|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Zapomniałam napisać - mam.
Pisałam o rzeczach które kupiłam wczoraj nowe, a nie uwzględniłam tego co dostałam. Wanienkę dostałam właśnie. |
|
|
|
#2642 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Znów mam tyle do nadrobienia, rozpisałyście się ![]() U nas aura zimowa, pada śnieg i cały dzień -3 st. Fajnie, tylko teraz strach jechać samochodem, bo niektórzy kierowcy nie dostosowują prędkości do warunków. W ten sposób we wt. mojemu mężowi ktoś już przywalił w auto, a dzisiaj 2 razy o mało co - poszło na milimetry. Do południa byłam na zajęciach jogi dla ciężarnych i już czuję zakwasy! Ręce mnie bolą. Niby taki lajcik, godzinka lekkich ćwiczeń, ale czuję się b.zmęczona, zero kondycji. Cytat:
Zaczynam - w końcu - psychicznie nastawiać się na poród i oswajać z myślą o bólu, już jestem mniej przerażona. |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym tylko nie brała tych majtek bawełnianych, skoro masz jednorazowe. a juz napewno nie 5. najwyzej weź jakies swoje stare, zniszczone - na wyjscie. ale to taka moja luźna sugestia ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- jetsem w trakcie pakowania ![]() z tego co widze to papmersiaki bede musiala wziac pod pache bo sie nie zmieszczą ![]() pozniej napisze liste co wzielam i doradzicie czy jest ok. a szczoteczke do wlosów dla malucha brac czy sie obejdzie? |
|
|
|
|
#2644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla koleżanki super prezencik im się trafił ![]() Cytat:
I ostatnio mi powiedziała że nie wie czy jeszcze będę miała,chyba że coś będzie nie tak... czyli miałam tak jakby 3 razy tylko (tak jak są rubryki w karcie ciąży)Mam wielką nadzieję że jeszcze mi da skierowanie na usg przed porodem ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mi dziś dzień zleciał rano poszłam z mama na sklepy meble obejrzec a potem o 11 zadzwonili z pracy czy bym nie podjechała na chwile c mi pasowało bo zwolnienie miałam więc o 12 samochód i do pracy potem przed 16 do rodziców na obiadek bo Tż nie ma jeszcze i niedawno wróciłam i was nadraiam zaraz musze sie za coś pożytecznego zabrać np. wymyć lodówkę bo coś capi
|
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2648 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
poczytuje was przez cały dzień, żeby być na bieżąco ale żeby coś napisać to mi się jakoś nie chce, tak w ogóle to mi się nic nie chce Jakiegoś takiego doła mam chyba dopiero jutro po wizycie się dopiero odezwe
|
#2649 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam usg robione na kazdej wizycie, czyli srednio co 5 tygodni. Nastepna wizyta za tydzien w piatek i juz nie moge sie doczekac, az kruszynke zobacze.
suzi ja tez probuje sie z mysla o porodzie oswoic. Mysle o nim nawet w nocy przekrecajac sie s boku na bok, ale chyba nie jestem jeszcze na takim etapie jak ty. Masz jakas magiczna recepte??? debrah pytasz o posciel. Ja sie skusilam na te wieksza kolderke 135*100 i tez musze teraz jakiejs poszewki poszukac ladnej. Jak cos znajdziesz ciekawego, daj znac. Mikolaj do mnie przyszedl w postaci mamusi mojej. Dostalam wlasnorecznie robione bombki na steropianie i w kopercie kasiure. Kochany Mikolaj.
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
a jak to jest z tym ciemiączkiem?? od kiedy trzeba to wyczesywać ? i w ogole to przed kąpielą czy po?? a i jak to jest z tym ułożeniem dzidzi, wiem że trzeba przekładać główke z boku na bok, zeby chyba uszka nie były odstające?;p
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte oraz oczekuje samych dobrych wiadomosci
|
|
#2652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Moja gin na poczatku mowila, ze usg bedzie trzy razy.. i tak sie nastawialam. Ale wyszlo tak, ze do tej pory na kazdej wizycie mialam ale ona ma u siebie w gabinecie, wiec jak ja najdzie to po prostu zaprasza na kozetke A w poniedzialek idziemy pomierzyc malutka i zobaczyc czy sie przekrecila
|
|
|
|
#2654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ja sie ciesze, ze wypłatę dostaje od pracodawcy i nie mam takich problemow. Firma, w ktorej pracuje, zatrudnia mniej niz 20 osob i w akiej sytuacji oni mi placa a zus im zwraca ![]() Ja już mialam 3 usg, teraz mam nastepne 21.12. Juz sie nie moge doczekać |
||
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hemoglobina-10.70 a norme mam wpisana 12.00-15.00 więc znowu źle. Ale ostatnio powiedziała mi że mam anemie.A mocz WRESZCIE wyszedł dobrze bez zadnych bakterii (pierwszy raz)
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny złapał mnie koszmarny ból biodra, rwa kulszowa. aż wyłam z bólu. teraz siedzę z gorącym okładem i piję kakao które mi zrobił mąż (1 raz w życiu ) Oby przeszło bo ani stać ani leżeć ani siedzieć. |
|
|
|
|
#2657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pierwszej stronie forum są normy. Czytalam gdzies, że w ciązy w normie jest spadek o ok 1,5- 2 jednostki od stanu sprzed ciazy, bo krew sie rozrzedza. A bierzesz żelazo?Laurka wspolczuje. Oby szybko przeszlo |
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
hej
więc sprawa mojego porodu nadal nieprzesądzona - póki co ortopedka nie widzi żadnych przeciwwskazań do sn, ale wszystko może się zmienić, nie jest powiedziane, że uda mi się urodzić naturalnie i oczywiście mogą mnie w trakcie przez te plecy wywieźć na cc. Jakby z tymi plecami mi się pogorszyło to mam przyjść jeszcze przed porodem i wtedy mi wypisze wskazanie na cc, zresztą widziała moje nastawienie i powiedziała, żebym oczywiście spróbowała sn, a gdyby już było naprawdę tragicznie pod koniec ciąży to wtedy do niej przyjść. Więc dalej czekać i czekać. Ja w ogóle nie czuję, żebym miała za chwilę w sumie rodzić - przecież tak naprawdę zostało trochę ponad 5tygodni, w tym czasie wszystko może się zdarzyć, nie czuję w ogóle tego ;> Obiecałam sobie, że dzisiaj spakuję torbę ;] hm hm, chyba mi to nie wyjdzie
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-12-06 o 19:22 |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Mi ostatnio hemoglobina wyszla 15!
|
|
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym Ty sie stresujesz tak kobieto? ja tez mam jutro wizyte Cytat:
a o spaniu to nie wiem
|
||
|
|
|
#2661 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w tych witaminach co biore to nie ma żelaza. Cytat:
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Przed ciaza mialam cos ponad 14, potem mi spadlo i bylo 10-11, a ostanio bach i 15! Do konca ciazy juz morfologii nie muszebrobic
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam tp na 6 stycznia a dziś 6 grudnia, czyli teoretycznie został mi równiutki miesiąc ![]() Wow! Szacun! ![]() musze isc ogarnac bożenke bo jutro nie zdążę rano bo wizyta na 11.00, a ze drogi sa jakie sa to bede musiala duzo wczesniej wyjechac. Alez mi sie nie chce... |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana nie martwiaj sie, w sumie kazda z nas moze miec cc przecio jak Cię plecunie bedą bolały, to wiadomo, lecisz do niej i Ci da spokojnie noo streesss a mi odkąd ginka powiedziała o tym łożysku, ciagle się boje ze za chwile odejdą mi wody..
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis zaczynam 34 tydzien, to juz czas mysle o torbie do szpitala?
Pstryczku, juz tak malo czasu do konca, ze ja sobie daruje
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
a mam pytanko odnosnie badania moczu - jakie robicie? ogólne czy jakies "specjalistyczne"?
bo ja mam zawsze zlecone ogólne i od poczatku ciąży nie wykazuje mi tam zadnych bakterii (generalnie mocz zawsze mialam ok). i teraz nie wiem, czy typ badania - badanie ogólne moczu - nie uwzglednia bakterii czy poprostu u mnie nie ma bakterii w moczu.... W ogólnym badaniu, jesli bakterie by były, to jest to na wyniku? Zakrecilam ostro ale mam nadzieje ze wiecie o co mi kaman
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, jakby byly bakterie to w ogolnym by wyszly
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie nie masz żadnych bakterii-szczęściaro
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

dla koleżanki
czyli miałam tak jakby 3 razy tylko (tak jak są rubryki w karcie ciąży)
dolic. Nie cierpie takiego braku szacunku do kobiety. Swojej przede wszystkim. Przeciez krzywdy mu nie robisz. Ja jestem bojowa i jak TZ tylko podniesie na mnie glos to mu mowie, ze sila go nie trzymam skoro zle i rade bez niego sobie dam, mimo ze kocham.
pojechałam do pracki zawieźć grudniowe l4 i powiedzialy ze ksiegowa brala i miala zaniesc no kur....wa... i dostane znowu za dwa miesiace w styczniu, a taka bylam nastawiona. No ale nie bede narzekać. W pon mi przyjdzie wyrównanie stypendium

I 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte oraz oczekuje samych dobrych wiadomosci
) to 12