|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
I tak jak do tej pory czułam, że będzie synek, to teraz mi się chyba odwidziało. Nawet Mężu wczoraj powiedział, że w sumie to nawet fajnie byłoby żeby to była dziewczynka (o ile oczywiście będzie też później chłopczyk) ![]() Cytat:
Super, że z maluchem ok A ja obstawiam, że proszek był przeterminowany, albo jakiś inny produkt, albo w ogóle piekarnik masz popsuty (tak jak i ja) ![]() Cytat:
![]() Teraz też właśnie wstałam z krótkiej, bo 2 godzinnej drzemki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A powiedz mi, mówił Ci coś o tym łożysku przodującym? Jakieś zalecenia itp?!? Bo mi to "grozi" jak trofoblast się nie przesunie i gin mówił, że wtedy czeka mnie leżakowanie i cc... No i że mogą się zdarzać krwawienia, nawet bardzo obfite i generalnie dlatego też zwiększył mi dawkę Duphastonu... Cytat:
|
|
#452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() Nie przysługują Wam żadne zasiłki jak jesteście legalnie? Cytat:
Ale serio tylko na 3 tyg? Cytat:
Taki plus I dziś z okazji Mikołajek pokazał dupę
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Szprotka
![]() Nie no ciasto nówka ![]() ![]() Po prostu uznałam, że kubek ma 50 ml, a że do przepisu trzeba było 75 ml to wlałam półtora kubka, tylko jak już rozrobiłam to stwierdziłam, że kubek ma 125 ml ![]() Zaćmienie...
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze im sie w mikolajki nie chce pracowac? |
|
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za poczucie humoru, Twoje i męża
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli a ordynatorem w którym szpitalu? Możesz podać nazwisko podpytam koleżankę.
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesiej jak bedzie siusiak! hehe.wyczytalam w necie, ze lozysku umieszczone na przedniej scianie to nie to samo co przodujace. i ze jak najbardziej moje jest ok. |
|
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
W sumie to nie,weszlam na jego profil na fb i zauwazylam nowa kolezanke w znajomych,i chcialam wiedziec czy to ta sama ktora 2 lata temu zniszczyla mi Swieta Bozego Narodzenia i o maly wlos nie doprowadzila do naszego rozstania...Oczywiscie odpowiedzi na pytanie nie dostalam,uslyszalam tylko kilka przykrych slow,i mimo ze kilka razy pytalam czy to ona to odpowiedzi nie uzyskalam,i pewnie nie uzyskam dlatego tez domyslam sie ze to ona,a Tz ma calkowity zakaz kontaktowania sie z nia !!!
Oczywiscie znow boli mnie brzuch,znow sie martwie Oszaleje ktoregos dnia
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
do tej pory mialam L4 wlasnie tak na 21 dni max. chodzilam co 3 tygodnie, co miesiac na wizyte i wszystko nam sie ladnie pokrywalo. nie wiem czy moze wystawic na dluzej.
|
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie.. nie miałam USG, ale posłuchałam jak serduszko bije dziecku
chciałam koniecznie przed Wigilią a nie po , wtedy już będzie USG i najprawdopodobniej dowiemy się jaka płeć, o ile dziecinka nie odwróci się od swoich rodzicieli dupką oby nie, bo inwestuje w 3d za 200zł
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój to w ogóle ma 250 ml ![]() Diabli- zainspirowana Twoją dzisiejszą mikołajkową twórczością kombinuję, kombinuję i ni groma nie ułożę żadnego rymu do czerwca! Może ty masz jakiś pomysł?!? Eliza- miło, że nas odwiedziłaś. Wiele już przeszłaś, jeszcze więcej przed Tobą. Nie napiszę nic więcej, bo nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić co czujesz- w zasadzie, przepraszam za to ale dla mnie to tak niewyobrażalna strata, że nawet nie chcę wiedzieć. Obyś za jakiś czas odnalazła spokój wewnętrzny. Trzymam kciuki za Ciebie
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale teraz po obiadku znów właśnie czuje jakieś poruszenie w brzuszku, więc myślę, że jest ok. Cytat:
ale w ogóle to byłam pewna że połówkowe badania to trwają z godzinę, że wszystko dokładnie oglądają, a tu co 15 min zapisują ja wiem, że na nfz, że darmowe, no ale szkoda .... ale jak dopłacimy 30 zł dostaniemy płytkę z nagraniem ![]() pawie oczko - najważniejsze, że serduszko bije ![]() oglądam właśnie dokładnie wypis ze szpitala. CRP 25, czyli nadal 5 razy za dużo. ale nie wzrasta chociaż. białych krwinek mam troszku za mało we krwi, a mocz ma odrobinę za niski ciężar właściwy, ale to pewnie przez zapalenie. reszta chyba ok. tylko jest taka adnotacja: "wirus zapalenia wątroby typu C: przeciwciała anty HCV kontrola." ---> zastanawiam się nad tym, jakby było wszystko ok, to by chyba napisali? a tak może jest źle? ale wtedy by mnie ze szpitala nie wypisali, prawda? jutro się dowiem, tak sobie tylko z nudów teraz sprawdzałam. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-06 o 17:24 |
||
|
|
|
#469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale grunt,że jest dobrze i odpoczywaj, a najlepiej leż plackiem bo inaczej baty noo!!!![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dla Ciebie za udaną wizytę!
|
|
|
#470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do ogólnego pójdę co najwyżej po L4, bo jak kiedyś mówiłam o wątrobie, to powiedziała, żeby mi babcia zrobila prawdziwy tłusty rosół, a jak zjem i będzie bolało to wrócić to mi da leki bo młoda jestem i zdrowo wyglądam.Więc leków nie mam, a jak mi mi wątroba bardziej dolegała to tata mi jakieś ziółka podesłał. Diabli pisałaś mi może PW? Bo dziwna sprawa, wydawało mi się, że tak, ale kliknęłam nie tytuł tylko nika i mnie przekierowało nie tam gdzie trzeba, a w skrzynce odbiorczej nic nie mam
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
|
#474 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może jak zostaną jakieś nadprogramowe pieniążki (chociaż wątpię) to zainwestuję w Czesława ![]() A co do tego łożyska, to super! To w takim razie chyba nie musisz się martwić, tak jak ja się zamartwiam... Cytat:
![]() Bo faceci mają małe mózgi! Mój też piszę z jakąś pipą. Bo kiedyś tam grali razem w CS itp. (nie znają się osobiście na szczęście) Jakiś czas temu była ostra akcja, bo strasznie mnie zaniedbywał, nie miał dla mnie czasu, zero rozmów, zero sexu itp. Ja przychodziłam z pracy, zajmowałam się sobą, a On przed kompem. Później wyszło, że napier.dala po klawiaturze z tą piz.dą. Zrobiłam dziką awanturę itp, zabroniłam kontaktu, kazałam ją usunąć ze znajomych na fb, ale jaką ja mam kontrolę jak nie znam Jego hasła. Niby uspokoił, niby ok. Zaczął trochę więcej czasu mi poświęcać, w tygodniu, ale np w soboty jak szłam wcześniej spać, bo rano miałam zajęcia, to On siedział do późna i coś robił przy kompie. Kiedyś się nie wylogował i poczytałam. I myślałam, że mnie trafi kur.wica. Pisanie o pierdołach, ale miedzy tym sformułowanie "dziecinko". No żesz kutfa, myślałam, że chatę rozniosę, a komputer roztrzaskam na drobny mak (z tym, że to mój panieński dobytek więc się pohamowałam). Znowu awantura, znowu fochy, że to tylko ZIOMEK Z CS'a itp. a ja się głupia czepiam. Znowu zabroniłam kontaktu itp, ale i tak wiem, że z nią pisze. Z tym, że teraz trochę odpuściłam, bo stwierdziłam, że głupią wirtualną piz.dą przejmować się nie będę. Pogonię najwyżej do niej, gdziekolwiek mieszka, niech szuka tam szczęścia. I się wygadałam. Amen Faceci są dziwni, nie wiedzą, że mogą nas czymś takim zranić! Cytat:
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-12-06 o 17:23 |
|||
|
|
|
#475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Raaaaany jaka jestem wsciekla na Tz-ta....normalnie spakowalabym mu dzis walizki,zachowuje sie jak 15 latek Zawalu ktoregos dnia dostane i mnie wywioza
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
ale poszalałyście
byłam na krótkiej wycieczce w Gliwicach, i dopiero wróciłam do domu. mąż pichci obiad a ja zabieram się za nadrabianie
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drogi Mikolaju, nie chce kupy szmalu. Daj mi w czerwcu prezent ten najlepszy w swiecie chce zobaczyc wreszcie moje male dziecie. ale to takie jakies kiepskie mi sie wydaje. pomysle jeszcze
|
|
|
|
|
#478 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ciągle gada o Justynie. Justyna gra z nim w jednej drużynie w piłkarzyki (w przerwach w pracy) i nawet wygrywają, bo wymiata bo ma 3 braci i piłkarzyki w domu. Justyna jeździ do pracy na 2 kółkach czyli na motorze, a temu aż się oczka świecą ... ale wiem, że nie mam o co być zazdrosna
![]() Kiedyś się umówiłam z kolegą z byłej pracy (męża aktualnej, ale inny oddział) na kawę i mówię, że idę z Pawłem na kawę, to zapytał dlaczego się tłumacze. Powiedziałam, że nie chcę jakiś tajemnic bo to kolega, a znam go dłużej niż męża Powiedział "idź". Też zazdrosny nie był, czasami Paweł na wycieczkach firmowych każe mnie pozdrowić, to grzecznie przekazuje.Kiedyś, na samym początku związku powiedział mi jedno zdanie "Do miłości i wierności nie da się zmusić" i coś w tym jest. Ja mu ufam, on mi chyba też, chociaż jak chciałam iść do kina z kolegą z aktualnej pracy, bo on nie miał czasu a kolegi żona nie chciała iść na ten film to mnie ochrzanił, że do kina się z kolegą nie chadza. No i znalazł czas na kino
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- poszlo jeszcze raz. ja chyba cos namieszalam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

Chodziło mi o to,że 3 syn...
Co ja ostatnio mam z tym spaniem ? 

cieszę się, że się odezwałaś. zastanawiałam się, co u Ciebie. dobrze, że udało się Wam wszystko zorganizować.