|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
mykam na spacerek,ale dzs bedzie krotszy niz wczoraj,bo chyba wczoraj troszke przesadzilam :/
Czuje sie juz lepiej,albo nospa dziala,albo poprostu przeszlo
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
![]() MoTyleKsw za 16 tcpearl dla szwagierki, fajny prezent mikołajkowy![]() nuna ale przecież już skończyłaś ten lek prawda? wydaje mi się że jakby miały być jakieś negatywne objawy to na początku a nie na końcu maarchewka fajny pomysł, ale nie wiem jak się typowo takie książeczki nazywają. Jenny za 15 tcJusti za 17 tcCytat:
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do gina i się uspokoiłam. Ufam mu. Kazał dokładnie opisac ból kiedy się nasila z której strony, co jak chodze, co jak siedze, jak leżę.
mówiłam, że z lewej tam gdzie robił USg takie uczucia kłucia i nudzenia. Powiedział, że nie ma powodu do obaw a jak mu napomknęłam o kręgosłupie to powiedział, że tu jest rozwiązanie. Ból promieniuje do brzucha bo jakieś tam nerwy widocznie uciska i temu tak. Leżeć i oszczędzać się. Co do tabletek-ufam mu. Prowadził ciąże kobiety ktora 10 lat starała sie o dziecko. On musi wiedzieć, co robi. colorblue mam nadzieje, że to tylko rozciaganie. chyba wszystkie zaczęłysmy sie za bardzo doszukiwać.
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
babeczki ja znikam,dziś w pracy ruch..
ogólnie mi oscypki obok postawili i mi śmieeeeeeeeeeeeeerdzi cholernie ![]() do tego Pan Mikołaj z Aniołkiem nawalają dzwonkiem ![]() jeszcze 2,5h i jadę z rodzinka na szamkę, potem biorę się za ozdabianie piernioli dla mojego Tżcika ![]() prezenty dla taty zakonczone.. dla mamy chyba już też ![]() zostaje mi jeszcze siostra ale poprostu spytam co chce ![]() Miłych mikołajek
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
nuna cieszę się że lekarz Cię uspokoił
vil czy Ty czasem jutro nie zaczynasz 21 tc? czyli połowa za Tobą
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bym zjaaadłaaa Widzę, że dziś dużo oklasków na wątku ode mnie dla wszystkich |
|
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam w ten mikołajkowy dzień
![]() idę zaraz szykować obiad, polędwiczki wieprzowe i sałatkę z zupek chińskich dla małża buziakina poprawę humoru ) http://komediowo.pl/title,Najdziwnie...jqticaid=6fa76
|
|
|
|
#368 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
trzeba zaufać i postarać się nie wariować - ja od tego naderwania mięśnia mam spokój z większymi bólami, teraz właśnie takie ciągnące mi się robią, ale jak ma inaczej organizm reagować na takie zmiany. Będzie dobrze idę przygotowywać obiad dla męża i może zacznę te puzzle rozkładać, choć nie wiem, czy mogę podnieść taki wielki worek, który się skrywa w środku pudełkaAnkaa - nie doczytałam, że mamy teraz podobną aktywność ja chyba popróbuję z pieczenią rzymską, za dobrze się te chłopy mają
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-06 o 13:44 |
|||
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam zapieprz ... otworzyłam forum do poczytania i guzik ...
Może później nadrobię. Moja mama dzwoniła rano, że możemy paczki otworzyć mikołajkowe, bo w sobotę dali z kateczką "otworzyć 06.12.2012r.". Gdyby nie to, moja słodka dziurka już dawno by buszowała w słodkościach
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam dzisiaj wizyte, o 15.45 - juz nie moge sie doczekac.
Drogi Mikołaju, mój prezent chcę w maju! płeć wedle uznania, nie będzie wybrzydzania ![]() "lubią to" wszyscy, którzy wierzą, że Mikołaj istnieje... moje dzisiejsze motto dnia, hehe. |
|
|
|
#371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
lęce do Londynu laski na zakupy
lecimy w środę o 6 rano 30.01 i wracamy o 20.40 w czwartek super nam się udało bo wyjdzie nam z bagażem 220 zł od osoby a zebrałyśmy się w końcu w 5 więc będzie zabawnie czekam tylko do wizyty dzisiejszej czy z maluchem ok i kupuje bilety
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie Ci się zrymowało
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nieodzywałam się wczorej bo siostra do mnie przyjechała i tak czas sobie na plotkach i zakupach spędząłyśmy zaje.... mi torebke shoopera kupiła, taką jaką sobie upatrzyłam u siebie w pracy, no ale cen amnie odstarszała siostra za kilka dni wylatuje znów za granice.Widze ,że kolejna częśc wątku zaczeła się bardzo smutno.....Melii bardzo mi przykro i nawet niewiem co w takiej sytuacji powiedzieć, napisać...więc przytulam :przytu l:Liczyłam,że już co złe to za nami...i ![]() oby już limit złych wiadomości się wykończył![]() Ale fajnie, że możemy przynajmniej miedzy sobą poopowiadać co nas gryzie, boli, jakie mamy dolegliwości |
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Szprotka określenie podobno funkcjonuje, sam tak siebie nazwał.
Niby dorosły chłop, starszy ode mnie, a wyciągnęłam go kiedyś w sobotę po chleb do piekarni i później jeszcze inne zakupy Rozmowa w piekarni: Ja - to kupujemy 2 grahamy K- i połowę babki Ja - po co Ci babka? K - bo słodkie i dobre, jak się Krzysia bierze na zakupy to się Krzysiowi coś słodkiego kupuje ![]() I spróbuj tu takiego przegadać. Oczywiście kupiłam tą połowę babki.
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój mąż też jest taką słodką dziurką jak dostaje paczki z pracy na święta (dwie wielkie reklamówy słodyczy) to zjada to w tydzień tabliczka czekolady do kawy albo całe opakowanie delicji
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też planowałam, ale moja lekarka powiedziała, że lepiej nie latać, więc sobie darowaliśmy. No i chyba zamówię po prostu ciuszki z wysyłką do Pl![]() A z maluchem na bank będzie ok
|
|
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
się przywołałyśmy telepatycznie
leżę, pachnę, czytam książkę o bliźniakach ale dzisiaj już nie wytrzymałam i pozaciągałam się trochę cifem w łazience jutro muszę do pracy na chwilę wpaść niestety bo zostawiłam sobie par e rzeczy w poniedziałek na wtorek a tu kupa. jeeenny.. przeczytałam o meli |
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy planujesz iść już na dłuższe zwolnienie? |
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny,
Czasami Was podczytuje i czuje ze musze sie wypowiedziec jezeli chodzi o wczorajsza dyskusje nt poronien.. Jezeli ktos mowi ze poronienie to naturalna selekcja, to pewnie ma racje. I oczywiscie nie mowie, ze to nieprawda. Ale wkurza mnie wyglaszanie takich opinii przez osobe, ktora nie ma o tym pojecia. Niewazne, czy stracilo sie dziecko w I trymestrze, II czy III, czy nawet w dniu porodu. ZAWSZE BOLI TAK SAMO.. I uwazam ze nt poronienia nie powinny sie wypowiadac osoby, ktore nie maja pojecia jak sie czuje matka, ktora stracila dziecko. Niby jest wolnosc slowa, ale po co takie glupie gadanie o selekcji naturalnej ? Chyba tylko po to zeby urazic Aniołkowe Mamy. Nie dość ze ginekolodzy wygaduja takie rzeczy, to co niektore "mother to be" równiez wyglaszaja te slogany. Po co pytam? Po co.. Czasami warto sie zastanowic 3 razy zanim sie cos palnie Pogrzeb mojego synka jest jutro (tak, zrobilam badania genetyczne i ustalilam płec). Urna kupiona, kwiaty zamowione. Akt z USC tez mam. I nie jest to akt zgonu. Inaczej sie nazywa. Nie jest mi latwo, chociaz moj synek umarl w 8tc. Przeryczałam caly miesiac. Dzis bylabym w II trymestrze.I nie liczy sie dla mnie ze to byl początek ciąży. Dziecku bilo serce, a ja go kochalam od pierwszego dnia. ... Leżąc w szpitalu nasluchalam sie takich historii o poronieniach i utratach ciąż, nawet w przededniu porodu, ze włos sie jezy. Ale nie bede ich tu opowiadac, bo i po co.. Mam w sobie reszte taktu.. Zycze Wam wszystkim, abyscie dostapily tego szczescia, kiedy wezmiecie dziecko w ramiona. Naprawde . EOT Meli.. bardzo mi przykro, az sie popłakałam. Wiem ze nic nie ukoi Twojego bólu.. Trzymaj sie kochana i pamietaj, ze zawsze mozesz napisac, wyplakac sie, wykrzyczec... My zrozumiemy.. |
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczę. tylko dobrze się czuje oprócz wtorku i wczoraj i nie chcę siedzieć w domu całymi dniami...
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
ja u siebie już od pewnego czasu im susze głowę, żeby szukali zastępstwa, bo ze mną nie wiadomo, może się gorzej poczuje i bede musiala wczesniej isc na zwolnienie (czytaj juz bede miala dosc tego stresu i bede chciala odpoczac) a oni to zupełnie ignoruja. Ale co tam w koncu to oni będą mieli problem nie ja..
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że mnie nie ma od lutego ale to nigdy nic nie wiadomo i żeby nie zostawiał szukania na ostatnią chwilę. ale chyba to zwolnienie moje go ruszyło i dzwonił dzisiaj zapytać jak się czuję i żeby się umówić na poniedziałek i omówić to moje zastępstwo. czyżby kogoś znalazł..? bardzo bym była szczęśliwa ![]() eliza aż mam łzy w oczach. ja się nie wypowiadam na temat poronień w ogóle. jak widzę moją mamę co roku na grobie mojej starszej siostry to to mi wystarczy za wszystkie komentarze trzymaj się. i ty i Meli. i wpadajcie tu czasami do nas wariatek |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że u nas w kraju tak można, wydawało mi się, że (przepraszam za dosłowne wyrażenie się) płody się usuwa i wyrzuca jako odpad medyczny. Dobrze, że da się takie dziedziątko pochować z godnością. U mnie w rodzinie były takie przypadki, ale nigdy nie pytałam co się dalej dzieje, tematu się po prostu nie poruszało. Może dawno (okres 1986-1998) było to inaczej.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-12-06 o 14:32 |
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TRzymaj się kochana... jest taka akcja dziś na mikołaja,,Zmówić koronkę za dzieci nienarodzone" niech i one mają swojego mikołaja... Jeśli jesteście wierzące to prosze odmówcie,,, ja idę też zmówić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

ale bym zjaaadłaaa

siostra za kilka dni wylatuje znów za granice.
:przytu l:
)