|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Pstryczku ja tez mam zawsze ogolna analize moczu. Tam jest punkt: flora bakteryjna. Zawsze mialam: nieliczne i było ok. Moze gdyby w tym miejscu było:liczne to wtedy ginka kazalaby zrobic jakies konkretne badania.. ?
|
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ponownie
Biorąc pod uwagę to,że na forach internetowych nigdy nie byłam zbyt aktywna przyznam, że czuję się trochę jak zestresowana nastolatka chcąc się wkręcić w dyskusje Zmobilizowana waszymi dyskusjami również jestem na etapie pakowania torby dla siebie, dzisiaj włożyłam do niej pierwsze rzeczy, brakuje mi jeszcze kilku kosmetyków i będzie można wrzucić do szafy. Pochwalę się również, że dzisiaj dotarło łóżeczko, które jest prześliczne, marzyliśmy o takim z mężem od momentu jak się dowiedzieliśmy, że zostaniemy rodzicami. Coraz częściej wspominacie o samym porodzie, ja jestem ogromną panikarą, lekarzy boję się bardziej niż ognia, jeszcze niedawno mdlałam przy pobraniu krwi, ale od kilku miesięcy pracuję nad sobą i dzień w dzień wmawiam sobie, że dam sobie radę, poczytuje sobie trochę o hypno birth, nie wiem czy któraś z was słyszała o programie łagodny poród? |
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() silver, czy ja wiem czy taka szczesciara bakterii nie mam ale za to co innego, o wiele groźniejszego ![]() dzis biore ostatnia globulinę, mam nadzieję ze to pomogło i wykurzyły dziada na zbity pysk
|
||
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
To program, który poprzez warsztaty, lub płyty, które można zakupić przygotowuje psychicznie kobietę poprzez hipnozę do właśnie łagodniejszego porodu. Chodzi mi dokładnie o ten program ( łagodnyporód.pl) , widziałam tez na allegro można zakupić takie używane płyty + książka.
A tu też jest troche informacji na ten temat: http://puellanova.pl/lagodny-porod-jak-rodzic-bez-bolu/ |
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Scotasia, jakby wyszly liczne to moglaby na posiew skierowac, zebynsprawdzic jakie dokladnie sa te bakterie
|
|
|
|
#2678 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też bym zjadła, ale o tej godz.to byłoby zabójstwo. Może jakiś dzień zaszaleje i zrobię sobie na obiad. Cytat:
Ode mnie przepis na mało spotykaną sałatkę, b.szybką i smaczną (o ile ktoś lubi na słodko): - paluszki krabowe x 2 (na pewno są w Tesco) - ananas 1 puszka - seler naciowy 1 op. - majonez, sól, pieprz. Cytat:
Teraz chodzę do SR, codziennie ćwiczę oddychanie przeponą i od dzisiaj zaczęłam chodzić na jogę dla ciężarnych. Położna jest super babeczką, fajnie można z nią pogadać. To wszystko tak mnie uspokoiło, że czuję się jak w blokach startowych i czekam na sygnał Cytat:
Ja kie żelazo brałaś i w jakich ilościach ? Kupiłam sobie Ascofer, ale na własną rękę trochę boję się brać.Miałam już zrobione te 3 usg refundowane przez nasz kochany NFZ i jestem ciekawa czy jeszcze do końca ciąży gin. mi jakieś zrobi. Jak nie - to pójdę prywatnie, bo na niego niestety nie działają maślane oczy
|
||||
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spox
|
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Suzi od 20 tyg bralam tardyferon (chyba 2xdziennie), ale nie było poprawy. Ginka kazala mi zmienic na sorbifer (2 albo 3 x dziennie, juz nie pamietam) i w ciagu jakichs 4-5 tyg brania podskoczyly mi wyniki z 11,0 na 11,5. I kazala odstawic, bo mowi, ze przy braniu zelaza jest "efekt odbicia" czy jakos tak. Ze niby samo moze podskoczyc. W przyszlym tyg bede robic morfo wiec sie przekonam. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-06 o 20:02 |
||
|
|
|
#2681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
Czy te wkłady z usztywnianych rożków Wam nie śmierdzą? Pytam bo pamiętam jak kupiłam sobie taki przy młodym, nie wiem jakiej firmy ale dość dużo za niego dałam, po czym musiałam wkład wywalić bo tak strasznie mi ten kokos czy co to było śmierdział i nie chciał się wywietrzyć. I teraz mam dylemat, wtedy w końcu i tak nie korzystałam z rożka bo cały czas było 30-35 stopni i dziecko leżało roznegliżowane pod samą pieluszką, ale teraz w zimie może by było przyjemniej (a na pewno cieplej) w takim rożku? Z drugiej strony jak mam wywalić wkład i używać jako rożek nieusztywniany to może lepiej od razu kupić nieusztywniany, będzie taniej... Może po prostu trafiłam na jakiś felerny egzemplarz bo jakoś nigdzie nie spotkałam się z opinią że takie wkłady mogą śmierdzieć?
|
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, a monitor oddechu kupujecie? czytałam, że przydatne, ale drogawe...
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nowke z kokosem i nic nie czuje. moze taki ci sie trafił
![]() ja chyba kupie, ale to blizej porodu |
|
|
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
Mam, dla mnie przydatne, AngelCare, drogi jak byk, 2 lata temu dałam za niego 350 zł.
Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-12-06 o 20:07 |
|
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-------------- O, już mi wchodzą cytaty
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Oki laski, ja zmykam do wanny przyciachac bozence czuprynę
trzymajcie jutro kciuki za wizytę, co by z maluszkiem było wszystko ok, no i zeby nie przytył tak jak ostatnio ![]() Przespanej nocy Wam życzę |
|
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie przemyslalam sprawy monitora.. A czy ktoras z Was decyduje sie na pobranie krwi pepowinowej?
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeeeeeju a cwiczycie miesnie kegla? ja zapominam ciągleeeee.... niee ja nie kupuje, dzidzia bedzie obok mnie tzn łożeczko bedzie obok mojego łózka wiec raczej sensu nie ma.
|
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Delicjanko, ja też mam łóżeczko obok naszego łóżka w sypialni. Gdyby - odpukać - dziecko zapadło w bezdech to nie usłyszałabyś tego. Ale nie ma co się nakręcać. Ja po prostu miałam taką potrzebę żeby kupić ten monitor dla swojego spokoju. |
|
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Kevin znowu sam, ciekawe czy w święta będą powtórki? Jak mają być święta bez Kevina to ja się tak nie bawię
Co to k... ma być, w andrzejki jedynka, w mikołajki dwójka, a co ja w święta będę oglądać??? Chyba że Kogel mogel puszczą
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtym roku, była walka o Kevina zeby byl w swięta bo juz polsat nie chciał, więc zapewne w tym roku specjalnie łajdaki dali wcześniej żeby nie było.
|
|
|
#2693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na jutrzejszej wizycie. I spokojnej nocy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2694 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Np żeby spać z dzieckiem do 6 roku życia, nie zmuszać dziecka do robienia do nocnika , ona uważa że dziecko samo wie kiedy ma przestać nosić pieluchę chocby mialo mieć 7 lat... smoczków absolutnie bo będzie miało spaczoną psychikę,rodzic to tylko w domu w wannie, wózek absolutnie bez sensu i wiele wiele innych dobrych rad .... ![]() Cytat:
http://allegro.pl/eko-kocyk-bawelnia...717177913.html Cytat:
Także wydaje mi się że jeśli nie dostaniesz skierowanie na cc to poproś o taki druczek żeby w razie Wu robili Ci cesarke, ja mam coś takiego od okulisty , że jak będzie zbyt duzy wysiłek i nie bedę dawała rady to mają mi robić cc. Ale trzymam kciuki żeby Ci te dolegliwości bólowe minęły Cytat:
A i przysiady ponoć pomagają uelastycznić te mięśnie . No w końcu Was trochę nadrobiłam. Dziś mąż na nocke poszedł więc dzień spędzaliśmy razem. Kupiliśmy sobie wspólny prezent mikołajkowy-radio w stylu retro do kuchni i nawet choinkę ubraliśmy , wiem że to wcześnie ale jakoś tak nas naszło.A jutro urodziny mego męża i też pewnie zabiegana będę. Jako że nie mam piekarnika to musiałam kupić tort, jeszcze tylko coś wymyślic na kolacje hmmm ale co? Macie jakiś pomysł na dobra kolacyjkę aby zaspokoić męski głód? |
||||
|
|
|
#2695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do zusu powinien zakład pracy złożyć a co do lodówki, to mi kiedyś też tak śmierdziało, że jak otworzyłam ,to na cały pokój, a nic tam takiego nie było; włożyłam pudełeczko z sodą oczyszczoną i pomogło, teraz co jakis czas wymieniam i nic nie czuć Cytat:
no ale odstające i tak mam![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak powaznie, dzisiaj ledwo weszlam na 2 piętro... a we wtorek musialam na piechote isc na 8... winda sie popsuła.. myslalam ze tam polegne.. noo to Twoja babka by się pewnie dogadala z tą moją babą... moja lubi oglądać przez okno gołębie i puszczać przy tym relaksującą muzę Cytat:
o tez chodzi o główke, ale zapomnialam napisać, przypomniało mi się po prostu jak tzta kolegi synek leżał na jednym boczku i ciągle uszko mu się tak hmm zawijało ![]() ooo a u mnie w sobote tzt bedzie malował pokój, tzn on mysli ze nie bedzie malował ale będzie ;p nie ma to tamto !:p chociaż w tamtym roku było malowanie i remoncik robiliśmy naszego pokoju, a i klamka się popsuła trza kupić, musze zapisać
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej.
Dopiero jakiś czas temu wróciłam z miasta. Padam. Jak chodzę, to mam wrażenie, że mam kołki w miednicy, które nie pozwalają mi nią ruszać - jestem sztywna, jakbym była z kartonu. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37995804] Ja bym mu może i wybaczyła wyzwiska, ale tego, że usłyszałam stek wylgaryzmów łącznie z cudownym na koniec "wypier....laj" - wykrzyczanym przy Agatce - nigdy. Dziecko w szoku, myła w łazience zęby, wzięłam pod pachę bo nie bardzo wiedziałam, co zrobić. Ryczałam jak durna, mała wystraszona bo tego nie ogarniała, tłumaczyłam że mam katar i dlatego łezki lecą. A wiecie, o co zostałam potraktowana jak szmata? O to, że wczoraj wwłosy farbowałam i na drzwiach znalazł kropeczkę z farby - grubości 1mm na 3mm. Nie chcę go widzieć na oczy, wracałam z przedszkola i się minęliśmy, obcy człowiek. Ja nie pozwolę by dzieci wychowywały się w takiej atmosferze. Że nie wspomnę już, że to regularna przemoc domowa. [/QUOTE] Mam nadzieję, że coś się poprawi (a może już się poprawiło?). Ło matko, to moja siostrzenica ma 2 latka i waży chyba... 15? Czy 16? I nie jest najchudsza. Ja bym się tym z USG nie sugerowała, bo wiadomo, kiedy miałaś miesiączkę, nie mogłaś mieć owu przed nią... Za duża ta rozbieżność. Potem dzieci różnie rosną i dlatego lekarze radzą trzymać się tego terminu z OM albo z 12. tygodnia...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

bakterii nie mam ale za to co innego, o wiele groźniejszego

Ja kie żelazo brałaś i w jakich ilościach ? Kupiłam sobie Ascofer, ale na własną rękę trochę boję się brać.

powodzenia na jutrzejszej wizycie. I spokojnej nocy 
Mam nadzieję, że coś się poprawi (a może już się poprawiło?).