Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 14:21   #2551
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a możesz sobie na biały obrus założyć w poprzek ja tak zrobiłam w tamtym roku
Ooo dzięki Bardzo dobry pomysł Na same święta wyjeżdżamy pół u moich rodziców/ pół u męża. To pierwsze takie święta Dobrze że nasi rodzice mieszkają od siebie ok 15km

A wiecie co naleśniki się udały aż wysłałam smsa do TŻ i poprosił abym jeden mu zostawiła a tymczasem idę sprzątać i ogarnąć się tzn włosy umyć i takie takie

PS. Ale się cieszę, że mam więcej czasu wolnego, w końcu mogę z Wami popisać i podczytywać Was
Stary 2012-12-06, 14:24   #2552
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja mam Absorgyn? Czy coś takiego.
J ateż mam tej firmy 2 paki,
plus sobie na sztuki kupiłam z teni lady takie wielgachne i w domu znalazłam jakiejś firmy taka wielkość średnia, więc myśle że mi wystraczy. W ogóle nie wiem skąd one się tu w mieszkaniu znalazły mieszkanie ciotki, starej panny bezdzietnej i takie coś
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wan powiedziec - dzis gadalysmy z kolezanka o imionach dla dzieci i uslyszalam najbardziej nietypowe imie jak do tej pory.
Sameligelimelion
Niech mi TZ powie, ze Julian to dziwne imie...
ooooo mi nawet ciężko je przeczytać

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
.

Wczoraj udalo sie wreszcie zwiedzic porodowke. Bardzo przyjemne pomieszczenia. Wyremontowane, czyste, pokoje dla mam z noworodkami urzadzone po domowemu. Jedynie co to przerazilo mnie lozko na sali porodu rodzinnego. Natomiast w sali ogolnych porodow sa 3 super nowoczesne lozka z masazem pleckow jakby ktoras chciala. Znieczulenie niby mozliwe, ale...No wlasnie dlugo by pisac. Z gazu rozweselajacego natomiast mozna korzystac do woli.
w szpitalu gdzie będę rodzić, też jest czyściutko, wyremontowane, bardzo przyjemnie i tutaj są 4 sale do porodu i wszystkie są jako do porodu rodzinnego, drabinki na sali, worki sako i inne udogodnienia + węzeł sanitarny.
Też właśnie dzisiaj byliśmy na porodówce i najbardziej mnie przeraziła sala operacyjna do cięcia cesarskiego. Położna nam tylko drzwi uchyliła zebyśmy zobaczyły, bo wchodzić nie można wiadomo.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37997735]Zagadka: znajdź plamkę

Dla zwycięzcy nagroda! jeszcze nie wiem jaka [/QUOTE]
ja znalazłam
a tak na serio, to po części Cię rozumiem. Mój też dla kogoś obcego do rany przyłóż. A mi to nie raz tak coś powie, ze aż w pięty pójdzie, nie raz gorzej słowa bolą niż czyny. ostatnio go nazwałam małym terrorystą psychicznym. Czasem się zastanawiam czy on chory psychicznie nie jest, bo ma takie wahania nastrojów, ze gorzej jak ja w ciąży no ale co kocham go nad życie i co zrobić

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej
Jaka sliczna dzis pogoda, lekki mrozik, troszke sniegu, słoneczko

Marta a widzialas alive na zywo?? Dostepny jest wogole w jakims sklepie, czy tylko na stronie producenta?
U nas właśnie sypie śnieg, po nocy też dużo napadało, lubie taki klimacik.

odnośnie wózka, widziałam go na żywo udało mi się w jednym sklepie, Na razie trudno go wychaczyć w sklepie. Wejdź sobie na fb na tako, to moze będzi egdzie go zobaczyć na żywo.
wizualnie bardzo ładnie wygląda, ta gondola profilowana dodaje taki fajny efekt. od lareta rózni się tym że stelaż jest z aluminium a nie ze stali tak jak w larecie, co powoduje że jest od lareta lżejszy.Inaczej jest też rama rozwiązana, przez co wydawało mi się, ze lepiej się prowadzi niż laret. Niby też z innego materiału jest zrobiony, ale mi to obojętne w sumie. Inaczej też się składai przez to mniej zajmuje miejsca niż laret Facet który nam go pokazywał, mówił że i laret i alive sa porównywalne, jeżeli chodzi o komfort. Mówi, ze dla niego i ten i ten jest świetny. Tu już chodzi o efekt wizualny co Ci się bardziej podoba, nam się podobał bardziej alive, dlatego wzieliśmy go. jest rochę droższy od lareta, ale własnie przez to że jest z aluminium. Wybór należy do Was. Tylko przypominam czeka się na alive 4 tygodnie, larety gray i black są dostępne od ręki. Na laret multicolor też trzeba czekać 4 tygodnie, bo producent nie ma ich na stanie. No i my zapłaciliśmy 1800 a nie jak na stronie producenta 1950

Ja na obiad dzisiaj mam wczorajszy kapuśniak, Tż nie ma to nie chce mi się drugiego dania robić

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:25   #2553
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

silver...niestety Ty też powinnaś przypilnować czy wszystko się zgadza w ZLA- gdy je odbierałaś....czy wszystko jest... niestety...to tak jak z tym powiedzeniem nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania...ale i pracodawce masz głupiego...za to nie powinien Ci już robić problemów....skoro to już dłuższy czas jesteś na zwolnieniu ciążowym....powinien Ci wypłacić...albo poczekac chwile i puścić od razu całą wypłatę po dostarczeniu poprawionego

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:27   #2554
scotasia
Wtajemniczenie

A ja to nie wiem, co ze Świetami w w tym roku. W zeszłym roku bylismy u rodzicow jednych i drugich, ale mamy do przejechania jakies 220 km.
Nie wyobrazam sobie pokonania tej odleglosci w tym roku. Strasznie mnie meczy bol plecow w samochodzie

Marta a czy jest mozliwosc kupienia alive 2w1, a nie 3w1?? Bo mi tez sie bardziej alive podoba, i to, ze rama aluminium to duzy plus bo mieszkam na 2 pietrze bez windy. Tylko chcielismy wozek 2 w1 bo fotelik jakos na maxi cosi sie nastawiam. Sporo jezdzimy, wiec musi byc dobry.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-06 o 14:30
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:31   #2555
elllmi
Zakorzenienie

miałam w planach prasowanie dzisiaj, ale przez to kurzenie odpuszczam; w zamian za to robie apteczne zamówienie w doz, to przynajmniej za przesyłkę nie będę płacić
jak sobie pomyślę, że wieczorem ten cały syf będę musiała ogarnąć, to mi słabo

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:36   #2556
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

dziewczyny szukam już drugi dzień poduszki i kołderki dla synka..na nic się nie moge zdecydować...podrzućcie mi jakis pomysł... jeśłi kupowałyście coś na alll i możecie polecić ...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-12-06, 14:36   #2557
pstryczek84
Zakorzenienie

Ja juz masz wszystko poprasowane
tzn została mi jeszcze do uprania cała wyprawka pościelowa ale to juz nie mam takiego nacisku ze musi byc na juz.
najwazniejsze jest

zrobilam te parowki w ciescie. jak je zawijalam to normalnie jak rożek z dzieciątkiem

zjem, odpoczne i sie biore za dalsze pakowanie...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:37   #2558
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
A ja to nie wiem, co ze Świetami w w tym roku. W zeszłym roku bylismy u rodzicow jednych i drugich, ale mamy do przejechania jakies 220 km.
Nie wyobrazam sobie pokonania tej odleglosci w tym roku. Strasznie mnie meczy bol plecow w samochodzie

Marta a czy jest mozliwosc kupienia alive 2w1, a nie 3w1?? Bo mi tez sie bardziej alive podoba, i to, ze rama aluminium to duzy plus bo mieszkam na 2 pietrze bez windy. Tylko chcielismy wozek 2 w1 bo fotelik jakos na maxi cosi sie nastawiam. Sporo jezdzimy, wiec musi byc dobry.
tak jest możliwość kupna 2w1 i 3w1, my wybraliśmy z fotelikiem, ale jak najbardziej wersja 2w1 jest możliwa. Też nam sprzedawca mówił o tym maxi cosi, i że jakbyśmy chcieli maxi cosi kupować to trzeba do tego adapter jeszcze, żeby wstawić fotelik do stelaża wózka. Koszt takiego adaptera w tym sklepie ok. 80zł. Bo jak kupujesz wersje 3w1 to adapter masz w zestawie.

My w tym roku prawdopodobnie na święta zabieramy teścia i szwagra do moich rodziców, Teściowa wyjeżdża do pracy do Niemiec to 2 chłopy sami siedzieć nie będą. Ale nawet jabyśmy mieli jechać do teścia to 10 km, jakoś bym przeżyła jak bym miała do nich jechać. Chociaż nie wiem czy będzie mi się chciało tak kursować

edit: dzwonił Tż, ze już z Zabrza wyjechali, za 4-5 godzin będzie, jupi.. cholera to musze naczynia umyć a takkk mi się nie chce :/

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2012-12-06 o 14:40
Stary 2012-12-06, 14:38   #2559
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
silver...niestety Ty też powinnaś przypilnować czy wszystko się zgadza w ZLA- gdy je odbierałaś....czy wszystko jest... niestety...to tak jak z tym powiedzeniem nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania...ale i pracodawce masz głupiego...za to nie powinien Ci już robić problemów....skoro to już dłuższy czas jesteś na zwolnieniu ciążowym....powinien Ci wypłacić...albo poczekac chwile i puścić od razu całą wypłatę po dostarczeniu poprawionego
No tak....ale skąd ja mam wiedzieć co tam ma być wypisane a co nie? Ona nie wszystkie rubryki wypisuje bo niektórych nie trzeba. Np zawsze wypisywała nr i serie dowodu a ostatnio patrze że nie wypełniła i się pytam a ona mówi że juz tego nie trzeba wypełniać. Raz tez zapomniała mi jednej kratki zaznaczyc że ubezpieczona jestem...I tez odesłali.
No to jak to sie tak zmienia i raz trzeba a raz nie to skąd ja to mam wiedziec. Raczej ona powinna tego pilnować. A teraz ja mam tylko pełno załatwiania i latania znowu!!
Stary 2012-12-06, 14:41   #2560
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zrobilam te parowki w ciescie. jak je zawijalam to normalnie jak rożek z dzieciątkiem
ćwiczysz gdzie się da

Stary 2012-12-06, 14:42   #2561
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
tak jest możliwość kupna 2w1 i 3w1, my wybraliśmy z fotelikiem, ale jak najbardziej wersja 2w1 jest możliwa. Też nam sprzedawca mówił o tym maxi cosi, i że jakbyśmy chcieli maxi cosi kupować to trzeba do tego adapter jeszcze, żeby wstawić fotelik do stelaża wózka. Koszt takiego adaptera w tym sklepie ok. 80zł. Bo jak kupujesz wersje 3w1 to adapter masz w zestawie.
A powiedz mi jeszcze, bo nie załapałam Wy kupujecie ten wozek w sklepie, tak? nie ze strony producenta? A orientujesz sie moze w cenie alive 2w1? Przepraszam, ze tak męczę
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:43   #2562
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No tak....ale skąd ja mam wiedzieć co tam ma być wypisane a co nie? Ona nie wszystkie rubryki wypisuje bo niektórych nie trzeba. Np zawsze wypisywała nr i serie dowodu a ostatnio patrze że nie wypełniła i się pytam a ona mówi że juz tego nie trzeba wypełniać. Raz tez zapomniała mi jednej kratki zaznaczyc że ubezpieczona jestem...I tez odesłali.
No to jak to sie tak zmienia i raz trzeba a raz nie to skąd ja to mam wiedziec. Raczej ona powinna tego pilnować. A teraz ja mam tylko pełno załatwiania i latania znowu!!
3

nie nerwuj sie... w ciąży jesteś... spokojnie..już i tak nic nie zmienisz...

to jak z tą pościelą podpowiecie coś...

Stary 2012-12-06, 14:47   #2563
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
miałam w planach prasowanie dzisiaj, ale przez to kurzenie odpuszczam; w zamian za to robie apteczne zamówienie w doz, to przynajmniej za przesyłkę nie będę płacić
jak sobie pomyślę, że wieczorem ten cały syf będę musiała ogarnąć, to mi słabo
a co to jest to "doz"?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:48   #2564
pstryczek84
Zakorzenienie

Kurczę, różne rzeczy juz słyszałam - kształt brzucha, zachcianki, cera itd, że to niby świadczy o płci.
ale widze ze w niektórych krajach jest jeszcze lepiej

W Wielkiej Brytanii rosną spekulacje, że księżna Kate z powodu wieku (30 lat) i ostrych porannych mdłości może być w ciąży z bliźniakami.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:51   #2565
litllesweetangel
Lurker ;)

Szajka- normalnie jak to czytam to mam ochote przyjechac i mu wpierdolic. Nie cierpie takiego braku szacunku do kobiety. Swojej przede wszystkim. Przeciez krzywdy mu nie robisz. Ja jestem bojowa i jak TZ tylko podniesie na mnie glos to mu mowie, ze sila go nie trzymam skoro zle i rade bez niego sobie dam, mimo ze kocham.

Na obiadek makaron ze szpinakiem Jedyny plus tej cukrzycy, ze zmobilizowala mnie do regularnych, zdrowych obiadow

Co do dretwienia- mam czesto takie uczucie w dloniach

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:55   #2566
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a co to jest to "doz"?
taka sieć aptek; możesz sobie pzrez internet zamówić co tam chcesz, a odbierasz w aptece stacjonarnej; często są rabaty, a jak sobie wyrobisz taką kartę rabatową "dla mamy i maluszka" to chyba 15% zniżki na niektóre rzeczy jest

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
W Wielkiej Brytanii rosną spekulacje, że księżna Kate z powodu wieku (30 lat) i ostrych porannych mdłości może być w ciąży z bliźniakami.
to co się teraz bedzie działo w mediach w związku z tą ciążą, to masakra będzie; już widziałam na onecie jak przypuszczalnie bedzie dziecko wyglądać

Stary 2012-12-06, 14:56   #2567
Debrah
Zakorzenienie

Sweet: a jaki makaron dajesz?
Brązowego nie lubię strasznie.

Pełnoziarnisty (ciemniejszy niż normalny biały on jest) może być? Bo taki sobie kupiłam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:56   #2568
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

chyba żadna mi nic nie napisze o tej pościeli.... ((((

Stary 2012-12-06, 14:58   #2569
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
A powiedz mi jeszcze, bo nie załapałam Wy kupujecie ten wozek w sklepie, tak? nie ze strony producenta? A orientujesz sie moze w cenie alive 2w1? Przepraszam, ze tak męczę
spoko nie męczysz. Kupujemy wózek w sklepie w moim mieście, oni zamawiają u producenta. Cena jest niższa niż na tej stronie co podałaś. Za 2 w1 facet mówił, że cena wynosi 1600zł. Do 200 zł wychodzi fotelik, ale to dopiero jak bedziemy odbierać to dokładnie bedziemy wiedzieć, bo fotelika jeszcze nie zamawiali i nie wiedża ile. Ale wydaje mi się że cena zależy od tego jaką zniżke ma sklep który zamawia. Wiesz co ja bym na twoim miejscu przeszła sie do jakiegoś sklepu z wózkami gdzie można znaleść wózki Tako i zapytać czy by zamówili dla Wasi ile by to kosztowało. Bo naprawdę cena ze strony producenta jest naprawdę wyższa niż w sklepie.
mam nadzieję, ze pomogłam

Cytat:
Kurczę, różne rzeczy juz słyszałam - kształt brzucha, zachcianki, cera itd, że to niby świadczy o płci.
ale widze ze w niektórych krajach jest jeszcze lepiej

hahahaha, dobre

Stary 2012-12-06, 15:00   #2570
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja, mam nadzieję, że Twój się opanuje, masakra, ja bym wywaliła walizy za drzwi po takiej akcji.

Silver, to ja nie wiem co wy macie ze śniegiem, u nas dużooo a 2 dni temu to było tak przepięknie....!!!

Neti - mi mama kołderkę i podusię kupiła w Biedronie, 39,90 bodajże, śliczne

Ja dzisiaj znowu spanie - prawie do 13 koszmar po prostu. Na 17.30 mam ortopedę, boję sięęę ;(((

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:01   #2571
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam pościel 100x135, dzisaj w cicholandzie kupiłam za 5zł, na allegro nie zamawiałam, wiec nie wiem co Ci poradzić
a kołderkę i podusie to kupie już w sklepach stacionarnych i wezme kołdre 100x135

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2012-12-06 o 15:02
Stary 2012-12-06, 15:03   #2572
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam z allegro z MAMOTATO, Karinka ją dostała więc nie wybierałam, teraz ją tylko wyprałam. I kołderka i posusia są cieniutkie i leciutkie ale chyba wszystkie dziecinne są takie.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:03   #2573
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah- jako, ze testuje to co moge, daje zwykly, wedlug listy od poloznej iles tam moge go zjesc. Zobaczymy jak moj organizm zareaguje. Np. ryz zwykly bardzo dobrze przyswajam, mialam dobry cukier po zjedzeniu go z sosem i pulpetami.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:04   #2574
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja ci nie pomogę, bo nie kupuję pościeli, więc nawet się nie rozglądałam

Stary 2012-12-06, 15:04   #2575
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Silver, to ja nie wiem co wy macie ze śniegiem, u nas dużooo a 2 dni temu to było tak przepięknie....!!!
No to dziwne,a tak niedaleko siebie mieszkamy
2 dni temu mocno sypało ale na drugi dzień już nie było śladu po śniegu

Ooooo teraz patrze przez okno i syyypie śnieżek

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-06 o 15:16
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:14   #2576
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Co do dretwienia- mam czesto takie uczucie w dloniach
ja rano jak sie obudze mam zdretwiale dlonie i palce jak paróweczki
Stary 2012-12-06, 15:16   #2577
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomogę, nie kupowałam na all. Dostałam od siostry poszewki z ikea, i tam dokupię kołderkę i podusię. Ale z tym się nie spieszę, najpierw będę używać kocyków i śpiworków tudzież rożka.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:16   #2578
e_vel
Wtajemniczenie

jej... tak mnie bolą nogi w pachwinach, ze chodzę dosłownie jak pingwin... masakra jakaś...

Szukam przepisu na dobrą sałatkę na święta, coś nietypowego, ale prostego i z niewyszukanych składników. Mam imieniny więc troszkę gości będzie. Może jakieś propozycje? tylko błagam nie gyros i nie ze śledziami...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 15:17   #2579
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja rano jak sie obudze mam zdretwiale dlonie i palce jak paróweczki
taaa palce jak paróweczki, a wary spuchnięte jak po nieudanym botoksie całe szczęście ze szybko ta opuchlizna schodzi

Stary 2012-12-06, 15:22   #2580
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
taka sieć aptek; możesz sobie pzrez internet zamówić co tam chcesz, a odbierasz w aptece stacjonarnej; często są rabaty, a jak sobie wyrobisz taką kartę rabatową "dla mamy i maluszka" to chyba 15% zniżki na niektóre rzeczy jest[COLOR="Silver"]
aha, dziekuje za wyjasnienie w mojej okolicy nie ma aptek z tej sieci

jak dalej bede tak żarła to dobije do setki na wadze... wlasnie 4 tosty zrobilam serowo-szyneczkowe i nie wiem, czy na tej ilosci sie skonczy....

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jej... tak mnie bolą nogi w pachwinach, ze chodzę dosłownie jak pingwin... masakra jakaś...

Szukam przepisu na dobrą sałatkę na święta, coś nietypowego, ale prostego i z niewyszukanych składników. Mam imieniny więc troszkę gości będzie. Może jakieś propozycje? tylko błagam nie gyros i nie ze śledziami...
Evel ta jest pyszna:
- ryz
- swieza papryka czerwona i zielona
*- piers z kurczaka obsmazona w przyprawie do kurczaka/gyrosie
- cebula
- ogórki konserwowe
- kukurydza
- musztarda+keczup
ilosci zalezne od liczby gosci

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

i jeszcze taką jadlam u kolezanki kiedys:
- seler konserwowy ze sloiczka
- szynka konserwowa w kostke
-- ser zółtyw kostke
- kukurydza
- ananas z puszki
- jajka
- papryka czerwona
-piperz, majonez
- szczypiorek jak zdobedziesz (w biedrze powinien byc)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości