|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
A co do imion, to proszę, powiedzcie, wg Was, które z tych najlepsze?
Nikola (nie lubię, ale tż chce |
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Z tych pieciu najbardziej mi sie podoba Maja albo Pola.
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm Karinka mi sie bardzo podobalo ale tz ma siostre Karinke, Pola tez ladnie
|
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
jak narazie jest Patrysia i raczej tak zostanie bo już tak mówie o niej Lidia to nieeeeeee mam ciocie Lidke i kojarzy mi się z wielkim pieprzykiem takim odstającym czarnym z włosem, nie wiem czemu, chociaż ciotka nie ma takiego pieprzyka
|
|
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dla swojej córki planowałam Zuzia, ale szwagierka mi podebrałaPola i Maja
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I teraz dokupując drugą pościel chciałabym poszewki + ochraniacz - taki co będzie też do tej pościeli kremowej z żyrafką pasować. Żeby właśnie móc sobie to mieszać jak jedno będzie w praniu czy coś. Więc chciałam sobie kupić jakiś zestaw 3 elementowy (poszewki + ochraniacz) jeden na razie, potem może drugi w różu ale 2 elementowy, żeby pasował do pierwszego ochraniacza co był wraz z wypełnieniami pościeli. A podobają mi się takie jak tu: http://allegro.pl/baby-raj-3el-hafto...820522993.html Podobają mi się beże, ta pierwsza kratka, jakieś kremowe, róż też dosyć ładny bo wydaje się delikatny. Ogólnie niemal w każdym kolorze ta pościel śliczna jest, bardzo ładne wzornictwo. Tylko teraz sobie muszę rozkminić, jaki wymiar mam wziąć. Łóżeczko mam 120 x 60 ale muszę zobaczyć jak te wypełnienia - jaki mają wymiar - bo potem bym sobie w brodę pluła gdyby się okazały poszewki za duże. Ale to chyba w miarę "typowe" rozmiary mają takie dzieciowe rzeczy? ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah mi sie tez podobaja beże. Ja kupilam zestaw (poszewki,przescieradlo i ochraniacz) w netto za 69 zl. Beżowy z takim fajnym misiem.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-06 o 23:33 |
|
|
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale to moje wątpliwości, każdy musi sam decydować. Wstawać śpiochy!! ja od 5 nie śpię Za oknem bieluteńko, lubię taką pogodę jak nie muszę wychodzić z domu.Pisałyście o nawracających infekcjach, grzybicach, paciorkowcu. Mam pytanie, jak lekarz wam coś na to zapisuje to przepisuje też coś dla tża? Bo jak nie, to przecież po wyleczeniu partner zaraz nas może zarazić, bo u chłopów często to bezobjawowo przebiega. Chyba że na seks jest ban
|
|||
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nigdy nic nie przepisywała dla męża, no ale my mamy ban na seks od dawna
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
60x90 http://allegro.pl/podklady-do-przewi...842338714.html Moze nazwa "do przewijania" Cie zmylila? |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
A propo pakowania torby do szpitala to pamiętajcie o PAPIERZE TOALETOWYM
|
|
|
|
#2749 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
snieg padaCytat:
Cytat:
Oby to byly tylko przeczucia Cytat:
moja bratanica ma tak na imie. A swoja droga to w sumie czesto sie zdarza, ze mlodym rodzicom nagle po porodzie sie odmienia. Moja siostra twierdzila, ze bedzie Julka, a jak dziecko sie urodzilo to nagle zostało Oliwką A ja dalej nie mam weny i pomysłow na imie dla synka....Cytat:
Cytat:
Musze zaczac wczesniej wstawac, bo wieczorami nie moge zasnać ).A wczoraj poczynilam pierwsze rossmanowskie zakupy. Mianowicie kosmetyczka, biały jelen, mala buteleczka na szampon, pomadka ochronna. Wiec mozna powiedziec, że zaczynam sie pakowac ;D Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-07 o 08:21 |
|||||
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym to witam się po kilkudniowej nieobecności. Nie odzywałam się, bo jakoś weny mi brakowało po ostatnich wydarzeniach. Wczoraj byłam na KTG i wreszcie wyszło takie, że lekarz nie miał zastrzeżeń. Tętno małej normalne w ok. 140. A dziś z rana obudziły mnie jakieś skurcze przepowiadające. W ten weekend mam ostatni zjazd przed porodem, muszę go odbębnić i następny dopiero 11-13 stycznia. Mieliśmy mieć jeszcze w ten weekend przed świętami, ale odwołali. Ciekawe, który wykładowca zgodziłby się wykładać przed samymi świętami. A mi to pasuje, bo zjazdu nie będę opuszczać. |
|
|
|
|
#2751 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba ze to mega wyedukowany tżt poza tym, jak sie sama pakujesz to wiesz co gdzie jest i niegrzebiesz jak ta kura ![]() Cytat:
sie nie martw, u mnie pralka co drugi dzien lata, mój małzon ma taką sklonnosc do brudzenia ubran na sobie , ze szok... ze spaceru wróci z psem to bardziej umorusany niz nasz owczarek no i jeszcze ma taki zwyczaj, który mnie rozwala nerwowo- naubiera na siebie 3 podkoszulki a potem zapocony jak skunks ![]() Bokeh, kochanie- nie taką rurkę miałas wsadzaną ![]() Cytat:
![]() ja dla mojego małża dostaje za kazdym razem jak mam infekcje, żeby sie nie roznosiło w jedną albo druga strone ale pogoda, kurzy aż swiata nie widac.... szalone kobiety, ale zescie sie rozpisały wieczorem ![]() uciekam sie ogarnąc, mam w palnie sprzątanko dzisiaj bo jutro po poudniu zaległą barbórka u tesciowej to bym sie nijak nie wyrobiła
|
|||||||
|
|
|
#2752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama miałam nazwac córkę Maja i od samego początku wkreciłam sobie to imię, ale TŻ się rozmyslił i wyszła nam Nadia Czasem z przyzwyczajenia mowię jej Maja, albo myslę o niej jako o Majce
|
|
|
#2753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Karinka miała króciutkie, więc chyba po miesiącu dopiero zaczełam ją "czesać". Na ciemiączko trzeba uważać przez dłuższy czas, ale przecież szczoteczka ma miękkie włosie i nie przyciskasz tego.U mnie pralka też chodzi non-stop. Dna kosza też ciężko zobaczyć, a ostatnio kupiłam drugi na dzidziusiowe rzeczy, żeby mi się nie mieszało :P Wisienko, faktycznie mamy podobny gust do imion Karinkę mamy, Maję będziemy mieć, a POLA mi się baaardzo podobało, ale mężowi nie bardzo Każde ładne. Mi osobiście się nie bardzo podoba Nikola, ale które wybierzecie to będzie ładnie No chyba, że Malutkiej coś rośnie, a nie wiesz o tym ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- aaaaaaa
|
||
|
|
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
witam,
Wczorajszy dołek chyba mi przeszedł Za oknem zimno, biało i świata nie widać tak sypie a ja do doktorka mam jechać, ale dobrze, że mam szofera życzę miłego dnia
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
NETI ja zamawiam taką http://allegro.pl/3el-haftowana-posc...819721696.html
tzn ja zamawiam a mama płaci jako prezent na mikołaja dla Lenki, troszkę wcześnie ale nie może się doczekać
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja wlasnie wstalam glodna ja pieroooon tż mowil ze Hanusia kopala go cala noc w plecy ale teraz cos spokojniutko nic nie kopie i sie schizuje oczywiscie....Ale spotkala mnie tez niespodzianka dostalam jakis nieprzewidziany przelew z pracy i sie teraz zastanawiam za co czyzby az tak mnie lubili![]() ![]() ![]() Kto mi zrobi sniadankoooo
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcale bym sie nie obraziła jakby moj pracodawca tez byl tak wspaniałomyslny
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, ale mnie boli brzuch jak na okres
buuuu...
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ja juz po sniadanku - zjadlam zupke mleczna ![]() i gotuje teraz barszczyk bedzie z fasolka, a na drugie bedzie rybka z ryzem i brokulem pasuje mi sie wybrac za niedlugo po wyniki z badan ale sie strasznie rozsypal snieg (w sumie na to czekalam bo chce w koncu corce sanki wyciagnac ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- no to robi sie goraco
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Jak sie dowiedzialam ze bedzie dziewczynka to Tz mowi ze Daria ladnie. I tak zostalo. Chociaz mi sie duzo innych imion podobalo ale jemu nie.

Nieraz tak chodzi, jakby czołg jeździł po domu.

chociaz sama mowilam TZowi, ze nic nie chce a pieniazki wydamy na dzieciowe.
nie wiem czemu, ale tak jakoś czuję 

chyba ze to mega wyedukowany tżt
Czy my jacyś dziwni jesteśmy, brudzimy wszystko czy coś??

6 5 4 3 2 1