Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 16:56   #1501
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny czy dziecko może odmawiać cyca, bo zjadłam ogórkową? Chyba jednak ogórkowa nie wpływa na niego dobrze
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:09   #1502
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Najlpeszego
Choco a tak z ciekawości jesteś taką mamą jak planowałaś, że nie pozwolisz płakać, że będziesz nosiła itp., czy trochę niuniu zweryfikował plany?

dokładnie robie tak jak planowałam
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A to moja Mikołajka
słodka

gda wydaje mi sie że tak.moja mama przestala mnie karmic piersia bo mi nagle mleko przestało smakowac jak wróciła do pracy wiec wydaje mi sie to mozliwe
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:13   #1503
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

A ja sobie wcinam tatara na kolacje
Byliśmy wczoraj z Hubkiem na 1 rehabilitacji,fajnie było pani bardzo miła, większość ćwiczeń takich samych jak z Kamilem robiliśmy tylko Kamil miał obniżone napięcie a Hubert ma wzmożone.No i co się okazało że nasza pani neonatolog w poradni nawaliła na całej linii.W wieku 1 m byliśmy pierwszy raz w poradni i mówiłam lekarce że synek się przewraca z brzucha na plecy powiedziała tylko że tak nie powinno być.A pani rehabilitantka powiedziała że to objaw wzmożonego napięcia i już wtedy powinna nas skierowac na rehabilitacje
Z tymi konowałami to idzie się zaj....
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:15   #1504
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Ale z Ciebie wojowniczka Super! Ja pożyczyłam laktator ale u mnie ubogo z mlekiem po karmieniu. Nie opłaca się go używać

Konczi pisałaś że laleczka przywieszka z lamaze jest dostępna w tesco??
no chciałabym chociaż trochę karmić piersią jak najdłużej się da
ale nie wiem jak to będzie
dzisiaj mała ani razu z butli ssać nie chciała
we wtorek pójdę ją zważyć
jeśli do tego czasu nie zacznie ssać tej butelki lub nie przybierze conajmnie te 120g to przejdę tylko na butelkę bo ona musi rosnąć a ja nie wiem ile ona z tych cycków wypija i dostaję do głowy już ze zmartwienia

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Najpierw się przywitam i napiszę co u nas bo nadrabiam od wczoraj i jestem na godzinie 16 z wcozraj i jakoś mi nie po dordze, poprost tyle się teraz spraw nakłąda w ziwazku z kawiarnią że poprostu sama nie wiem gdzie rece wlozyc nawet z telefonu nie mam jak poczytac ale obiecuje teraz zabrac sie za nadrabianie poki mam chwilke i Jaśko spi.

My wczoraj po szczepieniu wszystko ok. Jasiu wazy 6650 g i ma 64 cm wg miary pielegniarek nie mial goraczki troszke marudny jest i zielona kupa.

Zabralismy sie za oduczanie (wkoncu!) Zuzi od smoka i wybralismt droga bardzoi pedagogiczna metode otooz w zamian za wielka kolejke na takim stole Zuzia musiala oddac smoki narazie idzie dobrze, upomina sie ale wtedy mowimy ze oddamy kolejke wtedy jednak smokow jej sie odechciewa zobaczymy jak dlugo bedzie pytala o smoka.

Dzisiaj mialam spotkanie i juz robimy z kolega projekt baru, zamawiam kubki, sprzety, i sie powoli gubie w tym wszystkim doba jest za krotka, zrobilam pierniki i leza nie ma kiedy udekorowac, nie wspomne ze ostatnio wogole nie siedze, wrecz klade sie dopiero w lozku okolo polnocy po zatym bylam na konsulatcji u protetyka no i w sobote mam zabieh podnoszenia przetoki z oby dwoch stron... pelno szwow tydzien dieta papkowa nosz cudownie sie zapowiada. dobra to chyba tyle ide nadrabiac moze sie cos uda
b

brawa dla Zuzinki za smoczka
oj rzeczywiście zabiegana jesteś bardzo ale jak już poogarniasz te sprawy i kawiarnia ruszy to wszystko się unormuje
oby to było jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Śliczna! I kombinezon też Też uwielbiam ciucholandy Alicja śmiga równiez w wyszperanym kombinezoniku.
Najlepiej co wymyśliła moja teściowa - uparła się że jej kupi nowy kombinezon. No ok, myślę, kupuj, Twoje pieniądze. No to się pyta czy może być niebieski. No czemu nie, myślę... No i kupiła... taki wielki że w czerwcu może bym Ali założyła (a na następna zimę będzie za mały) i z napisem "boys" na samym przodzie No ale to nie ja wywaliłam pieniądze. Tylko teraz się cały czas dopytuje czy już nosi i czy dobry. No i co ja mam powiedzieć? Jak pojedziemy gdzieś do nich, to trzeba będzie dziecku założyć
eh te teściowe
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:17   #1505
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38003107]

słodka

gda wydaje mi sie że tak.moja mama przestala mnie karmic piersia bo mi nagle mleko przestało smakowac jak wróciła do pracy wiec wydaje mi sie to mozliwe[/QUOTE]

Kurczę, sztuczne właśnie zajada... Czyli cyca nie chciał. Właśnie odciągam i wylewam to mleko z obu piersi.
Płakać mi się chce jak to robię
Stary 2012-12-06, 17:21   #1506
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kurczę, sztuczne właśnie zajada... Czyli cyca nie chciał. Właśnie odciągam i wylewam to mleko z obu piersi.
jak przejdzie Ci ten ogórkowy pokarm, to mały powinien chcieć pierś z powrotem

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:27   #1507
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
jak przejdzie Ci ten ogórkowy pokarm, to mały powinien chcieć pierś z powrotem
Mam nadzieję... Ciekawe kiedy zmieni smak...?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 17:28   #1508
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
a tego to niestety nie wiem. chyba będziesz musiała Henia przystawiać za każdym razem, jak będzie głodny.

Mysza

-15kg

Stary 2012-12-06, 17:29   #1509
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

hej dziewczyny, przepraszam że tak z biegu tu wpadam do Was..próbuję ponadrabiać ale ciężko mi to idzie bo od paru dni siedziałam znowu przy pracy mgr... :/ muszę w końcu skończyć to cholerstwo a mam już powoli nóż na gardle i każdą wolną chwilę gdy mały śpi poświęcam wlaśnie na to

dziś jechaliśmy znowu na Pomorze - Szymek w ciagu 10cio godzinnej podróży pił tylko 2 razy (plus raz przed wyjazdem i raz od razu po przyjezdzie) i calą drogę grzecznie przespał jaka dumna jestem no i w nd niestety muszę na studia znowu do Gdańska jechać :/ buu ale potem jeszcze w styczniu ze dwa razy i potem obrona

nie będę miała też neta teraz postaram się Was podczytywać przynajmniej raz dziennie żeby na bieżąco być o ile szwagier użyczy internet i lapka po powrocie na pewno się odezwę do Was

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2012-12-06 o 17:30
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:39   #1510
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
może spróbuj pic duzo wody to troszke przyspieszysz
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:42   #1511
zielona1911
Zakorzenienie

o Jezuuu jaka jestem wsciekla!!! bylam na tych mikołajkach w krainie zabaw a oskar wczesniej wszedl do kupy na polu i jak sciagal je to caly sie umazał z gów.a! Masakra jaki obciach przy wszystkich,potem tak sypal snieg,a ja 3 km szlam z buta z wozkiem bez folii,tak sypalo ze nic nie widzialam,maly sie darł,oskar mi sie gubil,a na koncu zgubilam ostatnie 50zl i jak tu byc zadowolonym!!!!??
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 18:00   #1512
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Nie dam rady teraz nadrobić niestety.

U nas lepiej chociaż Jasiu jeszcze troche kaszle. Mam nadzieje że Mu szybko przejdzie bo chcielibyśmy wyjść w poniedziałek.
Pozdrawiamy wszystkich i może później nadrobie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:12   #1513
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudna

Ale że same odciąganie, czy że końcówką można podrażnić?

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Patrz a mnie na akademii medycznej uczyli że 1 ml leku to 20 kropli.

Idę ubierać Pauli choineczkę bo mnie ciągnie.
Nie wiem bo aż tak się nie zagłębiałam. Chyba samym odciąganiem bo mojej końcówka do nosa nie wejdzie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj z Hubkiem na 1 rehabilitacji,fajnie było pani bardzo miła, większość ćwiczeń takich samych jak z Kamilem robiliśmy tylko Kamil miał obniżone napięcie a Hubert ma wzmożone.No i co się okazało że nasza pani neonatolog w poradni nawaliła na całej linii.W wieku 1 m byliśmy pierwszy raz w poradni i mówiłam lekarce że synek się przewraca z brzucha na plecy powiedziała tylko że tak nie powinno być.A pani rehabilitantka powiedziała że to objaw wzmożonego napięcia i już wtedy powinna nas skierowac na rehabilitacje
No to konowały jedne. I bądź tu człowieku zdrowy.

Cytat:
Spoko. Jak mu ogórasy przejdą to zatęskni do cycuszka

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
o Jezuuu jaka jestem wsciekla!!! bylam na tych mikołajkach w krainie zabaw a oskar wczesniej wszedl do kupy na polu i jak sciagal je to caly sie umazał z gów.a! Masakra jaki obciach przy wszystkich,potem tak sypal snieg,a ja 3 km szlam z buta z wozkiem bez folii,tak sypalo ze nic nie widzialam,maly sie darł,oskar mi sie gubil,a na koncu zgubilam ostatnie 50zl i jak tu byc zadowolonym!!!!??
Wiesz co a ja się uśmiałam

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:13   #1514
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja Mikołajka

cudowna

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.
Mój Kuba ma skok jak nic.Daje mi nieźle popalić,ręce bolą od noszenia.Teraz przysnął uff...e tam w domu nie zaśnie.Ubrałam go i wsadziłam do wózka,dałam smoka i zasnął.To zimne powietrze tak na niego działa

Również pozdrawiam a jak Wy się czujecie?

Ja jestem za.Kojarze każdą z Was

n ieźle.Moja mama kupiła Kubie różowe śpiochy i kaftanik,ale pod choinkę daje pieniądze,bo mówi,że ona nie wie,co kupić,no i ma rację

Następny trafiony prezentchociaż 80 może na jesieni będzie Jagódce pasował?Śliczna jest

Anesh najlepszego!!!zdrowia,spe łnienia marzeń,zadowolenia z siebie i rodzinki i dużo rodzinnego ciepła i miłości.Buziak

A to moi chłopcy

super masz chłopców
Cytat:

Ojej ale pech

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.

U nas lepiej chociaż Jasiu jeszcze troche kaszle. Mam nadzieje że Mu szybko przejdzie bo chcielibyśmy wyjść w poniedziałek.

trzymamy kciuki za Jasia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:13   #1515
elena_100
Wtajemniczenie

A wiem co miałam zapytać. Reklamowali, że pampersy w grudniu tańsze. Ciekawe gdzie bo w rosmanie kupował mąż dziś 3 i cena standardowa była

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:23   #1516
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
o matko no to ci się skumulowało

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

piękne fotki maluszków dziś wstawiacie dziewczyny

kraven obyście wyszli ze zdrowym Jasiem do domku tak jak byś chciała
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:27   #1517
Konczita
Zakorzenienie

Tamlin ja o tym w szpitalu słyszałam i że zdrowe dziecię było nie wiem na ile to prawda ale mojej koleżanki córeczka w 5 miesiącu już nie miała ... tak mi mówiła moja kończy 4 i jeszcze ma dość spore ...
A Duśka oparta o poduchy tu była do zdjęcia tylko .. nie sadzam oj nie nie ..

co do lalki z lamaze to w tesco były zabaweczki z tej firmy ...

Aduśka gratuluję kochana i trzymam kciuki za kolejne dobre wieści wpadaj do nas
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:45   #1518
zielona1911
Zakorzenienie

Kurde no niby jutro dostane pieniadze ale jednak zal mi zgubic to kurde zawsze,ale zeby znalezc kase to ciezko

Uspokoilam sie troche bo budowalam klocki
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:12   #1519
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Pokażę Wam jeszcze naszego Tośka. Taki duży chłopak już z niego.
sliczny.. i co ty gadasz ze on nie fotogeniczny
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziewczyny przejrzałam Wasze zdjęcia, dzieciaczki przecudne Fajnie Was poznać
Twoje zdjęcia są cudne i synek i Ty
Cytat:
No tak, ale to jest ta sama substancja, więc trochę tego dużo...

A no i dzisiejsza noc bezproblemowa! Tylko Henio ciągle odkładany na swój kocyk, i tak podpełzał do mnie się wtulić,. I tak mnie rączkami obejmuje wtedy... Co to są za piękne momenty!

Wczoraj miałam takie dołujące myśli, że on będzie rósł i rósł i w końcu stanie się dorosły i się wyprowadzi... I smutno mi się zrobiło. Muszę mieć więcej dzieci i córeczkę, bo córeczkę można do końca życia przytulać i całować
Dzisiaj mi Jasiu tak raczkami chwytal za buzie jak sie nachylalam nad przewijakiem i sie usmiechał coś cudnego
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj mamuśki !!!!

wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków z okazji ich pierwszych MIKOŁAJEK - uśmiechu dla nich zdrówka, kupek i pysznych kaszek, owocków i warzywek no i zupek ... dużo radości im życzę a dla nas hmm dla nas pociechy z tych cudów naszych i dużooo cierpliwości i wytrwałości

Duśka wstała oczy przetarła jak zobaczyła że coś nowego jest hyhy o i proszę pierwszy prezent mikołajkowy z samego rana dla mojej Dusieńki
No i proszę jakie zainteresowanie.. zresztą widać że ksiezniczka wpatrzona w lustereczko
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Wczoraj pozniej wykąpałam Zuzię i tym sposobem pospałyśmy do 5.30

Jednak nie mogę tak wcześnie jej kłaść wieczorem.

Teraz dosypia,ja ogarnęłam domek i czekam na męża ze śniadaniem.

A wogóle to budzę się rano a na poduszce obok mnie leży pakunek i karteczka dla kochanej Martusi od Swiętego Mikołaja a w środku sukienka.Kochany ten mój mąż

Mała jest dzisiaj Mikołajką,potem wstawię zdjęcia na fb.
Sliczna
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
oto dzisiejsza Jagódka z misiem kula została w drugim pokoju
Kolejna ksiezniczka
Cytat:
Moja Mikołajka
Cytat:
śliczna i super ubranko

Anesh STO LAT

A to minka miesiąca Miał wlasnie kupe w pampersiku i robil taki minki i mówil "ABUUU"
mnoj tez takie minki robił

lece dalej nadrabiac dobrze mi idzie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 19:12   #1520
marzenka1984
Rozeznanie

Witam się wieczorową porą, nadrobiłam wszystko sumiennie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, ja po szczepieniu i wizycie u pediatry i jestem załamana, małej się już prawie zrosło ciemiączko, a to zdecydowanie za wcześnie i grozi poważnymi powikłaniami, lekarka powiedziała, że mózg nie będzie miał gdzie rosnąć i moja Kinga może mieć małogłowie . Od powrotu do domu cały czas płaczę z nerwów. Szczepienie było, ale po tym co usłyszałam i tak stałam tam jak nieprzytomna, Kinga dopiero teraz zasnęła i popłakuje przez sen, widocznie ją boli .

Jutro idziemy na badanie krwi na gospodarkę wapniowo jakąś tam i mamy też od razu jutro iść do pediatry ustalić co dalej
Ojejku nie martw się na zapas, idź do specjalisty jeszcze. Na pewno będzie dobrze, trzymam mocno kciuki.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tka po zatym to Jagódka kończy dziś 3 miesiące, z tej okazji wstawiam foty malutkiej, filmik na fb https://www.facebook.com/photo.php?v=529243777087004
Dajcie namiary na fb

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
http://www.fotokalendarz24.pl/stary-edytor
Właściwie to się za bardzo nie wysilam

Jakby Ci się nie podobały wzory to wpisz w google fotokalendarz i masz mnóstwo ofert.
Fajny pomysł ja dla Maksa pradziadka zrobię i dla dziadków

Cytat:
Dzień Doberek

Wczoraj pozniej wykąpałam Zuzię i tym sposobem pospałyśmy do 5.30

Jednak nie mogę tak wcześnie jej kłaść wieczorem.

Teraz dosypia,ja ogarnęłam domek i czekam na męża ze śniadaniem.

A wogóle to budzę się rano a na poduszce obok mnie leży pakunek i karteczka dla kochanej Martusi od Swiętego Mikołaja a w środku sukienka.Kochany ten mój mąż

Mała jest dzisiaj Mikołajką,potem wstawię zdjęcia na fb.
Pochwal się sukienką i Małą Mikołajką

Cytat:
Pech to pech ale szczerze powiem, że się uśmiałam, przepraszam Tylko żeby Ci się mały nie rozchorował skoro bez folii na wózku szłaś, to pewnie trochę śniegu mu się wsypało pod budkę.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A wiem co miałam zapytać. Reklamowali, że pampersy w grudniu tańsze. Ciekawe gdzie bo w rosmanie kupował mąż dziś 3 i cena standardowa była
http://www.promobaby.pl/marka-pampers.html trochę promocji jest
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:13   #1521
maggie123
Zakorzenienie

hehe, u Zuzi dziś był "prawdziwy" święty Mikołaj
pisałam Wam, że moi rodzice zbzikowali na punkcie pierwszej wnusi. Przyszli dziś po południu. Otwieram drzwi, a tam
Cytat:
Dobry.
Już niewiem czy pisałam wczoraj, mam anginę i po raz kolejny antybiotyk.
Tamlin, jeszcze raz pożyczę Ci zdrówka. I żeby mi się mój Mati nie zaraził, no!
Cytat:
A to moja Mikołajka
śliczniusia
W ogóle te nasze mikołajkowe maluszki są przesłodkie!
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
hej laski wpadam tylko na chwilę bo dzieci się uwagi domagają.
Byłam z Kubą u lekarza - na szczęście płucka czyste, ale gardełko lekko czerwone. dostaliśmy leki i będziemy brać. generalnie młody pogodny.
potem odebrałam starszego ze złobka i dowiedziałam się, że załapie się na darmowe pneumo akcja żłobkowa 2-latkow - a już zbierałam kasę

a teraz siedzę z olejem na głowie i też nie wiedziałam, że warto zwilżyć

wpadnę wieczorem zobaczyć co u Was. mikołajki piękne
no to super, że tak się ze szczepieniem udało
Cytat:
n ieźle.Moja mama kupiła Kubie różowe śpiochy i kaftanik,ale pod choinkę daje pieniądze,bo mówi,że ona nie wie,co kupić,no i ma rację
a może to aluzja, że marzy jej się wnusia
słodkich masz syneczków
Cytat:
Dziewczyny czy dziecko może odmawiać cyca, bo zjadłam ogórkową? Chyba jednak ogórkowa nie wpływa na niego dobrze
Gda, nie obraź się, ale troszkę Cię nie rozumiem. Henio ma te brzuszkowe problemy, a Ty tak eksperymentujesz z dietą. Wiem, że trzeba rozszerzać, ale bez rewolucji Ja bym się na Twym miejscu bała i wolałabym się powstrzymać jeszcze troszkę, żeby mi się dziecię nie męczyło, a ja z nim.
w sumie przez 2 pełne miesiące trzymałam ostrą dietę i ani razu żadnych kolek ani bólów brzuszka nie było. Od 3mca zaczęłam dietę rozszerzać. teraz jem już praktycznie wszystko: i smażone schabowe i mielone z cebulką (w niedzielę robiłam) i paprykę konserwową i ogórki kiszone. Nie jem tylko kapusty, kalafiora, brokułów. no i alko nie piję i gazowanych jeszcze.

Cytat:
podobno do 2 tygodni może się oczyszczać... też mi by było szkoda wylewać, ale chyba nie masz wyjścia. sprawdzaj za każdym razem, czy będzie chciał ciągnąć, czy nie

Cytat:

co do lalki z lamaze to w tesco były zabaweczki z tej firmy ...
były i nie było. poszłam tego dnia, gdy zaczynała się promocja, bo chciałam laleczkę i już nie było

i kevin na polsacie jest

Jestem za dostępem dziewczyn do maila. A do klubu - to nie wiem?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-12-06 o 19:16
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:15   #1522
marzenka1984
Rozeznanie

http://www.promobaby.pl/promocja-11444.html ale superaśna szkoda że kasiorki jeszcze nie mam
Stary 2012-12-06, 19:19   #1523
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
http://www.promobaby.pl/promocja-11444.html ale superaśna szkoda że kasiorki jeszcze nie mam
mamy taką

Mysza

-15kg

Edytowane przez kaczuszka69
Czas edycji: 2012-12-06 o 21:06
Stary 2012-12-06, 19:34   #1524
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

dzisiaj zaszalałam w lumpkach, na Lenę wydałam ponad 300 zł
pełna siatka ciuchów

Anesh, wszystkiego najlepszego

Elena, w rosmanie jest promocja na pampersy 2, 108 sztuk za 42 zł a jedynki są po ok 17.
3 są w normalnej cenie.

jeśli chodzi o klub i maila...

jeśli chodzi o maila, to nie ma sprawy, jestem za
ale klub...
klub powinien być tylko dla osób, które odzywają się regularnie a nie z doskoku. nie podoba mi się pomysł, by dawać zaproszenie każdemu, kto o nie poprosi.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:40   #1525
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

pełna siatka ciuchów

Elena, w rosmanie jest promocja na pampersy 2, 108 sztuk za 42 zł a jedynki są po ok 17.
3 są w normalnej cenie.

ale klub...
klub powinien być tylko dla osób, które odzywają się regularnie a nie z doskoku. nie podoba mi się pomysł, by dawać zaproszenie każdemu, kto o nie poprosi.
Pochwal się zdobyczami dla Lenki ja koło siebie mam lumpek, muszę tam wstąpić
Stary 2012-12-06, 19:43   #1526
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja Mikołajka
śliczna

Cytat:

W zgięciach łokci i pod kolanami to objaw może być skazy. Moja mama ma strasznie suchą skórę na łokciach i kolanach i na dłoniach, to alergia na wszelkie detergenty, proszki, płyny, szampony. Może używać jedynie emolientów. Smarujesz ją jakimś?
No właśnie nie w zgięciach tylko na... hmmm... wyprostach, tzn na tych zewnętrznych łokciach i stricte na kolanach, przechodzi trochę na uda po wierzchu i na ramiona Ciuszki piorę w Dzidziusiu, kapię aktualnie tylko w emoliencie, te miejsca smaruję również emolientem. Tak myślę że to może od płynu do mycia, którym myłam jakiś czas temu, bo mniej więcej by się zgadzał czas używania z pojawieniem się tych zmian, no ale już 3 tygodnie jak odstawiłam i wprowadziłam emolienty więc nie wiem.
Skaza by tak mogła wyjść po 2,5 miesiąca jak od początku jem nabiał? Mam nadzieję że to jednak nie to

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
O masakra... i jak tu ufać lekarzom

Cytat:
Sorki, ale tak to opisałaś że

Cytat:
W tesco kupiłam dziś 3-ki 70 szt za 39,99.

Ej, mogę wypić szklaneczkę Gingersa jak następne karmienie ok. 2, nie?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-06 o 19:47
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:44   #1527
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hejka!

Ja na chwile wskoczyłam pokazać nowe zdjęcia Aleńki
Na pierwszym i trzecim prezenty na mikołajki - mata od rodziców oraz czapeczka z szaliczkiem od babci
Życzę Wam udanych mikołajków

Ja znikam trochę popracować póki Alunia śpi.
Ona jest cudna te oczyska
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Anesh 100 lat w zdrowiu , szczęściu i miłości!!

Dziewczyny, Zuzia, Jagódka słodko wyglądają.
zaraz wrzucę efekt naszych dzisiejszych zabaw aparatem

mimo -7 na dworze byłyśmy na godzinnym spacerku. Córi cieplutka jak węgielek była po powrocie do domu. Zresztą nie mogło być jej zimno w tym cudo kombinezoniku, który w ciuchu wyszperałam
Ale opatulona
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
faktycznie nic nie widziałam

dziewczynki dalej wypowiadajcie sie nt dostepu do maila kaczuszki, bo chce wysłac dzis te prezentacje
Zdróka i wsto lat
Cytat:
welonem można sie fajnie pobawić

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dearlie, wszystko się zgadza, jestem obecnie w 14tc. Genetyczne wyszły dobrze, wierzę, że tym razem wszystko dobrze się skończy

Dziękuję Kochana, z tyloma kciukami musi się udać!
super że u was dobrze się układa trzymam kciuki
Cytat:
A to moja Mikołajka
piękna
Cytat:
Witam.
Mój Kuba ma skok jak nic.Daje mi nieźle popalić,ręce bolą od noszenia.Teraz przysnął uff...e tam w domu nie zaśnie.Ubrałam go i wsadziłam do wózka,dałam smoka i zasnął.To zimne powietrze tak na niego działa

Również pozdrawiam a jak Wy się czujecie?

Ja jestem za.Kojarze każdą z Was

Następny trafiony prezentchociaż 80 może na jesieni będzie Jagódce pasował?Śliczna jest

Anesh najlepszego!!!zdrowia,spe łnienia marzeń,zadowolenia z siebie i rodzinki i dużo rodzinnego ciepła i miłości.Buziak

A to moi chłopcy
sliczni
Cytat:
Cześć.

zdówka dla Jaśka
Cytat:
cześć dziewczyny

pełna siatka ciuchów

3 są w normalnej cenie.

ale klub...
to żeś zaszalałą

też nie jestem za tym żeby do klubu wszystkim dawać namiary mail jak najbardziej

nadrobiłąm
Stary 2012-12-06, 19:46   #1528
Asiuulka89
Zakorzenienie

ImageUploadedByTapatalk1354823167.896991.jpgA to Jaś z dzisiaj
Stary 2012-12-06, 20:03   #1529
Sojka1990
Zadomowienie

Mail tak, klub nie. Przynajmniej jeszcze nie teraz- takie moje skromne zdanie.
Dziewczyny pisały tam różne rzeczy a i moje niektóre posty są na "cenzurowanym" tak więc dziewczyny dajcie się lepiej poznać, wszystko w swoim czasie.

Zielona przepraszam, ale oplułam monitor

Jasio jak zwykle Asiu przystojniak

Gda swatowa weź Ty mojego zięcia nie męcz ogórkową no
Stary 2012-12-06, 20:11   #1530
tamlin111
Zakorzenienie

Jaką ja mam dziś totalną głupawkę. Prawie się posikałam aż ze śmiechu. Mati wiecznie buzią dziadzie jakby chciał jest a że Kropek wziął wczoraj i dziś wolne bo ja chora to dopiero widzi jak to jest na co dzień, bo tak to tylko całe niedziele razem spędzamy. No i co chwila do mnie: On chce jeść. Matko on znów chce jeść. I tak co chwilę. No i w końcu mówię, że jeśli będę mu dawała cyca na każde jego mlaskanie to za jakiś czas będzie wyglądał jak kulka i będzie się toczył. No i że na spacer będzie go zabierał na górkę aby się poruszał
Później wołam aby mi podał waciki bo do umycia buzi małemu nie przyniosłam to ten mi przyniósł patyki do uszu. Błagałam aby pokazał jak tym umyć buzię
I tak cały dzień wariata dziś.
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38003107]
[/QUOTE]
Super, Leoś nie wykorzystuje tego?

Cytat:
Biedna

Cytat:
Cześć.

Zdrówka dla Jasieńka

Cytat:
Nie wiem bo aż tak się nie zagłębiałam. Chyba samym odciąganiem bo mojej końcówka do nosa nie wejdzie
No ale przecież odciąganie to jak smarkanie więc jak uszkodzić

Cytat:
Tamlin ja o tym w szpitalu słyszałam i że zdrowe dziecię było nie wiem na ile to prawda ale mojej koleżanki córeczka w 5 miesiącu już nie miała ... tak mi mówiła moja kończy 4 i jeszcze ma dość spore ...
No i dobrze, bo powinno zarastać między 9 a 18 m.ż.
A te zarośnięte to może boczne były

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
A mi się ona nie podoba, jakaś taka duża, ciężka.

Cytat:
ale klub...

Cytat:
Tamlin, jeszcze raz pożyczę Ci zdrówka. I żeby mi się mój Mati nie zaraził, no!
Dziękuję. Czuję się już zdecydowanie lepiej

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
No właśnie nie w zgięciach tylko na... hmmm... wyprostach, tzn na tych zewnętrznych łokciach i stricte na kolanach, przechodzi trochę na uda po wierzchu i na ramiona Ciuszki piorę w Dzidziusiu, kapię aktualnie tylko w emoliencie, te miejsca smaruję również emolientem. Tak myślę że to może od płynu do mycia, którym myłam jakiś czas temu, bo mniej więcej by się zgadzał czas używania z pojawieniem się tych zmian, no ale już 3 tygodnie jak odstawiłam i wprowadziłam emolienty więc nie wiem.
Skaza by tak mogła wyjść po 2,5 miesiąca jak od początku jem nabiał? Mam nadzieję że to jednak nie to

Ej, mogę wypić szklaneczkę Gingersa jak następne karmienie ok. 2, nie?
Pij, na zdrówko Ja mam Karmi bo przez chorobę trochę mniej pokarmu mam.
Trochę późno na skazę w sumie. Smaruj emolientami i poczekaj jeszcze trochę, jak nie będzie się poprawiać to wtedy to skonsultuj.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Załącznik 5011777A to Jaś z dzisiaj
Słodziak

Lilka a może tej lekarce chodziło o tylne ciemiączko. Na pewno mówiła o przednim???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości