|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
kolorowych snów
kładę się, w szpitalu dwie noce prawie nie spałam. nie ten materac, zła poduszka, za wysokie łóżko, za wąskie, gorąco, jakaś dziwna sala.... idę się poprzytulać do własnego łóżeczka
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
nie nadrobię tych wszyustkich stron.. eh
dopiero wróciłam, dorwałam książkę dla mamy, dziś premiera ale się udało.. jutro pracka,po niej skoczę do lumpa.. no i ostatnie dni z moim bo na czas szkolen bedzie u mamy..chyba tez pojade do swoich ![]() ale wazne ze praca jest.. :Ehem: |
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Axellko potęsknicie trochę za sobą ------ ja obejrzę jeszcze jeden odcinek mojego serialu (swoją drogą dziś w śnie sama byłam jedną z Gotowych na wszystko ) pod prysznic i spanko
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-12-05 o 23:14 |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trzymam sie wlasnie pierwszego terminu, ktory mi gin podal i wpisal do karty ciazy 25.05. wedlug om tez tak jakos mi wypada...powoli uciekam spac, bo cos dzisiaj mam kryzys. powieki odmawiaja posluszenstwa do jutra! jutro bedzie lepszy dzien...
|
|
|
|
|
#275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lonely uważam tak samo jak Ty. Ja powiem szczerze byłam gotowa na stratę na początku, tyle się zdarzyło takich wczesnych poronień wśród moich bliskich, że uznałam, że i nas może to spotkać. Teraz też się boję, ale nie paraliżuje mnie ten strach i staram się cieszyć z ciąży, bo jeśli będę się tylko zamartwiać stracę wszystkie piękne chwile ![]() Meli bardzo mi przykro, to musi być dla Ciebie ogromna strata trzymaj się kochana i spróbuj się odnaleźć w tej sytuacji, na pewno nie będzie łatwo, ale wszystko się ułoży |
||
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jest już 6 grudnia czyli Mikołajki
![]() mój TŻ szykuje coś, ale nie chce zdradzić co ![]() ![]() mam nadzieję, że Wasze chłopy też Was czymś miłym zaskoczą ![]() Dobranoc |
|
|
|
#277 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się ![]() Jestem w szoku ![]() Nie takiej wiadomości spodziewałam się od Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
, aby Wasz maluszek się ujawnił ![]() Cytat:
![]() A buciki śliczne! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dopisane, to wizytujemy w ten sam dzień ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#278 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może mały spał/odpoczywał podczas wizyty ![]() A nospę też zawsze mam przy sobie. Cytat:
innej opcji nie widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i udanej imprezki Wam życzę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakoś to do mnie nie dociera ![]() --- Nadrobione , mąż niedawno pojechał do pracy a ja zmykam spać. Dobranoc |
||||||||
|
|
|
#279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ale miałam dziś sny: 1. poszłam na drugą wizytę u gina i okazało sie że będą bliźniaki, poszłam miesiąc później i pojawiło sie 3 dzieciątko i tak po 9 miesiącu miałam 9 dzieciaków w brzuchu do urodzenia. taka kumulacja 2. poszłam odwiedzić moich rodziców, a mama z tekstem: czemu nie powiedziałaś nam o ciąży? a ja patrzę na nią o co chodzi, bo przecież nikt nie wie, a nie widać. a ona odpowiada że widać bo w ciąży wytwarza się dodatkowa macica, która pulsuje na plecach przy oddychaniu ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla lekarzaCytat:
ona chyba jest jeszcze przed 12t więc pre=ędzej pjdzie do lipcowo-sierpniowych ![]() resztę nadrobię w pracy
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
bede płakać...
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
cytologia mi wyszła źle. Gin zapisał globulki. brałam 7 dni-nie czytałam ulotki wywalić ją chciałam a tam pisze NIE WOLNO STOSOWAC W OKRESIE CIĄŻY. Ja zaczęłam brać w tamtym tyg czyli 11... to pierwszy trymestr a wczoraj miałam dziwne bóle... A jeśli zaszkodziłam tymi lekami?? Na necie pisza, że one nie brały inne brały....
Ale gin przecież wiedział, że jestem w ciązy
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
nuna co jest?
miałam okropny sen, stres przed prenatalnym się oddzywa:/ śniło mi się, że pączek był zmutowany i musiałam usunąć - masakra:/ i zastawiałam się co powiem w pracy skoro wiedzą o ciąży - tragedia, sen był taki realny byle do 15.30....---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
zadzwoń do niego i zapytaj
|
|
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
Nuna, jesli Twoj lekarz je zapisal to mysle ze nie ma sie czym martwic. Moze zadzwon i zapytaj, bedziesz spokojniejsza.
Mysia, wszystko bedzie dobrze, oby do 15.30 szybko zlecialo
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
tylko teraz mi to nic nie da skoro skończyłam go brac
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
uspokoi Cie, że wiedział co robi i Ci nie zaszkodzą
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#289 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na pewno nie w terminie, bo na pewno owulacja była później. Z tego wynika, że Ty od 10, a ja od 16 maja musimy być gotowe na wszystko, ale nie będziemy się matwić do 10 dni jak nic nadal nie będzie.Cytat:
![]() Cytat:
Co do snów o dzieciach to ja pamiętam tylko jeden, że był już termin, a moje wyleźć nie chciało. Ani rozwarcia, ani nic, wszscy pytali "kiedy" a bąbelkowi się wyłazić nie chciało. Mam nadzieję, że to oznacza w terminie
|
|
#290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bawcie się dobrze ![]() vil ale ładne paputki, wyglądają na takie cieplutkie axella super że firma ruszyła teraz czekamy na link ![]() storyl do mnie Mikołaj przyszedł wczoraj i przyniósł same pyszności a miał nie przychodzić ze względu na szlachetną paczkęCytat:
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie mikołaj nie przyszedł... i nie przyjdzie... mąż powiedział, że pójdziemy do sklepu i coś sobie wybiorę... ale pewnie zapomni... ja mu kupiłam gre...
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem w ulotkach piszą żeby nie stosować w ciąży bo po prostu nie ma odpowiednich badań w tym kierunku przeprowadzonych. ale lekarz wie najlepiej co jest dobre ![]() Mysia
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mikolajkowo
Ale macie sny :maleje: Mysia nie martw sie będzie dobrze, a takie sny odbiera sie na odwrót. Będziemy trzymały kciuki Nuna zadzwoń do giną, on Cię uspokoi. Na pewno wiedział co robi z tymi lekami. Dziś dostałam od mojego Mikolajka pizamke. Śliczna czerwono-szara z małymi reniferami. Z firmy Key. On jest taki kochany.. A ja oczywiście nic dla Niego nie mam
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-12-06 o 08:47 |
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
My nie robilismy w tym roku Mikolaja wiec wolalam zainwestowac i kupic duuuzo rzeczy mojej malej siostrze. Uwielbiam robic jej prezenty, a TZtowi chyba nie zrobilo to roznicy
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam spadek humoru-strasznie przeżyłam Melli... za chwile jadę na zakupy sama...mąż śpi po nocce... u nas piękna pogoda...
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Axella to jak ruszy sklepik to podaj linka.
Nuna pogoda może i ładna, ale zimno i ślisko. Lonely a co dokładnie z keya dostałaś, bo albo zapomniałaś napisać, albo mi się już na oczy rzuca
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale odkąd skończyłam studia jakoś tak mniej czasu na to mam ![]() Cytat:
Trzeba im trochę ufać. A jeżeli Cię to uspokoi, to dzwoń do niego, albo jedź na wizytę. Witam się Mikołajkowo w piękny, biały poranek Oświadczam, że chyba byłam niegrzeczna, bo nie znalazłam nic w bucie- obiecuję zatem poprawę. Za to zrobiłam sobie sama prezent. Właśnie wcinam kanapeczki na chlebusiu, który upiekła wczoraj moja mama (z dużą ilością słonecznika, otrębów, płatków itp) z pasztetem, który wczoraj sobie kupiłam i zagryzam ogórem konserwowym. Może nie uwierzycie, ale dla mnie to śniadanie rarytas, ostatnio cały czas marzyłam o kawałeczku pasztetu ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące- oby Wasze wizyty były przepełnione pozytywnymi informacjami. No i może jakiś bejbik ujawni co ma między nóżkami... pawie oczko, mysia, vil84, candace, Paulina 87-
|
|
#299 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za firme i trzymam kciuki za powodzenie!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się i ja Ja nie wiem czy przez te stresy,czy przez to,że jak męża nie było to węgiel nosiłam ale pobolewa mnie coś brzuch okresowo...Takie mulenie... Już zaczynam schizować,a wizyta w poniedziałek..
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
No i witamy się z moim szkrabem w 14 tc.
Czyżby to już drugi trymestr się zaczął?!?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

bo na czas szkolen bedzie u mamy..chyba tez pojade do swoich 

(swoją drogą dziś w śnie sama byłam jedną z Gotowych na wszystko
) pod prysznic i spanko 

za wizyte 

innej opcji nie widzę 

Może nie uwierzycie, ale dla mnie to śniadanie rarytas, ostatnio cały czas marzyłam o kawałeczku pasztetu