Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 16:59   #451
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Szprotka określenie podobno funkcjonuje, sam tak siebie nazwał.
Niby dorosły chłop, starszy ode mnie, a wyciągnęłam go kiedyś w sobotę po chleb do piekarni i później jeszcze inne zakupy
Rozmowa w piekarni:
Ja - to kupujemy 2 grahamy
K- i połowę babki
Ja - po co Ci babka?
K - bo słodkie i dobre, jak się Krzysia bierze na zakupy to się Krzysiowi coś słodkiego kupuje

I spróbuj tu takiego przegadać. Oczywiście kupiłam tą połowę babki.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja chce Zosie albo Misie, choc jesli bylby synek to jednak Czesio...i badz tu czlowieku madry
Ja się nie mogłam zdecydować. Wszystkie misie fajne, ale Misia najbardziej wpadła mi w oko
I tak jak do tej pory czułam, że będzie synek, to teraz mi się chyba odwidziało. Nawet Mężu wczoraj powiedział, że w sumie to nawet fajnie byłoby żeby to była dziewczynka (o ile oczywiście będzie też później chłopczyk)

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie wróciłam

Zacznę od tego,że trafiłam na dość nie miłego lekarza:/
Bez zbadania mnie,bez sprawdzenia już chciał zostawiać w szpitalu.
Ja mówię do niego,żeby chociaż sprawdził czy jest potrzeba. A on do mnie,że jak boli brzuch to jest potrzeba..Ja do niego ,że rozumiem owszem,ale nie każdy ból brzucha jest powodem do hospitalizacji:/
DObra z łaską mnie przebadał, zrobił usg i na samolocie..
Powiedział,że z tego co widzi to nie ma przyczyny tych bóli,szyjka ok,macica ok,plamień nie ma, w środku na usg też ok,nie widać krwawień w środku ani nic... Tym razem dzidziuś mniejszy o 4 dni niż z OM wynika,ale wszystko ok. Serce bije,rusza się i nic się niedzieje..
Mimo wszystko chciał mnie zostawić tak o w szpitalu, ale stwierdziłam,że skoro nic się nie dzieje to chcę wracać do domu.

Ale najlepsze.. robi mi to USG i pyta:

On- chłopczyk czy dziewczynka?Wie Pani?
Ja- no nie wiem
On- To ja Pani nie powiem
Ja-
Ja- mam 2 synów i tak czuję,że będzie 3 siusiak
On bada,bada i po chwili: Rozumiem,że męża Pani nie ma???
Ja- ???? Jak nie mam jak mam
On- No to albo Pani męża nie ma,albo mąż nie ma siusiaka skoro mówi Pani,że będzie 3 siusiak
Ja- Chodziło mi o to,że 3 syn...
Ja- No ale widział Pan tam coś czy nie?
On- Nie widziałem..
Ja-
On- ale wszystko jest pokazane na zdjęciach

Oczywiście zdjęć mi nie pokazał, nie dał i powiedział,żebym nie liczyła,że te wizyte mi wpisze w karcie ciąży

Ehhh ale z jego głupiej gadki wywnioskowałam,że będzie jednak ten chłopczyk...

No męża nie było przez tydzień, a w piecu palić trzeba było
Ja jak wylądowałam w szpitalu, to też nie chciałam tam zostać, ale ginekolożka kazała mi przestać marudzić i powiedziała, że dla nich każda 'ciążowa awaria' jest ważna i muszą to sprawdzić i obserwować.
Super, że z maluchem ok

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Ciasto z proszku mi nie wyszło jestem kulinarnym geniuszem
A ja obstawiam, że proszek był przeterminowany, albo jakiś inny produkt, albo w ogóle piekarnik masz popsuty (tak jak i ja)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Chciałam chwilę odpocząć, położyłam się koło męża i zaś przespałam jakieś 2.5h Co ja ostatnio mam z tym spaniem ?
Ja wczoraj pospałam z godzinkę w dzień, później tak od 20 do 22, bo Mężu akurat film oglądał, a później wstałam, wymyłam się i poszłam spać dalej...
Teraz też właśnie wstałam z krótkiej, bo 2 godzinnej drzemki

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy... badań nam nie zrobili, bo "za wcześnie" i połowy rzeczy nie byłoby możliwości sprawdzić. wyznaczyli nam termin na 19stego. zła trochę jestem, bo przy rejestracji kobieta pytała o termin itp i myślałam, że tak wyznacza, żeby było ok ....
ale to najmniejszy problem. wracając zrobiliśmy malutkie zakupy, a mnie po kilku min zaczął boleć ten brzuch .... jak wysiedliśmy pod domem, to nie byłam w stanie wejść po schodach. zadzwoniłam przerażona do mojej gin, najpierw kazała jechać od razu do szpitala, ale powiedziałam jej, że jak leżę to przestaje, to kazała leżeć i nie wstawać i spróbować dojechać do niej jutro ... a jakby bolało przy leżeniu też, to do szpitala.
masakra ... nie wiem, czy aż tak można sobie coś ponaciągać, czy to coś złego ...
Biedna Ty! Oby z maluszkiem wszystko było ok

Cytat:
i po wizycie. szybko i jakos tak nijak. niby fajnie, ze wszystko ok, a z drugiej strony nic nowego nie wiem...ehh. weszlam do gabinetu, cisnienie, waga, jak sie pani czuje, prosze sie polozyc i odslonic brzuszek. to po co ja nogi golilam...hehehe. w ogole mnie nie bada na fotelu, a jak jakis stan zapalny albo cos? usg: mierzyl, milczal, w sumie to nawet mi nie pokazal. wszystko w porzadku, dzidzius rosnie, to jakis 15 tydzien wedlug usg. dostalam jakis smieszny wydruk, ale zamiast dziecka tabelka z roznymi pomiarami, z ktorych nic nie da sie wywnioskowac jedyne co wyczytalam to lozysko na scianie przedniej. pytalam o plec, ale nie chcial nic powiedziec, stwierdzil, ze za wczesnie, ze moze kolo 20 tygodnia cos bedzie widac. na nastepnej wizycie zleci mi kolejne badania, bo do tej pory tylko raz je robilam. wizyta ekspresowa 100zl w dupie :P L4 nie mogl wypisac, bo mam do 12go (przesuneli wizyte), wiec kolejna wizyta 17go i wtedy dostane zwolnienie od 12go...ciekawe czy znow bede musiala placic. kurcze chodze do niego co 2 tyg. i zupelnie nie widze w tym sensu jakos mi teraz nijak. moj tz sie smieje, ze sie smuce, a moglam go o wszystko pytac, (placisz, wiec pytaj!) tylko jak tam wchodze to o wszystkm zapominam, a jak juz pytam to i tak mi nic sie nie dowiaduje, bo na wszystko jeszcze czas.
na koniec fajna pani z recepcji zapytala czy to brzuszek ciazowy (czyli widac!!!) i dostalam 5 torebek od pampersa - wewnatrz broszkurka, plyta cd i pieluszka. stwierdzila, ze mam sobie pieluszki odlozyc no i tyle...znow wiem, ze nic nie wiem
ale najwazniejsze, ze wszystko ok
Grunt, że z maluchem ok
A powiedz mi, mówił Ci coś o tym łożysku przodującym? Jakieś zalecenia itp?!?
Bo mi to "grozi" jak trofoblast się nie przesunie i gin mówił, że wtedy czeka mnie leżakowanie i cc... No i że mogą się zdarzać krwawienia, nawet bardzo obfite i generalnie dlatego też zwiększył mi dawkę Duphastonu...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
później Was nadrobię chcę tylko napisać, że na wizycie wszytsko super

maluszek zdrowy, tp na 16.06, płci nie zgadywał
Super!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 16:59   #452
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Bo jest nerwowy,bo ma duzo stresow bo nie ma kasy na jedzenie i na zmiane mieszkania,a dzieciaczek w drodze...ale mnie tez to stresuje,tez sie martwie,a On mi jeszcze doklada tymi swoimi klutniami,a pozniej boli mnie brzuch i sie zamartwiam i znow dodatkowy stres
Biedna Nasza Ty
Nie przysługują Wam żadne zasiłki jak jesteście legalnie?
Cytat:
zdjecie dostaje za kazdym razem, teraz dostalam wydruk z tabelka (dziecko jest pod nia :P) wydaje mi sie, ze wybralam najlepszego lekarza w moim miescie, ordynator itd. szanowany od lat...moze juz mu pacjentki bokiem wychodza? pewnie gdyby bylo cos nie tak, to mowilby, a tak to w kolko powtarza, ze wszystko ok i moze chce zebym sie tego trzymala? bo ja panikara jestem...wiec moze to jego sposob na to, zebym wyluzowala i w koncu mu zaufala?

czesto, bo ja od poczatku na L4 i musza mi sie te daty pokrywac itd. zasilek wyplaca zus, wiec wystarczy jeden dzien przerwy i zostaje do porodu bez niczego. lekarz chyba wystawia zwolnienia na max 3 tygodnie, a ze teraz wyskoczyly mu jakies urlopy i mi sie wizyty pokrzyzowaly, to nic sie nie pokrywa i musze podejsc czesciej, zeby to jakos naprostowac. ale mam plan, wejsc odebrac zwolnienie i nie placic juz kiedys mi mowil, ze tylko przyjde po druk. po co tak czesto usg, jak i tak nic nowego nie uslysze hehe.
Jest opcja. Mój z tych, którzy nie upominają się o kasę, więc jak się nie ma to można nie zapłacić.
Ale serio tylko na 3 tyg?

Cytat:
Eliza cieszę się, że się odezwałaś. zastanawiałam się, co u Ciebie. dobrze, że udało się Wam wszystko zorganizować.

no tak by wychodziło ... ale okazuje się, że na badania połówkowe za wcześnie nawet płci nie znam wrrr

na to wygląda ... chyba że rzeczywiście sobie coś naciągnęłam i dlatego tak potwornie boli przy chodzeniu i wstawaniu. bo dziwne, że jak leżę to nie. ciekawe, jak ja jutro dojadę autobusami do lekarza ... mąż w pracy w Gliwicach, wizyta rano ... w najgorszym wypadku taksówka :/

weszłam, położyli mnie, nasmarowali żelem do usg, lekarz zaczął wpisywać dane, włączył usg, powiedział że maluszek odwrócony tyłem i ciężko będzie zbadać, popróbował go odwrócić, i po chwili stwierdził że za wcześnie i tak, żeby za dwa tyg przyjechać, a że jest odwrócone to nawet nam płci nie powie .... bez sensu. ale dziś po tych bólach mam taki nastój depresyjny, że wsio mi jedno, mogę jechać za dwa tygodnie ...

Diabli i Mysia ---> super, że wszystko w porządku
Ale chociaż widziałaś smyka Taki plus I dziś z okazji Mikołajek pokazał dupę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:00   #453
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
witam zaras was troszke podczytam bo długo mnie nie było mam jednak do was pytanko czy mialyście taki ból brzucha wysoko prawie pod zebrami ? jak by jakas kolka trzymała bo mnie tak boli od dluższego czasu lekarz powiedizął ze to zoładek przeszłam na diete biore leki a tu boli caly czas juz nie wiem co to moze byc ?
Ja tak mam i mi powiedziała, że tam gdzie pokazuję to może być wątroba. Ale u mnie to takie czasami skurcze a nie ciągłe. czasami pomaga ponaciągnie się na boki, juz nie pamiętam czy lepiej zgiąć się w prawo czy w lewo, ale coś pomagało.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:01   #454
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Szprotka Nie no ciasto nówka
Po prostu uznałam, że kubek ma 50 ml, a że do przepisu trzeba było 75 ml to wlałam półtora kubka, tylko jak już rozrobiłam to stwierdziłam, że kubek ma 125 ml
Zaćmienie...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-06, 17:02   #455
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
weszłam, położyli mnie, nasmarowali żelem do usg, lekarz zaczął wpisywać dane, włączył usg, powiedział że maluszek odwrócony tyłem i ciężko będzie zbadać, popróbował go odwrócić, i po chwili stwierdził że za wcześnie i tak, żeby za dwa tyg przyjechać, a że jest odwrócone to nawet nam płci nie powie .... bez sensu. ale dziś po tych bólach mam taki nastój depresyjny, że wsio mi jedno, mogę jechać za dwa tygodnie ...

Diabli i Mysia ---> super, że wszystko w porządku
vil84 to widze, ze Ty tak samo nic nie wiesz jak ja po wizycie moze im sie w mikolajki nie chce pracowac?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:04   #456
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
O i przypomniało mi się co się wczoraj działo.

Zrobiłam sobie poduszkę-rogala z kołdry. Zwinęłam w rulon i złapałam 3 paskami. Położyłam ją na nasze sypialniane łóżko.

Wieczorem TZ wchodzi do sypialni, żeby się położyć spać i stanął jak wryty. Woła mnie do pokoju i pyta - co to ? Twój kochanek? Ale kamuflaż..
A ja - Pan Rogal

Potem poszłam się kąpać, wracam a tu nie ma Pana Rogala. Pytam się gdzie Pan Rogal?? A TZ, że on trójkątów nie toleruje i że nie będzie z nim spać. Rogal odstawiony w kąt pokoju. Ale w końcu zabrałam Rogala do lóżka i mi się z nim bardzo dobrze spało.

Także jak chcecie zaoszczędzic to możecie sobie rogala z kołdry zrobić. Tylko chyba dobrze kupić szeroką gumkę pociąć i pozszywać i użyć zamiast pasków. Ja tak zrobię jak już będę mogła wychodzic z domu.

za poczucie humoru, Twoje i męża
Stary 2012-12-06, 17:05   #457
xal
Zakorzenienie

Diabli a ordynatorem w którym szpitalu? Możesz podać nazwisko podpytam koleżankę.

Stary 2012-12-06, 17:05   #458
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Ja się nie mogłam zdecydować. Wszystkie misie fajne, ale Misia najbardziej wpadła mi w oko
I tak jak do tej pory czułam, że będzie synek, to teraz mi się chyba odwidziało. Nawet Mężu wczoraj powiedział, że w sumie to nawet fajnie byłoby żeby to była dziewczynka (o ile oczywiście będzie też później chłopczyk)

Grunt, że z maluchem ok
A powiedz mi, mówił Ci coś o tym łożysku przodującym? Jakieś zalecenia itp?!?
Bo mi to "grozi" jak trofoblast się nie przesunie i gin mówił, że wtedy czeka mnie leżakowanie i cc... No i że mogą się zdarzać krwawienia, nawet bardzo obfite i generalnie dlatego też zwiększył mi dawkę Duphastonu...

Super!
ja chyba zdecyduje sie na Zosie, chociaz ta Misia ma takie fajne skrzydelka Czesiej jak bedzie siusiak! hehe.

wyczytalam w necie, ze lozysku umieszczone na przedniej scianie to nie to samo co przodujace. i ze jak najbardziej moje jest ok.
Stary 2012-12-06, 17:06   #459
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
o coś konkretnego poszło??
przytulam mocno!
W sumie to nie,weszlam na jego profil na fb i zauwazylam nowa kolezanke w znajomych,i chcialam wiedziec czy to ta sama ktora 2 lata temu zniszczyla mi Swieta Bozego Narodzenia i o maly wlos nie doprowadzila do naszego rozstania...Oczywiscie odpowiedzi na pytanie nie dostalam,uslyszalam tylko kilka przykrych slow,i mimo ze kilka razy pytalam czy to ona to odpowiedzi nie uzyskalam,i pewnie nie uzyskam dlatego tez domyslam sie ze to ona,a Tz ma calkowity zakaz kontaktowania sie z nia !!!

Oczywiscie znow boli mnie brzuch,znow sie martwie
Oszaleje ktoregos dnia
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:06   #460
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu uznałam, że kubek ma 50 ml, a że do przepisu trzeba było 75 ml to wlałam półtora kubka, tylko jak już rozrobiłam to stwierdziłam, że kubek ma 125 ml
Zaćmienie...
Ja kiedyś tak popierniczyłam przy cieście na pierogi, wyszło twarde, grube i beznadziejne i później wyszło, że zamiast 500g mąki dodałam 750

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:07   #461
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Czasami Was podczytuje i czuje ze musze sie wypowiedziec jezeli chodzi o wczorajsza dyskusje nt poronien..
Jezeli ktos mowi ze poronienie to naturalna selekcja, to pewnie ma racje. I oczywiscie nie mowie, ze to nieprawda.
Ale wkurza mnie wyglaszanie takich opinii przez osobe, ktora nie ma o tym pojecia.
Niewazne, czy stracilo sie dziecko w I trymestrze, II czy III, czy nawet w dniu porodu. ZAWSZE BOLI TAK SAMO..
I uwazam ze nt poronienia nie powinny sie wypowiadac osoby, ktore nie maja pojecia jak sie czuje matka, ktora stracila dziecko.
Niby jest wolnosc slowa, ale po co takie glupie gadanie o selekcji naturalnej ? Chyba tylko po to zeby urazic Aniołkowe Mamy.
Nie dość ze ginekolodzy wygaduja takie rzeczy, to co niektore "mother to be" równiez wyglaszaja te slogany.
Po co pytam? Po co.. Czasami warto sie zastanowic 3 razy zanim sie cos palnie

Pogrzeb mojego synka jest jutro (tak, zrobilam badania genetyczne i ustalilam płec). Urna kupiona, kwiaty zamowione. Akt z USC tez mam. I nie jest to akt zgonu. Inaczej sie nazywa. Nie jest mi latwo, chociaz moj synek umarl w 8tc. Przeryczałam caly miesiac. Dzis bylabym w II trymestrze.I nie liczy sie dla mnie ze to byl początek ciąży. Dziecku bilo serce, a ja go kochalam od pierwszego dnia. ...
Leżąc w szpitalu nasluchalam sie takich historii o poronieniach i utratach ciąż, nawet w przededniu porodu, ze włos sie jezy. Ale nie bede ich tu opowiadac, bo i po co.. Mam w sobie reszte taktu..

Zycze Wam wszystkim, abyscie dostapily tego szczescia, kiedy wezmiecie dziecko w ramiona.
Naprawde .
EOT

tak bardzo mi przykro ze trudno to wyrazić słowami...obys znalazla w sobie siłę na ten jutrzejszy ciezki dla was dzień
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:07   #462
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
czesto, bo ja od poczatku na L4 i musza mi sie te daty pokrywac itd. zasilek wyplaca zus, wiec wystarczy jeden dzien przerwy i zostaje do porodu bez niczego. lekarz chyba wystawia zwolnienia na max 3 tygodnie, a ze teraz wyskoczyly mu jakies urlopy i mi sie wizyty pokrzyzowaly, to nic sie nie pokrywa i musze podejsc czesciej, zeby to jakos naprostowac. ale mam plan, wejsc odebrac zwolnienie i nie placic juz kiedys mi mowil, ze tylko przyjde po druk. po co tak czesto usg, jak i tak nic nowego nie uslysze hehe.
mi ginka dała teraz zwolnienie na 30 dni
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:07   #463
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Jest opcja. Mój z tych, którzy nie upominają się o kasę, więc jak się nie ma to można nie zapłacić.
Ale serio tylko na 3 tyg?
do tej pory mialam L4 wlasnie tak na 21 dni max. chodzilam co 3 tygodnie, co miesiac na wizyte i wszystko nam sie ladnie pokrywalo. nie wiem czy moze wystawic na dluzej.
Stary 2012-12-06, 17:08   #464
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie.. nie miałam USG, ale posłuchałam jak serduszko bije dziecku Poza tym przebadał mnie na samolocie, wszystko Ok, macica dobrze uformowana.Umówiliśmy się za 2 tyg. na połówkowe czyli na 20 grudnia chciałam koniecznie przed Wigilią a nie po , wtedy już będzie USG i najprawdopodobniej dowiemy się jaka płeć, o ile dziecinka nie odwróci się od swoich rodzicieli dupką oby nie, bo inwestuje w 3d za 200zł
Stary 2012-12-06, 17:08   #465
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaćmienie...
Pamiętaj, że część mózgu użyczyłaś dziecku
Mój to w ogóle ma 250 ml

Diabli- zainspirowana Twoją dzisiejszą mikołajkową twórczością kombinuję, kombinuję i ni groma nie ułożę żadnego rymu do czerwca! Może ty masz jakiś pomysł?!?

Eliza- miło, że nas odwiedziłaś. Wiele już przeszłaś, jeszcze więcej przed Tobą. Nie napiszę nic więcej, bo nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić co czujesz- w zasadzie, przepraszam za to ale dla mnie to tak niewyobrażalna strata, że nawet nie chcę wiedzieć. Obyś za jakiś czas odnalazła spokój wewnętrzny. Trzymam kciuki za Ciebie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-06, 17:08   #466
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Potem poszłam się kąpać, wracam a tu nie ma Pana Rogala. Pytam się gdzie Pan Rogal?? A TZ, że on trójkątów nie toleruje i że nie będzie z nim spać. Rogal odstawiony w kąt pokoju. Ale w końcu zabrałam Rogala do lóżka i mi się z nim bardzo dobrze spało.
Mój mężuś jeden trójkąt już prawie toleruje. Mam przytulankę (kupił sobie) nazywa się pimpek. jest to mała pluszowa piłka do nogi. Jak padałam spać na początku ciąży około 20tej a on siedział przed TV to sobie przywłaszczyłam owego pimpka, bo powiedziałam, że do czegoś przytulić się muszę. Teraz mężuś jak przychodzi spać później to bierze przytulankę i kładzie między poduszkami, bo jak toto wlezie pod plecy to uwiera

Stary 2012-12-06, 17:11   #467
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak mam i mi powiedziała, że tam gdzie pokazuję to może być wątroba. Ale u mnie to takie czasami skurcze a nie ciągłe. czasami pomaga ponaciągnie się na boki, juz nie pamiętam czy lepiej zgiąć się w prawo czy w lewo, ale coś pomagało.
a co ci zalecił lekarz jakies leki? bo u mnie tez moze to byc watroba ale bralam leki na watrobe i przeszło na pare dni a teraz znowu i nie wiem czy leciec znowu do lekarza jak on powie ze to od jedzenia i tyle o matko wkurza mnie to ze ciagle cos musi bolec
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:11   #468
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
B
Ale chociaż widziałaś smyka Taki plus I dziś z okazji Mikołajek pokazał dupę
widziałam przez momencik, ale nie ruszał się tym razem, chyba spał, a on ruszał mi brzuchem żeby się odwróciło (bolało!) i w sumie maleństwo widziałam przez jakieś 2 sekundy, tylko zauważyłam taki odznaczający się kręgosłupek. serduszka nawet nie sprawdził
ale teraz po obiadku znów właśnie czuje jakieś poruszenie w brzuszku, więc myślę, że jest ok.

Cytat:
vil84 to widze, ze Ty tak samo nic nie wiesz jak ja po wizycie moze im sie w mikolajki nie chce pracowac?
dziewczynie, która była przede mną to samo powiedzieli ... że za dwa tyg. byłyśmy ostatnie, może śpieszyli się do domu
ale w ogóle to byłam pewna że połówkowe badania to trwają z godzinę, że wszystko dokładnie oglądają, a tu co 15 min zapisują ja wiem, że na nfz, że darmowe, no ale szkoda .... ale jak dopłacimy 30 zł dostaniemy płytkę z nagraniem

pawie oczko - najważniejsze, że serduszko bije

oglądam właśnie dokładnie wypis ze szpitala.
CRP 25, czyli nadal 5 razy za dużo. ale nie wzrasta chociaż.
białych krwinek mam troszku za mało we krwi, a mocz ma odrobinę za niski ciężar właściwy, ale to pewnie przez zapalenie. reszta chyba ok.
tylko jest taka adnotacja:
"wirus zapalenia wątroby typu C: przeciwciała anty HCV kontrola." ---> zastanawiam się nad tym, jakby było wszystko ok, to by chyba napisali? a tak może jest źle? ale wtedy by mnie ze szpitala nie wypisali, prawda?
jutro się dowiem, tak sobie tylko z nudów teraz sprawdzałam.

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-12-06 o 17:24
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:12   #469
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
wróciliśmy... badań nam nie zrobili, bo "za wcześnie" i połowy rzeczy nie byłoby możliwości sprawdzić. wyznaczyli nam termin na 19stego. zła trochę jestem, bo przy rejestracji kobieta pytała o termin itp i myślałam, że tak wyznacza, żeby było ok ....
ale to najmniejszy problem. wracając zrobiliśmy malutkie zakupy, a mnie po kilku min zaczął boleć ten brzuch .... jak wysiedliśmy pod domem, to nie byłam w stanie wejść po schodach. zadzwoniłam przerażona do mojej gin, najpierw kazała jechać od razu do szpitala, ale powiedziałam jej, że jak leżę to przestaje, to kazała leżeć i nie wstawać i spróbować dojechać do niej jutro ... a jakby bolało przy leżeniu też, to do szpitala.
masakra ... nie wiem, czy aż tak można sobie coś ponaciągać, czy to coś złego ...
Czyli wiesz,że nic nie wiesz Ale grunt,że jest dobrze i odpoczywaj, a najlepiej leż plackiem bo inaczej baty noo!!!

Cytat:
i po wizycie. szybko i jakos tak nijak. niby fajnie, ze wszystko ok, a z drugiej strony nic nowego nie wiem...ehh. weszlam do gabinetu, cisnienie, waga, jak sie pani czuje, prosze sie polozyc i odslonic brzuszek. to po co ja nogi golilam...hehehe. w ogole mnie nie bada na fotelu, a jak jakis stan zapalny albo cos? usg: mierzyl, milczal, w sumie to nawet mi nie pokazal. wszystko w porzadku, dzidzius rosnie, to jakis 15 tydzien wedlug usg. dostalam jakis smieszny wydruk, ale zamiast dziecka tabelka z roznymi pomiarami, z ktorych nic nie da sie wywnioskowac jedyne co wyczytalam to lozysko na scianie przedniej. pytalam o plec, ale nie chcial nic powiedziec, stwierdzil, ze za wczesnie, ze moze kolo 20 tygodnia cos bedzie widac. na nastepnej wizycie zleci mi kolejne badania, bo do tej pory tylko raz je robilam. wizyta ekspresowa 100zl w dupie :P L4 nie mogl wypisac, bo mam do 12go (przesuneli wizyte), wiec kolejna wizyta 17go i wtedy dostane zwolnienie od 12go...ciekawe czy znow bede musiala placic. kurcze chodze do niego co 2 tyg. i zupelnie nie widze w tym sensu jakos mi teraz nijak. moj tz sie smieje, ze sie smuce, a moglam go o wszystko pytac, (placisz, wiec pytaj!) tylko jak tam wchodze to o wszystkm zapominam, a jak juz pytam to i tak mi nic sie nie dowiaduje, bo na wszystko jeszcze czas.
na koniec fajna pani z recepcji zapytala czy to brzuszek ciazowy (czyli widac!!!) i dostalam 5 torebek od pampersa - wewnatrz broszkurka, plyta cd i pieluszka. stwierdzila, ze mam sobie pieluszki odlozyc no i tyle...znow wiem, ze nic nie wiem
ale najwazniejsze, ze wszystko ok
Najważniejsze,że wszystko jest dobrze!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.. nie miałam USG, ale posłuchałam jak serduszko bije dziecku Poza tym przebadał mnie na samolocie, wszystko Ok, macica dobrze uformowana.Umówiliśmy się za 2 tyg. na połówkowe czyli na 20 grudnia chciałam koniecznie przed Wigilią a nie po , wtedy już będzie USG i najprawdopodobniej dowiemy się jaka płeć, o ile dziecinka nie odwróci się od swoich rodzicieli dupką oby nie, bo inwestuje w 3d za 200zł
i dla Ciebie za udaną wizytę!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:14   #470
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli a ordynatorem w którym szpitalu? Możesz podać nazwisko podpytam koleżankę.
wyslalam pw

Cytat:
jak sie wkurze, to tez zainwestuje zaraz po nowym roku i moze wtedy nie bede musiala czekac az moj gin cos ustali :P
Stary 2012-12-06, 17:15   #471
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
a co ci zalecił lekarz jakies leki? bo u mnie tez moze to byc watroba ale bralam leki na watrobe i przeszło na pare dni a teraz znowu i nie wiem czy leciec znowu do lekarza jak on powie ze to od jedzenia i tyle o matko wkurza mnie to ze ciagle cos musi bolec
Ginka kazała zapytać ogólnego jak będzie często boleć, ale podobno to może być przez to, że młode się rozpycha i wszystkie narządy się przemieszczają i czasami coś gdzieś uciśnie.
Do ogólnego pójdę co najwyżej po L4, bo jak kiedyś mówiłam o wątrobie, to powiedziała, żeby mi babcia zrobila prawdziwy tłusty rosół, a jak zjem i będzie bolało to wrócić to mi da leki bo młoda jestem i zdrowo wyglądam.
Więc leków nie mam, a jak mi mi wątroba bardziej dolegała to tata mi jakieś ziółka podesłał.

Diabli pisałaś mi może PW? Bo dziwna sprawa, wydawało mi się, że tak, ale kliknęłam nie tytuł tylko nika i mnie przekierowało nie tam gdzie trzeba, a w skrzynce odbiorczej nic nie mam

Stary 2012-12-06, 17:16   #472
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
za udaną wizytę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:17   #473
xal
Zakorzenienie

Cytat:
wyslalam pw
Wyslij raz jeszcze, bo coś chyba przekombinowałam.

Stary 2012-12-06, 17:18   #474
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chyba zdecyduje sie na Zosie, chociaz ta Misia ma takie fajne skrzydelka Czesiej jak bedzie siusiak! hehe.

wyczytalam w necie, ze lozysku umieszczone na przedniej scianie to nie to samo co przodujace. i ze jak najbardziej moje jest ok.
Ja o płci dowiem się dopiero po Nowym Roku, a wtedy na misia już szansy nie będzie
Może jak zostaną jakieś nadprogramowe pieniążki (chociaż wątpię) to zainwestuję w Czesława

A co do tego łożyska, to super! To w takim razie chyba nie musisz się martwić, tak jak ja się zamartwiam...

Cytat:
W sumie to nie,weszlam na jego profil na fb i zauwazylam nowa kolezanke w znajomych,i chcialam wiedziec czy to ta sama ktora 2 lata temu zniszczyla mi Swieta Bozego Narodzenia i o maly wlos nie doprowadzila do naszego rozstania...Oczywiscie odpowiedzi na pytanie nie dostalam,uslyszalam tylko kilka przykrych slow,i mimo ze kilka razy pytalam czy to ona to odpowiedzi nie uzyskalam,i pewnie nie uzyskam dlatego tez domyslam sie ze to ona,a Tz ma calkowity zakaz kontaktowania sie z nia !!!

Oszaleje ktoregos dnia

Bo faceci mają małe mózgi! Mój też piszę z jakąś pipą. Bo kiedyś tam grali razem w CS itp. (nie znają się osobiście na szczęście) Jakiś czas temu była ostra akcja, bo strasznie mnie zaniedbywał, nie miał dla mnie czasu, zero rozmów, zero sexu itp. Ja przychodziłam z pracy, zajmowałam się sobą, a On przed kompem. Później wyszło, że napier.dala po klawiaturze z tą piz.dą. Zrobiłam dziką awanturę itp, zabroniłam kontaktu, kazałam ją usunąć ze znajomych na fb, ale jaką ja mam kontrolę jak nie znam Jego hasła. Niby uspokoił, niby ok. Zaczął trochę więcej czasu mi poświęcać, w tygodniu, ale np w soboty jak szłam wcześniej spać, bo rano miałam zajęcia, to On siedział do późna i coś robił przy kompie. Kiedyś się nie wylogował i poczytałam. I myślałam, że mnie trafi kur.wica. Pisanie o pierdołach, ale miedzy tym sformułowanie "dziecinko". No żesz kutfa, myślałam, że chatę rozniosę, a komputer roztrzaskam na drobny mak (z tym, że to mój panieński dobytek więc się pohamowałam). Znowu awantura, znowu fochy, że to tylko ZIOMEK Z CS'a itp. a ja się głupia czepiam. Znowu zabroniłam kontaktu itp, ale i tak wiem, że z nią pisze. Z tym, że teraz trochę odpuściłam, bo stwierdziłam, że głupią wirtualną piz.dą przejmować się nie będę. Pogonię najwyżej do niej, gdziekolwiek mieszka, niech szuka tam szczęścia.
I się wygadałam.
Amen

Faceci są dziwni, nie wiedzą, że mogą nas czymś takim zranić!

Cytat:
Super

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-12-06 o 17:23
Stary 2012-12-06, 17:21   #475
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Biedna Nasza Ty
Nie przysługują Wam żadne zasiłki jak jesteście legalnie?
Czekam na to moje chorobowe,i cos sie boje ze sie nie doczekam,bo cos wymysla Ja to mam takie szczescie
Raaaaany jaka jestem wsciekla na Tz-ta....normalnie spakowalabym mu dzis walizki,zachowuje sie jak 15 latek
Zawalu ktoregos dnia dostane i mnie wywioza
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:23   #476
humpback
Zakorzenienie

ale poszalałyście byłam na krótkiej wycieczce w Gliwicach, i dopiero wróciłam do domu. mąż pichci obiad a ja zabieram się za nadrabianie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:24   #477
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Diabli- zainspirowana Twoją dzisiejszą mikołajkową twórczością kombinuję, kombinuję i ni groma nie ułożę żadnego rymu do czerwca! Może ty masz jakiś pomysł?!?
rano mialam jakas lepsza wene. z czerwcem akurat nic mi nie pasuje :P

Drogi Mikolaju, nie chce kupy szmalu.
Daj mi w czerwcu prezent
ten najlepszy w swiecie
chce zobaczyc wreszcie moje male dziecie.

ale to takie jakies kiepskie mi sie wydaje. pomysle jeszcze
Stary 2012-12-06, 17:25   #478
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Oszaleje ktoregos dnia
Uuu ale wiesz, że zakazy to jak płachta na byka ;> Ale no cóż trza było ukrócić...
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja kiedyś tak popierniczyłam przy cieście na pierogi, wyszło twarde, grube i beznadziejne i później wyszło, że zamiast 500g mąki dodałam 750
Mozemy pięć sobie przybić

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Pamiętaj, że część mózgu użyczyłaś dziecku
Mój to w ogóle ma 250 ml

Eliza- miło, że nas odwiedziłaś. Wiele już przeszłaś, jeszcze więcej przed Tobą. Nie napiszę nic więcej, bo nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić co czujesz- w zasadzie, przepraszam za to ale dla mnie to tak niewyobrażalna strata, że nawet nie chcę wiedzieć. Obyś za jakiś czas odnalazła spokój wewnętrzny. Trzymam kciuki za Ciebie
Mój TŻ stwierdził, że już 3/4
Cytat:
widziałam przez momencik, ale nie ruszał się tym razem, chyba spał, a on ruszał mi brzuchem żeby się odwróciło (bolało!) i w sumie maleństwo widziałam przez jakieś 2 sekundy, tylko zauważyłam taki odznaczający się kręgosłupek. serduszka nawet nie sprawdził
ale teraz po obiadku znów właśnie czuje jakieś poruszenie w brzuszku, więc myślę, że jest ok.

dziewczynie, która była przede mną to samo powiedzieli ... że za dwa tyg. byłyśmy ostatnie, może śpieszyli się do domu
ale w ogóle to byłam pewna że połówkowe badania to trwają z godzinę, że wszystko dokładnie oglądają, a tu co 15 min zapisują ja wiem, że na nfz, że darmowe, no ale szkoda .... ale jak dopłacimy 30 zł dostaniemy płytkę z nagraniem
Na pewno jest OK
Cytat:
Ja o płci dowiem się dopiero po Nowym Roku, a wtedy na misia już szansy nie będzie
Może jak zostaną jakieś nadprogramowe pieniążki (chociaż wątpię) to zainwestuję w Czesława

A co do tego łożyska, to super! To w takim razie chyba nie musisz się martwić, tak jak ja się zamartwiam...

Bo faceci mają małe mózgi! Mój też piszę z jakąś pipą. Bo kiedyś tam grali razem w CS itp. (nie znają się osobiście na szczęście) Jakiś czas temu była ostra akcja, bo strasznie mnie zaniedbywał, nie miał dla mnie czasu, zero rozmów, zero sexu itp. Ja przychodziłam z pracy, zajmowałam się sobą, a On przed kompem. Później wyszło, że napier.dala po klawiaturze z tą piz.dą. Zrobiłam dziką awanturę itp, zabroniłam kontaktu, kazałam ją usunąć ze znajomych na fb, ale jaką ja mam kontrolę jak nie znam Jego hasła. Niby uspokoił, niby ok. Zaczął trochę więcej czasu mi poświęcać, w tygodniu, ale np w soboty jak szłam wcześniej spać, bo rano miałam zajęcia, to On siedział do późna i coś robił przy kompie. Kiedyś się nie wylogował i poczytałam. I myślałam, że mnie trafi kur.wica. Pisanie o pierdołach, ale miedzy tym sformułowanie "dziecinko". No żesz kutfa, myślałam, że chatę rozniosę, a komputer roztrzaskam na drobny mak (z tym, że to mój panieński dobytek więc się pohamowałam). Znowu awantura, znowu fochy, że to tylko ZIOMEK Z CS'a itp. a ja się głupia czepiam. Znowu zabroniłam kontaktu itp, ale i tak wiem, że z nią pisze. Z tym, że teraz trochę odpuściłam, bo stwierdziłam, że głupią wirtualną piz.dą przejmować się nie będę. Pogonię najwyżej do niej, gdziekolwiek mieszka, niech szuka tam szczęścia.
I się wygadałam.
Amen

Faceci są dziwni, nie wiedzą, że mogą nas czymś takim zranić!

Super
To dałaś upust emocjom. Mój na szczęście stroni od kontaktów damsko-męskich, ale mój ex...Jezu nic tylko dobić

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-06, 17:26   #479
xal
Zakorzenienie

Mój ciągle gada o Justynie. Justyna gra z nim w jednej drużynie w piłkarzyki (w przerwach w pracy) i nawet wygrywają, bo wymiata bo ma 3 braci i piłkarzyki w domu. Justyna jeździ do pracy na 2 kółkach czyli na motorze, a temu aż się oczka świecą ... ale wiem, że nie mam o co być zazdrosna
Kiedyś się umówiłam z kolegą z byłej pracy (męża aktualnej, ale inny oddział) na kawę i mówię, że idę z Pawłem na kawę, to zapytał dlaczego się tłumacze. Powiedziałam, że nie chcę jakiś tajemnic bo to kolega, a znam go dłużej niż męża Powiedział "idź". Też zazdrosny nie był, czasami Paweł na wycieczkach firmowych każe mnie pozdrowić, to grzecznie przekazuje.
Kiedyś, na samym początku związku powiedział mi jedno zdanie "Do miłości i wierności nie da się zmusić" i coś w tym jest. Ja mu ufam, on mi chyba też, chociaż jak chciałam iść do kina z kolegą z aktualnej pracy, bo on nie miał czasu a kolegi żona nie chciała iść na ten film to mnie ochrzanił, że do kina się z kolegą nie chadza. No i znalazł czas na kino

Stary 2012-12-06, 17:29   #480
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

pociesze Cie, ze placac prywatnie tez pewnie wygladaloby to podobnie :P

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:

Diabli pisałaś mi może PW? Bo dziwna sprawa, wydawało mi się, że tak, ale kliknęłam nie tytuł tylko nika i mnie przekierowało nie tam gdzie trzeba, a w skrzynce odbiorczej nic nie mam
poszlo jeszcze raz. ja chyba cos namieszalam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości