Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 22:56   #2731
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mysmy w jeden dzien zdecydowali ze bedzie Daria Jak sie dowiedzialam ze bedzie dziewczynka to Tz mowi ze Daria ladnie. I tak zostalo. Chociaz mi sie duzo innych imion podobalo ale jemu nie.
My mieliśmy 3, i najpierw było Julka , ale później przestało nam się podobać. I została Zuzia i Zosia i stanęło na Zuzi
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:59   #2732
Wisienka_0809
Rozeznanie

A co do imion, to proszę, powiedzcie, wg Was, które z tych najlepsze?
Nikola (nie lubię, ale tż chce), Lidia, Pola, Karina czy Maja?
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:01   #2733
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Z tych pieciu najbardziej mi sie podoba Maja albo Pola.
Stary 2012-12-06, 23:03   #2734
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My mieliśmy 3, i najpierw było Julka , ale później przestało nam się podobać. I została Zuzia i Zosia i stanęło na Zuzi
Zosia

Cytat:
Hmmm Karinka mi sie bardzo podobalo ale tz ma siostre Karinke, Pola tez ladnie
Stary 2012-12-06, 23:06   #2735
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
O, ja też brałam sorbifer durules. Na początku 2 tabletki po dwa razy (najczęściej rano i wieczorem), ale też mi tak podskoczyło, że teraz tylko jedną na wieczór zażywam.

Spoko luz, u mnie w domu aktualnie jest 5 osób, pralka chodzi codziennie minimum 2 razy, w tygodniu zazwyczaj trafia się jej jeden dzień przerwy. Myślę, że jak zacznę prać dzieciowe rzeczy, to w końcu się zepsuje z przepracowania.
dlatego ja, kupiłam nową:haha ha: tamta by nie wytrzymała, poległaby jak nic

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
u mnie miała być Patrycja, Pola lub Nikola jak narazie jest Patrysia i raczej tak zostanie bo już tak mówie o niej Lidia to nieeeeeee mam ciocie Lidke i kojarzy mi się z wielkim pieprzykiem takim odstającym czarnym z włosem, nie wiem czemu, chociaż ciotka nie ma takiego pieprzyka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:07   #2736
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dlatego ja, kupiłam nową:haha ha: tamta by nie wytrzymała, poległaby jak nic
Ta już raz skakała po całej łazience Nieraz tak chodzi, jakby czołg jeździł po domu.
Stary 2012-12-06, 23:09   #2737
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ta już raz skakała po całej łazience Nieraz tak chodzi, jakby czołg jeździł po domu.
no wlasnie, tamta stara co mialam to ojej skakała strasznie, spac sie nie dalo, a teraz nowa taka jest cichutka achhhhh az milo

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:09   #2738
Wisienka_0809
Rozeznanie

Cytat:
u mnie miała być Patrycja, Pola lub Nikola jak narazie jest Patrysia i raczej tak zostanie bo już tak mówie o niej Lidia to nieeeeeee mam ciocie Lidke i kojarzy mi się z wielkim pieprzykiem takim odstającym czarnym z włosem, nie wiem czemu, chociaż ciotka nie ma takiego pieprzyka
to już mi się przestało tak podobać
Stary 2012-12-06, 23:10   #2739
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Czyli jak zaniosłam zwolnienie do pracy a zatrudniamy 400 osób to już nic mnie nie interesuje czy musze samam do zusu cos pisać
wg mnie nie, dostarczyłaś do pracodawcy i tyle, teraz oni się tym zajmują

Cytat:
Właśnie, zapomniałam Wam napisać że zdecydowaliśmy się na imię Zuzanna mam nadzieję, że już nie zmienimy, chyba że mała się urodzi i stwierdzimy, że nie pasuje
zawsze chciałam mieć tak na imię i długo wypominałam rodzicom, że nie dali mi takiego imienia jak miała moja ulubiona lalka z dzieciństwa i dla swojej córki planowałam Zuzia, ale szwagierka mi podebrała

Cytat:
Pola i Maja

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:11   #2740
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
buahahahahahahaha
Stary 2012-12-06, 23:15   #2741
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Maja jest śliczne, no i Pola - bardzo fajne i oryginalne.

Cytat:
Wyobraziłam to sobie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:26   #2742
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Debrah- moj cichaczem zjadl pake chipsow z biedry, zeby nie robic mi smaka, nawet nie wiem kiedy zniknely :P Ale ciagnie mnie do kurczaka w panierce albo tortu ehhh... trzeba sie przyzwyczaic w koncu po ciazy dietka i cwiczenia na orbitreku

Dzis tak czytalam liste rzeczy do kupienia i w sumie najwazniejsze sa. Zostaly same ☠☠☠☠☠☠☠ki typu dla mnie do szpitala, kosmetyki, pieluszki itp Posciele- cholernie drogie sa Czuje, ze w te swieta nic nie dostane chociaz sama mowilam TZowi, ze nic nie chce a pieniazki wydamy na dzieciowe.
Cytat:
heh u mnie też ciągle pralka chodzi
a co do poscieli to masz już jakieś typy?
ile w ogóle kupujecie poscieli?
ja to chyba kupie jedną 6 el, jedną 3 el i jedną 2 el :P
i nie wiem czy do wózka nie kupić.. hmm...skoro dzidzia dużo bedzie u tesciowej..
w ogole musi moj tzt zadzwonic do swojej siostry zeby przywiozla łozeczko do tesciowki, bo gdzie ta moja córcia będzie kimać jak w szkole będę ;p
Tak, podobają mi się z Baby-Raj. Tylko, że ja już wcześniej kupiłam wypełnienia stacjonarnie (mózg mi przyćmiło, że będę musiała mieć jeszcze poszewki), mam też jeden komplet poszewek, ale on jakby nie pasuje do tego ochraniacza co był z wypełnieniami (pościel żółto (a w zasadzie kremowa) z brązowymi akcentami i żyrafą, a ochraniacz biało różowy), no ale mniejsza z tym.
I teraz dokupując drugą pościel chciałabym poszewki + ochraniacz - taki co będzie też do tej pościeli kremowej z żyrafką pasować. Żeby właśnie móc sobie to mieszać jak jedno będzie w praniu czy coś.

Więc chciałam sobie kupić jakiś zestaw 3 elementowy (poszewki + ochraniacz) jeden na razie, potem może drugi w różu ale 2 elementowy, żeby pasował do pierwszego ochraniacza co był wraz z wypełnieniami pościeli.

A podobają mi się takie jak tu:
http://allegro.pl/baby-raj-3el-hafto...820522993.html

Podobają mi się beże, ta pierwsza kratka, jakieś kremowe, róż też dosyć ładny bo wydaje się delikatny. Ogólnie niemal w każdym kolorze ta pościel śliczna jest, bardzo ładne wzornictwo.

Tylko teraz sobie muszę rozkminić, jaki wymiar mam wziąć. Łóżeczko mam 120 x 60 ale muszę zobaczyć jak te wypełnienia - jaki mają wymiar - bo potem bym sobie w brodę pluła gdyby się okazały poszewki za duże. Ale to chyba w miarę "typowe" rozmiary mają takie dzieciowe rzeczy?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
hahahaa - ciekawe skąd skojarzenie!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:31   #2743
s i l v e r
Zakorzenienie

Debrah mi sie tez podobaja beże. Ja kupilam zestaw (poszewki,przescieradlo i ochraniacz) w netto za 69 zl. Beżowy z takim fajnym misiem.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-06 o 23:33
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:34   #2744
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lidia mi się podoba ale tylko w pełnym brzmieniu a Lidka czy Lidzia już nie.
Pola i Maja są bardzo ładne.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:51   #2745
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
kurcze, a monitor oddechu kupujecie? czytałam, że przydatne, ale drogawe...
Nie kupuję. Chyba że bym miała dziecko z problemami czy powikłaniami. Nie jestem za podłączaniem dziecka do każdej możliwej aparatury.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Czy te wkłady z usztywnianych rożków Wam nie śmierdzą? Pytam bo pamiętam jak kupiłam sobie taki przy młodym, nie wiem jakiej firmy ale dość dużo za niego dałam, po czym musiałam wkład wywalić bo tak strasznie mi ten kokos czy co to było śmierdział i nie chciał się wywietrzyć. I teraz mam dylemat, wtedy w końcu i tak nie korzystałam z rożka bo cały czas było 30-35 stopni i dziecko leżało roznegliżowane pod samą pieluszką, ale teraz w zimie może by było przyjemniej (a na pewno cieplej) w takim rożku? Z drugiej strony jak mam wywalić wkład i używać jako rożek nieusztywniany to może lepiej od razu kupić nieusztywniany, będzie taniej... Może po prostu trafiłam na jakiś felerny egzemplarz bo jakoś nigdzie nie spotkałam się z opinią że takie wkłady mogą śmierdzieć? O ile pamiętam to nie był zapach stęchlizny czy czegoś w tym rodzaju, raczej sam w sobie miał nieprzyjemny zapach, odniosłam wrażenie że "fabrycznie" tak ma być
Jak stęchlizną, to być może był zapleśniały. (kokos ponoć lubi pleśnieć) Ja mam z usztywnieniem, ale nawet go nie wkładałam do rożka. Raczej bez będę używać.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Jeszcze nie przemyslalam sprawy monitora.. A czy ktoras z Was decyduje sie na pobranie krwi pepowinowej?
Nie decyduję się. To jest tak niedopracowana technologia, że praktycznie nie ma szansy dla wykorzystania tej krwi dla własnego dziecka. Zresztą nie za bardzo nauczyli się jeszcze rozmrażać taką krew, i większość krwi nie nadaje się do użytku. Ostatnia moja wątpliwość to to, że białaczki i inne tego typu nowotwory u małych dzieciaczków są zazwyczaj pochodzenia genetycznego i wtedy absolutnie nie można użyć własnych komórek do przeszczepu.
No ale to moje wątpliwości, każdy musi sam decydować.

Wstawać śpiochy!! ja od 5 nie śpię ale nie wiem czy się jeszcze na chwilę nie położę Za oknem bieluteńko, lubię taką pogodę jak nie muszę wychodzić z domu.
Pisałyście o nawracających infekcjach, grzybicach, paciorkowcu. Mam pytanie, jak lekarz wam coś na to zapisuje to przepisuje też coś dla tża? Bo jak nie, to przecież po wyleczeniu partner zaraz nas może zarazić, bo u chłopów często to bezobjawowo przebiega. Chyba że na seks jest ban
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:54   #2746
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Wstawać śpiochy!! ja od 5 nie śpię ale nie wiem czy się jeszcze na chwilę nie położę Za oknem bieluteńko, lubię taką pogodę jak nie muszę wychodzić z domu.
Pisałyście o nawracających infekcjach, grzybicach, paciorkowcu. Mam pytanie, jak lekarz wam coś na to zapisuje to przepisuje też coś dla tża? Bo jak nie, to przecież po wyleczeniu partner zaraz nas może zarazić, bo u chłopów często to bezobjawowo przebiega. Chyba że na seks jest ban
Wstajemy wstajemy
Mi nigdy nic nie przepisywała dla męża, no ale my mamy ban na seks od dawna
Stary 2012-12-07, 07:59   #2747
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No właśnie u tego sprzedawcy jakoś nie mogłam znaleźć? Ale kliknęłam takie coś: http://allegro.pl/show_item.php?item=2816339109 to co prawda dedykowane dla dziecka, wymiary ma 60 x 60 - ale jak to sobie podłożę to też będzie, prawda? Dokupię sobie te Seni jeszcze później w razie czego normalnie w aptece...
Jest cos takiego60x60: http://allegro.pl/podklady-do-przewi...843070213.html
60x90 http://allegro.pl/podklady-do-przewi...842338714.html

Moze nazwa "do przewijania" Cie zmylila?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:16   #2748
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

A propo pakowania torby do szpitala to pamiętajcie o PAPIERZE TOALETOWYM bo u mnie trzeba mieć swój
Stary 2012-12-07, 08:19   #2749
scotasia
Wtajemniczenie

Hej snieg pada
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
też masz remont? masakra remont i mieszkanie w jednym domu to porażka
do zusu powinien zakład pracy złożyć

jak jest ponad 20 pracowników, to płaci firma

A no faktycznie, cos mi sie pomieszało z tym zusem i liczbą pracownikow. Ja mieszkam w nowym bloku i ciągle ktoś coś wierci, hałasuje, czasem idzie oszalec mam nadzieje, ze do lutego juz sie wszyscy wprowadza i bedzie spokoj

Cytat:

Ja to chyba jednak spakuję, bo ostatnio mam dziwne wizje że urodzę o wiele wcześniej nie wiem czemu, ale tak jakoś czuję
a porodu boję się strasznie, muszę się zacząć jakoś nastawiać do niego pozytywnie tylko nie wiem czy się da
Ja tez jakos tak czuje, ze moge wczesniej urodzic. Chyba przez te twardnienia brzucha.
Oby to byly tylko przeczucia

Cytat:
Właśnie, zapomniałam Wam napisać że zdecydowaliśmy się na imię Zuzanna mam nadzieję, że już nie zmienimy, chyba że mała się urodzi i stwierdzimy, że nie pasuje
Slicznie moja bratanica ma tak na imie. A swoja droga to w sumie czesto sie zdarza, ze mlodym rodzicom nagle po porodzie sie odmienia. Moja siostra twierdzila, ze bedzie Julka, a jak dziecko sie urodzilo to nagle zostało Oliwką A ja dalej nie mam weny i pomysłow na imie dla synka....

Cytat:
Maja

Cytat:

Nie decyduję się. To jest tak niedopracowana technologia, że praktycznie nie ma szansy dla wykorzystania tej krwi dla własnego dziecka. Zresztą nie za bardzo nauczyli się jeszcze rozmrażać taką krew, i większość krwi nie nadaje się do użytku. Ostatnia moja wątpliwość to to, że białaczki i inne tego typu nowotwory u małych dzieciaczków są zazwyczaj pochodzenia genetycznego i wtedy absolutnie nie można użyć własnych komórek do przeszczepu.
No ale to moje wątpliwości, każdy musi sam decydować.
No wlasnie tez sie obawiam, ze tu bardziej chodzi o naciaganie ludzi niz o dobro naszych dzieci. Sama nie wiem...

Musze zaczac wczesniej wstawac, bo wieczorami nie moge zasnać i zaczynaja sie wedrowki, toaleta, lodowka (ale po mleko na zgage, nie jedzenie na szczescie).

A wczoraj poczynilam pierwsze rossmanowskie zakupy. Mianowicie kosmetyczka, biały jelen, mala buteleczka na szampon, pomadka ochronna. Wiec mozna powiedziec, że zaczynam sie pakowac ;D

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-07 o 08:21
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:28   #2750
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a to napewno badanie na paciorkowca było? bo na niego sie troszke czeka,

czyli tak jak opisłam jestem genialna

pakuje torbę, spakowałam szlafrok i "tylko" 3 koszule i połowa miejsca zajęta
chyba bede musiala przeprosic za moje wpisy odnosnie brania tylko jednej torby przeze mnie i na porodówkę będę dzielnie maszerować z dwiema
jak wy to wszystko pomieściłyście?
Ja, żeby włożyć wszystko do torby to musiałam kupić taką 80 litrow poj. A jeszcze rożka tam nie zmieściłam. I wezmę osobno, albo mąż przywiezie potem. Bo po porodzie wkładają w swój.

A poza tym to witam się po kilkudniowej nieobecności. Nie odzywałam się, bo jakoś weny mi brakowało po ostatnich wydarzeniach.
Wczoraj byłam na KTG i wreszcie wyszło takie, że lekarz nie miał zastrzeżeń. Tętno małej normalne w ok. 140.
A dziś z rana obudziły mnie jakieś skurcze przepowiadające.
W ten weekend mam ostatni zjazd przed porodem, muszę go odbębnić i następny dopiero 11-13 stycznia. Mieliśmy mieć jeszcze w ten weekend przed świętami, ale odwołali. Ciekawe, który wykładowca zgodziłby się wykładać przed samymi świętami. A mi to pasuje, bo zjazdu nie będę opuszczać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:29   #2751
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mam zawsze robione ogólne. I za każdym razem pisało na wyniku ze mam liczne a czasem nieliczne bakterie. Teraz pierwszy raz nie pisze nic o żadnych bakteriach. Uffff. Ale brałam furagin,może pomógł.

Widocznie nie masz żadnych bakterii-szczęściaro
mnie z miesiac temu wysżły bakterie, tez dostałam furagin, mam brac do konca ciąży mimo, że wyniki sie poprawiły- żeby nie było nawrotu

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Kevin znowu sam, ciekawe czy w święta będą powtórki? Jak mają być święta bez Kevina to ja się tak nie bawię Co to k... ma być, w andrzejki jedynka, w mikołajki dwójka, a co ja w święta będę oglądać??? Chyba że Kogel mogel puszczą
o to sie nie martw- bedzie na pewno, chociaz moge to ogladac w te i we wte

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja też mam w szkole taką babę, pani psycholog od siedmiu boleści, która jak zobaczy jakąś dziewczynę w ciąży to przez całe zajęcia daje dobre rady.
Np żeby spać z dzieckiem do 6 roku życia, nie zmuszać dziecka do robienia do nocnika , ona uważa że dziecko samo wie kiedy ma przestać nosić pieluchę chocby mialo mieć 7 lat... smoczków absolutnie bo będzie miało spaczoną psychikę,rodzic to tylko w domu w wannie, wózek absolutnie bez sensu i wiele wiele innych dobrych rad ....

Macie jakiś pomysł na dobra kolacyjkę aby zaspokoić męski głód?
ha ha ha średniowiecze wyobraz sobie sytuacje- wy z tżtem "tego" a tu 7-latek sie budzi i pyta- tatusiu dlaczego przygniatasz mamusie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a to nie chodzi raczej o odkształcenie głowki, a nie o uszka? co do uszek, to jak byłam mała, to zawsze na podwinietych uszach leżałam i mama już w akcie desperacji plastrem mi przykleiła na noc no ale odstające i tak mam
o uszka jak najbardziej, ale wydaje mi sie , że nasze maluchy jakies bawełniane cienkie czapeczki beda miec nawet w domku???
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Eff, witaj w klubie ja caly czas sobie powtarzam, ze jakby co to tz wszystko doniesie
taaaaaaaaaa jasne chyba ze to mega wyedukowany tżt ja wolałam kupic pake wiecej belli i wrzucic do bagaznika (bo trzecia do torby nie wlazła)- przypuszczam, ze by sie biedak zer wstydu w aptece spalił gdyby miał wydukac "prosze podkłady poporodowe"
poza tym, jak sie sama pakujesz to wiesz co gdzie jest i niegrzebiesz jak ta kura
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę, wiecie co? Ja mam wrażenie, że bez przerwy piorę (Nasze rzeczy , nie dla dziecka), jakby kosz na bieliznę w ogóle dna nie miał! ( bo go nie widuję..)
Jedno mi wyschnie to już w zasadzie mogę następne wstawić, białe np, białe wyschnie, to ciemne już się uzbiera. A przecież jesteśmy tylko we dwoje, jak Mała dojdzie to trzeba będzie drugą pralkę chyba kupić Czy my jacyś dziwni jesteśmy, brudzimy wszystko czy coś??
"tato, czy ja jestem jakis dziwny? nie kochanie- ty jestes oryginalny"
sie nie martw, u mnie pralka co drugi dzien lata, mój małzon ma taką sklonnosc do brudzenia ubran na sobie , ze szok... ze spaceru wróci z psem to bardziej umorusany niz nasz owczarek no i jeszcze ma taki zwyczaj, który mnie rozwala nerwowo- naubiera na siebie 3 podkoszulki a potem zapocony jak skunks
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Zaaplikowalam sobie krem smiesznie ta rurke musialam sobie wsadzic
Bokeh, kochanie- nie taką rurkę miałas wsadzaną i to nie raz
Cytat:
obudziłam sie po 4 i do rana polezalam
ja dla mojego małża dostaje za kazdym razem jak mam infekcje, żeby sie nie roznosiło w jedną albo druga strone

ale pogoda, kurzy aż swiata nie widac....
szalone kobiety, ale zescie sie rozpisały wieczorem
uciekam sie ogarnąc, mam w palnie sprzątanko dzisiaj bo jutro po poudniu zaległą barbórka u tesciowej to bym sie nijak nie wyrobiła
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:37   #2752
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Karinka i Maja to moje typy Sama miałam nazwac córkę Maja i od samego początku wkreciłam sobie to imię, ale TŻ się rozmyslił i wyszła nam Nadia Czasem z przyzwyczajenia mowię jej Maja, albo myslę o niej jako o Majce

Włosomaniaczka

Stary 2012-12-07, 08:46   #2753
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak to jest z tym ciemiączkiem?? od kiedy trzeba to wyczesywać ? i w ogole to przed kąpielą czy po?? a i jak to jest z tym ułożeniem dzidzi, wiem że trzeba przekładać główke z boku na bok, zeby chyba uszka nie były odstające?;p
to zależy jakie dziecko ma włoski długie Moja Karinka miała króciutkie, więc chyba po miesiącu dopiero zaczełam ją "czesać". Na ciemiączko trzeba uważać przez dłuższy czas, ale przecież szczoteczka ma miękkie włosie i nie przyciskasz tego.

U mnie pralka też chodzi non-stop. Dna kosza też ciężko zobaczyć, a ostatnio kupiłam drugi na dzidziusiowe rzeczy, żeby mi się nie mieszało :P

Wisienko, faktycznie mamy podobny gust do imion Karinkę mamy, Maję będziemy mieć, a POLA mi się baaardzo podobało, ale mężowi nie bardzo Każde ładne. Mi osobiście się nie bardzo podoba Nikola, ale które wybierzecie to będzie ładnie No chyba, że Malutkiej coś rośnie, a nie wiesz o tym

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Karinka i Maja to moje typy Sama miałam nazwac córkę Maja i od samego początku wkreciłam sobie to imię, ale TŻ się rozmyslił i wyszła nam Nadia Czasem z przyzwyczajenia mowię jej Maja, albo myslę o niej jako o Majce
jak miło się czyta, że komuś się podobają imiona, które moje córeczki będą mieć (tzn. Karinka już ma )

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

aaaaaaa został równy miesiąc do terminu porodu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:50   #2754
j1987
Raczkowanie

witam,

Wczorajszy dołek chyba mi przeszedł a dziś o dziwo się wyspałam choć miałam pobudkę przed 7 jak syreny wyły bo straż , policja i karetka mi pod oknem jechała
Za oknem zimno, biało i świata nie widać tak sypie a ja do doktorka mam jechać, ale dobrze, że mam szofera
życzę miłego dnia
Stary 2012-12-07, 08:58   #2755
misia1505
Rozeznanie

NETI ja zamawiam taką http://allegro.pl/3el-haftowana-posc...819721696.html
tzn ja zamawiam a mama płaci jako prezent na mikołaja dla Lenki, troszkę wcześnie ale nie może się doczekać
Stary 2012-12-07, 09:13   #2756
bokeh
Zakorzenienie

Hej ja wlasnie wstalam glodna ja pieroooon tż mowil ze Hanusia kopala go cala noc w plecy ale teraz cos spokojniutko nic nie kopie i sie schizuje oczywiscie....

Ale spotkala mnie tez niespodzianka dostalam jakis nieprzewidziany przelew z pracy i sie teraz zastanawiam za co czyzby az tak mnie lubili

Kto mi zrobi sniadankoooo
Stary 2012-12-07, 09:25   #2757
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas miala byc Zuzia, jeszcze zanim poznalismy plec, ale jak przyszlo co do czego to tz stwierdzil, ze znal zuzie i zle mu sie kojarzy wiec stanelo na Zosi
Stary 2012-12-07, 09:33   #2758
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej ja wlasnie wstalam glodna ja pieroooon tż mowil ze Hanusia kopala go cala noc w plecy ale teraz cos spokojniutko nic nie kopie i sie schizuje oczywiscie....

Ale spotkala mnie tez niespodzianka dostalam jakis nieprzewidziany przelew z pracy i sie teraz zastanawiam za co czyzby az tak mnie lubili

Kto mi zrobi sniadankoooo
Może premia świąteczna? Wcale bym sie nie obraziła jakby moj pracodawca tez byl tak wspaniałomyslny
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:37   #2759
e_vel
Wtajemniczenie

kurcze, ale mnie boli brzuch jak na okres buuuu...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:43   #2760
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry

ja juz po sniadanku - zjadlam zupke mleczna
i gotuje teraz barszczyk bedzie z fasolka, a na drugie bedzie rybka z ryzem i brokulem

pasuje mi sie wybrac za niedlugo po wyniki z badan ale sie strasznie rozsypal snieg (w sumie na to czekalam bo chce w koncu corce sanki wyciagnac )

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

aaaaaaa został równy miesiąc do terminu porodu
no to robi sie goraco

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości