|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
zabierz mnie....Amani biedactwo... opuchlizna zejdzie i będzie cudnie. Dla mnie i tak jesteś bohaterką...w życiu bym się nie odważyła majstrować igłą koło oka... Jak mi rzęsy przyczepiała kosmetyczka to leżałam nieźle zestresowana, żeby jej się przypadkiem pęsetka nie obsunęła =) Onyks wózek boski! Mój mąż też powiedział że czarny kupi... Zupełnie jakby miał coś w tej kwestii do gadania mysia a zdjęcie sukienki gdzie bo nie widzę Madzia a zdjęcia fryzury??????? i fajnie że dzień miło spędziłaś. Cytat:
W mieszkaniu które teraz wynajmuje też jest ściana z piaskowca... mogę wam zdjęcie wrzucić do klubu. Ja jak ją zobaczyłam to moja pierwsza myśl- jeju ile to będzie zbierało kurzu... No ale nie jest tak źle =) Nikita a co za ponury nastrój od rana. Koleżanka z północy ci macha ![]() mysia za wizytęGucia ekstra z tymi badaniami! mnie wołami nie mogą do laboratorium zaciągnąć nigdy.... i dziękuje za kwiatka do mnie Mikołaja rano nie przyszedł... ale podobno dzisiaj mają mi wpłynąć pieniążki na konto więc będzie się z czego cieszyć =)))
|
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Halo Kochane Moje w MIKOŁAJA!!!!!!!!!!
Dla mnie to jest szczególny dzień bo jakiś czas temu mój tż zmiękł i zmienił na mój widok plany życiowe jak zobaczył mnie przebraną w firmie za mikołajkę heheheh. Od tego czasu jakoś się poukładało...;-) Ale jestem strasznie rozgoryczona, bo specjalnie w tym cyklu zażywam Clo, a mój tż....jak na złość wczoraj jakoś tak wolał film oglądać, a przedwczoraj jak przyjechał z pracy to źle się czuł i nic z tego;-(((( takie planowanie to ja dziękuję jak w najważniejsze dni w miesiącu nawet jak on jest to nie ma tulenia...masakra! Nie powiem, bo wczoraj jak wróciłam do domu o 21 z pracy to miałam dom posprzątany, lasania się robiła, wino mi kupił....niby wszystko super. Ale tak mi przykro było, że do 3 spać nie mogłam;-( Madziula- super, ze miałaś taki udany dzień;-*** Wiesz, że ja powaliłam datę tego fryzjera i zaraz dopiero idę;-) Chcę zdjęcie po zmianie twojej!!! Onyks- ale za☠☠☠iasty wózek!!!! Bajerancki, a bardzo funkcjonalny. Super. A wanienka to mnie uwiodła... Maleństwo- czas ci będzie lecieć;D ![]() na razie nie ma co innego;D Też kocham Nigdy w życiu i też wczoraj oglądałam;DŻabciu - również podoba mi się taki wystrój wnętrza. Jestem właśnie na etapie robienia projektu do przebudowy naszego domku,a że jest tam kominek to też myślimy jak go fajnie zaaranżować;-) Nikita- kochana;-************* Głowa do góry. Czasami są takie dni. Wiem co to chroniczne zmęczenie. Zrób sobie jakiś kobiecy dzień tylko dla siebie. pomaga! Amani- jezu...kochana. Mam nadzieję, że ci przejdzie! Niestety tak jest z permanentnym, zwłaszcza w takich okolicach. Ja bym sie nigdy nie dała, ale wierzę w ciebie! A o k. skomentuję tylko tak....mam to we d.upie;D ![]() ![]() Uwielbiam z wami spędzać czas i bynajmniej nie dlatego, że jest sweetaśnie. Jesteście dobre, życiowe i mimo wielu różnic każda szuka meritum z drugą osobą. W końcu łączy nas piękny fakt: staramy się o dzidzie, zachodzimy razem w ciąże, razem poniekąd rodzimy i wychowujemy. To jest piękne. I nikt tej magii nie odbierze. A niedojrzalcom proponuję posiedzieć samym ze sobą i złapać pokój w sercu na święta;-)MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM!
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
juz jestem
![]() Cytat:
(nie wiem czy cos to da ale probowalam:0 )
|
|
#3124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I zazdorszcze dzisiejszego spanka. Cytat:
I az mi sie banan na twarzy pojawil jak przeczytalam, ze mi machasz. Odmachuje sluchajac sciezki zdjeciowej z Dirty Dancing, beeeejbeee ohhhh beeejbe ![]() Cytat:
I mam nadzieje, ze u Was staranka rusza pelna para, nie smutaj sie bo to ma byc dla Was obojga przyjemnosc |
||||
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jestem masełkowym misiem ![]() Cytat:
No to trzymam kciuki, żeby jednak coś dało
|
||
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, wiem =) A ja mam pytanie z serii, jak zawsze spóźniona Asia- czy po ślubie muszę zgłaszać zmianę nazwiska w ZUS i US? Bo otrzymałam sprzeczne informacje. Raz mówili, że gmina to załatwia, raz że pracodawca a teraz że to w mojej gestii. I oczywiście już jestem zła, bo od ślubu minęło przecież ponad 2 miesiące...
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam sama w US jak juz odebralam dowód z nowym nazwiskiem i przy odbiorze dowodu powiedzieli mi ze mam na to 30 dni...
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Tasia nie wiem jak jest teraz, ale ja przy zmienianiu dowodu dostałam też druczek do uzupełnienia do US i oni przesyłali. W ZUSie żadnych zmian nie robiłam, tym zajął się pracodawca.
Ale teraz się coś pozmieniało i chyba właśnie nie trzeba niczego zgłaszać, że oni sami to robią. Ale pewna nie jestem. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
a byc moze, bo to bylo 5 lat temu
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Zawracam Wam głowę tylko.... do US nie trzeba jeśli się nie prowadzi działalności i nie jest się płatnikiem podatku Vat. Zus załatwia pracodawca.
Od 1 stycznia sś nowe przepisy. Także na szczęście nic nie przegapiłam =) Tzn paszportu nie wymieniłam ale nie jest mi on na razie potrzebny. Musiałabym brać wolne, gnać 150 km żeby to załatwić... gra niewarta świeczki. Ale pomijając temat. Jak humory dziewczyny? Bo ja dzisiaj aż promienieje, nie wiem dlaczego.
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i interweniowałam, bo już nie wytrzymałam...i mogło mnie to zdemaskować przed współpracownikami, że studiuję...
|
|
|
|
|
#3134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, Dziewczyny!
Cytat:
Co do kresek, to tam ta babka od makijazu ma osobne pomieszczenie, takie odgrodzone od tego tatuazu, wiec chyba sie tak podzielily. Jak dzownilam to tez mi sie wydawalo, ze gadam z jakas starsza babka... a na stronie sa wymienione tylko te tatuazystki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedzialam bo wszystkie go kochamy!!!!
Cytat:
A ja dzis opuchlizna? Oby wszystko sie ladnie zagoilo! |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Butter nie wiem dokładnie co zaszło, więc nie będę pisała, że może nie słyszeli, nie zrozumieli czy coś takiego.
Trzeba myśleć pozytywnie. Będzie ok. Przesyłam ci mocnego huga ![]() Amani pisałam w k. a opuchlizna, skoro przyszła to i zejdzie. Nie ma co ryczeć. Co to powiedz zmieni? Tylko to że twoje oczy będą jeszcze mocniej opuchnięte! A tego nie chcemy, tak? Kurcze przydałyby się jakieś II na poprawę humoru dla wszystkich. Kto tam kolejny na liście jest? I jak tam nasza tynkusia. Urodziła czy nie? Gocha kolejna z onyks jest. Jak tam dziewczynki. Zaraz wkraczacie w ostatni miesiąc... ale fajniosko! Ej a nie było tak że którejś z was się termin przesunął? Czy mi się przyśniło?
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli chodzi o moje zdekonspirowanie się, to..hmmm...to też nie rozumiem, czego nie słyszeli, czego nie zrozumieli? Jest tak, że u mnie w pracy nikt nic nie wie na ten temat...i chcę, bardzo mi zależy, żeby tak zostało...więc jak zaczęłam coś peplać, co mogło mnie wydac, to się zestresowałam
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sorki, ja dziś jestem bystra jak woda w haźlu... głowa mnie potwornie boli od momentu, jak sie obudziłam. Wiesz co, chyba się nie zorientowali, ale wyszło to tak, że ja nic nie wiem, bo niby skąd, a się wymądrzam ale to właściwie do mnie podobne
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
WESOLEGO MIKOLAJA
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
A był u ciebie? przyniósł ci coś? Bo ja szukałam prezentu pod poduszką, pod łóżkiem, cały dom przetrzepałam rano i nic... Miałam wam coś jeszcze napisać... Codziennie rano czytam wiadomości. I jak widzę kolejny artykuł z serii- księżna Kate to aż mnie zalewa. Ale nie dlatego że tylko o niej piszą. Szkoda mi tej kobiety. Wiem, że była świadoma że tak będzie wyglądało jej życie, ciągle na świeczniku, no ale... Masakra, zakłady bukmacherskie, jakiej płci będzie, ile dzieci urodzi, jaki będzie miało kolor oczy, jakie włosy. No masakra. A jak przeczytałam że już symulacje komputerowe robili jak to dziecko będzie wyglądało to oniemiałam. Zaraz małpka będzie losowała piłki i wybierała płeć...Nie uśmiechnie się to zaraz że pewnie chora, uśmiechnie się to złośliwość że cały czas się szczerzy. Jakoś artykuły na temat jej męża mnie tak nie drażnią. Może dlatego że instynkt mocno mi do głowy uderza =)
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-12-06 o 13:50 |
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorki, odwala mi dzis potrzebuje snu
|
|
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
no to kochane, z okazji Mikolaja dostalam odmowe w zwiazku z ta rozmowa, ktora mialam tydzien temu, czego i tak sie spodziewalam
ale ponoc sie dlugo zastanawiali... bla bla bla ![]() troche tez mnie to wszystko dziwi i smieszy, bo do tamtego stanowiska brakowalo mi troche doswiadczenia w pewnej dziedzinie, ale na rozmowe dotarlam. A na inne stanowisko posiadam praktycznie 100% wymagane wyksztalcenia i doswiadczenia (a dodatkowo w tym kierunku tez robilam magisterke), a dostalam odmowe po 2 dniach ... ze niby moje wyksztalcenie i doswiadczenie nie odpowiadaja temu co wymagaja, a i maja juz mnostwo podan... taaaa... oferta pracy byla z zeszlego tygodnia ...na szczescie nie byly to jedyne oferty pracy, takze jestem jeszcze optymistycznie nastawiona . A jakby tez na to nie patrzec, grudzien jest chyba najgorszym miesiacem na szukanie pracy... wszyscy mysla o zamknieciu roku, prezentach, swietach i odliczaja dni do urlopu ![]()
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gucia6 oby sie cos w koncu znalazlo ale tak jak piszesz grudzien to nie najlepszy miesiac na szukanie pracy tzn widze jak u nas sa traktowane osoby ktore przychodza z podaniami
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
ok laski, ja ide do lekarza.... pewnie pomysli, ze przyszlam do obdukcji
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
No ba!
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moge sie wbic, czuje sie dziwnie... tyle sie tu ostatnio dzieje ![]() Za to zjadlam 4 placki ziemniaczane
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

zabierz mnie....
i nie wiem co z nim zrobić, chyba go nie dołożę 

za wizytę