Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 21:10   #571
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

weź w ogóle olej to i zachowaj się, jak gdybyś o niczym nie wiedziała, ja to mam w d..... takie babska-pierdoły. Sama nigdy taka nie byłam i nie jestem i na starość tez znajdę sobie ciekawsze zajęcie zamiast ukrywać się w oknie za firanką i ludzi inwigilować....
ona niewiele starsza ode mnie więc mnie to dziwi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:15   #572
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

u mnie myśleli że to krwiak, ale jednak nie był, tylko to łożysko. Nie zawsze musi być krwiak.
Ale dajcie spokój dziewczyny, bądźmy dobrej myśli, współczucie to oczywiście naturalna reakcja, ja też się poryczałam dzisiaj czytając posty dziewczyn, ale nie możemy tego odnosić do siebie, nam się to nie musi przydarzyć! A jeśli się przydarzy.... coż, nie mamy na to ŻADNEGO wpływu. Zamartwianie się i płacz może tylko pogorszyć wszystko. Pamiętajcie, że mamy teraz z dzidziusiem praktycznie wszystko wspólne, tyle samo adrenaliny ile przepłynie przez nasz krwiobieg dotrze również do dzidziusia, więc chrońmy je...

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ona niewiele starsza ode mnie więc mnie to dziwi

no wodpcznie ma tak przykre życie, że musi się innymi interesować. To zawsze tak jest, uwierz.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:33   #573
xal
Zakorzenienie

Tak sobie wymyśliłam, że już dzisiaj nic nie piję to może wytrzymam do 6tej, to będzie świeży a jak wcześniej to chyba dam ten wcześniejszy, bo piszą na necie, że ma być 5h od ostatniego sikania i powiem na wynikach lekarce, że to był ten pierwszy nocny. Najwyżej da nastepne skierowanie albo wytłumaczy co i jak.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:47   #574
Magiusa
Zakorzenienie

Nie było mnie tutaj od ostatniej wizyty, więc przeżyłam dziś niemały szok.

Meli, bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko. W ogóle nie wyobrażam sobie tej sytuacji.
Kurcze...20 tydzień wydaje mi się już taki bezpieczny. 15 już mi się taki wydaje.
Ech.....

Chciałam też prosić o dopisanie moich wizyt, bo zauważylam, że nie są wpisane na 1-szej stronie:
17.12- zwykła wizyta kontrolna u ginekologa
18.12 - 1-sze prenatalne
17.01 - kolejna wizyta u prywatnego ginekologa

Obecnie chodzę do dwóch bo nie mogę się zdecydować czy prywatnie czy chodzić do tego z pakietu z Medicover. Obie Panie są miłe, no i w Medicoverze mam za darmo wszelkie badania etc., ale za to prywatnie widzę, że Pani jakoś tak bardziej zwraca uwagę jakie badania powinnam robić i to dzięki niej idę z listą tych badań i proszę Panią z Medicover o wystawienie skierowań.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:51   #575
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tak sobie wymyśliłam, że już dzisiaj nic nie piję to może wytrzymam do 6tej, to będzie świeży a jak wcześniej to chyba dam ten wcześniejszy, bo piszą na necie, że ma być 5h od ostatniego sikania i powiem na wynikach lekarce, że to był ten pierwszy nocny. Najwyżej da nastepne skierowanie albo wytłumaczy co i jak.
a ty masz jakiś problem z tym moczem? czy zwykłe kontrolne?? bo jeśli tylko kontrolnie, to nic się nie stanie jak dasz ten ostatni. Ja ci powiem, że ja mam odwieczne problemy z pęcherzem i sikam tak często, że nigdy mi się nie zdarzyło oddać moczu do badania po 5 godzinnej przerwie, to nierealne dla mnie...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:53   #576
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a ty masz jakiś problem z tym moczem? czy zwykłe kontrolne?? bo jeśli tylko kontrolnie, to nic się nie stanie jak dasz ten ostatni. Ja ci powiem, że ja mam odwieczne problemy z pęcherzem i sikam tak często, że nigdy mi się nie zdarzyło oddać moczu do badania po 5 godzinnej przerwie, to nierealne dla mnie...
Wydaje mi się, że wszystko ok, poza tym, że jakoś pojemność pęcherza mi się zmniejszyła w ciąży i muszę w nocy wstawać.

Stary 2012-12-06, 22:22   #577
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
najważniejsze że wszytko ok ja też dostałam taką torebke od papmpersa, ale stwierdziłam,że ta płyta to lipna
no wlasnie ogladalismy i plyta taka sobie. tz poparzyl jak sie kapie i zmienia pieluche w sumie najdluzej zajelo nam przegladanie imion, ktore tam sa wyjatkowo WYSZUKANE borysław, gniewomysł, bożydar i inne takie kwiatki.

Cytat:
mi ginka zwolnienie wystawia od wizyty do wizyty czyli tak na 5 tyg...ciekawe czy mi dalej tak bedzie wystawiać??
moze moj nie chce przeginac, bo ja od poczatku ciazy na L4. juz kiedys mowil mi, ze na kilka dni do szpitala pewnie tez bedzie musial mnie wyslac, zebym nie miala problemow z zusem (w koncu jestem juz bez pracy). chory kraj

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mam 20.12 ale jestem już wpisana

a tu foto pączka
piekne zdjecie, faktycznie sprzet usg musza miec niezly

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Mam dla Was filmik o słodkim dzieciątku http://www.youtube.com/watch?v=spiF1jcs0pg
maly wojownik tyle czasu walczyc, hehe. ale cudnie mu sie te oczka zamykaja!

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

wypilam koktajl truskawkowo-bananowy polecany tutaj i musze powiedziec, ze jestescie boskie prawie jak w sezonie truskawkowym. mniaaaam. a teraz ide jeszcze cos obejrzec w tv i spac. do jutra!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:24   #578
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Zjadłam właśnie pół pomelo i za chwilę pęknę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:28   #579
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
czytałam o tym i to wcale nie jest tak. Są pogrzeby i ksiądz prosi Boga normalnie o przyjęcie takiego dziecka do swojego grona... zdarzy się dwóch księży co pokreci nosem a potem wszyscy są oceniani na jedno
no nie wiem.. mojej siostry ksiądz nie chciał pochować, bo wg niego nie była dzieckiem.. urodziła się jako wcześniek jakiś miesiac przed terminem
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy... badań nam nie zrobili, bo "za wcześnie" i połowy rzeczy nie byłoby możliwości sprawdzić. wyznaczyli nam termin na 19stego. zła trochę jestem, bo przy rejestracji kobieta pytała o termin itp i myślałam, że tak wyznacza, żeby było ok ....
ale to najmniejszy problem. wracając zrobiliśmy malutkie zakupy, a mnie po kilku min zaczął boleć ten brzuch .... jak wysiedliśmy pod domem, to nie byłam w stanie wejść po schodach. zadzwoniłam przerażona do mojej gin, najpierw kazała jechać od razu do szpitala, ale powiedziałam jej, że jak leżę to przestaje, to kazała leżeć i nie wstawać i spróbować dojechać do niej jutro ... a jakby bolało przy leżeniu też, to do szpitala.
masakra ... nie wiem, czy aż tak można sobie coś ponaciągać, czy to coś złego ...

chcialam więcej nadrobić, ale padam na twarz
ide więc spać..
dobranoc
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:33   #580
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
super

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
nie radze sobie dlaczego mi sie to przytrafilo? dlaczego ja? przeciez tak bardzo chcialam ksawcia, tak bardzo go kocham a on mnie sama zostawil, zylam dla niego.

przepraszam wiecej nie bede pisac
, nie przepraszaj, bo nie masz za co. Nie tak miało być, ale mam nadzieję, że dojdziesz do siebie

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
mnie baw to, ze niektórzy chyba uważają, że mi coś do mózgu nasrało i nie da się ze mną o niczym inym niż ciąża pogadać i sama musze zmieniac temata o czym tu mówić? Dobrze się czujesz? Tak. Znacie płeć? Znamy. Imię? Jest. I po co drążyć?zmieniaj temat albo olewaj
Jakie wybraliście imię?
Stary 2012-12-06, 22:34   #581
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
no nie wiem.. mojej siostry ksiądz nie chciał pochować, bo wg niego nie była dzieckiem.. urodziła się jako wcześniek jakiś miesiac przed terminem
Nie wiedziałam

Ja kończę serial i się kładę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:42   #582
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no na takiej diecie to bedzie rosło maleństwo jak na drożdżach dieta podobna do mojej
ha! no ba! dziecku trzeba stworzyć odpowiednie warunki do rozwoju

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Rzadko się ostatnio udzielam, ale podczytuję na bieżąco mamuśki
Mam dla Was filmik o słodkim dzieciątku http://www.youtube.com/watch?v=spiF1jcs0pg
słodziaczek
Stary 2012-12-06, 22:42   #583
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Meli ale to zrobili Ci USG w szpitalu?
Ile dziewczyn tu miało krwawienia i to zawsze był jakiś krwiak.
nie zawsze ja miałam krwawienia mocne w 7 i 11 tc, powód nieznany, a dokładnie oglądali na usg.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:49   #584
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
to może zrób dwa pojemniczki z moczem, i na miejscu spytasz, który lepiej oddać

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość

yyy, dziwny ten ksiądz wg nich przecież już zarodek to NOWE ŻYCIE, są przeciwni aborcji, a dziecko urodzone miesiąc przed terminem nie chce pochować?! to już przesada
Stary 2012-12-07, 00:13   #585
lonely_lady
Zakorzenienie

my sopiero wróciliśmy do domku. Byliśmy na zakupach, zjedliśmy obiadek, potem zrobiłam sałatkę i pojechaliśmy do znajomych. Tam się zasiedzieliśmy troszkę, teraz jeszcze pojechaliśmy na starówkę pospacerować i nawet się nie zorientowaliśmy jak zrobiło się tak późno..
A co tu się działo ciekawego, jak Colorblue ? Jak wizyty dziewczyn ?
spróbuję choć troszkę nadrobić...

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:14 ----------

Strasznie duużo napisałyście przez cały dzień.. ledwo dałam rade ale troszkę ponadrabiałam...

Colorblue- ufff kamień z serca jak to dobrze, że do nas wróciłaś :przytu:
Zachowanie lekarza faktycznie dziwne, choć ja bym jednak wywnioskowała że to dziewczynka. Ale lepiej się nie nastawiaj..

Meli pisz i nie przepraszaj... jeśli w jakiś sposób możemy Ci ulżyć to pisz. Twój Aniołek jest już w niebie i na pewno czuwa nad Tobą z góry. Kiedyś przyjdzie czas ukojenia smutku...

Eliza- współczuję Ci z całego serca, tak jak wszystkim Mamom w takiej sytuacji... Rozumiem, że jesteś przepełniona smutkiem i żalem.. ale chyba troszkę jesteś niesprawiedliwa oceniając inne mamy które tego nie doświadczyły. Na świecie jest wiele tragedii i każdy swoje przeszedł. Ja też wiele przeszłam, ale nie każdy też chce opowiadać o traumach swego życia... Rozumiem, że każdy uśmierza swój ból na swój sposób, dlatego dalej nie będę drążyła tematu.
Ogromne wyrazy współczucia i modlitwa z mojej strony dla Waszych Aniołków... ale nie oceniajcie innych gorzej dlatego bo nie doświadczyły jakiejś konkretnej traumy.. albo dlatego że maja swój punkt widzenia...

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Eliza bardzo współczuję. Nawiązując do Twojej wypowiedzi uważam, że jesteś niesprawiedliwa twierdząc, że nie mogą się na ten temat wypowiadać osoby, które tego nie przeżyły. Z resztą nie ma co ciągnąć dalej dyskusji, tak tylko chciałam skomentować ten jeden wątek, bo reszta to kwestia ponad wszystko indywidualna.
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Chciałam chwilę odpocząć, położyłam się koło męża i zaś przespałam jakieś 2.5h Co ja ostatnio mam z tym spaniem ?
też tak miałam, ale dość dawno przeszła mi ta faza

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

A w moczu mam b. liczne fosforany bezpostaciowe , nabłonki płaskie 1-3 wpw, krwinki białe 1-2 w p.w., flora bakteryjna nieliczna w p.w. nie wiem co to znaczy no i pH z 5 skoczyło na 7
też to miałam

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Tżci na tapecie Ja to z tych zazdrośnic i nie pozwalam na żadne pogaduchy bo inaczej to
ja też... ale mam powody...
dobrze, że mnie nie było przy tych dyskusjach bo mogłabym duuuużo sytuacji przytoczyć... niefajnych sytuacji, które kosztowały mnie sporo nerwów. Ale wszystkie przez te głupie baby.. to one spiskują a Faceci często nie są świadomi...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A mnie głowa nadal nawala, od samego rana... tzn. od 10:45
Proszę mnie jutro wykopać z wyra o 9:00!!
wsółczuję, mnie też często wykańczają te migreny

Cytat:
nie radze sobie dlaczego mi sie to przytrafilo? dlaczego ja? przeciez tak bardzo chcialam ksawcia, tak bardzo go kocham a on mnie sama zostawil, zylam dla niego.

przepraszam wiecej nie bede pisac

Masz jakieś wsparcie od bliskich? jak kontakt z T.?

Dobrze, że wszystkie dzisiejsze wizyty zakończyły się pozytywnie

Mysia śliczny Maluszek

Przepraszam, że tak chaotycznie nadobiłam, ale już padam ze zmęczenia...
Miało być tego więcej ale gdzieś się zapodziało
uciekam się myć i spać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:10   #586
xal
Zakorzenienie

Witam wszystkie śpiochy
Udało mi się wytrzymać z sikaniem do rana, lecę na badania po drodze do pracy. Chyba padnę z głodu ...

Stary 2012-12-07, 07:53   #587
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzień dobry.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:54   #588
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

piekne zdjecie, faktycznie sprzet usg musza miec niezly

ano miesiąc temu kupili i nawet mi przez brzuch pięknie pomierzył, a spodziewałam się dowcipnego:P
Stary 2012-12-07, 07:57   #589
nuna2
Zakorzenienie

gratuluje udanych wizyt

Melli strata dziecka jest niewyobrażalna... mi zawsze rodzice mówią, że nie ma nic gorszego, niż przezyć własne dziecko.... Ufam w to, że Pan Bóg wie, co robi... nic juz nie bedzie takie samo-to fakt... Ale wzmocni Cię to psychicznie... pisz do nas jak najczęściej....

ja dziś kończę 12 tydzień wdg OM. według USg jest to 12t i 6 dzień
tak więc 13 tydzień wita
Stary 2012-12-07, 08:01   #590
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje udanych wizyt

Melli strata dziecka jest niewyobrażalna... mi zawsze rodzice mówią, że nie ma nic gorszego, niż przezyć własne dziecko.... Ufam w to, że Pan Bóg wie, co robi... nic juz nie bedzie takie samo-to fakt... Ale wzmocni Cię to psychicznie... pisz do nas jak najczęściej....

ja dziś kończę 12 tydzień wdg OM. według USg jest to 12t i 6 dzień
tak więc 13 tydzień wita
to się wyrównałysmy dokładnie:P bo wczoraj wg usg miałam 12t5d
Stary 2012-12-07, 08:08   #591
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
to się wyrównałysmy dokładnie:P bo wczoraj wg usg miałam 12t5d
rosną maluszki Ale ja na razie nie zmieniam terminu Bo pewnie jeszcze sie coś zmieni
ale się zimka u mnie zrobiła
Stary 2012-12-07, 08:18   #592
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
w sumie najdluzej zajelo nam przegladanie imion, ktore tam sa wyjatkowo WYSZUKANE borysław, gniewomysł, bożydar i inne takie kwiatki.
jejku jak to w ogóle zdrabniać

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
ale nie oceniajcie innych gorzej dlatego bo nie doświadczyły jakiejś konkretnej traumy.. albo dlatego że maja swój punkt widzenia...

ja myślę że eliza nie oceniła nikogo gorzej. po prostu poczuła się skrzywdzona takimi argumentami, bo trochę inczej się patrzy na to wszytsko kiedy dotyka to kogoś bezpośrednio

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:21   #593
Atena564
Zadomowienie

witam się i ja
Zimno na dworze, śnieg pada, niechce się wychodzić z domu...ale mus to mu
dziś Tż ma wolne i na mieście mamy sporo spraw do załatwienia i może wkońcu kupie sobie buty zimowe

Miłego plotkowania, nadrobie was wieczorkiem
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:28   #594
cloche
Zakorzenienie

jem śniadanie, mocz nazbierany (swoją drogą, jestem dumna! piękny kolor w końcu, a nie to ciemne coś... a wczoraj wypiłam niecały litr co jak na mnie to duuużo!)

jeszcze zdążyłam się poryczeć oczywiście... nie wyobrażam sobie przechodzić tego, co nasze aniołkowe mamusie nie chcę...
ciekawe, co powie lekarz na mój temat. pewnie będzie znów mały opieprz

kurrrrrrde! właśnie mi się kawałek zęba ułamał!!! i tak był do niczego, kanałowo leczony, no ale se był, a teraz mi ta ostra krawędź drażni dziąsło...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jejku jak to w ogóle zdrabniać

borysław - borek, boro...
gniewomysł - gniewuś, gnidek
bożydar - no nie znacie kabaretu??? bożo, bożo wporzo! z każdego goofna da się wyjść
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:33   #595
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
rosną maluszki Ale ja na razie nie zmieniam terminu Bo pewnie jeszcze sie coś zmieni
A w ogóle mi lekarz powiedział, że mój termin porodu już się nie zmieni bez względu na to jak szybko/wolno będzie rosło dziecko, więc już nie będzie mi podawał na każdej wizycie, że według wielkości dziecka termin jest na xx.xx.xx tylko już zawsze będzie 1.06 a dziecko będzie rosnąć szybciej i wolniej i termin porodu określa się na pierwszych USG, które są najbardziej miarodajne względem tego, kiedy się urodzi.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

U mnie tak sypie, że świata nie widać. Jeszcze TŻ z rana wygoniłam do Łodzi do manu po prezenty (jedyne 45 km w jedną stronę) a sama leżę i gniję

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-07, 08:34   #596
gold-fish
Zakorzenienie

Witajcie
nie korzystam codziennie z netu i ciężko Was nadrobić Poczytałam trochę na starym wątku. Najbardziej poruszyło mnie jak zobaczyłam na pierwszej stronie aniołka Melitele 20tc matko, co za tragedia. Nawet nie wiem co tu napisać. Nic nie zastąpi tego dziecka, ale wierzę że z czasem żal i ból ustąpią

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja też chodzę w obcasach ale mam w tym roku zakupione świetne botki, z wysokim obcasem ale też jest podeszwa wyższa cała i ogolnie uważam że jeśli chodzi o możliwość orła to bez znaczenia, jak jest szklanka to tak samo można wywinąć w szpilach jak i na płaskich a może nawet bardziej na płaskich

mi niestety ze smutkiem i żałobą, przez 5 lat umierał mi ktoś bliski co rok a na święta były wspominki, opłakiwanie i zastanawianie się kogo braknie na kolejne święta (dziadkowie lubili typować który z nich co było okropne bo faktycznie na kolejne święta znów kogoś brakowało ) i nie lubię świąt, może kiedyś się to zmieni ze względu na dzieci ale okres świąt jest dla mnie najgorszym w roku i kocham czas jak się już styczeń zaczyna i mam to za sobą
Oj, ja rezygnuje tej zimy z wysokich obcasów. Po pierwsze zmienia nam się teraz środek ciężkości, po drugie obcasy obciażają kręgosłup, po trzecie jak jest ślisko to mozna tak jkaby szurać nogami żeby się nie wywalić, a tak to obcas może się przekrzywić i nieszczęście gotowe zastanów się

współczuje wspomnień ze świąt. Te teraz będą piękne, a kolejne to już wogóle

Ja od ślubu święta spędzam tylko z rodziną Tż i tak jest lepiej. Moim zdaniem lepiej spędzać święta z osobami o podobnym podejściu. Moja rodzina jest mega kościelna a ja nie, więc nareszcie nie musze wysłuchiwać ich kazań o tym że powinnam wrócić na łono kościołą obecne świeta kojarzą mi się z prawdziwą choinką i dobrym jedzeniem święta z dzieciństwa z pasterką i rozrabianiem z resztą kuzynostwa

Cytat:
Uff mam chwilkę żeby napisać

Pączek ma się dobrze ma 6, 3 cm wg USG 12t5d, termin porodu 15.06
Rączki, nóżki, pęcherz itp. wszystko jest maleństwo ziewało machało i w ogóle W każdym razie do niego chce iść też na połówkowe 28.01, a 30.01 ruszam na Londyn i mam nadzieję znać płeć bilety kupione !
super, że wszystko dobrze Pączek śliczny
a do Londynu na długo? wspaniałe miasto jakbym tam trafiła to bym cała wyprawkę kupiła w Primarku

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, stał się cud - przyjechały właśnie 2 meble z 5. z tym że jedna szafka miała być na buty wysokie, zamykana, a zrobili za wysoką i otwartą no ale wysokość może zostać, a facet powiedział, że weźmie jakiś sprzęt i przerobi. a jutro niby ma reszta dojechać .... jassssssne ale dobra jakość wykonania
a jakie meble zamawiałaś? nie znajdę w tym stosie wiadomosci

Cytat:
Nie wiem jaka przyczyna, jakies wyniki maja byc na poczatku tygodnia ale co moglo byc nie tak???? przeciez czulam go widzialam a teraz?
Jestem teraz w rodzinnym domu, nie wyobrazam sobie wrocic do gdyni i normalnie funkcjonowac. Wszyscy widzieli mnie z brzuchem, wiedzieli jak sie ciesze a teraz?? nie mam nic
Wszystkie plany, cale moje marzenia przestaly istniec.
ale dasz radę będziesz miała nowe plany, nowe marzenia, a Twój Aniołek będzie Cie wspierał mam nadzieję, że wyniki badań Cię trochę uspokoją i spojrzysz na tę tragedię inaczej.
Później napiszę do Ciebie na priva

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.. nie miałam USG, ale posłuchałam jak serduszko bije dziecku Poza tym przebadał mnie na samolocie, wszystko Ok, macica dobrze uformowana.Umówiliśmy się za 2 tyg. na połówkowe czyli na 20 grudnia chciałam koniecznie przed Wigilią a nie po , wtedy już będzie USG i najprawdopodobniej dowiemy się jaka płeć, o ile dziecinka nie odwróci się od swoich rodzicieli dupką oby nie, bo inwestuje w 3d za 200zł
super
a ja mam wizytę na 21.12 usg połówkowe
jak te 2 tygodnie na zwolnieniu szybko minęły szok, ale ciesze się ze wreszcie wyjdę na miasto, porobię zakupy, prezenty, wrócę do pracy normalnie się cieszę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:39   #597
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A w ogóle mi lekarz powiedział, że mój termin porodu już się nie zmieni bez względu na to jak szybko/wolno będzie rosło dziecko, więc już nie będzie mi podawał na każdej wizycie, że według wielkości dziecka termin jest na xx.xx.xx tylko już zawsze będzie 1.06 a dziecko będzie rosnąć szybciej i wolniej i termin porodu określa się na pierwszych USG, które są najbardziej miarodajne względem tego, kiedy się urodzi.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

U mnie tak sypie, że świata nie widać. Jeszcze TŻ z rana wygoniłam do Łodzi do manu po prezenty (jedyne 45 km w jedną stronę) a sama leżę i gniję
czyli jeśli 2 razy wdg USg wychodziło na 16 czerwiec to 16 czerwiec??

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

ech... a moje meble już idą 8 tyg;/ trafi mnie;/ dzwoniłam wczoraj do sklepu mówią, że dziś dostawa do nich a ja się pytam: a do nas?? zalezy czy przyjdą rano czy po południu to już wiem, że dziś nie będzie a facet obiecał, że będą do czwartku na 100%. Chyba =tam zajadę:/
Stary 2012-12-07, 08:39   #598
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Piątkowe dzień dobry!

Witam się pochłaniając kolejny dzień kanapki z pasztetem i ogórem i spełniając w ten sposób moje małe kulinarne pragnienie Muszę nauczyć moje dziecię innych smaków niż smak kanapki z żółtym serem
Wierząc w jakieś tam zabobony, to smak na ogóra konserwowego wróży chyba chłopca, co?!? A co jak ja mam smaki i na ogóry i na słodkie

I wiecie co- mój Meżu poszedł dzisiaj sam, z własnej nieprzymuszonej woli godzinę wcześniej do pracy. Uwaga! Na 3:30- bo woli wcześniej pójść i wrócić normalnie niż zostać dłużej Ja to chyba bym jednak wolała godzinkę dłużej pospać

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:42   #599
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
czyli jeśli 2 razy wdg USg wychodziło na 16 czerwiec to 16 czerwiec??

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

ech... a moje meble już idą 8 tyg;/ trafi mnie;/ dzwoniłam wczoraj do sklepu mówią, że dziś dostawa do nich a ja się pytam: a do nas?? zalezy czy przyjdą rano czy po południu to już wiem, że dziś nie będzie a facet obiecał, że będą do czwartku na 100%. Chyba =tam zajadę:/

według mojego lekarza tak. Powiedział, że innej daty już nie usłyszę, a to kiedy dziecko przyjdzie na świat to jest +/- tydzień, ale po wielkości już tego się nie stwierdzi bo niektóre dzieci ważą 3 kg a inne 4 kg.

A moje TŻ z tatą składają już eee jutro będzie tydzień... ale chociaż tyle, że są, a co do Waszej firmy to niepoważna jest.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-07, 08:43   #600
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

borysław - borek, boro...
gniewomysł - gniewuś, gnidek
bożydar - no nie znacie kabaretu??? bożo, bożo wporzo! z każdego goofna da się wyjść
Bożydar kojarzy mi się zawsze z tym kabaretem. Za nic w świecie nie nazwałabym tak mojego dziecka!

Zapomniałam- dla dziś wizytujących!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości