|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
. One są jak podpaski, mają taką powłoczkę na wierzchu, ale są bardzo grube i miękkie, nie mają niestety żadnego kleju.
|
|
|
|
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w ogóle muszę się do tej myśli przyzwyczaić bo od kilku lat używałam tylko tamponów i zapomniałam co to podpaski są a teraz trzeba będzie na trochę do nich wrócić. ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Jeszcze pytanie - dla osób które zamawiały od r_p77 - ile pieluszek flanelowych i tetrowych? One też u różnych sprzedawców mają różne rozmiary i grubości. Jakie brałyście i po ile sztuk? Rozkręcam się
|
||
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Imię pierwszorzędne. A to w ogóle polskie imię, czy zagramaniczne??? Co do podkładów, to też słyszałam że bella takie sobie są. Zastanawiam się nad tymi Hartmana lub Semi (?) Miał ktoś wcześniej te Hartmana? |
||
|
|
|
#2404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pół dnia mnie nie było i tyle nadrabiania
![]() Ja też prasuję z jednej strony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślę nad Hartmanem lub Seni, ale z drugiej strony chciałabym od jednego sprzedawcy wziąć wszystko, a u r_p77 nie widzę ich niestety, tylko te:
http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...829195668.html a tak czy siak w ogóle nie wiem jak to wygląda, niezależnie od firmy i nie mam pojęcia czy tamte serio są lepsze w czymkolwiek.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Chyba wezmę z babyono - mają klej. http://allegro.pl/superchlonne-popor...840533889.html Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-12-06 o 00:21 |
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie umiem spać Ja dopiero będę kupować rzeczy dla mnie do szpitala.Jeszcze nic nie mam...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-06 o 00:41 |
||
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie kupuję, wrzucę tu potem listę co wzięłam...
to są niby drobne kwoty, ale juz widzę ile się uzbiera... Ale z każdym drobiazgiem, czuję większy spokój.. |
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale trudno, jak trzeba to trzeba, bo tamponów po porodzie od razu nie można, dopiero przy pierwszej normalnej miesiączce. W ogóle już nie pamiętam, jak to jest, gdy ma się okres.
|
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie pamiętam
![]() Ale nic, kilka tygodni to ja przeżyję, jak mus to mus. Zakupy duże zrobiłam - jutro rano wrzucę listę co kupiłam w sumie i ile mnie wyszło. Będę się Was też radzić w sprawie pościeli - bo muszę sobie jedną jeszcze kupić (same poszewki). Jak kupię pościel to zostaną mi "tylko" do zakupienia: 1. Wózek (zostawiam na ostatnią chwilę, bo najpewniej dostaniemy za niewielką kwotę od znajomych, a jeśli nie wypali to zamówię tuż przed porodem, Carino jest upatrzony. Nawet jakby przyszedł chwilę po porodzie to nic się przecież nie stanie - bo malutka będzie mogła wychodzić po 2-3 tygodniach dopiero. Fotelik skombinuję na samo wyjście ze szpitala gdyby coś. 2. Ewentualny laktator i podgrzewacz - chyba teraz zupełnie nie ma sensu skoro nawet nie wiem czy mi będzie potrzebny (jakbym np w ogóle nie mogła karmić piersią bo coś tam..) 3. Czapeczka zimowa dla Małej + rękawiczki (jeszcze nie wyhaczyłam) I dla mnie drobiazgi: 1. Płyn do higieny intymnej 2. Szampon 3. Żel pod prysznic 4. Kapcie 5. Figi bawełniane z 5 par. Ale to są już tak nieskomplikowane rzeczy, że kupię tuż przed rozwiązaniem, albo nawet Tż sam by mógł. No i niewielka kwota (poza wózkiem of course). No i jeszcze parę ciuszków na rozmiar 56 za radą Szai - ale tu też się aż tak nie spieszy, będę się czaić na jakieś okazyjne używki z allegro. Aha : nie znalazłam u mojego sprzedawcy tych podkładów na łóżko - to niezbędne jest? Podkłady przeciekają? ?Ale to jest chyba w każdej aptece, w "razie w"? Poza tym..jeśli jutro kupię pościel to będę miała wszystko już....chyba nieźle? Jakoś się uspokoiłam...idę spać. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-12-06 o 02:21 |
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te podkłady na łóżko to chyba zależy od szpitala, nie każdy szpital wymaga ich posiadanie u mnie np mówili żeby czegoś takiego nie brać bo są do dyspozycji. Ale i tak w razie W wzięłam 5 szt. Nie mogę spaaaać |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Wstawac spioszki. Nie spie od 4.30. Moje dziecie postanowilo poszalec.
Wczoraj zrobilam sobie dzien wolny od pisania na forum, ale was podczytywalam. Witam wszystkie nowe mamusie. Fajnie, ze nas tak duzo. Ciesze sie, ze u Ewulki wszystko gra i dzidzius ma sie dobrze. Wczoraj udalo sie wreszcie zwiedzic porodowke. Bardzo przyjemne pomieszczenia. Wyremontowane, czyste, pokoje dla mam z noworodkami urzadzone po domowemu. Jedynie co to przerazilo mnie lozko na sali porodu rodzinnego. Natomiast w sali ogolnych porodow sa 3 super nowoczesne lozka z masazem pleckow jakby ktoras chciala. Znieczulenie niby mozliwe, ale...No wlasnie dlugo by pisac. Z gazu rozweselajacego natomiast mozna korzystac do woli. Jak pisalam wam wczesniej zakuplilismy lozeczko, matracyk i posciel o wymiarach 135x100. Moze ktoras ma namiary na dostawce z fajna posciela. W ogole dziewczyny doradzcie. Pisalam wczesniej, ze mieszkam w domku jednorodzinnym 2 pietrowym. Wiadomo, ze dzidzia na poczatku bedzie spala w lozeczku przy naszym lozku. Jak bede cos robila w salonie, to mam zamiar dzidzie zabierac ze soba i trzymac w kolysce. No i co z posciela??? Mam kupic specjalna do kooyski czy znosic ta z gory, z lozeczka??? marsi jak ty sie czujesz kochana? black moge tez prosic o priv z info o co chodzi z tym klubowym watkiem? Za oknem prawdziwa zima, a w domku tak milo, przyjemnie i cieplutko, ze sie nawet nosa nie chce wychylac. Moze uda mi sie jeszcze zdrzemnac, odezwe sie pozniej.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-12-06 o 07:19 |
|
|
|
#2412 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem mam też takie musowanie w wodach ale to chyba mała bąki wali![]() Cytat:
Nie wiem o co chodzi za bardzo, mam nadzieję, że zamknę się w ok. 17 kg No ale zobaczymy przecież nie będę płakać![]() Cytat:
Mi ginka nie robiła wymazu;/ A coś mi się wydaje, że mogłabym mieć tego paciora bo ja tak jak Deli wszystko łapie jak leci;/Cytat:
Plan Porodu jest b. ważny bo przy jego wypełnianiu możesz sobie w głowie mniej więcej poukładać jak chcesz zeby wyglądał. Nie ma oczywiście cudów ale położna, z którą go wypełniałam zapewniła mnie, że inaczej traktuje się laików porodówkowych a inaczej kobiety, które są na coś zdecydowane i coś egzekwują. http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html Wypełniasz, pokazuje Ci się wersja do druku, drukujesz, podpisujesz i dajesz razem z papierami, które musisz wypełnić w szpitalu. To jest dokument i jeśli rażąco nie będą się trzymać tego co napisałaś (wiadomo, nie można być mądrzejszym od lekarza) to oczywiście na skargę. Ja byłam zawstydzona niektórymi punktami np. Proszę aby światła podczas porodu były przygaszone i panował spokój (dla dziecka, zeby zmniejszyć szok) a położna powiedziała, że takie warunki naprawdę da się osiągnąć i nie jest to widzi mi się. Także przejrzyj bo warto ![]() Cytat:
Ale np. Lion mogłoby być-podoba mi się![]() Cytat:
Ale mam teraz rozkminę nad pościelą do wózka.... Konieczne to? Czy mogą być koce/rożki? O albo rożka odpiąć i ubrać w poszwę? |
||||||
|
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Witam się przy kawce. wczoraj nie do południa nie było wieści od Ewulki to już nie wchodziłam żeby nie schizować. Do tego malutka coś mnie oszczędzała i była bardziej delikatna (czerwona lampka mi się zapaliła, samemu można się nakręcić) nic nie mówiłam mężowi bo chyba by mi zakazał kontaktu z wami, w nocy co chwilę sprawdzałam czy są ruchy, troszkę ją denerwowałam jak spała, trzęsłam delikatnie brzuchem i było ok, jest wszystko dobrze ale jakieś głupoty mi przychodzą do głowy.
Ewulka cieszę się bardzo że jest wszystko dobrze. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Ja lubię prześcieradła z jersey też takie kupię, jest przyjemniejsze od frotki.
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny.
![]() Śniegu u nas napadało, zimaaa. Niedługo jedziemy z TŻem na zakupy, lubię takie rzeczy, można się trochę odstresować. Mi do kupienia dla małej zostały tylko: pieluchy tetrowe, pieluchy jednorazowe, woda morska, niedrapki, i dla mnie klapki do szpitala, maść na sutki i wkładki do stanika. Także chyba nie jest źle.
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja poki co jesten na etapie kupowania prezentow pod choinke ![]() zaraz uciekam do kolezanki dac prezent chrzesnicy na Mikolaja... Cytat:
tez mam 64 kg a zaczynalam z 53 kg a Ty z jaka startowalas ???Najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() O godz. 6 rano na termometrze - 6 stopni śnieg nie pada za to słonko świeci. Nie wychodzę dziś z domu :P tylko wieczorkiem do endokrynologa i jak mi się uda męża namówić to skoczymy po wyniki moczu bo się denerwuje czy się poprawiły czy nie ![]() Cytat:
Co nie zmienia faktu że i tak je mam ![]() Cytat:
A te w majty to ja mam Absorgyn, ale one nie mają kleju i są grube. I wzięłam jedną paczkę tych baby ono co linka wklejałaś, one mają klej i też są duże więc myślę że będą dobre na 1 dobę po porodzie. |
||
|
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dzis o dziwo, tylko raz wstałam na siku i nie miałam żadnych problemów z e spaniem sniadanko szamam- kakałko serek wiejski i kanapaczka z serkiem żółtym ![]() dziewczynki, byłyście grzeczne? bo ja byłam a Mikołaj jeszcze nie dotarł może spotka sie z mężem jak mój bedzie z pracy wracał ![]() tak sobie pomyslałam- może by tak męzowi zafundowac wieczorem mikołajowo lodzika? |
||
|
|
|
#2418 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
ale u nas pieknie co do podkładów wszelakich to ja tych na łózko mam 17 60x60, spokojnie wystarcza a tych sexi w majtochy mam 3 paczki po 10szt, 1 paczka z belli i 2 paczki z BabyOno.Niby sporo ale i tak predzej czy pozniej przeciez wszystko sie wykorzysta a przynajmniej jestem spokojna ![]() Cytat:
Cytat:
co do pieluszek (nie pamietam czy akurat od niego brałam, ale toc to wszedzie jeden ciort ) ja kupiłam 15 białych i 5 kolorowych i 5 kolorowych flanelowych (są sliczne i takie milusie ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() u nas nic o tym nikt nie mowił, w szpitalu zapewne wola takie bez tego planu bo wtedy hulaj dusza... robia z toba co chcą ![]() ja kupiłam taka posciel. to nie jest majatek a bedziesz miala spokoj. to jest jednak zima, temp minusowe i mysle ze taka kołderka raczej powinna być. ja w kazdym razie mam Cytat:
no i wlasnie nie wiem jak ta procedura ma wygladac bo zawsze wszelkie wymazy, posiewy i inne cuda robiłam u ginki a teraz mam isc sama do labo... ![]() w piatek zapytam sie poloznej jak to wyglada od kuchni Cytat:
wie ktoraś? przeciez sama sobie nie pobiore bo nie bede wiedziala czy dobrze to robie, czy nie zagleboko wsadzam itd ![]() wie ktoras jak to wyglada w praktyce - wymaz/posiew w laboratorium? Cytat:
Cytat:
![]() w razie czego mozna je tez chyba potraktowac jako rekawiczki na zimowym spacerze. zawsze to ciut cieplej dla Maluszka |
|||||||
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tż w pracy a ja właśnie śniadanko jem a potem jadę do netto bo dzisiaj ma byc namiot z kulkami dla dzieci w promocji za 49 zl, a tż chciał chrześniakowi kupic na święta. Mam nadzieję że mi nie wykupią. Niestety do netto mam 10-15 min autobusem więc nie tak blisko. Zasnęłam chyba po 1 :/ nie umiałam spać. Po 4 oczywiście siku,aż dziwne że tylko raz bo zawsze tak z 3 razy wstaję w nocy. Miłego dnia
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-06 o 09:46 |
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a później zanosisz do labo.
|
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
KONIEC ŚWIATA NADCHODZI!!! http://www.pudelek.tv/video/Gangnam-...hristmas-1570/ czytam sobie te punkty z planu porodu i to mnie zdziwiło Jeśli będę rodzić w pozycji pionowej, chciałabym mieć możliwość sama przyjąć dziecko. ja sie obawiam ze w trakcie porodu to ja nie bede logicznie myslec a tu taka propozycja?! - samodzielnie przyjąć dziecko ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- O matulu
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tragedia ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ale 100% pewności nie mam. Tak mi się tylko wydaje
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja rano byłam na badaniach, a dziś wieczorem znowu do Krakowa, bo jutro od 8 zajęcia ![]() Ja już w zasadzie mam wszystko oprócz wanienki, której zakup celowo odraczam |
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam w piekny mikolajkowy poranek
ja prezent dostalam wczoraj mianowicie dwa wielkie pomelo siatke mandarynek, czekoladowego mikolaja, 6 paczek zelek i uwaga deske do prasowania z viledy hah to mikolaj zarzucil aluzja..... ale fajnie bo mielismy taka mala dziadowska jak mialam cos pracowac to szlag mnie trafial Teraz posprzatam troche i wybiore sie gdzies na mikolajowe zakupy, mysle co by bylo dobrym prezentem w zamian za deske ;D
|
#2426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mowisz o r_p77? Tam na pewno sa. Cytat:
![]() Mi to brzmi jakos mitologicznie ![]() Cytat:
![]() Lion? Mi sie wylacznie kojarzy z batonem ![]() U mnie w rodzinie jest Leo (czyt. Lijo ).
|
|||
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() pstryczek84 jeśli chodzi o ten wymaz to wydaje mi się, że musisz poszukać takiego punktu pobrań, gdzie mają tzw. wymazy ginekologiczne, wtedy idziesz mówisz co chcesz i one Ci pobierają u siebie, nie musisz mieć ani patyczka ani nic. Samej nie radziłabym pobierać, bo to raczej ciężko zrobić. Szczególnie, że z tego co wiem to pobiera się dwa wymazy: z pochwy i odbytu. |
|
|
|
#2428 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Te polskie z reguły nie mają, ale jak mam używki z next czy mothercare to mają
Cytat:
dlatego nie przeszkadza ani brak kleju, ani jakość - bo zwyczajnie nie ma czasu przemakać Miałam Belli, teraz też je wzięłam. Cytat:
![]() Nie mam, a też cierpię. Cytat:
Cytat:
Stempelki mamy, to dawno, dawno temu kupiłam w biedrze drewniane takie, też lubi Cytat:
Cytat:
to zwyczajnie mogłabyś bez podkładu łóżko i 5 razy dziennie upaprać, a spanie w takiej pościeli... :/ Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już Meduza wyjaśniła Nam w sr położna bardzo polecała. Powiedziała że trzeba powoli zmieniać świadomość położnych i lekarzy. Im wygodnie jak pacjent niczego nie oczekuje. Nic by się nie zmieniło na porodówkach jakby pacjentki nie przynosiły planów porodu. Warto taki mieć, by personel wiedział jakie są oczekiwania kobiety rodzącej.Cytat:
Muszę jeszcze kupić podkłady seni na łóżko ale też w dozie kupię.Cytat:
Ja też mam ich chyba z 10 par od siostry i kuzynki.Cytat:
![]() Nie mogłam zasnąć. Jakaś masakra. Wierciłam się strasznie. I 3 razy do wc wstawałam. Nie wiem co kupić mojemu na mikołaja, jakiś drobiazg chyba, bo nie robimy sobie jakichś prezentów. Może kilka batoników, on bardzo lubi ![]() Ciekawe czy do mnie mikołaj przyjdzie
|
||||
|
|
|
#2430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do okresu, mi się powoli przypomina jak to jest, bo mam codziennie bóle jak na okres.. Cytat:
jak tak mozna sie meżem nie zajmować?! ahhah joke moj jak przyjedzie w piątek to sie nim zajme![]() ale juz tak mi brakuje seksu normalnego...zwariować mozna... chyba dlatego tak wszystko mnie wkurza i ja wkurzam innych ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37995092] Mnie też. I takie uczucie jakby zdrętwienia? ale nie takie typowe mrówki. [/QUOTE] hmmm czy drętwienia? nie wiem nie umiem tego opisać czuje ucisk a za moment mi noga podskakuje, taki trik... tragedia. wlasnie oszamałam pączka, przyjechałam z uczelni bo mam 2h okienko, a skoro mam 7 minut samochodem do szkoly to co ja bede tam siedziec co nie? ale zimno na dworzu, ale slonce jak pieknie swieci
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

. One są jak podpaski, mają taką powłoczkę na wierzchu, ale są bardzo grube i miękkie, nie mają niestety żadnego kleju.

ja zostaje na obserwacji. bo Ania poruszyla się dopiero o 1 w nocy, czyli po 18 h;o ale na ktg i usg wszystko w porzadku. Przeplywy ma dobre w ciele, srduszku, pepowinie i lozysku, a mysleli, ze to tu moze byc problem, teraz juz sie rusza, nie tak intensywnie jak wczesniej ale przynajmniej ja czuje

Nie wiem o co chodzi za bardzo, mam nadzieję, że zamknę się w ok. 17 kg
No ale zobaczymy przecież nie będę płakać
może spotka sie z mężem jak mój bedzie z pracy wracał