Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2520 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 10:20   #75571
antoninamotyl
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Tak moje włosy wyglądają bez ślimaczków na noc.
Nałożyłam trochę żelu lnianego (fajny ) na mokre włosy, wyschły naturalnie i oto co efekt:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PicMonkey Collage.jpg (49,0 KB, 105 załadowań)
Stary 2012-12-06, 10:23   #75572
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
w związku z pogodą też myślałam żeby w końcu poświęcić czas na punkt rosy ale jeszcze tego nie zrobiłam. poważnie trzeba odstawić lniany? to jak ja będę stylizować ? może stwórzmy listę pielęgnacyjną na zimę kosmetyków, które najczęściej używają CG?
Tak, tak, tak

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:28   #75573
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Nie trzeba rezygnować z lnianego, musi tylko dokładnie wyschnąć
Stary 2012-12-06, 10:29   #75574
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Nałożyłam trochę żelu lnianego (fajny ) na mokre włosy, wyschły naturalnie i oto co efekt:
jakie locze się zrobiło fajne

A ja czekam na mojego TŻetowego mikołaja nawet wiem co dostanę a ja sprezentowałam mu pachniucha

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:38   #75575
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Nie trzeba rezygnować z lnianego, musi tylko dokładnie wyschnąć
A faktycznie, teraz mi się przypomniało. Dzięki

Stary 2012-12-06, 13:37   #75576
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość

Jest ładnie

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A co on ma do Twoich włósów???n ja bym mu od razu napisała że twój TZ wielbi Twoje loki i następnym razem jak sie bedziesz z nim widzieć ( z eks - przez pzrypadek) to jeszcze sobie podkręć

Jak tam, był u Was Mikołaj?
Ciężka sprawa, bo widzimy się codziennie przez kilka godzin w jednej klasie

U mnie był

Wczoraj używałam pierwszy raz Isany do farbowanych i jest całkiem fajna. Może nie aż tak jak babassu, ale milion razy lepsza niż ta witaminowa.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 13:55   #75577
PannaLokowana
Raczkowanie

mój TŻ rzekł wczoraj "uu, ktoś tu ma spore odrosty". I już chciałam go zabić, ale olśniło mnie, że farbowałam włosy zaraz pod koniec października, czyli lekko ponad miesiące temu. Spojrzałam więc w lustro zauważyłam, że w miesiąc z kawałkiem włosy urosły mi 2-3 cm, czyli tyle, ile zwykle w 3 msc. Mój pierwszy wyczekany przyrost oleje i joanna rzepa górą!

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 14:06   #75578
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
to też moja wymarzona fryzura oczywiście w wersji blond...przez te cholerne wybrzuszenia nie wiedziałam co jest z moimi włosami - ja dbam o nie nawilżam, dokarmiam, a te ciągle jak to powtarzała moja dawna fryzjerka - "mierzwa"! Nie sadzicie ze fryzjerzy powinni się znać na gatunku włosów? I zasugerowac coś ze np moje nigdy nie będą dobrze w tej fryzurce wyglądać bo sa falowane, a nie sypkie i lejące???

Czym moczysz- psikacz czy zwykła woda?
Ja na razie W OGÓLE zaprzestałam czesania, normalnie nie mogę w to uwierzyć, ale jeszcze nie zrobiły mi się dredy
Podstawowa rzecz - o, faluje się, to nie będzie lejące i proste więc proszę pani odradzam pani - ale oczywiście zrobię jak pani chce. Życie stałoby się piękniejsze

Moczę ugniatając mokrymi rękoma - nie od samego skalpu i do momentu aż są dośc mokre, ale jeszcze z nich nie kapie.
A czeszę nie ze względu na kołtunienie - bo nie mam z tym problemu - tylko jak rano wstanę to są takie..pozlepiane. Łatwo się rozczesują, ale są takie strąkowate. Jak nie rozczesze i takie zlepki zreanimuje to szkoda gadać
Stary 2012-12-06, 15:11   #75579
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
mój TŻ rzekł wczoraj "uu, ktoś tu ma spore odrosty". I już chciałam go zabić, ale olśniło mnie, że farbowałam włosy zaraz pod koniec października, czyli lekko ponad miesiące temu. Spojrzałam więc w lustro zauważyłam, że w miesiąc z kawałkiem włosy urosły mi 2-3 cm, czyli tyle, ile zwykle w 3 msc. Mój pierwszy wyczekany przyrost oleje i joanna rzepa górą!
hehe niech rosną

dniem twojego życia."
Stary 2012-12-06, 16:13   #75580
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy na zimę używacie jakiejś odzywki ze slikonami do ochrony? Jak tak to jakich?
Ja używam odżywki Himalaya. Pasuje mi

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
tak wyglądały moje włosy ostatnio 7 dni od mycia (byłam chora i musiałam przetrzymać) po spryskaniu sprayem Pinio tuż przed nałożeniem maski i myciem, spokojnie mogłabym w nich wyjść do ludzi, gdyby lekko upiąć górę "na księżniczkę"... CG tak robi, że wydłuża świeżość włosów (za "prostych" czasów myłam co 2-3 dni, teraz co 4-5 bez żadnego swędzenia itp.) – ciekawostka – najlepiej pod kątem skrętu i w ogóle wyglądają 2 i 3 dnia
natomiast odradzam "trzymanie" włosów, jeśli czujesz wyraźnie, że są tłuste i skóra swędzi - nie podrażniaj sobie w ten sposób skalpu
7 dni Zazdroszczę!
Stary 2012-12-06, 16:19   #75581
kataszka5
Raczkowanie

Dziewczyny, ratujcie.. również jestem posiadaczką fal, jednak po nocy moje fale są nieżywe, dlatego na noc zakręcam je w "ślimaczki".... rano spryskuję lakierem, jednak efekt loków szybko znika.. włoski się odkształcają i tworze niezdefiniowane siano... co mam zrobić, żeby utrzymać efekt pięknych loków chociaż na kilka godzin?
kataszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 17:11   #75582
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kataszka5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ratujcie.. również jestem posiadaczką fal, jednak po nocy moje fale są nieżywe, dlatego na noc zakręcam je w "ślimaczki".... rano spryskuję lakierem, jednak efekt loków szybko znika.. włoski się odkształcają i tworze niezdefiniowane siano... co mam zrobić, żeby utrzymać efekt pięknych loków chociaż na kilka godzin?
Zacznij od początku: co po kolei robisz z włosami

Stary 2012-12-06, 17:37   #75583
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
taki urok włosków ja potrafie mieć na głowie barana i jednego gupka całkiem prostego-zdarza się
Ten jeden niestety może zepsuć cały efekt i to mnie w falach najbardziej irytuje

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
mój tż, zanim go poznałam lubił prostowłose brunetki. A ja, blondynka, pokręcona . I na początku słyszałam ładnie by mi w ciemnych było, może przefarbuje, że w prostych mi ślicznie, może wyprostuje. Ale został zabity śmiechem i teraz w życiu by mi się farbować nie pozwolił.
Najczęściej spotykam takie przypadki, że facet zarzeka się iż gustuje np w wysokich, niebieskookich blondynkach, a jego wybranka o całkowite przeciwieństwo . Swoją drogą śmieszne, ale grunt, że zmieniać nie chce

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Podstawowa rzecz - o, faluje się, to nie będzie lejące i proste więc proszę pani odradzam pani - ale oczywiście zrobię jak pani chce. Życie stałoby się piękniejsze
Byłam u fryzjerki i jak powiedziałam, że mam fale to spojrzała na mnie wzrokiem "tyś chyba w życiu fali nie widziała" . Mam wrażenie, że dla przeciętnej fryzjerki fale zaczynają się od takiego regularnego, wręcz idealnego 2B (co się rzadko zdarza tak "na ulicy"). Jeśli ktoś ma nieregularne, podatne lub o sztywnej strukturze to są zaniedbane proste i tyle. Na takie zaradzi oczywiście super hiper mega wypaśna maska do włosów zniszczonych za jedyne 59.99 .
Takie mam wrażenie. Swoją drogą, jakbym uczyła w technikum fryzjerskim to pierwsze co kazałabym zrobić to przeczytać tutejsze FAQ ;p
Stary 2012-12-06, 18:12   #75584
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...

Eks do mnie napisał, najpierw coś o poloneza na studniówkę, a później "bardzo delikatnie" zasugerował, żebym lepiej znowu prostowała włosy...
No w sumie napisał "lepiej prostuj"...
Takie komentarze niech sobie zostawi dla siebie, jako eks nie ma prawa głosu

Cytat:

ładnie

Dziś ja się chwalę w codzienniku Co prawda chyba mało widać na zdjęciach ale dziś naprawdę były super, a ja rzadko je chwalę Mocny skręt i objętość,chcę zawsze taki zestaw
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:54   #75585
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Za chwilę założę kolejną część i wkleję do niej link

NO TO LECIMY ->
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=661657

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-12-06 o 18:58
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:56   #75586
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci

No to jedziemy dalej...XVI część

Link do XV części

Pielęgnacja włosowa to nie jest jak zapalić światło i zgasić, to znalezienie optymalnego zestawu produktów zawierających właściwe składniki, to sprawa wybitnie indywidualna i niektórym zajmuje dużo czasu, ale warto.
~Rybiorek~

Przydatne linki dla kręconowłosych:

Lista używanych skrótów i odniesień

Wątek wymiankowy z kosmetykami do loków (na start duńsko-polski) nowość

dla początkujących i dla przypomnienia
FAQ - czyli odpowiedzi na podstawowe pytania
pigułka pielęgnacyjna
tłumaczenia zagranicznych artykułów o lokach i falach, gdzie warto zaglądać po więcej wiedzy. Należy jednak pamiętać, iż artykuły stanowią tłumaczenia różnych punktów widzenia. Komentarze i dyskusje wskazane (najlepiej w wątku o pielęgnacji, by nikt nie przeoczył).

o małych lokasach

o szczegółach pielęgnacji i cięciu
początki kręconowłosych z cg
oleje i olejki do włosów
post z krótka informacją olejową nowość
mycie włosów odżywką
No poo - czyli nowa metoda mycia włosów
codziennik kręconowłosych
samodzielne cieniowanie
cięcie i cieniowanie włosów kręconych

o kosmetykach do włosów
produkty do włosów bez silikonów
analizy, opinie, ciekawostki o kosmetykach dla kręconych
zagraniczne produkty dla kręconowłosych (menu dla tych spoza kraju)
żel lniany - naturalny stylista

przegląd żeli do włosów - BLOG Myszki nowość

produkty kosmetyczne dla ortodoksyjnych CG, czyli BLOG MAŁGOSI

odżywki dostępne zawierające proteiny hydrolizowane - BLOG AJRISZMARTY

wskazówki dla wrażliwców

osiągnięcia kręconowłosych
dziennik regeneracji naturalnych fal i loków
upięcia z kręconych włosów
polecani fryzjerzy z całej Polski - włosy kręcone

lektury kręconowłosych - dzięki linkom tutaj umieszczonych znajdziesz wiele interesujących informacji, filmików, zdjęć i porad - blog Volyovej

Oraz zasady CG w punktach (na podstawie "Curly Girl" Lorraine Massey we własnej interpretacji):
- uważaj na siarczany (suflates, np. SLS, SLES),
- uważaj na silikony
- obchodź sie delikatnie z włosami: nie czesz na sucho, nie susz gorącym nawiewem, nie używaj ręczników
- zwracaj uwagę na to, czy w składzie odżywki/maski znajdują się nawilżacze (np. kwasy tłuszczowe, aloes), proteiny (roślinne), humektanty (np. panthenol, roślinna gliceryna, sorbitol) i/lub emolienty (np. masło shea, oleje roślinne)
- zaprzyjaźnij się z żelem do włosów (ważne by nie zawierał alkoholu oraz mało lub wcale nie miał zapachu)
- nie dotykaj włosów, dopóki całkowicie nie wyschną.

Oraz UWAGA: metodę pielęgnacji należy zawsze dostosowywać do siebie, nigdy siebie do pielęgnacji. Nie jest powiedziane, że to, co służy jednej kręconowłosej, posłuży też innej - to kwestia indywidualna. Dlatego testy i obserwacje to ścieżka obowiązkowa każdej kręconowłosej.
Warto na początku zrezygnować z silikonów i siarczanów, by przekonać się, czy taka dieta służy naszym włosom. Wszystkie wprowadzone później składniki łatwiej będzie sprawdzić i określić jako sprzyjające lub niesprzyjające włosom.

Pielęgnacja to też określone cnoty (jakby to nie brzmiało ):
Kochaj swoje włosy w przeciwnym wypadku nie będziesz dla nich tak delikatna, jak trzeba,
Poznawaj, bo kręcone wymagają wiedzy o nich i ich potrzebach
Pracuj, pielęgnując konsekwentnie i w odpowiedni sposób, nawet gdy wymaga to większych nakładów niż dotychczas
Bądź cierpliwa , ponieważ nie ma natychmiastowych efektów, ale gdy się pojawią, mogą zaskoczyć
Miej odwagę iść pod prąd, gdyż nasze metody (a w zasadzie metoda Lorraine) są dość kontrowersyjne

I... sprawdzaj prognozę pogody! Pielęgnację warto dobrać do pory roku, wilgotności okreslanej punktem rosy i procentową wartością.

Skrót do prognozy pogody z DP (trzeba ustawić swoje miasto)
~Eloe77~
całość prócz cytatu

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-12-06 o 18:58
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:00   #75587
Szotta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci

Hej

Mam nadzieję że przy końcu tego wątku będę już bardziej obeznana z CG

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:09   #75588
kataszka5
Raczkowanie

a teraz to, co robię po kolei:
1.Myję włosy zazwyczaj metodą OMO, jako pierwsze O używam Hegrona, moim myjadłem jest Facelle, a drugie to zwykle jakaś maska, np. Bingo lub Biovax lub też odżywka do spłukiwania, np Aletraa z granatem.
2.Później rozczesuję włosy grzebieniem z szeroko rozstawionym zebami, zwykle robię to w obecności Joaśki z lnem bs lub serum Biovaxu.
3.Następnie ugniatam włosy bawełnianą koszulką, daję trochę pianki.
4.Potem włoski schną same, a gdy są suche zawijam je w ślimaczki...
Co robię nie tak jak powinnam, co sprawia, że moje włosy nie chcą utrzymywać skrętu? Proszę o pomoc, bo w desperacji sięgam po prostownicę...
kataszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:21   #75589
vatis
Raczkowanie

GG do vatis

Cytat:
Martek juz napisała - przekombinowałaś. Odciśnij normalnie, ugniatając już jako loki, zrób plunkinng, zdejmij ręcznik i ułóż przedziałek.
Niektóre dziewczyny chyba nawet z godzinę trzymają, dla mnie to za długo, wczoraj przesiadziałam i miałam potem problem z ułożeniem grzywki
No też mi się wydaję, że przekombinowałam, następnym razem zrobię normalny plunking i się zastosuję do sposobu Karmenki:

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Jak zdejmę koszulkę, ro zazwyczaj wszystko mam do tyły, więc rozdzielam palcami na pół, czasem grzebykiem, nic się nie puszy.
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Manna? O tym nie slyszałam, z cukrem lepiej bo się rozpuści.
Kombinowałaś za bardzo z tym plunkingiem. Umyj, nałóż b/s, zrób zwykły plunking na jakieś 20 minut (możesz zmienić koszulkę po 10 minutach, odsączy więcej wody), wyprostuj się, pougniataj, wgnieć żel i zostaw do wyschnięcia
Tak też zrobię Kaszy nigdy więcej :P

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie, to tylko wskazówka

Off topic - nie odbierz mnie źle

Niedokładnie precyzujesz przesłanie dla swojej świadomości. Jesli "próbujesz" - świadomość pozostanie na próbowaniu. Skuteczniejsze będzie przesłanie "zmieniam się", "zmieniłam się", "jestem nową osobą" (taką, jaką "próbujesz być" teraz ).
Tak, słyszałam kiedyś o tym (dziękuję za przypomnienie ), ale kompletnie nie zwróciłam uwagi przy pisaniu, a było to już z parę lat temu. Muszę generalnie zmienić podpis. Coś Ty, nie odebrałam źle )

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

moim zdaniem dobrze określiłaś swoje włoski przynajmniej na chwile obecną (skręt się wzmacnia przy pielęgnacji CG)
przypominają moje, chociaż wyglądają na bardziej zdefiniowane "bez niczego".
Ciężko polecić produkty, bo skręt możesz mieć jak ja, ale inną porowatość (ja mam wysoką, obecnie schodzi do średniej). Testuj, testuj, testuj - spróbuj produktów z zakręconego must have (powinien być link w 1 poście). Spróbuj podpatrywać pielęgnację Dziewczyn w codzienniku. Gdybyś była zainteresowana to spis moich wpisów do codziennika jest w moim blogu w 1 poście.
powodzenia

tak wyglądały moje włosy ostatnio 7 dni od mycia (byłam chora i musiałam przetrzymać) po spryskaniu sprayem Pinio tuż przed nałożeniem maski i myciem, spokojnie mogłabym w nich wyjść do ludzi, gdyby lekko upiąć górę "na księżniczkę"... CG tak robi, że wydłuża świeżość włosów (za "prostych" czasów myłam co 2-3 dni, teraz co 4-5 bez żadnego swędzenia itp.) – ciekawostka – najlepiej pod kątem skrętu i w ogóle wyglądają 2 i 3 dnia
natomiast odradzam "trzymanie" włosów, jeśli czujesz wyraźnie, że są tłuste i skóra swędzi - nie podrażniaj sobie w ten sposób skalpu
Będę testować Zacznę zapisywać i robić zdjęcia, do codziennika też na pewno będę się odwoływać ) Masz niesamowite te włoski

Cytat:
Dziewczyny...

Eks do mnie napisał, najpierw coś o poloneza na studniówkę, a później "bardzo delikatnie" zasugerował, żebym lepiej znowu prostowała włosy...
No w sumie napisał "lepiej prostuj"...
Nie zna się i jak to w przypadku większości eksów zawraca głowę głupotami. Kiedyś miałam fazę na "Seks w wielkim mieście" i był pociągnięty dość długi wątek w jednym odcinku o tym jak to prości faceci preferują dziewczyny w prostych włosach(jak wszędzie na pewno są wyjątki), i że dla nich jesteśmy zwyczajnie za bardzo skomplikowane (w sensie, że kręconowłose jednocześnie mają bardziej złożoną osobowość- oczywiście na plus)

Cytat:

Dla mnie bardzo ładne. Mam pytanie, one są bez plunkingu? Jeśli tak to jak reagują na plunking, jesteś z nich zadowolona? z kształtu? Pytam bo mamy podobną długość i też masz niepocieniowane.

Widziałyście dziewczyny na filmikach na youtubie taki obszerny satynowy czepek do spania? Właśnie dla kręconych, sprawia dobre wrażenie. Jest popularny za granicą, ale jeszcze nie sprawdzałam czy u nas można dostać. Mamy strasznie ograniczony rynek pod tym względem chyba.

Wybaczcie, że tak dużo, muszę częściej zaglądać.
Remember us and all we used to be

Próbuję się zmieniać ))
vatis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:26   #75590
antoninamotyl
Rozeznanie

Stary 2012-12-06, 19:42   #75591
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kataszka5 Pokaż wiadomość

a teraz to, co robię po kolei:
1.Myję włosy zazwyczaj metodą OMO, jako pierwsze O używam Hegrona, moim myjadłem jest Facelle, a drugie to zwykle jakaś maska, np. Bingo lub Biovax lub też odżywka do spłukiwania, np Aletraa z granatem.
2.Później rozczesuję włosy grzebieniem z szeroko rozstawionym zebami, zwykle robię to w obecności Joaśki z lnem bs lub serum Biovaxu.
3.Następnie ugniatam włosy bawełnianą koszulką, daję trochę pianki.
4.Potem włoski schną same, a gdy są suche zawijam je w ślimaczki...
Co robię nie tak jak powinnam, co sprawia, że moje włosy nie chcą utrzymywać skrętu? Proszę o pomoc, bo w desperacji sięgam po prostownicę...
Nie ja tu jestem specjalistą od takich rzeczy, ale tak na "chopski rozum". Twoje fale najwidoczniej mają ciasno ułożoną łuskę i nie chcą trzymać skrętu innego niż twój własny, tym bardziej że zawijasz je dopiero jak są suche i utrwalone pianką. Chcą się układać po swojemu. Może spróbuj zawijać te ślimaczki na włosy bez stylizatora już suche albo ze stylizatorem wilgotne. Chyba, że zechcesz dasz swoim naturalnym szansę, to polecam mocniejszy żel typu czarna Isana
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:43   #75592
aga92929222
Raczkowanie

melduję się!
Stary 2012-12-06, 19:55   #75593
Chatul
ma zielone pojęcie

Melduję się I od razu melduję, że regularnie używam odżywki Himalai Protein Conditioner Colour Protect i jestem bardzo zadowolona. Tego brakowało moim włosom. Ta odżywka jest świetna
Stary 2012-12-06, 20:01   #75594
Majka1503
EDUkator

O matko, już kolejna część!

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:04   #75595
PannaLokowana
Raczkowanie

ja i moja owca meldujemy się!

offtopowo pochwalę się, że zaczęłam dziś 30 day shred z Jillian i że zdrowo jem, co może się korzystnie odbije na owcy

Stary 2012-12-06, 20:15   #75596
karolinga
Zadomowienie

Hej dziewczyny, można dołączyć? Mam skręt typu 2C, suszę suszarką z dyfuzorem, prostuję tylko grzywkę. Myję co 3-4 dni na zmianę Facelle i BDFM, mam 2 odżywki - Garniek AiK i TBS dla przetłuszczających się. Olejuję raz w tygodniu, raz w tygodniu nałożę jakąś maskę domowej roboty z produktów, które akurat mi wpadną w ręce wcieram Radicala by szybciej rosły, jak mi się skończy to zamierzam zrobić własną wcierkę. Ogólnie są w dobrym stanie, nie przysparzają mi problemów.
Stary 2012-12-06, 20:17   #75597
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Melduję się I od razu melduję, że regularnie używam odżywki Himalai Protein Conditioner Colour Protect i jestem bardzo zadowolona. Tego brakowało moim włosom. Ta odżywka jest świetna
Proteinowa faktycznie? Nie umiem znaleźć składu

Cytat:
O matko, już kolejna część!
Też się zdziwiłam tym barzdiej, że w tamtej się mało udzielałam

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
ja i moja owca meldujemy się!

offtopowo pochwalę się, że zaczęłam dziś 30 day shred z Jillian i że zdrowo jem, co może się korzystnie odbije na owcy
Dlaczego nazywasz takie piękne delikatne loczki owcą :c? Odbije się napewno, ale raczej na tej części co dopiero wyrosła. Nie wiem jak to jest z transportem wiamin we wnętrzu włosa, ale jeśli da się, to pewnie też podziała :p. Pozdrawiam ja i moje węże (niczym mitologiczna Meduza )
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:26   #75598
Malwina_89
Zakorzenienie

Również się melduję i obiecuje poprawę w odwiedzaniu tego wątku

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:27   #75599
JudytaKas
Zakorzenienie

Jestem i ja z moim małym blond pierdzielnikiem

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, można dołączyć? Mam skręt typu 2C, suszę suszarką z dyfuzorem, prostuję tylko grzywkę. Myję co 3-4 dni na zmianę Facelle i BDFM, mam 2 odżywki - Garniek AiK i TBS dla przetłuszczających się. Olejuję raz w tygodniu, raz w tygodniu nałożę jakąś maskę domowej roboty z produktów, które akurat mi wpadną w ręce wcieram Radicala by szybciej rosły, jak mi się skończy to zamierzam zrobić własną wcierkę. Ogólnie są w dobrym stanie, nie przysparzają mi problemów.

dniem twojego życia."
Stary 2012-12-06, 20:31   #75600
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Dlaczego nazywasz takie piękne delikatne loczki owcą :c? Odbije się napewno, ale raczej na tej części co dopiero wyrosła. Nie wiem jak to jest z transportem wiamin we wnętrzu włosa, ale jeśli da się, to pewnie też podziała :p. Pozdrawiam ja i moje węże (niczym mitologiczna Meduza )
nazywam moje włosie owcą, bo w rzeczywistości wyglądają jak owca ale jak tam z miłości do nich na włosy pewnie nic witaminki nie zrobią,a le na te co dopiero zamierzają wyrosnąć - jak najbardziej przy okazji może będę miała coś, co ludzie zwą talią

karolinga, zaktualizuj album, bo mi się nie wyświetla i nie mogę twych włosów podpatrzeć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości