Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 18:08   #2641
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Debrah a wanienka?
Zapomniałam napisać - mam.
Pisałam o rzeczach które kupiłam wczoraj nowe, a nie uwzględniłam tego co dostałam. Wanienkę dostałam właśnie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:11   #2642
suzi31
Raczkowanie

Hej
Znów mam tyle do nadrobienia, rozpisałyście się
U nas aura zimowa, pada śnieg i cały dzień -3 st. Fajnie, tylko teraz strach jechać samochodem, bo niektórzy kierowcy nie dostosowują prędkości do warunków. W ten sposób we wt. mojemu mężowi ktoś już przywalił w auto, a dzisiaj 2 razy o mało co - poszło na milimetry.

Do południa byłam na zajęciach jogi dla ciężarnych i już czuję zakwasy! Ręce mnie bolą. Niby taki lajcik, godzinka lekkich ćwiczeń, ale czuję się b.zmęczona, zero kondycji.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jeśli będę rodzić w pozycji pionowej, chciałabym mieć możliwość sama przyjąć dziecko.
Ja dostałam plan porodu od położnej i jest on dostosowany do warunków szpitala, w którym będę rodzić. Nie ma tam takich cudów jak opisałaś powyżej. Jest natomiast, że chcę korzystać z pozycji wertykalnych.

Zaczynam - w końcu - psychicznie nastawiać się na poród i oswajać z myślą o bólu, już jestem mniej przerażona.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:15   #2643
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A więc wczoraj po długich bojach w środku nocy zakupiłam co następuje:

Dla Amelki:
1. Patyczki dla niemowląt – op. 60 sztuk
2. Woreczki na zużyte pieluszki – op. 50 sztuk (jakoś mnie przyćmiło i stwierdziłam, że się przyda:P)
3. Płatki kosmetyczne dla dzieci – 60 sztuk
4. Gaziki nasączone do pępka - op. 100 sztuk (dużo, ale zostaną mi do przemywania swojej rany po CC, a potem do pędzli makijażowych:P, tyle było w paczce)
5, Nose Frida – spray do noska (to takie samo jak woda morska, stwierdziłam, że tego odciągacza kataru nie biorę na razie - nie wiadomo czy w ogóle potrzebne, a chyba nie problem dokupić?)
6. Pieluszki Flanelowe – 6 sztuk ( na razie nie wiem do czego flanelowe są? Do przykrycia buzi itp itd - bo przyjemniejsze od tetrowych?)
7. Proszek do prania Dzidziuś -3kg – kolor
8. Proszek do prania Dzidziuś - 3kg - biały
9. Pieluchy Tetrowe – 20 sztuk (starczy na razie?)
10.Podkłady do przewijania – 10 sztuk ( 60 x60 cm - najwyżej dla siebie wezmę pod zadek?)

Dla mnie:

1. Podkłady poporodowe – 3 op. ( z BabyOno , z klejem)
2. Majtki poporodowe rozm M - jednorazowe – 10 sztuk (wystarczy? jak często zmieniam toto? Jak mi podkład przecieknie?)
3. Wkładki laktacyjne - op. 60 sztuk
4. Osłonki na sutki – 2 sztuki (ale jakieś drogie to, chyba przepłaciłam)
5. Ziaja Lano - ta maść na sutki co ponąć ciężko dostać - 1 op. (ma któraś? myślałam, żeby zamiast bepanthenu?)

+ u innego użytkownika:
6. Koszula nocna do karmienia - 3 sztuki
-----------------------------------------------------------------

Dla mnie zostało:
1. Kapcie
2. Kosmetyki do szpitala
3. Biustonosze do karmienia, ze dwa
4. Figi bawełniane - z 5 sztuk?
5. I te brakujące podkłady na łóżko

Dla Małej jeszcze muszę:

1. Czapeczka zimowa
2. Parę ubranek na rozm. 56
3. Wózek ( będzie używka od znajomych lub po porodzie zaraz kupię)
4. Ewentualnie laktator ( nie wiem czy pokarm będzie w ogóle więc teraz chyba nie ma sensu?)
5. Dodatkowa pościel - poszewki - coś muszę wybrać z Baby - Raj, ale gubię się jakoś w wymiarach..

I to by było na tyle...

Sory za taką prywatę, podsumowałam sobie wszystko, żeby poukładać w głowie.

Będę wdzięczna za odpowiedzi na pytania w nawiasach i wszelkie sugestie.
jak dla mnie ok.
ja bym tylko nie brała tych majtek bawełnianych, skoro masz jednorazowe. a juz napewno nie 5. najwyzej weź jakies swoje stare, zniszczone - na wyjscie. ale to taka moja luźna sugestia

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

jetsem w trakcie pakowania
z tego co widze to papmersiaki bede musiala wziac pod pache bo sie nie zmieszczą
pozniej napisze liste co wzielam i doradzicie czy jest ok.
a szczoteczke do wlosów dla malucha brac czy sie obejdzie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:31   #2644
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
3

nie nerwuj sie... w ciąży jesteś... spokojnie..już i tak nic nie zmienisz...
No już trochę się uspokoiłam. Jutro powinnam mieć wypłatę i jestem ciekawa ile dostane

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
dziewczyny właśnie się dowiedziałam, ze moja koleżanka urodziła dzisiaj synka ale prezent na mikołaja dostali
hehehe byliśmy dzisiaj zwiedzać porodówkę i tak mi się wydawało, że słyszę jej chłopaka jak gada w sali obok
dla koleżanki super prezencik im się trafił

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
wisienka- ja tez juz nie bede miec robionego usg, a to 2 miechy do rozwiazania
Ja miałam robione usg 3 razy (plus raz w szpitalu na początku w 6tc)
I ostatnio mi powiedziała że nie wie czy jeszcze będę miała,chyba że coś będzie nie tak... czyli miałam tak jakby 3 razy tylko (tak jak są rubryki w karcie ciąży)
Mam wielką nadzieję że jeszcze mi da skierowanie na usg przed porodem

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Zaczynam - w końcu - psychicznie nastawiać się na poród i oswajać z myślą o bólu, już jestem mniej przerażona.
Jak to zrobiłaś ??
Stary 2012-12-06, 18:37   #2645
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
pozniej napisze liste co wzielam i doradzicie czy jest ok.
a szczoteczke do wlosów dla malucha brac czy sie obejdzie?
nie no, jasne ze nie...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:38   #2646
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
no właśnie już sama nie wiem, z drugiej strony z takiego usztywnianego można wyjąć usztywnienie...
Nam połozne mówiły ze wyciągają to usztywnienie w szpitalu więc żeby brać bez

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
miałam w planach prasowanie dzisiaj, ale przez to kurzenie odpuszczam; w zamian za to robie apteczne zamówienie w doz, to przynajmniej za przesyłkę nie będę płacić
jak sobie pomyślę, że wieczorem ten cały syf będę musiała ogarnąć, to mi słabo
Kochana ja tak mam od 2 tygodni jeszcze tylko w poniedziałek i koniec mam nadzieje
Cytat:
Szajka- normalnie jak to czytam to mam ochote przyjechac i mu wpierdolic. Nie cierpie takiego braku szacunku do kobiety. Swojej przede wszystkim. Przeciez krzywdy mu nie robisz. Ja jestem bojowa i jak TZ tylko podniesie na mnie glos to mu mowie, ze sila go nie trzymam skoro zle i rade bez niego sobie dam, mimo ze kocham.

Na obiadek makaron ze szpinakiem Jedyny plus tej cukrzycy, ze zmobilizowala mnie do regularnych, zdrowych obiadow

Co do dretwienia- mam czesto takie uczucie w dloniach
Mi drentwieja codzennie rano a makaron ze szpinakiem uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
To ja przed wczoraj pojechalam do zusu, zlozyć wniosek zeby kasa mi przychodziła na konto, no i przy okazji zapytalam czy pieniadze z zusu juz wyszly za listopad, a ta do mnie mowi ze nawet nie wplynęło l4........ a ja pojechałam do pracki zawieźć grudniowe l4 i powiedzialy ze ksiegowa brala i miala zaniesc no kur....wa... i dostane znowu za dwa miesiace w styczniu, a taka bylam nastawiona. No ale nie bede narzekać. W pon mi przyjdzie wyrównanie stypendium
To trzeba coś składac takiego w zusie bo ja nic oczywiscie nie wiem dopiero teraz za grudzień mi bedzie zus płacił czyli w styczniu to jest jakiś gotowy druk czy cuś???

Ale mi dziś dzień zleciał rano poszłam z mama na sklepy meble obejrzec a potem o 11 zadzwonili z pracy czy bym nie podjechała na chwile c mi pasowało bo zwolnienie miałam więc o 12 samochód i do pracy potem przed 16 do rodziców na obiadek bo Tż nie ma jeszcze i niedawno wróciłam i was nadraiam zaraz musze sie za coś pożytecznego zabrać np. wymyć lodówkę bo coś capi
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:40   #2647
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh jak bardzo chcialabym juz moc cwiczyc i sie odchudzac... w zyciu takiej motywacji nie mialam.
ja też..........masakra..... .... juz chce schudnąć, chce założyć moje ulubione spodnie z bershki, albo sukienke ...... tak mi tęskno za tym...

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość

o rajusiu, w sumie Ty juz wiesz jak to jest, ja wole raczej o tym nie myslec.......

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja miałam robione usg 3 razy (plus raz w szpitalu na początku w 6tc)
I ostatnio mi powiedziała że nie wie czy jeszcze będę miała,chyba że coś będzie nie tak... czyli miałam tak jakby 3 razy tylko (tak jak są rubryki w karcie ciąży)
Mam wielką nadzieję że jeszcze mi da skierowanie na usg przed porodem
Ja to mam na każdej wizycie usg, czyli razem wychodzi hmmm 6. No i moze jeszcze tego 21 mi zrobi, tzn powie pewnie że nie ma takiej potrzeby, ale pewnie zrobie oczka kota ze shreka ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:42   #2648
j1987
Raczkowanie

Witam,

poczytuje was przez cały dzień, żeby być na bieżąco ale żeby coś napisać to mi się jakoś nie chce, tak w ogóle to mi się nic nie chce noc była ciężka od 2,30 nie spałam, jakaś taka otępiała jestem i to tego bolą mnie sutki i nie wiem czy stresuje się jutrzejszą wizytą u gina czy co
Jakiegoś takiego doła mam

chyba dopiero jutro po wizycie się dopiero odezwe
Stary 2012-12-06, 18:43   #2649
maluchna30
Zadomowienie

Ja mam usg robione na kazdej wizycie, czyli srednio co 5 tygodni. Nastepna wizyta za tydzien w piatek i juz nie moge sie doczekac, az kruszynke zobacze.

suzi ja tez probuje sie z mysla o porodzie oswoic. Mysle o nim nawet w nocy przekrecajac sie s boku na bok, ale chyba nie jestem jeszcze na takim etapie jak ty. Masz jakas magiczna recepte???

debrah pytasz o posciel. Ja sie skusilam na te wieksza kolderke 135*100 i tez musze teraz jakiejs poszewki poszukac ladnej. Jak cos znajdziesz ciekawego, daj znac.

Mikolaj do mnie przyszedl w postaci mamusi mojej. Dostalam wlasnorecznie robione bombki na steropianie i w kopercie kasiure. Kochany Mikolaj.
Stary 2012-12-06, 18:43   #2650
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
nie no, jasne ze nie...
a jak to jest z tym ciemiączkiem?? od kiedy trzeba to wyczesywać ? i w ogole to przed kąpielą czy po?? a i jak to jest z tym ułożeniem dzidzi, wiem że trzeba przekładać główke z boku na bok, zeby chyba uszka nie były odstające?;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-06, 18:48   #2651
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Witam,

poczytuje was przez cały dzień, żeby być na bieżąco ale żeby coś napisać to mi się jakoś nie chce, tak w ogóle to mi się nic nie chce noc była ciężka od 2,30 nie spałam, jakaś taka otępiała jestem i to tego bolą mnie sutki i nie wiem czy stresuje się jutrzejszą wizytą u gina czy co

No to widze, ze wiekszosc z nas na bezsennosc dzis w nocy cierpiala. Na tego dola to sciskam mocno, moze cos pomoze I 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte oraz oczekuje samych dobrych wiadomosci
Stary 2012-12-06, 18:50   #2652
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam na każdej wizycie usg, czyli razem wychodzi hmmm 6. No i moze jeszcze tego 21 mi zrobi, tzn powie pewnie że nie ma takiej potrzeby, ale pewnie zrobie oczka kota ze shreka ;p
Kurcze dziewczyny zazdroszcze Wam że macie tak często usg robione. Jakby moja gin robiła usg w swoim gabinecie to pewnie dało by się namówic ją częściej,ale ona mi wypisuje skierowanie

Cytat:
Witam,

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyte. Nie stresuj sie tak
Stary 2012-12-06, 19:01   #2653
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Moja gin na poczatku mowila, ze usg bedzie trzy razy.. i tak sie nastawialam. Ale wyszlo tak, ze do tej pory na kazdej wizycie mialam nawet jak raz chciala mi tylko takim czyms sprawdzic serduszko malej to cos nie mogla znalezc i bylo usg ale ona ma u siebie w gabinecie, wiec jak ja najdzie to po prostu zaprasza na kozetke

A w poniedzialek idziemy pomierzyc malutka i zobaczyc czy sie przekrecila
Stary 2012-12-06, 19:08   #2654
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
spoko nie męczysz. Kupujemy wózek w sklepie w moim mieście, oni zamawiają u producenta. Cena jest niższa niż na tej stronie co podałaś. Za 2 w1 facet mówił, że cena wynosi 1600zł. Do 200 zł wychodzi fotelik, ale to dopiero jak bedziemy odbierać to dokładnie bedziemy wiedzieć, bo fotelika jeszcze nie zamawiali i nie wiedża ile. Ale wydaje mi się że cena zależy od tego jaką zniżke ma sklep który zamawia. Wiesz co ja bym na twoim miejscu przeszła sie do jakiegoś sklepu z wózkami gdzie można znaleść wózki Tako i zapytać czy by zamówili dla Wasi ile by to kosztowało. Bo naprawdę cena ze strony producenta jest naprawdę wyższa niż w sklepie.
mam nadzieję, ze pomogłam
wielkie dzieki tak zrobie, jutro pomecze telefonami sprzedawcow

Cytat:
no i miałam rację
co kupił? - mikołaja w czekoladzie
eh, jak ja go dobrze znam

odebral mi przy okazji wyniki moczu i krwi,
mocz perfekto a krew znow sie poprawiła
hemoglobine mam 11,99 a norma (ta normalna ) to 12

jutro wizyta, ciekawe ile moj syncio wazy
gratuluje wynikow, ciekawe jak moja hemoglobina, ostatnio bylo 11,5 i ginka kazala mi odstawic zelazo. Mam nadzieje, ze nie spadla

Jak ja sie ciesze, ze wypłatę dostaje od pracodawcy i nie mam takich problemow. Firma, w ktorej pracuje, zatrudnia mniej niz 20 osob i w akiej sytuacji oni mi placa a zus im zwraca

Ja już mialam 3 usg, teraz mam nastepne 21.12. Juz sie nie moge doczekać
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:12   #2655
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
gratuluje wynikow, ciekawe jak moja hemoglobina, ostatnio bylo 11,5 i ginka kazala mi odstawic zelazo. Mam nadzieje, ze nie spadla
Ja wczoraj odebrałam wyniki z krwi i moczu.
Hemoglobina-10.70 a norme mam wpisana 12.00-15.00 więc znowu źle. Ale ostatnio powiedziała mi że mam anemie.
A mocz WRESZCIE wyszedł dobrze bez zadnych bakterii (pierwszy raz)
Stary 2012-12-06, 19:13   #2656
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Wpisany mam wg OM, a z usg wychodzi 22.01.

Po wizycie jestem:
po 1. załamana, gdyż wyszło magiczne +20 na wadze;
po 2. wkurzona, gdyż pani gin powiedziała, że miałam robione DWA usg i tyle wystarczy. Stwierdziła, że kolejne i tak nic nam już nie powie, bo wiadomo jakie jest położenie, ilość wód, jak łożysko. No dobra, ale jeszcze prawie 2 miesiące zostały, to chyba do tego czasu może się coś zmienić? A poza tym chciałam wiedzieć, ile waży me dziecko, ile mierzy, pooglądać. Niech się kobita wypcha, pójdę prywatnie i może mi naskoczyć.
O matko chyba oszalała. Ja bym poszła jeszcze prywatnie przed porodem.

Dziewczyny złapał mnie koszmarny ból biodra, rwa kulszowa. aż wyłam z bólu. teraz siedzę z gorącym okładem i piję kakao które mi zrobił mąż (1 raz w życiu ) Oby przeszło bo ani stać ani leżeć ani siedzieć.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:17   #2657
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odebrałam wyniki z krwi i moczu.
Hemoglobina-10.70 a norme mam wpisana 12.00-15.00 więc znowu źle. Ale ostatnio powiedziała mi że mam anemie.
A mocz WRESZCIE wyszedł dobrze bez zadnych bakterii (pierwszy raz)
Ale miescisz sie w normach dla kobiet w ciązy na pierwszej stronie forum są normy. Czytalam gdzies, że w ciązy w normie jest spadek o ok 1,5- 2 jednostki od stanu sprzed ciazy, bo krew sie rozrzedza. A bierzesz żelazo?

Laurka wspolczuje. Oby szybko przeszlo
Stary 2012-12-06, 19:18   #2658
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej
więc sprawa mojego porodu nadal nieprzesądzona - póki co ortopedka nie widzi żadnych przeciwwskazań do sn, ale wszystko może się zmienić, nie jest powiedziane, że uda mi się urodzić naturalnie i oczywiście mogą mnie w trakcie przez te plecy wywieźć na cc.
Jakby z tymi plecami mi się pogorszyło to mam przyjść jeszcze przed porodem i wtedy mi wypisze wskazanie na cc, zresztą widziała moje nastawienie i powiedziała, żebym oczywiście spróbowała sn, a gdyby już było naprawdę tragicznie pod koniec ciąży to wtedy do niej przyjść.
Więc dalej czekać i czekać.

Ja w ogóle nie czuję, żebym miała za chwilę w sumie rodzić - przecież tak naprawdę zostało trochę ponad 5tygodni, w tym czasie wszystko może się zdarzyć, nie czuję w ogóle tego ;>

Obiecałam sobie, że dzisiaj spakuję torbę ;] hm hm, chyba mi to nie wyjdzie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2012-12-06 o 19:22
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:21   #2659
badziabadzia
Zakorzenienie

Mi ostatnio hemoglobina wyszla 15!
Stary 2012-12-06, 19:22   #2660
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,

nno co Ty, bedzie dobrze
a czym Ty sie stresujesz tak kobieto?
ja tez mam jutro wizyte

Cytat:
a jak to jest z tym ciemiączkiem?? od kiedy trzeba to wyczesywać ? i w ogole to przed kąpielą czy po?? a i jak to jest z tym ułożeniem dzidzi, wiem że trzeba przekładać główke z boku na bok, zeby chyba uszka nie były odstające?;p
w SR mowili nam zeby smarowac oliwka tak z godzine przed kapiela, juz przed samą kapiela wyczesac, potem umyc główke i znow wyczesac.
a o spaniu to nie wiem

Stary 2012-12-06, 19:23   #2661
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
w zyciu takiej nie mialam
Stary 2012-12-06, 19:24   #2662
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ale miescisz sie w normach dla kobiet w ciązy na pierwszej stronie forum są normy. Czytalam gdzies, że w ciązy w normie jest spadek o ok 1,5- 2 jednostki od stanu sprzed ciazy, bo krew sie rozrzedza. A bierzesz żelazo?

Laurka wspolczuje. Oby szybko przeszlo
Brałam,właśnie mi się skończyło. We wtorek (11 grudnia) mam wizytę to spytam gin co ona na ten wynik i czy mam brać żelazo dalej.
Bo w tych witaminach co biore to nie ma żelaza.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej
więc sprawa mojego porodu nadal nieprzesądzona - póki co ortopedka nie widzi żadnych przeciwwskazań do sn, ale wszystko może się zmienić, nie jest powiedziane, że uda mi się urodzić naturalnie i oczywiście mogą mnie w trakcie przez te plecy wywieźć na cc.
Jakby z tymi plecami mi się pogorszyło to mam przyjść jeszcze przed porodem i wtedy mi wypisze wskazanie na cc, zresztą widziała moje nastawienie i powiedziała, żebym oczywiście spróbowała sn, a gdyby już było naprawdę tragicznie pod koniec ciąży to wtedy do niej przyjść.

Ja w ogóle nie czuję, żebym miała za chwilę w sumie rodzić - przecież tak naprawdę zostało trochę ponad 5tygodni, w tym czasie wszystko może się zdarzyć, nie czuję w ogóle tego ;>
Ja bym wolała na Twoim miejscu cesarke (nie chodzi o to że ogólnie bym wolała CC niz SN) ale gdybym miała takie problemy z plecami to wolałabym od razu żeby mi dał wskazanie na cc.
Stary 2012-12-06, 19:27   #2663
badziabadzia
Zakorzenienie

Przed ciaza mialam cos ponad 14, potem mi spadlo i bylo 10-11, a ostanio bach i 15! Do konca ciazy juz morfologii nie muszebrobic
Stary 2012-12-06, 19:28   #2664
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

aj maja sie z nami te torby
a ja mam tp na 6 stycznia a dziś 6 grudnia, czyli teoretycznie został mi równiutki miesiąc
Cytat:
Wow! Szacun!
musze isc ogarnac bożenke bo jutro nie zdążę rano bo wizyta na 11.00, a ze drogi sa jakie sa to bede musiala duzo wczesniej wyjechac.
Alez mi sie nie chce...

Stary 2012-12-06, 19:28   #2665
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Jaaaa spakuje chyba po weekendzie.......;p
kochana nie martwiaj sie, w sumie kazda z nas moze miec cc przecio
jak Cię plecunie bedą bolały, to wiadomo, lecisz do niej i Ci da spokojnie noo streesss
a mi odkąd ginka powiedziała o tym łożysku, ciagle się boje ze za chwile odejdą mi wody..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-06, 19:32   #2666
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Przed ciaza mialam cos ponad 14, potem mi spadlo i bylo 10-11, a ostanio bach i 15! Do konca ciazy juz morfologii nie muszebrobic
mi niby tez nie kaze robic, mowi ze mam dobra ale ja nadgorliwa i tak robie co miesiąc

Stary 2012-12-06, 19:36   #2667
badziabadzia
Zakorzenienie

Ja dzis zaczynam 34 tydzien, to juz czas mysle o torbie do szpitala?

Pstryczku, juz tak malo czasu do konca, ze ja sobie daruje
Stary 2012-12-06, 19:37   #2668
pstryczek84
Zakorzenienie

a mam pytanko odnosnie badania moczu - jakie robicie? ogólne czy jakies "specjalistyczne"?
bo ja mam zawsze zlecone ogólne i od poczatku ciąży nie wykazuje mi tam zadnych bakterii (generalnie mocz zawsze mialam ok).
i teraz nie wiem, czy typ badania - badanie ogólne moczu - nie uwzglednia bakterii czy poprostu u mnie nie ma bakterii w moczu....
W ogólnym badaniu, jesli bakterie by były, to jest to na wyniku?
Zakrecilam ostro ale mam nadzieje ze wiecie o co mi kaman

Stary 2012-12-06, 19:41   #2669
badziabadzia
Zakorzenienie

Pstryczku, jakby byly bakterie to w ogolnym by wyszly
Stary 2012-12-06, 19:42   #2670
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
a mam pytanko odnosnie badania moczu - jakie robicie? ogólne czy jakies "specjalistyczne"?
bo ja mam zawsze zlecone ogólne i od poczatku ciąży nie wykazuje mi tam zadnych bakterii (generalnie mocz zawsze mialam ok).
i teraz nie wiem, czy typ badania - badanie ogólne moczu - nie uwzglednia bakterii czy poprostu u mnie nie ma bakterii w moczu....
W ogólnym badaniu, jesli bakterie by były, to jest to na wyniku?
Zakrecilam ostro ale mam nadzieje ze wiecie o co mi kaman
Ja mam zawsze robione ogólne. I za każdym razem pisało na wyniku ze mam liczne a czasem nieliczne bakterie. Teraz pierwszy raz nie pisze nic o żadnych bakteriach. Uffff. Ale brałam furagin,może pomógł.

Widocznie nie masz żadnych bakterii-szczęściaro

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości