|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() mi tez coś się nawet powiem szczerze zdaje, że do owulacji doszło wcześniej niż kalendarzowo miała być dziś wybieram się oczyścić dusze grzeszną... mam nadzieje, że przetrwam a nie uriwe mi sie film jak ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- dziewczyny podglądające ujawnijcie się
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
#603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny! wczoraj po wizycie jakaś padnięta byłam, zajęłam się tylko jedzeniem i odpoczywaniem, nie miałam siły nawet komputera włączyć. Wszystko tam ładnie u nas. Miałam cytologię i podsłuchiwanko (pierwszy raz), serduszko biło jak stado koników. Niestety nie podglądaliśmy malucha, a ja miałam nadzieję, że dowiem się jakiej płci jest potomstwo
Gdy już przy biurku zapytałam, kiedy pan dr zechce mi zdradzić tę tajemnicę, droczył się, że potem nie będzie parcia i ciekawości ("zaręczam doktorze, że będzie oj będzie"). Po czym stwierdził: dziewczynka. Na 100% dziewczynka. "Słucham, ale jak to skąd dr wie?!" Na pewno dziewczynka. "???" Po prostu niektóre kobiety powinny mieć koniecznie córki.Hmmmhmm bardzo naukowe podejście ![]() 27/12 kolejna wizyta, to będzie 19,5 tygodnia, połówkowe?!
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim! U mnie śnieżek sypie, a dzisiaj zaplanowałam skoczyć na bazarek w poszukiwaniu jakichś ciążowych spodnich, bo wszystkie mnie już upijają. Najwyżej pójdę zawinięta w kołdrę
![]() Mysia, zazdroszczę tego Londynu. Jak przyjedziesz to się będziesz chwalić cudeńkami! szprotka, namówiłaś mnie na pasztet i chyba też się skuszę ![]() kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
gold fish co do kościelności... ja od jakiegoś czasu próbuję bardziej poznać Boga i coraz bardziej mnie to fascynuje, ale mam znajomych, którzy yyy... no niespecjalnie za religią a dogadujemy się super
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
u mnie dziś tak pieknie za oknem ![]() Wstałam z zatkanym nosem, katarem, bólem głowy itp. przyjemnosciami... A miałam iść do rossmana i upiec sernik i Cały dzień spędzę w łóżku Gratuluję wczorajszych wizyt. Mysia super fotka i super bąbelek![]() Ja chyba muszę przełozyć tę wizytę z dziś na inny dzień bo raczej nie dam rady tam dotrzeć fuck!
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm, ciekawa teoria. ciekawe czy ja też należę do tej grupy kobiet
|
|
#610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdoszczę strasznie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
o 5 rano obudził mnie atak bólu, mąż akurat wychodził do pracy, chciał jechać ze mną do szpitala, ale miałam taki nastrój już, że powiedziałam że nigdzie nie jadę, wsio mi jedno i mam dość ........ przeszło ..... zasnęłam, wstałam, i nic nie boli oszaleje. zjem śniadanko, dzwonię po taxi i jadę do gin. trzymajcie kciuki bo osiwieje. chociaż wydaje mi się że na usg będzie wszystko ok. bardziej się boję skierowania do szpitala zaś. ale to już chyba pozytywne podejście a bo chyba nie pisałam nawet zamawialiśmy dwie szafki na buty na wymiar, dwie półki wiszące i spiżarkę do kuchni, bo szafek nam zaczęło brakować i nie mieszczą nam się rzeczy
|
|
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
Ojej, zazdroszczę... W piżamkowych najwygodniej!
Cytat:
|
|
|
|
|
#613 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mi na prenatalnym Malucha obrócił dowcipnym USG,, też bolało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jescze raz ![]() Cytat:
mój zachowuje się tak samo!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i za wizytęw ogóle za wszystkie dzisiejsze wizyty![]() niby całą noc spałam, a wstałam taaaaka zmęczona, ze nie mam siły siedzieć
|
|||||||||
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba śnię. Ja pier*ole, co za niesprawiedliwość!!! Wchodzę w nowy wątek, pierwsza strona i mi mignęły aniołkowe mamusie. WTF?????????????????????? ????????????????????????? Meli!! Kochana!! Przytulam Cię najmocniej jak potrafię, tak bardzo mi przykro. Jeszcze taki ch*jowy czas... świąt.
Wtedy najbardziej boli, kiedy najbliższych z nami nie ma. Buziak Sory za ostrość słów, ale dla mnie to niepojęte!!! Pieprzony świat. Witam się... tylko, a miałam tyle do napisania. Już mi się nie chce.
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest taka kolęda... http://www.youtube.com/watch?v=CD1RJtYd1lA zawsze przy niej mi sie chce płakać... I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu, Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Daj nam wiarę, że to ma sens. Że nie trzeba żałować przyjaciół. Że gdziekolwiek są - dobrze im jest, Bo są z nami choć w innej postaci. I przekonaj, że tak ma być, Że po głosach tych wciąż drży powietrze. Że odeszli po to by żyć, I tym razem będą żyć wiecznie...
|
|
#617 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
VIL, trzymaj się. Mnie już dzisiaj mniej boli, ale pewnie jeszcze wszystko przede mną. Wieczorem mnie tak szarpnęło parę razy, ze już też miałam dzwonić po lekarza. Ale przeszło. W dodatku nadal zero ruchów.... chciałabym już czuć. Moja Blanka jest chora i nie zawiozłam jej dzisiaj do przedszkola, samą też mnie coś rozkłada, ale musze pojechać do sklepu, bo chcę kupić mięsko na rosołek, dla mojego chorego dziubka. Wczoraj miała w przedszkolu mikołaja i była taka szczęśliwa cały dzień, dostała masę prezentów, a wieczorem nam szalała i nie mogła z tego wszystkiego zasnąć biedna. No i dałam ją teraz do teściowej, w sumie sama ona po nią przyszła. I powiedzcie mi, czy to jest takie skomplikowane, że dziecko trzeba wysadzać na nicnik??? mała ma tak, że jak ją wysadzam co jakieś pół godziny to mi ładnie siusia i robi kupę, ale trzeba jej przypominać bo sama nie zawoła. No i moja teściowa o tym wie. Ale co??? mała od rana tam jest dopiero ze 40 minut a już dwa razy musiałam ją przebierać bo im się zlała na podłogę. Boże, jaka ta baba jest niereformowalna. Wszelkie moje metody dla niej sa gówno warte, a ja to się w ogóle na dzieciach nie znam i ignoruje wszystko co do niej mówię. JA dziecku nie daję prawie wcale słodyczy a ona ją nimi pasie. Prosiłam już, groziłam i w ogóle a ona dalej swoje. Nie wiem dlaczego starsi ludzie myślą, że mogą dziecko uszczęśliwić słodyczami??? nie lepiej dać jakiś owoc, albo coś co ma jakąś wartość odżywczą??? |
|||||
|
|
|
#618 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im trzeba łopatologicznie wszystko![]() Cytat:
![]() Cytat:
A więc zdrówka życzę Cytat:
Cytat:
Najwyżej się baaardzzzooo miło zaskoczę![]() Cytat:
![]() Cytat:
No a co do kanapek z pasztetem i ogórkiem to ja wczoraj na kolację pochłaniałam też Ale z ogórkiem zwykłym , zielonym ehhe![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Za wizytę i za córeczkęCytat:
![]() Witam się i ja ![]() I nas leży śnieg, młody z nosem przy szybie i już truje ,żeby na dwór z nim iść lepić bałwana. Mąż idzie,ja nie mam chęci marznąć Ale to gdzieś koło 11
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
potterka, jak przeczytałam, że ci gin dowcipnym usg obrócił malucha to mnie zmroziło!!!! przepraszam cię, ale czy on jest kretynem?????
słuchajcie, powinnyśmy mieć dużą czujność i nie możemy tak bezgranicznie też ufać lekarzom, mam na to przykład z ostatnich dni. Moja koleżanka miała normalną bezproblemową ciążę, poszła teraz do gina jakieś 2 tygodnie temu, i zrobił jej takie badanie szyjki (w 33 tc!!!) że aż podskoczyła na fotelu (ja wiem co to znaczy bo przy porodzie miałam, ale przy porodzie to się jeszcze rozumie, jak nie ma rozwarcie i trzeba mu pomóc) i ciekawe czy to zbieg okoliczności, że na drugi dzień wylądowała na porodówce po odejściu wód a maluszek biedny urodził się w 33 tc.... Dobrze, że w ogóle z nim ok, nie wspomnę o tym, że nabawił się infekcji, bo debile ją trzymali 48 godzin bez wód.... naprawdę oni czasami są pieprzonymi nieukami |
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was ubiera się w New Looku, ale od 7-9.12 dla fanów fejsbukowych jest 50% zniżki. Ja na pewno jadę polować
|
|
|
|
#622 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może dlatego przedwczoraj nawet nie pomierzył nam synka.Cytat:
Kilka razy już pisałam, że nigdy żadna Matka nie powinna przeżyć śmierci swojego dziecka... Byłam świadkiem takich sytuacji w mojej najbliższej rodzinie.. Pamiętam ten żal.. smutek.. żałobę.. złość.. Pamiętam te wszystkie negatywne emocje Tego nie da się opisać.. tak po prostu nie powinno być !Cytat:
Oczywiście bez przesady, czasem jak mamy wyjątkową okazję i wiemy, że dużo nie będziemy chodziły to można założyć. Ale nie na co dzień Cytat:
zdecydowanie wolałabym dłużej pospać ![]() Kusisz mnie tym śniadaniem nie umiem sama robić pasztetu, a kupne to nie to chyba będę musiała ppróbować zrobić ten pasztet ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aaaa doktor fajny hehhehe... może ma usg w oczach ![]() albo to były takie jego zaloty ![]() Cytat:
U nas też est przepięknie, wczoraj cały dzień prószył śnieżek i wszędzie jest taki bialutki puszek słonko ma świecić dzisiaj pięknie więc planujemy spacer.Dzień dobry |
||||||||
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
tak wiem. Tylko, ze co innego jest przymknąć oko, jak dziecko ma kontakt z babcią raz na tydzień, to niech się za przeproszeniem nażre tych słodyczy doporzygania, a co innego jak widzi się z nią codziennie prawie. Jak bym na to pozwoliła, to moje dziecko by ważyło 20 kilo w wieku 2 lat. A jeśli ona tego nie rozumie to jest... hmmm niebyt rozgarnięta?
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja znam wszytskie rozsądne arugmenty ale mi sie po priostu chodzi wygodnie w szpilkach i nie zamierzam narazie rezygnowac ![]() nocleg 28 euro za noc
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to akurat nie był gin prowadzący, tam jechałąm tylko na prenatalne.. na połówkowe postaram się umówić do kogoś innego ![]() Co do koleżanki
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MASAKRAAAA ![]() Colorblue bardzo dobre podejście lepiej być mile zaskoczonym ![]() Dlatego ja się z moim Tż tak droczyłam... żeby nie cieszył się z tego synka, bo się może zdziwić jak będzie jednak córcia. Ale Jemu nie przemówisz już 3 tygodnie temu wszystkim się chwalił i opowiadał, że synek. A przedwczoraj jak usłyszał potwierdzenie i zobaczył "sprzęt" to już całkiem
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam sobie równo 10dkg, starczyło na dwa śniadania. Myślę, że na razie mój pasztetowy głód został zaspokojony. Poszukam teraz nowego smaka na którego mam ochotę- bo na coś mam ochotę, ale nie wiem na co ![]() A co do zachowania teściowej, to ja też powoli chyba powinnam zacząć się przygotowywać do tego, że moja będzie robiła na przekór, bo przecież Ona się zna, bo dwóch synów wychowała i to na wsi w psich warunkach i w ogóle i w szczególe... Te typy tak mają...
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Co do teściowych to ja akurat o swoją się nie martwię pod tym względem.. bo wiem, że jak jej się powie, że tego i tego sie nie daje bo to mega niezdrowe to się rpzejmie i nie da..
Gorzej z moją mamą bo ona wszystko wie lepiej
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Metropolitan co Ty mówisz Co za lekarz Lonely i te fosforany to nic takiego ----- Cześć Nadrobiłam jednym okiem ![]() dla wizytujących idę na śniadanie
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
nuna nie znałam tej kolędy. ładna
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

nie chcę...

hm, ciekawa teoria. ciekawe czy ja też należę do tej grupy kobiet

ja wiem, że na nfz, że darmowe, no ale szkoda .... ale jak dopłacimy 30 zł dostaniemy płytkę z nagraniem 

klask i: Za wizytę i za córeczkę
może dlatego przedwczoraj nawet nie pomierzył nam synka.
nie umiem sama robić pasztetu, a kupne to nie to