|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
a co ty chcesz dokładnie kupic? poszewki czy "wszystko"? |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
i ja po prostu uwielbiam taką, tylko ona jest dosc wyrazista w smaku
- ryz, - jajka - ogórki konserwowe - cebula - czosnek - natka pietruszki i szczypiorek - kwasne jablka - majonez+gesta smietana kwasna+musztarda - cukier, sól, sok z cytryny wszystko drobniutko siekasz, czosnek tez albo mozesz wygniesc kocham tą sałatkę |
|
|
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwietta1988 tą drugą znam, a pierwszą już sobie zanotuję
dzięki |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
litllesweetangel a mogę prosić przepis na ten szpinak do makaronu? Bo ja zwykle robiłam z serkiem topionym i śmietaną/jogurtem ale teraz to nie wiem, czy tak dużo mogę zjeść serka
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko ja poszłam na łatwiznę z wczorajszym i dzisiejszym obiadem. Z tego co piszecie dojadacie z wczoraj jak ja
![]() a wracając do mojego ostatniego pytania..Ponawiam to pytanie odnośnie infekcji grzybicznej, czy przy porodzie dzieciątko może się zarazić??
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pamietam ale wydaje mi się że jeszcze chyba nigdy nie jadłam szpinaku ![]() Neti, zalezy co chcesz kupic i w jakiej cenie. ja , i chyba wiekszosc z nas, brała te "tansze" komplety... ja kupiłam taką http://allegro.pl/show_item.php?item=2823135083 ale tak jak pisalam, zalezy co chcesz kupic. jak wiesz co ci potrzeba to wybierasz tyle i takich elementy ktore beda akurat tobie potrzebne. ja np nie mialam nic wiec wypełnienie musialam kupic, do tego wiadomo - poszewki i ochraniacz. do tego wzielam prześcieradło, rozek, i inne duperele, wszystko w komplecie, pod kolor. kupilam tez na zmiane komplet 3 el, ochraniacz+ poszewki no i jakies przescieradła dodatkowe i komplet do wózka |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciezko powiedziec ale spokojnie, nie ty pierwsza i nie ty ostatnia będziesz szła z jakąś infekcja do porodu. najważniejsze to wiedzieć ze "coś" się "ma" to wtedy lekarze na miejscu odpowiednio zadbają o to żeby dzidzi nic nie zaszkodziło |
|
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
BAsiu, mi też się wydaje, że po to się robi na koniec to badanie na posiew zeby zdążyć wyleczyć. Ale jakby się nie zdąrzyło to chyba dają coś dzieciaczkowi zaraz po porodzie, ale pewna nie jestem, bo przy Karince miałam wszystko ok, a teraz się okaże dopiero.
|
|
|
|
#2591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po wizycie jestem: po 1. załamana, gdyż wyszło magiczne +20 na wadze ;po 2. wkurzona, gdyż pani gin powiedziała, że miałam robione DWA usg i tyle wystarczy. Stwierdziła, że kolejne i tak nic nam już nie powie, bo wiadomo jakie jest położenie, ilość wód, jak łożysko. No dobra, ale jeszcze prawie 2 miesiące zostały, to chyba do tego czasu może się coś zmienić? A poza tym chciałam wiedzieć, ile waży me dziecko, ile mierzy, pooglądać. Niech się kobita wypcha, pójdę prywatnie i może mi naskoczyć.
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak kobieta nie zrobi badan na takie grzybki, albo nie zdąży to co wtedy - nie bedzie czasu na wyleczenie... i wtedy taka kobitka tez bedzie choniona, ona i jej dziecko, tylko jakos tam inaczej. tak mi sie wydaje, taka mam nadzieje
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kłócic sie nie bede ![]() mężowi sie przełużylo w pracy i pewnie sie z mikolajem rozminie, albo go nie zauwazy po ciemku ![]() ale nuuuuuuda, jeju masakrycznie jest, ja chyba tego grudnia nie wytrzymam nerwowo, zeby już był styczen, żeby juz byl styczen |
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 miesiace do porodu, ulozenie dziecka moze sie jeszcze z 13 razy zmienic, w miedzy czasie moze sie okrecic pepowiną, cos nie tak moze byc w wodami albo z lozyskiem, no ludzie kochani!!! ![]() olej babe i idz prywatnie jak cie na to stac (ps. bron boze nie chcialam cie absolutnie straszyc ale lepiej dmuchac na zimne |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak można zakonczyc podgląd na 2 mies przed koncem????? jak tylko masz kase to idz do innego, karte ciązy przeciez masz w domu a przywiązana doniego nie jestes
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj pojechał zatankowac samochod, ciekawe czy tez spotka mikołaja ![]() znajaz zycie to kupi mi jakas słodycz ze ja staram sie unikac słodyczy to wszystko bedzie dla niego. cwaniak
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Ho ho ho
do mnie Mikołaj nie przyszedł - chyba byłam niegrzeczna ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy kojarzycie taki serial "Daleko od szosy", namiętnie go z mężem oglądamy jak tylko leci, dzis kolejny odcinek
|
|
|
|
#2600 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ale, że on nie koniecznie mnie słucha, bo jakoś ciągle do mnie wraca po każdym leczeniu, stąd moje obawy, że nawet po wyleczeniu powróci przed porodem. Ale Pstryczku racja nawet gdyby tak się złożyło, że się nie wyleczy na czas to w szpitalu powinni wiedzieć co robić
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co wylecze to sie dziad przyplata od nowa.... już siły brak, teraz nie czuje zeby cos mi dolegało, ale pewnie na wizycie za tydzien kaze mi zrobic wymaz zeby miec pewnosc, ze jest ok. taka już nasza uroda, przed ciąża dwa razy miałam grzybice ![]() a jak rozmawiałam z kolezanką (lat 27) to ona nigdy w zyciu zadnej infekcji nie miała, w ciązy tez nic... nie zebym zle jej zycZyła, ale gdzie tu sprawiedliowsc???? |
|
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2603 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2604 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomidor, ogórek, kukurydza, ser feta, czosnek i to by było na tyle potrafię zjeść całą michę sama
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Bez żadnego sosu? Tylko mieszasz i już?
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co kupił? - mikołaja w czekoladzie eh, jak ja go dobrze znam ![]() odebral mi przy okazji wyniki moczu i krwi, mocz perfekto a krew znow sie poprawiła hemoglobine mam 11,99 a norma (ta normalna ) to 12jutro wizyta, ciekawe ile moj syncio wazy
|
|
|
|
|
#2608 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojechałam do pracki zawieźć grudniowe l4 i powiedzialy ze ksiegowa brala i miala zaniesc no kur....wa... i dostane znowu za dwa miesiace w styczniu, a taka bylam nastawiona. No ale nie bede narzekać. W pon mi przyjdzie wyrównanie stypendium ![]() Cytat:
Cytat:
chociaz dzisiaj w nocy tak mi spuchly paluchy, ze nie moglam odkręcić butelki...musialam zębami a leciutko zakręcam.Cytat:
*Cytat:
musialam się kimnąć, na oczy nie widziałam, a teraz potrzebuje coca coli bo normalnie ledwo zyje.............
|
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
A więc wczoraj po długich bojach w środku nocy zakupiłam co następuje:
Dla Amelki: 1. Patyczki dla niemowląt – op. 60 sztuk 2. Woreczki na zużyte pieluszki – op. 50 sztuk (jakoś mnie przyćmiło i stwierdziłam, że się przyda:P) 3. Płatki kosmetyczne dla dzieci – 60 sztuk 4. Gaziki nasączone do pępka - op. 100 sztuk (dużo, ale zostaną mi do przemywania swojej rany po CC, a potem do pędzli makijażowych:P, tyle było w paczce) 5, Nose Frida – spray do noska (to takie samo jak woda morska, stwierdziłam, że tego odciągacza kataru nie biorę na razie - nie wiadomo czy w ogóle potrzebne, a chyba nie problem dokupić?) 6. Pieluszki Flanelowe – 6 sztuk ( na razie nie wiem do czego flanelowe są? Do przykrycia buzi itp itd - bo przyjemniejsze od tetrowych?) 7. Proszek do prania Dzidziuś -3kg – kolor 8. Proszek do prania Dzidziuś - 3kg - biały 9. Pieluchy Tetrowe – 20 sztuk (starczy na razie?) 10.Podkłady do przewijania – 10 sztuk ( 60 x60 cm - najwyżej dla siebie wezmę pod zadek?) Dla mnie: 1. Podkłady poporodowe – 3 op. ( z BabyOno , z klejem) 2. Majtki poporodowe rozm M - jednorazowe – 10 sztuk (wystarczy? jak często zmieniam toto? Jak mi podkład przecieknie?) 3. Wkładki laktacyjne - op. 60 sztuk 4. Osłonki na sutki – 2 sztuki (ale jakieś drogie to, chyba przepłaciłam) 5. Ziaja Lano - ta maść na sutki co ponąć ciężko dostać - 1 op. (ma któraś? myślałam, żeby zamiast bepanthenu?) + u innego użytkownika: 6. Koszula nocna do karmienia - 3 sztuki ----------------------------------------------------------------- Dla mnie zostało: 1. Kapcie 2. Kosmetyki do szpitala 3. Biustonosze do karmienia, ze dwa 4. Figi bawełniane - z 5 sztuk? 5. I te brakujące podkłady na łóżko Dla Małej jeszcze muszę: 1. Czapeczka zimowa 2. Parę ubranek na rozm. 56 3. Wózek ( będzie używka od znajomych lub po porodzie zaraz kupię) 4. Ewentualnie laktator ( nie wiem czy pokarm będzie w ogóle więc teraz chyba nie ma sensu?) 5. Dodatkowa pościel - poszewki - coś muszę wybrać z Baby - Raj, ale gubię się jakoś w wymiarach.. I to by było na tyle... Sory za taką prywatę, podsumowałam sobie wszystko, żeby poukładać w głowie. Będę wdzięczna za odpowiedzi na pytania w nawiasach i wszelkie sugestie. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-12-06 o 16:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

((((
dzięki 

to wtedy lekarze na miejscu odpowiednio zadbają o to żeby dzidzi nic nie zaszkodziło
;

*