Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 23:09   #271
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

kolorowych snów
kładę się, w szpitalu dwie noce prawie nie spałam. nie ten materac, zła poduszka, za wysokie łóżko, za wąskie, gorąco, jakaś dziwna sala.... idę się poprzytulać do własnego łóżeczka

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 23:13   #272
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

nie nadrobię tych wszyustkich stron.. eh
dopiero wróciłam, dorwałam książkę dla mamy, dziś premiera ale się udało..
już trochę prezentów za mną..

jutro pracka,po niej skoczę do lumpa..

no i ostatnie dni z moim bo na czas szkolen bedzie u mamy..chyba tez pojade do swoich
ale wazne ze praca jest.. :Ehem:

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 23:13   #273
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
kolorowych snów
kładę się, w szpitalu dwie noce prawie nie spałam. nie ten materac, zła poduszka, za wysokie łóżko, za wąskie, gorąco, jakaś dziwna sala.... idę się poprzytulać do własnego łóżeczka
nie ma to jak w domu

Axellko potęsknicie trochę za sobą

------
ja obejrzę jeszcze jeden odcinek mojego serialu (swoją drogą dziś w śnie sama byłam jedną z Gotowych na wszystko ) pod prysznic i spanko

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-05 o 23:14
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 23:24   #274
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Diabli- specjalnie sprawdziłam w karcie ciąży mam wpisany tp z IIusg czyli 30 maj
czyli według mnie najmniej prawdopodobny, najbardziej odbiega od usg III (genetycznego)
Moja teoria jest taka:
I usg miałam bardzo dokładne, w szpitalu (tam jest może troszkę lepszy sprzęt)
IIusg robione u gina prywatnie, ale chyba jakoś aparat nie jest za dobre
IIIusg było genetyczne na bardzo dobrym sprzęcie
IVusg (dzisiaj) wcale nie pomierzył mi maluszka.. nie wiem czy sprzęt nie dał rady czy tak jak mówił przez to, że dowcipnie robi i słabo widać.. ale gdyby chciał to by zrobił też przez brzuch... sama już nie wiem

Trudno, nie będę dłyżej tego roztrząsać. okaże się w odpowiednim czasie
ale ja tez na kazdym wydruku z usg mam inny termin, tyle, ze on sa wyliczenia na podstawie wielkosci dzidziusia tych wszystkich parametrow. wystarczy, ze lekarz mierzac go postawi x o milimetr blizej czy dalej i juz wynik moze byc troche rozny ja trzymam sie wlasnie pierwszego terminu, ktory mi gin podal i wpisal do karty ciazy 25.05. wedlug om tez tak jakos mi wypada...

powoli uciekam spac, bo cos dzisiaj mam kryzys. powieki odmawiaja posluszenstwa do jutra! jutro bedzie lepszy dzien...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 23:31   #275
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
poczekam do jutra jak nie przejdzie to dzwonie bez warunkowo... najostrzejszy ból jest przy odrywaniu palców od brzucha...
a po co tak mocno dotykasz brzucha? Chyba, że Cię boli przy zwykłym głaskaniu...

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Moim zdaniem też masz trochę racji... myślę, że co innego jest stracić dziecko w 5 tc, co innego w 20 tc, a przecież zdarzają się też takie wypadki podczas porodu... Im dziecko większe i bliżej porodu tym bardziej każda z nas się do niego przywiązuje, nic więc dziwnego, że jeśli przeszło się więcej to bardziej się to opłakuje... to wszystko kwestia bardzo indywidualna, zależna jeszcze od wrażliwości kobiety, jej partnera, sytuacji itd..... smutne to wszystko.

Lonely uważam tak samo jak Ty.
Ja powiem szczerze byłam gotowa na stratę na początku, tyle się zdarzyło takich wczesnych poronień wśród moich bliskich, że uznałam, że i nas może to spotkać. Teraz też się boję, ale nie paraliżuje mnie ten strach i staram się cieszyć z ciąży, bo jeśli będę się tylko zamartwiać stracę wszystkie piękne chwile

Meli
bardzo mi przykro, to musi być dla Ciebie ogromna strata trzymaj się kochana i spróbuj się odnaleźć w tej sytuacji, na pewno nie będzie łatwo, ale wszystko się ułoży
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 00:17   #276
storyl
Raczkowanie

dziewczyny jest już 6 grudnia czyli Mikołajki
mój TŻ szykuje coś, ale nie chce zdradzić co
mam nadzieję, że Wasze chłopy też Was czymś miłym zaskoczą

Dobranoc
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 01:28   #277
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Tyś dał, Tyś wziął..
A serce płacze...
moj malutki synek... stracilam go...
nie radze sobie, wszystko stracilo sens
Meli bardzo mi przykro
Trzymaj się
Jestem w szoku
Nie takiej wiadomości spodziewałam się od Ciebie

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Trzymam mooocno za wizyte
I oby malenstwo ujawnilo co ma miedzy nozkami

U mnie mozesz dopisac w kalendarzu do tej daty 24.12 ze to polowkowe a co hihi
I tak cos czuje,po poprzednich wizytach ze maluszek jest baardzo uparty i moze nam nie chciec pokazac co kryje miedzy nozkami
Dopisane i również trzymam , aby Wasz maluszek się ujawnił

Cytat:
widziałam tylko teraz że Jenny pytała czy mam wizytę 6 i 7 i czy czegoś nie pomyliła - tak, mam dwie, bo jutro jedziemy do Mysłowic na połówkowe (na dobrym usg), a w pt mam wizytę u mojej gin - przedłużenie zwolnienia, wyniki badań itp.
No to dobrze, że nie pomyliłam

A buciki śliczne!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja do końca tyg siedzę na zwolnieniu. miałam ostatnio tak zabiegany tydzień że organizm chyba odmówił posłuszeństwa wczoraj po śniadaniu mało nie zemdlałam więc mąż kazał mi zostać w domu. rozmawiałam z moją gin i wypisała mi zwolnienie, mąż ma dziś po nie podskoczyć. także leżę i pachnę
Trzymaj się i odpoczywaj

Cytat:
dziewczyny strasznie boli mnie w lewym boku tam gdzie gin mi jeździ jak robi mi usg/.... dzwonić do niego??
Jak Cię dalej będzie boleć to nie zastanawiaj sie tylko dzwoń

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja ogarnęlam dzisiaj 2 lekcję hiszpańskiego.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i czytałam dzisiaj artykuł w mamo to ja o wadach wzroku a porodzie. Było napisane, że mamy z wadą wzroku oraz jaskrą powinny zgłosić się do okulisty nie później niż na początku III trymestru. Trzeba zbadać jak wygląda siatkówka. Mamy nawet z duża wadą wzroku mogą rodzić naturalnie jeżeli siatkówka jest w dobrym stanie. Można też zrobić profilaktyczną fotokoagulację laserową, która zabezpiecza siatkówke, jak jest w złym stanie. Zabieg prosty, bezbolesny, trwa 5-10 minut. Nie napisali ile kosztuje?? Trzeba się jednak zglosić w miarę wcześniej bo zabieg jest skuteczny po dwóch tygodniach, czasami trezba go powtórzyć.
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
witam w 18tc

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość

Aaaa i nie chwalilam sie,od wczoraj czuje czesciej ruchy maluszka,tzn tak mi sie wydaje ze to wlasnie kopniaczki

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jenny moja wizyta się zgubiła 21 grudnia.
Dopisane, to wizytujemy w ten sam dzień

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mąż dzwonił, że wcześniej wraca i mam po niego podjechać, bo jedziemy do mechanika po jego autko bo już gotowe Nawet bankructwa nie muszę ogłaszać, bo bałam się, że będzie masakra.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 01:34   #278
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o wizytę to jestem troszkę nie pocieszona.
Najważniejsze jednak, że z Maluszkiem wszystko ok.
Pielęgniarki mnie zważyły, przez miesiąc przytyłam 2,5 kg
Gin przebadał mnie na samolocie, powiedział, że macica ładnie już urosła.. i że wszystko super. Wypytywał mnie kilka razy czy nic mi nie dolega, czy nic nie boli. Powiedziałam, że nie ale mimo to kazał kupić nospę i mieć zawsze przy sobie, jakby bolał mnie brzuch to łykać.
Zrobiliśmy USG, ale dowcipne. Nasz Maluszek, który zawsze skakał jak szalony i nam machał, teraz wcale się nie ruszał. Nawet Tż był nie pocieszony..
Przez to, że usg było dowcipne słabo było widać Maluszka. Nawet gin go nie zmierzył bo mówił, że nie mieści się cały. Potwierdził jedynie, że to na bank CHŁOPCZYK i pokazywał, że widać nie tylko sisiorka ale i jąderka. Pokazywał nam też pępowinę.
Nie wiem czemu miałam usg dopochwowe a nie przez brzuch, ale
później oglądał dokładnie macice-więc może dlatego.
Tż też zawiedziony, że mały nie skakał tak jak zawsze i że słabo go było widać, ale zadowolony że to już na pewno Chłopczyk.. Bo ostatnio się z nim droczyłam, że może jenak dziewczynka

to chyba normalne, że boli brzuch. Bo mi dziś gin kazał kupić nospę, mimo że mówiłam że nie mam żadnych dolegliwości
Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok i gratuluję, że synek okazał się synkiem
Może mały spał/odpoczywał podczas wizyty

A nospę też zawsze mam przy sobie.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No tak, dlatego ja już przestałam się denerwować, stresować, ciągle myśleć czy na pewno wszystko jest dobrze. Wierzę, że jest.
Ja się mniej zamartwiam i wierzę, że jest ok innej opcji nie widzę

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
No to dzień po nas Zleci, zleci, jak nie będzie szybko leciało to się umówię na wcześniej, bo coś mi chyba brzuch twardnieje i czasem pobolewa

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
zaczęłam dziś wg om 17, wg usg 18 tc, od 3 dni czuję maluszka, takie łaskotanie, najczęściej jak zjem coś słodkiego - kinder bueno ) lub nawpycham się obiadu, niesamowite uczucie
Gratuluję kolejnego tygodnia i czucia maleństwa

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
ps. właśnie skończyłam piec ciacha bo babcia z dziadkiem mają jutro 50-lecie ślubu i jest impreza! no i padam, zaraz pewnie zasnę..
i udanej imprezki Wam życzę

Cytat:
spotkała nas dziś miła niespodziewanka najpierw usłyszeliśmy wieczorem, jak babcia się zaczęła pałętać po klatce. pośmialiśmy się trochę, że zaś kontrola, ale potem mnie coś tknęło, otworzyłam drzwi (bo mówiła wcześniej coś o owocach i mimo że mówiłam że mam to mogła podrzucić) a tam mikołaj czekoladowy i moja ulubiona czekolada.
jakiś czas potem znów coś się nam pod drzwiami pałętało ... sprawdzamy, a tam podrzutek od mojego taty i jego żony - kalendarz rodzinny, który zawsze chciałam kupić, słodycze, lampka w kształcie mikołaja, i dziecięce śliczne paputki
Ale masz zakręconą rodzinkę

Cytat:
u mnie w sumie termin porodu z USG i OM się pokrywają ale mam tak samo, że dokładnie wiem kiedy wpadłam, bo też sobie zaszaleliśmy z TŻ tylko raz, w moje urodziny
Wiem kiedy miałam owulację, a między terminem z OM i USG jest 1-2 dni różnicy

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
chcialam wejść.. pochwalić się,że firma ruszyła.. ogólnie,że miły dzień i że szybko poszlo z nowym wątkiem..

Cytat:
coraz bliżej święta
Jakoś to do mnie nie dociera

---
Nadrobione , mąż niedawno pojechał do pracy a ja zmykam spać. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:23   #279
humpback
Zakorzenienie

dzień dobry

ale miałam dziś sny:
1. poszłam na drugą wizytę u gina i okazało sie że będą bliźniaki, poszłam miesiąc później i pojawiło sie 3 dzieciątko i tak po 9 miesiącu miałam 9 dzieciaków w brzuchu do urodzenia. taka kumulacja
2. poszłam odwiedzić moich rodziców, a mama z tekstem: czemu nie powiedziałaś nam o ciąży? a ja patrzę na nią o co chodzi, bo przecież nikt nie wie, a nie widać. a ona odpowiada że widać bo w ciąży wytwarza się dodatkowa macica, która pulsuje na plecach przy oddychaniu ja nie wiem jak moja podświadomość na to wpadła

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę jutro więc się dowiem i przyjdę się podzielić wiadomościami.
trzymam kciuki i czekamy na dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez potterka
przeczytałąm świąt i myslę o co chodzi
wesołych świąt to będę życzyć w swoim czasie

Cytat:
Napisane przez metropolitan
Mnie od kilku dni brzuch pobolewa, mam kłucia szyjki macicy i kłucia w lewy, dolnym boku bardzo nisko. Dzisiaj wpadłam do mojego centrum położniczego, bo babka z recepcji mi źle zwolnienie wystawiła i lekarz podbijał pod tym pieczątkę, i jest naprawdę kochany, bo powiedziałam mu, że odrobinkę się tym martwię, zwłaszcza, że nie czuję jeszcze ruchów i powiedział, że mi odczyta puls maluszka. Ja nawet nie chciała, bo mówię, nie będę mu już czasu zabierać, ale powiedział, że w ciąży nie mogę się stresować i sprawdzimy, żebym była spokojna. No i biło serducho jak szalone. Co za kochany lekarz
super dla lekarza

Cytat:
Napisane przez diabli
czy Wy tez cierpialyscie na Hyperemesis Gravidarum?

http://www.fakt.pl/Ksiezna-Kate-w-ci...,191015,1.html

a swoja droga, moze Katarzyna dolaczy do nas - majowo-czerwcowych mamusiek
strzasznie mnie to rozbawiło jak usłyszałam w radiu wczoraj ona chyba jest jeszcze przed 12t więc pre=ędzej pjdzie do lipcowo-sierpniowych

resztę nadrobię w pracy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:34   #280
nuna2
Zakorzenienie

bede płakać...
Stary 2012-12-06, 07:42   #281
adunia89
Zadomowienie

Dzien dobry
Nuna, co jest?

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:50   #282
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Nuna, co jest?
cytologia mi wyszła źle. Gin zapisał globulki. brałam 7 dni-nie czytałam ulotki wywalić ją chciałam a tam pisze NIE WOLNO STOSOWAC W OKRESIE CIĄŻY. Ja zaczęłam brać w tamtym tyg czyli 11... to pierwszy trymestr a wczoraj miałam dziwne bóle... A jeśli zaszkodziłam tymi lekami?? Na necie pisza, że one nie brały inne brały....
Ale gin przecież wiedział, że jestem w ciązy
Stary 2012-12-06, 07:58   #283
Mysia mysz
Zakorzenienie

nuna co jest?

miałam okropny sen, stres przed prenatalnym się oddzywa:/

śniło mi się, że pączek był zmutowany i musiałam usunąć - masakra:/ i zastawiałam się co powiem w pracy skoro wiedzą o ciąży - tragedia, sen był taki realny byle do 15.30....

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
cytologia mi wyszła źle. Gin zapisał globulki. brałam 7 dni-nie czytałam ulotki wywalić ją chciałam a tam pisze NIE WOLNO STOSOWAC W OKRESIE CIĄŻY. Ja zaczęłam brać w tamtym tyg czyli 11... to pierwszy trymestr a wczoraj miałam dziwne bóle... A jeśli zaszkodziłam tymi lekami?? Na necie pisza, że one nie brały inne brały....
myślę, że gin wiedział co robi zadzwoń do niego i zapytaj
Stary 2012-12-06, 08:00   #284
adunia89
Zadomowienie

Nuna, jesli Twoj lekarz je zapisal to mysle ze nie ma sie czym martwic. Moze zadzwon i zapytaj, bedziesz spokojniejsza.

Mysia, wszystko bedzie dobrze, oby do 15.30 szybko zlecialo

Amelia
Stary 2012-12-06, 08:03   #285
nuna2
Zakorzenienie

tylko teraz mi to nic nie da skoro skończyłam go brac
Stary 2012-12-06, 08:06   #286
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
tylko teraz mi to nic nie da skoro skończyłam go brac

uspokoi Cie, że wiedział co robi i Ci nie zaszkodzą
Stary 2012-12-06, 08:07   #287
adunia89
Zadomowienie

Da, da, bo gin Cie uspokoi, ze mozna go brac!

Amelia
Stary 2012-12-06, 08:07   #288
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nuna co jest?

śniło mi się, że pączek był zmutowany i musiałam usunąć - masakra:/ i zastawiałam się co powiem w pracy skoro wiedzą o ciąży - tragedia, sen był taki realny byle do 15.30....

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

dzidzia jest zdrowa... zobaczysz
Stary 2012-12-06, 08:12   #289
xal
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie termin z OM nie jest wiarygodny... bo mam starsznie nieregularne miesiączki i bardzo długie cykle... ostatnią miesiączkę miałam 2.08
według prenatalnych (IIIusg) tp 20.05
według I usg 25.05
według IIusg 30.05
a według OM nie wiem już ale pewnie ok 10.05
i bądź tu człowieku mądry
Ja mam odchylenie do 5 dni, bo wakacje były to nie wiem co i jak ale na pewno nie w terminie, bo na pewno owulacja była później. Z tego wynika, że Ty od 10, a ja od 16 maja musimy być gotowe na wszystko, ale nie będziemy się matwić do 10 dni jak nic nadal nie będzie.
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja tez jak wchodze do gabinetu to zapominam wszystko o co mialam zapytac. dzisiaj nawet smialismy sie z moim tz, ze powinnam sobie to spisac na kartce.
Spiszesz na kartce tak jak ja i przed gabinetem będziesz tworzyć następną, bo zapomnisz w domu
Cytat:
Jak to ma Cię uspokoić to idź do gina, takie stresy w domu na pewno Ci nie pomogą.

Co do snów o dzieciach to ja pamiętam tylko jeden, że był już termin, a moje wyleźć nie chciało. Ani rozwarcia, ani nic, wszscy pytali "kiedy" a bąbelkowi się wyłazić nie chciało. Mam nadzieję, że to oznacza w terminie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:15   #290
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie skończyłam piec ciacha bo babcia z dziadkiem mają jutro 50-lecie ślubu i jest impreza! no i padam, zaraz pewnie zasnę..
wow! piękna rocznica bawcie się dobrze

vil ale ładne paputki, wyglądają na takie cieplutkie

axella super że firma ruszyła teraz czekamy na link

storyl do mnie Mikołaj przyszedł wczoraj i przyniósł same pyszności a miał nie przychodzić ze względu na szlachetną paczkę

Cytat:
Napisane przez nuna2
bede płakać...
nuna co się stało?
Stary 2012-12-06, 08:17   #291
nuna2
Zakorzenienie

do mnie mikołaj nie przyszedł... i nie przyjdzie... mąż powiedział, że pójdziemy do sklepu i coś sobie wybiorę... ale pewnie zapomni... ja mu kupiłam gre...
Stary 2012-12-06, 08:18   #292
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nuna zaufaj lekarzowi czasem w ulotkach piszą żeby nie stosować w ciąży bo po prostu nie ma odpowiednich badań w tym kierunku przeprowadzonych. ale lekarz wie najlepiej co jest dobre

Mysia
Stary 2012-12-06, 08:22   #293
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry Mikolajkowo
Ale macie sny :maleje:
Mysia nie martw sie będzie dobrze, a takie sny odbiera sie na odwrót. Będziemy trzymały kciuki
Nuna zadzwoń do giną, on Cię uspokoi. Na pewno wiedział co robi z tymi lekami.

Dziś dostałam od mojego Mikolajka pizamke. Śliczna czerwono-szara z małymi reniferami. Z firmy Key.
On jest taki kochany.. A ja oczywiście nic dla Niego nie mam

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2012-12-06 o 08:47
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:23   #294
adunia89
Zadomowienie

My nie robilismy w tym roku Mikolaja wiec wolalam zainwestowac i kupic duuuzo rzeczy mojej malej siostrze. Uwielbiam robic jej prezenty, a TZtowi chyba nie zrobilo to roznicy

Amelia
Stary 2012-12-06, 08:23   #295
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nuna zaufaj lekarzowi czasem w ulotkach piszą żeby nie stosować w ciąży bo po prostu nie ma odpowiednich badań w tym kierunku przeprowadzonych. ale lekarz wie najlepiej co jest dobre

Mysia
może macie racje... zaś kurde jest ginekologiem prowadzi moją ciążę to chyba doskonale wie co robi... oby
Mam spadek humoru-strasznie przeżyłam Melli...
za chwile jadę na zakupy sama...mąż śpi po nocce... u nas piękna pogoda...
Stary 2012-12-06, 08:26   #296
xal
Zakorzenienie

Axella to jak ruszy sklepik to podaj linka.
Nuna pogoda może i ładna, ale zimno i ślisko.
Lonely a co dokładnie z keya dostałaś, bo albo zapomniałaś napisać, albo mi się już na oczy rzuca

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:31   #297
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
zaś kurde jest ginekologiem prowadzi moją ciążę to chyba doskonale wie co rob
na pewno
Stary 2012-12-06, 08:34   #298
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
chcialam wejść.. pochwalić się,że firma ruszyła.. ogólnie,że miły dzień i że szybko poszlo z nowym wątkiem..
Kochana, gratuluję! Podziel się z nami swoim szczęściem i linkiem do stronki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja obejrzę jeszcze jeden odcinek mojego serialu (swoją drogą dziś w śnie sama byłam jedną z Gotowych na wszystko ) pod prysznic i spanko
Swojego czasu oglądałam Gotowe i Housa jak opętana
ale odkąd skończyłam studia jakoś tak mniej czasu na to mam

Cytat:
Kochana, myślę, że lekarz wie co Ci wypisał. Ja wiele razy spotkałam się z sytuacją, że ginekolodzy wypisują leki ciężarnym, na których jest napisane, że nie stosować w ciąży, ewentualnie stosować gdy korzyść dla matki przewyższa ryzyko dla płodu.
Trzeba im trochę ufać.
A jeżeli Cię to uspokoi, to dzwoń do niego, albo jedź na wizytę.

Witam się Mikołajkowo w piękny, biały poranek
Oświadczam, że chyba byłam niegrzeczna, bo nie znalazłam nic w bucie- obiecuję zatem poprawę.
Za to zrobiłam sobie sama prezent. Właśnie wcinam kanapeczki na chlebusiu, który upiekła wczoraj moja mama (z dużą ilością słonecznika, otrębów, płatków itp) z pasztetem, który wczoraj sobie kupiłam i zagryzam ogórem konserwowym. Może nie uwierzycie, ale dla mnie to śniadanie rarytas, ostatnio cały czas marzyłam o kawałeczku pasztetu

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące- oby Wasze wizyty były przepełnione pozytywnymi informacjami. No i może jakiś bejbik ujawni co ma między nóżkami...
pawie oczko, mysia, vil84, candace, Paulina 87-

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:35   #299
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

a tu takie wieści

Meli,nie wiem co powiedzieć..

za firme i trzymam kciuki za powodzenie!!!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzień dobry

ale miałam dziś sny:
1. poszłam na drugą wizytę u gina i okazało sie że będą bliźniaki, poszłam miesiąc później i pojawiło sie 3 dzieciątko i tak po 9 miesiącu miałam 9 dzieciaków w brzuchu do urodzenia. taka kumulacja
2. poszłam odwiedzić moich rodziców, a mama z tekstem: czemu nie powiedziałaś nam o ciąży? a ja patrzę na nią o co chodzi, bo przecież nikt nie wie, a nie widać. a ona odpowiada że widać bo w ciąży wytwarza się dodatkowa macica, która pulsuje na plecach przy oddychaniu ja nie wiem jak moja podświadomość na to wpadła

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

trzymam kciuki i czekamy na dobre wiadomości

wesołych świąt to będę życzyć w swoim czasie

super dla lekarza

strzasznie mnie to rozbawiło jak usłyszałam w radiu wczoraj ona chyba jest jeszcze przed 12t więc pre=ędzej pjdzie do lipcowo-sierpniowych

resztę nadrobię w pracy
Co do Twojego snu to

Cytat:
Ale gin chyba wiedział co robi,spokojnie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nuna co jest?

Będzie dobrze!!! Trzymam kciuki za badanie!

Witam się i ja

Ja nie wiem czy przez te stresy,czy przez to,że jak męża nie było to węgiel nosiłam ale pobolewa mnie coś brzuch okresowo...Takie mulenie... Już zaczynam schizować,a wizyta w poniedziałek..

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:36   #300
szprotka_mada
Wtajemniczenie

No i witamy się z moim szkrabem w 14 tc.

Czyżby to już drugi trymestr się zaczął?!?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości