pln sztuka
a wczoraj w "profesjonalnym" sklepie widziałam takie same, bez ozdób, brzydkie i na bank z używanego filcu(idzie poznać-faktura i zapach :P_ za 25

masakra jak ludzie potrafią się wycenić

prezenty dla mamy mam z głowy, tacie kupiłam cisnieniowy zaparzacz kawy, do tego mysle ze kupie po prostu dobra kawuche i... i nie mam pomyslu..

tż już dostał,kase na dlugi wiec mam chyba z głowy

Dzien dobry

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:24   #328
xal
Zakorzenienie

Nuna tak mi się przypomniało odnośnie ulotek, Pani w aptece kiedyś powiedziała, że to, że pisze "nie stosować w ciąży" to nie znaczy, że coś się stanie, to znaczy, że nie badano. Mało firm bada, bo to delikatna sprawa, tak więc nie przejmuj się, po prostu nie badano skutków.
Przykładowo paracetamol można w ciąży, ale na ulotce takiej informacji nie znajdziesz.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:35   #329
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy masz następną wizytę? tak żebyś mogła porozmawiać o swoich obawach
bo jak mniemam to dalej nie dzwoniłaś do gina, tylko zamartwiasz się i stresujesz
nie dzwoniłam ale zadzwonie... trudno najwyzej uzna, że panikuje, ale wole byc spokojniejsza, bo brzuch dalej boli...
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Nie czytaj juz takich rzeczy !!! Normalnie dostaniesz Pofatyguje sie i podskocze do Ciebie !!!
chodz chodz bedzie mi raźniej

Cytat:
Nuna- jakiś czas temu lekarz ginekolog, który akurat stał w kolejce za moim kumplem, któremu nie chciałam dać antybiotyku, bo Jego żona karmiła (a miała coś z zębem, coś Jej tam napuchło), powiedział, że mniejszą szkodliwość będzie to, że dziecko "dostanie" trochę tego antybiotyku niż to, że "dostanie" z mlekiem komórki zapalne etc.
Skoro lekarz Ci to wypisał to uznał, że zrobi to mniejszą szkodę maluchowi niż możliwość rozwinięcia się jakiegoś większego stanu zapalnego.
A jeżeli w dalszym ciągu się martwisz- to BIERZ TELEFON I DZWOŃ DO SWOJEGO LEKARZA!!!

(mnie mój ostatnio opieprzył, że do Niego nie zadzwoniłam skoro martwiłam się tym wynikiem AFP. stres działa destrukcyjnie i na Ciebie i na bejbi!)
no bo ogółem móił, e bardzo dziwne, że po macicy nic nie widac i pochwie a ewidentnie cos jest nie tak, bo zrobił mi u siebie test z paska i mówi, że tam chyba jakaś bakteria...
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nuna tak mi się przypomniało odnośnie ulotek, Pani w aptece kiedyś powiedziała, że to, że pisze "nie stosować w ciąży" to nie znaczy, że coś się stanie, to znaczy, że nie badano. Mało firm bada, bo to delikatna sprawa, tak więc nie przejmuj się, po prostu nie badano skutków.
Przykładowo paracetamol można w ciąży, ale na ulotce takiej informacji nie znajdziesz.
dziękuję za wszystkie ciepłe i dodające otuchy słowa..

pearl tylko, że ja jestem w I trymestrze a one z reguły brały w drugim....
Stary 2012-12-06, 10:42   #330
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
pearl tylko, że ja jestem w I trymestrze a one z reguły brały w drugim....
zadzwoń sobie od razu bo niepotrzebnie się będziesz nakręcać a potem porządnie się zrelaksuj

ja się właśnie wybieram na wizytę do rodzinnego, bo dzwoniłam do ginekologa, że strasznie kaszlę, ale tylko wieczorami - uspokajał mnie i kazał iść się dać osłuchać, żebym była spokojniejsza. Myślę, że oni są przyzwyczajeni do różnych telefonów, Twój na pewno go nie zdziwi

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2012-12-06 o 10:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości