MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 15:52   #961
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
kurcze zezarlam juz 10 rogalikow, pojdzie w tylek jak nic
cos mi sie wydaje ze Ty z tych, ktorym nawet 30 by nie poszlo

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mój synek waży już 1370 gram!
pieknie! bardzo sie ciesze, ze wizyta udana!!!!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
I tym sposobem "załatwiłam" kobitce łóżeczko w mięsnym

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czyli w marcu należą mi się 3 prezenty + odsetki !!!!!
tak! jak najbardziej!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam się w mroźnym 22 tygodniu.

pierwsze slysze z ta polozna...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Tak mi zależało by być w ten dzień z moją córcią, świętować, widzieć uśmiech na jej twarzy a tak siedzę sama w domu.
nie ryczajjjjjj! jestes cudowna mama!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 15:53   #962
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero jestem na 24 stronie, ja nie wiem kiedy Was nadrobię...

Witam się w mroźnym 22 tygodniu. Z tego co doczytałam to są tutaj moje krajanki, ja też z Zamojszczyzny

Dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie u położnej i nienawidzę tego babska, to jakaś nadwrażliwa jędza nie położna. Jak jej się przyznałam, że pozwalam sobie od czasu do czasu wypić kawę rozpuszczalną to myślałam, że mnie pobije. I tu moje pytanie do Was czy też macie coś takiego, że musicie chodzić na takie spotkania? Ona mi kazała co tydzień. Chyba ją popierniczyło! Czy ja mam taki obowiązek? Ja nie rozumiem tego. Dla mnie to paranoja jakaś.
U mnie była w domu w poniedziałek a potem to dopiero po porodzie mam zadzwonić i przyjdzie ale moja położna jest super
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 15:53   #963
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie jakiego mam doła, aż się popłakałam.
Mieliśmy iść razem po Julcię do przedszkola, ona miała tam mikołaja i chciałam posłuchać jej opowieści.
Potem mieliśmy jechać do teściów i mają być wszyscy i dziadek (teściu) przebrany za mikołaja. Dzieciaki (3) miały dostawać prezenty.
Niestety zostałam w domu, bo fatalnie się czuję nie chciałam zarażać.
Tak mi zależało by być w ten dzień z moją córcią, świętować, widzieć uśmiech na jej twarzy a tak siedzę sama w domu.
Potem Julcia idzie do babci i tam kolejne prezenty dla niej, a ja zobaczę ją przed 20:00 jak przyjdzie do domu i zaraz będzie szła spać.
Rano dostała od nas prezent, ale mam dla niej jeszcze jeden zapakowany, więc tyle się nacieszę.
Ale tak chciałam świętować razem z nią

(i znowu ryczę ehh)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 16:03   #964
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
U mnie była w domu w poniedziałek a potem to dopiero po porodzie mam zadzwonić i przyjdzie ale moja położna jest super
a to skad masz tą położną, ktoś Ci powiedział , polecił, ze swojej przychodni ją masz?? może podaj namiary jak możesz to sobie napisze bo nie znam zadnej położnej, a to nie jest tak ze one mają jakies rejony?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 16:16   #965
klementyna1
Zakorzenienie

strippi nie smutaj Julka pewnie przyjedzie szybko i Ci opowie wszystko z największymi szczegółami
Ja dzis mam jakiś ponury dzien;/ Najpier bolal mnie brzuch- po no-spie przestał, potem chciało mi sie spac, zjadłam batonika, ale kiepsko pomógł...Moze to przez ten niski poziom cukru...Tak czytałam w necie, że rzadko się zdarza, zeby mieć na czczo w ciązy 60 cukier, a po glukozie 80... CHyba muszę powiedziec lekarce, ze to przez to, że powiedziała, że ejstem za gruba i kazała mi jeśc mniej słodyczy;p Teraz jestem osłabiona;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 16:22   #966
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Kartka z kalendarza (a raczej z licznika): dziś pełne 25tc , do porodu zostało 15 tygodni

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
czyli nie tylko ja mam wrazenie napietego brzucha, ktory jest OK.
Gratuluje udanej wizyty!
nie, ja tez tak mam ale gin zawsze mówi że macica miękka i w szpitalu też więc im wierzę że lepiej wiedzą ode mnie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A teraz w skrócie moja wczorajsza wizyta,
U mnie wszystko ok. badania dobre, badanie ręczne wporządku, dwa kg na + ale na szczęście lekarz powiedział że jest dobrze, że nie więcej
U maluszka, również wszystko dobrze, waży659g wszystkie inne pomiary w również ok. Fotki mam ale takie sobie, jedna tylko na pocieszenie genialna wrzucę później. No i oczywiście długo wyczekiwana informacja Moje drogie Panie według statystyki pierwszej strony powitajcie 30 małego mężczyznę na wątku

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
witam się u mnie dziś pełne 27 tygodni czyli wchodzimy w 28 i już coraz bliżej

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 16:28   #967
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
strippi nie smutaj Julka pewnie przyjedzie szybko i Ci opowie wszystko z największymi szczegółami
Ja dzis mam jakiś ponury dzien;/ Najpier bolal mnie brzuch- po no-spie przestał, potem chciało mi sie spac, zjadłam batonika, ale kiepsko pomógł...Moze to przez ten niski poziom cukru...Tak czytałam w necie, że rzadko się zdarza, zeby mieć na czczo w ciązy 60 cukier, a po glukozie 80... CHyba muszę powiedziec lekarce, ze to przez to, że powiedziała, że ejstem za gruba i kazała mi jeśc mniej słodyczy;p l:
Ale weglowodany sa nie tylko w slodyczach poziom cukru podniesie Ci Tez kromka chleba 100 ml soku jablkowego czy samo jablko, cukier jest nie tylko w slodyczach
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 16:28   #968
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

dzięki kochane za przytulaski, pocieszają mnie, ale naprawdę ciężko jest, bo długo czekałam na ten dzień i sobie zaplanowałam, na szczęście jeszcze wigilia przede mną

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru chyba sobie zrobie murzynka Mam takie pytanie, czemu na niektórych usg tak pięknie widać bobaska, rysy twarzy, no wszystko pięknie, a u mnie na usg jakieś takie zamazane i prawie nic nie widać Ostatnio któraś z was dodała zdjęcie buźki dzidzi i wszystko było tak wyraziste. Dodam zdjęcie swojej dzidzi z 22 tygodnia ( teraz jestem w 28) i nie wydaje wam sie ze jest rozmazane? I że ma długą szyje? W sumie wtedy dzidzia sie poruszała do góry to może dlatego, ale reszta zdjec z usg też jest taka zamazana
śliczne foto!!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nie ryczajjjjjj! jestes cudowna mama!!!!!

Cytat:
Ja dzis mam jakiś ponury dzien;/ Najpier bolal mnie brzuch- po no-spie przestał, potem chciało mi sie spac, zjadłam batonika, ale kiepsko pomógł...Moze to przez ten niski poziom cukru...Tak czytałam w necie, że rzadko się zdarza, zeby mieć na czczo w ciązy 60 cukier, a po glukozie 80... CHyba muszę powiedziec lekarce, ze to przez to, że powiedziała, że ejstem za gruba i kazała mi jeśc mniej słodyczy;p Teraz jestem osłabiona;p
haha ciekawe co lekarka by powiedziała
ja dziś się ważyłam i w tydzień przybrałam 2 kg, szok!! Muszę się zważyć jutro, bo to aż niesłychane:d hihi
Stary 2012-12-06, 16:30   #969
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie u położnej i nienawidzę tego babska, to jakaś nadwrażliwa jędza nie położna. Jak jej się przyznałam, że pozwalam sobie od czasu do czasu wypić kawę rozpuszczalną to myślałam, że mnie pobije. I tu moje pytanie do Was czy też macie coś takiego, że musicie chodzić na takie spotkania? Ona mi kazała co tydzień. Chyba ją popierniczyło! Czy ja mam taki obowiązek? Ja nie rozumiem tego. Dla mnie to paranoja jakaś.
pierwszy raz słyszę o takich spotkaniach, w dodatku co tydzień, masakra. z tego co wiem to w swojej przychodni zgłasza się dopiero, że urodziło się dziecko i wtedy położna ma obowiązek przyjść chyba ze 4 razy, ale żeby wcześniej to nic nie wiem.
co do kawy to codziennie rano piję rozpuszczalną z mlekiem. jedną/dwie z mlekiem spokojnie lekarze pozwalają, więc nie wiem o co chodzi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
tak jak kupujesz tabletki, sół czy środek nabłyszczający to jest tez "śrrodek do mycia zmywarki"
np taki : http://www.finish.pl/finish-fusion-p...er-cleaner.php albo innych firm
i wstawiasz to pudełeczko do pustej zmywarki i nastawiasz probram i myje ci tym płynem pustą zmywarke piszą ze najlepeij raz na miesiac tak umyc ja myje raz na 2 miesiace jakoś
my też myjemy tak zmywarkę, ale mówili nam żeby tak raz na 3-4 miesiące ją w ten sposób czyścić.

Cytat:
Tak czytałam w necie, że rzadko się zdarza, zeby mieć na czczo w ciązy 60 cukier, a po glukozie 80... CHyba muszę powiedziec lekarce, ze to przez to, że powiedziała, że ejstem za gruba i kazała mi jeśc mniej słodyczy;p Teraz jestem osłabiona;p
ja miałam na czczo 65 a po 2 godz 93, więc też nie dużo. ale słodyczy jem sporo.

Młody tak mnie dziś kopał, że aż bolało, nie mogłam ani siedzieć ani leżeć. teraz się uspokoił i siedzi cicho a ja się zastanawiam czy na pewno wszystko w porządku....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 16:31   #970
booziaczek
Zadomowienie

wtam sie i ja nadrobiłam was ale mi nie zacytowało.... dzis udało mi sie upiec katarzynji i zagniesc ciasto na inne pierniczki co bede robic za kilka dni.. wczoraj byłam nie do zycia... sama lekarka stwierdziła zebym dała odpoczac bablowi chciałabym bardzo ale mam za duzo stresow i problemów gadnicjie z kim ......z tesciową!!juz wam nie bede nawet pisac co znów wymsliła... wczoraj o mały włos do szpitala mnie przez jej pomysły nie zabrali..ech trzymajcie sie ciepło ja jutro ide dawac korki i do domu nauczyc babcie przyzadzac krewetki w koncu sie odwazyła ich spróbowac..a teraz ide sie położyc bo ostatnio cos mnie boli na wysokosci zeber az nie moge siedziec
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 17:01   #971
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
wtam sie i ja nadrobiłam was ale mi nie zacytowało.... dzis udało mi sie upiec katarzynji i zagniesc ciasto na inne pierniczki co bede robic za kilka dni.. wczoraj byłam nie do zycia... sama lekarka stwierdziła zebym dała odpoczac bablowi chciałabym bardzo ale mam za duzo stresow i problemów gadnicjie z kim ......z tesciową!!juz wam nie bede nawet pisac co znów wymsliła... wczoraj o mały włos do szpitala mnie przez jej pomysły nie zabrali..ech trzymajcie sie ciepło ja jutro ide dawac korki i do domu nauczyc babcie przyzadzac krewetki w koncu sie odwazyła ich spróbowac..a teraz ide sie położyc bo ostatnio cos mnie boli na wysokosci zeber az nie moge siedziec

napisz, teściowe są specyficzne, ech....ciekawe czemu takie są
Stary 2012-12-06, 17:04   #972
bmma
Zadomowienie

Witam wieczorkiem
Gratuluję tygodni i udanych wizyt.
Co dostałyście od Mikołaja??

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 17:14   #973
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pierwszy raz słyszę o takich spotkaniach, w dodatku co tydzień, masakra. z tego co wiem to w swojej przychodni zgłasza się dopiero, że urodziło się dziecko i wtedy położna ma obowiązek przyjść chyba ze 4 razy, ale żeby wcześniej to nic nie wiem.
co do kawy to codziennie rano piję rozpuszczalną z mlekiem. jedną/dwie z mlekiem spokojnie lekarze pozwalają, więc nie wiem o co chodzi
Ja nie mam pojęcia o co chodziło jej z tą kawą, ciśnienie mam książkowe, więc naprawdę nie rozumiem czemu nie mogę sobie pozwolić na filiżankę raz na kilka dni.

Z pozytywów, teściowie chcą sfinansować nam wózek, a moi rodzice łóżeczko

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 17:19   #974
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja tam na moją nie mam co narzekać
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 17:23   #975
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
dobra nadrobiłam
wróciłam z wizyty wszystko dobrze !
mój synek waży już 1370 gram! i wymiary odpowiadają 29 tyg co by wskazywało na 21 luty termin masakra albo urodzę kloca albo sporo przed terminem .
udko ma 55,9 mm czyli cała noga ok 11-12 cm
leży główką w dół, nogi ma po lewej stronie żeber czy tak jak myślałam to on mi tam smyra.
i okazało się że mam łożysko z przodu! czyli niby słabiej ruchy czuje tak? jak to jest słabo to ciekawe jak jest mocno
serduszko puka 144 razy na minute. widziałam rączki, stópki, dziurki w nosie, pan doktor ( ja nie ) widział nawet powieki

jestem happy
To super!!!!
Ale Twoje dziecko jest już DUŻE!

Do końca nie ma co się sugerować teraz tymi datami - przy pierwszym miałam termin na 1 marca - wszędzie mówili, że będzie szybciej, że jest wielki, że cesarka nawet - urodził się 9 marca ze standardową wagą 3760.

Co nie zmienia faktu, że przyjemnie się czyta jakie masz duże dziecko
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 17:29   #976
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja tam na moją nie mam co narzekać

to zazdroszczę- chociaż nie- bo to głupie uczucie- to cieszę się, że są wyjątki
Stary 2012-12-06, 17:35   #977
jolanT
Zadomowienie

hej dziewczyny!

wcześnie rano wstałam do lekarza.. macica, płyn owodniowy, łożysko i przede wszystkim mój bąbelek w porządku! ufff
jestem o niebo spokojniejsza!
także mój "prezent" na Mikołaja to zdrowie mojej rodziny, w szczególności mojego dziecka!
jestem jeszcze trochę poddenerwowana ale mam nadzieję, że zapomnę o tym jak najszybciej..
z tego wszystkiego mąż wziął dzień wolnego i wykorzystaliśmy okazję by zrobić pierwsze zakupy dla bobaska i roztrwoniłam 50euro lekką ręką..
jak znajdę chwilę to jutro pokażę Wam moje zdobycze..

dziękuję, że jesteście ze mną
pozdrawiam mamusie!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 17:46   #978
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

druga blacha wyszla jeszcze bardziej puszysta, pewnie przez to, ze z 10 minut czekaly na blacie na swoja kolej

kurcze zezarlam juz 10 rogalikow, pojdzie w tylek jak nic
i chyba dlugo z Wami nie posiedze, znowu bola mnie plecy
Moderna, szatanie właśnie pierwsza partia Twoich Babcinych łakoci opuściła piec, na dodatek robienie ciasta, niczym gang olsena, najpierw się okazało, że nie mam masła, a myślałam że mam, więc dodałam oliwy spoko, już tak robiłam można, potem że mam za mało drożdży, potem że jajek też nie mam, a przystępowałam do pieczenia z założeniem że WSZYSTKO mam, więc zrobię Mężowi Mikołajki bo on kocha drożdżowe, więc bach do sklepu, w między czasie sobie uświadomiłam że jak ma być kruche to bez sensu ta oliwa, no ale już ją wlałam, bo myślałam że się obejdzie bez wizyty w sklepie... no ale w końcu wyjęłam przed czasem z lodówki, bo chciałam żeby pierwsza partia była gotowa na przyjście chłopa, ale ufff udały się i są pycha więc dzięki za pomysł D

No z modyfikacji to dodałam rodzynek - chłop wielkim fanem i wanilie do ciasta

Cytat:
dobra nadrobiłam
mój synek waży już 1370 gram! i wymiary odpowiadają 29 tyg co by wskazywało na 21 luty termin masakra albo urodzę kloca albo sporo przed terminem .
leży główką w dół, nogi ma po lewej stronie żeber czy tak jak myślałam to on mi tam smyra.
i okazało się że mam łożysko z przodu! czyli niby słabiej ruchy czuje tak? jak to jest słabo to ciekawe jak jest mocno
serduszko puka 144 razy na minute. widziałam rączki, stópki, dziurki w nosie, pan doktor ( ja nie ) widział nawet powieki

jestem happy
super !

Cytat:

racja . ale na szczęście mam kilka rąk.... tzn .zabrałam auto tżowi
.
też tak robię !

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

wcześnie rano wstałam do lekarza.. macica, płyn owodniowy, łożysko i przede wszystkim mój bąbelek w porządku! ufff
także mój "prezent" na Mikołaja to zdrowie mojej rodziny, w szczególności mojego dziecka!
No i to najpiękniejszy prezent, uff
Stary 2012-12-06, 18:13   #979
bmma
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny!

jestem jeszcze trochę poddenerwowana ale mam nadzieję, że zapomnę o tym jak najszybciej..
z tego wszystkiego mąż wziął dzień wolnego i wykorzystaliśmy okazję by zrobić pierwsze zakupy dla bobaska i roztrwoniłam 50euro lekką ręką..
jak znajdę chwilę to jutro pokażę Wam moje zdobycze..

dziękuję, że jesteście ze mną
pozdrawiam mamusie!

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 18:15   #980
maria28
Kniaginia

Witam
O mnie Mikołaj zapomniał Jak powiedział mój luby: myai mąż zawyża poziom.
Za to moja szefowa w pracy wczoraj chyba zostawiła każdemu na biurku słodką niespodziankę i dziś rano przeżyliśmy szok.

Cytat:
A czemu się nie upomnisz? Po mnie jeszcze nie widać i wsiadam na pętli więc miejsce zawsze mam, natomiast jak Oliwkę miałam małą i gdzieś musiałam bez wózka skoczyć, to podchodziłam do miejsca pokazywałam znaczek i prosiłam o opuszczenie.
Czasem się upomnę, choć nie lubię tego. Ale to nie zmienia faktu, że ludzie udają, że nie widzą. Nikt sam z siebie mi miejsca nie ustąpił.

myaja, Agateczka, gratuluję wizyt! I kolejnego chłopaka

Cytat:
Mówiła, ze nawet jak matka adoptuje niemowlaka to moze go karmic piersią, bo można tak wyćwiczyc piersi i wiele, wiele innych rzeczy
W to jakoś trudno mi uwierzyć. Że niby jak to możliwe z biologicznego punktu widzenia?? Siła sugestii?

Jadę oczywiście co robić pięknym popołudniem po pracy? Oglądać kolejne mieszkanie... Z coraz większym zrezygnowaniem :/
Więc doczytam resztę później.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 18:20   #981
Agnjeska
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Strippi nie smutaj się... wiadomo zdarza się i niestety nie zawsze wychodzi Nam to co planujemy
Dragusia super że jest ok i Twój maluch już taki duży! Ale kurczę zmartwiłam się teraz ruchami bo ja też mam łożysko z przodu i słabo i mało czuję... tłumaczyłam to tym łożyskiem a Ty też masz i mocno czujesz...
Agateczka gratuluję synka!

U Was dzisiaj mikołaj a u nas był wczoraj... razem ze swoim zwarte pitem (czarnym piotrusiem) i białym koniem (;
Chyba nie byłam niegrzeczna bo mnie ze sobą do Hiszpanii nie zabrał (a szkoda, tam cieplej przynajmniej) tutaj, tak się mówi (; Trochę inaczej to wygląda niż w Polsce.
W ramach ciekawostki (;

U nas jutro ma podobno śnieg sypać... 15 cm. Zobaczymy. Dzisiaj rano też biało było ale już znikło.

Ah i słyszałam w radiu że zatonął statek, na którym było 13 polaków, smutne to

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 18:20   #982
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
dobra nadrobiłam

jestem happy
super!

maria28
Noe wiem jak to mozlwie, ale ta połóżna jest też doradcą laktacyjnym i mówiła, że co roku trzeba odnawiac kwalifikacje i 2 ;lata temu był kurs poświecony temu i były kobiety, które adoptowały niemowlaki (chyba nie w Pl) i karmiły je piersia, przynajmniej troche-reszta butelką. Ona twierdzi, ze piers można stymulowac i np. jak często sie sciąga pokarm to pierś jest stymulowana i wiecej go produkuje, jak mniej się karmi to pierś się nie "gimnastykuje" o pokarmu jest co raz mniej.... Tyle wiem tylko z opowiadań.
Stary 2012-12-06, 18:34   #983
Moderna
Zakorzenienie

ale mnie zmorzylo, padlam na dwie godziny... dopiero wstalam :ziewa:
tak mnie te plecy bolaly, ze musialam sie polozyc, no i usnelam.. maz wrocil z pracy to mi je troche rozmasowal.. chyba pojde do lekarza, zeby mi fizjoterapie przepisal.. moze jak ktos pouciska gdzie trzeba, to bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Moderna, szatanie właśnie pierwsza partia Twoich Babcinych łakoci opuściła piec, na dodatek robienie ciasta, niczym gang olsena, najpierw się okazało, że nie mam masła, a myślałam że mam, więc dodałam oliwy spoko, już tak robiłam można, potem że mam za mało drożdży, potem że jajek też nie mam, a przystępowałam do pieczenia z założeniem że WSZYSTKO mam, więc zrobię Mężowi Mikołajki bo on kocha drożdżowe, więc bach do sklepu, w między czasie sobie uświadomiłam że jak ma być kruche to bez sensu ta oliwa, no ale już ją wlałam, bo myślałam że się obejdzie bez wizyty w sklepie... no ale w końcu wyjęłam przed czasem z lodówki, bo chciałam żeby pierwsza partia była gotowa na przyjście chłopa, ale ufff udały się i są pycha więc dzięki za pomysł D

No z modyfikacji to dodałam rodzynek - chłop wielkim fanem i wanilie do ciasta
haha... usmialam sie, Gang Olsena
jestes genialna, i az nie moge uwierzyc, ze wyszly

i to jeszcze z rodzynkami?
pokaz foto, bo nie uwierze

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-12-06 o 18:36
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 18:36   #984
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
nie, ja tez tak mam
Lunka dzięki Tobie nie czuje sie takim strasznym swirem

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
sama lekarka stwierdziła zebym dała odpoczac bablowi chciałabym bardzo
nosszzz.... co za baba z tej tesciowej....

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Co dostałyście od Mikołaja??
kojec

Cytat:
uf uf uf
szczescie w nieszczesciu

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
właśnie pierwsza partia Twoich Babcinych łakoci opuściła piec
ale jestes szybka. szacun.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ah i słyszałam w radiu że zatonął statek, na którym było 13 polaków, smutne to
moj ojciec jest marynarzem. powalilo mnie to ze 15 minut i po wielkim statku

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 18:37   #985
Siasia37
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Na poprawę humoru chyba sobie zrobie murzynka Mam takie pytanie, czemu na niektórych usg tak pięknie widać bobaska, rysy twarzy, no wszystko pięknie, a u mnie na usg jakieś takie zamazane i prawie nic nie widać Ostatnio któraś z was dodała zdjęcie buźki dzidzi i wszystko było tak wyraziste. Dodam zdjęcie swojej dzidzi z 22 tygodnia ( teraz jestem w 28) i nie wydaje wam sie ze jest rozmazane? I że ma długą szyje? W sumie wtedy dzidzia sie poruszała do góry to może dlatego, ale reszta zdjec z usg też jest taka zamazana
Cześć wieczorem
Gratuluje udanych wizyt
Moja następna wizyta 20 grudnia połówkowa, w moje urodziny (jak się dowiem jaka płeć to będzie najlepszy prezent jaki w życiu dostałam )

Natalia Ja też mam jedno takie usg na którym ledwo coś widać. Po prostu kontrast jest slaby. Gin mi powiedział, że to dlatego że sprzęt jest codziennie używany i rozregulowany i że serwis powinien się nim zająć. Może ten sygnał usg wysyłany jest słaby, albo słabo odbiera sygnał zwrotny. Nie pamiętam jak to działa.

Oglądacie Polsat? Zaraz będzie Mikołajkowy blok reklamowy. Ja wierzę, że oni naprawdę pomagają i będę miała nastawiony na Polsacie. Włączcie telewizory na polsata o 18.45

Edytowane przez Siasia37
Czas edycji: 2012-12-06 o 18:42
Siasia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 19:04   #986
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza.
Rośnijcie dalej tak pięknie

Cytat:
upieklam rogaliki z ciatsta krucho-drożdżowego - z przepisu mojej babci
Jakie ładne zdjęcia! Ja akurat za drożdżowym nie przepadam, przynajmniej nie narobiłaś mi smaku

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tak powiedział na samym początku. Ja tylko zapytałam czy w 8,9 miesiącu mogę liczyć powiedział że nie.
Bez sensu kompletnie. A poza tym jest dobrym lekarzem?
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
... poza tym ja się nie nadaje do siedzenia w domu... to jest dziwne ale jak mam za dużo wolnego czasu to z niczym nie mogę się i tak wyrobić
To tak jest, im więcej masz do zrobienia, tym lepiej jesteś zorganizowana. Ja też pracowałam w 2 miejscach, do tego 2 kursy 3 godz. 2 razy w tygodniu, pisanie pracy i egzaminy. Miałam czas na wszystko łącznie z zakupami, gotowaniem i bardzo częstymi spotkaniami ze znajomymi.

Cytat:

Cytat:
Witam się w mroźnym 22 tygodniu. Z tego co doczytałam to są tutaj moje krajanki, ja też z Zamojszczyzny

Dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie u położnej .
za tydzień i Zamojszczyzna rulez
Nigdy nie słyszałam o takich spotkaniach z położną, u mnie przychodzi dopiero po porodzie.

Cytat:
Moja jest kochana: ostatnio zrobiła mi kluski śląskie i bardzo kwaśną pomidorówkę - pycha

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 19:33   #987
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hej!

Dziewczyny gratuluję tygodni!!!

Gratuluję wizyt, zdrowych dziecinek, SYNUSIA... a Dragusi gratuluję chłopa po byku!

Moderna - w weekend będę piec rogaliki Twojej babci
Strippi, nie płakusiaj! Julcia Ci opowie co i jak... zobaczysz w jej oczkach radość!

Ja po wczorajszym dniu doła i depresji odżyłam dzisiaj... i chyba tak się wyszalałam, że padam na buzię a tu dopiero 19.30

Idę na łóżko wysysać dalej mleczko z tubki
Miłego wieczorku!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 20:17   #988
klementyna1
Zakorzenienie

Mikołajkowy Blok oglądnięty Teraz Barwy Szczęścia Jkas jestem dzis nie do życia... A pisanie pracy idzie mi jak krew z nosa.....;/ Mały cos sie mało wierci i tylko w środku, zaraz się kładę i będę nadsłuchiwać jego kopniaków
Stary 2012-12-06, 20:23   #989
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Czytałam Was cały dzień ale nic nie pisze bo ledwo żyje, obudziłam sie z katarem i okropnym bólem gardła a najgorsze to jest kichanie bo sie cała spinam, a 15 minut nie ma przerwy bez kichania, cały czas mnie tylko słychać jak kicham. W dodatku teraz mamy w domu goraco nie ma czym oddychać, i jeszcze kurz z remontu , śmierdzi ta gładź, chyba dzis umre.... juz sobie wyobrażam moje gardło rano ;(
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 20:40   #990
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Liwka podaj linka do tego przedającego u którego zamawiałaś, bo niby sobie zapisałam, ale nie jestem pewna czy to napewno ten. Ja też zamówię dwie. Bo jedną mam, to taka akurat na poród, a te dwie będe miała na zmianę. U nas rodzi się chyba w swoich koszulach. Wczoraj na mieście spotkałam te koszule, pani mi powiedziała 40 zł, także chyba z krzesła spadła, a na allegro niecałe 20 zł z tego co pamiętam.
proszę: http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...807932291.html

Cytat:
cześć ,
lasencje DZIĘKUJĘ za kciuki !!! ginka mnie przyjmie we wtorek ! pewnie będzie niezła obsuwa przez takie wciskanie ale trudno .

dzisiaj spałam uwaga - do 3 !!! Obserwuje - pisałaś ,że dzieci śpią 20 godzin - składam skargę !!!! Moje nie śpi na pewno - z zegarkiem(a raczej telefonem) sprawdzałam - urwis warjuje w nocy prawie regularnie co 15 min - i to ostro ! aż do 6 . od 6-7 spokój a potem znowu .... nawet jak zakupy robię .... czuję w dzień, w nocy , jak śpię , nawet jak poszłam siusiu .... Mój brzuch żyje swoim życiem ......
I daję słowo - to 3 dzieciątko moje ale najbardziej energiczne w brzuchu !!!!
I jeszczę się pożalę , niedosyć ,że mało spałam, to auto mi nawaliło - skrzynia biegów .... pewnie za 2 dni naprawią ale części do tego liczone w tysiącach ..... , a ja za dzieci dopiero co zapłaciłam - przedszkole ,baseny piłka ,angielski .... buty im kupiłam , kurtki , a mamy jeszczę budowę .... no i gwiazdka ..... wszyscy teraz mieli imieniny - brat, mama ,ja , w niedzielę tata , mój tż w gwiadkę, a na początku przyszłego roku ma 30 urodziny .....
Czy gwiazdor przynosi też worki z pieniędzmi ???

idę nadrabiać ...........
Super, że udało się wcisnąć współczuje auta! szczególnie w grudniu gdy jest tyle wydatków;/ też chyba napisze list do Mikołaja, że chce torbę pieniędzy

Cytat:
dobra nadrobiłam

jestem happy
Ale rośnie! ciekawe jaką wagę osiągnie ostatecznie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

A dzisiaj jaka akcja. Byłam w mięsnym, zachodzę tam raz na miesiąc, kupuję 15-20 deko szynki (bo mają dobrą) i wsio. Ekspedientka (taka chamsko-sympatyczna) zawsze sobie ze mnie żartuję że zaszalałam z zakupami Dziś było podobnie, więc kolejny raz jej tłumaczę, że mąż nie je mięsa, a ja sporadycznie, a teraz muszę trochę podkarmić moje nienarodzone jeszcze dziecię. Na co ona spojrzała i mówi: 'o, a chcesz łóżeczko dla dziecka? za darmo'. Ja na to że będę miała, więc dziękuję. A tu nagle babka za mną: 'ale ja chcę, bo synowa w styczniu rodzi'. I tym sposobem "załatwiłam" kobitce łóżeczko w mięsnym
hehehe super! babeczka pewnie uradowana!

Cytat:
Pierwsze słysze, żeby tak często były spotkania. Ja będę miałą dwa przed porodem. A nie możesz jej zmienić? Nie ma przeciez rejonizacji.

Cytat:
Wiecie jakiego mam doła, aż się popłakałam.
Mieliśmy iść razem po Julcię do przedszkola, ona miała tam mikołaja i chciałam posłuchać jej opowieści.
Potem mieliśmy jechać do teściów i mają być wszyscy i dziadek (teściu) przebrany za mikołaja. Dzieciaki (3) miały dostawać prezenty.
Niestety zostałam w domu, bo fatalnie się czuję nie chciałam zarażać.
Potem Julcia idzie do babci i tam kolejne prezenty dla niej, a ja zobaczę ją przed 20:00 jak przyjdzie do domu i zaraz będzie szła spać.
Rano dostała od nas prezent, ale mam dla niej jeszcze jeden zapakowany, więc tyle się nacieszę.
Ale tak chciałam świętować razem z nią

(i znowu ryczę ehh)
Głowa do góry kochana! nie rozdwoisz się przecież musisz dbać teraz i Michałka by gorzej się nie przeziębić, a Juleczka i tak Cie kocha najbardziej na świecie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości