Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 23:17   #4171
ParoleParole
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Porobiłam fotki swoich zapasów kosmetycznych.
Są to kosmetyki " z szafki", których w tym roku już nie otworzę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (128,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (111,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (117,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (106,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (118,3 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-12-05, 23:25   #4172
ParoleParole
Zakorzenienie

Ciąg dalszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (107,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (105,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (104,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (114,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (112,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (108,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (113,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (122,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-12-05, 23:37   #4173
ParoleParole
Zakorzenienie

Ostatnia część

Zbrakło mi baterii w aparacie na fotki kategorii włosowej.

Obraz balsamowo tonikowej nędzy i rozpaczy

Ale wiecie co jestem z siebie dumna bo ostatnie fotki takie robiłam w kwietniu i miałam ponad 15 żeli do mycia twarzy A teraz mam 3 w zapasie plus jeden żel i piankę w użyciu

Na dniach wrzucę jeszcze to co do włosów i bliżej końca roku próbki i to co używam obecnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (102,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (100,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (91,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-12-06, 07:33   #4174
ganimedea
Zakorzenienie

Parole - łączy nas kilka zapasowych kosmetyków, m.in. masło Brazylia, mleczko "sernikowe", krem Suhada (mam dodatkowo jeszcze granat i kompletnie o nich zapomniałam, kupując teraz krem kasztanowy ) czy balsam Cien do stóp Masło mango mam u TŻ i nie figuruje na mojej liście, bo jest wspólne

Toników masz faktycznie sporo , niemało też kremów do stóp.

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka

Edytowane przez ganimedea
Czas edycji: 2012-12-06 o 07:34
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:56   #4175
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Parole - łączy nas kilka zapasowych kosmetyków, m.in. masło Brazylia, mleczko "sernikowe", krem Suhada (mam dodatkowo jeszcze granat i kompletnie o nich zapomniałam, kupując teraz krem kasztanowy ) czy balsam Cien do stóp Masło mango mam u TŻ i nie figuruje na mojej liście, bo jest wspólne

Toników masz faktycznie sporo , niemało też kremów do stóp.
Też wlaśnie zapominam częśto, ze coś mam i kupuje inny kosmetyk
Tam na zjęciu jest jeden peeling i 3 kremy do stóp które przybyły po blogowym spotkaniu
Wszystko się pozużywa A balsam Cień kupiłam za 2 zł w przecenie a to przecież grzech nie brać

Mam nadzieję, że do czerwca pozbędę się trochę zapasów Bo mimo wszystko szafka ta mi jest potrzebna

Zbieram się właśnie na wf, mam nadzieję, że mi pozwoli kobieta dwa odrobić dzisiaj to zostaną mi już tylko dwa
Stary 2012-12-06, 09:07   #4176
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Też wlaśnie zapominam częśto, ze coś mam i kupuje inny kosmetyk
Tam na zjęciu jest jeden peeling i 3 kremy do stóp które przybyły po blogowym spotkaniu
Wszystko się pozużywa A balsam Cień kupiłam za 2 zł w przecenie a to przecież grzech nie brać

Nie dopatrzyłam

Pewnie, że się pozużywa . Krem do stóp też kupiłam jakoś za grosze, podobnie kremy Suhady (jakoś po 4,49zł bodajże każdy )

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-12-06, 10:14   #4177
Shpilcia
Zakorzenienie

YR przesłał mi paskudną ofertę Mikołajkową
Z okazji mikołajek, w Yves Rocher dostajesz kosmetyki za 1 zł oraz dostawę GRATIS!
Z poniższym kodem rabatowym, co 2 produkt w Twoim zamówieniu zrabatujemy do 1 zł!
Jak to działa? Wpisz w koszyku poniższy kod, kup 2 produkty, a tańszy zrabatujemy do 1 zł!
Kupując 4 produkty, 2 najtańsze otrzymasz w cenie 1 zł każdy, itd..
Aby oferta była aktywna, wartość koszyka przed zrabatowaniem musi wynieść minimum 149 zł.
Twój unikalny kod promocyjny to: 419TWWTC
Aby skorzystać z oferty, wpisz go w koszyku lub kliknij poniżej! Pozdrawiamy mikołajkowo!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Cumin już miałam, przywiozłam sobie z Turcji. Teraz kupiłam do Shoarmy (lubie w knajpie, sama nie robiłam). Lubię nietypowie przyprawy ale nie gotuje jakichś konkretnych dań. Po prostu przyprawiam sobie mięso tym co mi w rękę wpadnie i czasami wychodzą niezłe mixy. Np dzisiaj miałam mięsko z: czubrycą (to chyba bułgarskie), przyprawą do grilla, 4 epices (coś tureckiego), turecką przyprawą do kurczaka (kupowaną na wagę więc nie mam pojęcia co tam jest), papryką słodką i pieprzem cayenne.
Czubryce czerwoną uwielbiam tez stosuję rożne orientalne przyprawy po swojemu na swój "smak"
Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Ten krem nagietkowy z YR jest okropny!!!! Masakrycznie pachnie, jest strasznie naperfumowany! Ja oddałam go tacie, ale jak był jeszcze w moim posiadaniu to smarowałam nim tylko ręce i nie mogłam znieść tego zapachu. Fuj!
a mi pasował ten krem na srogą zimę
Cytat:
ulala trochę Ci się tego nazbierało ale nie martw się dasz radę pozużywać też miałam takie zapasy

Poszedł sampel korektora EDM
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:15   #4178
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnia część

Zbrakło mi baterii w aparacie na fotki kategorii włosowej.

Obraz balsamowo tonikowej nędzy i rozpaczy

Ale wiecie co jestem z siebie dumna bo ostatnie fotki takie robiłam w kwietniu i miałam ponad 15 żeli do mycia twarzy A teraz mam 3 w zapasie plus jeden żel i piankę w użyciu

Na dniach wrzucę jeszcze to co do włosów i bliżej końca roku próbki i to co używam obecnie
Sklep byś mogła otworzyć

Koniku widzisz a ja z kolei nie rozumiem, jak to możliwe zużywać cały krem w ciągu miesiąca I też nie bardzo rozumiem wielkich kolekcji kremów, bo wydaje mi się (ale może się mylę), że lepiej używać jeden krem dłużej niż katować skórę różnymi rodzajami chemii . Wydaje mi się, że ciężej wtedy zobaczyć wpływ danego kremu na skórę. Nic dziwnego, że potem wyskakują jakieś paskudztwa na skórze.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:05   #4179
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Koniku widzisz a ja z kolei nie rozumiem, jak to możliwe zużywać cały krem w ciągu miesiąca I też nie bardzo rozumiem wielkich kolekcji kremów, bo wydaje mi się (ale może się mylę), że lepiej używać jeden krem dłużej niż katować skórę różnymi rodzajami chemii . Wydaje mi się, że ciężej wtedy zobaczyć wpływ danego kremu na skórę. Nic dziwnego, że potem wyskakują jakieś paskudztwa na skórze.
Ja mam krem na noc a na dzień oleje, czasem sobie kupię jakiś krem na dzień. Kremy starczają mi na 2-6 miesięcy a oleje na około pół roku Chociaż jest jeszcze kwestia rodzaju skóry - skóra sucha potrzebuje więcej i częściej więc rozumiem, iż można zużyć krem w miesiąc. Moja babcia co miesiąc kupuje sobie krem Niemniej zgadzam się z tym, że skóra twarzy powinna mieć stale smarowidła aby działały a nie zmieniane często, choć miesiąc czasu dla kremu to tak w sam raz

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2012-12-06 o 11:11
Stary 2012-12-06, 11:13   #4180
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Czubryce czerwoną uwielbiam tez stosuję rożne orientalne przyprawy po swojemu na swój "smak"
Ja miałam czubrycę zieloną i czerwoną i któregoś razu Mama robiąc porządki wsypała mi do jednego pojemniczka bo to przecież to samo.
Gdzie kupujesz orginalną czubrycę?

Cytat:
widzisz a ja z kolei nie rozumiem, jak to możliwe zużywać cały krem w ciągu miesiąca I też nie bardzo rozumiem wielkich kolekcji kremów, bo wydaje mi się (ale może się mylę), że lepiej używać jeden krem dłużej niż katować skórę różnymi rodzajami chemii . Wydaje mi się, że ciężej wtedy zobaczyć wpływ danego kremu na skórę. Nic dziwnego, że potem wyskakują jakieś paskudztwa na skórze.
Moje się jakoś same zużywają. A kolekcje powstają mi jedynie gdy dorwę ulubiony krem w fajnej cenie.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Szpilciu jak chcesz korzystać z tego kodu YR to go wykasuj z posta bo ktoś Ci go użyje.
Stary 2012-12-06, 12:03   #4181
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam czubrycę zieloną i czerwoną i któregoś razu Mama robiąc porządki wsypała mi do jednego pojemniczka bo to przecież to samo.
Gdzie kupujesz orginalną czubrycę?
Na allegro lub w sklepie ze zdrową żywnością to mama miała pomysła z tym zmieszaniem
Cytat:
Szpilciu jak chcesz korzystać z tego kodu YR to go wykasuj z posta bo ktoś Ci go użyje.
haha no właśnie mam zamiar nie skorzystać choć kusi kusi...może kogoś pokusi
Stary 2012-12-06, 16:24   #4182
gabipati
Zadomowienie

też dostałam maila od YR, ale raczej nie skorzystam

zerknęłam na swoje zapasy i doszłam do wniosku , że półka z zapasami pęka w szwach i przy okazji przypomniało mi się,że nie wrzuciłam swojego bilansu listopadowego.Mimo, iż oparłam się kilku listopadowym promocją to wynik zadowalający i tak nie jest
oto on:
bilans listopad 2012

Zakupy
1.Frotto chusteczki odświeżające rumiankowy x3
2.YR Cure Solutions roll-on pod oczy 15ml
3.Avon City Rush woda perfumowana 50ml
4.Avon City Rush balsam do ciała perfumowany 150ml
5.Avon żel p.prysznic 150ml
6.Avo Anew reversalist emulsja do mycia twarzy 125 ml
7.Avon Anew reversalist krem na dzień 50ml
8.Avon Anew reversalist krem na noc 50ml
9.Joanna Naturia szampon do wł. przetłuszczających 200ml
10.Essence lakier do paznokci breaking down 10ml
11.Ziaja krem do rąk kozie mleko 50ml.

Zużycia
1YR sebo specific krem do twarzy ultra mat 50ml
2.Avon solutions youth minerale day krem do twarzy 50ml
3.Avon szampon zapobiegający łamaniu się włosów 250ml.
4.Frotto chusteczki odświeżające rumiankowe
5.Avon deo Surrender 75ml

chyba nie zasłużyłam na zakupy kosmetyczne.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:36   #4183
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam cerę mieszaną i mam swoje sprawdzone lekkie emulsje na twarz. Nie używam przypadkowych kremów tylko ciągle te sprawdzone. Rzeczywiście zauwazyłąm poprawe skory kiedy nie zmieniam co rusz kosmetykow.
Cytat:
Ja mam krem na noc a na dzień oleje, czasem sobie kupię jakiś krem na dzień. Kremy starczają mi na 2-6 miesięcy a oleje na około pół roku Chociaż jest jeszcze kwestia rodzaju skóry - skóra sucha potrzebuje więcej i częściej więc rozumiem, iż można zużyć krem w miesiąc. Moja babcia co miesiąc kupuje sobie krem Niemniej zgadzam się z tym, że skóra twarzy powinna mieć stale smarowidła aby działały a nie zmieniane często, choć miesiąc czasu dla kremu to tak w sam raz
Tak, mysle ze to dobre rozwiazanie sprawy. Kazdy jest inny i ma inne potrzeby. Poza tym jeden ma większe palce i nabiera kremu więcej a inny mniej

Czy ktoras z was miała maseczke Avon Sake? Uzylam wczoraj i na policzkach miałam 2 wielki czerwone zaognione placki Nie wiem dlaczego, moze za długo trzymałam?
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:39   #4184
aktogimka
Zakorzenienie

Wysmarowałam się maścią ichtiolową, żeby szybciej wyciągnąć te niespodzianki ze skóry. Dawno nie miałam buzi w takim stanie, już na pewno tego kremu nie użyję na twarz. Z jednej strony ust mi wylazło chyba z 7 gul.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:40   #4185
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę link do kuracji
Zalewam 2 łyżki gorąca wodą, po 15 minutach piję i zjadam kleik
Dziękuję za link A samo można jeść?

Cytat:
Bo mi Babydream szampon plątał włoski
Oj bilansik wymaga poprawy w grudniu
Aha, to nie fajnie.
Tak, wiem

Cytat:
mnie Praga czeka i Trutnov czerwiec lipiec 2013
Zazdroszczę

Cytat:
Podoba mi się twój zbiór jest troszkę zapasów...
Dzięki Wiem wiem, cały czas nad nimi pracuję

Cytat:
Wzięłam się za siebie całą parą oprócz dbania o włoski wewnętrzne (belissa, siemie lniane, pokrzywa, pestki słonecznika i dyni), zewnętrznie (olejowanie, maski, suszenie zimnym nawiewem, szeroki grzebień, włosy spinane tylko "żabką") to wczoraj byłam znowu biegać po 2 miesiącach przerwy 8 km na początek mam zamiar robić 25 km tygodniowo + basen i morsy + 2 razy dziennie kosmetyk na cellulit ... będę piękna
Widzę, że szalejesz Mam nadzieję, że wytrwasz w swoich postanowieniach

Cytat:
Ja dekolt balsamem a szyję kremem zawsze.
A ja przez Ciebie od wczoraj też zaczęłam smarować kremem szyję

Cytat:
Mamy dzis dopiero 5 grudnia a ja już wymieniłam 8 kosmetyków, w zamian dostanę ksiazki kucharskie i takie do czytania moich ulubionych autorów ;-) ale sie cieszę!

Hura!!! Nie kupuję kosmetyków już cały 1 miesiąc!!!!
Super To niedługo naprawdę uda Ci się odkopać z tej góry zapasów

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
A jak już jesteśmy w temacie kremów do twarzy, to ostatnio kupiony nagietkowy krem z YR mnie chyba zapycha. Użyłam go ok. 4 razy (na noc) i wylazło mi kilka niespodzianek, podleczyłam je, buzia była już ok, znów użyłam tego kremu tak 3-4 razy i teraz znów mnie wysypało. Odstawię go znów na jakiś czas i później dam mu trzecią, ostatnią szansę.
Współczuję
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:40   #4186
Lynn
Zakorzenienie

Co skóra to inne potrzeby Moja skóra już zareagowała na mróz i zaczynam żałować, że nie mam żadnego oleju ani serum hialuronowego obecnie Może do konca roku wytrzymam, ale w styczniu na pewno muszę zrobić zamówienie na BU.

Konik może masz alergię? Moja skóra podobnie zareagowała kiedyś na maseczkę z alterry, a raczej nie mam na nic uczulenia.
Stary 2012-12-06, 21:40   #4187
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Nusia, gratuluję wygranej!

Ja tez tak długo zużywam kremy Ale ostatnio smaruję się tylko na noc, a na dzień tylko tonik i podkład, chociaż dziś mrozik, to musze zacząć i rano coś ciapnąć na paszczę...

aktogimko, a mnie zapycha chyba tonik jagodowy z Ori - jest mocno perfumowany, może dlatego.
Dzięki
A czemu na dzień się przestałaś kremować?
Mam go na swojej liście do kupienia...

Cytat:
Napadłam i wyszłam z 2 szt Bawełny. Więcej nie było. Kasztan jest za lekki, awokado powoduje u mnie odruch a na arganowy za wcześnie.
A miałaś wykupić ze wszystkich Biedronek

Cytat:
Ja z reguły mam w tym samym czasie 1 krem (na naczynka) oraz serum hialuronowe. Używam je na zmianę wieczorem, rano nie używam kremów. W ten sposób krem mam na 8 miesięcy (30 ml tubka) a żel na 9 miesięcy (60ml) przy nakładaniu co kilka dni również na dłonie. Na szyję i dekolt nakładam balsam lub oliwkę dla dzieci.

Nie zadzwonili Będę musiała sama tam zadzwonić jutro.
A czemu rano się nie kremujesz?
Kurde A myślałam, że będzie im zależało na załatwieniu sprawy, żeby nie dostać negatywa. Ostatecznie bym im chyba wystawiła neutrala... Po wysłaniu niepełnej buteleczki i braku telefonu, mimo umówienia się, z pewnością nie zasługują na pozytywny komentarz.

Cytat:
Strasznie dużo ich jest

Cytat:
YR przesłał mi paskudną ofertę Mikołajkową
Też dostałam, ale nie mam zamiaru skorzystać

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
chyba nie zasłużyłam na zakupy kosmetyczne.
Chyba nie Popraw się w grudniu
Cytat:
Czy ktoras z was miała maseczke Avon Sake? Uzylam wczoraj i na policzkach miałam 2 wielki czerwone zaognione placki Nie wiem dlaczego, moze za długo trzymałam?
Bo ta maseczka to sam alkohol Miałam kiedyś próbkę i nigdy więcej

Dostałam od TŻ-a na Mikołaja m.in. bon do Douglasa na 3 dyszki, ale jeszcze nie wiem, na co zrealizuję No i Lolitkę + płytę. Od rodziców i brata piekarnik, tak jak chciałam A Wy? Pochwalcie się
Stary 2012-12-06, 22:02   #4188
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Na allegro lub w sklepie ze zdrową żywnością to mama miała pomysła z tym zmieszaniem
A masz sprawdzone źródło na all? Podobno jest dużo podróbek i nie chcę się naciąć. Ja miałam w 100% orginalną czubrycę ale nie mam już dostępu.

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
A ja przez Ciebie od wczoraj też zaczęłam smarować kremem szyję
W celu szybszego zużycia kremu?

Cytat:
A miałaś wykupić ze wszystkich Biedronek

Dostałam od TŻ-a na Mikołaja m.in. bon do Douglasa na 3 dyszki, ale jeszcze nie wiem, na co zrealizuję No i Lolitkę + płytę. Od rodziców i brata piekarnik, tak jak chciałam A Wy? Pochwalcie się
Wykupiłam z jednej. Nie miałam kiedy podjechać do innej. Poza tym zastanowiło mnie że te kremy są normalnie na półce z kosmetykami. Jak by weszły do stałej oerty to bym nie robiła zapasów.
Za to chyba wrócę do Biedrony po saszetkową maseczkę AA z malinami na opakowaniu. Jest boska.

Nie obchodzę Mikołajek. Prezenty dostają u mnie tylko dzieci.
Stary 2012-12-06, 22:36   #4189
ganimedea
Zakorzenienie

Na biedronkowym czytałam, że Bielenda nie wchodzi na stałe . Kremy do twarzy zresztą leżą u mnie na koszach, a nie na półkach - czyli tam, gdzie zwykle rzeczy z gazetek tematycznych. Masła są na regale z kosmetykami, ale np. świeczki limitowane też na niego wstawili swego czasu (a nie na regał "świeczkowy") i już zdążyły bezpowrotnie zniknąć

U mnie Mikołaj symboliczny i tylko dlatego, że mamie wczoraj podrzuciłam do adidasów drobiazg - rano znalazłam koło kapci pierniki

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-12-07, 00:39   #4190
Nusia7
Zakorzenienie

Ja za to nie obchodzę Gwiazdki U mnie w domu zawsze dawało się prezenty na Mikołaja, a nie pod choinkę, i tak też mam z TŻ-em

Cytat:
W celu szybszego zużycia kremu?
A ja wiem, jakoś mnie mimowolnie przekonałaś do smarowania szyi A że szybciej zużyję, to dodatkowy plus Tym bardziej, że akurat zapasu kremów to mam co nie miara
Stary 2012-12-07, 07:07   #4191
Lynn
Zakorzenienie

U mnie też Mikołaj to święto dla dzieci. Dostałam jednak puszkę ciastek
Stary 2012-12-07, 07:31   #4192
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wiem, jakoś mnie mimowolnie przekonałaś do smarowania szyi A że szybciej zużyję, to dodatkowy plus Tym bardziej, że akurat zapasu kremów to mam co nie miara
Też zaczęłam smarować szyję . Zainspirowałyście mnie do zużycia kremu pod oczy z Avonu, który mnie uczulił przy właściwym zastosowaniu, więc teraz mam alternatywne

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-12-07, 08:57   #4193
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za to nie obchodzę Gwiazdki U mnie w domu zawsze dawało się prezenty na Mikołaja, a nie pod choinkę, i tak też mam z TŻ-em

A ja wiem, jakoś mnie mimowolnie przekonałaś do smarowania szyi
Na Gwiazdkę u mnie od jakiegoś czasu są albo drobiazgi albo tylko dla dzieci.

Na pewno nie zaszkodzi.

Cytat:
U mnie też Mikołaj to święto dla dzieci. Dostałam jednak puszkę ciastek
A ja czekoladę i chałwę. I $$$.
Stary 2012-12-07, 09:34   #4194
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
A ja czekoladę i chałwę. I $$$.
Będzie na bawełniane kremy z innej Biedronki

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
Stary 2012-12-07, 09:44   #4195
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie na bawełniane kremy z innej Biedronki
O Ty kozo.
Stary 2012-12-07, 10:11   #4196
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam cerę mieszaną i mam swoje sprawdzone lekkie emulsje na twarz. Nie używam przypadkowych kremów tylko ciągle te sprawdzone. Rzeczywiście zauwazyłąm poprawe skory kiedy nie zmieniam co rusz kosmetykow.

a ja mam wręcz odwrotnie,jak mi jakiś krem bardzo odpowiadał, szczególnie pod minerały to przy dłuższym używaniu(2-3 słoiczków)skóra stawa się taka nijaka, jakby znikało to "wow fajnie działa ".Moja skóra pewnie lubi zmiany i lepiej jak coś zmienię niż ciągle to samo , bynajmniej w pielęgnacji.

co do maseczki - też ją miałam ale nic takiego mi zrobiła, ale tajska owszem i też nie wiem czemu , bo zużyłam całą tubkę , raz trzymałam dłużej , raz krócej i było ok a w końcówce zrobiła mi też takiego buraka.Na szczęście woda termalna wystarczyła.

Cytat:
Też zaczęłam smarować szyję . Zainspirowałyście mnie do zużycia kremu pod oczy z Avonu, który mnie uczulił przy właściwym zastosowaniu, więc teraz mam alternatywne
kremy pod oczy z Avonu są chyba najbardziej uczuleniowym u nich produktem.Sama używam ale na szczęście mnie nie uczulają ale klientkom wręcz odradzam ,chyba ,że chcą zaryzykować, wprawdzie produkt można zwrócić ale przywrócić równowagę skórze jest trudniej.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 11:56   #4197
zywieczdroj
Zakorzenienie

Parole sporo masz tych zapasów.

Ja od tż dostałam czekoladki Lindta, drzewko małe świąteczne i grubą lokówkę, ale to już chyba na gwiazdkę.
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 13:21   #4198
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam słodycze i kilogram żelków od TZ - 10 różnych paczuszek z zelkami. Jako dziecko nie jadłam żelkow a teraz uwielbiam

Cytat:
A to dziwnie... U mnie za to obchodzimy wszystkie możliwe święta: urodziny, imieniny, dzień dziecka, matki, ojca, na Wielkanoc i na Mikołaja i na Gwiazdkę. Lubię tak obchodzić świąteczne dni, zawsze jakiś drobiazg wpadnie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
a ja mam wręcz odwrotnie,jak mi jakiś krem bardzo odpowiadał, szczególnie pod minerały to przy dłuższym używaniu(2-3 słoiczków)skóra stawa się taka nijaka, jakby znikało to "wow fajnie działa ".Moja skóra pewnie lubi zmiany i lepiej jak coś zmienię niż ciągle to samo , bynajmniej w pielęgnacji.

co do maseczki - też ją miałam ale nic takiego mi zrobiła, ale tajska owszem i też nie wiem czemu , bo zużyłam całą tubkę , raz trzymałam dłużej , raz krócej i było ok a w końcówce zrobiła mi też takiego buraka.Na szczęście woda termalna wystarczyła.
Ja mam kilka kremów które są swietne dla mojej cery i uzywam ich naprzemiennie bo tez czytałam ze skora przyzwyczaja sie do skladnikow i juz nie czerpie z nich nic dla siebie. Dlatego trzeba co jakis czas zmieniac kosmetyki.

Sprobuje jeszcze raz tej maseczki Sake, jak dalej mnie zburaczy to oddam/wyrzuce.

Mam zużycie - litrowy szampon Pollena Eva brzozowy
Stary 2012-12-07, 13:32   #4199
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kilka kremów które są swietne dla mojej cery i uzywam ich naprzemiennie bo tez czytałam ze skora przyzwyczaja sie do skladnikow i juz nie czerpie z nich nic dla siebie. Dlatego trzeba co jakis czas zmieniac kosmetyki.
To że skóra się przyzwyczaja do czegoś to mit. Po prostu różne składniki są w różnych kremach i nie jesteśmy w stanie zaspokoić wszystkich potrzeb jednym kosmetykiem, stąd konieczność zmiany. A drugim mitem jest że najlepiej stosować całą serię bo niby się produkty uzupełniają. Czytałam fachowy artykuł biotechnologiczny na ten temat.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Koniku czy ten brzozowy szampon jest przeciwłupieżowy?
Stary 2012-12-07, 14:14   #4200
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Koniku czy ten brzozowy szampon jest przeciwłupieżowy?
Tak do włosów przetłuszczających się i z problemem łupieżu. Przedłuża świeżość włosów - jestem z niego zadowolona.

Myślałam nad zamówieniem z Pollena Eva (szampony i mydło w płynie, odzywka) ale przeraza mnie znow ta masa kosmetykow wiec chyba nie zamowie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości