|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
i nie głodź maluszka!!! ![]() ja też mam chyba coś nie tak z moczem wprawdzie nie mam ufoludkowego ( ), ale taki mętny, no i mało sikam w ogóle, co przy tych ilościach napojów nie jest dziwne ale niewystarczająco przepłukuję się tam pewnie...Cytat:
sąsiadka znajomej ma tak samo - rzyga wszystkim, co zje/wypije. już parę razy w szpitalu leżała i dostawała "jedzonko" dożylnie. a u mnie z rzyganiem już trochę się łagodzi, wczoraj wypiłam butelkę 750ml soku jabłkowego pół na pół z wodą gazowaną Cytat:
![]() ale swoim interesem się ciesz! oby się rozkręciło, żebyś mogła swojemu maluszkowi różne cudeńka kupować a tak w ogóle, to podawałaś gdzieś linka do sklepu??? ja chcę zobaczyć, co tam natworzyłaś Cytat:
Cytat:
|
|
#302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
ja się nie moge doczekać aż mama upiecze pasztet na święta ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
i kciuki za wszytskie mamusie dziś wizytujące
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Xal pizamke dostałam. Ten Moj telefon sam mi słowa poprawia i jak nie wychwyce to bzdury wychodzą. Ale już poprawilam.
Szprotka ale masz pyszne śniadanko :ślina: za 14 tydzien
|
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś 16 tc ![]() Baby wszystkiego najlepszego z okazji Mikołaja, dużo prezentów i mało rózg!!!!!!
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 14tc![]() Cytat:
za 16tc
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie chyba nie będzie mikolaja. Ustaliliśmy sobie z TŻtem na jakie świeta sobie kupujemy prezenty, bo za duzo tego wychodziło - walentynki, urodziny, rocznica chodzenia , rocznica slubu, mikołajki, święta.. a ja nie lubie jeszcze kupować prezentów to ustatliliśmy tylko, że zostają urodziny i święta, a na święta to z reguły jedno drugiego się pyta co chce i to dostaje..A na walentynki robimy coś razem romantycznego... |
||
|
|
|
#307 | ||
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() i udanych wizyt dziś ![]() ja się dopiszę do harmonogramu na badanie połówkowe 02.01.2013 - pisałam, ale chyba gdzieś zaginęło Aaaa, właśnie dzwoniła teściowa, że moja szwagierka dziś miała cesarkę - niezły prezent na Mikołajki miała za dwa tygodnie termin, ale była na usg kontrolnym i się okazało, że chłopak ma już 4 kilo i że nie ma na co czekać, bo szybko rośnie jejku, ale jestem mojego już ciekawa ![]() Cytat:
Cytat:
ja się rano zaskoczyłam, bo znalazłam obok poduszki wielkie pudło z puzzlami 3000 el - pierwszy raz mąż mi zrobił niespodziankę (zwykle pytał co chcę i sam nie eksperymentował), może ciąża go odmienia i jeszcze mi cały czas wkręcał, że to nie on, tylko Mikołaj też nic dla niego nie mam, ale postanowiłam zrobić bardziej uroczysty obiadeka potem czeka nas znów podróż do Krakowa na szkolenie do soboty, ale mi się nie chce.. choć z drugiej strony mam się spotkać z koleżankami ze studiów, ciekawe, czy zauważą same brzuch
|
||
|
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana i lece nadrobic
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
O i przypomniało mi się co się wczoraj działo.
Zrobiłam sobie poduszkę-rogala z kołdry. Zwinęłam w rulon i złapałam 3 paskami. Położyłam ją na nasze sypialniane łóżko. Wieczorem TZ wchodzi do sypialni, żeby się położyć spać i stanął jak wryty. Woła mnie do pokoju i pyta - co to ? Twój kochanek? Ale kamuflaż.. A ja - Pan Rogal ![]() Potem poszłam się kąpać, wracam a tu nie ma Pana Rogala. Pytam się gdzie Pan Rogal?? A TZ, że on trójkątów nie toleruje i że nie będzie z nim spać. Rogal odstawiony w kąt pokoju. Ale w końcu zabrałam Rogala do lóżka i mi się z nim bardzo dobrze spało. Także jak chcecie zaoszczędzic to możecie sobie rogala z kołdry zrobić. Tylko chyba dobrze kupić szeroką gumkę pociąć i pozszywać i użyć zamiast pasków. Ja tak zrobię jak już będę mogła wychodzic z domu. |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego zawsze wszystko odkładam na ostatnią chwilę, a potem jęczę że nie mogę się wyrobić? no masakra jakaś z tym moim podejściem
|
#311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do prezentów to my sobie nie robimy ![]() Jeeej jakiego mam dziś lenia a muszę iść do pracy
|
|||||
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
Eh sorki ale jednak stwierdzilam ze nie bede nadrabiac,bo nie moge czytac o poronieniach,ja jestem strasznie poschizowana i strasznie przezywam takie rzeczy,a ze od wczoraj pobolewa mnie troche brzuch i to jakis taki dziwny bol (albo spacerek byl za dlugi,albo nerwy wziely gore),nie chce sie juz bardziej nakrecac !!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzwoniła mama, że przyjdą po południu na mikołaja. świetnie, muszę na szybko wymyślać prezenty. a jeszcze nie ogarniam tych zaległości które sobie narobiłam w pracy przez moją głupotę i lenistwo..
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek leki nazywają się GYnalgin...
nic... pozostaje się modlic...
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powodzenia z ogarnianiem! u nas na całe szczęście na mikołaja daje się tylko dzieciom prezenty (niezależnie od wieku, mama mi posłała sok z granatu "dla maleństwa" ), stąd się tak mężem zaskoczyłam
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej wiecej nie czytam, bo znalazłam info , że może wywołac poronienie...
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy masz następną wizytę? tak żebyś mogła porozmawiać o swoich obawach
bo jak mniemam to dalej nie dzwoniłaś do gina, tylko zamartwiasz się i stresujesz
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
Wiem wiem,ale jak sie tak czlowiek naczyta,to sila rzeczy zaczyna sie myslec
A jeszcze od wczoraj cos mnie tam pobolewa i oczywiscie odrazu czarne mysli,ktore oczywiscie staram sie przeganiac !!!MUSI BYC DOBRZE !!!!
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko kontaktuj się z lekarzem! to powinno być też gdzieś napisane na ulotce, i to jest sprawa nadrzędna!!!Cytat:
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pofatyguje sie i podskocze do Ciebie !!!
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maleństwo jest chronione czopem i błonami płodowymi także spokojnie
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna nie wiem gdzie Ty to wyczytałaś, bo weszłam na peirwszy lepszy link i dziewczyny piszą, że brały.. ponoć jest to lek bardzo często rpzepisywany w ciąży
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam link o wielkości macicy w tygodniach ciąży jakbyście chciały wiedzieć
![]() http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...308&Itemid=103
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
Nuna- jakiś czas temu lekarz ginekolog, który akurat stał w kolejce za moim kumplem, któremu nie chciałam dać antybiotyku, bo Jego żona karmiła (a miała coś z zębem, coś Jej tam napuchło), powiedział, że mniejszą szkodliwość będzie to, że dziecko "dostanie" trochę tego antybiotyku niż to, że "dostanie" z mlekiem komórki zapalne etc.
Skoro lekarz Ci to wypisał to uznał, że zrobi to mniejszą szkodę maluchowi niż możliwość rozwinięcia się jakiegoś większego stanu zapalnego. A jeżeli w dalszym ciągu się martwisz- to BIERZ TELEFON I DZWOŃ DO SWOJEGO LEKARZA!!! (mnie mój ostatnio opieprzył, że do Niego nie zadzwoniłam skoro martwiłam się tym wynikiem AFP. stres działa destrukcyjnie i na Ciebie i na bejbi!)
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna kochanie, zadzwoń do gina albo.. albo się nie martw.
wiedział,że jesteś w ciązy i odpowiada w stu procentach za Ciebie i maleństwo więc nie przepisałby nic co może zaszkodzić-musisz mu ufać. Takie jest moje zdanie. Będzie dobrze ![]() Witam się rano ![]() Stwierdzam,że święta to magiczny czas ![]() dostałam wór słodyczy moje kochane żelki i czekolada, chyba Mikołaj zapomniał o mojej wadze ![]() A teraz w pracy siedzę, na szczęście tylko do 15.30 bo potem z rodzicami i siostrą lecimy na obiad do naszej knajpki ![]() STRONKĘ podeślę dziś/jutro mój tż nie wyrobił się z tworzeniem ![]() robię takie filcowe śliczne zawieszki, naprawdę urocze.. no ale nadal jest to kawałek filcu + ozdoby.. no i ja mam zamiar sprzedawać to za max 10pln sztuka a wczoraj w "profesjonalnym" sklepie widziałam takie same, bez ozdób, brzydkie i na bank z używanego filcu(idzie poznać-faktura i zapach :P_ za 25 ![]() masakra jak ludzie potrafią się wycenić ![]() prezenty dla mamy mam z głowy, tacie kupiłam cisnieniowy zaparzacz kawy, do tego mysle ze kupie po prostu dobra kawuche i... i nie mam pomyslu.. tż już dostał,kase na dlugi wiec mam chyba z głowy ![]() Dzien dobry |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna tak mi się przypomniało odnośnie ulotek, Pani w aptece kiedyś powiedziała, że to, że pisze "nie stosować w ciąży" to nie znaczy, że coś się stanie, to znaczy, że nie badano. Mało firm bada, bo to delikatna sprawa, tak więc nie przejmuj się, po prostu nie badano skutków.
Przykładowo paracetamol można w ciąży, ale na ulotce takiej informacji nie znajdziesz.
|
#329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pearl tylko, że ja jestem w I trymestrze a one z reguły brały w drugim....
|
|
#330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo niepotrzebnie się będziesz nakręcać a potem porządnie się zrelaksuj ja się właśnie wybieram na wizytę do rodzinnego, bo dzwoniłam do ginekologa, że strasznie kaszlę, ale tylko wieczorami - uspokajał mnie i kazał iść się dać osłuchać, żebym była spokojniejsza. Myślę, że oni są przyzwyczajeni do różnych telefonów, Twój na pewno go nie zdziwi
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-06 o 10:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

ale niewystarczająco przepłukuję się tam pewnie...

Może nie uwierzycie, ale dla mnie to śniadanie rarytas, ostatnio cały czas marzyłam o kawałeczku pasztetu

) pod prysznic i spanko 
też nic dla niego nie mam, ale postanowiłam zrobić bardziej uroczysty obiadek

A jeszcze od wczoraj cos mnie tam pobolewa i oczywiscie odrazu czarne mysli,ktore oczywiscie staram sie przeganiac !!!