|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
Bardzo dobry pomysł Na same święta wyjeżdżamy pół u moich rodziców/ pół u męża. To pierwsze takie święta Dobrze że nasi rodzice mieszkają od siebie ok 15km A wiecie co naleśniki się udały aż wysłałam smsa do TŻ i poprosił abym jeden mu zostawiła a tymczasem idę sprzątać i ogarnąć się tzn włosy umyć i takie takie PS. Ale się cieszę, że mam więcej czasu wolnego, w końcu mogę z Wami popisać i podczytywać Was
|
|
#2552 | |||
|
Raczkowanie
|
J ateż mam tej firmy 2 paki,
plus sobie na sztuki kupiłam z teni lady takie wielgachne i w domu znalazłam jakiejś firmy taka wielkość średnia, więc myśle że mi wystraczy. W ogóle nie wiem skąd one się tu w mieszkaniu znalazły mieszkanie ciotki, starej panny bezdzietnej i takie coś![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też właśnie dzisiaj byliśmy na porodówce i najbardziej mnie przeraziła sala operacyjna do cięcia cesarskiego. Położna nam tylko drzwi uchyliła zebyśmy zobaczyły, bo wchodzić nie można wiadomo. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37997735]Zagadka: znajdź plamkę Dla zwycięzcy nagroda! jeszcze nie wiem jaka ja znalazłam a tak na serio, to po części Cię rozumiem. Mój też dla kogoś obcego do rany przyłóż. A mi to nie raz tak coś powie, ze aż w pięty pójdzie, nie raz gorzej słowa bolą niż czyny. ostatnio go nazwałam małym terrorystą psychicznym. Czasem się zastanawiam czy on chory psychicznie nie jest, bo ma takie wahania nastrojów, ze gorzej jak ja w ciąży no ale co kocham go nad życie i co zrobićCytat:
odnośnie wózka, widziałam go na żywo udało mi się w jednym sklepie, Na razie trudno go wychaczyć w sklepie. Wejdź sobie na fb na tako, to moze będzi egdzie go zobaczyć na żywo. wizualnie bardzo ładnie wygląda, ta gondola profilowana dodaje taki fajny efekt. od lareta rózni się tym że stelaż jest z aluminium a nie ze stali tak jak w larecie, co powoduje że jest od lareta lżejszy.Inaczej jest też rama rozwiązana, przez co wydawało mi się, ze lepiej się prowadzi niż laret. Niby też z innego materiału jest zrobiony, ale mi to obojętne w sumie. Inaczej też się składai przez to mniej zajmuje miejsca niż laret Facet który nam go pokazywał, mówił że i laret i alive sa porównywalne, jeżeli chodzi o komfort. Mówi, ze dla niego i ten i ten jest świetny. Tu już chodzi o efekt wizualny co Ci się bardziej podoba, nam się podobał bardziej alive, dlatego wzieliśmy go. jest rochę droższy od lareta, ale własnie przez to że jest z aluminium. Wybór należy do Was. Tylko przypominam czeka się na alive 4 tygodnie, larety gray i black są dostępne od ręki. Na laret multicolor też trzeba czekać 4 tygodnie, bo producent nie ma ich na stanie. No i my zapłaciliśmy 1800 a nie jak na stronie producenta 1950 Ja na obiad dzisiaj mam wczorajszy kapuśniak, Tż nie ma to nie chce mi się drugiego dania robić
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
silver...niestety Ty też powinnaś przypilnować czy wszystko się zgadza w ZLA- gdy je odbierałaś....czy wszystko jest... niestety...to tak jak z tym powiedzeniem nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania...ale i pracodawce masz głupiego...za to nie powinien Ci już robić problemów....skoro to już dłuższy czas jesteś na zwolnieniu ciążowym....powinien Ci wypłacić...albo poczekac chwile i puścić od razu całą wypłatę po dostarczeniu poprawionego
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja to nie wiem, co ze Świetami w w tym roku. W zeszłym roku bylismy u rodzicow jednych i drugich, ale mamy do przejechania jakies 220 km.
Nie wyobrazam sobie pokonania tej odleglosci w tym roku. Strasznie mnie meczy bol plecow w samochodzie ![]() Marta a czy jest mozliwosc kupienia alive 2w1, a nie 3w1?? Bo mi tez sie bardziej alive podoba, i to, ze rama aluminium to duzy plus bo mieszkam na 2 pietrze bez windy. Tylko chcielismy wozek 2 w1 bo fotelik jakos na maxi cosi sie nastawiam. Sporo jezdzimy, wiec musi byc dobry. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-06 o 14:30 |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
miałam w planach prasowanie dzisiaj, ale przez to kurzenie odpuszczam; w zamian za to robie apteczne zamówienie w doz, to przynajmniej za przesyłkę nie będę płacić
jak sobie pomyślę, że wieczorem ten cały syf będę musiała ogarnąć, to mi słabo
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny szukam już drugi dzień poduszki i kołderki dla synka..na nic się nie moge zdecydować...podrzućcie mi jakis pomysł... jeśłi kupowałyście coś na alll i możecie polecić ...
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz masz wszystko poprasowane
![]() tzn została mi jeszcze do uprania cała wyprawka pościelowa ale to juz nie mam takiego nacisku ze musi byc na juz. najwazniejsze jest ![]() zrobilam te parowki w ciescie. jak je zawijalam to normalnie jak rożek z dzieciątkiem zjem, odpoczne i sie biore za dalsze pakowanie... |
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My w tym roku prawdopodobnie na święta zabieramy teścia i szwagra do moich rodziców, Teściowa wyjeżdża do pracy do Niemiec to 2 chłopy sami siedzieć nie będą. Ale nawet jabyśmy mieli jechać do teścia to 10 km, jakoś bym przeżyła jak bym miała do nich jechać. Chociaż nie wiem czy będzie mi się chciało tak kursować ![]() edit: dzwonił Tż, ze już z Zabrza wyjechali, za 4-5 godzin będzie, jupi.. cholera to musze naczynia umyć a takkk mi się nie chce :/
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2012-12-06 o 14:40 |
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak to sie tak zmienia i raz trzeba a raz nie to skąd ja to mam wiedziec. Raczej ona powinna tego pilnować. A teraz ja mam tylko pełno załatwiania i latania znowu!! ![]()
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wy kupujecie ten wozek w sklepie, tak? nie ze strony producenta? A orientujesz sie moze w cenie alive 2w1? Przepraszam, ze tak męczę
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nerwuj sie... w ciąży jesteś... to jak z tą pościelą podpowiecie coś...
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, różne rzeczy juz słyszałam - kształt brzucha, zachcianki, cera itd, że to niby świadczy o płci.
ale widze ze w niektórych krajach jest jeszcze lepiej ![]() W Wielkiej Brytanii rosną spekulacje, że księżna Kate z powodu wieku (30 lat) i ostrych porannych mdłości może być w ciąży z bliźniakami. ![]() |
|
|
|
#2565 |
|
Lurker ;)
|
Szajka- normalnie jak to czytam to mam ochote przyjechac i mu wpier
dolic. Nie cierpie takiego braku szacunku do kobiety. Swojej przede wszystkim. Przeciez krzywdy mu nie robisz. Ja jestem bojowa i jak TZ tylko podniesie na mnie glos to mu mowie, ze sila go nie trzymam skoro zle i rade bez niego sobie dam, mimo ze kocham.Na obiadek makaron ze szpinakiem Co do dretwienia- mam czesto takie uczucie w dloniach
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
taka sieć aptek; możesz sobie pzrez internet zamówić co tam chcesz, a odbierasz w aptece stacjonarnej; często są rabaty, a jak sobie wyrobisz taką kartę rabatową "dla mamy i maluszka" to chyba 15% zniżki na niektóre rzeczy jest
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet: a jaki makaron dajesz?
Brązowego nie lubię strasznie. Pełnoziarnisty (ciemniejszy niż normalny biały on jest) może być? Bo taki sobie kupiłam. |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
chyba żadna mi nic nie napisze o tej pościeli....
((((
|
#2569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze pomogłam Cytat:
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, mam nadzieję, że Twój się opanuje, masakra, ja bym wywaliła walizy za drzwi po takiej akcji.
Silver, to ja nie wiem co wy macie ze śniegiem, u nas dużooo a 2 dni temu to było tak przepięknie....!!!Neti - mi mama kołderkę i podusię kupiła w Biedronie, 39,90 bodajże, śliczne Ja dzisiaj znowu spanie - prawie do 13
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pościel 100x135, dzisaj w cicholandzie kupiłam za 5zł, na allegro nie zamawiałam, wiec nie wiem co Ci poradzić
a kołderkę i podusie to kupie już w sklepach stacionarnych i wezme kołdre 100x135
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2012-12-06 o 15:02 |
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Lurker ;)
|
Debrah- jako, ze testuje to co moge, daje zwykly, wedlug listy od poloznej iles tam moge go zjesc. Zobaczymy jak moj organizm zareaguje. Np. ryz zwykly bardzo dobrze przyswajam, mialam dobry cukier po zjedzeniu go z sosem i pulpetami.
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
ja ci nie pomogę, bo nie kupuję pościeli, więc nawet się nie rozglądałam
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 dni temu mocno sypało ale na drugi dzień już nie było śladu po śniegu Ooooo teraz patrze przez okno i syyypie śnieżek
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-06 o 15:16 |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
jej... tak mnie bolą nogi w pachwinach, ze chodzę dosłownie jak pingwin... masakra jakaś...
Szukam przepisu na dobrą sałatkę na święta, coś nietypowego, ale prostego i z niewyszukanych składników. Mam imieniny więc troszkę gości będzie. Może jakieś propozycje? tylko błagam nie gyros i nie ze śledziami... |
|
|
|
#2579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
całe szczęście ze szybko ta opuchlizna schodzi
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej okolicy nie ma aptek z tej sieci jak dalej bede tak żarła to dobije do setki na wadze... wlasnie 4 tosty zrobilam serowo-szyneczkowe i nie wiem, czy na tej ilosci sie skonczy....---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
- ryz - swieza papryka czerwona i zielona *- piers z kurczaka obsmazona w przyprawie do kurczaka/gyrosie - cebula - ogórki konserwowe - kukurydza - musztarda+keczup ilosci zalezne od liczby gosci ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- i jeszcze taką jadlam u kolezanki kiedys: - seler konserwowy ze sloiczka - szynka konserwowa w kostke -- ser zółtyw kostke - kukurydza - ananas z puszki - jajka - papryka czerwona -piperz, majonez - szczypiorek jak zdobedziesz (w biedrze powinien byc) |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

ja tak zrobiłam w tamtym roku
aż wysłałam smsa do TŻ i poprosił abym jeden mu zostawiła 
mieszkanie ciotki, starej panny bezdzietnej i takie coś

i nie wiem, czy na tej ilosci sie skonczy....